Начало Местен фокус Започват проявите, посветени на 60 години от обявяването на Белене за град
12625
България

Започват проявите, посветени на 60 години от обявяването на Белене за град

Програмата за празника през днешния ден включва още детски футболен и волейболен турнири.Ритуал "Златна сватба" ще се състои в града като част от празничните прояви.

| 05 Септември 2024, 07:45 ч.
Започват проявите, посветени на 60 години от обявяването на Белене за град
Започват проявите, посветени на 60 години от обявяването на Белене за град
Снимка © Елина Кюркчиева,

От днес започват проявите, посветени на 60-та годишнина от обявяването на Белене за град. Началото ще бъде поставено с концерт по повод 50 години от създаването на военно формирование 28 880 в крайдунавския град, съобщи кметът на общината Милен Дулев. 

Остават броени дни до началото на Втория регионален конгрес - изложение на Международната пътна федерация "Европа и Централна Азия" и 17-ата Национална конференция по транспортна инфраструктура "Future Roads: Innovate, Invest, Achieve Zero", съобщиха от Международен панаир Пловдив, където ще се проведе събитието. От 24 до 27 септември са предвидени презентации, дискусии по актуални теми и срещи за установяване на контакти в областта на мобилността и инфраструктурата. Участие ще вземат уствърдени учени, експерти и бизнес организации, които ще представят на присъстващите модерни решения по важните и критични въпроси, свързани с транспорта, пътищата и безопасността по тях. 

Паралелно с деловия форум ще се проведе изложение, което ще покаже най-добрите иновативни компании в световен мащаб. Към момента участие са заявили лидери в пътното строителство, за специализирани софтуерн

България приключва битката при Дойран на 19 септември 1918 г. по време на Първата световна война с успех. Войските на Антантата, които започват акцията, губят около 47 000 английски войници и 20 000 гръцки войници. От българските войски са убити по-малко от 500 войници, отбелязва редакция "Справочна информация". 

Ден по-рано – на 18 септември 1918 г. войските на Антантата (военно-политическия блок между Великобритания, Франция, Русия, Сърбия и други държави, оформен през 1904-1907 г.) предприемат настъпление против българските войски на Южния фронт по време на Първата световна война. Антантата решава чрез два пробива – на французите при Добро поле и на англичаните и гърците при езерото Дойран, българската армия в Македония да бъде ликвидирана. 

При Добро поле французите пробиват фронта и настъпват ба

С урок по безопасност на движението и велопоход Община Бургас насърчава използването на електрически велосипеди като средство за придвижване. Дейностите са част от инициативата „Байк хъб Бургас“, която ще се състои на 20 септември в Експозиционен център „Флора“ по повод Европейската седмица на мобилността. Това съобщиха от пресцентъра на общинската администрация, която е организатор на събитието.

Кампанията с наслов „Споделени обществени пространство“ има за цел да насърчи обществото към толерантност и безопасност на пътя, за ограничаване на шума и замърсяването на въздуха в населените места, както и за по-добро качество на живота, посочиха от Общината.

Инициативата ще бъде открита на пространството пред Експоцентър „Флора“ с урок по безопасност на движението. Лектор ще бъде Марин Димитров от Областната дирекция на МВР в Бу

Дадени са предписания за разчистване на нерегламентирани сметища на територията на общините Бойчиновци и Монтана. Това каза министърът на околната среда и водите в служебния кабинет Петър Димитров в отговор за  незаконни битови сметища в общински поземлени имоти на територията на община Бойчиновци и община Монтана. 

Терените са проверени и е установено, че в землището на село Ерден, община Бойчиновци има купчини земни маси, примесени с отпадъци, но по време на проверката не са установени хора, изхвърлящи отпадъци на терена. Дадено е предписание на кмета да се разчисти и при последваща проверка е установено, че сметището е изчистено преди дадения краен срок. 

В землището на община Монтана, при с. Долно Белотинци, в част от имот е имало нерегламентирано замърсяване с битови и строителни отпадъци, а в друг - общински имот, е имало изхвърлено и електронно обор

Актовете на използване на държавните институции с цел сплашване и натиск стават все по-безпардонни. Това заяви на пресконференция в парламента Тимур Халилов, нечленуващ в парламентарна група народен представител, който подкрепя почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган.

