Начало Сфера Деветнайсетгодишен младеж от Перник ще получи максимална парична санкция за рисково шофиране, съобщиха от полицията
11446
България

Деветнайсетгодишен младеж от Перник ще получи максимална парична санкция за рисково шофиране, съобщиха от полицията

Заради нарушенията, извършени от него на пътя, ще му бъдат отнети и тринайсет контролни точки. За случая, станал на 1 септември, сигнализираха десетки граждани във Фейсбук, публикувайки видеа и снимки.На тях се вижда автомобилът на момчето, движещ се с изключително висока скорост и извършващ рискови изпреварвания по улица "Софийско шосе" в Перник.

| 04 Септември 2024, 14:53 ч.
Деветнайсетгодишен младеж от Перник ще получи максимална парична санкция за рисково шофиране, съобщиха от полицията
Деветнайсетгодишен младеж от Перник ще получи максимална парична санкция за рисково шофиране, съобщиха от полицията
Снимка © БТА

Деветнайсетгодишен младеж от Перник ще получи максимална парична санкция за рисково шофиране на оживена улица, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР).

Служебният министър на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова подписа протокола за увеличение на капитала на „Български пощи“ ЕАД с 50 млн. лева, съобщиха от пресслужбата на министерството. 

Това е много важна стъпка за оздравяването, подобряване на ликвидността и платежоспособността на компанията. С увеличаването на капитала „Български пощи“ ЕАД престава да бъде предприятие в затруднено положение и ще има възможността да получава от държавния бюджет действително доказаните разходи за изпълнението на възложените универсална пощенска услуга и услугата по изплащането на пенсии чрез пощенски станции. Получаването на реалния размер на компенсациите за извършваните услуги и осигуряването на капитал за реализиране на планираните инвестиции от „Български пощи“ ЕАД ще доведе до чувствително повишаване качеството на предоставяните от дружест

През нощта облачността ще е значителна и на места главно в централните райони ще има валежи от дъжд. Сутринта в котловините и низините ще се образува мъгла. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са между 6° и 11°, в София - около 7°. Атмосферното налягане e по-ниско от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Утре над Западна и Централна България облачността ще се разкъсва и намалява и ще преобладава слънчево време. Над останалата част от страната облачността ще е значителна и на места ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 17° и 22°, в София - около 17°.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад.

Временна организация на движението е въведена по автомагистрала „Хемус“ след възникнало пътнотранспортно произшествие, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен.

Водач на товарен автомобил „Фолксваген Крафтер“ със софийска регистрация се движил от Варна към Шумен. На около 200 метра след бензиностанция, на 363-ия километър, застигнал водач на тежкотоварен автомобил „МАН“ с варненска регистрация и го ударил в задната му част, след което в крайпътната канавка са се преобърнали двата камиона.

Те не пречат на движението, но има разпилян товар по трите ленти в платното за движение на автомагистралата. Временно, до почистването на участъка и заради извършване на оглед, движението се пренасочва през пътен възел Невша и по път I- 2 , като след Нови пазар водачите могат да се включат за движение по АМ „Хемус“.&nb

Сигнали за опити за телефонни измами в Шумен и село Дибич са приети в дежурната оперативна част на Областната дирекция на МВР - Шумен.

Непознати са се представили за служители на електроразпределителното дружество, като по стационарни телефони са съобщили за задължения за електроенергия. Веднага след това е последвало обаждане от непознат мъж, който се е представил за полицейски служител и е заявил, че става дума за измама. Помолил е хората да им съдействат, за да задържат измамниците, като за целта е трябвало да предадат исканите пари, за да задържат измамниците на място, поясняват от полицията.

От пресцентъра на Областната дирекция на МВР съветват гражданите да не предоставят своите лични данни, както припомнят, че няма практика служителите на електроразпределителното дружество да посещават домовете и да искат парични суми от своите клиенти.

Полицията няма практ

Подобен език е изключително недопустим, особено в контекста на кандидатурата на Република Северна Македония (РСМ) за член на ЕС. Така коментира в парламента Иван Иванов от „БСП за България“ телевизионно интервю на вицепремиера и министър на транспорта на РСМ Александър Николоски, в което той критикува липсата на знамето на РСМ в българското президентство при посещението миналата седмица на държавния глава Гордана Силяновска-Давкова.

