Начало Сфера С тържествен молебен в Пловдив започна отбелязването на 139 години от Съединението на България и празника на града
12260
България

С тържествен молебен в Пловдив започна отбелязването на 139 години от Съединението на България и празника на града

Преди началото на службата митрополит Николай бе посрещнат от кмета на Пловдив Костадин Димитров, генерал-майор Явор Матеев, командир на Съвместното командване на специалните операции.На тържествения молебен присъстваха още районни кметове, заместник-кметове, общински съветници на Пловдив, както и областният управител проф. Христина Янчева.

| 06 Септември 2024, 13:08 ч.
С тържествен молебен в Пловдив започна отбелязването на 139 години от Съединението на България и празника на града
С тържествен молебен в Пловдив започна отбелязването на 139 години от Съединението на България и празника на града
Снимка © БТА

С тържествен молебен в Пловдив, отслужен в Катедрален храм “Света Богородица” от Негово Високопреосвещенство Пловдивския Митрополит Николай, започна отбелязването на 139 години от Съединението на България и празника на града.

Интензивен е трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) "Видин" и "Кардам" на границата с Румъния на изход за товарни и леки автомобили, съобщиха от Главна дирекция "Гранична полиция" на МВР на сайта си.

От "Гранична полиция" препоръчват да се използват алтернативни маршрути. Те припомнят, че на ГКПП ``Оряхово`` от 9 септември поради ниското ниво на река Дунав фериботната платформа преустанови работа.

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП "Русе", шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП "Силистра", ГКПП "Кардам", ГКПП "Дуранкулак", ГКПП "Кайнарджа" и ГКПП "Крушари". Последните два са с работно време от 8:00 до 20:00 часа всеки ден, през тях не с

Утвърдените избирателни секции в община Разград са общо 71, включително секции в разградската болница и Районна служба „Изпълнение на наказанията“, както и три подвижни секционни комисии. Това съобщиха от общинската администрация. С Решение №21/16.09.2024 г. на РИК - Разград е определен броят на членовете на всяка Секционна избирателна комисия (СИК), както и разпределението на местата в комисиите и техните ръководства между партиите и коалициите на територията на община Разград, посочиха от институцията. Общият брой на членовете на 71 секционни комисии е 605.

Консултациите за назначаване на съставите на секционните избирателни комисии на територията на Община Разград ще се проведат на 20 септември, петък в сградата на Община Разград. Поканата за участие в консултациите е отправена от кмета Добрин Добрев към представители на парламентарно представените партии и коали

В дарителската сметка, открита от община Болярово за подпомагане на пострадалите от юлските пожари семейства, набраните средства към днешна дата са 203 342 лева, съобщиха от общинската администрация. Разпределението на помощта ще стане с решение на местния Общински съвет.

Към настоящия момент 13 домакинства от община Болярово са подпомогнати по Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика, обявиха още от пограничната община. Разпределените средства са общо 32 500 лева.

Всички пострадали от пожарите в селата Воден и Крайново са получили еднократна помощ в максимален размер от 1578 лв. за покриване на инцидентно възникнали потребности. Помощ за обзавеждане в максималния размер от 2500 лв. са получили 10 семейства от село Воден и три - от село Крайново, допълниха от администрацията в Болярово. Отделно, Общинският съвет също гласува ф

През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организацията.

Фондацията предоставя подкрепа на хора, пострадали от насилие или в риск от такова.
През тези години работещите в "П.У.Л.С." са помогнали на близо 20 хил. души, които са били изведени от рискова среда или са били част от подкрепящите програми. 

Три амбициозни дами - Татяна Арсова, Яна Кацарова и Екатерина Велева, която е и настоящ председател на фондацията, учредяват "П.У.Л.С." през 1999 г. в град Перник. Двадесет и пет години по-късно фондацията вече има регистриран клон в Кърджали с установен опит и добри практики. 

Тази есен "П.У.Л.С." ще организира редица прояви, чрез които ще благодари на всички институции, спонсори и организации, с които си партнира. Кулминаци

Като служебно правителство, няма да забавим нито един проект в областта за жп транспорта, който би допринесъл за преодоляване задръстванията по границите ни, увери служебният министър на транспорта Красимира Стоянова по време на изслушване в парламента. То бе по искане на „БСП за България“ във връзка със затрудненията при преминаването на границите с Гърция, Турция и Румъния и инициативата на Гърция и Турция за намиране на алтернативен транспортен коридор и заобикаляне на България.

Според левицата през последните 35 години не се прави нищо за жп превозите у нас.