Тимур Халилов посочи, че досега многократно са привличали вниманието на обществеността върху "безпрецедентния", по думите му, натиск и репресии върху членове на ДПС, подкрепящи лидера на ДПС - почетният председател д-р Ахмед Доган, както и върху "използването на държавните институции с цел всяване на страх и психоза в обществото".

"За съжаление, сигналите, които получаваме от страната през последните седмици, се увеличават неимоверно и се опасяваме, че това е натиск и въздействие в предизборната кампания. Актовете на използване на държавните институции с цел сплашване и натиск стават все по-безпардонни"

Програмата за празника през днешния ден включва още детски футболен и волейболен турнири. Ритуал "Златна сватба" ще се състои в града като част от празничните прояви. Своя половинвековен юбилей като семейство ще отбележат около 30 двойки, допълни Дулев. Вечерта ще завърши с концерт на ансамбъл "Тракия".

Празничният 6 септември, когато отбелязваме 139 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия, ще е кулминацията на честванията. Белене ще подпише споразумение за побратимяване с община Чадър Лунга от Молдова. Откриването на празниците под наслов "60 години Белене град" ще е в 20:00 часа като тогава ще бъдат обявени петима нови почетни граждани на крайдунавската община. Това са Негово Високопреосвещенство Великотърновски Митрополит Григорий, археологът доц. д-р Гергана Кабакчиева, художникът Карло Вендов, стоматологът д-р Славка Иванова и музикантът Тодор Върбанов. Вечерта ще продължи с концерт на братя Аргирови.

7 и 8 септември ще предложат на жителите и гостите на Белене също разнообразна програма. Ще се изпълни ритуалът "Прощъпалник". Очаква се в него да се включат над 40 деца, родени през 2023 г.

Сред атрактивните игри е "Лов на шарана", която ще се организира в съботния ден. Концертите, които са част от празничната програма, са на Любо Киров, Торино и Пашата, и Емилия.

Припомняме, че в дните на празниците на Белене ще се състои и музикалният фестивал "Персина фест". Сред изпълнителите, които ще участват в отделните фестивални вечери, са диджеите Buckshot, Dimo BG, Milen, Silver Ivanov и Vasco C, саксофонистът Десислав Иванов от Tri O Five и перкусионистът Дани Стойчев. Специален гост на 7 септември ще бъде румънският DJ Christian Lepah. 

Депутатите решиха, че Антон Славчев, изпълняващ длъжността председател на антикорупционната комисия, ако иска, може да вземе думата по време на дебата за неговото отстраняване от поста. Решението бе гласувано със 163 гласа „за“ и 16 – „против“. 

Преди това въпроси към него от парламентарната трибуна отправи депутатът от ДПС Хамид Хамид. Според него Славчев трябва да обясни "има ли в Република България недосегаеми лица, ще бъдат ли те разпитани или имат мощни ортаци". В началото на дискусията Хамид посочи, че от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) искат да отстранят Славчев, за да го "инсталират" в Софийска градска прокуратура (СГП), където той вече бил спечелил конкурс с тяхна помощ. "Искат да го инсталират в СГП, защото там им трябва прокурор, защото половината им банда е за прокурор“, каза Хамид. Депутатъ

Фалшиви маркови стоки за близо 1,8 милиона лева бяха иззети от складово помещение във Варна, съобщиха днес от полицията в крайморския град. Намерени са дрехи, шапки, чанти, портмонета, колани, обувки, чехли, чорапи, бански костюми, парфюми. Стоките са с поставени световноизвестни търговски марки, но хората в склада не са представили документи за произхода им.

Полицаите са установили, че търговската дейност е реализирана чрез социална мрежа, а купувачите са получавали пратките си с куриерска фирма.

При акцията в склада са иззети и телефонни апарати, компютри и принтери. За 24 часа е задържан организаторът на дейността – 35-годишен варненец, криминално проявен. Образуваното досъдебно производство по случая е под надзора на Районната прокуратура в града. Икономическа полиция продължава разследването, като ще бъде направена оценка на паричните потоци от и към съпричаст

Разбита е организирана престъпна група, занимаваща се с производство, преработка и разпространение на високорискови наркотични вещества, съобщиха днес на пресконференция окръжният прокурор на Варна Красимир Конов и началникът на отдел „Североизточен“ при ГДБОП Деян Горанов.

