Начало Сфера От РЗИ - Разград отчетоха интерес сред гражданите за сдвояване на здравното досие с мобилния телефон
12549
България

От РЗИ - Разград отчетоха интерес сред гражданите за сдвояване на здравното досие с мобилния телефон

От РЗИ - Разград отчетоха интерес сред гражданите за сдвояване на здравното досие с мобилния телефон.На изнесен пункт на площада до Общинския културен център в рамките на два дни експерти от Регионалната здравна инспекция в Разград оказваха съдействие на гражданите при регистрация в приложението „еЗдраве“.

| 05 Септември 2024, 14:17 ч.
От РЗИ - Разград отчетоха интерес сред гражданите за сдвояване на здравното досие с мобилния телефон
От РЗИ - Разград отчетоха интерес сред гражданите за сдвояване на здравното досие с мобилния телефон
Снимка © БТА

От РЗИ - Разград отчетоха интерес сред гражданите за сдвояване на здравното досие с мобилния телефон. На изнесен пункт на площада до Общинския културен център в рамките на два дни експерти от Регионалната здравна инспекция в Разград оказваха съдействие на гражданите при регистрация в приложението „еЗдраве“. В инициативата участваха и доброволците на Български Младежки червен кръст (БМЧК), които раздаваха брошури с актуална информация за онлайн платформата. 

Традиционният кулинарен фестивал „Гозбите на Добруджа“ ще се състои на 5 октомври в силистренското село Сребърна, съобщиха от Община Силистра. Организатор на проявата е Народно читалище “Възраждане – 1940” в Сребърна под патронажа на кмета на Силистра Александър Сабанов.

Всяка година в атрактивното кулинарно събитие вземат участие читалища от цяла Добруджа, пенсионерски клубове, неформални групи и индивидуални любители - кулинари. 

Програмата включва конкурси за добруджански ястия – супи, основни и десерти. Ще бъдат оценявани и етновизиите на щандовете на участниците. Ще се проведат и творчески работилници. Ястията ще се оценяват в категории супи, основни ястия и десерт от жури с председател етнологът д-р Йордан Касабов.

Отличените участници ще бъдат наградени с грамоти и предметни награди.

По традиция във фести

"Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) обжалва отказа на Софийска градска прокуратура (СГП) да образува досъдебно производство за влиянието на Делян Пеевски върху прокуратурата, съобщиха от пресцентъра на коалицията. От там уточниха, че сигналът е поддаден от народните представители на ПП-ДБ през юли във връзка с изказани твърдения от членове и ръководството на „Движението за права и свободи” за нарушаване на независимостта на българската прокуратура и употребата за изпълнение на политически поръчки от страна на Пеевски срещу тях, чрез оказване на принуда, засягане на частната собственост и неприкосновеност на граждани и техните семейства. Сигналът бе изпратен и до главния прокурор, прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет и Софийската градска прокуратура.

От коалицията добавиха, че по този начин на практика се е потвърдило това, срещу което

За алтернативите пред България в справянето с безводието потърси мнението на ръководителя на секция "Хидрогеология" в Геологическия институт на БАН доц. д-р Петър Гергинов и колега му доц. д-р Димитър Антонов.

България има алтернатива за решаване на водната криза и тя е в използването на естествените ресурси от подземни води, които за повече от 30 години са увеличили количествата си - от 175 куб. метра за секунда през 70-те години на 20-и век, на 193 куб. метра в секунда към 2016-2021 г. Сега в страната се използват около 17 на сто от наличните ресурси от подземни води, разказаха в интервю учените. 

Използването им обаче преминава през вдигането на цената на водата поради естеството на добива им, има и опасност от трайно намаляване на количествата в населените места, които и към момента ги използват за водоснабдяване - например Североизточна България. В

Безплатни скринингови прегледи за злокачествени новообразувания на маточната шийка ще има в Комплексния онкологичен център в Русе. Това съобщи управителят на лечебното заведение в крайдунавския град д-р Камен Кожухаров. 

