Начало Сфера Прогноза за времето на 7 Септември (Събота) и следващите дни
11630
България

Прогноза за времето на 7 Септември (Събота) и следващите дни

През нощта над южната половина от страната облачността ще е разкъсана, над планинските райони купесто-дъждовна и на отделни места там ще превалява.Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

| 06 Септември 2024, 11:35 ч.
Прогноза за времето на 7 Септември (Събота) и следващите дни
Прогноза за времето на 7 Септември (Събота) и следващите дни
Снимка © БТА

През нощта над южната половина от страната облачността ще е разкъсана, над планинските райони купесто-дъждовна и на отделни места там ще превалява. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). След полунощ по-значителна ниска слоеста облачност ще има над Дунавската равнина, която утре до обяд ще се разкъсва и намалява. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток.

Пожарът в Созопол е локализиран. Изгорели са покривите на постройки, които са необитаеми. Евакуирани са гостите на хотел, който е в непосредствена близост до първоначалното огнище. Това каза пред журналисти кметът на община Созопол Тихомир Янакиев. 

“Обиколили сме широк периметър около пожара. В момента има ново огнище. Гори в района на гробищния парк. Предупредили сме хората. Целта ни в момента е по вътрешните пътища да локализираме пожара, обхванал гората около стари военни имоти в района на гробищата“, каза Янакиев. Той добави, че на място се очаква верижна техника. Все още не е ясно колко голяма е територията, която е била обхваната от пламъците. В района има силно задимяване. Не се допускат автомобили. На място има много доброволци, които се включват в гасителните действия. Продължава гасенето на няколко места в южната част на Созопол. Много от живеещите в

Енергийно обновяване на сградата на Художествената галерия започва Община Смолян, съобщи заместник-кметът Марин Захариев. Общината е кандидатствала за финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост. Предложението за изпълнение на инвестицията е одобрено, допълни Захариев.

С енергийното обновяване на галерията в областния град се цели да се намали с близо 74 % потреблението на електроенергия годишно и да се намалят разходите за поддръжка. Сградата на галерията е построена през 1983 година и разполага с 1000 кв. м. експозиционна площ, фондохранилища, работни помещения, ателие за консервация и реставрация.

Общата стойност на проекта е 1 629 323,59 лв., като от тях безвъзмездната финансова помощ е 1 526 423,59 лв., а задължителния собствен принос от Община Смолян е в размер на 102 900 лв. Срокът за изпълнение на инвестицията е до 30.06.2026 година. 

Служебното правителството одобри на днешното си заседание допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за 2024 г., съобщиха от пресслужбата на кабинета.

С проекта на постановление се предлага одобряването на допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за 2024 г. по „Политика в областта на правото на вероизповедание“, бюджетна програма „Вероизповедания“, за капиталови разходи в размер на 928 188 лв., за Българската източноправославна епархия в Западна и Средна Европа, за реконструкция, ремонт и оборудване на храм „Св. Иван Рилски“, намиращ се в сградата на Българското посолство в Лондон, Великобритания.

През ноември 2023 г. започва работата по реконструкцията на храма, като преди това бяха предприети необходимите административни процедури към общината в район Кенсингтън, Лондон. След множество дейности по събаряне на

За нови опити за телефонни измами сигнализират от Областната дирекция на МВР - Добрич. Само снощи са били регистрирани четири опита в Балчик, Добрич и Каварна, допълват от полицията. Измамниците се представят за служители на комуналните дружества, като казват, че трябва да отстраняват аварии, след което следват и заплахи към хората. Но сценариите се менят според случая, така че хората трябва да са бдителни, предупреждават от полицията.  

От ОД на МВР - Добрич препоръчва на възрастните хора, които са потенциални потърпевши, да потърсят обратна връзка с роднините си или направо да звъннат на телефон 112, след като получат съмнително обаждане. Сред препоръките са и да не дават пари и да не правят парични преводи на напълно непознати хора. Важно е да се посочи и, че полицията не иска пари за залавяне на телефонни измамници.  

През месец юли на територията на о

Граждани, представители на фирми, учебни заведения и различни организации се включиха днес в почистването на Шумен, част от кампанията на бТВ „Да изчистим България заедно”. 