Според депутата подобно говорене по никакъв начин не допринася за подобряване на добросъседските отношения. Напротив, подобен изказ „може да ги взриви тотално, защото България направи всичко възможно да се намери правилният път за македонската държава да стане член на ЕС, включително и договора за добросъседство между двете страни и не се изпълнява от тях", каза Иванов. Мисля, че Министерството на външните работи (МВнР) трябва да и

Заради нарушенията, извършени от него на пътя, ще му бъдат отнети и тринайсет контролни точки. За случая, станал на 1 септември, сигнализираха десетки граждани във Фейсбук, публикувайки видеа и снимки. На тях се вижда автомобилът на момчето, движещ се с изключително висока скорост и извършващ рискови изпреварвания по улица "Софийско шосе" в Перник. Директорът на полицията в областния град старши комисар Милчо Милчов е разпоредил незабавни действия за установяване на водача и управлявания от него автомобил. 

От ОД на МВР уточняват, че младежът е правоспособен водач от година и пет месеца, но това не е първото му нарушение. Зад гърба си той има издадени пет акта за административни нарушения и шест фиша. Сред нарушенията са преминаване на червен сигнал на светофар, управление на автомобил без застраховка „Гражданска отговорност“, предоставяне на собствения му автомобил на непълнолетния му брат. Има издадени и четири фиша за скорост, от които два за неправилно изпреварване и техническа неизправност - на обща стойност 1100 лева. За предишни негови нарушения са му отнети десет контролни точки.

Заради последния случай му е съставен акт за административно нарушение за това, че изпреварва с навлизане в лентата за насрещно движение, както и за несъобразяване с пътната маркировка, допълват още от ОД на МВР.

От полицията в Перник уточниха , че младият водач е познат на органите на реда. Той има криминалистична регистрация за кражба на автомобил, за което е осъден и му е наложено наказание "пробация".

При влизане в сила на новия механизъм, касаещ такса битови отпадъци, рискуваме от една несправедливост при определяне на такса битови отпадъци да минем към друга, която може да се окаже и по-голяма. Това каза на пресконференция Донка Михайлова, кмет на община Троян и заместник-председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

Законът за местните данъци и такси и Законът за управление на отпадъците, които регламентират новия начин на изчисляване на такса битови отпадъци, се отлагат седем пъти, посочи тя.

Самият механизъм за определяне на таксата е доста сложен като методология и начин на определяне. Всяка българска община приема план-сметка „чистота“. Тя трябва да бъде обезпечена с такса битови отпадъци. Размерът е точно толкова, че да обезпечи нуждите на една община в трите компонента – поддържане на

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за туризма, внесени от депутати от ГЕРБ-СДС, с които се уреждат критериите и реда за обявяване на национален курорт. Депутатите първо отхвърлиха законопроекта, а след проверка на кворума и прегласуване го приеха с 89 гласа „за“, три „против“ и 59 „въздържал се“.

Измененията предвиждат обявяването на национален курорт да става с решение на Министерския съвет по предложение на министъра на туризма. Заявлението за обявяване на национален курорт се подава от кмета на съответната община, на чиято територия попада курортът или части от него, след решение на общинския съвет. По този начин се дава възможност на местната власт да прецени в най-голяма степен интереса и нуждите на съответното населено място от обявяване на национален курорт, се посочва в мотивите към законопроекта. Вносителите отбел

Община Нови пазар ще получи безвъзмездна финансова помощ на стойност 2 312 438 лева за основен ремонт и реконструкция на част от водоснабдителните системи на населени места на територията си, съобщи Павлин Владимиров, който отговаря за връзките с обществеността на Община Нови пазар.

Договор е подписан с Държавен фонд „Земеделие” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г. С реализирането на проекта ще се извърши основен ремонт и реконструкция на част от водоснабдителните системи на селища на територията на община Нови пазар, съгласно изискванията на Закона за устройство на територията и подзаконовите нормативни актове по неговото прилагане, допълват от местната администрация.

При определяне на обхвата на строителството са избрани улици, където загубите на вода са най-големи, повредите на

Обществено обсъждане за параметрите на два кредита от фонд „Флаг“ за проект "Мобилност и зелен транспорт в общините Враца и Монтана" се проведе в Община Монтана.

