Начало Сфера Това решение е в контекста на решението на Софийски градски съд, в контекста на нормалната правна, политическа, морална, житейска и всякаква логика, коментира решението на Софийския административен съд Атанас Зафиров
11839
България

Това решение е в контекста на решението на Софийски градски съд, в контекста на нормалната правна, политическа, морална, житейска и всякаква логика, коментира решението на Софийския административен съд Атанас Зафиров

Това решение е в контекста на решението на Софийски градски съд, в контекстна на нормалната правна, политическа, морална, житейска и всякаква логика, коментира решението на Софийския административен съд пред журналисти изпълняващият функциите председател на БСП Атанас Зафиров.Атанас Зафиров коментира, че "всякакво подобно поведение граничи все пак и с престъпни състави".

| 05 Септември 2024, 15:42 ч.
Това решение е в контекста на решението на Софийски градски съд, в контекста на нормалната правна, политическа, морална, житейска и всякаква логика, коментира решението на Софийския административен съд Атанас Зафиров
Това решение е в контекста на решението на Софийски градски съд, в контекста на нормалната правна, политическа, морална, житейска и всякаква логика, коментира решението на Софийския административен съд Атанас Зафиров
Снимка © Христо Касабов / БТА

Това решение е в контекста на решението на Софийски градски съд, в контекстна на нормалната правна, политическа, морална, житейска и всякаква логика, коментира решението на Софийския административен съд пред журналисти изпълняващият функциите председател на БСП Атанас Зафиров.

В периода януари – септември т.г. има над 19 300 обаждания на Националната телефонна линия за деца 116 111, каза пред журналисти Теодора Иванова, председател на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД).

Над 1400 са регистрираните сигнали за насилие над деца, над седем хиляди са потърсили помощ и съдействие.

Регистрираните през настоящата година случаи на агресия и тормоз в образователни институции са 3378, каза Камелия Николова, главен секретар на ДАЗД. Регистрираните случаи на насилие над дете в образователни институции са 223, на насилие над учител – 267, а случаите на кибертормоз над деца – 232, посочи още тя.

По данни на НСИ децата, родени от майки, които не са навършили 18-годишна възраст, са 2871, каза още Николова.

Сигналите на телефонната линия за деца, постъпили през 2023 г., за физическо и психическо насилие са 462, за прен

Безплатен курс за обучение по професия „Здравен асистент“ за безработни организират от Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Дева Мария“ в Бургас, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение. Курсът започва от 1 октомври и е насочен към безработни граждани, регистрирани в Бюрото по труда в крайморския град.

Желаещите да се запишат могат да го направят, като се свържат с Учебния отдел на болницата на тел.: 0889 332 260, или онлайн на сайта на лечебното заведение, посочиха от УМБАЛ „Дева Мария“.

Безплатният курс за здравен асистент ще е под формата на дуално обучение, включващ теоретична част и платен стаж. След успешно провеждане на обучението, курсистите ще имат възможност да сключат пълноправен трудов договор за период от 18 месеца. Те ще получат и свидетелство за професионална квалификация по специално

Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) ще проведе днес заседание, на което ще бъде обсъден проект на постановление на Министерския съвет (МС) за определяне размера на линията на бедност за страната за 2025 г., внесен от министъра на труда и социалната политика. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Кабинетът предлага от 1 януари 2025 година линията на бедност да е 638 лева. За тази година тя е 526 лв. 

От КНСБ смятат, че линията на бедност за следващата година трябва да е 667 лв., а не 638 лв. В позиция, публикувана на сайта на конфедерацията, се посочва, че синдикатът не приема подхода за определянето на размера на линията на бедност и няма да подкрепи така предложения проект на постановление на МС.

КНСБ настоява методиката за определяне на линията на бедност сериозно да се прецизира, като се дефинират минималните потребности, ко

Община Кочериново ще отбележи своя 50-годишен юбилей с тържествена програма на 20 и 21 септември, каза кметът Станислав Горов.

Той допълни, че се очаква президентът Румен Радев да присъства на празненствата в съботния ден. Сред поканените гости са областният управител Александър Пандурски и представители на Неврокопска и Софийска митрополии.

По думите на Горов програмата ще бъде богата и разнообразна. В първия ден от празненствата ще участват детски градини, училища и читалищни групи и фолк изпълнители.

Гвардейският представителен духов оркестър и Представителният ансамбъл на въоръжените сили ще се включат с концерт на 21 септември.

И в двата дни празненствата ще започват в 19:00 часа. 

