Начало Сфера Язовирите в област Кърджали са запълнени между 40 и 70 процента, а над 20 на сто не отговарят на определението за язовир
11753
България

Язовирите в област Кърджали са запълнени между 40 и 70 процента, а над 20 на сто не отговарят на определението за язовир

Язовирите на територията на област Кърджали са запълнени средно на 40 до 70 процента, като има и такива с "мъртъв обем", е отчетено на заседание на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия.Това съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

| 04 Септември 2024, 16:12 ч.
Язовирите в област Кърджали са запълнени между 40 и 70 процента, а над 20 на сто не отговарят на определението за язовир
Язовирите в област Кърджали са запълнени между 40 и 70 процента, а над 20 на сто не отговарят на определението за язовир
Снимка © областна администрация Кърджали

Язовирите на територията на област Кърджали са запълнени средно на 40 до 70 процента, като има и такива с "мъртъв обем", е отчетено на заседание на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия. Това съобщиха от пресцентъра на областната администрация. Оттам допълниха , че то е във връзка със заповед на служебния премиер Главчев относно състоянието на водоемите, речните корита и канализационната инфраструктура в регионите.

Административният съд във Враца отхвърли жалбата на кмета на мездренското село Крета Васил Дацев и остави в сила решението на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Мездра, с което предсрочно са прекратени правомощията му, казаха от съдебната институция. Съдът е установил, че кметът не е прехвърлил собствеността си върху две търговски дружества – ЕООД и продължава да е едноличен техен собственик, назначил е само други управители. Не е представил и доказателства за прекратяване на дейността на тези дружества, каквото е другото изискване на закона. 

Решението не е окончателно, подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в седемдневен срок от съобщаването на страните, казаха още от Административния съд във Враца.

Васил Дацев каза, че ще обжалва решението.

След местните избори през есента на 2023 г. Васил Дацев беше избран за кмет на първи тур

Според Цончо Ганев от "Възраждане" определеният от ЕК ресор за България "Стартъпи, проучвания и иновации" показва обидно отношение към България. Това коментира той пред журналисти в парламента по повод определения от ЕК ресор за Екатерина Захариева, номинирана за еврокомисар. 

Това, какво сме получили като ресор, отразява положението на България в ЕС и като уважение, каза депутатът. Нищо хубаво не очакваме от този комисар за защита на националните приоритети. Като цяло, обидно отношение към България, допълни той.  

По-рано днес председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен представи проектосъстава и структурата на новата ЕК. Екатерина Захариева е една от 11-те жени, а определеният ресор е „Стартъпи, проучвания и иновации“.

Тринайсет нелегални мигранти са задържани в Бургас след полицейско преследване. Те са били превозвани в два автомобила с търговищка регистрация, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Водачите на автомобилите също са задържани. Те са грузински граждани.

Двата автомобила не са спрели на подаден сигнал със стоп палка на контролно-пропускателния пункт "Пода", след което е започнало полицейско преследване. Задържането е станало на булевард "Тодор Александров" от полицейски екипи.

Мигрантите са се самоопредели като сирийци.

Досега не е разработвана цялостна стратегия за преминаване през граничните пунктове на страната и прилежащата към тях инфраструктура. Сега финансовото министерство и агенция "Митници" разработват такава стратегия за модернизация на ГКПП за облекчаване на пропускателната им способност и за ефективен граничен контрол, съобщи в НС служебният вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова.

 През гранични пунктове "Капитан Андреево" и "Лесово" се обработват 32 процента от камионите, които минават през страната. Средната обработка на товарни превозни средства на "Капитан Андреево" за 2023 година е 2855 камиона на ден. Преди влизането им в България те минават на проверки и в Турция, които продължат еднакво дълго като нашите. Идентична е ситуацията и на "Лесово" - там на ден за 2023 година средно минават 1330 камиона или 56 на час.

На румънската граница забавянето на т

Стремим се да направим всичко възможно по-публично и по-добро, така че да има по-голямо доверие към гласуването с машини. Това каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров.

Мундров и служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е определен и за координатор на организационно-техническата подготовка на изборите от страна на правителството, дадоха съвместен брифинг преди срещата на шестимата служебни министри, ръководещи отговорните ведомства за организационно-техническата подготовка на изборите, с Централната избирателна комисия (ЦИК).

