Начало Местен фокус „Движение за права и свободи – Ново начало“ и „Демокрация, ДПС“ да предоставят до 7 септември документи, че партия ДПС не е част от състава им, реши ЦИК
12526
България

„Движение за права и свободи – Ново начало“ и „Демокрация, ДПС“ да предоставят до 7 септември документи, че партия ДПС не е част от състава им, реши ЦИК

Централната избирателна комисия (ЦИК) прие указания, с които коалициите „Движение за права и свободи – Ново начало“ и „Демокрация, ДПС“ трябва да предоставят до 17:00 часа на 7 септември документи, удостоверяващи, че партия ДПС не е част от техния състав.Това стана по време на днешното заседание на комисията, което започна малко след 18:00 часа, въпреки първоначално бе планирано за 11:00 часа, след което преместено за 14:30 ч. Указанията бяха подкрепени с 11 гласа „за“ и три „против“.

| 04 Септември 2024, 19:34 ч.
„Движение за права и свободи – Ново начало“ и „Демокрация, ДПС“ да предоставят до 7 септември документи, че партия ДПС не е част от състава им, реши ЦИК
„Движение за права и свободи – Ново начало“ и „Демокрация, ДПС“ да предоставят до 7 септември документи, че партия ДПС не е част от състава им, реши ЦИК
Снимка © Милена Стойкова / БТА

Централната избирателна комисия (ЦИК) прие указания, с които коалициите „Движение за права и свободи – Ново начало“ и „Демокрация, ДПС“ трябва да предоставят до 17:00 часа на 7 септември документи, удостоверяващи, че партия ДПС не е част от техния състав. Това стана по време на днешното заседание на комисията, което започна малко след 18:00 часа, въпреки първоначално бе планирано за 11:00 часа, след което преместено за 14:30 ч. Указанията бяха подкрепени с 11 гласа „за“ и три „против“. 

Интензивен е трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) "Видин" и "Кардам" на границата с Румъния на изход за товарни и леки автомобили, съобщиха от Главна дирекция "Гранична полиция" на МВР на сайта си.

От "Гранична полиция" препоръчват да се използват алтернативни маршрути. Те припомнят, че на ГКПП ``Оряхово`` от 9 септември поради ниското ниво на река Дунав фериботната платформа преустанови работа.

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП "Русе", шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП "Силистра", ГКПП "Кардам", ГКПП "Дуранкулак", ГКПП "Кайнарджа" и ГКПП "Крушари". Последните два са с работно време от 8:00 до 20:00 часа всеки ден, през тях не с

Община Созопол ще закупи нов специализиран автомобил за репатриране на неправилно паркирани автомобили
Това стана известно по време на редовната сесия на Общинския съвет днес. Автомобилът тип "паяк" ще бъде закупен с поемане на краткосрочен общински дълг при условията на финансов лизинг.

Кметът на общината поясни, че средствата ще бъдат изплатени със собствени приходи за кратък период от време - до една година, а изплащането ще бъде на вноски. "Не натоварваме по никакъв начин общинския бюджет и общинските финанси. Към момента общината разполага с един такъв автомобил, имаме нужда и от втори", заяви той.

Докладната бе приета с 16 гласа "за" и един "въздържал се". С приетото предложение съветниците одобриха закупуването на автомобила тип "паяк" за работата на звеното "Обществен ред" при Община Созопол. Става въпрос за ново неупотребявано специализирано моторно превозн

Вече заявихме, че сме против прибързаното законодателство, предлагано от „Продължаваме промяната“ (ПП). Този тип политическо поведение създава само проблеми, а не дава решения. Това заявяват от ГЕРБ в отговор на изпратеното по-рано днес писмо от Изпълнителния съвет на “Продължаваме промяната” във връзка с антикорупционните закони, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), в което пишат какво ще загуби България, ако те не бъдат приети в 50-ото Народно събрание.

От ГЕРБ отбелязват, че през последните четири години ПП са имали имали множество възможности да приемат законите по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ).

"Година и половина кабинетът "Петков" имаше и пълно мнозинство в Народното събрание по време на управлението ви с БСП и ИТН. Време е да отговорите защо тогава не приехте въпросните закони и не осигурихте на България 10-

Българският генерален консул в Чикаго Светослав Станков се срещна с трима рекордьори в спорта „суплес“, съобщи той . Сред тях е бил и перничанинът Николай Василев - създател на футболен клуб „Миньор“ - Чикаго, който от над 15 години живее в САЩ. Освен като създател на „Миньор“ той е учредител на още два футболни тима зад граница, носещи названията „Левски“ и „Велбъжд“.

