Начало Сфера Дъжд прекъсна празничния концерт по повод Деня на Съединението в Монтана
12029
България

Дъжд прекъсна празничния концерт по повод Деня на Съединението в Монтана

Дъжд прекъсна празничния концерт на Представителен танцов ансамбъл „Младост“ по повод Деня на Съединението в Монтана.Програмата започна с композицията „С България в сърцето“ на танцовия ансамбъл с хореограф и художествен ръководител Стоян Стоянов към Общинския младежки дом. Предвидените хореографии бяха 12, но танцьорите не успяха да изпълнят целия репертоар заради дъждовното време. Въпреки дъжда, публиката и танцьорите останаха до последния възможен момент.

| 06 Септември 2024, 12:18 ч.
Дъжд прекъсна празничния концерт по повод Деня на Съединението в Монтана
Дъжд прекъсна празничния концерт по повод Деня на Съединението в Монтана
Снимка © БТА

Дъжд прекъсна празничния концерт на Представителен танцов ансамбъл „Младост“ по повод Деня на Съединението в Монтана.

Паспортизацията на дърветата по троянската улица „Любен Каравелов“ е установила, че повече от половината дървета трябва да бъдат премахнати, съобщи пред журналисти кметът на Троян Донка Михайлова.

Припомняме, че полемика в града предизвика намерението на общинската управа да премахне общо 139 големи дървета, като част от проект за цялостна реконструкция на централната улица „Любен Каравелов“. Дърветата са от видовете кестен, явор, ясен и каталпа, и най-вече на емблематичните за улицата липи. Намерението на Общината е те да бъдат заменени с 16-17 годишни дръвчета от вида полски клен (Acer Campestre).

В рамките на проекта са планирани реконструкция на 820 м. от улицата, полагане на нова настилка, тротоари и бордюри, поставяне на нови LED улични осветителни тела, изграждане на подземна тръбна мрежа и други.

След представяне на проекта пред общ

Във връзка с концерта на световноизвестния оперен певец Андреа Бочели в София на Националния стадион „Васил Левски“ се въвеждат промени в организация на градския транспорт, като се осигурява намален интервал на движение, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. 

С цел гражданите да могат спокойно да се придвижат, метрото и част от автобусните и трамвайните линии на градския транспорт ще се движат по-често, обясниха от Общината. 

От 16:00 часа до 22:00 часа на 14 септември се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в концерта, на паркинга на моста пред Националния стадион „Васил Левски”.

Столичната дирекция на вътрешните работи организира постове за контрол и регулиране на движението за горепосоченото време и места. Между 22:00 ч. и 23:30 ч. движението на част от

За забрана на строителство в централната градска част на Стара Загора се обявиха общинските съветници от групата на „Алтернативата на гражданите (ВМРО)" в Общинския съвет в града. На пресконференция председателят на местния парламент Ивета Лазарова заяви, че се наблюдава „непрестанната смяна на Общия устройствен план (ОУП), която касае град Стара Загора, а той е изграден с визия за развитието на нашия град с предвидените метри за строителство. Това нещо е крайно време да спре“, каза тя. Според нея Общинският съвет със свое решение трябва да забрани строителството в централна градска част в карето между бул. „Св. Патриарх Евтимий“ на изток до ул. „Отец Паисий“ на запад от ул. „Христо Ботев“ на юг до бул. „Ген. Столетов“ на север. 

„Всички ние, които живеем в града, виждаме, че градът се "задъхва". Проб

По предложение на парламентарната група на „Възраждане“ депутатите ще обсъдят като първа точка днес проект за решение за задължаване на Министерския съвет да изготви доклад във връзка с изпълнението на решения на Народното събрание свързани с бъдещето на комплекса „Марица-изток“.

Преди това депутатите гласуваха предложения дневен ред, който предвиждаше проекторешението да бъде обсъдено утре, като точка втора от дневния ред. Предложението на „Възраждане“ точката да стане първа в дневния ред за днес бе подкрепено със 133 гласа „за“, двама гласуваха –„против“ и 34- ма с „въздържал се“. Депутатите гласуваха още отпадане от дневния ред на предложения като първа точка за днес законопроект за изменение и допълнение на Закона за насърчаване на инвестициите със 181 гласа „за“, един – „п

Балканският творец, преди да бъде опознат в света, първо трябва да бъде опознат от своите съседи. Това заяви проф. Хюсеин Мевсим, професор по български език и литература в Анкарския университет, по време на откриването на паметна плоча на Атанас и Любомир Далчеви в двора на Генералното консулство на България в Солун, Гърция. Плочата е поставена по инициатива на и консулството ни в Солун. 

