Начало В детайли Вършим си работата само в рамките на правомощията, заяви премиерът Димитър Главчев на среща за изборите
11658
България

Вършим си работата само в рамките на правомощията, заяви премиерът Димитър Главчев на среща за изборите

Най-добрите футболни съдии са тези, които са незабележими на терена и се намесват само когато е необходимо.Такава е и нашата роля – вършим си работата само в рамките на правомощията, заяви служебният премиер Димитър Главчев в началото на днешната работна среща за подготовката на предстоящите на 27 октомври избори, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

| 04 Септември 2024, 15:24 ч.
Вършим си работата само в рамките на правомощията, заяви премиерът Димитър Главчев на среща за изборите
Вършим си работата само в рамките на правомощията, заяви премиерът Димитър Главчев на среща за изборите
Снимка © Министерски съвет

Най-добрите футболни съдии са тези, които са незабележими на терена и се намесват само когато е необходимо. Такава е и нашата роля – вършим си работата само в рамките на правомощията, заяви служебният премиер Димитър Главчев в началото на днешната работна среща за подготовката на предстоящите на 27 октомври избори, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Футболистите от отбора на Спортист (Драгичево) се заеха да ремонтират съблекалните на стадиона в пернишкото село Рударци. На този етап отборът използва терена заедно с играчи от Рударци. По тази причина те са се заели със задачата да помогнат за облагородяването на сградния фонд на спортното съоръжение, съобщи кметът на Драгичево Виктор Викторов. 

Към момента футболистите заедно с него извършват ремонт на помещенията за домакините и гостите, както и на съдийската стая. 

„Ние сме голям колектив. Всички сме тук, въпреки че няма да играем днес. Има още доста работа, но се надявам до следващия кръг стаите да придобият един по добър и приветлив вид“, коментира Викторов. 

Средствата за дейностите са изцяло финансирани от поддръжници на отбора и кмета на Драгичево. Закупени са нови врати и бойлер. Поставена е също охранителна система, а съвсем

Българският народ е построил чудесни неща в Браила, заяви кметът на румънския град Виорел Драгомир. Днес той беше домакин на част от инициативите за честване на 155-годишнината на Българската академия на науките. 

В църквата "Възнесение Господне" в Браила архиепископът на Долен Дунав негово преосвещенство Касиан и представителят на Българската патриаршия в Букурещ протойерей Кирил Синев отслужиха молебен на румънски и български език, положени бяха венци на плочата в двора на храма, където през 1869 г. е създаден предшественикът на Академията - Българското книжовно дружество. Сред присъстващите бяха представители на БАН, посланикът на България в северната ни съседка Радко Влайков, генералният директор на Кирил Вълчев, представители на Асоциацията на българите в Браила „Христо Ботев“, на местната община и на Румънската академия (РА), с която вчера в Букурещ БАН

Общинските съветници в Камено отхвърлиха искането на фирмата концесионер на кариерата в село Полски извор "Минерал Процесинг" ООД за разширяване на територията за добив на инертни материали. Решението бе взето единодушно с 16 гласа на общинска сесия днес. Междувременно има и подписка от жителите на селото, че не одобряват искането. Установени са и редица нарушения от страна на концесионера за нерегламентирано изхвърляне на мъртва почва върху земя - публична общинска собственост и пасища, заяви председателят на Общинския съвет в Камено Радослав Балтаджиев. Отделно от това е констатирано, че вече се изземва пясък от съседен парцел, от който най-вероятно няма издадено разрешение за извършване на такава дейност, посочи той. Глоба до 10 000 лв. за нерегламентираните дейности може да наложи Общинската администрация в Камено, стана известн по време на заседанието.

За нарушенията са по

Животните в зоокъта в Разград посрещат есента в обновени домове. След ремонтни дейности са подобрени зоните, където се отглеждат понитата, птиците нанду, козирозите, виетнамските прасета, елените лопатари и ламите, каза зооинженер Ивелин Неделчев, ръководител направление „Зоокът“.