Категорично не мога да се съглася с твърдението, че в последните години нищо не се прави за жп транспорта, заяви министърът. И подчерта, че България следва европейските директиви. Много са проектите, финансирани в жп транспорта, отбеляза Красимира Стоянова. Според нея балансът между железопътния

Преди началото на службата митрополит Николай бе посрещнат от кмета на Пловдив Костадин Димитров, генерал-майор Явор Матеев, командир на Съвместното командване на специалните операции. На тържествения молебен присъстваха още районни кметове, заместник-кметове, общински съветници на Пловдив, както и областният управител проф. Христина Янчева.

Този наш богоспасяем град Пловдив винаги е давал на България. Дал е началото на борбата за църковна независимост, дал е десетки стотици хора на духа. Пловдив е дал Съединението. Забележете, че съединението не е извоювано от България. То е извоювано в Пловдив, то е дадено на България от Пловдив. Може би затова тук се чувства един особен благотворен дух, каза митрополит Николай. За поредна година духът на единството в нашето Отечество е помрачен. Няма нужда да споменавам, че дните, които преживяваме са непознати в цялата българска история. В такива дни и времена най-важното, скъпи братя и сестри, е личният пример. Пловдив винаги е давал пример на България и аз съм сигурен, че вие сега можете да го дадете отново. Обръщам се към градските първенци на Пловдив с думите на светия апостол - приемайте се едни други, както и Христос ви прие. Имайте едно сърце и душа. Дайте пример на България, както вашите предшественици го дадоха преди 139 години и ще бъдете блажени, както са блажени тия, които дават, а не тия, които взимат, посочи още той. 

Събитието приключи с полагане на венци и цветя на паметника на Гаврил Кръстевич в двора на храма.

 

Община Попово започна работа по изпълнението на проект, свързан с реализацията на мерки за предотвратяване на наводнения от река Поповска. Дейностите започнаха, след като Общината сключи споразумение с Министерството на регионалното развитие и благоустройството и бе одобрена за финансиране от държавния бюджет за 2024 г., информират от общинската администрация. 

Община Попово е сключила договор с фирмата изпълнител на строително-монтажните работи. Стойността на проекта е общо 3 073 100 лева. Крайният срок за изпълнението му е 31 декември 2026 година. 

Извършват се изкопни работи по корекцията на коритото на реката и почистване на терена около него в района на ул. „Аспарух“. Впоследствие предстои изграждане на бетонни укрепителни стени и облицовки в участъка до ул. „Раковска“, посочват от администрацията. 

Проектът е един от ше

Във връзка с концерта на световноизвестния оперен певец Андреа Бочели в София на Националния стадион „Васил Левски“ се въвеждат промени в организация на градския транспорт, като се осигурява намален интервал на движение, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. 

С цел гражданите да могат спокойно да се придвижат, метрото и част от автобусните и трамвайните линии на градския транспорт ще се движат по-често, обясниха от Общината. 

От 16:00 часа до 22:00 часа на 14 септември се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в концерта, на паркинга на моста пред Националния стадион „Васил Левски”.

Столичната дирекция на вътрешните работи организира постове за контрол и регулиране на движението за горепосоченото време и места. Между 22:00 ч. и 23:30 ч. движението на част от

Търговищкият окръжен съд пусна под парична гаранция бившия кмет на Омуртаг Ешреф Ешрефов, обвинен в участие в организирана престъпна група. Съдебният състав уважи искането на защитата за изменение на мярката за неотклонение „Домашен арест“ в по-лека на Е. Е. и постанови „Парична гаранция“ в размер на 20 хиляди лева, съобщи говорителят на Окръжния съд в Търговище Десислава Здравкова. 

От институцията припомнят, че Е. Е. е привлечен като обвиняем за това, че от началото на 2019 година е участвал в организирана престъпна група в Омуртаг и на територията на общината с цел извършване, съгласувано в страната, на престъпления по служба, за които е предвидено наказание „Лишаване от свобода” повече от три години. Групата е създадена с користна цел и в нея участват длъжностни лица, посочват от съда.

Съдебният състав счита, че към момента пр

Фонд „Социална закрила“ (ФСЗ) към Министерството на труда и социалната политика (МТСП) подкрепи с общо 32 500 лева 13 домакинства от Община Болярово, чиито домове пострадаха при пожарите през юли, съобщиха от министерството.

Помощ за обзавеждане в максималния размер от 2500 лв. са получили десет семейства от село Воден и три от село Крайново. На всички пострадали е отпусната и еднократната помощ в максимален размер от 1578 лв. за покриване на инцидентно възникнали потребности.

