Начало Сфера Нека съхраним завещаното и отстояваме националната идентичност и европейските ценности, призова Делян Пеевски по повод Деня на Съединението
12135
България

Нека съхраним завещаното и отстояваме националната идентичност и европейските ценности, призова Делян Пеевски по повод Деня на Съединението

Нека заедно, като български граждани, съхраним завещаното ни и да отстояваме националната идентичност и европейските ценности.Да намираме каузите, които ни обединяват, в името на добруването на хората и новото начало за нашата Родина, допълни Пеевски.

| 06 Септември 2024, 09:12 ч.
Нека съхраним завещаното и отстояваме националната идентичност и европейските ценности, призова Делян Пеевски по повод Деня на Съединението
Нека съхраним завещаното и отстояваме националната идентичност и европейските ценности, призова Делян Пеевски по повод Деня на Съединението
Снимка © Владимир Шоков

Нека заедно, като български граждани, съхраним завещаното ни и да отстояваме националната идентичност и европейските ценности. Това призова Делян Пеевски по повод Деня на Съединението в съобщение, разпространено от пресцентъра на ДПС. 

Търговищкият окръжен съд постанови мярка за неотклонение „задържане под стража“ за тримата, привлечени към наказателна отговорност за ръководене и участие в организирана престъпна група, занимаваща се с държане и разпространение на акцизни стоки без бандерол, действала на територията на областта. За четвъртия участник мярката е „домашен арест“, съобщиха от пресслужбата на институцията. 

И. И. (на 51 г.) е привлечен като обвиняем за ръководене на групата, а П. С. (на 43 г.), С. А. (53 г.) и В. С. (на 67 г.) за участие в същата – престъпления по чл. 234, ал. 3, т. 1 и чл. 321 от НК. И четиримата са осъждани. 

Съдът постанови мярка за неотклонение „задържане под стража“  за И. И. , П. С. и С. А., вземайки предвид, че целта на мярката е да обезпечи присъствието на обвиняемите в хода на разследването и съществува реална

Официалното откриване на демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ в стопанство "ДЕИВ-2007" в село Мало Конаре, област Пазарджик, ще се състои на 18 септември от 10:00 часа. Демо точката във фамилното стопанство на Десислава и Иван Кабурови е част от технологичната инфраструктура на ЕЦИХ АгроХъб.БГ, която се изгражда на територията на България по проекта с фокус прецизно земеделие AgroDigiRisе, съфинансиран от Програма "Научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация" 2021-2027 и Програма "Цифрова Европа" на Европейската комисия (ЕК). Събитието включва демонстрации на технологичните решения в стопанството, както и лекционни панели с практически съвети и технологии за прецизно земеделие и по-конкретно в зеленчукопроизводството, съобщиха от АгроХъб.БГ.

В откриването ще вземат участие експертите от дирекция "Развитие на селските

Няма никаква спецификация за медикаментите и механизмите за контрол на безопасността им във вендинг автоматите. Това коментира пред журналисти в парламента Александър Симидчиев (ПП-ДБ), заместник-председател на здравната комисия в 50-ото Народно събрание. 

Парламентът прие на първо четене миналата седмица възможността да се поставят автомати за продажба на лекарства в населени места, където не достигат аптеки.  

Александър Симидчиев обясни, че има две нива на контрол на безопасността на медикаментите, но вендинг машините не позволяват той да бъде осъществяван. Всички говориха в зала, че става въпрос за медикаменти без предписание, но това не беше специфицирано в закона, допълни той.  

Относно недостига от аптеки в малките населени места, Симидчиев припомни, че са предложили решение с процедура по Националната здравно-осигурителна каса (НЗО

Разбита е организирана престъпна група, занимаваща се с производство, преработка и разпространение на високорискови наркотични вещества, съобщиха днес на пресконференция окръжният прокурор на Варна Красимир Конов и началникът на отдел „Североизточен“ при ГДБОП Деян Горанов.

