Начало Сфера Административен съд - София град е потвърдил решението на ЦИК за вписване Атанас Зафиров като представляващ "БСП за България", съобщиха от БСП
12176
България

Административен съд - София град е потвърдил решението на ЦИК за вписване Атанас Зафиров като представляващ "БСП за България", съобщиха от БСП

Административен съд - София град потвърди решението на Централната избирателна комисия (ЦИК), с което изпълняващият фунциите председател Атанас Зафиров е вписан като представляващ коалицията "БСП за България", съобщават от пресцентъра на БСП. Оттам добавят, че това е поредна важна стъпка на социалистите по пътя към широкото ляво обединение.Решението идва в деня, в който БСП подписва колиацинно споразумение с всички леви партии в България за общо явяване на изборите, отбелязват от партията.

| 05 Септември 2024, 14:06 ч.
Административен съд - София град е потвърдил решението на ЦИК за вписване Атанас Зафиров като представляващ
Административен съд - София град е потвърдил решението на ЦИК за вписване Атанас Зафиров като представляващ "БСП за България", съобщиха от БСП
Снимка © Владимир Шоков / БТА

Административен съд - София град потвърди решението на Централната избирателна комисия (ЦИК), с което изпълняващият фунциите председател Атанас Зафиров е вписан като представляващ коалицията "БСП за България", съобщават от пресцентъра на БСП. Оттам добавят, че това е поредна важна стъпка на социалистите по пътя към широкото ляво обединение.

Районният съд във Враца постанови днес да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо мъж, обвинен за съучастие в телефонни измами, съобщиха от институцията. При постановяването на мярката, съдът е приел, че са налични всички законови предпоставки за това - налице е обосновано предположение за вероятната му съпричастност към деянията, съществува опасност той да се укрие и да извърши престъпление. Освен това Ю. В. е осъждан и настоящото деяние е извършено в изпитателния срок на предишно осъждане. То е за подпомагане на девет граждани на Сирия, които са били без документи за самоличност, да преминат в България в нарушение на закона.

Припомняме, че 29-годишният мъж първоначално бе задържан за 72 часа по искане на Районна прокуратура – Враца. Той е обвинен за това, че в периода от 5 септември до 8 септември т. г., в условията на прод

Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за съставите на секционните избирателни комисии (СИК) в община Враца за извънредните парламентарни избори на 27 октомври.

По време на днешната консултация, организирана в сградата на Община Враца, всички упълномощени представители на парламентарно представените партии и коалиции в 50-ото Народно събрание подкрепиха предложеното им предварително разпределение, посочвайки, че в него са спазени законовите разпоредби. Съгласие беше постигнато и по отношение на разпределението на членовете в допълнителните секционни комисии, които ще бъдат създадени, както и за тези с подвижните урни.  

В Община Враца ще има 105 СИК, от които 84 ще са с деветима членове, а останалите ще са с по седем. Общо в секционните комисии ще бъдат ангажирани 903-ма души. 

Подготовката за изборите на 27 октомври тече нормално и съгласно сроковете в хронограмата и Изборния кодекс. Това каза на брифинг Росица Матева, заместник-председател и говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК). 

„Финално регистрираните за участие в изборите са 24 партии и девет коалиции“, съобщи тя. „Регистрацията на една коалиция беше заличена, след като пристигна подписката от Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ и стана ясно, че по-малко от 2500 избиратели са подкрепили тази подписка“, уточни Матева. 

Тя припомни, че се състоя среща между представители на ЦИК и шестима министри от служебното правителство, пряко отговарящи за изборите по смисъла на Изборния кодекс, на която са били обсъдени всички важни въпроси. 

Росица Матева посочи също, че от 19 септември всички граж

Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за разпределението на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков за предстоящия вот на 27 октомври. Срещата се състоя в сградата на общинската администрация. 

В община Самоков общо 508 души ще са ангажирани в секционните избирателни комисии. В 30 от секциите членовете, включително и на ръководните позиции, ще бъдат девет, а в останалите ще бъдат по седем души. 

