Начало Сфера Засилено полицейско присъствие ще гарантира сигурността по празниците в Кюстендил
12187
България

Засилено полицейско присъствие ще гарантира сигурността по празниците в Кюстендил

На територията на Кюстендилска област е създадена организация от Областна дирекция на МВР за недопускане на нарушения, инциденти и тежки пътни произшествия преди, по време и след почивните дни, свързани с отбелязване на Съединението на България, информират от полицията.От днес до 8 септември е осигурено засилено полицейско присъствие както в населените места, така и по пътищата.

| 05 Септември 2024, 14:01 ч.
Засилено полицейско присъствие ще гарантира сигурността по празниците в Кюстендил
Засилено полицейско присъствие ще гарантира сигурността по празниците в Кюстендил
Снимка © Благой Кирилов / БТА

На територията на Кюстендилска област е създадена организация от Областна дирекция на МВР за недопускане на нарушения, инциденти и тежки пътни произшествия преди, по време и след почивните дни, свързани с отбелязване на Съединението на България, информират от полицията. От днес до 8 септември е осигурено засилено полицейско присъствие както в населените места, така и по пътищата.

За нови опити за телефонни измами сигнализират от Областната дирекция на МВР - Добрич. Само снощи са били регистрирани четири опита в Балчик, Добрич и Каварна, допълват от полицията. Измамниците се представят за служители на комуналните дружества, като казват, че трябва да отстраняват аварии, след което следват и заплахи към хората. Но сценариите се менят според случая, така че хората трябва да са бдителни, предупреждават от полицията.  

От ОД на МВР - Добрич препоръчва на възрастните хора, които са потенциални потърпевши, да потърсят обратна връзка с роднините си или направо да звъннат на телефон 112, след като получат съмнително обаждане. Сред препоръките са и да не дават пари и да не правят парични преводи на напълно непознати хора. Важно е да се посочи и, че полицията не иска пари за залавяне на телефонни измамници.  

През месец юли на територията на о

Изпълнението на местните приходи в бюджета на Хасково за 2023 година е 100,59 процента, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. При заложени приходи от 37 944 465 лв. към края на четвъртото тримесечие на 2023 г. са отчетени 38 168 249 лв. Данните са изнесени днес по време на публично обсъждане на отчета за изпълнение на бюджета на общината за миналата година, което се проведе днес.  

От тях става ясно още, че към края на декември 2023 г. Община Хасково няма просрочени задължения и това е поредната година, която Хасково завършва без задължения и кредити, уточниха още от администрацията. Оттам припомниха, че до август месец миналата година Община Хасково е работила в условията на така наречения "удължителен закон", заради липсата на приет републикански бюджет от Народното събрание, и затова през първите осем месеца на годината местната администрация e продължава

В рамките на два дни сдружение "Асоциация на младите учени" ще събере представители на бизнеса, образованието и администрацията, научните организации и сектора на неправителствените организации, които да се срещнат с млади таланти от областта и региона на Пловдив, носители на идейни проекти в рамките на проект "Инкубатор за млади таланти“.

Основната цел на организаторите е да подпомогнат на млади таланти, които са част от местната общност и участници в проекта, да предложат свои иновативни решения на реални проблеми и предизвикателства, посочени от общините. За разработване на своите прототипи и идеи те ще получат финансиране, като по този начин ще допринесат за успешното справяне с тези предизвикателства на локално ниво. 

В събитието могат да се включат всички желаещи на възраст между 13 и 30 години, от Пловдив и областта. Те трябва да заявят участието си в п

Около 32% от българите еднократно са преминали курс за първа долекарска помощ, важно е опресняването на уменията отново след няколко години. Това каза заместник генералният директор на Българския Червен кръст (БЧК) д-р Надежда Тодоровска по повод Световния ден на първата помощ, който се отбелязва днес. Мотото тази година е „Първата помощ и спортът“.