Миналата година Василев стана световен шампион в този спорт, който има български корени. Създателят на суплес системата и българската торба (Bulgarian bag) е бившият борец Иван Раднев Иванов. От години той живее със семейството си в САЩ. През 2007 г. под негово ръководство националният отбор по класическа борба на САЩ завоюва единствената си отборна световна титла. А тренировъчните уреди и методики, които той патентова и разработва, навлизат във фитнес и

Възможно е новото ляво обединение да не получи мандат в област Плевен на предстоящите извънредни парламентарни избори на 27 октомври. Това коментира днес на пресконференция в Националния пресклуб на в Плевен Румен Петков, председател на партия АБВ. 

Причината, която беше посочена от Петков и от другия участник в пресконференцията – областният координатор на "Левицата" Иван Мандински, е липсата на диалог на местно ниво. Мандински обясни, че до момента от БСП в Плевен не са потърсени за разговори по повод предстоящото подреждане на листите с кандидати за народни представители. 

"До този момент в област Плевен не са водени разговори за обединени общи действия. Ние от "Левицата" многократно сме заявявали своите препоръки и предложения към националното ръководство на партията, но до този момент не виждаме необходимите стъпки за постигане на с

На лице е несъответствие с императивна разпоредба на чл. 127. Ал. 2 на Изборния кодекс (ИК) поради участие в две коалиции на партия ДПС, регистрирана по фирмено дело от 1990 г. на Софийски градски съд, посочи Цветозар Томов. Съгласно чл. 127 ал. 2 на изборния закон „Всяка партия може да участва във всеки отделен вид избор само в една коалиция.“

С приетите указания се отправя призив да бъдат направени необходимите промени в подадените документи съгласно чл. 164 , ал. 2 на ИК, според който всяка коалиция определя една от партиите, която участва в нея, да отговаря за приходите, разходите и счетоводната отчетност на коалицията, свързани с предизборната и кампания. Също така да се представи и удостоверение за банкова сметка. 

Против гласуваха Красимир Ципов, Георги Баханов и Йорданка Ганчева. 

Не даваме ясно конкретно указание, което да бъде изпълнено от заявителите на тези документи, коментира Красимир Ципов в обяснение за отрицателния вот. 

Гласувах против тези указания, както и изпращането на такива и по текста по тях. Смятам, че те са продължение на правния абсурд, още с приемането на документите на тези коалиции, когато ЦИК не определи поредността на приемането на документите за регистрация, коментира Баханов.Според него вседстве на тези действия на ЦИК се е стигнало до указанията, в които коалициите да извадят една от партиите в тях. По думите му, ако ЦИК беше регистрирала коалициите с пореден номер, при прегледа на документи, ако се установи, че има дублиране на една и съща партия в състава им, то на втората по поредност щеше да бъде отказана за регистрация.

Недопустим е езикът, който използват, ние сме на мнение, че споразумението, което беше сключено на база Френското предложение е добро, въпреки критиките, които понесохме към онзи момент, изцяло политически мотивирани. В момента интересите на България са абсолютно защитени. Това каза в парламента Лена Бориславова, народен представител от парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) по повод думите на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ) Александър Николоски в телевизионно интервю. В него той критикува липсата на държавното знаме на РСМ по време на неформалната среща у нас между президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова.

Думите на Николоски предизвикаха реакциите на българските институции и политиците в парламента още вчера.

Бориславова допълни, че колегите от РСМ

Жив ябълков оцет, напитка "Комбуча" от чаена гъба, мед и пчелни продукти, вина, различни видове сирена и кашкавали, месни деликатеси се предлагат днес на първия фермерски пазар в Плевен. Той е разположен в района на Кооперативния пазар и в първото му издание участват 17 земеделски производители и фермери.

Идеята я реализирахме съвместно с общинска фирма "Тибор", като целта ни е да поканим наши местни производители да представят своите продукти. Смятам, че хората ще бъдат доволни да си купуват истинска храна, каза кметът на община Плевен д-р Валентин Христов, който посети пазара още при неговото откриване. Той посочи, че при интерес фермерски пазар ще се организира два пъти в месеца. 