Служители на общинската администрация, заедно с кмета на областния град проф. Христо Христов и негови заместници, се включиха в инициативата за почистването на зелени зони, пространствата край домове и офиси, обществени и междублокови пространства в Шумен и селата в общината. „Включвам се в инициативата, за да дадем пример на всички шуменци как трябва да се грижат за нашия град, за да го превърнем в едно уютно място“, каза пред репортер кметът проф. Христов. 

В почистването на Шуменското плато, освен служители на Дирекцията на Природен парк (ДПП) „Шуменско плато“, днес се включиха представители на Спортния клуб „Шуменска крепост“, на мест

Утре облачността ще е значителна и в Източна България, Горнотракийската низина и планинските райони ще има валежи от дъжд и гръмотевици. След обяд валежите ще спират, облачността ще започне да се разкъсва, а привечер и ще намалява. Ще духа умерен, временно силен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в София - около 26°.

Над Черноморието облачността ще е значителна с валежи от дъжд, на повече места и придружени с гръмотевици в следобедните часове. Ще духа умерен и силен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат между 24° и 26°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде около три бала, с тенденция на усилване.

Над планините облачността ще е по-често значителна и на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. По-интензивни ще са явленията в планините на Западна България. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток, по високите части – от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра - около 14°.

В неделя времето ще бъде слънчево. След обяд над планинските райони ще се развие купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще е слаб до умерен от север. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°. В понеделник в по-голямата част от страната ще се задържи предимно слънчево. От запад ще започне увеличение на облачността, а привечер в крайните западни райони ще има и валежи. Вятърът ще се ориентира от югоизток, ще е слаб. Температурите ще са без съществена промяна.

Община Пазарджик осветява пешеходните пътеки за повишаване на безопасността в града, съобщиха от местната администрация.

Общината в сътрудничество с Областната дирекция на МВР - Пазарджик започва да осветява ключови пешеходни
пътеки в града. Тази инициатива е част от по-широките усилия на Общината за подобряване на пътната безопасност и гарантиране на сигурността на жителите, особено децата, които ежедневно преминават през тези зони вечерно време след училище. Инициативата е одобрена от Общинската комисия по безопасност на движението, добавят от администрацията.

Към момента се изграждат осветителни съоръжения на някои от най- натоварените и важни пешеходни пътеки в града. Те включват кръстовищата на ул. „Стефан Караджа“ и ул. „Преспа“, ул. „Стефан Караджа“ и ул. „Васил Левски“, ул. „Стоян Ангелов“ и ул. &bd

Служители на сектор „Пътна полиция“ – Разград са установили за седмица общо 1154 нарушения, съобщи говорителят на Областната дирекция (ОД) на МВР в Разград Илияна Георгиева. Нарушенията на Закона за движение по пътищата са установени в периода от 9 до 15 септември 2024 година. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при Областна дирекция на МВР - Разград са съставили 1732 фиша и 83 акта. Четири от актовете са издадени на неправоспособни водачи, посочи Георгиева. 

Установени са четирима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При един от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

Прекратени са регистрациите на осем моторни превозни средства. В четири от случаите причината е неправоспособност на водачите, в други три – употребата на алкохол. Прекратена е регистрацията на автомобил на водач, седнал зад волана

Служебният министър на иновациите и растежа Министър Росен Карадимов увери, че Централната избирателна комисия (ЦИК) има пълната подкрепа на Министерския съвет, така че продължаваме заедно да работим за организацията на изборите. Това каза на брифинг председателя на ЦИК Камелия Нейкова.

Служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов е определен и за координатор на организационно-техническата подготовка на изборите от страна на правителството

Шестимата служебни министри, ръководещи отговорните ведомства за организационно-техническата подготовка на изборите, проведоха работна среща с ЦИК по-рано днес.

Включването на България в Програмата за безвизово пътуване на САЩ обсъдиха на среща служебният министър на външните работи Иван Кондов и извънредният и пълномощен посланик на САЩ в България Кенет Мертен. Това съобщи Министерството на външните работи (МВнР) на своята интернет страница.