В резултат на проведената операция са намерени 4 382 стръка растения от рода на конопа. Открити са в нива и в оранжерии. Намерени са и близо 470 килограма суха трева – марихуана, като стоката е била складирана в подземен бункер. Намерени са още 17 плика, пълни с около 15 килограма марихуана, 45 бутилки, съдържащи хексахидроканабинол, над 1000 дражета, за които се предполага, че също съдържат наркотични вещества. Иззети са и повече от 4 000 капсули с течности за вейп, над 1700 такива устройства, пари. При операцията е разбита и специално оборудвана лаборатория. По думите на Конов в нея

Утвърдените избирателни секции в община Разград са общо 71, включително секции в разградската болница и Районна служба „Изпълнение на наказанията“, както и три подвижни секционни комисии. Това съобщиха от общинската администрация. С Решение №21/16.09.2024 г. на РИК - Разград е определен броят на членовете на всяка Секционна избирателна комисия (СИК), както и разпределението на местата в комисиите и техните ръководства между партиите и коалициите на територията на община Разград, посочиха от институцията. Общият брой на членовете на 71 секционни комисии е 605.

Консултациите за назначаване на съставите на секционните избирателни комисии на територията на Община Разград ще се проведат на 20 септември, петък в сградата на Община Разград. Поканата за участие в консултациите е отправена от кмета Добрин Добрев към представители на парламентарно представените партии и коали

За пореден път ръководството на Република Северна Македония (РСМ) показа , че има един единствен комплекс, който до голяма степен определя политиката на изпълнителната власт в момента, и това е т. нар. "Б комплекс" – комплекс към България. Това каза пред журналисти в парламента лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов относно вчерашното телевизионна интервю на вицепремиера и министър на транспорта на РСМ Александър Николоски, в което той коментира неофициалната среща в София между президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова и отсъствието на знамето на РСМ.

Световният, международният, протокол, е определил правилата в този случай – при неофициална среща, дори да е на официално място, присъства единствено знамето на съответната страна -домакин, обясни лидерът на "Възраждане".

Костадинов показа и снимка, която, по думите му, я няма в македонските ме

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Полицията разби наркооранжерия във варненското село Просечен
При специализирана операция е разбита наркооранжерия в село Просечен, съобщиха днес от полицията във Варна. Открити са близо 100 растения. Те са били засадени в две стаи в къща в с ...
Временната комисия за кмета на Доспат приключи работа без да приеме доклад за дейността си поради изтекъл срок и липса на кворум
Временна комисия за проверка на факти и обстоятелства за корупционни практики и системна злоупотреба със служебно положение, извършвани в ущърб на гражданите и бизнеса, както и обл ...
Съветът за партньорство към Висшия съдебен съвет ще предложи създаване на съвет по законодателство към Народното събрание
Съветът за партньорство към Висшия съдебен съвет (ВСС) ще отправи предложения до законодателната и изпълнителната власт за създаване на съвет по законодателство към Народното събра ...
Осем души са задържани за участие в престъпна мрежа за трафик на мигранти от Турция през България и Сърбия, съобщи МВР
Осем души са задържани за участие в престъпна мрежа за трафик на мигранти от Турция през България и Сърбия към Западна Южна Европа. Това съобщи пресцентърът на Министерството на въ ...
Откриха алея на българската шевица в пловдивския парк "Лаута"
Откриха алея на българската шевица в пловдивския парк "Лаута" в район "Тракия". Творбите са изработени от Радина Росенова и Бояна Илиева от Колекция РОД, с подкрепата на Фондация " ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Полицията разби наркооранжерия във варненското село Просечен
При специализирана операция е разбита наркооранжерия в село Просечен, съобщиха днес от полицията във Варна. Открити са близо 100 растения. Те са били засадени в две стаи в къща в с ...
Всички обжалват присъдата за смъртта на Явор и Ани, делото продължава след шест дни
Три жалби и един протест са подадени срещу присъдата на Адриан Антонов, обвинен за катастрофата, при която загинаха Ани и Явор. Това съобщиха от съда. На 4 юли Софийският градски ...
Община Перник намалява таксите за онлайн обслужване
Община Перник ще намали таксите за онлайн обслужване, стана ясно след проведено днес обществено обсъждане по темата. Според предложението цените на административни услуги по електр ...
Временната комисия за кмета на Доспат приключи работа без да приеме доклад за дейността си поради изтекъл срок и липса на кворум
Временна комисия за проверка на факти и обстоятелства за корупционни практики и системна злоупотреба със служебно положение, извършвани в ущърб на гражданите и бизнеса, както и обл ...
„Възраждане“ ще регистрира листа от 14 души в Русе за вота на 27 октомври, със заявка трима от тях да намерят място в Народното събрание
Листа от 14 кандидати за народни представители от партия „Възраждане“ в 19-и Многомандатен избирателен район – Русе обяви на пресконференция в Националния пресклу ...
Тикер в 15:40 ч.
При специализирана операция е разбита наркооранжерия в село Просечен, съобщиха д ...
Начало Местен фокус
12625
България

