Начало Сфера До 31 октомври лаборатория организира кампания с намаление на цените за изследване на холестерол
11805
България

До 31 октомври лаборатория организира кампания с намаление на цените за изследване на холестерол

Продължава кампанията на лаборатории "Рамус" под мотото "Излез от пътя на лошия холестерол! Изследвай се!", съобщи Венцислава Венчова - търговски представител на медико-диагностичната лаборатория.Кампанията продължава до 31 октомври в цялата страна, разказа Венчова.

| 05 Септември 2024, 15:18 ч.
До 31 октомври лаборатория организира кампания с намаление на цените за изследване на холестерол
До 31 октомври лаборатория организира кампания с намаление на цените за изследване на холестерол
Снимка © БТА

Продължава кампанията на лаборатории "Рамус" под мотото "Излез от пътя на лошия холестерол! Изследвай се!", съобщи Венцислава Венчова - търговски представител на медико-диагностичната лаборатория. Кампанията продължава до 31 октомври в цялата страна, разказа Венчова. Посланици на инициативата са звездите на българския спорт Александър Везенков, Ренета Камберова, Иво Ангелов и Енчо Керязов.

Стара Загора ще отбележи годишнината от обявяването на независимостта на България на 22 септември с полагане на венци и цветя пред Паметника на загиналите във войните старозагорци. Ритуалът в парк „Александър Стамболийски“ ще започне в 10:30 часа. Това съобщиха от местната администрация на официалния си сайт. 

В ритуала ще участват почетният караул и знаменната група от Втора Тунджанска механизирана бригада, както и Общинският духов оркестър. Водещ на церемонията ще бъде актьорът Ивелин Керанов.

По повод празника на площада пред общината ще има празничен концерт на творчески формации при Народно читалище „Св. Климент Охридски 1858“.

Припомняме, че на 16 септември с поднасяне на венци и цветя старозагорци отбелязаха 149-ата годишнина от Старозагорското въстание.

Смисълът на фестивала на самоковския картоф е да привлече повече туристи и помогне на местните производители да реализират още повече продукцията си. Това каза кметът на община Самоков инж. Ангел Джоргов по време на пресконференция в Националния пресклуб в града по повод празника на картофа на 21 септември.

По думите на кмета туристите ще имат възможността да посетят и разгледат културните обекти в района. Инж. Джоргов посочи, че датата 21 септември не е избрана случайно, а заради сливането на три почивни дни. Организаторите се надяват по този начин гостите на Самоков да останат по-дълго.  

Секретарят на Общината Венера Милова посочи, че празникът ще бъде открит от певеца Богдан Томов в 11:00 часа с детски представления.  Участие ще вземат и фолклорни танцови и певчески състави от община Самоков. 

Предвидено е игрите и забавленията да са от 12:30 ча

Според Цончо Ганев от "Възраждане" определеният от ЕК ресор за България "Стартъпи, проучвания и иновации" показва обидно отношение към България. Това коментира той пред журналисти в парламента по повод определения от ЕК ресор за Екатерина Захариева, номинирана за еврокомисар. 

Това, какво сме получили като ресор, отразява положението на България в ЕС и като уважение, каза депутатът. Нищо хубаво не очакваме от този комисар за защита на националните приоритети. Като цяло, обидно отношение към България, допълни той.  

По-рано днес председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен представи проектосъстава и структурата на новата ЕК. Екатерина Захариева е една от 11-те жени, а определеният ресор е „Стартъпи, проучвания и иновации“.

Интензивен е трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) "Видин" и "Кардам" на границата с Румъния на изход за товарни и леки автомобили, съобщиха от Главна дирекция "Гранична полиция" на МВР на сайта си.

От "Гранична полиция" препоръчват да се използват алтернативни маршрути. Те припомнят, че на ГКПП ``Оряхово`` от 9 септември поради ниското ниво на река Дунав фериботната платформа преустанови работа.