„Включването на България в Програмата за безвизово пътуване на САЩ е от изключително важно значение и ще демонстрира стратегическия характер на отношенията между нашите две страни“, подчерта Кондов. Той посочи, че до края на годината ще започне информационна кампания, насочена към повишаване на обществената осведоменост за Програмата и за разясняване на условията и процеса по кандидатстване за виза за САЩ. Целта на кампанията е понижаване на процента на отказите, което е необходим критерий за премахване на визите. От страна на посланик Мертен бе потвърдена готовността на посолството в

Фигура на дете, изработена от фибростъкло, беше поставена до една от най-натоварените пешеходни пътеки в Бургас - в района на блок 19 в комплекс "Зорница". Идеята за поставянето е на Фондация "Червена пътека за Валя". В инициативата си за повишаване вниманието на шофьорите и опазването на децата по пътищата, организацията е подкрепена от Областната дирекция на МВР в Бургас и общинската администрация. 

За откриването в днешния първи учебен ден се събраха членове на фондацията, родители и много деца. Пред тях служители на полицията разясниха основните правила за безопасно пресичане на пешеходна пътека и демонстрираха как се извършва проверка за употреба на алкохол. 

Фигурата е на момче, което държи топка и към момента е единствена от този вид в града. Останалите, които са разположени на възлови места във всички райони на Бургас, са на деца с раници на гърба. Но

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе Дауд Ибрям и ръководителите на специализираните дирекции в екоинспекцията обсъдиха проблемите на упра ...
Създателите на Българското книжовно дружество са поставили основите на българската държавност още преди Освобождението, заяви посланикът на страната ни в Румъния Радко Влайков
Създателите на Българското книжовно дружество през 1869 година са поставили основите на първата институция на българската държавност още преди Освобождението. Това заяви посланикът ...
Служебно ще бъдат разпределени съставите на секционните избирателни комисии в община Монтана
В консултациите, свикани от кмета на Община Монтана, за разпределение на местата в секционните избирателни комисии (СИК), участваха шест парламентарно представени партии и коалиции ...
Подготовката на изборите върви по график, докладваха министри на служебния Димитър Главчев
Всички дейности, които са отговорност на правителството за подготовка на изборите, вървят по график. Това беше докладвано на свиканата от служебния премиер Димитър Главчев на регул ...
Пчеларството се превръща в скъпо хоби, каза председателят на браншови съюз в Кюстендилско
В Кюстендилско годината беше изключително тежка и за пчелите, и за пчеларите, каза в интервю Тихомир Стоицов, председател на Браншови пчеларски съюз "Пчела" - Кюстендил. По думите ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Тикер в 04:14 ч.
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше отк ...
Начало Сфера
11630
България

Прогноза за времето на 7 Септември (Събота) и следващите дни

През нощта над южната половина от страната облачността ще е разкъсана, над планинските райони купесто-дъждовна и на отделни места там ще превалява.Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

| 06 Септември 2024, 11:35 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Прогноза за времето на 7 Септември (Събота) и следващите дни
Прогноза за времето на 7 Септември (Събота) и следващите дни
Снимка © БТА

През нощта над южната половина от страната облачността ще е разкъсана, над планинските райони купесто-дъждовна и на отделни места там ще превалява. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). След полунощ по-значителна ниска слоеста облачност ще има над Дунавската равнина, която утре до обяд ще се разкъсва и намалява. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток.

Пожарът в Созопол е локализиран. Изгорели са покривите на постройки, които са необитаеми. Евакуирани са гостите на хотел, който е в непосредствена близост до първоначалното огнище. Това каза пред журналисти кметът на община Созопол Тихомир Янакиев. 

“Обиколили сме широк периметър около пожара. В момента има ново огнище. Гори в района на гробищния парк. Предупредили сме хората. Целта ни в момента е по вътрешните пътища да локализираме пожара, обхванал гората около стари военни имоти в района на гробищата“, каза Янакиев. Той добави, че на място се очаква верижна техника. Все още не е ясно колко голяма е територията, която е била обхваната от пламъците. В района има силно задимяване. Не се допускат автомобили. На място има много доброволци, които се включват в гасителните действия. Продължава гасенето на няколко места в южната част на Созопол. Много от живеещите в

Енергийно обновяване на сградата на Художествената галерия започва Община Смолян, съобщи заместник-кметът Марин Захариев. Общината е кандидатствала за финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост. Предложението за изпълнение на инвестицията е одобрено, допълни Захариев.

