Начало Сфера Над 18 000 души са посетили Природонаучния музей в троянското село Черни Осъм през летните месеци
12223
България

Над 18 000 души са посетили Природонаучния музей в троянското село Черни Осъм през летните месеци

Над 18 000 души са посетили Природонаучния музей в троянското село Черни Осъм през летните месеци, съобщи Йорданка Якимова от научната институция.Общо 18 835 са били посетителите в периода от началото на май до края на август.

| 04 Септември 2024, 12:39 ч.
Над 18 000 души са посетили Природонаучния музей в троянското село Черни Осъм през летните месеци
Над 18 000 души са посетили Природонаучния музей в троянското село Черни Осъм през летните месеци
Снимка © БТА

Над 18 000 души са посетили Природонаучния музей в троянското село Черни Осъм през летните месеци, съобщи Йорданка Якимова от научната институция. 

Европейската гражданска инициатива (ЕГИ) е уникален инструмент  за демократично участие, който дава възможност на гражданите да играят активна роля във формирането на политиките на Европейския съюз. Той осигурява видимост на определена кауза и възможност за консолидиране на транснационална подкрепа и обсъждания, привличане на вниманието на институциите и лобиране за съответната кауза на европейско и национално ниво. 

Европейската гражданска инициатива е „като термометър, който мери температурата на европейските граждани – как те виждат бъдещето, какво ги вълнува и какво смятат те, че не работи или може да се подобри по отношение на човешките права и тези на животните, околната среда, достъпността на инфраструктурата и много други теми“. Инициативата служи като мост между гражданите и европейските институции. Повече за нея в интервю разказа Ася Кавръ

От кандидатите за работа в Националната служба за охрана (НСО) 17,5% успяват да бъдат назначени, а около 50% отпадат още на медицинските прегледи. Това каза в първото си интервю началникът на НСО генерал-майор Емил Тонев.

Не отстъпваме от критериите, които сме заложили – да бъдат физически здрави, подготвени на натоварвания. Кандидатите имат психологически изпити и след това преминават през комисия, каза още генерал-майор Емил Тонев.

Никой не отразява свършената работа, но най-малкият пропуск веднага става сензация, което ни кара да бъдем много бдителни и подготвени, заяви началникът на НСО.

На 12 септември Националната служба за охрана отбеляза 145 години от създаването си.

Днес НСО е специализирана военизирана държавна служба към президента на България. Дейността на НСО е елемент от дейността по защитата на националната сигурност, насочена към осиг

Трябва да се действа превантивно и поради тази причина решихме да изпратим писма на областните управители, които от своя страна да се свържат с кметовете на населените места и да се провери готовността за посрещане на бедствия. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание. 

„От каквото има нужда, ще бъде направено. Европейският циклон, за наше щастие, подминава България към момента, но не може само да разчитаме на благоразположението на природата и на късмета. Затова вършим всичко, което трябва“, посочи служебният премиер. 

„Още вчера сме се свързали с областните управители по течението на река Дунав в България, защото виждаме, че има притеснения. Вчера се е вдигнало нивото на реката в Будапеща, а валежите в Австрия оказват своето влияние. Като се следят процесите е очевидно, че и тук ще се пови

Служебният министър на енергетиката Владимир Малинов увери днес депутатите в 50-ото Народно събрание, че служебното правителство не предвижда закриване или приватизиране на Българския енергиен холдинг (БЕХ). Това свое изказване той направи в рамките на парламентарното си изслушване, заедно със служебния вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова на извънредно заседание на парламента. Темата на изслушването му беше свързана с предлаганите от Министерството на енергетиката (МЕ) промени в Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ) и добавянето на глава "РиПауърИЮ" (RepowerEU). 

"Още като изпълнителен директор на "Булгартрансгаз" съм против приватизацията или отделянето на Българския енергиен холдинг (БЕХ) от рамката на българската енергетика", посочи министърът. 

