Начало Контекст Прокуратурата продължава да настоява съдът да отнеме колата на Ивайло Цветков-Нойзи
12292
България

Прокуратурата продължава да настоява съдът да отнеме колата на Ивайло Цветков-Нойзи

Прокуратурата продължава да настоява съдът да отнеме колата на Ивайло Цветков-Нойзи.Това съобщиха от държавното обвинение, като припомнят, че решението на районния съд е протестирано.

| 05 Септември 2024, 10:32 ч.
Прокуратурата продължава да настоява съдът да отнеме колата на Ивайло Цветков-Нойзи
Прокуратурата продължава да настоява съдът да отнеме колата на Ивайло Цветков-Нойзи
Снимка © DFA

Прокуратурата продължава да настоява съдът да отнеме колата на Ивайло Цветков-Нойзи. Това съобщиха от държавното обвинение, като припомнят, че решението на районния съд е протестирано.

Окончателният състав и водачите на листи на коалиция „БСП - Обединена Левица“ за предстоящите парламентарни избори ще станат ясни до края на седмицата. Това съобщи изпълняващият функциите председател на БСП Атанас Зафиров на пресконференция в централата на партията. 

Той посочи, че процесът по структуриране на лявото обединение продължава активно и вече са на етап финализиране на предизборната програма и на кандидатдепутатските листи.

Мая Манолова, председател на партия „Изправи се, България“, каза, че няма да участва в листите на „БСП - Обединена Левица“ за предстоящия вот. Няма да бъда нито водач на листа, нито ще участвам в листа на лявото обединение, заяви тя. 

Манолова посочи, че "Изправи се, България" участва в това обединение, за да върне доверието в левицата, да се направи силно представителството в следващия

Данните показват, че всеки пети българин е получил подкрепа от Европейския социален фонд през последните седем години, съобщи Ивайло Иванов, служебен министър на труда и социалната политика на откриването на форума „Европа е с мен“, организиран от Управляващия орган на Програма „Развитие на човешките ресурси“.

Конференцията е под надслов „Новите технологии – поглед към бъдещето“ и има за цел да представи влиянието на дигиталната трансформация върху приоритетите на Програма „Развитие на човешките ресурси“ в областта на пазара на труда, социалното включване и младежката заетост.

Министър Иванов информира на откриването, че благодарение на програмата за развитие на човешките ресурси над 100 хиляди заети и безработни са преминали обучение и са станали по-компетентни на пазара на труда. Близо 90 000 българи са започнали но

По време на днешните консултации парламентарно представените в 50-ото Народно събрание партии постигнаха съгласие за съставите на секционните избирателни комисии (СИК) в Стара Загора за предсрочните парламентарни избори, насрочени за 27 октомври. Срещата между шестте партии и коалиции беше ръководена от секретаря на местната администрация Николай Диков.

На територията на oбщина Стара Загора ще бъдат сформирани 214 избирателни секции. От тях девет избирателни секции - в лечебни заведения, домове за стари хора и други специализирани институции за предоставяне на социални услуги, в местата за задържане и др. в т.ч. и три подвижни за хора с увреждания.

Общият брой на членовете на СИК е 1816 души. Ще бъдат образувани 160 секции с над 500 избиратели, за които СИК е в деветчленен състав и 54 секции, за които СИК са в състав от седем членове.

Представителите на партиите и

Европейската мрежа на службите на пътна полиция Roadpol организира "Ден без загинали на пътя" в рамките на "Дните на безопасността на пътя" на 19 септември в Севлиево, съобщиха от Общината. Събитието е съвместно с местната администрация и Областна администрация – Габрово и ще бъде от състезателен характер за ученици от пети и шести клас. 

Основната идея е да бъдат организирани дейности за деца и възрастни, насочени към безопасно шофиране, пресичане и колоездене при спазване на правилата за движение. Заявка за участие до момента са подали: Средно училище (СУ) „Васил Левски“, Основно (ОУ) „Христо Ботев“, ОУ „Стефан Пешев“, ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ - село Душево с два отбора,  ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ - село Градница, ОУ “Св. Солунски братя“ - село Крамолин, ОУ “Св. св. Кирил и Ме

Област Търговище е на 19-о място в страната по средна брутна работна заплата за второто тримесечие на годината. Данните на Териториалното статистическо бюро – Североизток показват, че средната брутна месечна работна заплата за април в региона е била 1659 лв., за май - 1838 лв., а за юни - 1709 лева. 