Започват проявите, посветени на 60 години от обявяването на Белене за град

Програмата за празника през днешния ден включва още детски футболен и волейболен турнири.Ритуал "Златна сватба" ще се състои в града като част от празничните прояви.

| 05 Септември 2024, 07:45 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Започват проявите, посветени на 60 години от обявяването на Белене за град
Започват проявите, посветени на 60 години от обявяването на Белене за град
Снимка © Елина Кюркчиева,

От днес започват проявите, посветени на 60-та годишнина от обявяването на Белене за град. Началото ще бъде поставено с концерт по повод 50 години от създаването на военно формирование 28 880 в крайдунавския град, съобщи кметът на общината Милен Дулев. 

Остават броени дни до началото на Втория регионален конгрес - изложение на Международната пътна федерация "Европа и Централна Азия" и 17-ата Национална конференция по транспортна инфраструктура "Future Roads: Innovate, Invest, Achieve Zero", съобщиха от Международен панаир Пловдив, където ще се проведе събитието. От 24 до 27 септември са предвидени презентации, дискусии по актуални теми и срещи за установяване на контакти в областта на мобилността и инфраструктурата. Участие ще вземат уствърдени учени, експерти и бизнес организации, които ще представят на присъстващите модерни решения по важните и критични въпроси, свързани с транспорта, пътищата и безопасността по тях. 

Паралелно с деловия форум ще се проведе изложение, което ще покаже най-добрите иновативни компании в световен мащаб. Към момента участие са заявили лидери в пътното строителство, за специализирани софтуерн

България приключва битката при Дойран на 19 септември 1918 г. по време на Първата световна война с успех. Войските на Антантата, които започват акцията, губят около 47 000 английски войници и 20 000 гръцки войници. От българските войски са убити по-малко от 500 войници, отбелязва редакция "Справочна информация". 

Ден по-рано – на 18 септември 1918 г. войските на Антантата (военно-политическия блок между Великобритания, Франция, Русия, Сърбия и други държави, оформен през 1904-1907 г.) предприемат настъпление против българските войски на Южния фронт по време на Първата световна война. Антантата решава чрез два пробива – на французите при Добро поле и на англичаните и гърците при езерото Дойран, българската армия в Македония да бъде ликвидирана. 

При Добро поле французите пробиват фронта и настъпват ба

С урок по безопасност на движението и велопоход Община Бургас насърчава използването на електрически велосипеди като средство за придвижване. Дейностите са част от инициативата „Байк хъб Бургас“, която ще се състои на 20 септември в Експозиционен център „Флора“ по повод Европейската седмица на мобилността. Това съобщиха от пресцентъра на общинската администрация, която е организатор на събитието.

Кампанията с наслов „Споделени обществени пространство“ има за цел да насърчи обществото към толерантност и безопасност на пътя, за ограничаване на шума и замърсяването на въздуха в населените места, както и за по-добро качество на живота, посочиха от Общината.

Инициативата ще бъде открита на пространството пред Експоцентър „Флора“ с урок по безопасност на движението. Лектор ще бъде Марин Димитров от Областната дирекция на МВР в Бу

Дадени са предписания за разчистване на нерегламентирани сметища на територията на общините Бойчиновци и Монтана. Това каза министърът на околната среда и водите в служебния кабинет Петър Димитров в отговор за  незаконни битови сметища в общински поземлени имоти на територията на община Бойчиновци и община Монтана. 

Терените са проверени и е установено, че в землището на село Ерден, община Бойчиновци има купчини земни маси, примесени с отпадъци, но по време на проверката не са установени хора, изхвърлящи отпадъци на терена. Дадено е предписание на кмета да се разчисти и при последваща проверка е установено, че сметището е изчистено преди дадения краен срок. 