В резултат на проведената операция са намерени 4 382 стръка растения от рода на конопа. Открити са в нива и в оранжерии. Намерени са и близо 470 килограма суха трева – марихуана, като стоката е била складирана в подземен бункер. Намерени са още 17 плика, пълни с около 15 килограма марихуана, 45 бутилки, съдържащи хексахидроканабинол, над 1000 дражета, за които се предполага, че също съдържат наркотични вещества. Иззети са и повече от 4 000 капсули с течности за вейп, над 1700 такива устройства, пари. При операцията е разбита и специално оборудвана лаборатория. По думите на Конов в нея

Двойно ще бъде завишен контролът за неправомерно ползване на вода не за питейни, а за битови нужди. Това съобщи днес по време на среща с кметовете и кметските наместници от малките населени места в община Стара Загора инж. Румен Миланов, управител на "Водоснабдяване и канализация" ЕООД Стара Загора. Той посочи, че  ще бъдат създадени нови контролни групи, които ще извършват проверки. "Там, където случаите са най-драстични, ние сме наясно къде е това, ще бъдат монтирани водомерни шахти извън територията на имота и по този начин хипотезата с байпасите и незаконните отклонения ще бъде неутрализирана", обясни Миланов.

Той представи разработка на дружеството, която е била приета положително от "Български ВиК холдинг" ЕАД, и която гарантира доброто водоснабдяване в областта. ВиК Стара Загора е първото дружество в страната, което направи такава разработка. Тя гарантира хоризонт н

Да намираме каузите, които ни обединяват, в името на добруването на хората и новото начало за нашата Родина, допълни Пеевски. Само единни и обединени можем да продължим по евроатлантическия път на България  и да се противопоставим на прокарването на чужди интереси, смята той.

По думите му датата 6 септември е паметна за българската история и доказателство за българската борбеност и свободен дух.   

В дни като тези отдаваме почит и признателност на всички герои, отдали се на каузата за национално обединение, казва още Делян Пеевски и добавя, че тяхната решителност, смелост, дързост и разум могат да бъдат пример за достойно национално поведение.

С редица събития в страната днес ще бъдат отбелязани 139 години от Съединението.

 

Парламентарната комисия по труда и социална политика единодушно прие Годишния отчет за изпълнението на бюджета на Държавното обществено осигуряване (ДОО) за 2023 г.

Брутният вътрешен продукт през 2023 г. е 183,7 млрд. лв., като изменението на годишна база е плюс 1,8%, каза Весела Караиванова – Начева, изпълняващ функцията управител на Националния осигурителен институт (НОИ). При запазен размер на осигурителните вноски приходите от тях за 2023 г. са 11 204,8 млн.лв., което е със 124,4 млн.лв повече от плана или ръст от 13,9% спрямо 2022 г.

Общо разходите, включително трансфери, са 21 625,5 млрд. лв., което е изпълнение от 99,2%, допълни тя.

Средната работна заплата за 2023 г. е 2012 лв. Минималната работна заплата през 2023 г. е 780 лв., а минималният осигурителен доход за самоосигуряващите се лица и за земеделските стопани и тютюнопроизводителите от януари д

Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат при семействата си. Това съобщи Йончева на своята страница във Фейсбук и публикува снимки от срещата.

По-рано днес тя написа, че се намира в Йемен в опит да се срещне с българите от товарния кораб - капитана Любомир Чанев и старши помощник-капитана Данаил Веселинов. Двамата, заедно с екипажа на плавателния съд, са при хусите от 19 ноември 2023 г., посочва евродепутатът.

„В Йемен бях посрещната с изключително уважение. Проведох среща с министъра на външните работи на Сана Jamal Amer, както и с неговия заместник Abdul Wahed Abu Rass. В разговорите с тях изтъкнах, че България е признала Палестинската държава още през 1988 г. Свидетелство за добрите отношения между двата народа е и фактът, ч

Община Кочериново ще отбележи своя 50-годишен юбилей с тържествена програма на 20 и 21 септември, каза кметът Станислав Горов.

Той допълни, че се очаква президентът Румен Радев да присъства на празненствата в съботния ден. Сред поканените гости са областният управител Александър Пандурски и представители на Неврокопска и Софийска митрополии.

По думите на Горов програмата ще бъде богата и разнообразна. В първия ден от празненствата ще участват детски градини, училища и читалищни групи и фолк изпълнители.

Гвардейският представителен духов оркестър и Представителният ансамбъл на въоръжените сили ще се включат с концерт на 21 септември.

И в двата дни празненствата ще започват в 19:00 часа. 