През периода средната месечна брутна работна заплата в областта нараства спрямо първото тримесечие на годината със 7,1 на сто до 1735 лева спрямо средното възнаграждение за страната - 2296 лева. Главният експерт Боян Бончев от отдел "Статистически изследвания" на ведомството, конкретизира, че икономическите дейности, в които е регистрирано най-голямо увеличение, са "Финансови и застрахователни дейности" и "Култура, спорт и развлечения", а най-голямо намаление има в дейност "Производство и разпределение на електрическа и топлинна енергия и на газообразни горива".

В

След като съдът постанови мотивите си, прокуратурата заяви, че ще поддържа протеста, като ще добави в него и допълнителни съображения.

На 6 юни съдът реши да върне колата на Ивайло Цветков – Нойзи, обвинен за шофиране след употреба на алкохол.

Председателят на съдебния състав тогава посочи, че тежестта на наказанията трябва да бъде съразмерна на тази на престъплението.

На 18 март Цветков получи условна присъда от Софийския районен съд, включително отнемане на шофьорската книжка.

На 17 ноември м.г. Цветков беше установен да шофира след употреба на алкохол. Кръвната му проба показа 2,52 промила. Пред съда той се призна за виновен и се съгласи с предложените от прокуратурата 10 месеца условно с три години изпитателен срок. Също така шофьорската му книжката беше отнета за година и два месеца.

Метеорологичните условия в Търговищко са предпоставка за добра реколта от грозде, посочва производителят от региона Петко Матеев. Той обработва над 7100 дка лозя, реколтата от които е прибрана наполовина. Матеев отглежда най-много насаждения от винено грозде в Търговищко.

Оптимални са били условията за културата през стопанския период. Те са били изпълними и реализуеми, посочи той. Производителят допълни, че валежите от дъжд над региона са били необходими и навременни. Преди 40 дни средните количества валежи от дъжд са били 60 л/кв.м, преди двайсетина дни са регистрирани 40 л/кв.м, а преди десетина дни – 15-20 л/кв.м. Тези валежи са благоприятствали наедряването и назряването на гроздовите зърна, каза Матеев. "На други места, където нямаше дъжд, от слънцето гроздето се стафигира. При нас то се напълни и даде изключително високи качества", посочи той.

В сравнение с

Днес на територията на община Габрово ще се извърши дезинфекция, дезинсекция и дератизация. Карантинният период на мероприятията е 24 часа, съобщават от Община Габрово.

Срещу кърлежи ще бъдат обработени озеленените площи, както и местата за масов отдих и разходки като паркове и градини. Комплекс от мерки и мероприятия за унищожаване на гризачите вредители (дератизация) ще бъде извършен спрямо 144 броя канални шахти, също и по бреговата ивица по поречието на реките Янтра и Синкевица. Дезинфекция ще бъде извършена и на откритите пясъчници и съоръжения на открити детски и фитнес площадки на територията на общината, посочват от местната администрация. 

Мероприятията по дезакаризация на тревните площи ще се извърши с бицида „Айкън 10 КС“, пиретроиден инсектицид, ефективен срещу кърлежи и бълхи и нискотоксичен за нецелеви организми, посочват от Община Габрово.

Община Елхово подаде всички постъпили проектни предложения за енергийно обновяване на общо 16 броя многофамилни жилищни сгради в града, съобщиха от местната администрация.

Кандидатстването е по процедурата, покриваща 100 процента от разходите за саниране чрез Фонда за справедлив преход.

Елхово, както и областният център Ямбол, са сред общо 36 общини в страната, които имаха възможност да се възползват от процедурата „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на многофамилни жилищни сгради, включително справяне с енергийната бедност”. Тя бе обявена от Управляващия орган на Програма "Развитие на регионите" 2021-2027 г. през юни тази година, а срокът за кандидатстване изтича на 19 септември.