С енергийното обновяване на галерията в областния град се цели да се намали с близо 74 % потреблението на електроенергия годишно и да се намалят разходите за поддръжка. Сградата на галерията е построена през 1983 година и разполага с 1000 кв. м. експозиционна площ, фондохранилища, работни помещения, ателие за консервация и реставрация.

Общата стойност на проекта е 1 629 323,59 лв., като от тях безвъзмездната финансова помощ е 1 526 423,59 лв., а задължителния собствен принос от Община Смолян е в размер на 102 900 лв. Срокът за изпълнение на инвестицията е до 30.06.2026 година. 

Служебното правителството одобри на днешното си заседание допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за 2024 г., съобщиха от пресслужбата на кабинета.

С проекта на постановление се предлага одобряването на допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за 2024 г. по „Политика в областта на правото на вероизповедание“, бюджетна програма „Вероизповедания“, за капиталови разходи в размер на 928 188 лв., за Българската източноправославна епархия в Западна и Средна Европа, за реконструкция, ремонт и оборудване на храм „Св. Иван Рилски“, намиращ се в сградата на Българското посолство в Лондон, Великобритания.

През ноември 2023 г. започва работата по реконструкцията на храма, като преди това бяха предприети необходимите административни процедури към общината в район Кенсингтън, Лондон. След множество дейности по събаряне на

За нови опити за телефонни измами сигнализират от Областната дирекция на МВР - Добрич. Само снощи са били регистрирани четири опита в Балчик, Добрич и Каварна, допълват от полицията. Измамниците се представят за служители на комуналните дружества, като казват, че трябва да отстраняват аварии, след което следват и заплахи към хората. Но сценариите се менят според случая, така че хората трябва да са бдителни, предупреждават от полицията.  

От ОД на МВР - Добрич препоръчва на възрастните хора, които са потенциални потърпевши, да потърсят обратна връзка с роднините си или направо да звъннат на телефон 112, след като получат съмнително обаждане. Сред препоръките са и да не дават пари и да не правят парични преводи на напълно непознати хора. Важно е да се посочи и, че полицията не иска пари за залавяне на телефонни измамници.  

През месец юли на територията на о

Граждани, представители на фирми, учебни заведения и различни организации се включиха днес в почистването на Шумен, част от кампанията на бТВ „Да изчистим България заедно”. 

Служители на общинската администрация, заедно с кмета на областния град проф. Христо Христов и негови заместници, се включиха в инициативата за почистването на зелени зони, пространствата край домове и офиси, обществени и междублокови пространства в Шумен и селата в общината. „Включвам се в инициативата, за да дадем пример на всички шуменци как трябва да се грижат за нашия град, за да го превърнем в едно уютно място“, каза пред репортер кметът проф. Христов. 

В почистването на Шуменското плато, освен служители на Дирекцията на Природен парк (ДПП) „Шуменско плато“, днес се включиха представители на Спортния клуб „Шуменска крепост“, на мест

Утре облачността ще е значителна и в Източна България, Горнотракийската низина и планинските райони ще има валежи от дъжд и гръмотевици. След обяд валежите ще спират, облачността ще започне да се разкъсва, а привечер и ще намалява. Ще духа умерен, временно силен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в София - около 26°.

Над Черноморието облачността ще е значителна с валежи от дъжд, на повече места и придружени с гръмотевици в следобедните часове. Ще духа умерен и силен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат между 24° и 26°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде около три бала, с тенденция на усилване.

Над планините облачността ще е по-често значителна и на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. По-интензивни ще са явленията в планините на Западна България. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток, по високите части – от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра - около 14°.

В неделя времето ще бъде слънчево. След обяд над планинските райони ще се развие купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще е слаб до умерен от север. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°. В понеделник в по-голямата част от страната ще се задържи предимно слънчево. От запад ще започне увеличение на облачността, а привечер в крайните западни райони ще има и валежи. Вятърът ще се ориентира от югоизток, ще е слаб. Температурите ще са без съществена промяна.

Община Пазарджик осветява пешеходните пътеки за повишаване на безопасността в града, съобщиха от местната администрация.