Той информира, че началото на кампанията ще бъде поставено на 24-и септември и ще продължи до края на ноември тази година. Тя обхваща както здравноосигурени, така и здравнонеосигурени жени на възраст от 20 до 49 години.

Прегледите ще бъдат извършвани от акушер-гинеколог от Комплексния онкологичен център в Русе.

За нови опити за телефонни измами сигнализират от Областната дирекция на МВР - Добрич. Само снощи са били регистрирани четири опита в Балчик, Добрич и Каварна, допълват от полицията. Измамниците се представят за служители на комуналните дружества, като казват, че трябва да отстраняват аварии, след което следват и заплахи към хората. Но сценариите се менят според случая, така че хората трябва да са бдителни, предупреждават от полицията.  

От ОД на МВР - Добрич препоръчва на възрастните хора, които са потенциални потърпевши, да потърсят обратна връзка с роднините си или направо да звъннат на телефон 112, след като получат съмнително обаждане. Сред препоръките са и да не дават пари и да не правят парични преводи на напълно непознати хора. Важно е да се посочи и, че полицията не иска пари за залавяне на телефонни измамници.  

През месец юли на територията на о

Експертите от РЗИ посочиха, че в рамките на два дни до момента са оказали съдействие на около 40 души да се регистрират в приложението. Повече интерес към сдвояването на здравното досие с мобилния телефон е имало от страна на хора на възраст между 40 – 50 години, отбелязаха от институцията. 

Сред тези, които се възползваха от експертната помощ в изнесения пункт днес, беше и Марияна Иванова. Тя посочи, че за приложението „еЗдраве“ разбира вчера, когато доброволец от БМЧК подава брошура. „Експертите ми обясниха, че чрез приложението мога да следя прегледите, които съм минала, изследвания, рецепти, както и на децата. За това реших да се регистрирам“, каза Иванова.

Кампанията за популяризиране на електронното здравно досие и приложението "eЗдраве" е на Министерство на здравеопазването и се реализира от екип на Регионалната здравна инспекция и  „Информационно обслужване“. Мобилното приложение дава достъп до здравното досие на потребителя. В него се съдържа информация за всички медицински прегледи, направления, рецепти, ваксини, резултати от лабораторни изследвания, личен здравен картон, престой в болницата, информация за кръводарявания, медицински бележки . Освен това приложението изпраща информация за предстоящи прегледи, имунизации, активни направления. Чрез приложението родителите на деца под 18 години имат достъп и до техните здравни досиета. Това включва информация за извършените медицински прегледи, за издадените електронни рецепти и друга здравна информация, посочиха от здравното ведомство. 

Кампанията на открито, която се провежда в цялата страна на 4 и 5 септември, изтича днес. След този период регистрация ще може да бъде направена във всеки офис на Районните здравни каси, РЗИ по места и в „Информационно обслужване“ в работно време. За целта е необходимо желаещите да се регистрират да носят със себе си документ за самоличност и мобилен телефон, уточниха от здравната институция. 

Намирам се в Йемен, където ще се опитам да стигна до българите от кораба „Галакси лийдър“ (Galaxy Leader) - капитанът Любомир Чанев и старши помощник-капитанът Данаил Веселинов, написа евродепутатът от ДПС/"Обнови Европа" Елена Йончева на своята фейсбук страница.

Тя посочва, че двамата български моряци, заедно с екипажа на плавателния съд, са при хутите от 19 ноември 2023 година. 

"Целта е да стигна от град Сана до пристанищния град Ходейда на Червено море, където е корабът с българите", пише Йончева. 

„Това е хуманитарна мисия, с логистичната подкрепа и на ООН, за да се видя с Любомир и Данаил, и да разбера повече за ситуацията. От десет месеца техните семейства не са ги виждали и са изключително разтревожени. До този момент нито един европейски политик не е успял да се срещне с тях, както и с екипажа, в който са и трима граждани на ЕС

Над 60 колекционерски стари коли бяха представени днес на изложението на ретро автомобили в Смолян. Парадът на ценните возила се провежда за втора година, организиран от Авто-мото ретро клуба в Смолян. "Фиат" от 1935 г. е най-старата кола, участваща в изложението.