Той обясни, че са подменени покривите на закритите помещения и козирките на навесите, които обитават животните през по-студените сезони. За понитата и за лопатарите са изградени нови комбинирани хранилки с по две зони. Изградени са и пясъчници за понитата и за птиците нанду, в които те си правят "пясъчни бани". По думите на Неделчев ще бъде поставена козирка и на помещението на ламите. Предстои също обновяване на съоръженията за игра в клетката на лъвовете, ще се направи и алпинеум в зоната, където се отглежда гривестият козирог. 

Дейностите са част от поетапното обновяване на

Единственият шанс за дългосрочна инвестиция в бъдещото това е образованието, заяви председателят на Народното събрание Рая Назарян при откриването на новата академична година във Висшето училище по телекомуникации и пощи. 

Церемонията започна с едноминутно мълчание в памет на загиналите офицери пилоти при авиоинцидента край Трета авиационна база "Граф Игнатиево".

Сред официалните гости на откриването на академичната година и тъжествената промоция на Випуск 2024 бяха министърът на електронното управление Валентин Мундров, заместник-министърът на туризма Калин Петров, заместник-кметът на Столичната община Надежда Бобчева. 

За мен е огромна чест да открия академичната година в най-старото специализирано висше училище, основано преди повече от 140 години, каза Рая Назарян в приветствието си към академичното ръководство, преподавателите и студентите във Висше

В срещата участваха министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов, министърът на вътрешните работи Атанас Илков, министърът на външните работи Иван Кондов и министърът на електронното управление Валентин Мундров.   

Служебният министър-председател акцентира върху необходимостта от постоянна комуникация с Централната избирателна комисия, които са водещи при организацията на вота.  

Министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е определен за координатор по изпълнението на дейностите във връзка с организационно-техническата подготовка на изборите, докладва за изготвените хронограми, по които ще бъдат следени стриктно всички срокове. В рамките на срещата бяха обсъдени също мерките на Министерството на вътрешните работи за противодействие на купуването на гласове и корпоративния вот, както и последователната работа на Министерството на електронното управление за постигане на още по-високо доверие на избирателите към машинния вот, информират от правителствената пресслужба.

По-рано днес служебният премиер Димитър Главчев каза, че по никакъв начин няма да приеме на служебното правителство да се вменяват функции, които не са предвидени по закон. Според премиера ролята на изпълнителната власт и на Министерския съвет е дотолкова, доколкото трябва да осигури материално-техническо обезпечаване на процеса - транспортиране на изборни книжа, на бюлетини, подсигуряване на нормален изборен процес.

Делегация на Българската академия на науките (БАН) заедно с дипломати и българи, живеещи в Румъния, посетиха днес Браила. Повод за това е честването на 155-годишнината на Академията.

Учредителното събрание на Българското книжовно дружество, чийто правоприемник е БАН, е било на 12 октомври 1869 г. в къща в румънския град. На нейното място е построен храмът “Възнесение Господне”. На паметната плоча в неговия двор на български и румънски език е написано, че "На това място се е намирала къщата, където в 1869 година български емигранти поставиха основите на Българската академия на науките".

Архиепископът на Долен Дунав негово преосвещенство Касиан и представителят на Българската патриаршия в Букурещ протойерей Кирил Синев отслужиха молебен на румънски и български език в храма. Архиепископ Касиан заяви, че църквата е своеобразна катедрала и академия на българо-румъ

Дадени са предписания за разчистване на нерегламентирани сметища на територията на общините Бойчиновци и Монтана. Това каза министърът на околната среда и водите в служебния кабинет Петър Димитров в отговор за  незаконни битови сметища в общински поземлени имоти на територията на община Бойчиновци и община Монтана. 

Терените са проверени и е установено, че в землището на село Ерден, община Бойчиновци има купчини земни маси, примесени с отпадъци, но по време на проверката не са установени хора, изхвърлящи отпадъци на терена. Дадено е предписание на кмета да се разчисти и при последваща проверка е установено, че сметището е изчистено преди дадения краен срок. 

В землището на община Монтана, при с. Долно Белотинци, в част от имот е имало нерегламентирано замърсяване с битови и строителни отпадъци, а в друг - общински имот, е имало изхвърлено и електронно обор

Трима души са пострадали и са в тежко състояние след катастрофа на пътя Ловеч – Микре, в участъка Соколово – Изворче.  Това съобщиха от Центъра за спешна медицинска помощ в Ловеч.

