Начало Сфера На следващо заседание на комисията за Мартин Божанов и Петьо Петров ще се решава как да продължи тя своята работа
12343
България

На следващо заседание на комисията за Мартин Божанов и Петьо Петров ще се решава как да продължи тя своята работа

Временната парламентарна комисия за дейността на групата около Мартин Божанов - Нотариуса и на тази около бившия следовател Петьо Петров – Еврото проведе заседание, на което не взе решение как ще продължи своята работа.Маноил Манев, който председателстваше днес заседанието, отбеляза, че следващия път трябва да се реши дали и как ще бъде изслушана лишената от свобода Десислава Иванчева, като възможностите са или чрез скайп връзка, след разрешение от директора на Главна дирекция “Изпълнение на наказанията” или чрез посещение на място в затвора в Сливен.

| 05 Септември 2024, 14:13 ч.
На следващо заседание на комисията за Мартин Божанов и Петьо Петров ще се решава как да продължи тя своята работа
На следващо заседание на комисията за Мартин Божанов и Петьо Петров ще се решава как да продължи тя своята работа
Снимка © Минко Чернев / БТА

Временната парламентарна комисия за дейността на групата около Мартин Божанов - Нотариуса и на тази около бившия следовател Петьо Петров – Еврото проведе заседание, на което не взе решение как ще продължи своята работа.

Шестимата служебни министри, ръководещи отговорните ведомства за организационно-техническата подготовка на изборите, ще проведат работна среща с Централната избирателна комисия (ЦИК) днес в 14:00 ч. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Целта на срещата е да бъдат обсъдени предложенията на правителството до комисията за подобряване на правилата и процедурите за гарантиране на прозрачен, демократичен и добре организиран вот на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври 2024 г., се казва още в съобщението. 

Миналата седмица министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов в качеството си на координатор на организационно-техническата подготовка на изборите от страна на правителството, изпрати писмо до ЦИК с предлаганите мерки, съгласувани с отговорните ведомства.

Служебният кабинет предложи да бъде разширен процесът по удостоверяване на

Жители на Свищов участваха в кампанията за сдвояване на здравното си досие с мобилното приложение „еЗдраве", организирана от Министерството на здравеопазването (МЗ) с цел популяризиране на  приложението. Те посетиха мобилния пункт пред сградата на Общината, който ще бъде на разположение на желаещите до 16:00 ч. днес. От услугата може да се възползва всеки гражданин с документ за самоличност - лична карта и таблет или телефон.

До момента експертите от Регионална здравна инспекция – Велико Търново съдействаха на над 80 души. Те заявиха, че процесът по сдвояване е безплатен и бърз, а чрез него човек има достъп до своето електронното пациентско досие винаги и по всяко време. Експертите посочиха още, че желаещите могат да се възползват от същата услуга и в офиса на здравната каса в болницата в Свищов, като условието е да нямат прекъснати здравни осигуровки.

Ч

Нашето бъдеще е във вашите успехи, обърна се вицепрезидентът Илияна Йотова към учениците от Националната професионална гимназия по компютърни технологии и системи в Правец при откриването на новата учебна година.

Тя отбеляза, че няма друга държава, нито в Европа, нито в света, която толкова да чества началото на учебната година и всички да си казват: „Честит празник“. Тази традиция е някъде много назад в годините, тя е част от възраждането на българската държава и нация, посочи Йотова. Култът към образованието, към просветата, има своите много дълбоки корени и затова 15-и септември ще бъде празник за нас и за следващите поколения, за вас най-вече, скъпи деца, заяви вицепрезидентът.  

Когато се говори за съвременни компютърни технологии, всички българи знаем, че оттук започва възходът на това образование в България, точно от Националната професионална гим

Новият, четвърти, сезон на „БНР подкасти“ започва днес - в Деня на столицата и на празника на светите великомъченици Вяра, Надежда и Любов, и майка им София. В него Българското национално радио (БНР) представя нови поредици видеокаст, съобщават от медията.

„Говори Дора Габе“ е първият епизод, част от новия сезон на „БНР подкасти“, и ще бъде достъпен за гледане тази вечер. Той е с гласа на писателката и представя малко известни факти за нейното творчество.