На общественото обсъждане зам.-кметът Тихомир Антонов представи резюме на проекта и съобщи, че Община Монтана вече има договор за доставка на шест електрически автобуса и монтаж на осем зарядни станции за тях.

Проектът е част от Националния план за възстановяване и устойчивост и цели подкрепа на устойчивата градска мобилност и екосъобразния транспорт в региона. Той е с продължителност 24 месеца и е на обща стойност 11 113 229,97 лева за общините Враца и Монтана. За Община Монтана стойността на инвестицията е 4 703 290,26 лева, от които 3 520 197,23 лева е безвъзмездната финансова помощ и 1 183 093,03 лева са собствено финансиране.

Кредитите ще бъдат използвани за изпълнение на собственото фина

Животните в зоокъта в Разград посрещат есента в обновени домове. След ремонтни дейности са подобрени зоните, където се отглеждат понитата, птиците нанду, козирозите, виетнамските прасета, елените лопатари и ламите, каза зооинженер Ивелин Неделчев, ръководител направление „Зоокът“.

Той обясни, че са подменени покривите на закритите помещения и козирките на навесите, които обитават животните през по-студените сезони. За понитата и за лопатарите са изградени нови комбинирани хранилки с по две зони. Изградени са и пясъчници за понитата и за птиците нанду, в които те си правят "пясъчни бани". По думите на Неделчев ще бъде поставена козирка и на помещението на ламите. Предстои също обновяване на съоръженията за игра в клетката на лъвовете, ще се направи и алпинеум в зоната, където се отглежда гривестият козирог. 

Дейностите са част от поетапното обновяване на

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Намирам се в Йемен, където ще се опитам да стигна до българите от кораба „Галакси лийдър“ (Galaxy Leader) - капитанът Любомир Чанев и старши помощник-капитанът Данаил В ...
За да бъдат изчистени избирателните списъци от т.нар. мъртви души, е нужна законодателна промяна, каза Росен Карадимов
За да бъдат изчистени избирателните списъци от т.нар. мъртви души, е нужна законодателна промяна и воля на парламента, но това на този етап не е възможно, защото парламентът излиза ...
Изпълнението на местните приходи в бюджета на Община Хасково за 2023 г. е над 100 процента, съобщиха от общинската администрация
Изпълнението на местните приходи в бюджета на Хасково за 2023 година е 100,59 процента, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. При заложени приходи от 37 944 465 лв. ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Тикер в 03:59 ч.
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше отк ...
Начало Сфера
11446
България

Деветнайсетгодишен младеж от Перник ще получи максимална парична санкция за рисково шофиране, съобщиха от полицията

Заради нарушенията, извършени от него на пътя, ще му бъдат отнети и тринайсет контролни точки. За случая, станал на 1 септември, сигнализираха десетки граждани във Фейсбук, публикувайки видеа и снимки.На тях се вижда автомобилът на момчето, движещ се с изключително висока скорост и извършващ рискови изпреварвания по улица "Софийско шосе" в Перник.

| 04 Септември 2024, 14:53 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Деветнайсетгодишен младеж от Перник ще получи максимална парична санкция за рисково шофиране, съобщиха от полицията
Деветнайсетгодишен младеж от Перник ще получи максимална парична санкция за рисково шофиране, съобщиха от полицията
Снимка © БТА

Деветнайсетгодишен младеж от Перник ще получи максимална парична санкция за рисково шофиране на оживена улица, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР).

Служебният министър на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова подписа протокола за увеличение на капитала на „Български пощи“ ЕАД с 50 млн. лева, съобщиха от пресслужбата на министерството. 

Това е много важна стъпка за оздравяването, подобряване на ликвидността и платежоспособността на компанията. С увеличаването на капитала „Български пощи“ ЕАД престава да бъде предприятие в затруднено положение и ще има възможността да получава от държавния бюджет действително доказаните разходи за изпълнението на възложените универсална пощенска услуга и услугата по изплащането на пенсии чрез пощенски станции. Получаването на реалния размер на компенсациите за извършваните услуги и осигуряването на капитал за реализиране на планираните инвестиции от „Български пощи“ ЕАД ще доведе до чувствително повишаване качеството на предоставяните от дружест

През нощта облачността ще е значителна и на места главно в централните райони ще има валежи от дъжд. Сутринта в котловините и низините ще се образува мъгла. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са между 6° и 11°, в София - около 7°. Атмосферното налягане e по-ниско от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Утре над Западна и Централна България облачността ще се разкъсва и намалява и ще преобладава слънчево време. Над останалата част от страната облачността ще е значителна и на места ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 17° и 22°, в София - около 17°.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад.