В ловешката болница са откарани двама мъже и една жена. 

Участъкът е затворен за  движение, информираха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Има обходен маршрут през Микре - пътен възел „Абланица“ - Ловеч и обратно.

Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, призовават от Агенцията. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

Специалисти от Лесотехническия университет в София обследват дървесните видове в Русе. „Обърнахме се към тях, с научни знания те да определят какви нови дървесни видове и храсти да насадим, как да се поливат, за да не се допуска, предвид промяната на климата, масово измиране на дървесни видове. Тревата е жълта, измряха брезите, измряха иглолистните, измряха кестените. Явно трябва нови дървесни видове“, каза кметът на Русе Пенчо Милков.

В края на август част от липа пред Доходното здание в градската градина на Русе беше паднала и се наложи да бъде премахната от служители на общинското предприятие "Паркстрой". 

„В цяла България има нужда от актуализация на видовия състав във връзка с климатичните промени. Това е една от задачите ни. Освен това се планира да се опишат нови технологии за поддържане на зелените насаждения. Целият този труд ще бъде подн

Във връзка с поредните обидни квалификации към България и българския народ на официални лица от Република Северна Македония, категорично отказваме да влизаме в подобен неевропейски и несъвместим с доброто възпитание тон. Това заявяват в позиция от Министерството на външните работи и добавят, че "нашите партньори са уведомени за непредизвиканите провокации, целящи включително разрушаване на диалога".

За пореден път припомняме ключовото значение на развитието на добросъседски отношения за европейското бъдеще на Република Северна Македония, посочват от външно министерство.

Президентът на Република Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова посети миналата седмица България и се срещна с държавния глава Румен Радев. Силяновска посети страната ни по повод гостуването на Националната опера и балет на РСМ, която ще представи в София операта „Набуко“ от Джузепе Верд

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Инициативата „На базар сме!“ гостува в Белоградчик
От 20 до 22 септември платформата за събития и креативни решения „Sтетика” гостува в град Белоградчик. Повече от 20 занаятчии, творци и производители участват в инициат ...
Възстановено е движението на пътя Ловеч – Микре, в участъка Соколово – Изворче
Възстановено е движението на пътя Ловеч – Микре, в участъка Соколово – Изворче, където по-рано днес стана катастрофа с пострадали, съобщиха от Областната дирекция на М ...
В област Кюстендил засилено полицейско присъствие ще гарантира сигурността в предстоящите почивни дни
От Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Кюстендил са създали организация за недопускане на нарушения и пътни инциденти по време на почивните дни и тържествата по случай Независ ...
Общинският съвет в Каолиново актуализира бюджета и инвестиционната програма на общината за 2024 г. на днешното си заседание
Общинските съветници в Каолиново на днешното си заседание гласуваха докладната записка, предвиждаща актуализиране на бюджета, в това число и на инвестиционната програма на общината ...
Фондация „Вълшебен свят“ представи кампанията си за младежи "Мисли позитивно, победи омразата"
Фондация „Вълшебен свят“ представи кампанията си за младежи "Мисли позитивно, победи омразата". Тя беше представена от Костадин Крантев - председател на управителния съ ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Трафикът на граничния пункт "Кулата" е спокоен, няма колона от изчакващи автомобили
Трафикът на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Кулата" е спокоен към този час. Няма колона от изчакващи автомобили, .  През почивните дни миналата седмица на пунк ...
Полиция и жандармерия поемат охраната на лозовите масиви в Пазарджишко
Съвместни екипи на полицейското управление в Септември и жандармеристи от Пловдив поемат охраната на лозовите масиви в Пазарджишко като част от предприетите мерки за опазване на се ...
При специализирана операция в Пловдив са открити 80 плочки с радиоактивното вещество америций 241, съобщиха от прокуратурата
При специализирана операция в Пловдив на 19 септември са открити 80 плочки с радиоактивното вещество америций 241, съобщиха на брифинг от Окръжната прокуратура.  В лек автомоб ...
Общинските съветници в Черноочене гласуваха предсрочното освобождаване на заместник-председателя на Общинския съвет
На днешното си заседание общинските съветници гласуваха предсрочното освобождаване на заместник-председателя на Общински съвет. Точката бе добавена и гласувана като допълнителна в ...
Информационни дни по пенсионни и осигурителни въпроси за българи в Барселона ще се състоят на 27-и и 28 септември
Министерството на труда и социалната политика (МТСП) организира информационни дни по пенсионни и осигурителни въпроси за българи в Барселона, Испания, които ще бъдат на 27-и и 28 с ...
Тикер в 17:29 ч.
Трафикът на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Кулата" е спокоен къ ...
Начало В детайли
11658
България