„В един юнски ден, в зноя, тук, в този град – Солун, който е колкото балканско-ориенталски, толкова е и европейски модерен град, се ражда Атанас, вторият син на семейство Христо и Виктория Далчеви. Атанас се ражда година и седем месеца след първородното отроче Любомир“, посочи проф. Мевсим. 

Проф. Хюсеин Мевсим е автор на книгата “Атанас Далчев в Солун и Истанбул”. 

„Литературната история преди всичко се занимава с хроноса &ndas

Програмата започна с композицията „С България в сърцето“ на танцовия ансамбъл с хореограф и художествен ръководител Стоян Стоянов към Общинския младежки дом. Предвидените хореографии бяха 12, но танцьорите не успяха да изпълнят целия репертоар заради дъждовното време. Въпреки дъжда, публиката и танцьорите останаха до последния възможен момент.

Водеща бе актрисата Микаелеа Берчева от Драматичен театър „Драгомир Асенов“ – Монтана.

„Монтана чества 139-та годишнина от Съединението на България. Това историческо събитие е съдбовно за нашата история не само заради постигането на териториална цялост, а най-вече заради вярата на народа ни в собствените му сили. Дейците на Съединението ни дадоха най-ценния урок, най-мъдрата сила, която стана наш национален идеал. Ще ги помним винаги! Честит празник!“, поздрави гражданите с обръщение във Фейсбук страницата си кметът на Монтана Златко Живков, поради отсъствие от страната.

 

За пръв път Ловеч е домакин на фестивала „Здравей, Здраве!”, който започва днес в сградата на Младежкия дом. Това съобщи Даниела Панайотова, координатор на организационния екип в Ловеч.

В програмата са предвидени седем лекции и пет практики. Всичко е подчинено на здравето, грижата, превенцията и профилактиката, повишаване на здравната култура на хората и обръщането им към един здравословен и по-осъзнат начин на живот, посочи Панайотова.

През целия ден ще има и базар на здравословни продукти.

Асен Миланов ще разкаже за родовата карма и как нашият род влияе на живота ни, Лора Русанова ще представи техники за постигане на психическо и физическо здраве, а Владимир Игнатов ще сподели информация за биорезонанса, радиестезията и лечението с природни средства. Д-р Весела Балтова ще говори за женското здраве и хормоналния баланс, Дорина Ташева ще разкаже за емо

Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) ще проведе днес заседание, на което ще бъде обсъден проект на постановление на Министерския съвет (МС) за определяне размера на линията на бедност за страната за 2025 г., внесен от министъра на труда и социалната политика. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Кабинетът предлага от 1 януари 2025 година линията на бедност да е 638 лева. За тази година тя е 526 лв. 

От КНСБ смятат, че линията на бедност за следващата година трябва да е 667 лв., а не 638 лв. В позиция, публикувана на сайта на конфедерацията, се посочва, че синдикатът не приема подхода за определянето на размера на линията на бедност и няма да подкрепи така предложения проект на постановление на МС.

КНСБ настоява методиката за определяне на линията на бедност сериозно да се прецизира, като се дефинират минималните потребности, ко

Политическите партии и коалиции постигнаха консенсус за състава на секционните избирателни комисии в община Шумен за предстоящите парламентарни избори, насрочени за 27 октомври, съобщиха от пресотдела на Община Шумен. За определените със заповед на кмета на Шумен проф. Христо Христов 127 избирателни секции, членовете на СИК са общо 1095 души.

По предварителното разпределение, с което всички представители на политическите сили се съгласиха, Коалиция „ГЕРБ-СДС“ ще има 43 председатели, 42 зам.-председатели и секретари и 208 членове в СИК (общо 335 места). Коалиция „Продължаваме промяната - Демократична България“ ще има 24 председатели, 25 зам.-председатели, 25 секретари и 118 членове в СИК (общо 192 места). Партия „Възраждане“ ще има 25 председатели, по 24 зам.-председатели и секретари и 114 членове в състава на СИК (общо 187 места). „Движ

Народното събрание ще разгледа на първо гласуване Законопроект за изменение и допълнение на Закона за насърчаване на инвестициите. Това предвижда първа точка от проектопрограмата за работа на депутатите, публикувана на интернет страницата на парламента.