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП "Русе", шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП "Силистра", ГКПП "Кардам", ГКПП "Дуранкулак", ГКПП "Кайнарджа" и ГКПП "Крушари". Последните два са с работно време от 8:00 до 20:00 часа всеки ден, през тях не с

Вече заявихме, че сме против прибързаното законодателство, предлагано от „Продължаваме промяната“ (ПП). Този тип политическо поведение създава само проблеми, а не дава решения. Това заявяват от ГЕРБ в отговор на изпратеното по-рано днес писмо от Изпълнителния съвет на “Продължаваме промяната” във връзка с антикорупционните закони, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), в което пишат какво ще загуби България, ако те не бъдат приети в 50-ото Народно събрание.

От ГЕРБ отбелязват, че през последните четири години ПП са имали имали множество възможности да приемат законите по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ).

"Година и половина кабинетът "Петков" имаше и пълно мнозинство в Народното събрание по време на управлението ви с БСП и ИТН. Време е да отговорите защо тогава не приехте въпросните закони и не осигурихте на България 10-

"Високите нива на холестерол са рисков фактор за сърдечно-съдови заболявания. Затова е важно най-напред да се направят изследвания, да се спазва хранителен режим и разбира се да има повече движение", коментират от диагностичните лаборатории.

В хода на кампанията всеки получава намаление за изследване на холестерола във филиалите на "Рамус" в цялата страна. Специална е и цената за изследването на лошия холестерол – sdLDL-холестеролът. Повишената му концентрация е рисков фактор за развитие на атеросклероза, сърдечно-съдови и чернодробни заболявания, диабет тип 2, метаболитен синдром и много други здравословни проблеми.

Според статистиката, предоставена от лабораториите, всеки осми над 20 години, или 13,4% от изследваните българи, са с повишен серумен холестерол. "Веднъж в годината нивата на холестерол трябва да се изследват, защото той е доказан рисков фактор за сърдечно-съдови заболявания", твърдят още авторите на инициативата.

Знамената на централния площад "Възраждане" в Плевен днес са свалени наполовина. По този начин Община Плевен отдава своята почит към майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин - инструктори в 12-а авиобаза Долна Митрополия, които загинаха при изпълнение на служебния си дълг. Това съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Плевен е съпричастен към скръбта на семействата, близките и колегите на майор Димитров и старши лейтенант Дункин, допълват от Общината.

В петък при подготовка за демонстративен полет на авиобаза "Граф Игнатиево" катастрофира учебно-боен самолет L-39 ZA. Загинаха двамата пилоти - майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин, от 12-а авиационна база в Долна Митрополия. В памет на майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин във Въоръжените сили беше обявен тридневен траур. Дни на траур

За пръв път от създаваното си през 2008 година общинската фирма „Стройкомерс“ ЕООД в Минерални бани е на печалба. Днес на заседание на Общинския съвет трябва да бъде обсъден и гласуван отчетът на дружеството за миналата 2023 година, който показва чист приход от близо 16 000 лева, съобщи преди сесията председателят на органа на местното самоуправление Мехмед Лятиф.

Фирмата стопанисва обществената къпалня в курорта, която бе основно обновена по европейски проект за  363 574 евро по програмата Интеррег Гърция – България и към който общината добави и собствено финансиране за почти 100 000 лева. Създаденият за ползвателите комфорт и доказаната обществена полезност на банята с лечебна минерална вода доведоха до скок на посещенията, а оттам и на приходите, поясни Лятиф. Проверка това лято установи увеличаването на туристи не само от България, но и от чужбина.

Утвърдените избирателни секции в община Разград са общо 71, включително секции в разградската болница и Районна служба „Изпълнение на наказанията“, както и три подвижни секционни комисии. Това съобщиха от общинската администрация. С Решение №21/16.09.2024 г. на РИК - Разград е определен броят на членовете на всяка Секционна избирателна комисия (СИК), както и разпределението на местата в комисиите и техните ръководства между партиите и коалициите на територията на община Разград, посочиха от институцията. Общият брой на членовете на 71 секционни комисии е 605.