Вършим си работата само в рамките на правомощията, заяви премиерът Димитър Главчев на среща за изборите

Най-добрите футболни съдии са тези, които са незабележими на терена и се намесват само когато е необходимо.Такава е и нашата роля – вършим си работата само в рамките на правомощията, заяви служебният премиер Димитър Главчев в началото на днешната работна среща за подготовката на предстоящите на 27 октомври избори, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

| 04 Септември 2024, 15:24 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Вършим си работата само в рамките на правомощията, заяви премиерът Димитър Главчев на среща за изборите
Вършим си работата само в рамките на правомощията, заяви премиерът Димитър Главчев на среща за изборите
Снимка © Министерски съвет

Най-добрите футболни съдии са тези, които са незабележими на терена и се намесват само когато е необходимо. Такава е и нашата роля – вършим си работата само в рамките на правомощията, заяви служебният премиер Димитър Главчев в началото на днешната работна среща за подготовката на предстоящите на 27 октомври избори, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Футболистите от отбора на Спортист (Драгичево) се заеха да ремонтират съблекалните на стадиона в пернишкото село Рударци. На този етап отборът използва терена заедно с играчи от Рударци. По тази причина те са се заели със задачата да помогнат за облагородяването на сградния фонд на спортното съоръжение, съобщи кметът на Драгичево Виктор Викторов. 

Към момента футболистите заедно с него извършват ремонт на помещенията за домакините и гостите, както и на съдийската стая. 

„Ние сме голям колектив. Всички сме тук, въпреки че няма да играем днес. Има още доста работа, но се надявам до следващия кръг стаите да придобият един по добър и приветлив вид“, коментира Викторов. 

Средствата за дейностите са изцяло финансирани от поддръжници на отбора и кмета на Драгичево. Закупени са нови врати и бойлер. Поставена е също охранителна система, а съвсем

Българският народ е построил чудесни неща в Браила, заяви кметът на румънския град Виорел Драгомир. Днес той беше домакин на част от инициативите за честване на 155-годишнината на Българската академия на науките. 

В църквата "Възнесение Господне" в Браила архиепископът на Долен Дунав негово преосвещенство Касиан и представителят на Българската патриаршия в Букурещ протойерей Кирил Синев отслужиха молебен на румънски и български език, положени бяха венци на плочата в двора на храма, където през 1869 г. е създаден предшественикът на Академията - Българското книжовно дружество. Сред присъстващите бяха представители на БАН, посланикът на България в северната ни съседка Радко Влайков, генералният директор на Кирил Вълчев, представители на Асоциацията на българите в Браила „Христо Ботев“, на местната община и на Румънската академия (РА), с която вчера в Букурещ БАН

Общинските съветници в Камено отхвърлиха искането на фирмата концесионер на кариерата в село Полски извор "Минерал Процесинг" ООД за разширяване на територията за добив на инертни материали. Решението бе взето единодушно с 16 гласа на общинска сесия днес. Междувременно има и подписка от жителите на селото, че не одобряват искането. Установени са и редица нарушения от страна на концесионера за нерегламентирано изхвърляне на мъртва почва върху земя - публична общинска собственост и пасища, заяви председателят на Общинския съвет в Камено Радослав Балтаджиев. Отделно от това е констатирано, че вече се изземва пясък от съседен парцел, от който най-вероятно няма издадено разрешение за извършване на такава дейност, посочи той. Глоба до 10 000 лв. за нерегламентираните дейности може да наложи Общинската администрация в Камено, стана известн по време на заседанието.