Той беше принуден да разясни ситуацията около бъдещето пред БЕХ с оглед предлага

Общо 3371 нарушения са установени от Дирекция "Инспекция по труда" в Разград за първите осем месеца на годината, съобщи Йоана Монева – изпълняващ длъжността директор в Дирекция „Инспекция по труда – Разград“. Тя посочи, че 1235 нарушения са свързани с осъществяването на трудовите правоотношения. По осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд са установени 2136 нарушения. Установените нарушения по заплащането на труда са 49. През периода инспекторите по труда са установили 45 работещи без трудов договор. За периода са съставени 166 акта за установяване на административни нарушения. Издадените наказателни постановления са 160.  

За първите осем месеца от годината Дирекция „Инспекция по труда“ в Разград е извършила 686 проверки. Проверените предприятия от инспекторите по труда в област Разград са 563.  

Йоана Моне

Общо 18 835 са били посетителите в периода от началото на май до края на август. Това прави ръст от 12,7 % в сравнение със същия период на миналата година, каза тя.

Децата, които са посетили музея като част от ученически групи  са 5 161, а пенсионерите - 1 741 души. Чуждестранните посетители на музея са били 107 души, а индивидуалните посещения на възрастни  - 7 367.

„Увеличението на посетителите според нас се дължи на факта, че музеят е доста по-активен в онлайн пространството през последните години. Провеждането на различни събития като част от културния календар на музея също предизвиква голям интерес“, посочи Якимова. 

Периодичното обновяване на декорите и осигуряването на възможности за нови типове преживявания посредством използване на съвременни технологии допълнително оказва влияние върху посещаемостта, допълни тя.

Якимова посочи, че има и специални групи от посетители, чийто брой не е малък, които влизат в музея, без да заплащат входна такса. От тази възможност могат да се възползват хора от селото, деца под седем годишна възраст, второ и трето дете от семеен билет, хора с ТЕЛК, гости на музея или музейни специалисти от сходни институции.

Във връзка с концерта на световноизвестния оперен певец Андреа Бочели в София на Националния стадион „Васил Левски“ се въвеждат промени в организация на градския транспорт, като се осигурява намален интервал на движение, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. 

С цел гражданите да могат спокойно да се придвижат, метрото и част от автобусните и трамвайните линии на градския транспорт ще се движат по-често, обясниха от Общината. 

От 16:00 часа до 22:00 часа на 14 септември се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в концерта, на паркинга на моста пред Националния стадион „Васил Левски”.

Столичната дирекция на вътрешните работи организира постове за контрол и регулиране на движението за горепосоченото време и места. Между 22:00 ч. и 23:30 ч. движението на част от

Градовете Шумен, Велики Преслав и Търговище ще бъдат без вода на 18 септември, сочат съобщения на сайтовете на водопреносните дружества в областните градове Шумен и Търговище.

Тогава ще бъде извършен вторият етап на изграждане на присъединителни връзки от съществуващия към новоизградения довеждащ водопровод за Шумен, изпълнен по инвестиционен проект, финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020” на Европейския съюз, съфинансирана от Кохезионен фонд и Република България с местоположение язовир „Тича“, съобщиха от "Водоснабдяване и канализация" (ВиК) в Шумен на сайта си.

Присъединителните връзки ще бъдат изпълнени от фирмата-строител на Лот 1, в присъствието на представители на ВиК - Шумен. Едновременно с това ще бъдат извършени планови ремонти на проблемни участъци по водопроводната мрежа на Шумен, с които да бъде обезпечена безаварийн

През нощта облачността ще е значителна и на места главно в централните райони ще има валежи от дъжд. Сутринта в котловините и низините ще се образува мъгла. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са между 6° и 11°, в София - около 7°. Атмосферното налягане e по-ниско от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Утре над Западна и Централна България облачността ще се разкъсва и намалява и ще преобладава слънчево време. Над останалата част от страната облачността ще е значителна и на места ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 17° и 22°, в София - около 17°.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад.