Истинската храна има огромно значение за човешкия организъм. Нашите деди са яли истинска, естествена храна без консерванти и са били дълголетници. Това е и нашата цел – да каним н

Министерският съвет разреши на днешното си заседание да бъде дадена дерогация (изключение) относно ограничителни мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

С дерогацията се разрешава на АЕЦ „Козлодуй" да възложи обществени поръчки с избрани изпълнители съгласно приложение към днешното решение. Централата ще може да внесе от Русия продукти от желязо и стомана, при изпълнение на договори, изброени също в приложения към днешното решение.

Разрешава се също внос на стоки и технологии от Русия и предоставяне на свързана с тях техническа помощ, необходими за изпълнение на изрично изброени в приложения договори. Дерогацията ще важи до изтичането на тези договори.

Основният приоритет при експлоатацията на АЕЦ „Козлодуй" е поддържането на най-високо равнище на техническа и ядрена безопасност

Безплатни профилактични прегледи за превенция на очни заболявания организират от Община Камено, съобщиха от общинската администрация. Прегледите ще бъдат на 28 и 29 септември, от 9:30 до 18:30 ч. в специално обособена зона в Народно читалище „Просвета 1927“ в града.

Желаещите да бъдат прегледани могат да направя консултация на място с офталмолог, който ще провери здравето на очите им. Не е необходимо пациентите да носят медицинско направление от личен лекар или друга медицинска документация.

Допълнителна информация може да бъде намерена на официалната интернет страница на Община Камено.

Както информирахме, в периода от 16 до 20 септември Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания (СБАЛПФЗ) в Бургас извършва безплатни изследвания и консултации за туберкулоза. Дейностите са част от Седмица на отворените врати.

&

Момче на 14 години е настанено в болница с различни наранявания след като е било намерено да лежи на спирка в Стара Загора. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Сигнал за инцидента е получен вчера малко преди 16:00 часа на спешния телефон 112. 

На място незабавно е изпратен полицейски екип, който е установил пострадалия тийнейджър. Той е бил откаран за лечение в медицинско заведение. Към момента момчето е без опасност за живота. 

В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия на полицейските служители като извършител на деянието е установено 15-годишно момче, което е задържано за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

Припомняме, че през миналата седмица момче на 14 години пострада в Стара Загора, като при спречкване между младежи му беше нанесена порезна рана на ръката. 

ЦИК трябва да има произнасяне по всяко едно заявление. Имаме две коалиции, които преди два дена приехме. Не можем ние да бавим, законът определя краен срок 11 септември за регистрациите, коментира Йорданка Ганчева. 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Хора с увреждания от Търговище участваха в демонстративно занятие по пътна безопасност
Хора с увреждания от Търговище участваха в демонстративно занятие по пътна безопасност. Инициативата бе в рамките на Седмицата за пътна безопасност (16-22 септември), организирана ...
Момчето, пострадало при спречкване между младежи в Стара Загора, е със съмнения за мозъчно сътресение
Районната прокуратура в Стара Загора провежда разследване за причинена средна телесна повреда на 15-годишно момче. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.  Припо ...
Предстои поставянето на 12 нови камери за следене на скоростта на автомобилите в София, съобщи общинският съветник Борис Бонев
Предстои поставянето на 12 нови камери за следене на скоростта на автомобилите в София, съобщи общинският съветник Борис Бонев от "Продължаваме промяната - Демократична България" ( ...
НСО въвежда ограничения за полетите с дронове над Велико Търново на 22 септември
Националната служба за охрана (НСО) въвежда ограничения за полетите с дронове над Велико Търново на 22 септември, съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново. Със заповед на ...
В област Стара Загора започна имунизационната кампания срещу COVID-19
В имунизационния кабинет на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Стара Загора започна поставянето на новите вариантни ваксини срещу COVID-19. Това съобщиха от здравната инспекция ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Полицията разби наркооранжерия във варненското село Просечен
При специализирана операция е разбита наркооранжерия в село Просечен, съобщиха днес от полицията във Варна. Открити са близо 100 растения. Те са били засадени в две стаи в къща в с ...
Всички обжалват присъдата за смъртта на Явор и Ани, делото продължава след шест дни
Три жалби и един протест са подадени срещу присъдата на Адриан Антонов, обвинен за катастрофата, при която загинаха Ани и Явор. Това съобщиха от съда. На 4 юли Софийският градски ...
Община Перник намалява таксите за онлайн обслужване
Община Перник ще намали таксите за онлайн обслужване, стана ясно след проведено днес обществено обсъждане по темата. Според предложението цените на административни услуги по електр ...
Временната комисия за кмета на Доспат приключи работа без да приеме доклад за дейността си поради изтекъл срок и липса на кворум
Временна комисия за проверка на факти и обстоятелства за корупционни практики и системна злоупотреба със служебно положение, извършвани в ущърб на гражданите и бизнеса, както и обл ...
„Възраждане“ ще регистрира листа от 14 души в Русе за вота на 27 октомври, със заявка трима от тях да намерят място в Народното събрание
Листа от 14 кандидати за народни представители от партия „Възраждане“ в 19-и Многомандатен избирателен район – Русе обяви на пресконференция в Националния пресклу ...
Тикер в 15:37 ч.
При специализирана операция е разбита наркооранжерия в село Просечен, съобщиха д ...
Начало Местен фокус
12526
България