Общо 6811 замърсени зони и нерегламентирани сметища са почистени в рамките на 12-ото издание на „Да изчистим България заедно“. Това е пореден нов рекорд, като за миналата година броят на изчистените зони е бил 6092, съобщават от Би Ти Ви.

По думите им възстановените и облагородени пространства тази година са 175.

В 12-ото издание на кампанията „Да изчистим България заедно“ са се включили 699 детски градини и учебни заведения от цялата страна. Техният брой е с 100 повече от предходното издание, като през 2023 г. общият им брой бе 596, а през 2022 г. – 575, отбелязват от Би Ти Ви. 

„Тази кампания отдавна се превърна в нещо много по-голямо от ежегодна инициатива – тя е символ на сплотеност, грижа и надежда за по-чиста България. Заедно, с постоянство и личен пример, можем да продължим да променяме света около нас и да ост

Интензивен е трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) "Видин" и "Кардам" на границата с Румъния на изход за товарни и леки автомобили, съобщиха от Главна дирекция "Гранична полиция" на МВР на сайта си.

От "Гранична полиция" препоръчват да се използват алтернативни маршрути. Те припомнят, че на ГКПП ``Оряхово`` от 9 септември поради ниското ниво на река Дунав фериботната платформа преустанови работа.

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП "Русе", шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП "Силистра", ГКПП "Кардам", ГКПП "Дуранкулак", ГКПП "Кайнарджа" и ГКПП "Крушари". Последните два са с работно време от 8:00 до 20:00 часа всеки ден, през тях не с

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Намирам се в Йемен, където ще се опитам да стигна до българите от кораба „Галакси лийдър“ (Galaxy Leader) - капитанът Любомир Чанев и старши помощник-капитанът Данаил В ...
За да бъдат изчистени избирателните списъци от т.нар. мъртви души, е нужна законодателна промяна, каза Росен Карадимов
За да бъдат изчистени избирателните списъци от т.нар. мъртви души, е нужна законодателна промяна и воля на парламента, но това на този етап не е възможно, защото парламентът излиза ...
Изпълнението на местните приходи в бюджета на Община Хасково за 2023 г. е над 100 процента, съобщиха от общинската администрация
Изпълнението на местните приходи в бюджета на Хасково за 2023 година е 100,59 процента, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. При заложени приходи от 37 944 465 лв. ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Тикер в 03:52 ч.
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше отк ...
Начало Сфера
12135
България

Нека съхраним завещаното и отстояваме националната идентичност и европейските ценности, призова Делян Пеевски по повод Деня на Съединението

Нека заедно, като български граждани, съхраним завещаното ни и да отстояваме националната идентичност и европейските ценности.Да намираме каузите, които ни обединяват, в името на добруването на хората и новото начало за нашата Родина, допълни Пеевски.

| 06 Септември 2024, 09:12 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Нека съхраним завещаното и отстояваме националната идентичност и европейските ценности, призова Делян Пеевски по повод Деня на Съединението
Нека съхраним завещаното и отстояваме националната идентичност и европейските ценности, призова Делян Пеевски по повод Деня на Съединението
Снимка © Владимир Шоков

Нека заедно, като български граждани, съхраним завещаното ни и да отстояваме националната идентичност и европейските ценности. Това призова Делян Пеевски по повод Деня на Съединението в съобщение, разпространено от пресцентъра на ДПС. 

Търговищкият окръжен съд постанови мярка за неотклонение „задържане под стража“ за тримата, привлечени към наказателна отговорност за ръководене и участие в организирана престъпна група, занимаваща се с държане и разпространение на акцизни стоки без бандерол, действала на територията на областта. За четвъртия участник мярката е „домашен арест“, съобщиха от пресслужбата на институцията. 

И. И. (на 51 г.) е привлечен като обвиняем за ръководене на групата, а П. С. (на 43 г.), С. А. (53 г.) и В. С. (на 67 г.) за участие в същата – престъпления по чл. 234, ал. 3, т. 1 и чл. 321 от НК. И четиримата са осъждани. 