Вносител на законопроекта е Министерският съвет.

Очаква се на първо гласуване да бъде обсъден и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за туризма. В предложения дневен ред е и второто гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Търговския закон. Освен това се предлага да бъде разгледан законопроект за ратифициране на Споразумението относно Централноевропейската програма за обмен в университетското образование (CEEPUS IV), подписано в гр. Варшава, Полша, на 20 септември 2023 г., както и  проект на решение за закриване на специализирано частно висше училище с наименование „Европейско висше уч

Общините Видин, Кула, Димово и Ружинци имат одобрени проекти по процедура „Извършване на строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане с оглед реформиране на съществуващите домове за стари хора“. Те ще получат общо 10 713 341 лева, се посочва във фейсбук страницата на Областния информационен център (ОИЦ) – Видин.

Безвъзмездно финансиране на стойност 2 459 393 лева ще вземе Община Видин за реализацията на проекта „Реформиране на Дом за стари хора в с. Кутово”. 

Община Кула ще извърши строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане в дома за стари хора в граничния град за 3 603 715 лева. 

С 2 572 297лева безвъзмездна подкрепа Община Димово ще изпълни проект „Извършване на строителни дейности за реконструкция и дострояване на сградата и доставка на оборудване и обзавеждане в Дом за стари хора в с.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Очевидно това е поредната провокация на РСМ, целяща да разруши постигнатото до момента, коментира Даниел Митов думи на вицепремиера на РСМ за България
За такава обидна квалификация в една европейска държава се "взима главата" на министър веднага, хвърчат оставки, коментира пред журналисти зам.-председателят на ГЕРБ и бивш външен ...
Около 17% от кандидатите за работа в НСО стигат до назначаване, 50% отпадат още на медицинските прегледи, каза генерал-майор Емил Тонев
От кандидатите за работа в Националната служба за охрана (НСО) 17,5% успяват да бъдат назначени, а около 50% отпадат още на медицинските прегледи. Това каза в първото си интервю н ...
Ремонтът на Дунав мост се извършва в 400-метрова отсечка
С около 200 метра е удължен участъкът, който се ремонтира на Дунав мост при Русе. Въведената временна организация на движение на съоръжението е в същата лента, в която от 10-и юли ...
Община Несебър започва подготовка за строителство на социални жилища
Община Несебър започва подготовка за строителство на социални жилища. Вече е определен парцел, намиращ се на територията на курорта Слънчев бряг. Започва и процедура по изготвяне н ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Тикер в 03:56 ч.
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше отк ...
Начало Сфера
12029
България

Дъжд прекъсна празничния концерт по повод Деня на Съединението в Монтана

Дъжд прекъсна празничния концерт на Представителен танцов ансамбъл „Младост“ по повод Деня на Съединението в Монтана.Програмата започна с композицията „С България в сърцето“ на танцовия ансамбъл с хореограф и художествен ръководител Стоян Стоянов към Общинския младежки дом. Предвидените хореографии бяха 12, но танцьорите не успяха да изпълнят целия репертоар заради дъждовното време. Въпреки дъжда, публиката и танцьорите останаха до последния възможен момент.

| 06 Септември 2024, 12:18 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Дъжд прекъсна празничния концерт по повод Деня на Съединението в Монтана
Дъжд прекъсна празничния концерт по повод Деня на Съединението в Монтана
Снимка © БТА

Дъжд прекъсна празничния концерт на Представителен танцов ансамбъл „Младост“ по повод Деня на Съединението в Монтана.

Паспортизацията на дърветата по троянската улица „Любен Каравелов“ е установила, че повече от половината дървета трябва да бъдат премахнати, съобщи пред журналисти кметът на Троян Донка Михайлова.

Припомняме, че полемика в града предизвика намерението на общинската управа да премахне общо 139 големи дървета, като част от проект за цялостна реконструкция на централната улица „Любен Каравелов“. Дърветата са от видовете кестен, явор, ясен и каталпа, и най-вече на емблематичните за улицата липи. Намерението на Общината е те да бъдат заменени с 16-17 годишни дръвчета от вида полски клен (Acer Campestre).

В рамките на проекта са планирани реконструкция на 820 м. от улицата, полагане на нова настилка, тротоари и бордюри, поставяне на нови LED улични осветителни тела, изграждане на подземна тръбна мрежа и други.

