Начало Сфера С изпълнения на Духовия оркестър в Перник отбелязаха 139 години от Съединението
12313
България

С изпълнения на Духовия оркестър в Перник отбелязаха 139 години от Съединението

С концерт на Духовия оркестър с диригент Трифон Трифонов Перник отбеляза тържествено Деня на Съединението - 6 септември.Проявата се състоя пред новоремонтираната сграда на Двореца на културата в присъствието на областния управител Людмил Веселинов, заместник-кметът Стефан Кръстев, граждани и общественици.

| 06 Септември 2024, 14:04 ч.
С изпълнения на Духовия оркестър в Перник отбелязаха 139 години от Съединението
С изпълнения на Духовия оркестър в Перник отбелязаха 139 години от Съединението
Снимка © БТА

С концерт на Духовия оркестър с диригент Трифон Трифонов Перник отбеляза тържествено Деня на Съединението - 6 септември. Проявата се състоя пред новоремонтираната сграда на Двореца на културата в присъствието на областния управител Людмил Веселинов, заместник-кметът Стефан Кръстев, граждани и общественици. В концертната програма прозвучаха разнообразни музикални творби. 

Тринайсет нелегални мигранти са задържани в Бургас след полицейско преследване. Те са били превозвани в два автомобила с търговищка регистрация, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Водачите на автомобилите също са задържани. Те са грузински граждани.

Двата автомобила не са спрели на подаден сигнал със стоп палка на контролно-пропускателния пункт "Пода", след което е започнало полицейско преследване. Задържането е станало на булевард "Тодор Александров" от полицейски екипи.

Мигрантите са се самоопредели като сирийци.

"Възможности за развитие на дамския бизнес чрез европейски проекти и програми" е тема на Дамски бизнес форум. Събитието е насрочено за 8 ноември и отваря врати към нови хоризонти и възможности за успех, посочи Гюлджан Ахмедова от Търговище, която е регионален председател на Българо-турски дамски бизнес клуб – организатор на форума.

Подобно събитие се проведе в Търговище през юни и в него се включиха около 130 участници от двете страни, припомня . 

Вече тече записването за участие. Предварителната програма включва няколко панела. Първият е на тема "Европейски програми и проекти за женско предприемачество". По думите на Ахледова ще бъдат представени вдъхновяващи истории, които описват успеха на дамския бизнес в България и Турция. Вторият панел ще даде практически съвети и насоки за това как се кандидатства успешно за финансиране. Ще бъдат обсъдени предизвикателс

Неправоспособна 26-годишна шуменка, шофирала автомобил „Мерцедес“, се удари с управляваната от нея лека кола в крайпътно дърво около 20:00 часа снощи по пътя от село Новосел към Шумен, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Жената е загубила контрол над автомобила на влизане в града поради движение с несъобразена скорост. След като леката кола се е ударила в дървото, се е запалила и изгоряла, отбелязаха от пресцентъра на полицията в Шумен. 

От там уточняват, че 31-годишен местен жител, пътник в автомобила, е откаран за преглед в шуменската болница, където са установени множество фрактури на кости и луксации на десния му крак. 

Образувано е досъдебно производство, допълват от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Временна организация на движението е въведена на 363-тия километър на автомагистрала „

Досега не е разработвана цялостна стратегия за преминаване през граничните пунктове на страната и прилежащата към тях инфраструктура. Сега финансовото министерство и агенция "Митници" разработват такава стратегия за модернизация на ГКПП за облекчаване на пропускателната им способност и за ефективен граничен контрол, съобщи в НС служебният вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова.

 През гранични пунктове "Капитан Андреево" и "Лесово" се обработват 32 процента от камионите, които минават през страната. Средната обработка на товарни превозни средства на "Капитан Андреево" за 2023 година е 2855 камиона на ден. Преди влизането им в България те минават на проверки и в Турция, които продължат еднакво дълго като нашите. Идентична е ситуацията и на "Лесово" - там на ден за 2023 година средно минават 1330 камиона или 56 на час.

На румънската граница забавянето на т

Мога да кажа, че Централната избирателна комисия (ЦИК) приема решенията си съобразно разпоредбите на закона, а не под политически натиск, заяви в предаването „Неделя 150" на БНР председателят на изборния орган Камелия Нейкова.