Тодоровска напомни, че бързата и адекватна реакция спасява животи и помага за по-бързото възстановяване на човек след инцидент. Това мнение сподели и главният специалист "Управление на планирането и проектна дейност“ в Столичната организация на БЧК Невелина Стойнева. Тя посочи, че инфаркт, инсулт, хипотермия, обезводняване, счупвания с открити рани са част от спешните състояния, които изискват оказване на първа помощ и за които е добре хората да са обучени. Става въпрос за комплекс от базови техники преди идването

Мога да кажа, че Централната избирателна комисия (ЦИК) приема решенията си съобразно разпоредбите на закона, а не под политически натиск, заяви в предаването „Неделя 150" на БНР председателят на изборния орган Камелия Нейкова.

За себе си тя обясни, че не само за тези избори, но назад във времето никой не е оказвал натиск за начина, по който гласува, когато се приемат решения. По думите останалите колеги в комисията също не са споделяли за оказван натиск върху тях. "Като че ли някой се опитва да създаде недоверие към ЦИК, все едно работим така, че вотът да е нечестен и да има после основания за оспорването му", смята Нейкова.

Тя добави също, че ЦИК не се влияе от решения на партии, на политически органи. Според нея политическите субекти трябва да решават проблемите си в рамките на своите формации, като е недопустимо някой да очаква ЦИК да е арбитър или да вземе т

По автомагистрала "Струма", главните пътища и пътя за Рилския манастир, както и тези, водещи до Гранично- пропускателни пунктове, ще се осъществява засилен контрол, допълват от полицията.

"Призоваваме гражданите при отсъствие от дома за по-дълго време, преди да тръгнат да проверят дали са изключили всички уреди и да се уверят, че са заключили домовете си", каза говорителят на ОДМВР Катя Табачка.

Предвидени са специализирани полицейски операции, свързани с недопускане на водачи, употребили алкохол, и/или наркотични вещества, ще се контролират и скоростните режими. Ще се осъществява и контрол на двуколесните пътни превозни средства и особено на водачите на индивидуални електрически превозни средства.

Пожар взе две жертви във Видин, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в дунавския град.

Днес в 3:57 часа е постъпил сигнал за пожар в апартамент на ул. „Гладстон“ във Видин. Насочените към адреса три екипа пожарникари потушили пламъците. Загинали са двама от обитателите на жилището – 40-годишен мъж и 46-годишна жена. Пострадала е 76-годишна жена, която е настанена за лечение във видинската болница. Оперативна група е извършила оглед, като причината за пожара е в процес на установяване. Случаят е докладван в Окръжна прокуратура – Видин. Разследването продължава в рамките на образувано досъдебно производство.

Вчера през нощта е възникнал пожар в стая на необитаема къща на ул. „Цар Симеон Велики“ в областния град, допълниха от дирекцията на полицията. Два екипа на видинската пожарна служба са потушили пламъците. Унищожени са

Като служебно правителство, няма да забавим нито един проект в областта за жп транспорта, който би допринесъл за преодоляване задръстванията по границите ни, увери служебният министър на транспорта Красимира Стоянова по време на изслушване в парламента. То бе по искане на „БСП за България“ във връзка със затрудненията при преминаването на границите с Гърция, Турция и Румъния и инициативата на Гърция и Турция за намиране на алтернативен транспортен коридор и заобикаляне на България.

Според левицата през последните 35 години не се прави нищо за жп превозите у нас.

Категорично не мога да се съглася с твърдението, че в последните години нищо не се прави за жп транспорта, заяви министърът. И подчерта, че България следва европейските директиви. Много са проектите, финансирани в жп транспорта, отбеляза Красимира Стоянова. Според нея балансът между железопътния

В осем общини на областите Хасково и Кърджали, където имаше организации по събирането на отпадъци, като част от националната кампания „Да изчистим България заедно“ на Би Ти Ви, са събрани общо 80 000 килограма отпадъци. Данните съобщиха от пресцентъра на  Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите (РИСВ) - Хасково, която отговоря и за област Кърджали.

Кампанията е преминала успешно  в общините Тополовград, Свиленград, Харманли, Стамболово, Любимец, Джебел и Крумовград, уточниха от РИОСВ.

Служителите от РИОСВ-Хасково също са имали  екип на терен. Те са чистили място, което се намира непосредствено до град Хасково, и за което са имали предварителна информация, че е особено замърсено с големи количества строителни и битови отпадъци. За по-малко от два часа участниците в кампанията са събрали около 50 чувала с боклуци.