Специфичното при този вид подпомагане е, че освен предвидените строително-монтажни работи, се покриват и разходите по енергийно обследване, изготвяне на сертификат за

На 16 септември 1987 г. политици от цял свят подписват в Монреал Протокол за защита на озоновия слой, наричан още Монреалски протокол. Протоколът представлява глобално споразумение за защита на стратосферния озонов слой на Земята чрез постепенно премахване на химикалите, които го нарушават. Това постепенно премахване включва както производството, така и потреблението на вещества, които нарушават озоновия слой. Тъй като озоноразрушаващите вещества са мощни парникови газове, постепенното им премахване е от решаващо значение за смекчаване на изменението на климата. Освен това, въпреки факта, че хидрофлуоровъглеводородите (HFC) не разрушават озона, протоколът се стреми да прекрати производството и използването им, за да се избегне замяната на озоноразрушаващите вещества с HFC, които допринасят значително за климатичните промени.

Протоколът за защита на озоновия слой е

Досега не е разработвана цялостна стратегия за преминаване през граничните пунктове на страната и прилежащата към тях инфраструктура. Сега финансовото министерство и агенция "Митници" разработват такава стратегия за модернизация на ГКПП за облекчаване на пропускателната им способност и за ефективен граничен контрол, съобщи в НС служебният вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова.

 През гранични пунктове "Капитан Андреево" и "Лесово" се обработват 32 процента от камионите, които минават през страната. Средната обработка на товарни превозни средства на "Капитан Андреево" за 2023 година е 2855 камиона на ден. Преди влизането им в България те минават на проверки и в Турция, които продължат еднакво дълго като нашите. Идентична е ситуацията и на "Лесово" - там на ден за 2023 година средно минават 1330 камиона или 56 на час.

На румънската граница забавянето на т

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Предстои поставянето на 12 нови камери за следене на скоростта на автомобилите в София, съобщи общинският съветник Борис Бонев
Предстои поставянето на 12 нови камери за следене на скоростта на автомобилите в София, съобщи общинският съветник Борис Бонев от "Продължаваме промяната - Демократична България" ( ...
НСО въвежда ограничения за полетите с дронове над Велико Търново на 22 септември
Националната служба за охрана (НСО) въвежда ограничения за полетите с дронове над Велико Търново на 22 септември, съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново. Със заповед на ...
В област Стара Загора започна имунизационната кампания срещу COVID-19
В имунизационния кабинет на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Стара Загора започна поставянето на новите вариантни ваксини срещу COVID-19. Това съобщиха от здравната инспекция ...
Втори ден продължават консултациите с почетния председател на ДПС Ахмед Доган за формирането на кандидат-депутатските листи за предстоящите избори
Втори ден продължават консултациите с почетния председател на ДПС Ахмед Доган за формирането на кандидат-депутатските листи за предстоящите избори. И днес той пристигна в централат ...
Жена загина на място, след като се удари с автомобила си в дърво край чипровското село Бели Мел, съобщи полицията
Жена на 26 години от град Чипровци е загинала на място след удар с автомобил в дърво край село Бели Мел, община Чипровци, област Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР. На ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Общинският съвет в Ново село не прие отчета на бюджета на общината за 2023 г.
На днешното заседание на Общинския съвет осем от десет присъстващи съветници гласуваха с „въздържал се“ и така отчетът на бюджета на община Ново село за 2023 г. не беше ...
Предстои поставянето на 12 нови камери за следене на скоростта на автомобилите в София, съобщи общинският съветник Борис Бонев
Предстои поставянето на 12 нови камери за следене на скоростта на автомобилите в София, съобщи общинският съветник Борис Бонев от "Продължаваме промяната - Демократична България" ( ...
Осем души са задържани за участие в престъпна мрежа за трафик на мигранти от Турция през България и Сърбия, съобщи МВР
Осем души са задържани за участие в престъпна мрежа за трафик на мигранти от Турция през България и Сърбия към Западна Южна Европа. Това съобщи пресцентърът на Министерството на въ ...
Откриха алея на българската шевица в пловдивския парк "Лаута"
Откриха алея на българската шевица в пловдивския парк "Лаута" в район "Тракия". Творбите са изработени от Радина Росенова и Бояна Илиева от Колекция РОД, с подкрепата на Фондация " ...
Без пълен консенсус завършиха консултациите за съставите на секционните избирателни комисии в Разград
Без пълен консенсус завършиха консултациите за съставите на секционните избирателни комисии в Разград. Представителите на политически сили постигнаха съгласие по разпределението на ...
Тикер в 14:46 ч.
На днешното заседание на Общинския съвет осем от десет присъстващи съветници гла ...
Начало Контекст
12292
България