По думите на Мундров се полагат усилия за изграждане на по-голямо доверие към изборния процес във връзка с машинното гласуване.

Ниската избирателна активност се дължи, освен на други фактори и на известни колебания на избирателите в прозрачността на изборния процес, каза Росен Карадим

На заседанието са били обсъдени проблемите с маловодието и готовността на техниката и на човешките ресурси за справяне с евентуални обилни валежи, поддръжката и експлоатацията на водните обекти, проводимостта на речните корита и деретата и разчистването на нерегламентираните сметища край тях.

Със заповед на областния управител е разпоредено на собствениците на язовири и водоеми в Кърджалийско да проверят състоянието на обектите и да докладват писмено. Същото се отнася за общините – за речните корита и деретата в урбанизираните територии, за „ВиК“- оператора  – по отношение на канализационната мрежа и за отдел „Надзор на язовирните стени и съоръженията към тях“.  

Отчетено е било, че язовирите в региона са 1117, от които 75 са първа категория. Подчертано е и че над 20 процента от тях, или 261, не отговарят на определението за язовир, нямат водосборен басейн и не подлежат на контрол. 

От областната администрация уточниха, че постъпилата информация от институциите на заседанието на Областния съвет по бедствията ще бъде обобщена в доклад и представена на министър-председателя.

Сред присъстващите на срещата, водена от заместник областния управител на Кърджали Кадир Муарем, са били представители на различни институции, сред които МВР, „Пожарна безопасност и защита на населението,“, Центъра за спешна медицинска помощ, ВиК, басейнова дирекция.

Полицаи задържаха мъж за домашно насилие, съобщиха от Областната дирекция на МВР. 

Около 18:30 часа вчера в полицейското управление в областния град е дошла 55-годишна жена. Тя е съобщила, че мъжът, с когото живее на семейни начала - 33-годишен местен жител, я изблъскал в гърдите, като причинил телесна повреда, след което я заключил извън жилището, което обитават. 

Мъжът е установен и задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Образувано е досъдебно производство.

Общо 82 случая на домашно насилие са регистрирани в Шуменска област от началото на годината до 29 август. През цялата изминала година този вид престъпления са 44. Ръстът е стряскащ - 86 процента, коментира директорът на Областната дирекция на МВР в Шумен ст. комисар Георги Гендов при представянето на изготвен по инициатива на полицията в областния град филм „За да има

Демонстрация на правилно и безопасно управление на електрически тротинетки направиха в Роман по повод Европейския ден без загинали на пътя, съобщиха от общинската администрация. Инициативата и по повод Европейската седмица на мобилността. 

Община Роман се включва за поредна година, а тазгодишните събития са организирани съвместно с полицейското управление в Роман, Средно училище (СУ) „Васил Левски“ – град Роман и Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни, допълниха още от Общината. 

Младши полицейски инспектор Мирослав Цанов от Районно управление (РУ) – Роман разясни на учениците правилата и разпоредбите в Закона за движение по пътищата, касаещи придвижването с индивидуално електрическо превозно средство (ИЕПС), се казва в съобщение на Община Роман. 

Учениците от СУ „Васил Левски&l

През нощта над западната половина от страната облачността временно ще се разкъса и намалее, вятърът ще отслабне, в много райони до ясно и почти тихо време. Над Източна България облачността ще е значителна, на отделни места с валежи от дъжд  и ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Минималните температури ще са от 5°-6° на места по високите западни полета, до 17°-18° в югоизточните райони, в София – около 7°. Атмосферното налягане ще са задържи по-ниско от средното за месеца.

Утре преди обяд ще има повече слънчеви часове, но на отделни места главно в Югоизточна България ще превалява. След обяд облачността ще е значителна и до вечерта на много места в Западна и Централна България ще има валежи от дъжд. Вятърът в по-голямата част от страната ще остане от северозапад, в

За забрана на строителство в централната градска част на Стара Загора се обявиха общинските съветници от групата на „Алтернативата на гражданите (ВМРО)" в Общинския съвет в града. На пресконференция председателят на местния парламент Ивета Лазарова заяви, че се наблюдава „непрестанната смяна на Общия устройствен план (ОУП), която касае град Стара Загора, а той е изграден с визия за развитието на нашия град с предвидените метри за строителство. Това нещо е крайно време да спре“, каза тя. Според нея Общинският съвет със свое решение трябва да забрани строителството в централна градска част в карето между бул. „Св. Патриарх Евтимий“ на изток до ул. „Отец Паисий“ на запад от ул. „Христо Ботев“ на юг до бул. „Ген. Столетов“ на север. 