Общината в сътрудничество с Областната дирекция на МВР - Пазарджик започва да осветява ключови пешеходни
пътеки в града. Тази инициатива е част от по-широките усилия на Общината за подобряване на пътната безопасност и гарантиране на сигурността на жителите, особено децата, които ежедневно преминават през тези зони вечерно време след училище. Инициативата е одобрена от Общинската комисия по безопасност на движението, добавят от администрацията.

Към момента се изграждат осветителни съоръжения на някои от най- натоварените и важни пешеходни пътеки в града. Те включват кръстовищата на ул. „Стефан Караджа“ и ул. „Преспа“, ул. „Стефан Караджа“ и ул. „Васил Левски“, ул. „Стоян Ангелов“ и ул. &bd

Служители на сектор „Пътна полиция“ – Разград са установили за седмица общо 1154 нарушения, съобщи говорителят на Областната дирекция (ОД) на МВР в Разград Илияна Георгиева. Нарушенията на Закона за движение по пътищата са установени в периода от 9 до 15 септември 2024 година. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при Областна дирекция на МВР - Разград са съставили 1732 фиша и 83 акта. Четири от актовете са издадени на неправоспособни водачи, посочи Георгиева. 

Установени са четирима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При един от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

Прекратени са регистрациите на осем моторни превозни средства. В четири от случаите причината е неправоспособност на водачите, в други три – употребата на алкохол. Прекратена е регистрацията на автомобил на водач, седнал зад волана

Служебният министър на иновациите и растежа Министър Росен Карадимов увери, че Централната избирателна комисия (ЦИК) има пълната подкрепа на Министерския съвет, така че продължаваме заедно да работим за организацията на изборите. Това каза на брифинг председателя на ЦИК Камелия Нейкова.

Служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов е определен и за координатор на организационно-техническата подготовка на изборите от страна на правителството

Шестимата служебни министри, ръководещи отговорните ведомства за организационно-техническата подготовка на изборите, проведоха работна среща с ЦИК по-рано днес.

Включването на България в Програмата за безвизово пътуване на САЩ обсъдиха на среща служебният министър на външните работи Иван Кондов и извънредният и пълномощен посланик на САЩ в България Кенет Мертен. Това съобщи Министерството на външните работи (МВнР) на своята интернет страница.

„Включването на България в Програмата за безвизово пътуване на САЩ е от изключително важно значение и ще демонстрира стратегическия характер на отношенията между нашите две страни“, подчерта Кондов. Той посочи, че до края на годината ще започне информационна кампания, насочена към повишаване на обществената осведоменост за Програмата и за разясняване на условията и процеса по кандидатстване за виза за САЩ. Целта на кампанията е понижаване на процента на отказите, което е необходим критерий за премахване на визите. От страна на посланик Мертен бе потвърдена готовността на посолството в

Фигура на дете, изработена от фибростъкло, беше поставена до една от най-натоварените пешеходни пътеки в Бургас - в района на блок 19 в комплекс "Зорница". Идеята за поставянето е на Фондация "Червена пътека за Валя". В инициативата си за повишаване вниманието на шофьорите и опазването на децата по пътищата, организацията е подкрепена от Областната дирекция на МВР в Бургас и общинската администрация. 

За откриването в днешния първи учебен ден се събраха членове на фондацията, родители и много деца. Пред тях служители на полицията разясниха основните правила за безопасно пресичане на пешеходна пътека и демонстрираха как се извършва проверка за употреба на алкохол. 

Фигурата е на момче, което държи топка и към момента е единствена от този вид в града. Останалите, които са разположени на възлови места във всички райони на Бургас, са на деца с раници на гърба. Но

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Създателите на Българското книжовно дружество са поставили основите на българската държавност още преди Освобождението, заяви посланикът на страната ни в Румъния Радко Влайков
Служебно ще бъдат разпределени съставите на секционните избирателни комисии в община Монтана
Подготовката на изборите върви по график, докладваха министри на служебния Димитър Главчев
Пчеларството се превръща в скъпо хоби, каза председателят на браншови съюз в Кюстендилско
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Местен фокус
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Сфера
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Сфера
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
В детайли
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Сфера
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
В детайли
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Основна линия
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Основна линия
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Контекст
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.