Средствата от Фонд „Социална закрила“ могат да бъдат използвани само за ново оборудване и обзавеждане, когато то е било унищожено в резултат на бедствие, припомнят от ведомството.

От началото на 2024 г. са подадени 35 заявления за еднократна помощ от ФСЗ. Отпуснати са общо над 70 600 лв. на 31 домакинства, пострадали при бедствията в общините Царево, Самоков, Велики П

Новите мерки на Българската народна банка (БНБ) за ипотечното кредитиране ще отдалечат във времето мечтите за собствен дом основно на хората с ниски доходи, но като цяло не се очаква да имат съществено отражение върху активността на пазара на недвижими имоти и на кредитирането в България. Това каза в интервю Александър Бочев, председател на Управителния съвет на Националното сдружение "Недвижими имоти" (НСНИ).

Миналата седмица Управителният съвет на БНБ прие новите мерки, които влизат в сила от 1 октомври, като те предвиждат съотношението между размера на кредита и стойността на обезпечението при отпускане да е в размер не по-висок от 85 на сто; съотношението между размера на текущите плащания във връзка с обслужването на дълга и месечния доход на кредитополучателя при отпускане да е в размер не по-висок от 50 на сто; максималният срок по договора за кредит да не е по-дълъг от

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Очевидно това е поредната провокация на РСМ, целяща да разруши постигнатото до момента, коментира Даниел Митов думи на вицепремиера на РСМ за България
За такава обидна квалификация в една европейска държава се "взима главата" на министър веднага, хвърчат оставки, коментира пред журналисти зам.-председателят на ГЕРБ и бивш външен ...
Около 17% от кандидатите за работа в НСО стигат до назначаване, 50% отпадат още на медицинските прегледи, каза генерал-майор Емил Тонев
От кандидатите за работа в Националната служба за охрана (НСО) 17,5% успяват да бъдат назначени, а около 50% отпадат още на медицинските прегледи. Това каза в първото си интервю н ...
Ремонтът на Дунав мост се извършва в 400-метрова отсечка
С около 200 метра е удължен участъкът, който се ремонтира на Дунав мост при Русе. Въведената временна организация на движение на съоръжението е в същата лента, в която от 10-и юли ...
Община Несебър започва подготовка за строителство на социални жилища
Община Несебър започва подготовка за строителство на социални жилища. Вече е определен парцел, намиращ се на територията на курорта Слънчев бряг. Започва и процедура по изготвяне н ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Тикер в 04:19 ч.
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше отк ...
Начало Сфера
12260
България

С тържествен молебен в Пловдив започна отбелязването на 139 години от Съединението на България и празника на града

Преди началото на службата митрополит Николай бе посрещнат от кмета на Пловдив Костадин Димитров, генерал-майор Явор Матеев, командир на Съвместното командване на специалните операции.На тържествения молебен присъстваха още районни кметове, заместник-кметове, общински съветници на Пловдив, както и областният управител проф. Христина Янчева.

| 06 Септември 2024, 13:08 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
С тържествен молебен в Пловдив започна отбелязването на 139 години от Съединението на България и празника на града
С тържествен молебен в Пловдив започна отбелязването на 139 години от Съединението на България и празника на града
Снимка © БТА

С тържествен молебен в Пловдив, отслужен в Катедрален храм “Света Богородица” от Негово Високопреосвещенство Пловдивския Митрополит Николай, започна отбелязването на 139 години от Съединението на България и празника на града.

Интензивен е трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) "Видин" и "Кардам" на границата с Румъния на изход за товарни и леки автомобили, съобщиха от Главна дирекция "Гранична полиция" на МВР на сайта си.

От "Гранична полиция" препоръчват да се използват алтернативни маршрути. Те припомнят, че на ГКПП ``Оряхово`` от 9 септември поради ниското ниво на река Дунав фериботната платформа преустанови работа.

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП "Русе", шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП "Силистра", ГКПП "Кардам", ГКПП "Дуранкулак", ГКПП "Кайнарджа" и ГКПП "Крушари". Последните два са с работно време от 8:00 до 20:00 часа всеки ден, през тях не с

Утвърдените избирателни секции в община Разград са общо 71, включително секции в разградската болница и Районна служба „Изпълнение на наказанията“, както и три подвижни секционни комисии. Това съобщиха от общинската администрация. С Решение №21/16.09.2024 г. на РИК - Разград е определен броят на членовете на всяка Секционна избирателна комисия (СИК), както и разпределението на местата в комисиите и техните ръководства между партиите и коалициите на територията на община Разград, посочиха от институцията. Общият брой на членовете на 71 секционни комисии е 605.