Консултациите за назначаване на съставите на секционните избирателни комисии на територията на Община Разград ще се проведат на 20 септември, петък в сградата на Община Разград. Поканата за участие в консултациите е отправена от кмета Добрин Добрев към представители на парламентарно представените партии и коали

Ниската избирателна активност се дължи, освен на други фактори, и на известни колебания на избирателите в прозрачността на изборния процес. Това каза пред журналисти служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов.

Правителството е твърдо решено да работи в тази посока, каза още Карадимов, който е определен и за координатор на организационно-техническата подготовка на изборите от страна на правителството.

Шестимата служебни министри, ръководещи отговорните ведомства за организационно-техническата подготовка на изборите, ще участват в работна среща с Централната избирателна комисия (ЦИК) днес.

Митническите служители установиха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 бобини с лента коркофан - филтърна хартия за производство на цигари, с логото на известна марка цигари във влекач с хладилно полуремарке при проверка в района на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат, съобщиха от Агенция „Митници“.

На 13 септември е спрян за проверка влекач с хладилно полуремарке с водач – български гражданин, пътуващ към Централна Европа. За товара шофьорът е представил две международни товарителници, съгласно които превозва електрокомпоненти. Митническите служители съпроводили товарната композиция до халето на Митническо бюро -Видин за щателна митническа проверка. При извършения контрол се установява, че един палет с тегло 860 кг. съдържа 120 бобини и заготовки за кутии за цигари на известна марка циг

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Намирам се в Йемен, където ще се опитам да стигна до българите от кораба „Галакси лийдър“ (Galaxy Leader) - капитанът Любомир Чанев и старши помощник-капитанът Данаил В ...
За да бъдат изчистени избирателните списъци от т.нар. мъртви души, е нужна законодателна промяна, каза Росен Карадимов
За да бъдат изчистени избирателните списъци от т.нар. мъртви души, е нужна законодателна промяна и воля на парламента, но това на този етап не е възможно, защото парламентът излиза ...
Изпълнението на местните приходи в бюджета на Община Хасково за 2023 г. е над 100 процента, съобщиха от общинската администрация
Изпълнението на местните приходи в бюджета на Хасково за 2023 година е 100,59 процента, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. При заложени приходи от 37 944 465 лв. ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Тикер в 04:12 ч.
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше отк ...
Начало Сфера
11805
България

До 31 октомври лаборатория организира кампания с намаление на цените за изследване на холестерол

Продължава кампанията на лаборатории "Рамус" под мотото "Излез от пътя на лошия холестерол! Изследвай се!", съобщи Венцислава Венчова - търговски представител на медико-диагностичната лаборатория.Кампанията продължава до 31 октомври в цялата страна, разказа Венчова.

| 05 Септември 2024, 15:18 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
До 31 октомври лаборатория организира кампания с намаление на цените за изследване на холестерол
До 31 октомври лаборатория организира кампания с намаление на цените за изследване на холестерол
Снимка © БТА

Продължава кампанията на лаборатории "Рамус" под мотото "Излез от пътя на лошия холестерол! Изследвай се!", съобщи Венцислава Венчова - търговски представител на медико-диагностичната лаборатория. Кампанията продължава до 31 октомври в цялата страна, разказа Венчова. Посланици на инициативата са звездите на българския спорт Александър Везенков, Ренета Камберова, Иво Ангелов и Енчо Керязов.

Стара Загора ще отбележи годишнината от обявяването на независимостта на България на 22 септември с полагане на венци и цветя пред Паметника на загиналите във войните старозагорци. Ритуалът в парк „Александър Стамболийски“ ще започне в 10:30 часа. Това съобщиха от местната администрация на официалния си сайт. 

В ритуала ще участват почетният караул и знаменната група от Втора Тунджанска механизирана бригада, както и Общинският духов оркестър. Водещ на церемонията ще бъде актьорът Ивелин Керанов.

По повод празника на площада пред общината ще има празничен концерт на творчески формации при Народно читалище „Св. Климент Охридски 1858“.