В землището на община Монтана, при с. Долно Белотинци, в част от имот е имало нерегламентирано замърсяване с битови и строителни отпадъци, а в друг - общински имот, е имало изхвърлено и електронно обор

Актовете на използване на държавните институции с цел сплашване и натиск стават все по-безпардонни. Това заяви на пресконференция в парламента Тимур Халилов, нечленуващ в парламентарна група народен представител, който подкрепя почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган.

Тимур Халилов посочи, че досега многократно са привличали вниманието на обществеността върху "безпрецедентния", по думите му, натиск и репресии върху членове на ДПС, подкрепящи лидера на ДПС - почетният председател д-р Ахмед Доган, както и върху "използването на държавните институции с цел всяване на страх и психоза в обществото".

"За съжаление, сигналите, които получаваме от страната през последните седмици, се увеличават неимоверно и се опасяваме, че това е натиск и въздействие в предизборната кампания. Актовете на използване на държавните институции с цел сплашване и натиск стават все по-безпардонни"

Програмата за празника през днешния ден включва още детски футболен и волейболен турнири. Ритуал "Златна сватба" ще се състои в града като част от празничните прояви. Своя половинвековен юбилей като семейство ще отбележат около 30 двойки, допълни Дулев. Вечерта ще завърши с концерт на ансамбъл "Тракия".

Празничният 6 септември, когато отбелязваме 139 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия, ще е кулминацията на честванията. Белене ще подпише споразумение за побратимяване с община Чадър Лунга от Молдова. Откриването на празниците под наслов "60 години Белене град" ще е в 20:00 часа като тогава ще бъдат обявени петима нови почетни граждани на крайдунавската община. Това са Негово Високопреосвещенство Великотърновски Митрополит Григорий, археологът доц. д-р Гергана Кабакчиева, художникът Карло Вендов, стоматологът д-р Славка Иванова и музикантът Тодор Върбанов. Вечерта ще продължи с концерт на братя Аргирови.

7 и 8 септември ще предложат на жителите и гостите на Белене също разнообразна програма. Ще се изпълни ритуалът "Прощъпалник". Очаква се в него да се включат над 40 деца, родени през 2023 г.

Сред атрактивните игри е "Лов на шарана", която ще се организира в съботния ден. Концертите, които са част от празничната програма, са на Любо Киров, Торино и Пашата, и Емилия.

Припомняме, че в дните на празниците на Белене ще се състои и музикалният фестивал "Персина фест". Сред изпълнителите, които ще участват в отделните фестивални вечери, са диджеите Buckshot, Dimo BG, Milen, Silver Ivanov и Vasco C, саксофонистът Десислав Иванов от Tri O Five и перкусионистът Дани Стойчев. Специален гост на 7 септември ще бъде румънският DJ Christian Lepah. 

Депутатите решиха, че Антон Славчев, изпълняващ длъжността председател на антикорупционната комисия, ако иска, може да вземе думата по време на дебата за неговото отстраняване от поста. Решението бе гласувано със 163 гласа „за“ и 16 – „против“. 

Преди това въпроси към него от парламентарната трибуна отправи депутатът от ДПС Хамид Хамид. Според него Славчев трябва да обясни "има ли в Република България недосегаеми лица, ще бъдат ли те разпитани или имат мощни ортаци". В началото на дискусията Хамид посочи, че от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) искат да отстранят Славчев, за да го "инсталират" в Софийска градска прокуратура (СГП), където той вече бил спечелил конкурс с тяхна помощ. "Искат да го инсталират в СГП, защото там им трябва прокурор, защото половината им банда е за прокурор“, каза Хамид. Депутатъ

Фалшиви маркови стоки за близо 1,8 милиона лева бяха иззети от складово помещение във Варна, съобщиха днес от полицията в крайморския град. Намерени са дрехи, шапки, чанти, портмонета, колани, обувки, чехли, чорапи, бански костюми, парфюми. Стоките са с поставени световноизвестни търговски марки, но хората в склада не са представили документи за произхода им.

Полицаите са установили, че търговската дейност е реализирана чрез социална мрежа, а купувачите са получавали пратките си с куриерска фирма.