Коалиция „ГЕРБ – СДС“ ще има 64 ръководни позиции от тях 53 ще заемат председателско място, и 81 членове. Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ получава 38 ръководни позиции, шест от тях са за председател, а членовете им ще бъдат 48. ДПС получи 21 позиции, разделени между заместник-председател и секретар и 46 ще бъдат членовете. Едно председателско място получи „Възраждане&ldq

Парламентарно представените политически партии и коалиции в Русе се споразумяха за разпределение на ръководните позиции в секционните комисии за вота на 27 октомври. Това се случи по време на свиканите консултации от кмета на крайдунавската община Пенчо Милков. 

Всички предложиха пропорционално разпределение на предоставените им ръководни места в секционните избирателни комисии. Така коалицията ГЕРБ – СДС ще има по 70 председатели, заместник-председатели и секретари, както и 363 членове. Коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България“ ще има по 41 председатели, заместник-председатели и секретари, както и 206 членове. При партия „Възраждане“ разпределението е по 40 председатели, заместник-председатели и секретари и 200 членове. ДПС ще разполага с 23 председатели, 23 заместник-председатели, 23 секретари и 141 членове. Коалиция

Решението идва в деня, в който БСП подписва колиацинно споразумение с всички леви партии в България за общо явяване на изборите, отбелязват от партията. И припомнят, че ЦИК със свое решение вписа Атанас Зафиров като представляващ коалицията "БСП за България". Решението обаче беше обжалвано в опит на бившия председател и бивш член на партията Корнелия Нинова и неправомерно опълномощените от нея изключени от партията бивши членове Иван Ченчев и Георги Свиленски да блокират явяването на БСП на изборите в широко ляво обединение, се посочва в прессъобщението. Днес съдът категорично отхъврли тяхното искане, пишат още от БСП.

Ще чакаме окончателното решение, тъй като това не влиза в сила, докато не се произнесе и ВКС, коментира Корнелия Нинова.

Решението от днес на Административен съд София-град, че Атанас Зафиров представлява коалиция "БСП за България" не е окончателно и ще бъде обжалвано пред ВАС, се посочва в коментар на Иван Ченчев и Георги Свиленски, изпратен до медиите. Те отбелязват, че това решение се отнася за сега съществуващата коалиция „БСП за България“ и за 50-ото НС , а не за изборите за 51-то и за бъдещи коалиции.

Работилница как се приготвя петмез (маджун) от растението захарна метла (сорго) организират безплатно в търговищкото село Надарево, съобщи Апостол Апостолов, учредител на фондация "Ботаника лайф". Фондацията е инициатор на работилницата и развива дейността си в областта на чистото земеделие в населеното място.  

Събитието ще се проведе от 20-ти до 22-ри септември, а от "Ботаника лайф" препоръчват предварително записване, което може да стане чрез имейла на фондацията info@botanicalife.org. Посетителите, които са от по-далечни места, ще бъдат настанени в базата на фондацията.  

Приготвянето на петмез е стара, но постепенно забравена и дори изчезваща традиция в нашето съвремие. Малко са хората в България, които все още отглеждат сорго и произвеждат маджун, допълни Апостолов. В миналото в селата е имало маджунарни и хората са носели продукцията си и са я

Конфискувани препарирани животни от мъж от Разград са предадени на музея в Русе, съобщиха от пресцентъра на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе. Иззетите в полза на държавата над 30 броя препарирани екземпляри или части от тях са предадени на Регионалния исторически музей в Русе за препариране или попълване на музейната сбирка.  

С това приключва случаят, който датира от 2021 г., когато бяха установени участници в нерегламентиран лов на територията на резервата "Воден". При извършен обиск от страна на служители на Областната дирекция на МВР в Разград са конфискувани в полза на държавата установените защитени птици и бозайници – мъртви и препарирани. Сред тях преобладават ловни и пойни видове птици, видри, дива котка, дива коза, ловни трофеи и др. От страна на Районна прокуратура – Разград срещу лицето са предприети процесуално-следс

Настоявам прокуратурата да разследва автентичността на подписите, събрани в подписка, инициирана от Инициативен комитет, срещу изграждането на Социален дом за хора с увреждания в с. Желязово, община Камено. Подал съм сигнал да прокуратурата, за да се установи дали става въпрос за документ с невярно съдържание, каза пред журналисти кметът на община Камено Жельо Вардунски.