Прокуратурата продължава да настоява съдът да отнеме колата на Ивайло Цветков-Нойзи

Прокуратурата продължава да настоява съдът да отнеме колата на Ивайло Цветков-Нойзи.Това съобщиха от държавното обвинение, като припомнят, че решението на районния съд е протестирано.

| 05 Септември 2024, 10:32 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Прокуратурата продължава да настоява съдът да отнеме колата на Ивайло Цветков-Нойзи
Прокуратурата продължава да настоява съдът да отнеме колата на Ивайло Цветков-Нойзи
Снимка © DFA

Прокуратурата продължава да настоява съдът да отнеме колата на Ивайло Цветков-Нойзи. Това съобщиха от държавното обвинение, като припомнят, че решението на районния съд е протестирано.

Окончателният състав и водачите на листи на коалиция „БСП - Обединена Левица“ за предстоящите парламентарни избори ще станат ясни до края на седмицата. Това съобщи изпълняващият функциите председател на БСП Атанас Зафиров на пресконференция в централата на партията. 

Той посочи, че процесът по структуриране на лявото обединение продължава активно и вече са на етап финализиране на предизборната програма и на кандидатдепутатските листи.

Мая Манолова, председател на партия „Изправи се, България“, каза, че няма да участва в листите на „БСП - Обединена Левица“ за предстоящия вот. Няма да бъда нито водач на листа, нито ще участвам в листа на лявото обединение, заяви тя. 

Манолова посочи, че "Изправи се, България" участва в това обединение, за да върне доверието в левицата, да се направи силно представителството в следващия

Данните показват, че всеки пети българин е получил подкрепа от Европейския социален фонд през последните седем години, съобщи Ивайло Иванов, служебен министър на труда и социалната политика на откриването на форума „Европа е с мен“, организиран от Управляващия орган на Програма „Развитие на човешките ресурси“.

Конференцията е под надслов „Новите технологии – поглед към бъдещето“ и има за цел да представи влиянието на дигиталната трансформация върху приоритетите на Програма „Развитие на човешките ресурси“ в областта на пазара на труда, социалното включване и младежката заетост.

Министър Иванов информира на откриването, че благодарение на програмата за развитие на човешките ресурси над 100 хиляди заети и безработни са преминали обучение и са станали по-компетентни на пазара на труда. Близо 90 000 българи са започнали но

По време на днешните консултации парламентарно представените в 50-ото Народно събрание партии постигнаха съгласие за съставите на секционните избирателни комисии (СИК) в Стара Загора за предсрочните парламентарни избори, насрочени за 27 октомври. Срещата между шестте партии и коалиции беше ръководена от секретаря на местната администрация Николай Диков.

На територията на oбщина Стара Загора ще бъдат сформирани 214 избирателни секции. От тях девет избирателни секции - в лечебни заведения, домове за стари хора и други специализирани институции за предоставяне на социални услуги, в местата за задържане и др. в т.ч. и три подвижни за хора с увреждания.

Общият брой на членовете на СИК е 1816 души. Ще бъдат образувани 160 секции с над 500 избиратели, за които СИК е в деветчленен състав и 54 секции, за които СИК са в състав от седем членове.

Представителите на партиите и

Европейската мрежа на службите на пътна полиция Roadpol организира "Ден без загинали на пътя" в рамките на "Дните на безопасността на пътя" на 19 септември в Севлиево, съобщиха от Общината. Събитието е съвместно с местната администрация и Областна администрация – Габрово и ще бъде от състезателен характер за ученици от пети и шести клас. 