„Движение за права и свободи – Ново начало“ и „Демокрация, ДПС“ да предоставят до 7 септември документи, че партия ДПС не е част от състава им, реши ЦИК

Централната избирателна комисия (ЦИК) прие указания, с които коалициите „Движение за права и свободи – Ново начало“ и „Демокрация, ДПС“ трябва да предоставят до 17:00 часа на 7 септември документи, удостоверяващи, че партия ДПС не е част от техния състав.Това стана по време на днешното заседание на комисията, което започна малко след 18:00 часа, въпреки първоначално бе планирано за 11:00 часа, след което преместено за 14:30 ч. Указанията бяха подкрепени с 11 гласа „за“ и три „против“.

| 04 Септември 2024, 19:34 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
„Движение за права и свободи – Ново начало“ и „Демокрация, ДПС“ да предоставят до 7 септември документи, че партия ДПС не е част от състава им, реши ЦИК
„Движение за права и свободи – Ново начало“ и „Демокрация, ДПС“ да предоставят до 7 септември документи, че партия ДПС не е част от състава им, реши ЦИК
Снимка © Милена Стойкова / БТА

Централната избирателна комисия (ЦИК) прие указания, с които коалициите „Движение за права и свободи – Ново начало“ и „Демокрация, ДПС“ трябва да предоставят до 17:00 часа на 7 септември документи, удостоверяващи, че партия ДПС не е част от техния състав. Това стана по време на днешното заседание на комисията, което започна малко след 18:00 часа, въпреки първоначално бе планирано за 11:00 часа, след което преместено за 14:30 ч. Указанията бяха подкрепени с 11 гласа „за“ и три „против“. 

Интензивен е трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) "Видин" и "Кардам" на границата с Румъния на изход за товарни и леки автомобили, съобщиха от Главна дирекция "Гранична полиция" на МВР на сайта си.

От "Гранична полиция" препоръчват да се използват алтернативни маршрути. Те припомнят, че на ГКПП ``Оряхово`` от 9 септември поради ниското ниво на река Дунав фериботната платформа преустанови работа.

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП "Русе", шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП "Силистра", ГКПП "Кардам", ГКПП "Дуранкулак", ГКПП "Кайнарджа" и ГКПП "Крушари". Последните два са с работно време от 8:00 до 20:00 часа всеки ден, през тях не с

Община Созопол ще закупи нов специализиран автомобил за репатриране на неправилно паркирани автомобили
Това стана известно по време на редовната сесия на Общинския съвет днес. Автомобилът тип "паяк" ще бъде закупен с поемане на краткосрочен общински дълг при условията на финансов лизинг.

Кметът на общината поясни, че средствата ще бъдат изплатени със собствени приходи за кратък период от време - до една година, а изплащането ще бъде на вноски. "Не натоварваме по никакъв начин общинския бюджет и общинските финанси. Към момента общината разполага с един такъв автомобил, имаме нужда и от втори", заяви той.

Докладната бе приета с 16 гласа "за" и един "въздържал се". С приетото предложение съветниците одобриха закупуването на автомобила тип "паяк" за работата на звеното "Обществен ред" при Община Созопол. Става въпрос за ново неупотребявано специализирано моторно превозн

Вече заявихме, че сме против прибързаното законодателство, предлагано от „Продължаваме промяната“ (ПП). Този тип политическо поведение създава само проблеми, а не дава решения. Това заявяват от ГЕРБ в отговор на изпратеното по-рано днес писмо от Изпълнителния съвет на “Продължаваме промяната” във връзка с антикорупционните закони, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), в което пишат какво ще загуби България, ако те не бъдат приети в 50-ото Народно събрание.

От ГЕРБ отбелязват, че през последните четири години ПП са имали имали множество възможности да приемат законите по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ).