За нарушенията са по

Животните в зоокъта в Разград посрещат есента в обновени домове. След ремонтни дейности са подобрени зоните, където се отглеждат понитата, птиците нанду, козирозите, виетнамските прасета, елените лопатари и ламите, каза зооинженер Ивелин Неделчев, ръководител направление „Зоокът“.

Той обясни, че са подменени покривите на закритите помещения и козирките на навесите, които обитават животните през по-студените сезони. За понитата и за лопатарите са изградени нови комбинирани хранилки с по две зони. Изградени са и пясъчници за понитата и за птиците нанду, в които те си правят "пясъчни бани". По думите на Неделчев ще бъде поставена козирка и на помещението на ламите. Предстои също обновяване на съоръженията за игра в клетката на лъвовете, ще се направи и алпинеум в зоната, където се отглежда гривестият козирог. 

Дейностите са част от поетапното обновяване на

Единственият шанс за дългосрочна инвестиция в бъдещото това е образованието, заяви председателят на Народното събрание Рая Назарян при откриването на новата академична година във Висшето училище по телекомуникации и пощи. 

Церемонията започна с едноминутно мълчание в памет на загиналите офицери пилоти при авиоинцидента край Трета авиационна база "Граф Игнатиево".

Сред официалните гости на откриването на академичната година и тъжествената промоция на Випуск 2024 бяха министърът на електронното управление Валентин Мундров, заместник-министърът на туризма Калин Петров, заместник-кметът на Столичната община Надежда Бобчева. 

За мен е огромна чест да открия академичната година в най-старото специализирано висше училище, основано преди повече от 140 години, каза Рая Назарян в приветствието си към академичното ръководство, преподавателите и студентите във Висше

В срещата участваха министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов, министърът на вътрешните работи Атанас Илков, министърът на външните работи Иван Кондов и министърът на електронното управление Валентин Мундров.   

Служебният министър-председател акцентира върху необходимостта от постоянна комуникация с Централната избирателна комисия, които са водещи при организацията на вота.  

Министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е определен за координатор по изпълнението на дейностите във връзка с организационно-техническата подготовка на изборите, докладва за изготвените хронограми, по които ще бъдат следени стриктно всички срокове. В рамките на срещата бяха обсъдени също мерките на Министерството на вътрешните работи за противодействие на купуването на гласове и корпоративния вот, както и последователната работа на Министерството на електронното управление за постигане на още по-високо доверие на избирателите към машинния вот, информират от правителствената пресслужба.

По-рано днес служебният премиер Димитър Главчев каза, че по никакъв начин няма да приеме на служебното правителство да се вменяват функции, които не са предвидени по закон. Според премиера ролята на изпълнителната власт и на Министерския съвет е дотолкова, доколкото трябва да осигури материално-техническо обезпечаване на процеса - транспортиране на изборни книжа, на бюлетини, подсигуряване на нормален изборен процес.

Делегация на Българската академия на науките (БАН) заедно с дипломати и българи, живеещи в Румъния, посетиха днес Браила. Повод за това е честването на 155-годишнината на Академията.

Учредителното събрание на Българското книжовно дружество, чийто правоприемник е БАН, е било на 12 октомври 1869 г. в къща в румънския град. На нейното място е построен храмът “Възнесение Господне”. На паметната плоча в неговия двор на български и румънски език е написано, че "На това място се е намирала къщата, където в 1869 година български емигранти поставиха основите на Българската академия на науките".

Архиепископът на Долен Дунав негово преосвещенство Касиан и представителят на Българската патриаршия в Букурещ протойерей Кирил Синев отслужиха молебен на румънски и български език в храма. Архиепископ Касиан заяви, че църквата е своеобразна катедрала и академия на българо-румъ

Дадени са предписания за разчистване на нерегламентирани сметища на територията на общините Бойчиновци и Монтана. Това каза министърът на околната среда и водите в служебния кабинет Петър Димитров в отговор за  незаконни битови сметища в общински поземлени имоти на територията на община Бойчиновци и община Монтана. 