Сред новите поредици е DamaCast, който се реализира съвместно с Българската национална телевизия (БНТ). Водещи са Анелия Мангърова и Бисерка Граматикова от БНР и Антоанета Данаилова и Паола Арсова от БНТ, които ще говорят на „женски теми“, разказват от радиото. Премиерата е на 19 септември.

„Тегава раб

С позиция, в която се говори за уволнения, репресии и натиск, оказвани върху държавни и общински служители, както и върху представители на бизнеса, подкрепящи Ахмед Доган, излезе Областният съвет на ДПС в Кърджали.

„През последните месеци сме свидетели на десетки поголовни смени, уволнения и репресии спрямо служители в общините Кърджали, Джебел и Черноочене. Ако някой не е уволнен или освободен, той бива принуден да напусне работа по "собствено" желание. Администрациите в общините Кърджали, Джебел и Черноочене са подложени на психически тормоз и принуждавани да "определят" политическата си позиция чрез подкрепа на подписка за регистриране на партии и коалиции“, се казва в позицията. 

Припомняме, че областната структура сне доверието си както от кметовете на въпросните три общини, така и от председателите на общинските структури. Трите общински структури

Маноил Манев, който председателстваше днес заседанието, отбеляза, че следващия път трябва да се реши дали и как ще бъде изслушана лишената от свобода Десислава Иванчева, като възможностите са или чрез скайп връзка, след разрешение от директора на Главна дирекция “Изпълнение на наказанията” или чрез посещение на място в затвора в Сливен.

Също така той представи изготвен отчет от администрацията на изслушаните до момента лица по официално приетия от комисията списък. Според него изслушани са само Христо Иванов и Цветан Василев, като останалите, които са говорили пред комисията не са включени, тъй като тяхното изслушване не е официално гласувано от депутатите.

Относно това доколко ползотворна е дейността на комисията, Манев каза, че може би трябва да се мисли за изготвяне на доклад за работата до момента. Според Лена Бориславова от "Продължаваме промяната - Демократична България" дейността на комисията зависи както от членовете ,  така и от това дали са се явили поканените за изслушване и какви данни са представили. Златан Златанов от „Възраждане“ допусна, че е възможно в следващия парламент отново да има подобна комисия, която да довърши започнатата работа.

Специализирана полицейска акция се се състои от полунощ на територията на Пернишка област. Акцията е свързана с Европейския ден без загинали на пътя, който се отбелязва днес, съобщи регионалният говорител на Областната дирекция на МВР Венцислав Алексов.

Заради акцията е засилено присъствието на униформени от пътна, охранителна и териториална полиция. Те извършват проверка на участниците в движението по пътищата. „Осъществява се масиран контрол на пътното движение. Целта е да се подобри и избегне пътният травматизъм и жертвите в този ден“, коментира Алексов. 

Той поясни, че във връзка с акцията на територията на Перник са разположени седем контролни пункта, а в останалите общини от региона те са минимум по три. Сред тях има и такива с приоритет, разположени около училища и детски градини. Дейностите ще продължат и през цялата учебна година. 

"Опитът на Радев да прехвърля проблемите от болната глава на здравата издава единствено страх и политическа немощ". Това заявява председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, цитиран в прессъобщение, разпространено от "ДПС Пресцентър", относно катастрофата с учебно-боен самолет на "Граф Игнатиево", при която загинаха двамата пилоти.

С поредната трагедия във Военновъздушните сили (ВВС), в която в мирно време България даде свидни жертви, заради съмнителна пиар акция на главнокомандващия и последвалите словесни атаки от негова страна в стил "крадецът вика дръжте крадеца", трябва да се отвърне само с едно - не дай боже никой да дава на България това, което се случи заради него - да загиват хора, заради егото му, заявява Пеевски.

"Най-малкото, което може да направи Радев, е да замълчи", добавя Делян Пеевски, който отново призовава за оставки на командира н

Автомобил е катастрофирал и се е ударил в стълб на бул. "Ботевградско шосе" в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР).

Инцидентът е станал около 8:10 часа. Шофьорът е леко пострадал и ще бъде прегледан в болница.

На място движението е затруднено и се регулира от "Пътна полиция".

 

Европейската мрежа на службите на пътна полиция Roadpol организира "Ден без загинали на пътя" в рамките на "Дните на безопасността на пътя" на 19 септември в Севлиево, съобщиха от Общината. Събитието е съвместно с местната администрация и Областна администрация – Габрово и ще бъде от състезателен характер за ученици от пети и шести клас. 