След представяне на проекта пред общ

Във връзка с концерта на световноизвестния оперен певец Андреа Бочели в София на Националния стадион „Васил Левски“ се въвеждат промени в организация на градския транспорт, като се осигурява намален интервал на движение, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. 

С цел гражданите да могат спокойно да се придвижат, метрото и част от автобусните и трамвайните линии на градския транспорт ще се движат по-често, обясниха от Общината. 

От 16:00 часа до 22:00 часа на 14 септември се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в концерта, на паркинга на моста пред Националния стадион „Васил Левски”.

Столичната дирекция на вътрешните работи организира постове за контрол и регулиране на движението за горепосоченото време и места. Между 22:00 ч. и 23:30 ч. движението на част от

За забрана на строителство в централната градска част на Стара Загора се обявиха общинските съветници от групата на „Алтернативата на гражданите (ВМРО)" в Общинския съвет в града. На пресконференция председателят на местния парламент Ивета Лазарова заяви, че се наблюдава „непрестанната смяна на Общия устройствен план (ОУП), която касае град Стара Загора, а той е изграден с визия за развитието на нашия град с предвидените метри за строителство. Това нещо е крайно време да спре“, каза тя. Според нея Общинският съвет със свое решение трябва да забрани строителството в централна градска част в карето между бул. „Св. Патриарх Евтимий“ на изток до ул. „Отец Паисий“ на запад от ул. „Христо Ботев“ на юг до бул. „Ген. Столетов“ на север. 

„Всички ние, които живеем в града, виждаме, че градът се "задъхва". Проб

По предложение на парламентарната група на „Възраждане“ депутатите ще обсъдят като първа точка днес проект за решение за задължаване на Министерския съвет да изготви доклад във връзка с изпълнението на решения на Народното събрание свързани с бъдещето на комплекса „Марица-изток“.

Преди това депутатите гласуваха предложения дневен ред, който предвиждаше проекторешението да бъде обсъдено утре, като точка втора от дневния ред. Предложението на „Възраждане“ точката да стане първа в дневния ред за днес бе подкрепено със 133 гласа „за“, двама гласуваха –„против“ и 34- ма с „въздържал се“. Депутатите гласуваха още отпадане от дневния ред на предложения като първа точка за днес законопроект за изменение и допълнение на Закона за насърчаване на инвестициите със 181 гласа „за“, един – „п

Балканският творец, преди да бъде опознат в света, първо трябва да бъде опознат от своите съседи. Това заяви проф. Хюсеин Мевсим, професор по български език и литература в Анкарския университет, по време на откриването на паметна плоча на Атанас и Любомир Далчеви в двора на Генералното консулство на България в Солун, Гърция. Плочата е поставена по инициатива на и консулството ни в Солун. 

„В един юнски ден, в зноя, тук, в този град – Солун, който е колкото балканско-ориенталски, толкова е и европейски модерен град, се ражда Атанас, вторият син на семейство Христо и Виктория Далчеви. Атанас се ражда година и седем месеца след първородното отроче Любомир“, посочи проф. Мевсим. 

Проф. Хюсеин Мевсим е автор на книгата “Атанас Далчев в Солун и Истанбул”. 

„Литературната история преди всичко се занимава с хроноса &ndas

Програмата започна с композицията „С България в сърцето“ на танцовия ансамбъл с хореограф и художествен ръководител Стоян Стоянов към Общинския младежки дом. Предвидените хореографии бяха 12, но танцьорите не успяха да изпълнят целия репертоар заради дъждовното време. Въпреки дъжда, публиката и танцьорите останаха до последния възможен момент.

Водеща бе актрисата Микаелеа Берчева от Драматичен театър „Драгомир Асенов“ – Монтана.

„Монтана чества 139-та годишнина от Съединението на България. Това историческо събитие е съдбовно за нашата история не само заради постигането на териториална цялост, а най-вече заради вярата на народа ни в собствените му сили. Дейците на Съединението ни дадоха най-ценния урок, най-мъдрата сила, която стана наш национален идеал. Ще ги помним винаги! Честит празник!“, поздрави гражданите с обръщение във Фейсбук страницата си кметът на Монтана Златко Живков, поради отсъствие от страната.

 

За пръв път Ловеч е домакин на фестивала „Здравей, Здраве!”, който започва днес в сградата на Младежкия дом. Това съобщи Даниела Панайотова, координатор на организационния екип в Ловеч.