Заместник-кметът по транспорт на Пловдив Савина Петкова подаде оставка, съобщиха от Общинската администрация. Временно ресорът ще бъде поет от заместник-кмета по обществен ред и сигурност Ангел Славов.

Оставката й бе поискана миналата седмица от общинските съветници от сдружението "Браво, Пловдив", с които Петкова участва на местния вот и влезе в Общинския съвет. Причините, които изтъкнаха те, са несправяне с поверения ресор и съмнения за корупция.

Тогава Петкова коментира, че е изненадана от безпочвените обвинения и след разговор с кмета Костадин Димитров ще решат дали да остане на поста. 

Според него е абсурдно хора, които са изключени, не просто не са членове на някакъв орган, да имат каквито и да е основания и претенции към името БСП, към регистрации, към представителство или каквото и да е било.

Атанас Зафиров коментира, че "всякакво подобно поведение граничи все пак и с престъпни състави". Да твърдиш, че притежаваш нещо, което не притежаваш, е наистина изключително укоримо, а мисля и наказуемо, коментира още той.

По думите на председателя на парламентарната група на „БСП за България“ Борислав Гуцанов, решението на съда е пределно ясно. „Имаме всички основания да сме наясно, че коалицията ще бъде вписана нормално и се явяваме по този начин на изборите“, каза той.

По-рано днес Административен съд - София град потвърди решението на Централната избирателна комисия (ЦИК), с което изпълняващият функциите председател Атанас Зафиров е вписан като представляващ коалицията "БСП за България", съобщиха от пресцентъра на БСП. Оттам добавят, че това е поредна важна стъпка на социалистите по пътя към широкото ляво обединение.

Решението идва в деня, в който БСП подписва коалиционно споразумение с всички леви партии в България за общо явяване на изборите, отбелязват от партията.

С инициативата за най-много изминати крачки „Независима надпревара“, с хоро на крепостта Мисионис и празник в местността „Парка“ в Търговище ще бъде отбелязан 22 септември - Ден на независимостта на България, съобщиха от общинския пресцентър.

Община Търговище обявява инициативата „Независима надпревара“ за четвърта поредна година. Освен празничния 22 септември, с нея ще бъде отбелязана и Европейската седмица на мобилността (16-22 септември), целяща да подобри публичното здраве и да популяризира придвижването със средства, незамърсяващи околната среда, информираха от Общината.

Както съобщихме, през миналата година в инициативата на Община Търговище за най-много изминати крачки „Независима надпревара“ участваха 36 души. 

Желаещите да участват трябва да изпратят до местната администрация екранна снимка на извървени

Общо 3371 нарушения са установени от Дирекция "Инспекция по труда" в Разград за първите осем месеца на годината, съобщи Йоана Монева – изпълняващ длъжността директор в Дирекция „Инспекция по труда – Разград“. Тя посочи, че 1235 нарушения са свързани с осъществяването на трудовите правоотношения. По осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд са установени 2136 нарушения. Установените нарушения по заплащането на труда са 49. През периода инспекторите по труда са установили 45 работещи без трудов договор. За периода са съставени 166 акта за установяване на административни нарушения. Издадените наказателни постановления са 160.  

За първите осем месеца от годината Дирекция „Инспекция по труда“ в Разград е извършила 686 проверки. Проверените предприятия от инспекторите по труда в област Разград са 563.  

Йоана Моне

Чистотата и озеленяването, сигурността и работата на Столичния инспекторат са областите, в които има най-голям напредък. Това каза в интервю за предаването "Тази сутрин" на бТВ кметът на София Васил Терзиев. Темите за участието на гражданите и децентрализията остават важни за нас. Затова за първи път на районните администрации ще бъдат гласувани по 200 000 лева за реализация на дадени проекти. Така проекти от по 5000-6000 лева няма да идват на централно ниво. Дългосрочната цел е да се заделят повече пари, които районните администрации да управляват, коментира столичният кмет. 

Обновяване на градския транспорт, промени в изискванията на строителството и активна програма за озеленяване са сред приоритетите на екипа, каза още Терзиев. Той увери, че до края на годината в столицата ще бъдат засадени 2000 нови дървета.

Цел на договора за климатична неутралност&n

Министерството на околната среда и водите (МОСВ), като партньор на инициативата, ще продължи да насърчава и подкрепя общините в изпълнението на политиките и проектите за устойчиво развитие на общинската екологична инфраструктура и подобряване на качеството на живот в общините. Това каза служебният министър на околната среда и водите Петър Димитров на пресконференция във Френския институт в България за конкурса "ЕкоОбщина".