Съдът постанови мярка за неотклонение „задържане под стража“  за И. И. , П. С. и С. А., вземайки предвид, че целта на мярката е да обезпечи присъствието на обвиняемите в хода на разследването и съществува реална

Официалното откриване на демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ в стопанство "ДЕИВ-2007" в село Мало Конаре, област Пазарджик, ще се състои на 18 септември от 10:00 часа. Демо точката във фамилното стопанство на Десислава и Иван Кабурови е част от технологичната инфраструктура на ЕЦИХ АгроХъб.БГ, която се изгражда на територията на България по проекта с фокус прецизно земеделие AgroDigiRisе, съфинансиран от Програма "Научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация" 2021-2027 и Програма "Цифрова Европа" на Европейската комисия (ЕК). Събитието включва демонстрации на технологичните решения в стопанството, както и лекционни панели с практически съвети и технологии за прецизно земеделие и по-конкретно в зеленчукопроизводството, съобщиха от АгроХъб.БГ.

В откриването ще вземат участие експертите от дирекция "Развитие на селските

Няма никаква спецификация за медикаментите и механизмите за контрол на безопасността им във вендинг автоматите. Това коментира пред журналисти в парламента Александър Симидчиев (ПП-ДБ), заместник-председател на здравната комисия в 50-ото Народно събрание. 

Парламентът прие на първо четене миналата седмица възможността да се поставят автомати за продажба на лекарства в населени места, където не достигат аптеки.  

Александър Симидчиев обясни, че има две нива на контрол на безопасността на медикаментите, но вендинг машините не позволяват той да бъде осъществяван. Всички говориха в зала, че става въпрос за медикаменти без предписание, но това не беше специфицирано в закона, допълни той.  

Относно недостига от аптеки в малките населени места, Симидчиев припомни, че са предложили решение с процедура по Националната здравно-осигурителна каса (НЗО

Разбита е организирана престъпна група, занимаваща се с производство, преработка и разпространение на високорискови наркотични вещества, съобщиха днес на пресконференция окръжният прокурор на Варна Красимир Конов и началникът на отдел „Североизточен“ при ГДБОП Деян Горанов.

В резултат на проведената операция са намерени 4 382 стръка растения от рода на конопа. Открити са в нива и в оранжерии. Намерени са и близо 470 килограма суха трева – марихуана, като стоката е била складирана в подземен бункер. Намерени са още 17 плика, пълни с около 15 килограма марихуана, 45 бутилки, съдържащи хексахидроканабинол, над 1000 дражета, за които се предполага, че също съдържат наркотични вещества. Иззети са и повече от 4 000 капсули с течности за вейп, над 1700 такива устройства, пари. При операцията е разбита и специално оборудвана лаборатория. По думите на Конов в нея

Двойно ще бъде завишен контролът за неправомерно ползване на вода не за питейни, а за битови нужди. Това съобщи днес по време на среща с кметовете и кметските наместници от малките населени места в община Стара Загора инж. Румен Миланов, управител на "Водоснабдяване и канализация" ЕООД Стара Загора. Той посочи, че  ще бъдат създадени нови контролни групи, които ще извършват проверки. "Там, където случаите са най-драстични, ние сме наясно къде е това, ще бъдат монтирани водомерни шахти извън територията на имота и по този начин хипотезата с байпасите и незаконните отклонения ще бъде неутрализирана", обясни Миланов.

Той представи разработка на дружеството, която е била приета положително от "Български ВиК холдинг" ЕАД, и която гарантира доброто водоснабдяване в областта. ВиК Стара Загора е първото дружество в страната, което направи такава разработка. Тя гарантира хоризонт н

Да намираме каузите, които ни обединяват, в името на добруването на хората и новото начало за нашата Родина, допълни Пеевски. Само единни и обединени можем да продължим по евроатлантическия път на България  и да се противопоставим на прокарването на чужди интереси, смята той.

По думите му датата 6 септември е паметна за българската история и доказателство за българската борбеност и свободен дух.   

В дни като тези отдаваме почит и признателност на всички герои, отдали се на каузата за национално обединение, казва още Делян Пеевски и добавя, че тяхната решителност, смелост, дързост и разум могат да бъдат пример за достойно национално поведение.

С редица събития в страната днес ще бъдат отбелязани 139 години от Съединението.

 

Парламентарната комисия по труда и социална политика единодушно прие Годишния отчет за изпълнението на бюджета на Държавното обществено осигуряване (ДОО) за 2023 г.