За себе си тя обясни, че не само за тези избори, но назад във времето никой не е оказвал натиск за начина, по който гласува, когато се приемат решения. По думите останалите колеги в комисията също не са споделяли за оказван натиск върху тях. "Като че ли някой се опитва да създаде недоверие към ЦИК, все едно работим така, че вотът да е нечестен и да има после основания за оспорването му", смята Нейкова.

Тя добави също, че ЦИК не се влияе от решения на партии, на политически органи. Според нея политическите субекти трябва да решават проблемите си в рамките на своите формации, като е недопустимо някой да очаква ЦИК да е арбитър или да вземе т

Поздравление по повод празника отправи областният управител на Перник Людмил Веселинов. "Съединението не е просто исторически факт, то е символ на това какво можем да постигнем, когато сме заедно, когато оставим различията зад гърба си и се борим заедно за общото благо. Днес, в съвременния свят, този урок е по-важен от всякога. Единството ни е нашата най-голяма сила! Вярвам, че заедно можем да преодолеем всички предизвикателства и да изградим един по-добър свят за нас и за идните поколения", написа той във Фейсбук. 

Със свои думи към перничани се обърна и кметът на града Станислав Владимиров. "На днешния ден преди 139 години българският народ изживя един от най-възторжените дни в историята си. Съединението на Княжество България и Източна Румелия определи хода на историята ни и постави родината ни трайно на политическата карта на Европа. С него България заяви себе си пред света като единна държава на свободен и горд народ", заяви той. 

Денят на Съединението беше отбелязан и в община Радомир с изложба, поднасяне на цветя и тематична музикална програма.

 

Министерството на електронното управление (МЕУ) публикува за обществено обсъждане проект на актуализирана Методика за удостоверяване на съответствието на доставения тип техническо устройство за машинно гласуване с изискванията на Изборния кодекс и изискванията на техническата спецификация, съобщиха от ведомството.

Документът е изготвен съвместно с Българския институт по метрология и Българския институт за стандартизация.

Измененията на методиката обхващат и надграждане на процедурата по удостоверяване на техническите устройства за машинно гласуване. Желаещите могат да се запознаят с проекта на методика за удостоверяване на съответствието на машините за гласуване на официалния сайт на министерството. 

До 19 септември т. г. всички заинтересовани страни могат да предоставят становище по методиката в деловодството на министерството или имейл: mail@egov.government

Ден на траур е обявен в Разлог, родното място на старши лейтенант Венцислав Дункин, който загина в катастрофата с учебно-боен самолет L-39 ZA в авиобаза „Граф Игнатиево“. В днешния ден българските знамена на сградата на общинска администрация ще бъдат наполовина свалени и никакви мероприятия няма да се провеждат, съобщиха от Общината. 

Тридневният фестивал „Свири ми се, пее ми се, оро ми се игра“ в село Баня вчера е започнал с едноминутно мълчание в знак на почит, но не е отменен, тъй като е събрал хора от цялата страна, а подготовката за него тече много отдавна, обясниха пресцентъра на общинската администрация. Никакви други организации няма да бъдат провеждани в днешния ден на територията на Разлог, допълниха от институцията. 

Старши лейтенант Дункин е загиналият втори пилот при самолетната катастрофа в авиобаза „Граф Игнат

По предложение на парламентарната група на „Възраждане“ депутатите ще обсъдят като първа точка днес проект за решение за задължаване на Министерския съвет да изготви доклад във връзка с изпълнението на решения на Народното събрание свързани с бъдещето на комплекса „Марица-изток“.

Преди това депутатите гласуваха предложения дневен ред, който предвиждаше проекторешението да бъде обсъдено утре, като точка втора от дневния ред. Предложението на „Възраждане“ точката да стане първа в дневния ред за днес бе подкрепено със 133 гласа „за“, двама гласуваха –„против“ и 34- ма с „въздържал се“. Депутатите гласуваха още отпадане от дневния ред на предложения като първа точка за днес законопроект за изменение и допълнение на Закона за насърчаване на инвестициите със 181 гласа „за“, един – „п

Нова седма демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ беше официално открита днес във фамилното стопанството на Десислава и Иван Кабурови "ДЕИВ-2007" в село Мало Конаре, обл. Пазарджик. Тази демо точка също както и останалите, изградени в страната, е част от технологичната инфраструктура на ЕЦИХ АгроХъб.БГ, която се изгражда на територията на България по проекта с фокус прецизно земеделие AgroDigiRisе. По този начин се предполага, че ще може да бъде подпомогнато развитието и популяризирането на щадящо ресурсите устойчиво земеделие, чиято идея е "производството на повече с по-малко". 