Основната идея е да бъдат организирани дейности за деца и възрастни, насочени към безопасно шофиране, пресичане и колоездене при спазване на правилата за движение. Заявка за участие до момента са подали: Средно училище (СУ) „Васил Левски“, Основно (ОУ) „Христо Ботев“, ОУ „Стефан Пешев“, ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ - село Душево с два отбора,  ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ - село Градница, ОУ “Св. Солунски братя“ - село Крамолин, ОУ “Св. св. Кирил и Ме

Парламентарната комисия по труда и социална политика единодушно прие Годишния отчет за изпълнението на бюджета на Държавното обществено осигуряване (ДОО) за 2023 г.

Брутният вътрешен продукт през 2023 г. е 183,7 млрд. лв., като изменението на годишна база е плюс 1,8%, каза Весела Караиванова – Начева, изпълняващ функцията управител на Националния осигурителен институт (НОИ). При запазен размер на осигурителните вноски приходите от тях за 2023 г. са 11 204,8 млн.лв., което е със 124,4 млн.лв повече от плана или ръст от 13,9% спрямо 2022 г.

Общо разходите, включително трансфери, са 21 625,5 млрд. лв., което е изпълнение от 99,2%, допълни тя.

Средната работна заплата за 2023 г. е 2012 лв. Минималната работна заплата през 2023 г. е 780 лв., а минималният осигурителен доход за самоосигуряващите се лица и за земеделските стопани и тютюнопроизводителите от януари д

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Намирам се в Йемен, където ще се опитам да стигна до българите от кораба „Галакси лийдър“ (Galaxy Leader) - капитанът Любомир Чанев и старши помощник-капитанът Данаил В ...
За да бъдат изчистени избирателните списъци от т.нар. мъртви души, е нужна законодателна промяна, каза Росен Карадимов
За да бъдат изчистени избирателните списъци от т.нар. мъртви души, е нужна законодателна промяна и воля на парламента, но това на този етап не е възможно, защото парламентът излиза ...
Изпълнението на местните приходи в бюджета на Община Хасково за 2023 г. е над 100 процента, съобщиха от общинската администрация
Изпълнението на местните приходи в бюджета на Хасково за 2023 година е 100,59 процента, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. При заложени приходи от 37 944 465 лв. ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Тикер в 04:15 ч.
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше отк ...
Начало Сфера
12343
България

На следващо заседание на комисията за Мартин Божанов и Петьо Петров ще се решава как да продължи тя своята работа

Временната парламентарна комисия за дейността на групата около Мартин Божанов - Нотариуса и на тази около бившия следовател Петьо Петров – Еврото проведе заседание, на което не взе решение как ще продължи своята работа.Маноил Манев, който председателстваше днес заседанието, отбеляза, че следващия път трябва да се реши дали и как ще бъде изслушана лишената от свобода Десислава Иванчева, като възможностите са или чрез скайп връзка, след разрешение от директора на Главна дирекция “Изпълнение на наказанията” или чрез посещение на място в затвора в Сливен.

| 05 Септември 2024, 14:13 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
На следващо заседание на комисията за Мартин Божанов и Петьо Петров ще се решава как да продължи тя своята работа
На следващо заседание на комисията за Мартин Божанов и Петьо Петров ще се решава как да продължи тя своята работа
Снимка © Минко Чернев / БТА

Временната парламентарна комисия за дейността на групата около Мартин Божанов - Нотариуса и на тази около бившия следовател Петьо Петров – Еврото проведе заседание, на което не взе решение как ще продължи своята работа.

Шестимата служебни министри, ръководещи отговорните ведомства за организационно-техническата подготовка на изборите, ще проведат работна среща с Централната избирателна комисия (ЦИК) днес в 14:00 ч. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Целта на срещата е да бъдат обсъдени предложенията на правителството до комисията за подобряване на правилата и процедурите за гарантиране на прозрачен, демократичен и добре организиран вот на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври 2024 г., се казва още в съобщението. 

Миналата седмица министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов в качеството си на координатор на организационно-техническата подготовка на изборите от страна на правителството, изпрати писмо до ЦИК с предлаганите мерки, съгласувани с отговорните ведомства.