Вниманието на познавачите бе привлечено от "Ситроен" DS 20 от 1972 г. – модел, познат от филмите с Луи дьо Фюнес. Сред изложените ретро автомобили присъстваха както коли от социалистическите заводи - "Москвич" 407 от 1963 г., "Варшава" 201 от 1963 г., така и такива западно производство. От старите коли от социалистическите марки по-издръжливи са Волгите, а от западните - "Мерцедес", "БМВ", "Ситроен", "Пежо", коментира Атанас Перфанов, автомобилен специалист.

Колекционирането на ретро автомобили е голяма страст за всички нас, каза Владимир Кехайов, председател на Авто-мото ретро клуба. Според него това хо

Млад мъж е задържан за 72 часа във Враца, заради незаконно държане на високорисково наркотично вещество с цел разпространение, съобщиха от Апелативна прокуратура (АП) – София. От там уточняват, че действията на Окръжна прокуратура – Враца са по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354а, ал. 1, изр. 1, пр. 4 от Наказателния кодекс. 

При претърсване на обитавания от 28-годишния мъж апартамент на ул. „Кръстьо Българията“ в областния град са открити и иззети 43 полиетиленови плика, съдържащи суха зелено-кафява листна маса. Направеният полеви тест на веществото е посочил кетамин.

По делото са събрани достатъчно доказателства за виновността на обвиняемия В.И., а искането на прокуратурата е спрямо обвиняемия да бъде взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои съдът да се произнесе. Според пр

Мъж на 51 години от Балчик е задържан за убийството на баща си. Това съобщиха на сайта си от Апелативна прокуратура - Варна. Оттам допълват, че Окръжна прокуратура – Добрич ръководи досъдебно производство за извършено убийство в град Балчик.

Сигнал за случилото се е получен в късните часове на 14 септември. Жертва на тежкото криминално престъпление е 71-годишен жител на Балчик. Според установените към момента факти между него и семейството му от дълги години имало проблемни отношения. Възрастният мъж често употребявал алкохол и проявявал агресия към близките си.

Същото се случило и вечерта преди убийството, когато той проявил физическа и вербална агресия към съпругата си. Няколко часа по-късно, синът му, който е на 51 години, установил, че баща му продължава да пие при съседи. Между двамата възникнал конфликт, който ескалирал, и по-младият мъж нанесъл няколко удара

За 17-и път Велико Търново ще бъде домакин на Международния фестивал на военните духови оркестри, съобщиха организаторите от Община Велико Търново. Тази година във фестивала ще участват Оркестърът на военноморските сили на Румъния, Гвардейският представителен духов оркестър на България и Фестивалният военен оркестър „Маестро Николай Косев”, който е съставен от формациите на Националния военен университет – Велико Търново и Втора тунджанска механизирана бригада – Стара Загора.

Дефилето с участниците във фестивала ще започне та 21 септември от 16:30 часа на главната улица в града. По традиция на фестивала ще бъде връчена и почетната статуетка на името на маестро Николай Косев и Валери Вълев, които са учредители на фондация „Международен фестивал на военните оркестри“.

Музикантите ще бъдат част от шествието, което ще премине от площада пр

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе Дауд Ибрям и ръководителите на специализираните дирекции в екоинспекцията обсъдиха проблемите на упра ...
Създателите на Българското книжовно дружество са поставили основите на българската държавност още преди Освобождението, заяви посланикът на страната ни в Румъния Радко Влайков
Създателите на Българското книжовно дружество през 1869 година са поставили основите на първата институция на българската държавност още преди Освобождението. Това заяви посланикът ...
Служебно ще бъдат разпределени съставите на секционните избирателни комисии в община Монтана
В консултациите, свикани от кмета на Община Монтана, за разпределение на местата в секционните избирателни комисии (СИК), участваха шест парламентарно представени партии и коалиции ...
Подготовката на изборите върви по график, докладваха министри на служебния Димитър Главчев
Всички дейности, които са отговорност на правителството за подготовка на изборите, вървят по график. Това беше докладвано на свиканата от служебния премиер Димитър Главчев на регул ...
Пчеларството се превръща в скъпо хоби, каза председателят на браншови съюз в Кюстендилско
В Кюстендилско годината беше изключително тежка и за пчелите, и за пчеларите, каза в интервю Тихомир Стоицов, председател на Браншови пчеларски съюз "Пчела" - Кюстендил. По думите ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Тикер в 04:18 ч.
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше отк ...
Начало Сфера
12549
България