Припомняме, че на 16 септември с поднасяне на венци и цветя старозагорци отбелязаха 149-ата годишнина от Старозагорското въстание.

Смисълът на фестивала на самоковския картоф е да привлече повече туристи и помогне на местните производители да реализират още повече продукцията си. Това каза кметът на община Самоков инж. Ангел Джоргов по време на пресконференция в Националния пресклуб в града по повод празника на картофа на 21 септември.

По думите на кмета туристите ще имат възможността да посетят и разгледат културните обекти в района. Инж. Джоргов посочи, че датата 21 септември не е избрана случайно, а заради сливането на три почивни дни. Организаторите се надяват по този начин гостите на Самоков да останат по-дълго.  

Секретарят на Общината Венера Милова посочи, че празникът ще бъде открит от певеца Богдан Томов в 11:00 часа с детски представления.  Участие ще вземат и фолклорни танцови и певчески състави от община Самоков. 

Предвидено е игрите и забавленията да са от 12:30 ча

Според Цончо Ганев от "Възраждане" определеният от ЕК ресор за България "Стартъпи, проучвания и иновации" показва обидно отношение към България. Това коментира той пред журналисти в парламента по повод определения от ЕК ресор за Екатерина Захариева, номинирана за еврокомисар. 

Това, какво сме получили като ресор, отразява положението на България в ЕС и като уважение, каза депутатът. Нищо хубаво не очакваме от този комисар за защита на националните приоритети. Като цяло, обидно отношение към България, допълни той.  

По-рано днес председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен представи проектосъстава и структурата на новата ЕК. Екатерина Захариева е една от 11-те жени, а определеният ресор е „Стартъпи, проучвания и иновации“.

Интензивен е трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) "Видин" и "Кардам" на границата с Румъния на изход за товарни и леки автомобили, съобщиха от Главна дирекция "Гранична полиция" на МВР на сайта си.

От "Гранична полиция" препоръчват да се използват алтернативни маршрути. Те припомнят, че на ГКПП ``Оряхово`` от 9 септември поради ниското ниво на река Дунав фериботната платформа преустанови работа.

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП "Русе", шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП "Силистра", ГКПП "Кардам", ГКПП "Дуранкулак", ГКПП "Кайнарджа" и ГКПП "Крушари". Последните два са с работно време от 8:00 до 20:00 часа всеки ден, през тях не с

Вече заявихме, че сме против прибързаното законодателство, предлагано от „Продължаваме промяната“ (ПП). Този тип политическо поведение създава само проблеми, а не дава решения. Това заявяват от ГЕРБ в отговор на изпратеното по-рано днес писмо от Изпълнителния съвет на “Продължаваме промяната” във връзка с антикорупционните закони, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), в което пишат какво ще загуби България, ако те не бъдат приети в 50-ото Народно събрание.

От ГЕРБ отбелязват, че през последните четири години ПП са имали имали множество възможности да приемат законите по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ).

"Година и половина кабинетът "Петков" имаше и пълно мнозинство в Народното събрание по време на управлението ви с БСП и ИТН. Време е да отговорите защо тогава не приехте въпросните закони и не осигурихте на България 10-

"Високите нива на холестерол са рисков фактор за сърдечно-съдови заболявания. Затова е важно най-напред да се направят изследвания, да се спазва хранителен режим и разбира се да има повече движение", коментират от диагностичните лаборатории.

В хода на кампанията всеки получава намаление за изследване на холестерола във филиалите на "Рамус" в цялата страна. Специална е и цената за изследването на лошия холестерол – sdLDL-холестеролът. Повишената му концентрация е рисков фактор за развитие на атеросклероза, сърдечно-съдови и чернодробни заболявания, диабет тип 2, метаболитен синдром и много други здравословни проблеми.

Според статистиката, предоставена от лабораториите, всеки осми над 20 години, или 13,4% от изследваните българи, са с повишен серумен холестерол. "Веднъж в годината нивата на холестерол трябва да се изследват, защото той е доказан рисков фактор за сърдечно-съдови заболявания", твърдят още авторите на инициативата.