Изказването му бе по повод твърдението на председателя на Инициативния комитет Емил Гепов, че жителите на селото са в готовност за протестни действия, ако Социалният център бъде преместен в селото. Към този момент домът се намира в с. Русокастро.

"Силно ме усъмни тази подписка, в която са събрани подписи на 109 души. Разпоредих на кмета на с. Желязово да бъдат проверени разписалите се лица. Оказа се, че трима от тях са в чужбина, а други близо 25-26 души нямат постоянен или настоящ адрес в селото. Не вяр

Общинските съветници в Грамада ще разгледат днес от 15:00 ч. предложения от кмета за приемане на годишния отчет за изпълнението на бюджета на общината за 2024 г., както и актуализация на разчета за финансиране на капиталовите разходи за 2024 година. Това показва информация на сайта на общинската администрация.

Друга точка от дневния ред е даване на съгласие за закупуване от Община Грамада на поземлен имот с площ 5888 кв. м на адрес ул.“Шестте партизани“ № 30 в общинския център. Ще бъдат разгледани и молби за отпускане на еднократни помощи.

В началото на заседанието ще бъде попълнен съставът на постоянна комисия към Общинския съвет.

Общо шест точки включва предварително обявеният дневен ред за заседанието на Общински съвет в Грамада. Той се състои от 11 общински съветници. Коалиция “Алтернативата на гражданите“ има девет общински съветници,

Над 50 кг марихуана и близо 2,5 кг кокаин са задържани за период 1 - 31 август 2024 г., показват данни на Специализираното междуведомствено звено на прокуратурата и МВР за подпомагане на разследванията на престъпления, свързани с наркотици и нелегална миграция. Това съобщиха от прокуратурата. 

За този период разследванията за престъпления на лица и организирани престъпни групи, свързани с производство, преработване, държане и разпространение на наркотични вещества, са 579. А специализираните полицейски операции за пресичане на престъпления, свързани с наркотици, са 499 и са задържани са 980 души.  

По линия на противодействието на незаконната миграция са проведени 607 специализирани операции и са задържани 869 незаконно пребиваващи в България граждани на трети страни. Новообразуваните досъдебни производства за незаконен трафик на хора и нелегална миграция

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за разпределението на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков за предстоящия вот на 27 октомври. Срещата се с ...
Инициативата „На базар сме!“ гостува в Белоградчик
От 20 до 22 септември платформата за събития и креативни решения „Sтетика” гостува в град Белоградчик. Повече от 20 занаятчии, творци и производители участват в инициат ...
Възстановено е движението на пътя Ловеч – Микре, в участъка Соколово – Изворче
Възстановено е движението на пътя Ловеч – Микре, в участъка Соколово – Изворче, където по-рано днес стана катастрофа с пострадали, съобщиха от Областната дирекция на М ...
В област Кюстендил засилено полицейско присъствие ще гарантира сигурността в предстоящите почивни дни
От Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Кюстендил са създали организация за недопускане на нарушения и пътни инциденти по време на почивните дни и тържествата по случай Независ ...
Общинският съвет в Каолиново актуализира бюджета и инвестиционната програма на общината за 2024 г. на днешното си заседание
Общинските съветници в Каолиново на днешното си заседание гласуваха докладната записка, предвиждаща актуализиране на бюджета, в това число и на инвестиционната програма на общината ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Въвежда се временна организация на движението на автомагистрала "Хемус" на 349-ия км край Нови пазар след инцидент с моторист
Временна организация на движението се въвежда по автомагистрала "Хемус" на 349-ия км преди разклона за Нови пазар, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен. Водач на мот ...
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто между група мъже в София, съобщиха от МВР . Инцидентът е станал по-рано тази вечер на ул. „Българска морава“ ...
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община, съобщиха от правителствената пресслужба. Решението е във вр ...
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Разпоредена е вътрешна проверка в Министерството на вътрешните работи (МВР), която трябва да установи как са действали полицаите по случая с пребитата жена в село Челопеч. Това каз ...
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Консултативен кабинет за оказване на помощ за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новата сграда на Медицинския център в Царево. Това обяви кметът на Община Царево Мар ...
Тикер в 02:50 ч.
Временна организация на движението се въвежда по автомагистрала "Хемус" на 349-и ...
Начало Сфера
12176
България