Консултациите за назначаване на съставите на секционните избирателни комисии на територията на Община Разград ще се проведат на 20 септември, петък в сградата на Община Разград. Поканата за участие в консултациите е отправена от кмета Добрин Добрев към представители на парламентарно представените партии и коали

В дарителската сметка, открита от община Болярово за подпомагане на пострадалите от юлските пожари семейства, набраните средства към днешна дата са 203 342 лева, съобщиха от общинската администрация. Разпределението на помощта ще стане с решение на местния Общински съвет.

Към настоящия момент 13 домакинства от община Болярово са подпомогнати по Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика, обявиха още от пограничната община. Разпределените средства са общо 32 500 лева.

Всички пострадали от пожарите в селата Воден и Крайново са получили еднократна помощ в максимален размер от 1578 лв. за покриване на инцидентно възникнали потребности. Помощ за обзавеждане в максималния размер от 2500 лв. са получили 10 семейства от село Воден и три - от село Крайново, допълниха от администрацията в Болярово. Отделно, Общинският съвет също гласува ф

През тази година пернишката фондация "П.У.Л.С." ще отбележи своята 25-годишнина, съобщи Юлия Андонова - директор „Развитие и комуникации“ в неправителствената организацията.

Фондацията предоставя подкрепа на хора, пострадали от насилие или в риск от такова.
През тези години работещите в "П.У.Л.С." са помогнали на близо 20 хил. души, които са били изведени от рискова среда или са били част от подкрепящите програми. 

Три амбициозни дами - Татяна Арсова, Яна Кацарова и Екатерина Велева, която е и настоящ председател на фондацията, учредяват "П.У.Л.С." през 1999 г. в град Перник. Двадесет и пет години по-късно фондацията вече има регистриран клон в Кърджали с установен опит и добри практики. 

Тази есен "П.У.Л.С." ще организира редица прояви, чрез които ще благодари на всички институции, спонсори и организации, с които си партнира. Кулминаци

Като служебно правителство, няма да забавим нито един проект в областта за жп транспорта, който би допринесъл за преодоляване задръстванията по границите ни, увери служебният министър на транспорта Красимира Стоянова по време на изслушване в парламента. То бе по искане на „БСП за България“ във връзка със затрудненията при преминаването на границите с Гърция, Турция и Румъния и инициативата на Гърция и Турция за намиране на алтернативен транспортен коридор и заобикаляне на България.

Според левицата през последните 35 години не се прави нищо за жп превозите у нас.

Категорично не мога да се съглася с твърдението, че в последните години нищо не се прави за жп транспорта, заяви министърът. И подчерта, че България следва европейските директиви. Много са проектите, финансирани в жп транспорта, отбеляза Красимира Стоянова. Според нея балансът между железопътния

Преди началото на службата митрополит Николай бе посрещнат от кмета на Пловдив Костадин Димитров, генерал-майор Явор Матеев, командир на Съвместното командване на специалните операции. На тържествения молебен присъстваха още районни кметове, заместник-кметове, общински съветници на Пловдив, както и областният управител проф. Христина Янчева.

Този наш богоспасяем град Пловдив винаги е давал на България. Дал е началото на борбата за църковна независимост, дал е десетки стотици хора на духа. Пловдив е дал Съединението. Забележете, че съединението не е извоювано от България. То е извоювано в Пловдив, то е дадено на България от Пловдив. Може би затова тук се чувства един особен благотворен дух, каза митрополит Николай. За поредна година духът на единството в нашето Отечество е помрачен. Няма нужда да споменавам, че дните, които преживяваме са непознати в цялата българска история. В такива дни и времена най-важното, скъпи братя и сестри, е личният пример. Пловдив винаги е давал пример на България и аз съм сигурен, че вие сега можете да го дадете отново. Обръщам се към градските първенци на Пловдив с думите на светия апостол - приемайте се едни други, както и Христос ви прие. Имайте едно сърце и душа. Дайте пример на България, както вашите предшественици го дадоха преди 139 години и ще бъдете блажени, както са блажени тия, които дават, а не тия, които взимат, посочи още той. 

Събитието приключи с полагане на венци и цветя на паметника на Гаврил Кръстевич в двора на храма.

 

Община Попово започна работа по изпълнението на проект, свързан с реализацията на мерки за предотвратяване на наводнения от река Поповска. Дейностите започнаха, след като Общината сключи споразумение с Министерството на регионалното развитие и благоустройството и бе одобрена за финансиране от държавния бюджет за 2024 г., информират от общинската администрация. 