В момента се ремонтират вторите 200 метра от "Дунав мост 1", съобщи служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и допълни, че е получила уверения от изпълнителя на обекта, че ще бъде направено всичко възможно при добри метрологични условия да продължи активната дейност, за да може да бъде съкратен срокът за изпълнение на ремонтните дейности.

Министър Коритарова каза това в отговор на депутатски въпрос по време на изслушване в парламента в рамките на извънредното му заседание.

В изслушването във връзка със затрудненията при преминаването на границите ни с Гърция, Турция и Румъния и инициативата на Гърция и Турция за намиране на алтернативен транспортен коридор и заобикаляне на България участват и служебните министри на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова, на вътрешните работи Атанас Илков и на финансите Людмила Петкова.

Фармацевтите са готови на протест заради приетите преди дни на първо четене промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Това съобщават от Българския фармацевтичен съюз (БФС). В промените се посочва, че държавата ще финансира аптеки, включително и денонощни, или продажбата на лекарства чрез автомати в населени места, за които е установен недостиг на аптеки. На 12 септември депутатите приеха на първо четене предложените промени.

По време на среща, състояла се на 14 септември, представители на всички централни органи на БФС, председателите на регионалните фармацевтични колегии, представители на Асоциацията на собствениците на аптеки, на Националната аптечна камара, на Инициативен комитет от магистър-фармацевти и на Национална аптечна браншова организация „са изразили възмущението си от дискусията в пленарната зала“, както и сериозното си притеснени

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
Високотехнологични системи ще помогнат на земеделските производители да намалят разходите за вода и торове при храненето на растенията. Технологията беше представена днес по време ...
Община Монтана ще изтегли кредит за екологичен градски транспорт
Обществено обсъждане за параметрите на два кредита от фонд „Флаг“ за проект "Мобилност и зелен транспорт в общините Враца и Монтана" се проведе в Община Монтана. На общ ...
Прокуратурата в Смолян измени от „домашен арест“ в „подписка“ мярката на обвинен в убийство на съселянин
Окръжна прокуратура - Смолян измени мярката от „домашен арест“ в „подписка“ на 72-годишен Кирил Пенчев, привлечен като обвиняем за убийство на съселянин, ка ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Тикер в 03:54 ч.
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше отк ...
Начало Сфера
12187
България

Засилено полицейско присъствие ще гарантира сигурността по празниците в Кюстендил

На територията на Кюстендилска област е създадена организация от Областна дирекция на МВР за недопускане на нарушения, инциденти и тежки пътни произшествия преди, по време и след почивните дни, свързани с отбелязване на Съединението на България, информират от полицията.От днес до 8 септември е осигурено засилено полицейско присъствие както в населените места, така и по пътищата.

| 05 Септември 2024, 14:01 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Засилено полицейско присъствие ще гарантира сигурността по празниците в Кюстендил
Засилено полицейско присъствие ще гарантира сигурността по празниците в Кюстендил
Снимка © Благой Кирилов / БТА

На територията на Кюстендилска област е създадена организация от Областна дирекция на МВР за недопускане на нарушения, инциденти и тежки пътни произшествия преди, по време и след почивните дни, свързани с отбелязване на Съединението на България, информират от полицията. От днес до 8 септември е осигурено засилено полицейско присъствие както в населените места, така и по пътищата.

За нови опити за телефонни измами сигнализират от Областната дирекция на МВР - Добрич. Само снощи са били регистрирани четири опита в Балчик, Добрич и Каварна, допълват от полицията. Измамниците се представят за служители на комуналните дружества, като казват, че трябва да отстраняват аварии, след което следват и заплахи към хората. Но сценариите се менят според случая, така че хората трябва да са бдителни, предупреждават от полицията.  

От ОД на МВР - Добрич препоръчва на възрастните хора, които са потенциални потърпевши, да потърсят обратна връзка с роднините си или направо да звъннат на телефон 112, след като получат съмнително обаждане. Сред препоръките са и да не дават пари и да не правят парични преводи на напълно непознати хора. Важно е да се посочи и, че полицията не иска пари за залавяне на телефонни измамници.  