В програмата са предвидени седем лекции и пет практики. Всичко е подчинено на здравето, грижата, превенцията и профилактиката, повишаване на здравната култура на хората и обръщането им към един здравословен и по-осъзнат начин на живот, посочи Панайотова.

През целия ден ще има и базар на здравословни продукти.

Асен Миланов ще разкаже за родовата карма и как нашият род влияе на живота ни, Лора Русанова ще представи техники за постигане на психическо и физическо здраве, а Владимир Игнатов ще сподели информация за биорезонанса, радиестезията и лечението с природни средства. Д-р Весела Балтова ще говори за женското здраве и хормоналния баланс, Дорина Ташева ще разкаже за емо

Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) ще проведе днес заседание, на което ще бъде обсъден проект на постановление на Министерския съвет (МС) за определяне размера на линията на бедност за страната за 2025 г., внесен от министъра на труда и социалната политика. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Кабинетът предлага от 1 януари 2025 година линията на бедност да е 638 лева. За тази година тя е 526 лв. 

От КНСБ смятат, че линията на бедност за следващата година трябва да е 667 лв., а не 638 лв. В позиция, публикувана на сайта на конфедерацията, се посочва, че синдикатът не приема подхода за определянето на размера на линията на бедност и няма да подкрепи така предложения проект на постановление на МС.

КНСБ настоява методиката за определяне на линията на бедност сериозно да се прецизира, като се дефинират минималните потребности, ко

Политическите партии и коалиции постигнаха консенсус за състава на секционните избирателни комисии в община Шумен за предстоящите парламентарни избори, насрочени за 27 октомври, съобщиха от пресотдела на Община Шумен. За определените със заповед на кмета на Шумен проф. Христо Христов 127 избирателни секции, членовете на СИК са общо 1095 души.

По предварителното разпределение, с което всички представители на политическите сили се съгласиха, Коалиция „ГЕРБ-СДС“ ще има 43 председатели, 42 зам.-председатели и секретари и 208 членове в СИК (общо 335 места). Коалиция „Продължаваме промяната - Демократична България“ ще има 24 председатели, 25 зам.-председатели, 25 секретари и 118 членове в СИК (общо 192 места). Партия „Възраждане“ ще има 25 председатели, по 24 зам.-председатели и секретари и 114 членове в състава на СИК (общо 187 места). „Движ

Народното събрание ще разгледа на първо гласуване Законопроект за изменение и допълнение на Закона за насърчаване на инвестициите. Това предвижда първа точка от проектопрограмата за работа на депутатите, публикувана на интернет страницата на парламента.

Вносител на законопроекта е Министерският съвет.

Очаква се на първо гласуване да бъде обсъден и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за туризма. В предложения дневен ред е и второто гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Търговския закон. Освен това се предлага да бъде разгледан законопроект за ратифициране на Споразумението относно Централноевропейската програма за обмен в университетското образование (CEEPUS IV), подписано в гр. Варшава, Полша, на 20 септември 2023 г., както и  проект на решение за закриване на специализирано частно висше училище с наименование „Европейско висше уч

Общините Видин, Кула, Димово и Ружинци имат одобрени проекти по процедура „Извършване на строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане с оглед реформиране на съществуващите домове за стари хора“. Те ще получат общо 10 713 341 лева, се посочва във фейсбук страницата на Областния информационен център (ОИЦ) – Видин.

Безвъзмездно финансиране на стойност 2 459 393 лева ще вземе Община Видин за реализацията на проекта „Реформиране на Дом за стари хора в с. Кутово”. 

Община Кула ще извърши строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане в дома за стари хора в граничния град за 3 603 715 лева. 

С 2 572 297лева безвъзмездна подкрепа Община Димово ще изпълни проект „Извършване на строителни дейности за реконструкция и дострояване на сградата и доставка на оборудване и обзавеждане в Дом за стари хора в с.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Очевидно това е поредната провокация на РСМ, целяща да разруши постигнатото до момента, коментира Даниел Митов думи на вицепремиера на РСМ за България
Около 17% от кандидатите за работа в НСО стигат до назначаване, 50% отпадат още на медицинските прегледи, каза генерал-майор Емил Тонев
Ремонтът на Дунав мост се извършва в 400-метрова отсечка
Община Несебър започва подготовка за строителство на социални жилища
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Местен фокус
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Сфера
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Сфера
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
В детайли
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Сфера
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
В детайли
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Основна линия
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Основна линия
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Контекст
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.