Основната идея е да бъдат организирани дейности за деца и възрастни, насочени към безопасно шофиране, пресичане и колоездене при спазване на правилата за движение. Заявка за участие до момента са подали: Средно училище (СУ) „Васил Левски“, Основно (ОУ) „Христо Ботев“, ОУ „Стефан Пешев“, ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ - село Душево с два отбора,  ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ - село Градница, ОУ “Св. Солунски братя“ - село Крамолин, ОУ “Св. св. Кирил и Ме

Област Търговище е на 19-о място в страната по средна брутна работна заплата за второто тримесечие на годината. Данните на Териториалното статистическо бюро – Североизток показват, че средната брутна месечна работна заплата за април в региона е била 1659 лв., за май - 1838 лв., а за юни - 1709 лева. 

През периода средната месечна брутна работна заплата в областта нараства спрямо първото тримесечие на годината със 7,1 на сто до 1735 лева спрямо средното възнаграждение за страната - 2296 лева. Главният експерт Боян Бончев от отдел "Статистически изследвания" на ведомството, конкретизира, че икономическите дейности, в които е регистрирано най-голямо увеличение, са "Финансови и застрахователни дейности" и "Култура, спорт и развлечения", а най-голямо намаление има в дейност "Производство и разпределение на електрическа и топлинна енергия и на газообразни горива".

В

След като съдът постанови мотивите си, прокуратурата заяви, че ще поддържа протеста, като ще добави в него и допълнителни съображения.

На 6 юни съдът реши да върне колата на Ивайло Цветков – Нойзи, обвинен за шофиране след употреба на алкохол.

Председателят на съдебния състав тогава посочи, че тежестта на наказанията трябва да бъде съразмерна на тази на престъплението.

На 18 март Цветков получи условна присъда от Софийския районен съд, включително отнемане на шофьорската книжка.

На 17 ноември м.г. Цветков беше установен да шофира след употреба на алкохол. Кръвната му проба показа 2,52 промила. Пред съда той се призна за виновен и се съгласи с предложените от прокуратурата 10 месеца условно с три години изпитателен срок. Също така шофьорската му книжката беше отнета за година и два месеца.

Метеорологичните условия в Търговищко са предпоставка за добра реколта от грозде, посочва производителят от региона Петко Матеев. Той обработва над 7100 дка лозя, реколтата от които е прибрана наполовина. Матеев отглежда най-много насаждения от винено грозде в Търговищко.

Оптимални са били условията за културата през стопанския период. Те са били изпълними и реализуеми, посочи той. Производителят допълни, че валежите от дъжд над региона са били необходими и навременни. Преди 40 дни средните количества валежи от дъжд са били 60 л/кв.м, преди двайсетина дни са регистрирани 40 л/кв.м, а преди десетина дни – 15-20 л/кв.м. Тези валежи са благоприятствали наедряването и назряването на гроздовите зърна, каза Матеев. "На други места, където нямаше дъжд, от слънцето гроздето се стафигира. При нас то се напълни и даде изключително високи качества", посочи той.

В сравнение с

Днес на територията на община Габрово ще се извърши дезинфекция, дезинсекция и дератизация. Карантинният период на мероприятията е 24 часа, съобщават от Община Габрово.

Срещу кърлежи ще бъдат обработени озеленените площи, както и местата за масов отдих и разходки като паркове и градини. Комплекс от мерки и мероприятия за унищожаване на гризачите вредители (дератизация) ще бъде извършен спрямо 144 броя канални шахти, също и по бреговата ивица по поречието на реките Янтра и Синкевица. Дезинфекция ще бъде извършена и на откритите пясъчници и съоръжения на открити детски и фитнес площадки на територията на общината, посочват от местната администрация. 

Мероприятията по дезакаризация на тревните площи ще се извърши с бицида „Айкън 10 КС“, пиретроиден инсектицид, ефективен срещу кърлежи и бълхи и нискотоксичен за нецелеви организми, посочват от Община Габрово.