Служебният кабинет предложи да бъде разширен процесът по удостоверяване на

Жители на Свищов участваха в кампанията за сдвояване на здравното си досие с мобилното приложение „еЗдраве", организирана от Министерството на здравеопазването (МЗ) с цел популяризиране на  приложението. Те посетиха мобилния пункт пред сградата на Общината, който ще бъде на разположение на желаещите до 16:00 ч. днес. От услугата може да се възползва всеки гражданин с документ за самоличност - лична карта и таблет или телефон.

До момента експертите от Регионална здравна инспекция – Велико Търново съдействаха на над 80 души. Те заявиха, че процесът по сдвояване е безплатен и бърз, а чрез него човек има достъп до своето електронното пациентско досие винаги и по всяко време. Експертите посочиха още, че желаещите могат да се възползват от същата услуга и в офиса на здравната каса в болницата в Свищов, като условието е да нямат прекъснати здравни осигуровки.

Ч

Нашето бъдеще е във вашите успехи, обърна се вицепрезидентът Илияна Йотова към учениците от Националната професионална гимназия по компютърни технологии и системи в Правец при откриването на новата учебна година.

Тя отбеляза, че няма друга държава, нито в Европа, нито в света, която толкова да чества началото на учебната година и всички да си казват: „Честит празник“. Тази традиция е някъде много назад в годините, тя е част от възраждането на българската държава и нация, посочи Йотова. Култът към образованието, към просветата, има своите много дълбоки корени и затова 15-и септември ще бъде празник за нас и за следващите поколения, за вас най-вече, скъпи деца, заяви вицепрезидентът.  

Когато се говори за съвременни компютърни технологии, всички българи знаем, че оттук започва възходът на това образование в България, точно от Националната професионална гим

Новият, четвърти, сезон на „БНР подкасти“ започва днес - в Деня на столицата и на празника на светите великомъченици Вяра, Надежда и Любов, и майка им София. В него Българското национално радио (БНР) представя нови поредици видеокаст, съобщават от медията.

„Говори Дора Габе“ е първият епизод, част от новия сезон на „БНР подкасти“, и ще бъде достъпен за гледане тази вечер. Той е с гласа на писателката и представя малко известни факти за нейното творчество.

Сред новите поредици е DamaCast, който се реализира съвместно с Българската национална телевизия (БНТ). Водещи са Анелия Мангърова и Бисерка Граматикова от БНР и Антоанета Данаилова и Паола Арсова от БНТ, които ще говорят на „женски теми“, разказват от радиото. Премиерата е на 19 септември.

„Тегава раб

С позиция, в която се говори за уволнения, репресии и натиск, оказвани върху държавни и общински служители, както и върху представители на бизнеса, подкрепящи Ахмед Доган, излезе Областният съвет на ДПС в Кърджали.

„През последните месеци сме свидетели на десетки поголовни смени, уволнения и репресии спрямо служители в общините Кърджали, Джебел и Черноочене. Ако някой не е уволнен или освободен, той бива принуден да напусне работа по "собствено" желание. Администрациите в общините Кърджали, Джебел и Черноочене са подложени на психически тормоз и принуждавани да "определят" политическата си позиция чрез подкрепа на подписка за регистриране на партии и коалиции“, се казва в позицията. 

Припомняме, че областната структура сне доверието си както от кметовете на въпросните три общини, така и от председателите на общинските структури. Трите общински структури

Маноил Манев, който председателстваше днес заседанието, отбеляза, че следващия път трябва да се реши дали и как ще бъде изслушана лишената от свобода Десислава Иванчева, като възможностите са или чрез скайп връзка, след разрешение от директора на Главна дирекция “Изпълнение на наказанията” или чрез посещение на място в затвора в Сливен.

Също така той представи изготвен отчет от администрацията на изслушаните до момента лица по официално приетия от комисията списък. Според него изслушани са само Христо Иванов и Цветан Василев, като останалите, които са говорили пред комисията не са включени, тъй като тяхното изслушване не е официално гласувано от депутатите.

Относно това доколко ползотворна е дейността на комисията, Манев каза, че може би трябва да се мисли за изготвяне на доклад за работата до момента. Според Лена Бориславова от "Продължаваме промяната - Демократична България" дейността на комисията зависи както от членовете ,  така и от това дали са се явили поканените за изслушване и какви данни са представили. Златан Златанов от „Възраждане“ допусна, че е възможно в следващия парламент отново да има подобна комисия, която да довърши започнатата работа.