Днешното събитие започна с официално откриване, по време на което управителите на "ДЕИВ-2007" представиха дейността на стопанството, както и иновациите, които прилагат. "Аз и моята съпруга се трудим много и се опитваме да помагаме на всички земеделски производители, за

Забавяне в проекта по изграждане на новия Медицински център в Царево няма. В срок до 95 дни ще бъде завършена процедурата по построяването и ще бъдат преместени всички специалисти в новата сграда. Това заяви кметът на община Царево Марин Киров, цитиран от пресцентъра на общинската администрация в официалната фейсбук страница. 

По думите на Киров е осигурено финансиране за довършителния етап на строително-монтажните работи, както и за необходимата медицинска апаратура. „Вчера поставихме и началото на партньорство с един от водещите бургаски медицински центрове да ни осигуряват специалисти“, каза още той.

Предстои в следващите месеци да се извърши саниране на сградата, съобразно изискванията за енергийна ефективност. В изпълнение е и процесът по планиране на терена, включително проектирането на паркинг зона за автомобили и места със зарядна станция за еле

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Намирам се в Йемен, където ще се опитам да стигна до българите от кораба „Галакси лийдър“ (Galaxy Leader) - капитанът Любомир Чанев и старши помощник-капитанът Данаил В ...
За да бъдат изчистени избирателните списъци от т.нар. мъртви души, е нужна законодателна промяна, каза Росен Карадимов
За да бъдат изчистени избирателните списъци от т.нар. мъртви души, е нужна законодателна промяна и воля на парламента, но това на този етап не е възможно, защото парламентът излиза ...
Изпълнението на местните приходи в бюджета на Община Хасково за 2023 г. е над 100 процента, съобщиха от общинската администрация
Изпълнението на местните приходи в бюджета на Хасково за 2023 година е 100,59 процента, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. При заложени приходи от 37 944 465 лв. ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Тикер в 03:16 ч.
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше отк ...
Начало Сфера
12313
България

С изпълнения на Духовия оркестър в Перник отбелязаха 139 години от Съединението

С концерт на Духовия оркестър с диригент Трифон Трифонов Перник отбеляза тържествено Деня на Съединението - 6 септември.Проявата се състоя пред новоремонтираната сграда на Двореца на културата в присъствието на областния управител Людмил Веселинов, заместник-кметът Стефан Кръстев, граждани и общественици.

| 06 Септември 2024, 14:04 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
С изпълнения на Духовия оркестър в Перник отбелязаха 139 години от Съединението
С изпълнения на Духовия оркестър в Перник отбелязаха 139 години от Съединението
Снимка © БТА

С концерт на Духовия оркестър с диригент Трифон Трифонов Перник отбеляза тържествено Деня на Съединението - 6 септември. Проявата се състоя пред новоремонтираната сграда на Двореца на културата в присъствието на областния управител Людмил Веселинов, заместник-кметът Стефан Кръстев, граждани и общественици. В концертната програма прозвучаха разнообразни музикални творби. 

Тринайсет нелегални мигранти са задържани в Бургас след полицейско преследване. Те са били превозвани в два автомобила с търговищка регистрация, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Водачите на автомобилите също са задържани. Те са грузински граждани.

Двата автомобила не са спрели на подаден сигнал със стоп палка на контролно-пропускателния пункт "Пода", след което е започнало полицейско преследване. Задържането е станало на булевард "Тодор Александров" от полицейски екипи.

Мигрантите са се самоопредели като сирийци.

"Възможности за развитие на дамския бизнес чрез европейски проекти и програми" е тема на Дамски бизнес форум. Събитието е насрочено за 8 ноември и отваря врати към нови хоризонти и възможности за успех, посочи Гюлджан Ахмедова от Търговище, която е регионален председател на Българо-турски дамски бизнес клуб – организатор на форума.