През месец юли на територията на о

Изпълнението на местните приходи в бюджета на Хасково за 2023 година е 100,59 процента, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. При заложени приходи от 37 944 465 лв. към края на четвъртото тримесечие на 2023 г. са отчетени 38 168 249 лв. Данните са изнесени днес по време на публично обсъждане на отчета за изпълнение на бюджета на общината за миналата година, което се проведе днес.  

От тях става ясно още, че към края на декември 2023 г. Община Хасково няма просрочени задължения и това е поредната година, която Хасково завършва без задължения и кредити, уточниха още от администрацията. Оттам припомниха, че до август месец миналата година Община Хасково е работила в условията на така наречения "удължителен закон", заради липсата на приет републикански бюджет от Народното събрание, и затова през първите осем месеца на годината местната администрация e продължава

В рамките на два дни сдружение "Асоциация на младите учени" ще събере представители на бизнеса, образованието и администрацията, научните организации и сектора на неправителствените организации, които да се срещнат с млади таланти от областта и региона на Пловдив, носители на идейни проекти в рамките на проект "Инкубатор за млади таланти“.

Основната цел на организаторите е да подпомогнат на млади таланти, които са част от местната общност и участници в проекта, да предложат свои иновативни решения на реални проблеми и предизвикателства, посочени от общините. За разработване на своите прототипи и идеи те ще получат финансиране, като по този начин ще допринесат за успешното справяне с тези предизвикателства на локално ниво. 

В събитието могат да се включат всички желаещи на възраст между 13 и 30 години, от Пловдив и областта. Те трябва да заявят участието си в п

Около 32% от българите еднократно са преминали курс за първа долекарска помощ, важно е опресняването на уменията отново след няколко години. Това каза заместник генералният директор на Българския Червен кръст (БЧК) д-р Надежда Тодоровска по повод Световния ден на първата помощ, който се отбелязва днес. Мотото тази година е „Първата помощ и спортът“.

Тодоровска напомни, че бързата и адекватна реакция спасява животи и помага за по-бързото възстановяване на човек след инцидент. Това мнение сподели и главният специалист "Управление на планирането и проектна дейност“ в Столичната организация на БЧК Невелина Стойнева. Тя посочи, че инфаркт, инсулт, хипотермия, обезводняване, счупвания с открити рани са част от спешните състояния, които изискват оказване на първа помощ и за които е добре хората да са обучени. Става въпрос за комплекс от базови техники преди идването

Мога да кажа, че Централната избирателна комисия (ЦИК) приема решенията си съобразно разпоредбите на закона, а не под политически натиск, заяви в предаването „Неделя 150" на БНР председателят на изборния орган Камелия Нейкова.

За себе си тя обясни, че не само за тези избори, но назад във времето никой не е оказвал натиск за начина, по който гласува, когато се приемат решения. По думите останалите колеги в комисията също не са споделяли за оказван натиск върху тях. "Като че ли някой се опитва да създаде недоверие към ЦИК, все едно работим така, че вотът да е нечестен и да има после основания за оспорването му", смята Нейкова.

Тя добави също, че ЦИК не се влияе от решения на партии, на политически органи. Според нея политическите субекти трябва да решават проблемите си в рамките на своите формации, като е недопустимо някой да очаква ЦИК да е арбитър или да вземе т

По автомагистрала "Струма", главните пътища и пътя за Рилския манастир, както и тези, водещи до Гранично- пропускателни пунктове, ще се осъществява засилен контрол, допълват от полицията.

"Призоваваме гражданите при отсъствие от дома за по-дълго време, преди да тръгнат да проверят дали са изключили всички уреди и да се уверят, че са заключили домовете си", каза говорителят на ОДМВР Катя Табачка.

Предвидени са специализирани полицейски операции, свързани с недопускане на водачи, употребили алкохол, и/или наркотични вещества, ще се контролират и скоростните режими. Ще се осъществява и контрол на двуколесните пътни превозни средства и особено на водачите на индивидуални електрически превозни средства.

Пожар взе две жертви във Видин, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в дунавския град.