Знамената на централния площад "Възраждане" в Плевен днес са свалени наполовина. По този начин Община Плевен отдава своята почит към майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин - инструктори в 12-а авиобаза Долна Митрополия, които загинаха при изпълнение на служебния си дълг. Това съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Плевен е съпричастен към скръбта на семействата, близките и колегите на майор Димитров и старши лейтенант Дункин, допълват от Общината.

В петък при подготовка за демонстративен полет на авиобаза "Граф Игнатиево" катастрофира учебно-боен самолет L-39 ZA. Загинаха двамата пилоти - майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин, от 12-а авиационна база в Долна Митрополия. В памет на майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин във Въоръжените сили беше обявен тридневен траур. Дни на траур

За пръв път от създаваното си през 2008 година общинската фирма „Стройкомерс“ ЕООД в Минерални бани е на печалба. Днес на заседание на Общинския съвет трябва да бъде обсъден и гласуван отчетът на дружеството за миналата 2023 година, който показва чист приход от близо 16 000 лева, съобщи преди сесията председателят на органа на местното самоуправление Мехмед Лятиф.

Фирмата стопанисва обществената къпалня в курорта, която бе основно обновена по европейски проект за  363 574 евро по програмата Интеррег Гърция – България и към който общината добави и собствено финансиране за почти 100 000 лева. Създаденият за ползвателите комфорт и доказаната обществена полезност на банята с лечебна минерална вода доведоха до скок на посещенията, а оттам и на приходите, поясни Лятиф. Проверка това лято установи увеличаването на туристи не само от България, но и от чужбина.

Утвърдените избирателни секции в община Разград са общо 71, включително секции в разградската болница и Районна служба „Изпълнение на наказанията“, както и три подвижни секционни комисии. Това съобщиха от общинската администрация. С Решение №21/16.09.2024 г. на РИК - Разград е определен броят на членовете на всяка Секционна избирателна комисия (СИК), както и разпределението на местата в комисиите и техните ръководства между партиите и коалициите на територията на община Разград, посочиха от институцията. Общият брой на членовете на 71 секционни комисии е 605.

Консултациите за назначаване на съставите на секционните избирателни комисии на територията на Община Разград ще се проведат на 20 септември, петък в сградата на Община Разград. Поканата за участие в консултациите е отправена от кмета Добрин Добрев към представители на парламентарно представените партии и коали

Ниската избирателна активност се дължи, освен на други фактори, и на известни колебания на избирателите в прозрачността на изборния процес. Това каза пред журналисти служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов.

Правителството е твърдо решено да работи в тази посока, каза още Карадимов, който е определен и за координатор на организационно-техническата подготовка на изборите от страна на правителството.

Шестимата служебни министри, ръководещи отговорните ведомства за организационно-техническата подготовка на изборите, ще участват в работна среща с Централната избирателна комисия (ЦИК) днес.

Митническите служители установиха над 504 000 заготовки за кутии за цигари и 120 бобини с лента коркофан - филтърна хартия за производство на цигари, с логото на известна марка цигари във влекач с хладилно полуремарке при проверка в района на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат, съобщиха от Агенция „Митници“.

На 13 септември е спрян за проверка влекач с хладилно полуремарке с водач – български гражданин, пътуващ към Централна Европа. За товара шофьорът е представил две международни товарителници, съгласно които превозва електрокомпоненти. Митническите служители съпроводили товарната композиция до халето на Митническо бюро -Видин за щателна митническа проверка. При извършения контрол се установява, че един палет с тегло 860 кг. съдържа 120 бобини и заготовки за кутии за цигари на известна марка циг

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
За да бъдат изчистени избирателните списъци от т.нар. мъртви души, е нужна законодателна промяна, каза Росен Карадимов
Изпълнението на местните приходи в бюджета на Община Хасково за 2023 г. е над 100 процента, съобщиха от общинската администрация
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Местен фокус
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Сфера
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Сфера
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
В детайли
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Сфера
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
В детайли
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Основна линия
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Основна линия
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Контекст
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.