Подобно събитие се проведе в Търговище през юни и в него се включиха около 130 участници от двете страни, припомня . 

Вече тече записването за участие. Предварителната програма включва няколко панела. Първият е на тема "Европейски програми и проекти за женско предприемачество". По думите на Ахледова ще бъдат представени вдъхновяващи истории, които описват успеха на дамския бизнес в България и Турция. Вторият панел ще даде практически съвети и насоки за това как се кандидатства успешно за финансиране. Ще бъдат обсъдени предизвикателс

Неправоспособна 26-годишна шуменка, шофирала автомобил „Мерцедес“, се удари с управляваната от нея лека кола в крайпътно дърво около 20:00 часа снощи по пътя от село Новосел към Шумен, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Жената е загубила контрол над автомобила на влизане в града поради движение с несъобразена скорост. След като леката кола се е ударила в дървото, се е запалила и изгоряла, отбелязаха от пресцентъра на полицията в Шумен. 

От там уточняват, че 31-годишен местен жител, пътник в автомобила, е откаран за преглед в шуменската болница, където са установени множество фрактури на кости и луксации на десния му крак. 

Образувано е досъдебно производство, допълват от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Временна организация на движението е въведена на 363-тия километър на автомагистрала „

Досега не е разработвана цялостна стратегия за преминаване през граничните пунктове на страната и прилежащата към тях инфраструктура. Сега финансовото министерство и агенция "Митници" разработват такава стратегия за модернизация на ГКПП за облекчаване на пропускателната им способност и за ефективен граничен контрол, съобщи в НС служебният вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова.

 През гранични пунктове "Капитан Андреево" и "Лесово" се обработват 32 процента от камионите, които минават през страната. Средната обработка на товарни превозни средства на "Капитан Андреево" за 2023 година е 2855 камиона на ден. Преди влизането им в България те минават на проверки и в Турция, които продължат еднакво дълго като нашите. Идентична е ситуацията и на "Лесово" - там на ден за 2023 година средно минават 1330 камиона или 56 на час.

На румънската граница забавянето на т

Мога да кажа, че Централната избирателна комисия (ЦИК) приема решенията си съобразно разпоредбите на закона, а не под политически натиск, заяви в предаването „Неделя 150" на БНР председателят на изборния орган Камелия Нейкова.

За себе си тя обясни, че не само за тези избори, но назад във времето никой не е оказвал натиск за начина, по който гласува, когато се приемат решения. По думите останалите колеги в комисията също не са споделяли за оказван натиск върху тях. "Като че ли някой се опитва да създаде недоверие към ЦИК, все едно работим така, че вотът да е нечестен и да има после основания за оспорването му", смята Нейкова.

Тя добави също, че ЦИК не се влияе от решения на партии, на политически органи. Според нея политическите субекти трябва да решават проблемите си в рамките на своите формации, като е недопустимо някой да очаква ЦИК да е арбитър или да вземе т

Поздравление по повод празника отправи областният управител на Перник Людмил Веселинов. "Съединението не е просто исторически факт, то е символ на това какво можем да постигнем, когато сме заедно, когато оставим различията зад гърба си и се борим заедно за общото благо. Днес, в съвременния свят, този урок е по-важен от всякога. Единството ни е нашата най-голяма сила! Вярвам, че заедно можем да преодолеем всички предизвикателства и да изградим един по-добър свят за нас и за идните поколения", написа той във Фейсбук. 

Със свои думи към перничани се обърна и кметът на града Станислав Владимиров. "На днешния ден преди 139 години българският народ изживя един от най-възторжените дни в историята си. Съединението на Княжество България и Източна Румелия определи хода на историята ни и постави родината ни трайно на политическата карта на Европа. С него България заяви себе си пред света като единна държава на свободен и горд народ", заяви той. 

Денят на Съединението беше отбелязан и в община Радомир с изложба, поднасяне на цветя и тематична музикална програма.

 

Министерството на електронното управление (МЕУ) публикува за обществено обсъждане проект на актуализирана Методика за удостоверяване на съответствието на доставения тип техническо устройство за машинно гласуване с изискванията на Изборния кодекс и изискванията на техническата спецификация, съобщиха от ведомството.