Специализирана полицейска акция се се състои от полунощ на територията на Пернишка област. Акцията е свързана с Европейския ден без загинали на пътя, който се отбелязва днес, съобщи регионалният говорител на Областната дирекция на МВР Венцислав Алексов.

Заради акцията е засилено присъствието на униформени от пътна, охранителна и териториална полиция. Те извършват проверка на участниците в движението по пътищата. „Осъществява се масиран контрол на пътното движение. Целта е да се подобри и избегне пътният травматизъм и жертвите в този ден“, коментира Алексов. 

Той поясни, че във връзка с акцията на територията на Перник са разположени седем контролни пункта, а в останалите общини от региона те са минимум по три. Сред тях има и такива с приоритет, разположени около училища и детски градини. Дейностите ще продължат и през цялата учебна година. 

"Опитът на Радев да прехвърля проблемите от болната глава на здравата издава единствено страх и политическа немощ". Това заявява председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, цитиран в прессъобщение, разпространено от "ДПС Пресцентър", относно катастрофата с учебно-боен самолет на "Граф Игнатиево", при която загинаха двамата пилоти.

С поредната трагедия във Военновъздушните сили (ВВС), в която в мирно време България даде свидни жертви, заради съмнителна пиар акция на главнокомандващия и последвалите словесни атаки от негова страна в стил "крадецът вика дръжте крадеца", трябва да се отвърне само с едно - не дай боже никой да дава на България това, което се случи заради него - да загиват хора, заради егото му, заявява Пеевски.

"Най-малкото, което може да направи Радев, е да замълчи", добавя Делян Пеевски, който отново призовава за оставки на командира н

Автомобил е катастрофирал и се е ударил в стълб на бул. "Ботевградско шосе" в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР).

Инцидентът е станал около 8:10 часа. Шофьорът е леко пострадал и ще бъде прегледан в болница.

На място движението е затруднено и се регулира от "Пътна полиция".

 

Европейската мрежа на службите на пътна полиция Roadpol организира "Ден без загинали на пътя" в рамките на "Дните на безопасността на пътя" на 19 септември в Севлиево, съобщиха от Общината. Събитието е съвместно с местната администрация и Областна администрация – Габрово и ще бъде от състезателен характер за ученици от пети и шести клас. 

Основната идея е да бъдат организирани дейности за деца и възрастни, насочени към безопасно шофиране, пресичане и колоездене при спазване на правилата за движение. Заявка за участие до момента са подали: Средно училище (СУ) „Васил Левски“, Основно (ОУ) „Христо Ботев“, ОУ „Стефан Пешев“, ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ - село Душево с два отбора,  ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ - село Градница, ОУ “Св. Солунски братя“ - село Крамолин, ОУ “Св. св. Кирил и Ме

Парламентарната комисия по труда и социална политика единодушно прие Годишния отчет за изпълнението на бюджета на Държавното обществено осигуряване (ДОО) за 2023 г.

Брутният вътрешен продукт през 2023 г. е 183,7 млрд. лв., като изменението на годишна база е плюс 1,8%, каза Весела Караиванова – Начева, изпълняващ функцията управител на Националния осигурителен институт (НОИ). При запазен размер на осигурителните вноски приходите от тях за 2023 г. са 11 204,8 млн.лв., което е със 124,4 млн.лв повече от плана или ръст от 13,9% спрямо 2022 г.

Общо разходите, включително трансфери, са 21 625,5 млрд. лв., което е изпълнение от 99,2%, допълни тя.

Средната работна заплата за 2023 г. е 2012 лв. Минималната работна заплата през 2023 г. е 780 лв., а минималният осигурителен доход за самоосигуряващите се лица и за земеделските стопани и тютюнопроизводителите от януари д

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
За да бъдат изчистени избирателните списъци от т.нар. мъртви души, е нужна законодателна промяна, каза Росен Карадимов
Изпълнението на местните приходи в бюджета на Община Хасково за 2023 г. е над 100 процента, съобщиха от общинската администрация
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Местен фокус
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Сфера
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Сфера
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
В детайли
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Сфера
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
В детайли
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Основна линия
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Основна линия
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Контекст
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.