„Всички ние, които живеем в града, виждаме, че градът се "задъхва". Проб

Трафикът на товарни автомобили в района на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Дунав мост" при Русе е интензивен. Опашката от камиони стига до кръговото кръстовище на булевард "България", . Основната част от тях изчакват в рамките на буферния паркинг. 

От граничния пункт уточниха, че през летния сезон организацията е била такава, за да се гарантира преминаването на интензивния трафик на леки автомобили през моста. След началото на учебната година в северната ни съседка на 9 септември обаче повече коли минават през съоръжението единствено през почивните дни. Затова сега се цели пропускане на повече камиони. 

През последното денонощие през моста в двете посоки са преминали общо 2320 товарни автомобила. 936 камиона са влезли в България, а 1384 са излезли. 

Припомняме, че на 10 юли започна основният ремонт на българския участък от Дунав мост

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Очевидно това е поредната провокация на РСМ, целяща да разруши постигнатото до момента, коментира Даниел Митов думи на вицепремиера на РСМ за България
За такава обидна квалификация в една европейска държава се "взима главата" на министър веднага, хвърчат оставки, коментира пред журналисти зам.-председателят на ГЕРБ и бивш външен ...
Около 17% от кандидатите за работа в НСО стигат до назначаване, 50% отпадат още на медицинските прегледи, каза генерал-майор Емил Тонев
От кандидатите за работа в Националната служба за охрана (НСО) 17,5% успяват да бъдат назначени, а около 50% отпадат още на медицинските прегледи. Това каза в първото си интервю н ...
Ремонтът на Дунав мост се извършва в 400-метрова отсечка
С около 200 метра е удължен участъкът, който се ремонтира на Дунав мост при Русе. Въведената временна организация на движение на съоръжението е в същата лента, в която от 10-и юли ...
Община Несебър започва подготовка за строителство на социални жилища
Община Несебър започва подготовка за строителство на социални жилища. Вече е определен парцел, намиращ се на територията на курорта Слънчев бряг. Започва и процедура по изготвяне н ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Тикер в 04:52 ч.
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше отк ...
Начало Сфера
11753
България

Язовирите в област Кърджали са запълнени между 40 и 70 процента, а над 20 на сто не отговарят на определението за язовир

Язовирите на територията на област Кърджали са запълнени средно на 40 до 70 процента, като има и такива с "мъртъв обем", е отчетено на заседание на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия.Това съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

| 04 Септември 2024, 16:12 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Язовирите в област Кърджали са запълнени между 40 и 70 процента, а над 20 на сто не отговарят на определението за язовир
Язовирите в област Кърджали са запълнени между 40 и 70 процента, а над 20 на сто не отговарят на определението за язовир
Снимка © областна администрация Кърджали

Язовирите на територията на област Кърджали са запълнени средно на 40 до 70 процента, като има и такива с "мъртъв обем", е отчетено на заседание на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия. Това съобщиха от пресцентъра на областната администрация. Оттам допълниха , че то е във връзка със заповед на служебния премиер Главчев относно състоянието на водоемите, речните корита и канализационната инфраструктура в регионите.

Административният съд във Враца отхвърли жалбата на кмета на мездренското село Крета Васил Дацев и остави в сила решението на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Мездра, с което предсрочно са прекратени правомощията му, казаха от съдебната институция. Съдът е установил, че кметът не е прехвърлил собствеността си върху две търговски дружества – ЕООД и продължава да е едноличен техен собственик, назначил е само други управители. Не е представил и доказателства за прекратяване на дейността на тези дружества, каквото е другото изискване на закона. 

Решението не е окончателно, подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в седемдневен срок от съобщаването на страните, казаха още от Административния съд във Враца.

Васил Дацев каза, че ще обжалва решението.