Документът е изготвен съвместно с Българския институт по метрология и Българския институт за стандартизация.

Измененията на методиката обхващат и надграждане на процедурата по удостоверяване на техническите устройства за машинно гласуване. Желаещите могат да се запознаят с проекта на методика за удостоверяване на съответствието на машините за гласуване на официалния сайт на министерството. 

До 19 септември т. г. всички заинтересовани страни могат да предоставят становище по методиката в деловодството на министерството или имейл: mail@egov.government

Ден на траур е обявен в Разлог, родното място на старши лейтенант Венцислав Дункин, който загина в катастрофата с учебно-боен самолет L-39 ZA в авиобаза „Граф Игнатиево“. В днешния ден българските знамена на сградата на общинска администрация ще бъдат наполовина свалени и никакви мероприятия няма да се провеждат, съобщиха от Общината. 

Тридневният фестивал „Свири ми се, пее ми се, оро ми се игра“ в село Баня вчера е започнал с едноминутно мълчание в знак на почит, но не е отменен, тъй като е събрал хора от цялата страна, а подготовката за него тече много отдавна, обясниха пресцентъра на общинската администрация. Никакви други организации няма да бъдат провеждани в днешния ден на територията на Разлог, допълниха от институцията. 

Старши лейтенант Дункин е загиналият втори пилот при самолетната катастрофа в авиобаза „Граф Игнат

По предложение на парламентарната група на „Възраждане“ депутатите ще обсъдят като първа точка днес проект за решение за задължаване на Министерския съвет да изготви доклад във връзка с изпълнението на решения на Народното събрание свързани с бъдещето на комплекса „Марица-изток“.

Преди това депутатите гласуваха предложения дневен ред, който предвиждаше проекторешението да бъде обсъдено утре, като точка втора от дневния ред. Предложението на „Възраждане“ точката да стане първа в дневния ред за днес бе подкрепено със 133 гласа „за“, двама гласуваха –„против“ и 34- ма с „въздържал се“. Депутатите гласуваха още отпадане от дневния ред на предложения като първа точка за днес законопроект за изменение и допълнение на Закона за насърчаване на инвестициите със 181 гласа „за“, един – „п

Нова седма демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ беше официално открита днес във фамилното стопанството на Десислава и Иван Кабурови "ДЕИВ-2007" в село Мало Конаре, обл. Пазарджик. Тази демо точка също както и останалите, изградени в страната, е част от технологичната инфраструктура на ЕЦИХ АгроХъб.БГ, която се изгражда на територията на България по проекта с фокус прецизно земеделие AgroDigiRisе. По този начин се предполага, че ще може да бъде подпомогнато развитието и популяризирането на щадящо ресурсите устойчиво земеделие, чиято идея е "производството на повече с по-малко". 

Днешното събитие започна с официално откриване, по време на което управителите на "ДЕИВ-2007" представиха дейността на стопанството, както и иновациите, които прилагат. "Аз и моята съпруга се трудим много и се опитваме да помагаме на всички земеделски производители, за

Забавяне в проекта по изграждане на новия Медицински център в Царево няма. В срок до 95 дни ще бъде завършена процедурата по построяването и ще бъдат преместени всички специалисти в новата сграда. Това заяви кметът на община Царево Марин Киров, цитиран от пресцентъра на общинската администрация в официалната фейсбук страница. 

По думите на Киров е осигурено финансиране за довършителния етап на строително-монтажните работи, както и за необходимата медицинска апаратура. „Вчера поставихме и началото на партньорство с един от водещите бургаски медицински центрове да ни осигуряват специалисти“, каза още той.

Предстои в следващите месеци да се извърши саниране на сградата, съобразно изискванията за енергийна ефективност. В изпълнение е и процесът по планиране на терена, включително проектирането на паркинг зона за автомобили и места със зарядна станция за еле

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
За да бъдат изчистени избирателните списъци от т.нар. мъртви души, е нужна законодателна промяна, каза Росен Карадимов
Изпълнението на местните приходи в бюджета на Община Хасково за 2023 г. е над 100 процента, съобщиха от общинската администрация
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Местен фокус
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Сфера
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Сфера
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
В детайли
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Сфера
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
В детайли
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Основна линия
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Основна линия
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Контекст
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.