Временна организация на движението е въведена по автомагистрала „Хемус“ след възникнало пътнотранспортно произшествие, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен.

Водач на товарен автомобил „Фолксваген Крафтер“ със софийска регистрация се движил от Варна към Шумен. На около 200 метра след бензиностанция, на 363-ия километър, застигнал водач на тежкотоварен автомобил „МАН“ с варненска регистрация и го ударил в задната му част, след което в крайпътната канавка са се преобърнали двата камиона.

Те не пречат на движението, но има разпилян товар по трите ленти в платното за движение на автомагистралата. Временно, до почистването на участъка и заради извършване на оглед, движението се пренасочва през пътен възел Невша и по път I- 2 , като след Нови пазар водачите могат да се включат за движение по АМ „Хемус“.&nb

Сигнали за опити за телефонни измами в Шумен и село Дибич са приети в дежурната оперативна част на Областната дирекция на МВР - Шумен.

Непознати са се представили за служители на електроразпределителното дружество, като по стационарни телефони са съобщили за задължения за електроенергия. Веднага след това е последвало обаждане от непознат мъж, който се е представил за полицейски служител и е заявил, че става дума за измама. Помолил е хората да им съдействат, за да задържат измамниците, като за целта е трябвало да предадат исканите пари, за да задържат измамниците на място, поясняват от полицията.

От пресцентъра на Областната дирекция на МВР съветват гражданите да не предоставят своите лични данни, както припомнят, че няма практика служителите на електроразпределителното дружество да посещават домовете и да искат парични суми от своите клиенти.

Полицията няма практ

Подобен език е изключително недопустим, особено в контекста на кандидатурата на Република Северна Македония (РСМ) за член на ЕС. Така коментира в парламента Иван Иванов от „БСП за България“ телевизионно интервю на вицепремиера и министър на транспорта на РСМ Александър Николоски, в което той критикува липсата на знамето на РСМ в българското президентство при посещението миналата седмица на държавния глава Гордана Силяновска-Давкова.

Според депутата подобно говорене по никакъв начин не допринася за подобряване на добросъседските отношения. Напротив, подобен изказ „може да ги взриви тотално, защото България направи всичко възможно да се намери правилният път за македонската държава да стане член на ЕС, включително и договора за добросъседство между двете страни и не се изпълнява от тях", каза Иванов. Мисля, че Министерството на външните работи (МВнР) трябва да и

Заради нарушенията, извършени от него на пътя, ще му бъдат отнети и тринайсет контролни точки. За случая, станал на 1 септември, сигнализираха десетки граждани във Фейсбук, публикувайки видеа и снимки. На тях се вижда автомобилът на момчето, движещ се с изключително висока скорост и извършващ рискови изпреварвания по улица "Софийско шосе" в Перник. Директорът на полицията в областния град старши комисар Милчо Милчов е разпоредил незабавни действия за установяване на водача и управлявания от него автомобил. 

От ОД на МВР уточняват, че младежът е правоспособен водач от година и пет месеца, но това не е първото му нарушение. Зад гърба си той има издадени пет акта за административни нарушения и шест фиша. Сред нарушенията са преминаване на червен сигнал на светофар, управление на автомобил без застраховка „Гражданска отговорност“, предоставяне на собствения му автомобил на непълнолетния му брат. Има издадени и четири фиша за скорост, от които два за неправилно изпреварване и техническа неизправност - на обща стойност 1100 лева. За предишни негови нарушения са му отнети десет контролни точки.

Заради последния случай му е съставен акт за административно нарушение за това, че изпреварва с навлизане в лентата за насрещно движение, както и за несъобразяване с пътната маркировка, допълват още от ОД на МВР.

От полицията в Перник уточниха , че младият водач е познат на органите на реда. Той има криминалистична регистрация за кражба на автомобил, за което е осъден и му е наложено наказание "пробация".