С около 200 метра е удължен участъкът, който се ремонтира на Дунав мост при Русе. Въведената временна организация на движение на съоръжението е в същата лента, в която от 10-и юли т. г. се извършват строително-монтажни дейности, като се работи в отсечка с дължина повече от 400 метра. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

В участъка, по който сега се поставя началото на ремонта, са демонтирани мантинелите, мостовите отводнители, фрезована е асфалтобетоновата настилка и е разрушена хидроизолацията. Работи се по демонтажа на стария пешеходен парапет, стълбовете за осветление и осветителните тела. Планирано е разкъртване на тротоарната конзола и демонтаж на съществуващите стоманобетонни пътни панели. 

От АПИ обясняват, че в първия участък от 200 метра се работи все още по обновяване на антикорозионното покритие на стоманената носеща конструкция, демонта

От 12:00 ч. днес до 12:00 ч. на 18 септември (сряда) се ограничава движението в тръбата в посока Перник на тунела „Мало Бучино“ на автомагистрала  „Струма“ за монтаж на носещи конструкции за осветлението, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). 

Трафикът ще преминава двупосочно в тръбата на тунела за София, а скоростта се ограничава до 50 км/час.  Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и да следват стриктно създадената организация на движение.

АПИ апелира шофьорите да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик, посочват от АПИ. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специ

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе Дауд Ибрям и ръководителите на специализираните дирекции в екоинспекцията обсъдиха проблемите на упра ...
Създателите на Българското книжовно дружество са поставили основите на българската държавност още преди Освобождението, заяви посланикът на страната ни в Румъния Радко Влайков
Създателите на Българското книжовно дружество през 1869 година са поставили основите на първата институция на българската държавност още преди Освобождението. Това заяви посланикът ...
Служебно ще бъдат разпределени съставите на секционните избирателни комисии в община Монтана
В консултациите, свикани от кмета на Община Монтана, за разпределение на местата в секционните избирателни комисии (СИК), участваха шест парламентарно представени партии и коалиции ...
Подготовката на изборите върви по график, докладваха министри на служебния Димитър Главчев
Всички дейности, които са отговорност на правителството за подготовка на изборите, вървят по график. Това беше докладвано на свиканата от служебния премиер Димитър Главчев на регул ...
Пчеларството се превръща в скъпо хоби, каза председателят на браншови съюз в Кюстендилско
В Кюстендилско годината беше изключително тежка и за пчелите, и за пчеларите, каза в интервю Тихомир Стоицов, председател на Браншови пчеларски съюз "Пчела" - Кюстендил. По думите ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Тикер в 04:33 ч.
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше отк ...
Начало Сфера
12223
България

Над 18 000 души са посетили Природонаучния музей в троянското село Черни Осъм през летните месеци

Над 18 000 души са посетили Природонаучния музей в троянското село Черни Осъм през летните месеци, съобщи Йорданка Якимова от научната институция.Общо 18 835 са били посетителите в периода от началото на май до края на август.

| 04 Септември 2024, 12:39 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Над 18 000 души са посетили Природонаучния музей в троянското село Черни Осъм през летните месеци
Над 18 000 души са посетили Природонаучния музей в троянското село Черни Осъм през летните месеци
Снимка © БТА

Над 18 000 души са посетили Природонаучния музей в троянското село Черни Осъм през летните месеци, съобщи Йорданка Якимова от научната институция. 

Европейската гражданска инициатива (ЕГИ) е уникален инструмент  за демократично участие, който дава възможност на гражданите да играят активна роля във формирането на политиките на Европейския съюз. Той осигурява видимост на определена кауза и възможност за консолидиране на транснационална подкрепа и обсъждания, привличане на вниманието на институциите и лобиране за съответната кауза на европейско и национално ниво. 

Европейската гражданска инициатива е „като термометър, който мери температурата на европейските граждани – как те виждат бъдещето, какво ги вълнува и какво смятат те, че не работи или може да се подобри по отношение на човешките права и тези на животните, околната среда, достъпността на инфраструктурата и много други теми“. Инициативата служи като мост между гражданите и европейските институции. Повече за нея в интервю разказа Ася Кавръ

От кандидатите за работа в Националната служба за охрана (НСО) 17,5% успяват да бъдат назначени, а около 50% отпадат още на медицинските прегледи. Това каза в първото си интервю началникът на НСО генерал-майор Емил Тонев.