Брутният вътрешен продукт през 2023 г. е 183,7 млрд. лв., като изменението на годишна база е плюс 1,8%, каза Весела Караиванова – Начева, изпълняващ функцията управител на Националния осигурителен институт (НОИ). При запазен размер на осигурителните вноски приходите от тях за 2023 г. са 11 204,8 млн.лв., което е със 124,4 млн.лв повече от плана или ръст от 13,9% спрямо 2022 г.

Общо разходите, включително трансфери, са 21 625,5 млрд. лв., което е изпълнение от 99,2%, допълни тя.

Средната работна заплата за 2023 г. е 2012 лв. Минималната работна заплата през 2023 г. е 780 лв., а минималният осигурителен доход за самоосигуряващите се лица и за земеделските стопани и тютюнопроизводителите от януари д

Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат при семействата си. Това съобщи Йончева на своята страница във Фейсбук и публикува снимки от срещата.

По-рано днес тя написа, че се намира в Йемен в опит да се срещне с българите от товарния кораб - капитана Любомир Чанев и старши помощник-капитана Данаил Веселинов. Двамата, заедно с екипажа на плавателния съд, са при хусите от 19 ноември 2023 г., посочва евродепутатът.

„В Йемен бях посрещната с изключително уважение. Проведох среща с министъра на външните работи на Сана Jamal Amer, както и с неговия заместник Abdul Wahed Abu Rass. В разговорите с тях изтъкнах, че България е признала Палестинската държава още през 1988 г. Свидетелство за добрите отношения между двата народа е и фактът, ч

Община Кочериново ще отбележи своя 50-годишен юбилей с тържествена програма на 20 и 21 септември, каза кметът Станислав Горов.

Той допълни, че се очаква президентът Румен Радев да присъства на празненствата в съботния ден. Сред поканените гости са областният управител Александър Пандурски и представители на Неврокопска и Софийска митрополии.

По думите на Горов програмата ще бъде богата и разнообразна. В първия ден от празненствата ще участват детски градини, училища и читалищни групи и фолк изпълнители.

Гвардейският представителен духов оркестър и Представителният ансамбъл на въоръжените сили ще се включат с концерт на 21 септември.

И в двата дни празненствата ще започват в 19:00 часа. 

Общо 6811 замърсени зони и нерегламентирани сметища са почистени в рамките на 12-ото издание на „Да изчистим България заедно“. Това е пореден нов рекорд, като за миналата година броят на изчистените зони е бил 6092, съобщават от Би Ти Ви.

По думите им възстановените и облагородени пространства тази година са 175.

В 12-ото издание на кампанията „Да изчистим България заедно“ са се включили 699 детски градини и учебни заведения от цялата страна. Техният брой е с 100 повече от предходното издание, като през 2023 г. общият им брой бе 596, а през 2022 г. – 575, отбелязват от Би Ти Ви. 

„Тази кампания отдавна се превърна в нещо много по-голямо от ежегодна инициатива – тя е символ на сплотеност, грижа и надежда за по-чиста България. Заедно, с постоянство и личен пример, можем да продължим да променяме света около нас и да ост

Интензивен е трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) "Видин" и "Кардам" на границата с Румъния на изход за товарни и леки автомобили, съобщиха от Главна дирекция "Гранична полиция" на МВР на сайта си.

От "Гранична полиция" препоръчват да се използват алтернативни маршрути. Те припомнят, че на ГКПП ``Оряхово`` от 9 септември поради ниското ниво на река Дунав фериботната платформа преустанови работа.

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП "Русе", шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП "Силистра", ГКПП "Кардам", ГКПП "Дуранкулак", ГКПП "Кайнарджа" и ГКПП "Крушари". Последните два са с работно време от 8:00 до 20:00 часа всеки ден, през тях не с

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
За да бъдат изчистени избирателните списъци от т.нар. мъртви души, е нужна законодателна промяна, каза Росен Карадимов
Изпълнението на местните приходи в бюджета на Община Хасково за 2023 г. е над 100 процента, съобщиха от общинската администрация
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Местен фокус
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Сфера
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Сфера
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
В детайли
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Сфера
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
В детайли
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Основна линия
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Основна линия
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Контекст
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.