Конкурсът "ЕкоОбщина" се превърна в традиция и днес поставяме началото с изключително важна за третирането и рециклирането на отпадъците по начин, който е здравословен за околната среда и обществото, каза още Петър Димитров.

Министърът изрази благодарност към партньорите в инициативата и заяви готовност МОСВ да сътрудничи, така че съвместно да допринесат за решаване на предизвикателствата.

Посолството на Франция в България и Френският институт в

Общо пет изборни секции в Търговище ще бъдат преместени заради училищен ремонт. Промяната касае секциите, помещаващи се в сградата на Първо средно училище (СУ) „Св. Седмочисленици“ в областния град, информират от пресцентъра на общинската администрация.

Общо 105 ще бъдат избирателните секции в община Търговище в изборите за народни представители на 27 октомври. Броят им е определен със заповед на кмета Дарин Димитров, посочи говорителят на администрацията Станислава Солакова.

Общо пет от секциите ще бъдат преместени заради ремонтите в Първо СУ „Св. Седмочисленици“, които се извършват по Плана за възстановяване и устойчивост. Секции №21 и №23 ще бъдат в Детска ясла №5. Секция №22 остава в сградата на Първо СУ, но ще се помещава в ученическия стол. Секции №24 и №25 ще бъдат преместени в Дневния център за пълнолетни лица с увреждания на ул. &bdq

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Тринайсет нелегални мигранти са задържани в Бургас след полицейско преследване. Те са били превозвани в два автомобила с търговищка регистрация, съобщиха от Областната дирекция на ...
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Делегация на Българската академия на науките (БАН) заедно с дипломати и българи, живеещи в Румъния, посетиха днес Браила. Повод за това е честването на 155-годишнината на Академият ...
Реакциите на правителството на РС Македония не будят оптимизъм за подобряване на отношенията с България
Манипулацията на фактите и истеричните реакции на правителството на Република Северна Македония (РСМ) не будят оптимизъм, че югозападната ни съседка желае отношенията с България да ...
Десет души са задържани от полицията в област Добрич след специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността
Десет души са задържани от полицията на територията на област Добрич след специализирана полицейска операция с цел противодействие на престъпността. Това съобщиха от пресцентъра на ...
Атанас Запрянов: Предоставянето на необходимата помощ на Украйна е от съществено значение за подпомагане на страната да надделее във войната
Спешното предоставяне на необходимата помощ на Украйна е от съществено значение за подпомагане на страната да надделее в тази брутална война срещу нейния суверенитет, териториална ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Тикер в 04:13 ч.
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше отк ...
Начало Сфера
11839
България

Това решение е в контекста на решението на Софийски градски съд, в контекста на нормалната правна, политическа, морална, житейска и всякаква логика, коментира решението на Софийския административен съд Атанас Зафиров

Това решение е в контекста на решението на Софийски градски съд, в контекстна на нормалната правна, политическа, морална, житейска и всякаква логика, коментира решението на Софийския административен съд пред журналисти изпълняващият функциите председател на БСП Атанас Зафиров.Атанас Зафиров коментира, че "всякакво подобно поведение граничи все пак и с престъпни състави".

| 05 Септември 2024, 15:42 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Това решение е в контекста на решението на Софийски градски съд, в контекста на нормалната правна, политическа, морална, житейска и всякаква логика, коментира решението на Софийския административен съд Атанас Зафиров
Това решение е в контекста на решението на Софийски градски съд, в контекста на нормалната правна, политическа, морална, житейска и всякаква логика, коментира решението на Софийския административен съд Атанас Зафиров
Снимка © Христо Касабов / БТА

Това решение е в контекста на решението на Софийски градски съд, в контекстна на нормалната правна, политическа, морална, житейска и всякаква логика, коментира решението на Софийския административен съд пред журналисти изпълняващият функциите председател на БСП Атанас Зафиров.

В периода януари – септември т.г. има над 19 300 обаждания на Националната телефонна линия за деца 116 111, каза пред журналисти Теодора Иванова, председател на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД).

Над 1400 са регистрираните сигнали за насилие над деца, над седем хиляди са потърсили помощ и съдействие.

Регистрираните през настоящата година случаи на агресия и тормоз в образователни институции са 3378, каза Камелия Николова, главен секретар на ДАЗД. Регистрираните случаи на насилие над дете в образователни институции са 223, на насилие над учител – 267, а случаите на кибертормоз над деца – 232, посочи още тя.