Административен съд - София град е потвърдил решението на ЦИК за вписване Атанас Зафиров като представляващ "БСП за България", съобщиха от БСП

Административен съд - София град потвърди решението на Централната избирателна комисия (ЦИК), с което изпълняващият фунциите председател Атанас Зафиров е вписан като представляващ коалицията "БСП за България", съобщават от пресцентъра на БСП. Оттам добавят, че това е поредна важна стъпка на социалистите по пътя към широкото ляво обединение.Решението идва в деня, в който БСП подписва колиацинно споразумение с всички леви партии в България за общо явяване на изборите, отбелязват от партията.

| 05 Септември 2024, 14:06 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Административен съд - София град е потвърдил решението на ЦИК за вписване Атанас Зафиров като представляващ
Административен съд - София град е потвърдил решението на ЦИК за вписване Атанас Зафиров като представляващ "БСП за България", съобщиха от БСП
Снимка © Владимир Шоков / БТА

Административен съд - София град потвърди решението на Централната избирателна комисия (ЦИК), с което изпълняващият фунциите председател Атанас Зафиров е вписан като представляващ коалицията "БСП за България", съобщават от пресцентъра на БСП. Оттам добавят, че това е поредна важна стъпка на социалистите по пътя към широкото ляво обединение.

Районният съд във Враца постанови днес да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо мъж, обвинен за съучастие в телефонни измами, съобщиха от институцията. При постановяването на мярката, съдът е приел, че са налични всички законови предпоставки за това - налице е обосновано предположение за вероятната му съпричастност към деянията, съществува опасност той да се укрие и да извърши престъпление. Освен това Ю. В. е осъждан и настоящото деяние е извършено в изпитателния срок на предишно осъждане. То е за подпомагане на девет граждани на Сирия, които са били без документи за самоличност, да преминат в България в нарушение на закона.

Припомняме, че 29-годишният мъж първоначално бе задържан за 72 часа по искане на Районна прокуратура – Враца. Той е обвинен за това, че в периода от 5 септември до 8 септември т. г., в условията на прод

Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за съставите на секционните избирателни комисии (СИК) в община Враца за извънредните парламентарни избори на 27 октомври.

По време на днешната консултация, организирана в сградата на Община Враца, всички упълномощени представители на парламентарно представените партии и коалиции в 50-ото Народно събрание подкрепиха предложеното им предварително разпределение, посочвайки, че в него са спазени законовите разпоредби. Съгласие беше постигнато и по отношение на разпределението на членовете в допълнителните секционни комисии, които ще бъдат създадени, както и за тези с подвижните урни.  

В Община Враца ще има 105 СИК, от които 84 ще са с деветима членове, а останалите ще са с по седем. Общо в секционните комисии ще бъдат ангажирани 903-ма души. 

Подготовката за изборите на 27 октомври тече нормално и съгласно сроковете в хронограмата и Изборния кодекс. Това каза на брифинг Росица Матева, заместник-председател и говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК). 

„Финално регистрираните за участие в изборите са 24 партии и девет коалиции“, съобщи тя. „Регистрацията на една коалиция беше заличена, след като пристигна подписката от Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ и стана ясно, че по-малко от 2500 избиратели са подкрепили тази подписка“, уточни Матева. 

Тя припомни, че се състоя среща между представители на ЦИК и шестима министри от служебното правителство, пряко отговарящи за изборите по смисъла на Изборния кодекс, на която са били обсъдени всички важни въпроси. 

Росица Матева посочи също, че от 19 септември всички граж

Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за разпределението на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков за предстоящия вот на 27 октомври. Срещата се състоя в сградата на общинската администрация. 

В община Самоков общо 508 души ще са ангажирани в секционните избирателни комисии. В 30 от секциите членовете, включително и на ръководните позиции, ще бъдат девет, а в останалите ще бъдат по седем души. 