Не отстъпваме от критериите, които сме заложили – да бъдат физически здрави, подготвени на натоварвания. Кандидатите имат психологически изпити и след това преминават през комисия, каза още генерал-майор Емил Тонев.

Никой не отразява свършената работа, но най-малкият пропуск веднага става сензация, което ни кара да бъдем много бдителни и подготвени, заяви началникът на НСО.

На 12 септември Националната служба за охрана отбеляза 145 години от създаването си.

Днес НСО е специализирана военизирана държавна служба към президента на България. Дейността на НСО е елемент от дейността по защитата на националната сигурност, насочена към осиг

Трябва да се действа превантивно и поради тази причина решихме да изпратим писма на областните управители, които от своя страна да се свържат с кметовете на населените места и да се провери готовността за посрещане на бедствия. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание. 

„От каквото има нужда, ще бъде направено. Европейският циклон, за наше щастие, подминава България към момента, но не може само да разчитаме на благоразположението на природата и на късмета. Затова вършим всичко, което трябва“, посочи служебният премиер. 

„Още вчера сме се свързали с областните управители по течението на река Дунав в България, защото виждаме, че има притеснения. Вчера се е вдигнало нивото на реката в Будапеща, а валежите в Австрия оказват своето влияние. Като се следят процесите е очевидно, че и тук ще се пови

Служебният министър на енергетиката Владимир Малинов увери днес депутатите в 50-ото Народно събрание, че служебното правителство не предвижда закриване или приватизиране на Българския енергиен холдинг (БЕХ). Това свое изказване той направи в рамките на парламентарното си изслушване, заедно със служебния вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова на извънредно заседание на парламента. Темата на изслушването му беше свързана с предлаганите от Министерството на енергетиката (МЕ) промени в Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ) и добавянето на глава "РиПауърИЮ" (RepowerEU). 

"Още като изпълнителен директор на "Булгартрансгаз" съм против приватизацията или отделянето на Българския енергиен холдинг (БЕХ) от рамката на българската енергетика", посочи министърът. 

Той беше принуден да разясни ситуацията около бъдещето пред БЕХ с оглед предлага

Общо 3371 нарушения са установени от Дирекция "Инспекция по труда" в Разград за първите осем месеца на годината, съобщи Йоана Монева – изпълняващ длъжността директор в Дирекция „Инспекция по труда – Разград“. Тя посочи, че 1235 нарушения са свързани с осъществяването на трудовите правоотношения. По осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд са установени 2136 нарушения. Установените нарушения по заплащането на труда са 49. През периода инспекторите по труда са установили 45 работещи без трудов договор. За периода са съставени 166 акта за установяване на административни нарушения. Издадените наказателни постановления са 160.  

За първите осем месеца от годината Дирекция „Инспекция по труда“ в Разград е извършила 686 проверки. Проверените предприятия от инспекторите по труда в област Разград са 563.  

Йоана Моне

Общо 18 835 са били посетителите в периода от началото на май до края на август. Това прави ръст от 12,7 % в сравнение със същия период на миналата година, каза тя.

Децата, които са посетили музея като част от ученически групи  са 5 161, а пенсионерите - 1 741 души. Чуждестранните посетители на музея са били 107 души, а индивидуалните посещения на възрастни  - 7 367.

„Увеличението на посетителите според нас се дължи на факта, че музеят е доста по-активен в онлайн пространството през последните години. Провеждането на различни събития като част от културния календар на музея също предизвиква голям интерес“, посочи Якимова. 

Периодичното обновяване на декорите и осигуряването на възможности за нови типове преживявания посредством използване на съвременни технологии допълнително оказва влияние върху посещаемостта, допълни тя.

Якимова посочи, че има и специални групи от посетители, чийто брой не е малък, които влизат в музея, без да заплащат входна такса. От тази възможност могат да се възползват хора от селото, деца под седем годишна възраст, второ и трето дете от семеен билет, хора с ТЕЛК, гости на музея или музейни специалисти от сходни институции.