Терените са проверени и е установено, че в землището на село Ерден, община Бойчиновци има купчини земни маси, примесени с отпадъци, но по време на проверката не са установени хора, изхвърлящи отпадъци на терена. Дадено е предписание на кмета да се разчисти и при последваща проверка е установено, че сметището е изчистено преди дадения краен срок. 

В землището на община Монтана, при с. Долно Белотинци, в част от имот е имало нерегламентирано замърсяване с битови и строителни отпадъци, а в друг - общински имот, е имало изхвърлено и електронно обор

Трима души са пострадали и са в тежко състояние след катастрофа на пътя Ловеч – Микре, в участъка Соколово – Изворче.  Това съобщиха от Центъра за спешна медицинска помощ в Ловеч.

В ловешката болница са откарани двама мъже и една жена. 

Участъкът е затворен за  движение, информираха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Има обходен маршрут през Микре - пътен възел „Абланица“ - Ловеч и обратно.

Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, призовават от Агенцията. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

Специалисти от Лесотехническия университет в София обследват дървесните видове в Русе. „Обърнахме се към тях, с научни знания те да определят какви нови дървесни видове и храсти да насадим, как да се поливат, за да не се допуска, предвид промяната на климата, масово измиране на дървесни видове. Тревата е жълта, измряха брезите, измряха иглолистните, измряха кестените. Явно трябва нови дървесни видове“, каза кметът на Русе Пенчо Милков.

В края на август част от липа пред Доходното здание в градската градина на Русе беше паднала и се наложи да бъде премахната от служители на общинското предприятие "Паркстрой". 

„В цяла България има нужда от актуализация на видовия състав във връзка с климатичните промени. Това е една от задачите ни. Освен това се планира да се опишат нови технологии за поддържане на зелените насаждения. Целият този труд ще бъде подн

Във връзка с поредните обидни квалификации към България и българския народ на официални лица от Република Северна Македония, категорично отказваме да влизаме в подобен неевропейски и несъвместим с доброто възпитание тон. Това заявяват в позиция от Министерството на външните работи и добавят, че "нашите партньори са уведомени за непредизвиканите провокации, целящи включително разрушаване на диалога".

За пореден път припомняме ключовото значение на развитието на добросъседски отношения за европейското бъдеще на Република Северна Македония, посочват от външно министерство.

Президентът на Република Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова посети миналата седмица България и се срещна с държавния глава Румен Радев. Силяновска посети страната ни по повод гостуването на Националната опера и балет на РСМ, която ще представи в София операта „Набуко“ от Джузепе Верд

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Инициативата „На базар сме!“ гостува в Белоградчик
Възстановено е движението на пътя Ловеч – Микре, в участъка Соколово – Изворче
В област Кюстендил засилено полицейско присъствие ще гарантира сигурността в предстоящите почивни дни
Общинският съвет в Каолиново актуализира бюджета и инвестиционната програма на общината за 2024 г. на днешното си заседание
Фондация „Вълшебен свят“ представи кампанията си за младежи "Мисли позитивно, победи омразата"
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Трафикът на граничния пункт "Кулата" е спокоен, няма колона от изчакващи автомобили
Местен фокус
Полиция и жандармерия поемат охраната на лозовите масиви в Пазарджишко
В детайли
При специализирана операция в Пловдив са открити 80 плочки с радиоактивното вещество америций 241, съобщиха от прокуратурата
Сфера
Общинските съветници в Черноочене гласуваха предсрочното освобождаване на заместник-председателя на Общинския съвет
В детайли
Информационни дни по пенсионни и осигурителни въпроси за българи в Барселона ще се състоят на 27-и и 28 септември
Местен фокус
Служебният премиер Димитър Главчев заминава за САЩ, където ще участва в Срещата на върха за бъдещето
Основна линия
Инициативата „На базар сме!“ гостува в Белоградчик
Сфера
Проблемът с почистването на речните корита в страната е изключително тревожен, каза министър Петър Димитров
В детайли
Съдът във Враца остави в ареста 29-годишен мъж за съучастие в телефонни измами
Сфера
Общо 30 са регистрираните нови случаи на туберколоза и рецидиви от началото на годината в Хасково
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.