Днес в 3:57 часа е постъпил сигнал за пожар в апартамент на ул. „Гладстон“ във Видин. Насочените към адреса три екипа пожарникари потушили пламъците. Загинали са двама от обитателите на жилището – 40-годишен мъж и 46-годишна жена. Пострадала е 76-годишна жена, която е настанена за лечение във видинската болница. Оперативна група е извършила оглед, като причината за пожара е в процес на установяване. Случаят е докладван в Окръжна прокуратура – Видин. Разследването продължава в рамките на образувано досъдебно производство.

Вчера през нощта е възникнал пожар в стая на необитаема къща на ул. „Цар Симеон Велики“ в областния град, допълниха от дирекцията на полицията. Два екипа на видинската пожарна служба са потушили пламъците. Унищожени са

Като служебно правителство, няма да забавим нито един проект в областта за жп транспорта, който би допринесъл за преодоляване задръстванията по границите ни, увери служебният министър на транспорта Красимира Стоянова по време на изслушване в парламента. То бе по искане на „БСП за България“ във връзка със затрудненията при преминаването на границите с Гърция, Турция и Румъния и инициативата на Гърция и Турция за намиране на алтернативен транспортен коридор и заобикаляне на България.

Според левицата през последните 35 години не се прави нищо за жп превозите у нас.

Категорично не мога да се съглася с твърдението, че в последните години нищо не се прави за жп транспорта, заяви министърът. И подчерта, че България следва европейските директиви. Много са проектите, финансирани в жп транспорта, отбеляза Красимира Стоянова. Според нея балансът между железопътния

В осем общини на областите Хасково и Кърджали, където имаше организации по събирането на отпадъци, като част от националната кампания „Да изчистим България заедно“ на Би Ти Ви, са събрани общо 80 000 килограма отпадъци. Данните съобщиха от пресцентъра на  Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите (РИСВ) - Хасково, която отговоря и за област Кърджали.

Кампанията е преминала успешно  в общините Тополовград, Свиленград, Харманли, Стамболово, Любимец, Джебел и Крумовград, уточниха от РИОСВ.

Служителите от РИОСВ-Хасково също са имали  екип на терен. Те са чистили място, което се намира непосредствено до град Хасково, и за което са имали предварителна информация, че е особено замърсено с големи количества строителни и битови отпадъци. За по-малко от два часа участниците в кампанията са събрали около 50 чувала с боклуци.

В момента се ремонтират вторите 200 метра от "Дунав мост 1", съобщи служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и допълни, че е получила уверения от изпълнителя на обекта, че ще бъде направено всичко възможно при добри метрологични условия да продължи активната дейност, за да може да бъде съкратен срокът за изпълнение на ремонтните дейности.

Министър Коритарова каза това в отговор на депутатски въпрос по време на изслушване в парламента в рамките на извънредното му заседание.

В изслушването във връзка със затрудненията при преминаването на границите ни с Гърция, Турция и Румъния и инициативата на Гърция и Турция за намиране на алтернативен транспортен коридор и заобикаляне на България участват и служебните министри на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова, на вътрешните работи Атанас Илков и на финансите Людмила Петкова.

Фармацевтите са готови на протест заради приетите преди дни на първо четене промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Това съобщават от Българския фармацевтичен съюз (БФС). В промените се посочва, че държавата ще финансира аптеки, включително и денонощни, или продажбата на лекарства чрез автомати в населени места, за които е установен недостиг на аптеки. На 12 септември депутатите приеха на първо четене предложените промени.

По време на среща, състояла се на 14 септември, представители на всички централни органи на БФС, председателите на регионалните фармацевтични колегии, представители на Асоциацията на собствениците на аптеки, на Националната аптечна камара, на Инициативен комитет от магистър-фармацевти и на Национална аптечна браншова организация „са изразили възмущението си от дискусията в пленарната зала“, както и сериозното си притеснени

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
Община Монтана ще изтегли кредит за екологичен градски транспорт
Прокуратурата в Смолян измени от „домашен арест“ в „подписка“ мярката на обвинен в убийство на съселянин
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Местен фокус
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Сфера
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Сфера
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
В детайли
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Сфера
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
В детайли
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Основна линия
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Основна линия
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Контекст
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.