От РЗИ - Разград отчетоха интерес сред гражданите за сдвояване на здравното досие с мобилния телефон

От РЗИ - Разград отчетоха интерес сред гражданите за сдвояване на здравното досие с мобилния телефон.На изнесен пункт на площада до Общинския културен център в рамките на два дни експерти от Регионалната здравна инспекция в Разград оказваха съдействие на гражданите при регистрация в приложението „еЗдраве“.

| 05 Септември 2024, 14:17 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
От РЗИ - Разград отчетоха интерес сред гражданите за сдвояване на здравното досие с мобилния телефон
От РЗИ - Разград отчетоха интерес сред гражданите за сдвояване на здравното досие с мобилния телефон
Снимка © БТА

От РЗИ - Разград отчетоха интерес сред гражданите за сдвояване на здравното досие с мобилния телефон. На изнесен пункт на площада до Общинския културен център в рамките на два дни експерти от Регионалната здравна инспекция в Разград оказваха съдействие на гражданите при регистрация в приложението „еЗдраве“. В инициативата участваха и доброволците на Български Младежки червен кръст (БМЧК), които раздаваха брошури с актуална информация за онлайн платформата. 

Традиционният кулинарен фестивал „Гозбите на Добруджа“ ще се състои на 5 октомври в силистренското село Сребърна, съобщиха от Община Силистра. Организатор на проявата е Народно читалище “Възраждане – 1940” в Сребърна под патронажа на кмета на Силистра Александър Сабанов.

Всяка година в атрактивното кулинарно събитие вземат участие читалища от цяла Добруджа, пенсионерски клубове, неформални групи и индивидуални любители - кулинари. 

Програмата включва конкурси за добруджански ястия – супи, основни и десерти. Ще бъдат оценявани и етновизиите на щандовете на участниците. Ще се проведат и творчески работилници. Ястията ще се оценяват в категории супи, основни ястия и десерт от жури с председател етнологът д-р Йордан Касабов.

Отличените участници ще бъдат наградени с грамоти и предметни награди.

По традиция във фести

"Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) обжалва отказа на Софийска градска прокуратура (СГП) да образува досъдебно производство за влиянието на Делян Пеевски върху прокуратурата, съобщиха от пресцентъра на коалицията. От там уточниха, че сигналът е поддаден от народните представители на ПП-ДБ през юли във връзка с изказани твърдения от членове и ръководството на „Движението за права и свободи” за нарушаване на независимостта на българската прокуратура и употребата за изпълнение на политически поръчки от страна на Пеевски срещу тях, чрез оказване на принуда, засягане на частната собственост и неприкосновеност на граждани и техните семейства. Сигналът бе изпратен и до главния прокурор, прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет и Софийската градска прокуратура.

От коалицията добавиха, че по този начин на практика се е потвърдило това, срещу което

За алтернативите пред България в справянето с безводието потърси мнението на ръководителя на секция "Хидрогеология" в Геологическия институт на БАН доц. д-р Петър Гергинов и колега му доц. д-р Димитър Антонов.

България има алтернатива за решаване на водната криза и тя е в използването на естествените ресурси от подземни води, които за повече от 30 години са увеличили количествата си - от 175 куб. метра за секунда през 70-те години на 20-и век, на 193 куб. метра в секунда към 2016-2021 г. Сега в страната се използват около 17 на сто от наличните ресурси от подземни води, разказаха в интервю учените. 