Коалиция „ГЕРБ – СДС“ ще има 64 ръководни позиции от тях 53 ще заемат председателско място, и 81 членове. Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ получава 38 ръководни позиции, шест от тях са за председател, а членовете им ще бъдат 48. ДПС получи 21 позиции, разделени между заместник-председател и секретар и 46 ще бъдат членовете. Едно председателско място получи „Възраждане&ldq

Парламентарно представените политически партии и коалиции в Русе се споразумяха за разпределение на ръководните позиции в секционните комисии за вота на 27 октомври. Това се случи по време на свиканите консултации от кмета на крайдунавската община Пенчо Милков. 

Всички предложиха пропорционално разпределение на предоставените им ръководни места в секционните избирателни комисии. Така коалицията ГЕРБ – СДС ще има по 70 председатели, заместник-председатели и секретари, както и 363 членове. Коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България“ ще има по 41 председатели, заместник-председатели и секретари, както и 206 членове. При партия „Възраждане“ разпределението е по 40 председатели, заместник-председатели и секретари и 200 членове. ДПС ще разполага с 23 председатели, 23 заместник-председатели, 23 секретари и 141 членове. Коалиция

Решението идва в деня, в който БСП подписва колиацинно споразумение с всички леви партии в България за общо явяване на изборите, отбелязват от партията. И припомнят, че ЦИК със свое решение вписа Атанас Зафиров като представляващ коалицията "БСП за България". Решението обаче беше обжалвано в опит на бившия председател и бивш член на партията Корнелия Нинова и неправомерно опълномощените от нея изключени от партията бивши членове Иван Ченчев и Георги Свиленски да блокират явяването на БСП на изборите в широко ляво обединение, се посочва в прессъобщението. Днес съдът категорично отхъврли тяхното искане, пишат още от БСП.

Ще чакаме окончателното решение, тъй като това не влиза в сила, докато не се произнесе и ВКС, коментира Корнелия Нинова.

Решението от днес на Административен съд София-град, че Атанас Зафиров представлява коалиция "БСП за България" не е окончателно и ще бъде обжалвано пред ВАС, се посочва в коментар на Иван Ченчев и Георги Свиленски, изпратен до медиите. Те отбелязват, че това решение се отнася за сега съществуващата коалиция „БСП за България“ и за 50-ото НС , а не за изборите за 51-то и за бъдещи коалиции.

Работилница как се приготвя петмез (маджун) от растението захарна метла (сорго) организират безплатно в търговищкото село Надарево, съобщи Апостол Апостолов, учредител на фондация "Ботаника лайф". Фондацията е инициатор на работилницата и развива дейността си в областта на чистото земеделие в населеното място.  

Събитието ще се проведе от 20-ти до 22-ри септември, а от "Ботаника лайф" препоръчват предварително записване, което може да стане чрез имейла на фондацията info@botanicalife.org. Посетителите, които са от по-далечни места, ще бъдат настанени в базата на фондацията.  

Приготвянето на петмез е стара, но постепенно забравена и дори изчезваща традиция в нашето съвремие. Малко са хората в България, които все още отглеждат сорго и произвеждат маджун, допълни Апостолов. В миналото в селата е имало маджунарни и хората са носели продукцията си и са я

Конфискувани препарирани животни от мъж от Разград са предадени на музея в Русе, съобщиха от пресцентъра на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе. Иззетите в полза на държавата над 30 броя препарирани екземпляри или части от тях са предадени на Регионалния исторически музей в Русе за препариране или попълване на музейната сбирка.  

С това приключва случаят, който датира от 2021 г., когато бяха установени участници в нерегламентиран лов на територията на резервата "Воден". При извършен обиск от страна на служители на Областната дирекция на МВР в Разград са конфискувани в полза на държавата установените защитени птици и бозайници – мъртви и препарирани. Сред тях преобладават ловни и пойни видове птици, видри, дива котка, дива коза, ловни трофеи и др. От страна на Районна прокуратура – Разград срещу лицето са предприети процесуално-следс

Настоявам прокуратурата да разследва автентичността на подписите, събрани в подписка, инициирана от Инициативен комитет, срещу изграждането на Социален дом за хора с увреждания в с. Желязово, община Камено. Подал съм сигнал да прокуратурата, за да се установи дали става въпрос за документ с невярно съдържание, каза пред журналисти кметът на община Камено Жельо Вардунски.