"Година и половина кабинетът "Петков" имаше и пълно мнозинство в Народното събрание по време на управлението ви с БСП и ИТН. Време е да отговорите защо тогава не приехте въпросните закони и не осигурихте на България 10-

Българският генерален консул в Чикаго Светослав Станков се срещна с трима рекордьори в спорта „суплес“, съобщи той . Сред тях е бил и перничанинът Николай Василев - създател на футболен клуб „Миньор“ - Чикаго, който от над 15 години живее в САЩ. Освен като създател на „Миньор“ той е учредител на още два футболни тима зад граница, носещи названията „Левски“ и „Велбъжд“.

Миналата година Василев стана световен шампион в този спорт, който има български корени. Създателят на суплес системата и българската торба (Bulgarian bag) е бившият борец Иван Раднев Иванов. От години той живее със семейството си в САЩ. През 2007 г. под негово ръководство националният отбор по класическа борба на САЩ завоюва единствената си отборна световна титла. А тренировъчните уреди и методики, които той патентова и разработва, навлизат във фитнес и

Възможно е новото ляво обединение да не получи мандат в област Плевен на предстоящите извънредни парламентарни избори на 27 октомври. Това коментира днес на пресконференция в Националния пресклуб на в Плевен Румен Петков, председател на партия АБВ. 

Причината, която беше посочена от Петков и от другия участник в пресконференцията – областният координатор на "Левицата" Иван Мандински, е липсата на диалог на местно ниво. Мандински обясни, че до момента от БСП в Плевен не са потърсени за разговори по повод предстоящото подреждане на листите с кандидати за народни представители. 

"До този момент в област Плевен не са водени разговори за обединени общи действия. Ние от "Левицата" многократно сме заявявали своите препоръки и предложения към националното ръководство на партията, но до този момент не виждаме необходимите стъпки за постигане на с

На лице е несъответствие с императивна разпоредба на чл. 127. Ал. 2 на Изборния кодекс (ИК) поради участие в две коалиции на партия ДПС, регистрирана по фирмено дело от 1990 г. на Софийски градски съд, посочи Цветозар Томов. Съгласно чл. 127 ал. 2 на изборния закон „Всяка партия може да участва във всеки отделен вид избор само в една коалиция.“

С приетите указания се отправя призив да бъдат направени необходимите промени в подадените документи съгласно чл. 164 , ал. 2 на ИК, според който всяка коалиция определя една от партиите, която участва в нея, да отговаря за приходите, разходите и счетоводната отчетност на коалицията, свързани с предизборната и кампания. Също така да се представи и удостоверение за банкова сметка. 

Против гласуваха Красимир Ципов, Георги Баханов и Йорданка Ганчева. 

Не даваме ясно конкретно указание, което да бъде изпълнено от заявителите на тези документи, коментира Красимир Ципов в обяснение за отрицателния вот. 

Гласувах против тези указания, както и изпращането на такива и по текста по тях. Смятам, че те са продължение на правния абсурд, още с приемането на документите на тези коалиции, когато ЦИК не определи поредността на приемането на документите за регистрация, коментира Баханов.Според него вседстве на тези действия на ЦИК се е стигнало до указанията, в които коалициите да извадят една от партиите в тях. По думите му, ако ЦИК беше регистрирала коалициите с пореден номер, при прегледа на документи, ако се установи, че има дублиране на една и съща партия в състава им, то на втората по поредност щеше да бъде отказана за регистрация.

Недопустим е езикът, който използват, ние сме на мнение, че споразумението, което беше сключено на база Френското предложение е добро, въпреки критиките, които понесохме към онзи момент, изцяло политически мотивирани. В момента интересите на България са абсолютно защитени. Това каза в парламента Лена Бориславова, народен представител от парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) по повод думите на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ) Александър Николоски в телевизионно интервю. В него той критикува липсата на държавното знаме на РСМ по време на неформалната среща у нас между президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова.

Думите на Николоски предизвикаха реакциите на българските институции и политиците в парламента още вчера.

Бориславова допълни, че колегите от РСМ

Жив ябълков оцет, напитка "Комбуча" от чаена гъба, мед и пчелни продукти, вина, различни видове сирена и кашкавали, месни деликатеси се предлагат днес на първия фермерски пазар в Плевен. Той е разположен в района на Кооперативния пазар и в първото му издание участват 17 земеделски производители и фермери.