Използването им обаче преминава през вдигането на цената на водата поради естеството на добива им, има и опасност от трайно намаляване на количествата в населените места, които и към момента ги използват за водоснабдяване - например Североизточна България. В

Безплатни скринингови прегледи за злокачествени новообразувания на маточната шийка ще има в Комплексния онкологичен център в Русе. Това съобщи управителят на лечебното заведение в крайдунавския град д-р Камен Кожухаров. 

Той информира, че началото на кампанията ще бъде поставено на 24-и септември и ще продължи до края на ноември тази година. Тя обхваща както здравноосигурени, така и здравнонеосигурени жени на възраст от 20 до 49 години.

Прегледите ще бъдат извършвани от акушер-гинеколог от Комплексния онкологичен център в Русе.

За нови опити за телефонни измами сигнализират от Областната дирекция на МВР - Добрич. Само снощи са били регистрирани четири опита в Балчик, Добрич и Каварна, допълват от полицията. Измамниците се представят за служители на комуналните дружества, като казват, че трябва да отстраняват аварии, след което следват и заплахи към хората. Но сценариите се менят според случая, така че хората трябва да са бдителни, предупреждават от полицията.  

От ОД на МВР - Добрич препоръчва на възрастните хора, които са потенциални потърпевши, да потърсят обратна връзка с роднините си или направо да звъннат на телефон 112, след като получат съмнително обаждане. Сред препоръките са и да не дават пари и да не правят парични преводи на напълно непознати хора. Важно е да се посочи и, че полицията не иска пари за залавяне на телефонни измамници.  

През месец юли на територията на о

Експертите от РЗИ посочиха, че в рамките на два дни до момента са оказали съдействие на около 40 души да се регистрират в приложението. Повече интерес към сдвояването на здравното досие с мобилния телефон е имало от страна на хора на възраст между 40 – 50 години, отбелязаха от институцията. 

Сред тези, които се възползваха от експертната помощ в изнесения пункт днес, беше и Марияна Иванова. Тя посочи, че за приложението „еЗдраве“ разбира вчера, когато доброволец от БМЧК подава брошура. „Експертите ми обясниха, че чрез приложението мога да следя прегледите, които съм минала, изследвания, рецепти, както и на децата. За това реших да се регистрирам“, каза Иванова.

Кампанията за популяризиране на електронното здравно досие и приложението "eЗдраве" е на Министерство на здравеопазването и се реализира от екип на Регионалната здравна инспекция и  „Информационно обслужване“. Мобилното приложение дава достъп до здравното досие на потребителя. В него се съдържа информация за всички медицински прегледи, направления, рецепти, ваксини, резултати от лабораторни изследвания, личен здравен картон, престой в болницата, информация за кръводарявания, медицински бележки . Освен това приложението изпраща информация за предстоящи прегледи, имунизации, активни направления. Чрез приложението родителите на деца под 18 години имат достъп и до техните здравни досиета. Това включва информация за извършените медицински прегледи, за издадените електронни рецепти и друга здравна информация, посочиха от здравното ведомство. 

Кампанията на открито, която се провежда в цялата страна на 4 и 5 септември, изтича днес. След този период регистрация ще може да бъде направена във всеки офис на Районните здравни каси, РЗИ по места и в „Информационно обслужване“ в работно време. За целта е необходимо желаещите да се регистрират да носят със себе си документ за самоличност и мобилен телефон, уточниха от здравната институция. 

Намирам се в Йемен, където ще се опитам да стигна до българите от кораба „Галакси лийдър“ (Galaxy Leader) - капитанът Любомир Чанев и старши помощник-капитанът Данаил Веселинов, написа евродепутатът от ДПС/"Обнови Европа" Елена Йончева на своята фейсбук страница.

Тя посочва, че двамата български моряци, заедно с екипажа на плавателния съд, са при хутите от 19 ноември 2023 година. 

"Целта е да стигна от град Сана до пристанищния град Ходейда на Червено море, където е корабът с българите", пише Йончева. 