Изказването му бе по повод твърдението на председателя на Инициативния комитет Емил Гепов, че жителите на селото са в готовност за протестни действия, ако Социалният център бъде преместен в селото. Към този момент домът се намира в с. Русокастро.

"Силно ме усъмни тази подписка, в която са събрани подписи на 109 души. Разпоредих на кмета на с. Желязово да бъдат проверени разписалите се лица. Оказа се, че трима от тях са в чужбина, а други близо 25-26 души нямат постоянен или настоящ адрес в селото. Не вяр

Общинските съветници в Грамада ще разгледат днес от 15:00 ч. предложения от кмета за приемане на годишния отчет за изпълнението на бюджета на общината за 2024 г., както и актуализация на разчета за финансиране на капиталовите разходи за 2024 година. Това показва информация на сайта на общинската администрация.

Друга точка от дневния ред е даване на съгласие за закупуване от Община Грамада на поземлен имот с площ 5888 кв. м на адрес ул.“Шестте партизани“ № 30 в общинския център. Ще бъдат разгледани и молби за отпускане на еднократни помощи.

В началото на заседанието ще бъде попълнен съставът на постоянна комисия към Общинския съвет.

Общо шест точки включва предварително обявеният дневен ред за заседанието на Общински съвет в Грамада. Той се състои от 11 общински съветници. Коалиция “Алтернативата на гражданите“ има девет общински съветници,

Над 50 кг марихуана и близо 2,5 кг кокаин са задържани за период 1 - 31 август 2024 г., показват данни на Специализираното междуведомствено звено на прокуратурата и МВР за подпомагане на разследванията на престъпления, свързани с наркотици и нелегална миграция. Това съобщиха от прокуратурата. 

За този период разследванията за престъпления на лица и организирани престъпни групи, свързани с производство, преработване, държане и разпространение на наркотични вещества, са 579. А специализираните полицейски операции за пресичане на престъпления, свързани с наркотици, са 499 и са задържани са 980 души.  

По линия на противодействието на незаконната миграция са проведени 607 специализирани операции и са задържани 869 незаконно пребиваващи в България граждани на трети страни. Новообразуваните досъдебни производства за незаконен трафик на хора и нелегална миграция

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Инициативата „На базар сме!“ гостува в Белоградчик
Възстановено е движението на пътя Ловеч – Микре, в участъка Соколово – Изворче
В област Кюстендил засилено полицейско присъствие ще гарантира сигурността в предстоящите почивни дни
Общинският съвет в Каолиново актуализира бюджета и инвестиционната програма на общината за 2024 г. на днешното си заседание
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Въвежда се временна организация на движението на автомагистрала "Хемус" на 349-ия км край Нови пазар след инцидент с моторист
Сфера
Изстрел във въздуха е бил произведен при спор за паркомясто в София, един човек е откаран в болница
Сфера
Служебният кабинет прехвърли стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена" за безвъзмездно ползване на Столична община
Сфера
Проверка ще установи какви са били действията на полицаите по случая с пребитата жена в с. Челопеч, съобщи министър Атанас Илков
Местен фокус
Консултативен кабинет за двойки с репродуктивни проблеми ще бъде разкрит в новия Медицински център в Царево
Контекст
Поредица от неизгодни за Община Кърджали договорни сделки е установила проверката на настоящия кмет Ерол Мюмюн, започната в началото на мандата на администрацията
Сфера
Чрез машинния вот нямаме възможността за невалидни бюлетини, каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров
На преден план
Нов парк за екстремни спортове бе открит в Ямбол
Основна линия
Партиите и коалициите постигнаха съгласие за състава на местата в секционните избирателни комисии в община Самоков на изборите на 27 октомври
Контекст
Представители на Търговище донесоха награди от Фестивала за хора в неравностойно положение в Медовина
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.