Идеята я реализирахме съвместно с общинска фирма "Тибор", като целта ни е да поканим наши местни производители да представят своите продукти. Смятам, че хората ще бъдат доволни да си купуват истинска храна, каза кметът на община Плевен д-р Валентин Христов, който посети пазара още при неговото откриване. Той посочи, че при интерес фермерски пазар ще се организира два пъти в месеца. 

Истинската храна има огромно значение за човешкия организъм. Нашите деди са яли истинска, естествена храна без консерванти и са били дълголетници. Това е и нашата цел – да каним н

Министерският съвет разреши на днешното си заседание да бъде дадена дерогация (изключение) относно ограничителни мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

С дерогацията се разрешава на АЕЦ „Козлодуй" да възложи обществени поръчки с избрани изпълнители съгласно приложение към днешното решение. Централата ще може да внесе от Русия продукти от желязо и стомана, при изпълнение на договори, изброени също в приложения към днешното решение.

Разрешава се също внос на стоки и технологии от Русия и предоставяне на свързана с тях техническа помощ, необходими за изпълнение на изрично изброени в приложения договори. Дерогацията ще важи до изтичането на тези договори.

Основният приоритет при експлоатацията на АЕЦ „Козлодуй" е поддържането на най-високо равнище на техническа и ядрена безопасност

Безплатни профилактични прегледи за превенция на очни заболявания организират от Община Камено, съобщиха от общинската администрация. Прегледите ще бъдат на 28 и 29 септември, от 9:30 до 18:30 ч. в специално обособена зона в Народно читалище „Просвета 1927“ в града.

Желаещите да бъдат прегледани могат да направя консултация на място с офталмолог, който ще провери здравето на очите им. Не е необходимо пациентите да носят медицинско направление от личен лекар или друга медицинска документация.

Допълнителна информация може да бъде намерена на официалната интернет страница на Община Камено.

Както информирахме, в периода от 16 до 20 септември Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания (СБАЛПФЗ) в Бургас извършва безплатни изследвания и консултации за туберкулоза. Дейностите са част от Седмица на отворените врати.

&

Момче на 14 години е настанено в болница с различни наранявания след като е било намерено да лежи на спирка в Стара Загора. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Сигнал за инцидента е получен вчера малко преди 16:00 часа на спешния телефон 112. 

На място незабавно е изпратен полицейски екип, който е установил пострадалия тийнейджър. Той е бил откаран за лечение в медицинско заведение. Към момента момчето е без опасност за живота. 

В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия на полицейските служители като извършител на деянието е установено 15-годишно момче, което е задържано за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

Припомняме, че през миналата седмица момче на 14 години пострада в Стара Загора, като при спречкване между младежи му беше нанесена порезна рана на ръката. 

ЦИК трябва да има произнасяне по всяко едно заявление. Имаме две коалиции, които преди два дена приехме. Не можем ние да бавим, законът определя краен срок 11 септември за регистрациите, коментира Йорданка Ганчева. 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Хора с увреждания от Търговище участваха в демонстративно занятие по пътна безопасност
Момчето, пострадало при спречкване между младежи в Стара Загора, е със съмнения за мозъчно сътресение
Предстои поставянето на 12 нови камери за следене на скоростта на автомобилите в София, съобщи общинският съветник Борис Бонев
НСО въвежда ограничения за полетите с дронове над Велико Търново на 22 септември
В област Стара Загора започна имунизационната кампания срещу COVID-19
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
Полицията разби наркооранжерия във варненското село Просечен
В детайли
Всички обжалват присъдата за смъртта на Явор и Ани, делото продължава след шест дни
Местен фокус
Община Перник намалява таксите за онлайн обслужване
Контекст
Временната комисия за кмета на Доспат приключи работа без да приеме доклад за дейността си поради изтекъл срок и липса на кворум
В детайли
„Възраждане“ ще регистрира листа от 14 души в Русе за вота на 27 октомври, със заявка трима от тях да намерят място в Народното събрание
На преден план
Хора с увреждания от Търговище участваха в демонстративно занятие по пътна безопасност
Местен фокус
Община Шумен осигурява безплатен транспорт за зрителите на Международния исторически фестивал „Доблест и слава“
Сфера
Окръжният съд в Добрич осъди мъж за причинена по непредпазливост смърт на млада жена
Контекст
Съветът за партньорство към Висшия съдебен съвет ще предложи създаване на съвет по законодателство към Народното събрание
Основна линия
Възстановено е движението на пътя Ловеч – Микре, в участъка Соколово – Изворче
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.