„Това е хуманитарна мисия, с логистичната подкрепа и на ООН, за да се видя с Любомир и Данаил, и да разбера повече за ситуацията. От десет месеца техните семейства не са ги виждали и са изключително разтревожени. До този момент нито един европейски политик не е успял да се срещне с тях, както и с екипажа, в който са и трима граждани на ЕС

Над 60 колекционерски стари коли бяха представени днес на изложението на ретро автомобили в Смолян. Парадът на ценните возила се провежда за втора година, организиран от Авто-мото ретро клуба в Смолян. "Фиат" от 1935 г. е най-старата кола, участваща в изложението.

Вниманието на познавачите бе привлечено от "Ситроен" DS 20 от 1972 г. – модел, познат от филмите с Луи дьо Фюнес. Сред изложените ретро автомобили присъстваха както коли от социалистическите заводи - "Москвич" 407 от 1963 г., "Варшава" 201 от 1963 г., така и такива западно производство. От старите коли от социалистическите марки по-издръжливи са Волгите, а от западните - "Мерцедес", "БМВ", "Ситроен", "Пежо", коментира Атанас Перфанов, автомобилен специалист.

Колекционирането на ретро автомобили е голяма страст за всички нас, каза Владимир Кехайов, председател на Авто-мото ретро клуба. Според него това хо

Млад мъж е задържан за 72 часа във Враца, заради незаконно държане на високорисково наркотично вещество с цел разпространение, съобщиха от Апелативна прокуратура (АП) – София. От там уточняват, че действията на Окръжна прокуратура – Враца са по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354а, ал. 1, изр. 1, пр. 4 от Наказателния кодекс. 

При претърсване на обитавания от 28-годишния мъж апартамент на ул. „Кръстьо Българията“ в областния град са открити и иззети 43 полиетиленови плика, съдържащи суха зелено-кафява листна маса. Направеният полеви тест на веществото е посочил кетамин.

По делото са събрани достатъчно доказателства за виновността на обвиняемия В.И., а искането на прокуратурата е спрямо обвиняемия да бъде взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои съдът да се произнесе. Според пр

Мъж на 51 години от Балчик е задържан за убийството на баща си. Това съобщиха на сайта си от Апелативна прокуратура - Варна. Оттам допълват, че Окръжна прокуратура – Добрич ръководи досъдебно производство за извършено убийство в град Балчик.

Сигнал за случилото се е получен в късните часове на 14 септември. Жертва на тежкото криминално престъпление е 71-годишен жител на Балчик. Според установените към момента факти между него и семейството му от дълги години имало проблемни отношения. Възрастният мъж често употребявал алкохол и проявявал агресия към близките си.

Същото се случило и вечерта преди убийството, когато той проявил физическа и вербална агресия към съпругата си. Няколко часа по-късно, синът му, който е на 51 години, установил, че баща му продължава да пие при съседи. Между двамата възникнал конфликт, който ескалирал, и по-младият мъж нанесъл няколко удара

За 17-и път Велико Търново ще бъде домакин на Международния фестивал на военните духови оркестри, съобщиха организаторите от Община Велико Търново. Тази година във фестивала ще участват Оркестърът на военноморските сили на Румъния, Гвардейският представителен духов оркестър на България и Фестивалният военен оркестър „Маестро Николай Косев”, който е съставен от формациите на Националния военен университет – Велико Търново и Втора тунджанска механизирана бригада – Стара Загора.

Дефилето с участниците във фестивала ще започне та 21 септември от 16:30 часа на главната улица в града. По традиция на фестивала ще бъде връчена и почетната статуетка на името на маестро Николай Косев и Валери Вълев, които са учредители на фондация „Международен фестивал на военните оркестри“.

Музикантите ще бъдат част от шествието, което ще премине от площада пр

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Създателите на Българското книжовно дружество са поставили основите на българската държавност още преди Освобождението, заяви посланикът на страната ни в Румъния Радко Влайков
Служебно ще бъдат разпределени съставите на секционните избирателни комисии в община Монтана
Подготовката на изборите върви по график, докладваха министри на служебния Димитър Главчев
Пчеларството се превръща в скъпо хоби, каза председателят на браншови съюз в Кюстендилско
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Местен фокус
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Сфера
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Сфера
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
В детайли
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Сфера
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
В детайли
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Основна линия
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Основна линия
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Контекст
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.