По данни на НСИ децата, родени от майки, които не са навършили 18-годишна възраст, са 2871, каза още Николова.

Сигналите на телефонната линия за деца, постъпили през 2023 г., за физическо и психическо насилие са 462, за прен

Безплатен курс за обучение по професия „Здравен асистент“ за безработни организират от Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Дева Мария“ в Бургас, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение. Курсът започва от 1 октомври и е насочен към безработни граждани, регистрирани в Бюрото по труда в крайморския град.

Желаещите да се запишат могат да го направят, като се свържат с Учебния отдел на болницата на тел.: 0889 332 260, или онлайн на сайта на лечебното заведение, посочиха от УМБАЛ „Дева Мария“.

Безплатният курс за здравен асистент ще е под формата на дуално обучение, включващ теоретична част и платен стаж. След успешно провеждане на обучението, курсистите ще имат възможност да сключат пълноправен трудов договор за период от 18 месеца. Те ще получат и свидетелство за професионална квалификация по специално

Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) ще проведе днес заседание, на което ще бъде обсъден проект на постановление на Министерския съвет (МС) за определяне размера на линията на бедност за страната за 2025 г., внесен от министъра на труда и социалната политика. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Кабинетът предлага от 1 януари 2025 година линията на бедност да е 638 лева. За тази година тя е 526 лв. 

От КНСБ смятат, че линията на бедност за следващата година трябва да е 667 лв., а не 638 лв. В позиция, публикувана на сайта на конфедерацията, се посочва, че синдикатът не приема подхода за определянето на размера на линията на бедност и няма да подкрепи така предложения проект на постановление на МС.

КНСБ настоява методиката за определяне на линията на бедност сериозно да се прецизира, като се дефинират минималните потребности, ко

Община Кочериново ще отбележи своя 50-годишен юбилей с тържествена програма на 20 и 21 септември, каза кметът Станислав Горов.

Той допълни, че се очаква президентът Румен Радев да присъства на празненствата в съботния ден. Сред поканените гости са областният управител Александър Пандурски и представители на Неврокопска и Софийска митрополии.

По думите на Горов програмата ще бъде богата и разнообразна. В първия ден от празненствата ще участват детски градини, училища и читалищни групи и фолк изпълнители.

Гвардейският представителен духов оркестър и Представителният ансамбъл на въоръжените сили ще се включат с концерт на 21 септември.

И в двата дни празненствата ще започват в 19:00 часа. 

Заместник-кметът по транспорт на Пловдив Савина Петкова подаде оставка, съобщиха от Общинската администрация. Временно ресорът ще бъде поет от заместник-кмета по обществен ред и сигурност Ангел Славов.

Оставката й бе поискана миналата седмица от общинските съветници от сдружението "Браво, Пловдив", с които Петкова участва на местния вот и влезе в Общинския съвет. Причините, които изтъкнаха те, са несправяне с поверения ресор и съмнения за корупция.

Тогава Петкова коментира, че е изненадана от безпочвените обвинения и след разговор с кмета Костадин Димитров ще решат дали да остане на поста. 

Според него е абсурдно хора, които са изключени, не просто не са членове на някакъв орган, да имат каквито и да е основания и претенции към името БСП, към регистрации, към представителство или каквото и да е било.

Атанас Зафиров коментира, че "всякакво подобно поведение граничи все пак и с престъпни състави". Да твърдиш, че притежаваш нещо, което не притежаваш, е наистина изключително укоримо, а мисля и наказуемо, коментира още той.

По думите на председателя на парламентарната група на „БСП за България“ Борислав Гуцанов, решението на съда е пределно ясно. „Имаме всички основания да сме наясно, че коалицията ще бъде вписана нормално и се явяваме по този начин на изборите“, каза той.

По-рано днес Административен съд - София град потвърди решението на Централната избирателна комисия (ЦИК), с което изпълняващият функциите председател Атанас Зафиров е вписан като представляващ коалицията "БСП за България", съобщиха от пресцентъра на БСП. Оттам добавят, че това е поредна важна стъпка на социалистите по пътя към широкото ляво обединение.

Решението идва в деня, в който БСП подписва коалиционно споразумение с всички леви партии в България за общо явяване на изборите, отбелязват от партията.