При влизане в сила на новия механизъм, касаещ такса битови отпадъци, рискуваме от една несправедливост при определяне на такса битови отпадъци да минем към друга, която може да се окаже и по-голяма. Това каза на пресконференция Донка Михайлова, кмет на община Троян и заместник-председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

Законът за местните данъци и такси и Законът за управление на отпадъците, които регламентират новия начин на изчисляване на такса битови отпадъци, се отлагат седем пъти, посочи тя.

Самият механизъм за определяне на таксата е доста сложен като методология и начин на определяне. Всяка българска община приема план-сметка „чистота“. Тя трябва да бъде обезпечена с такса битови отпадъци. Размерът е точно толкова, че да обезпечи нуждите на една община в трите компонента – поддържане на

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за туризма, внесени от депутати от ГЕРБ-СДС, с които се уреждат критериите и реда за обявяване на национален курорт. Депутатите първо отхвърлиха законопроекта, а след проверка на кворума и прегласуване го приеха с 89 гласа „за“, три „против“ и 59 „въздържал се“.

Измененията предвиждат обявяването на национален курорт да става с решение на Министерския съвет по предложение на министъра на туризма. Заявлението за обявяване на национален курорт се подава от кмета на съответната община, на чиято територия попада курортът или части от него, след решение на общинския съвет. По този начин се дава възможност на местната власт да прецени в най-голяма степен интереса и нуждите на съответното населено място от обявяване на национален курорт, се посочва в мотивите към законопроекта. Вносителите отбел

Община Нови пазар ще получи безвъзмездна финансова помощ на стойност 2 312 438 лева за основен ремонт и реконструкция на част от водоснабдителните системи на населени места на територията си, съобщи Павлин Владимиров, който отговаря за връзките с обществеността на Община Нови пазар.

Договор е подписан с Държавен фонд „Земеделие” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г. С реализирането на проекта ще се извърши основен ремонт и реконструкция на част от водоснабдителните системи на селища на територията на община Нови пазар, съгласно изискванията на Закона за устройство на територията и подзаконовите нормативни актове по неговото прилагане, допълват от местната администрация.

При определяне на обхвата на строителството са избрани улици, където загубите на вода са най-големи, повредите на

Обществено обсъждане за параметрите на два кредита от фонд „Флаг“ за проект "Мобилност и зелен транспорт в общините Враца и Монтана" се проведе в Община Монтана.

На общественото обсъждане зам.-кметът Тихомир Антонов представи резюме на проекта и съобщи, че Община Монтана вече има договор за доставка на шест електрически автобуса и монтаж на осем зарядни станции за тях.

Проектът е част от Националния план за възстановяване и устойчивост и цели подкрепа на устойчивата градска мобилност и екосъобразния транспорт в региона. Той е с продължителност 24 месеца и е на обща стойност 11 113 229,97 лева за общините Враца и Монтана. За Община Монтана стойността на инвестицията е 4 703 290,26 лева, от които 3 520 197,23 лева е безвъзмездната финансова помощ и 1 183 093,03 лева са собствено финансиране.

Кредитите ще бъдат използвани за изпълнение на собственото фина

Животните в зоокъта в Разград посрещат есента в обновени домове. След ремонтни дейности са подобрени зоните, където се отглеждат понитата, птиците нанду, козирозите, виетнамските прасета, елените лопатари и ламите, каза зооинженер Ивелин Неделчев, ръководител направление „Зоокът“.

Той обясни, че са подменени покривите на закритите помещения и козирките на навесите, които обитават животните през по-студените сезони. За понитата и за лопатарите са изградени нови комбинирани хранилки с по две зони. Изградени са и пясъчници за понитата и за птиците нанду, в които те си правят "пясъчни бани". По думите на Неделчев ще бъде поставена козирка и на помещението на ламите. Предстои също обновяване на съоръженията за игра в клетката на лъвовете, ще се направи и алпинеум в зоната, където се отглежда гривестият козирог. 

Дейностите са част от поетапното обновяване на

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
За да бъдат изчистени избирателните списъци от т.нар. мъртви души, е нужна законодателна промяна, каза Росен Карадимов
Изпълнението на местните приходи в бюджета на Община Хасково за 2023 г. е над 100 процента, съобщиха от общинската администрация
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Местен фокус
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Сфера
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Сфера
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
В детайли
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Сфера
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
В детайли
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Основна линия
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Основна линия
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Контекст
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.