След местните избори през есента на 2023 г. Васил Дацев беше избран за кмет на първи тур

Според Цончо Ганев от "Възраждане" определеният от ЕК ресор за България "Стартъпи, проучвания и иновации" показва обидно отношение към България. Това коментира той пред журналисти в парламента по повод определения от ЕК ресор за Екатерина Захариева, номинирана за еврокомисар. 

Това, какво сме получили като ресор, отразява положението на България в ЕС и като уважение, каза депутатът. Нищо хубаво не очакваме от този комисар за защита на националните приоритети. Като цяло, обидно отношение към България, допълни той.  

По-рано днес председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен представи проектосъстава и структурата на новата ЕК. Екатерина Захариева е една от 11-те жени, а определеният ресор е „Стартъпи, проучвания и иновации“.

Тринайсет нелегални мигранти са задържани в Бургас след полицейско преследване. Те са били превозвани в два автомобила с търговищка регистрация, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Водачите на автомобилите също са задържани. Те са грузински граждани.

Двата автомобила не са спрели на подаден сигнал със стоп палка на контролно-пропускателния пункт "Пода", след което е започнало полицейско преследване. Задържането е станало на булевард "Тодор Александров" от полицейски екипи.

Мигрантите са се самоопредели като сирийци.

Досега не е разработвана цялостна стратегия за преминаване през граничните пунктове на страната и прилежащата към тях инфраструктура. Сега финансовото министерство и агенция "Митници" разработват такава стратегия за модернизация на ГКПП за облекчаване на пропускателната им способност и за ефективен граничен контрол, съобщи в НС служебният вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова.

 През гранични пунктове "Капитан Андреево" и "Лесово" се обработват 32 процента от камионите, които минават през страната. Средната обработка на товарни превозни средства на "Капитан Андреево" за 2023 година е 2855 камиона на ден. Преди влизането им в България те минават на проверки и в Турция, които продължат еднакво дълго като нашите. Идентична е ситуацията и на "Лесово" - там на ден за 2023 година средно минават 1330 камиона или 56 на час.

На румънската граница забавянето на т

Стремим се да направим всичко възможно по-публично и по-добро, така че да има по-голямо доверие към гласуването с машини. Това каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров.

Мундров и служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е определен и за координатор на организационно-техническата подготовка на изборите от страна на правителството, дадоха съвместен брифинг преди срещата на шестимата служебни министри, ръководещи отговорните ведомства за организационно-техническата подготовка на изборите, с Централната избирателна комисия (ЦИК).

По думите на Мундров се полагат усилия за изграждане на по-голямо доверие към изборния процес във връзка с машинното гласуване.

Ниската избирателна активност се дължи, освен на други фактори и на известни колебания на избирателите в прозрачността на изборния процес, каза Росен Карадим

На заседанието са били обсъдени проблемите с маловодието и готовността на техниката и на човешките ресурси за справяне с евентуални обилни валежи, поддръжката и експлоатацията на водните обекти, проводимостта на речните корита и деретата и разчистването на нерегламентираните сметища край тях.

Със заповед на областния управител е разпоредено на собствениците на язовири и водоеми в Кърджалийско да проверят състоянието на обектите и да докладват писмено. Същото се отнася за общините – за речните корита и деретата в урбанизираните територии, за „ВиК“- оператора  – по отношение на канализационната мрежа и за отдел „Надзор на язовирните стени и съоръженията към тях“.  

Отчетено е било, че язовирите в региона са 1117, от които 75 са първа категория. Подчертано е и че над 20 процента от тях, или 261, не отговарят на определението за язовир, нямат водосборен басейн и не подлежат на контрол. 

От областната администрация уточниха, че постъпилата информация от институциите на заседанието на Областния съвет по бедствията ще бъде обобщена в доклад и представена на министър-председателя.

Сред присъстващите на срещата, водена от заместник областния управител на Кърджали Кадир Муарем, са били представители на различни институции, сред които МВР, „Пожарна безопасност и защита на населението,“, Центъра за спешна медицинска помощ, ВиК, басейнова дирекция.

Полицаи задържаха мъж за домашно насилие, съобщиха от Областната дирекция на МВР. 