Община Попово е сключила договор с фирмата изпълнител на строително-монтажните работи. Стойността на проекта е общо 3 073 100 лева. Крайният срок за изпълнението му е 31 декември 2026 година. 

Извършват се изкопни работи по корекцията на коритото на реката и почистване на терена около него в района на ул. „Аспарух“. Впоследствие предстои изграждане на бетонни укрепителни стени и облицовки в участъка до ул. „Раковска“, посочват от администрацията. 

Проектът е един от ше

Във връзка с концерта на световноизвестния оперен певец Андреа Бочели в София на Националния стадион „Васил Левски“ се въвеждат промени в организация на градския транспорт, като се осигурява намален интервал на движение, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. 

С цел гражданите да могат спокойно да се придвижат, метрото и част от автобусните и трамвайните линии на градския транспорт ще се движат по-често, обясниха от Общината. 

От 16:00 часа до 22:00 часа на 14 септември се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в концерта, на паркинга на моста пред Националния стадион „Васил Левски”.

Столичната дирекция на вътрешните работи организира постове за контрол и регулиране на движението за горепосоченото време и места. Между 22:00 ч. и 23:30 ч. движението на част от

Търговищкият окръжен съд пусна под парична гаранция бившия кмет на Омуртаг Ешреф Ешрефов, обвинен в участие в организирана престъпна група. Съдебният състав уважи искането на защитата за изменение на мярката за неотклонение „Домашен арест“ в по-лека на Е. Е. и постанови „Парична гаранция“ в размер на 20 хиляди лева, съобщи говорителят на Окръжния съд в Търговище Десислава Здравкова. 

От институцията припомнят, че Е. Е. е привлечен като обвиняем за това, че от началото на 2019 година е участвал в организирана престъпна група в Омуртаг и на територията на общината с цел извършване, съгласувано в страната, на престъпления по служба, за които е предвидено наказание „Лишаване от свобода” повече от три години. Групата е създадена с користна цел и в нея участват длъжностни лица, посочват от съда.

Съдебният състав счита, че към момента пр

Фонд „Социална закрила“ (ФСЗ) към Министерството на труда и социалната политика (МТСП) подкрепи с общо 32 500 лева 13 домакинства от Община Болярово, чиито домове пострадаха при пожарите през юли, съобщиха от министерството.

Помощ за обзавеждане в максималния размер от 2500 лв. са получили десет семейства от село Воден и три от село Крайново. На всички пострадали е отпусната и еднократната помощ в максимален размер от 1578 лв. за покриване на инцидентно възникнали потребности.

Средствата от Фонд „Социална закрила“ могат да бъдат използвани само за ново оборудване и обзавеждане, когато то е било унищожено в резултат на бедствие, припомнят от ведомството.

От началото на 2024 г. са подадени 35 заявления за еднократна помощ от ФСЗ. Отпуснати са общо над 70 600 лв. на 31 домакинства, пострадали при бедствията в общините Царево, Самоков, Велики П

Новите мерки на Българската народна банка (БНБ) за ипотечното кредитиране ще отдалечат във времето мечтите за собствен дом основно на хората с ниски доходи, но като цяло не се очаква да имат съществено отражение върху активността на пазара на недвижими имоти и на кредитирането в България. Това каза в интервю Александър Бочев, председател на Управителния съвет на Националното сдружение "Недвижими имоти" (НСНИ).

Миналата седмица Управителният съвет на БНБ прие новите мерки, които влизат в сила от 1 октомври, като те предвиждат съотношението между размера на кредита и стойността на обезпечението при отпускане да е в размер не по-висок от 85 на сто; съотношението между размера на текущите плащания във връзка с обслужването на дълга и месечния доход на кредитополучателя при отпускане да е в размер не по-висок от 50 на сто; максималният срок по договора за кредит да не е по-дълъг от

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Очевидно това е поредната провокация на РСМ, целяща да разруши постигнатото до момента, коментира Даниел Митов думи на вицепремиера на РСМ за България
Около 17% от кандидатите за работа в НСО стигат до назначаване, 50% отпадат още на медицинските прегледи, каза генерал-майор Емил Тонев
Ремонтът на Дунав мост се извършва в 400-метрова отсечка
Община Несебър започва подготовка за строителство на социални жилища
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Местен фокус
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Сфера
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Сфера
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
В детайли
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Сфера
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
В детайли
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Основна линия
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Основна линия
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Контекст
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.