С инициативата за най-много изминати крачки „Независима надпревара“, с хоро на крепостта Мисионис и празник в местността „Парка“ в Търговище ще бъде отбелязан 22 септември - Ден на независимостта на България, съобщиха от общинския пресцентър.

Община Търговище обявява инициативата „Независима надпревара“ за четвърта поредна година. Освен празничния 22 септември, с нея ще бъде отбелязана и Европейската седмица на мобилността (16-22 септември), целяща да подобри публичното здраве и да популяризира придвижването със средства, незамърсяващи околната среда, информираха от Общината.

Както съобщихме, през миналата година в инициативата на Община Търговище за най-много изминати крачки „Независима надпревара“ участваха 36 души. 

Желаещите да участват трябва да изпратят до местната администрация екранна снимка на извървени

Общо 3371 нарушения са установени от Дирекция "Инспекция по труда" в Разград за първите осем месеца на годината, съобщи Йоана Монева – изпълняващ длъжността директор в Дирекция „Инспекция по труда – Разград“. Тя посочи, че 1235 нарушения са свързани с осъществяването на трудовите правоотношения. По осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд са установени 2136 нарушения. Установените нарушения по заплащането на труда са 49. През периода инспекторите по труда са установили 45 работещи без трудов договор. За периода са съставени 166 акта за установяване на административни нарушения. Издадените наказателни постановления са 160.  

За първите осем месеца от годината Дирекция „Инспекция по труда“ в Разград е извършила 686 проверки. Проверените предприятия от инспекторите по труда в област Разград са 563.  

Йоана Моне

Чистотата и озеленяването, сигурността и работата на Столичния инспекторат са областите, в които има най-голям напредък. Това каза в интервю за предаването "Тази сутрин" на бТВ кметът на София Васил Терзиев. Темите за участието на гражданите и децентрализията остават важни за нас. Затова за първи път на районните администрации ще бъдат гласувани по 200 000 лева за реализация на дадени проекти. Така проекти от по 5000-6000 лева няма да идват на централно ниво. Дългосрочната цел е да се заделят повече пари, които районните администрации да управляват, коментира столичният кмет. 

Обновяване на градския транспорт, промени в изискванията на строителството и активна програма за озеленяване са сред приоритетите на екипа, каза още Терзиев. Той увери, че до края на годината в столицата ще бъдат засадени 2000 нови дървета.

Цел на договора за климатична неутралност&n

Министерството на околната среда и водите (МОСВ), като партньор на инициативата, ще продължи да насърчава и подкрепя общините в изпълнението на политиките и проектите за устойчиво развитие на общинската екологична инфраструктура и подобряване на качеството на живот в общините. Това каза служебният министър на околната среда и водите Петър Димитров на пресконференция във Френския институт в България за конкурса "ЕкоОбщина".

Конкурсът "ЕкоОбщина" се превърна в традиция и днес поставяме началото с изключително важна за третирането и рециклирането на отпадъците по начин, който е здравословен за околната среда и обществото, каза още Петър Димитров.

Министърът изрази благодарност към партньорите в инициативата и заяви готовност МОСВ да сътрудничи, така че съвместно да допринесат за решаване на предизвикателствата.

Посолството на Франция в България и Френският институт в

Общо пет изборни секции в Търговище ще бъдат преместени заради училищен ремонт. Промяната касае секциите, помещаващи се в сградата на Първо средно училище (СУ) „Св. Седмочисленици“ в областния град, информират от пресцентъра на общинската администрация.

Общо 105 ще бъдат избирателните секции в община Търговище в изборите за народни представители на 27 октомври. Броят им е определен със заповед на кмета Дарин Димитров, посочи говорителят на администрацията Станислава Солакова.

Общо пет от секциите ще бъдат преместени заради ремонтите в Първо СУ „Св. Седмочисленици“, които се извършват по Плана за възстановяване и устойчивост. Секции №21 и №23 ще бъдат в Детска ясла №5. Секция №22 остава в сградата на Първо СУ, но ще се помещава в ученическия стол. Секции №24 и №25 ще бъдат преместени в Дневния център за пълнолетни лица с увреждания на ул. &bdq

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Реакциите на правителството на РС Македония не будят оптимизъм за подобряване на отношенията с България
Десет души са задържани от полицията в област Добрич след специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността
Атанас Запрянов: Предоставянето на необходимата помощ на Украйна е от съществено значение за подпомагане на страната да надделее във войната
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Местен фокус
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Сфера
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Сфера
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
В детайли
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Сфера
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
В детайли
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Основна линия
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Основна линия
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Контекст
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.