Около 18:30 часа вчера в полицейското управление в областния град е дошла 55-годишна жена. Тя е съобщила, че мъжът, с когото живее на семейни начала - 33-годишен местен жител, я изблъскал в гърдите, като причинил телесна повреда, след което я заключил извън жилището, което обитават. 

Мъжът е установен и задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Образувано е досъдебно производство.

Общо 82 случая на домашно насилие са регистрирани в Шуменска област от началото на годината до 29 август. През цялата изминала година този вид престъпления са 44. Ръстът е стряскащ - 86 процента, коментира директорът на Областната дирекция на МВР в Шумен ст. комисар Георги Гендов при представянето на изготвен по инициатива на полицията в областния град филм „За да има

Демонстрация на правилно и безопасно управление на електрически тротинетки направиха в Роман по повод Европейския ден без загинали на пътя, съобщиха от общинската администрация. Инициативата и по повод Европейската седмица на мобилността. 

Община Роман се включва за поредна година, а тазгодишните събития са организирани съвместно с полицейското управление в Роман, Средно училище (СУ) „Васил Левски“ – град Роман и Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни, допълниха още от Общината. 

Младши полицейски инспектор Мирослав Цанов от Районно управление (РУ) – Роман разясни на учениците правилата и разпоредбите в Закона за движение по пътищата, касаещи придвижването с индивидуално електрическо превозно средство (ИЕПС), се казва в съобщение на Община Роман. 

Учениците от СУ „Васил Левски&l

През нощта над западната половина от страната облачността временно ще се разкъса и намалее, вятърът ще отслабне, в много райони до ясно и почти тихо време. Над Източна България облачността ще е значителна, на отделни места с валежи от дъжд  и ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Минималните температури ще са от 5°-6° на места по високите западни полета, до 17°-18° в югоизточните райони, в София – около 7°. Атмосферното налягане ще са задържи по-ниско от средното за месеца.

Утре преди обяд ще има повече слънчеви часове, но на отделни места главно в Югоизточна България ще превалява. След обяд облачността ще е значителна и до вечерта на много места в Западна и Централна България ще има валежи от дъжд. Вятърът в по-голямата част от страната ще остане от северозапад, в

За забрана на строителство в централната градска част на Стара Загора се обявиха общинските съветници от групата на „Алтернативата на гражданите (ВМРО)" в Общинския съвет в града. На пресконференция председателят на местния парламент Ивета Лазарова заяви, че се наблюдава „непрестанната смяна на Общия устройствен план (ОУП), която касае град Стара Загора, а той е изграден с визия за развитието на нашия град с предвидените метри за строителство. Това нещо е крайно време да спре“, каза тя. Според нея Общинският съвет със свое решение трябва да забрани строителството в централна градска част в карето между бул. „Св. Патриарх Евтимий“ на изток до ул. „Отец Паисий“ на запад от ул. „Христо Ботев“ на юг до бул. „Ген. Столетов“ на север. 

„Всички ние, които живеем в града, виждаме, че градът се "задъхва". Проб

Трафикът на товарни автомобили в района на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Дунав мост" при Русе е интензивен. Опашката от камиони стига до кръговото кръстовище на булевард "България", . Основната част от тях изчакват в рамките на буферния паркинг. 

От граничния пункт уточниха, че през летния сезон организацията е била такава, за да се гарантира преминаването на интензивния трафик на леки автомобили през моста. След началото на учебната година в северната ни съседка на 9 септември обаче повече коли минават през съоръжението единствено през почивните дни. Затова сега се цели пропускане на повече камиони. 

През последното денонощие през моста в двете посоки са преминали общо 2320 товарни автомобила. 936 камиона са влезли в България, а 1384 са излезли. 

Припомняме, че на 10 юли започна основният ремонт на българския участък от Дунав мост

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Очевидно това е поредната провокация на РСМ, целяща да разруши постигнатото до момента, коментира Даниел Митов думи на вицепремиера на РСМ за България
Около 17% от кандидатите за работа в НСО стигат до назначаване, 50% отпадат още на медицинските прегледи, каза генерал-майор Емил Тонев
Ремонтът на Дунав мост се извършва в 400-метрова отсечка
Община Несебър започва подготовка за строителство на социални жилища
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Местен фокус
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Сфера
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Сфера
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
В детайли
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Сфера
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
В детайли
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Основна линия
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Основна линия
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Контекст
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.