При акцията в склада са иззети и телефонни апарати, компютри и принтери. За 24 часа е задържан организаторът на дейността – 35-годишен варненец, криминално проявен. Образуваното досъдебно производство по случая е под надзора на Районната прокуратура в града. Икономическа полиция продължава разследването, като ще бъде направена оценка на паричните потоци от и към съпричаст

Разбита е организирана престъпна група, занимаваща се с производство, преработка и разпространение на високорискови наркотични вещества, съобщиха днес на пресконференция окръжният прокурор на Варна Красимир Конов и началникът на отдел „Североизточен“ при ГДБОП Деян Горанов.

В резултат на проведената операция са намерени 4 382 стръка растения от рода на конопа. Открити са в нива и в оранжерии. Намерени са и близо 470 килограма суха трева – марихуана, като стоката е била складирана в подземен бункер. Намерени са още 17 плика, пълни с около 15 килограма марихуана, 45 бутилки, съдържащи хексахидроканабинол, над 1000 дражета, за които се предполага, че също съдържат наркотични вещества. Иззети са и повече от 4 000 капсули с течности за вейп, над 1700 такива устройства, пари. При операцията е разбита и специално оборудвана лаборатория. По думите на Конов в нея

Утвърдените избирателни секции в община Разград са общо 71, включително секции в разградската болница и Районна служба „Изпълнение на наказанията“, както и три подвижни секционни комисии. Това съобщиха от общинската администрация. С Решение №21/16.09.2024 г. на РИК - Разград е определен броят на членовете на всяка Секционна избирателна комисия (СИК), както и разпределението на местата в комисиите и техните ръководства между партиите и коалициите на територията на община Разград, посочиха от институцията. Общият брой на членовете на 71 секционни комисии е 605.

Консултациите за назначаване на съставите на секционните избирателни комисии на територията на Община Разград ще се проведат на 20 септември, петък в сградата на Община Разград. Поканата за участие в консултациите е отправена от кмета Добрин Добрев към представители на парламентарно представените партии и коали

За пореден път ръководството на Република Северна Македония (РСМ) показа , че има един единствен комплекс, който до голяма степен определя политиката на изпълнителната власт в момента, и това е т. нар. "Б комплекс" – комплекс към България. Това каза пред журналисти в парламента лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов относно вчерашното телевизионна интервю на вицепремиера и министър на транспорта на РСМ Александър Николоски, в което той коментира неофициалната среща в София между президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова и отсъствието на знамето на РСМ.

Световният, международният, протокол, е определил правилата в този случай – при неофициална среща, дори да е на официално място, присъства единствено знамето на съответната страна -домакин, обясни лидерът на "Възраждане".

Костадинов показа и снимка, която, по думите му, я няма в македонските ме

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Полицията разби наркооранжерия във варненското село Просечен
Временната комисия за кмета на Доспат приключи работа без да приеме доклад за дейността си поради изтекъл срок и липса на кворум
Съветът за партньорство към Висшия съдебен съвет ще предложи създаване на съвет по законодателство към Народното събрание
Осем души са задържани за участие в престъпна мрежа за трафик на мигранти от Турция през България и Сърбия, съобщи МВР
Откриха алея на българската шевица в пловдивския парк "Лаута"
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
Полицията разби наркооранжерия във варненското село Просечен
В детайли
Всички обжалват присъдата за смъртта на Явор и Ани, делото продължава след шест дни
Местен фокус
Община Перник намалява таксите за онлайн обслужване
Контекст
Временната комисия за кмета на Доспат приключи работа без да приеме доклад за дейността си поради изтекъл срок и липса на кворум
В детайли
„Възраждане“ ще регистрира листа от 14 души в Русе за вота на 27 октомври, със заявка трима от тях да намерят място в Народното събрание
На преден план
Хора с увреждания от Търговище участваха в демонстративно занятие по пътна безопасност
Местен фокус
Община Шумен осигурява безплатен транспорт за зрителите на Международния исторически фестивал „Доблест и слава“
Сфера
Окръжният съд в Добрич осъди мъж за причинена по непредпазливост смърт на млада жена
Контекст
Съветът за партньорство към Висшия съдебен съвет ще предложи създаване на съвет по законодателство към Народното събрание
Основна линия
Възстановено е движението на пътя Ловеч – Микре, в участъка Соколово – Изворче
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.