Във връзка с концерта на световноизвестния оперен певец Андреа Бочели в София на Националния стадион „Васил Левски“ се въвеждат промени в организация на градския транспорт, като се осигурява намален интервал на движение, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. 

С цел гражданите да могат спокойно да се придвижат, метрото и част от автобусните и трамвайните линии на градския транспорт ще се движат по-често, обясниха от Общината. 

От 16:00 часа до 22:00 часа на 14 септември се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в концерта, на паркинга на моста пред Националния стадион „Васил Левски”.

Столичната дирекция на вътрешните работи организира постове за контрол и регулиране на движението за горепосоченото време и места. Между 22:00 ч. и 23:30 ч. движението на част от

Градовете Шумен, Велики Преслав и Търговище ще бъдат без вода на 18 септември, сочат съобщения на сайтовете на водопреносните дружества в областните градове Шумен и Търговище.

Тогава ще бъде извършен вторият етап на изграждане на присъединителни връзки от съществуващия към новоизградения довеждащ водопровод за Шумен, изпълнен по инвестиционен проект, финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020” на Европейския съюз, съфинансирана от Кохезионен фонд и Република България с местоположение язовир „Тича“, съобщиха от "Водоснабдяване и канализация" (ВиК) в Шумен на сайта си.

Присъединителните връзки ще бъдат изпълнени от фирмата-строител на Лот 1, в присъствието на представители на ВиК - Шумен. Едновременно с това ще бъдат извършени планови ремонти на проблемни участъци по водопроводната мрежа на Шумен, с които да бъде обезпечена безаварийн

През нощта облачността ще е значителна и на места главно в централните райони ще има валежи от дъжд. Сутринта в котловините и низините ще се образува мъгла. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са между 6° и 11°, в София - около 7°. Атмосферното налягане e по-ниско от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Утре над Западна и Централна България облачността ще се разкъсва и намалява и ще преобладава слънчево време. Над останалата част от страната облачността ще е значителна и на места ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 17° и 22°, в София - около 17°.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад.

С около 200 метра е удължен участъкът, който се ремонтира на Дунав мост при Русе. Въведената временна организация на движение на съоръжението е в същата лента, в която от 10-и юли т. г. се извършват строително-монтажни дейности, като се работи в отсечка с дължина повече от 400 метра. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

В участъка, по който сега се поставя началото на ремонта, са демонтирани мантинелите, мостовите отводнители, фрезована е асфалтобетоновата настилка и е разрушена хидроизолацията. Работи се по демонтажа на стария пешеходен парапет, стълбовете за осветление и осветителните тела. Планирано е разкъртване на тротоарната конзола и демонтаж на съществуващите стоманобетонни пътни панели. 

От АПИ обясняват, че в първия участък от 200 метра се работи все още по обновяване на антикорозионното покритие на стоманената носеща конструкция, демонта

От 12:00 ч. днес до 12:00 ч. на 18 септември (сряда) се ограничава движението в тръбата в посока Перник на тунела „Мало Бучино“ на автомагистрала  „Струма“ за монтаж на носещи конструкции за осветлението, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). 

Трафикът ще преминава двупосочно в тръбата на тунела за София, а скоростта се ограничава до 50 км/час.  Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и да следват стриктно създадената организация на движение.

АПИ апелира шофьорите да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик, посочват от АПИ. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специ

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Създателите на Българското книжовно дружество са поставили основите на българската държавност още преди Освобождението, заяви посланикът на страната ни в Румъния Радко Влайков
Служебно ще бъдат разпределени съставите на секционните избирателни комисии в община Монтана
Подготовката на изборите върви по график, докладваха министри на служебния Димитър Главчев
Пчеларството се превръща в скъпо хоби, каза председателят на браншови съюз в Кюстендилско
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Местен фокус
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Сфера
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Сфера
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
В детайли
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Сфера
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
В детайли
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Основна линия
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Основна линия
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Контекст
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.