Община Елхово подаде всички постъпили проектни предложения за енергийно обновяване на общо 16 броя многофамилни жилищни сгради в града, съобщиха от местната администрация.

Кандидатстването е по процедурата, покриваща 100 процента от разходите за саниране чрез Фонда за справедлив преход.

Елхово, както и областният център Ямбол, са сред общо 36 общини в страната, които имаха възможност да се възползват от процедурата „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на многофамилни жилищни сгради, включително справяне с енергийната бедност”. Тя бе обявена от Управляващия орган на Програма "Развитие на регионите" 2021-2027 г. през юни тази година, а срокът за кандидатстване изтича на 19 септември.

Специфичното при този вид подпомагане е, че освен предвидените строително-монтажни работи, се покриват и разходите по енергийно обследване, изготвяне на сертификат за

На 16 септември 1987 г. политици от цял свят подписват в Монреал Протокол за защита на озоновия слой, наричан още Монреалски протокол. Протоколът представлява глобално споразумение за защита на стратосферния озонов слой на Земята чрез постепенно премахване на химикалите, които го нарушават. Това постепенно премахване включва както производството, така и потреблението на вещества, които нарушават озоновия слой. Тъй като озоноразрушаващите вещества са мощни парникови газове, постепенното им премахване е от решаващо значение за смекчаване на изменението на климата. Освен това, въпреки факта, че хидрофлуоровъглеводородите (HFC) не разрушават озона, протоколът се стреми да прекрати производството и използването им, за да се избегне замяната на озоноразрушаващите вещества с HFC, които допринасят значително за климатичните промени.

Протоколът за защита на озоновия слой е

Досега не е разработвана цялостна стратегия за преминаване през граничните пунктове на страната и прилежащата към тях инфраструктура. Сега финансовото министерство и агенция "Митници" разработват такава стратегия за модернизация на ГКПП за облекчаване на пропускателната им способност и за ефективен граничен контрол, съобщи в НС служебният вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова.

 През гранични пунктове "Капитан Андреево" и "Лесово" се обработват 32 процента от камионите, които минават през страната. Средната обработка на товарни превозни средства на "Капитан Андреево" за 2023 година е 2855 камиона на ден. Преди влизането им в България те минават на проверки и в Турция, които продължат еднакво дълго като нашите. Идентична е ситуацията и на "Лесово" - там на ден за 2023 година средно минават 1330 камиона или 56 на час.

На румънската граница забавянето на т

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Предстои поставянето на 12 нови камери за следене на скоростта на автомобилите в София, съобщи общинският съветник Борис Бонев
НСО въвежда ограничения за полетите с дронове над Велико Търново на 22 септември
В област Стара Загора започна имунизационната кампания срещу COVID-19
Втори ден продължават консултациите с почетния председател на ДПС Ахмед Доган за формирането на кандидат-депутатските листи за предстоящите избори
Жена загина на място, след като се удари с автомобила си в дърво край чипровското село Бели Мел, съобщи полицията
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Общинският съвет в Ново село не прие отчета на бюджета на общината за 2023 г.
На преден план
Предстои поставянето на 12 нови камери за следене на скоростта на автомобилите в София, съобщи общинският съветник Борис Бонев
Контекст
Осем души са задържани за участие в престъпна мрежа за трафик на мигранти от Турция през България и Сърбия, съобщи МВР
Контекст
Откриха алея на българската шевица в пловдивския парк "Лаута"
В детайли
Без пълен консенсус завършиха консултациите за съставите на секционните избирателни комисии в Разград
Основна линия
Общинският съвет в Каолиново актуализира бюджета и инвестиционната програма на общината за 2024 г. на днешното си заседание
На преден план
НСО въвежда ограничения за полетите с дронове над Велико Търново на 22 септември
Сфера
Община Варна възлага независим одит на "Градски транспорт" ЕАД
В детайли
Кампании за събиране на опасни отпадъци ще се проведат в края на септември в Перник
Контекст
Община Созопол ще закупи нов репатриращ автомобил за премахване на неправилно паркирани коли
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.