Начало Сфера Обичайте българската музика, обърна се към публиката Васил Найденов на концерт в Стралджа
8445
България

Обичайте българската музика, обърна се към публиката Васил Найденов на концерт в Стралджа

Концерт на Васил Найденов постави тази вечер кулминацията на тържествата по повод 55 години от обявяването на Стралджа за град. В продължение на два часа жителите и гостите на града пяха и танцуваха на препълнения площад „Демокрация“ с обичания от поколения българи изпълнител.На сцената с Васил Найденов се качиха Стоян Бозов (соло китара) и Станислава Христова (беквокал).

| 07 Септември 2024, 23:17 ч.
Обичайте българската музика, обърна се към публиката Васил Найденов на концерт в Стралджа
Обичайте българската музика, обърна се към публиката Васил Найденов на концерт в Стралджа
Снимка © БТА

Концерт на Васил Найденов постави тази вечер кулминацията на тържествата по повод 55 години от обявяването на Стралджа за град. В продължение на два часа жителите и гостите на града пяха и танцуваха на препълнения площад „Демокрация“ с обичания от поколения българи изпълнител.

Юристите на ГЕРБ ще направят преглед на законите по Плана за възстановяване и устойчивост, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с избиратели в столичния район „Искър“, излъчвана на живо във Фейсбук.

По думите на Борисов, според Томислав Дончев до момента са направени едва 5 % плащания по плана и е останала реално една година, за да се направят останалите 95 %. Той припомни, че ГЕРБ вече четвърта година не е в управлението, а на критиките на "Продължаваме промяната - Демократична България", че ако не се приемат няколко конкретни закона, то страната ще загуби финансирането по Плана, допълни, че той и партията му са подкрепили всички законодателни инициативи на "сглобката", включително и този за подаването на сигнали за корупция и злоупотреби. Според Бойко Борисов в Плана от ПП-ДБ са били написани „олигарсите, които трябваше да получат милиардите

Спортисти, алпинисти и един учен получиха званието "Почетен гражданин на София" на тържествена сесия на Столичния общински съвет (СОС) по повод празника на града.

На 17 септември Православната църква почита светите великомъченици Надежда, Вяра, Любов и майка им София. На този ден градът, приел името на храма „Света София“ – Божията премъдрост, отбелязва своя празник, съобщиха от Столичната община.

По този повод СОС традиоционно отбелязва празника на София с тържествена сесия, на която удостоява видни личности със званието "Почетен гражданин на София". Специални приветствия към общинските съветници и гражданите отправиха кметът на София Васил Терзиев и председателят на Съвета Цветомир Петров.

Днес отбелязваме празника на нашата столица – град с история, изпълнена със значими моменти, град, който винаги е бил в сърцето на България. София не е

От началото на годината до 9 септември са установени опити на 40 210 души да влязат в страната през българо-турска граница, посочи служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков в отговор на парламентарен въпрос от народния представител Калоян Методиев във връзка с приемането на България в Шенген и мигрантския натиск по българо-турската граница.

В отговора е допълнено, че към момента миграционният натиск на българо-турска граница е със 72% по-малък спрямо същия период на 2023 г. - 141 428 души.

Българските гранични власти са задържали 1666 граждани на трети страни при опит да влязат нелегално в страната. След като са установили наличието на български патрули и постове по линията на границата, 38 457 души самостоятелно са се завърнали във вътрешността на Турция. От турските гранични власти са задържани 87 лица, посочи министър Илков.

През септември 2024 г. з

Във връзка с поредните обидни квалификации към България и българския народ на официални лица от Република Северна Македония, категорично отказваме да влизаме в подобен неевропейски и несъвместим с доброто възпитание тон. Това заявяват в позиция от Министерството на външните работи и добавят, че "нашите партньори са уведомени за непредизвиканите провокации, целящи включително разрушаване на диалога".

За пореден път припомняме ключовото значение на развитието на добросъседски отношения за европейското бъдеще на Република Северна Македония, посочват от външно министерство.

Президентът на Република Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова посети миналата седмица България и се срещна с държавния глава Румен Радев. Силяновска посети страната ни по повод гостуването на Националната опера и балет на РСМ, която ще представи в София операта „Набуко“ от Джузепе Верд

Пожарните екипи са реагирали на 75 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). 

Потушени са 44 пожара за изминалите 24 часа. При инцидентите няма загинали и пострадали.

С преки материални щети са осем от пожарите за денонощието. Два от тях са били в жилищни сгради. Без нанесени материални щети са възникнали 36 пожара.

Извършени са 28 спасителни дейности и помощни операции, от които пет при катастрофи.

 

На сцената с Васил Найденов се качиха Стоян Бозов (соло китара) и Станислава Христова (беквокал). Още след първите няколко песни – „Веднъж“, „Като слънце в огледало“, „Старата любов“, публиката избухваше в бурни аплодисменти. Последваха непреходните хитове „Сбогом, моя любов“, „Всичко ми е наред“, „Синева“, „По първи петли”, „Телефонна любов“, „Бързаш няма време“, „Джули“, „Казано честно, всичко ми е наред“, „Сигурно“.

Няколко пъти Васил Найденов попита: „Не се ли уморихте?“. Публиката отвръщаше с мощни възгласи „Неее, ощеее!“. С многократни бисове прозвучаха още „На случайна гара“, „Седем пъти“, „Рали“, „Междучасие“ и други емблематични песни, обичани от няколко поколения.

„Обичайте българската музика, на която въобще не е било толкова лесно, все едно какво се говори в медиите“, обърна се към множеството Васил Найденов. В края на концерта той слезе от сцената при публиката и пя сред хората. 

„Обичам го, великан е!“, „При Васил Найденов няма звездомания, не само голям певец, а и голям човек“, „Няма лоша негова песен, щастлива съм, че имах възможност за първи път в живота си да го чуя на живо“, споделиха пред репортер хора от публиката.

Пищна заря озари небето над централния площад в Стралджа по време на концерта, а преди началото му нагоре полетяха 55 балона. Преди Васил Найденов да се качи на сцената, приветствие за празника отправи кметът на община Стралджа Атанас Киров.

През следващото денонощие облачността над по-голямата част от страната ще е значителна. Валежи ще има главно в следобедните часове в Югозападна България и на отделни места в североизточните райони.

През нощта ще е почти тихо, а през деня ще духа слаб източен, в Източна България – до умерен северен вятър. Минималните температури ще са между 9° и 14°, максималните – предимно между 20° и 25°. В София минимална – около 12°, максимална – около 20°.

По Черноморието облачността ще е променлива, често значителна. Вечерта на отделни места ще има превалявания от дъжд. Ще духа до умерен северен вятър. Максималните температури ще са 22°-25°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, през нощта срещу петък ще започне да се усилва.

В планините ще преобладава облачно време. Валежи от дъжд

Под мотото „Първата помощ и спортът“, Столичната организация на Българския Червен кръст ще отбележи Световния ден на първата помощ, съобщиха от Българския Червен кръст (БЧК).

На специални пунктове на Английската поляна в Южния парк от 10:00 до 12:30 ч. своите дейности ще представят доброволците от Българския младежки Червен кръст и Младежкия авариен екип от Доброволния екип за реакция при бедствия, аварии и кризи, Университетския авариен спасителен отряд, Планинската спасителна служба към БЧК, Главна дирекция „Противопожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) и други партньори на БЧК.

Точно в 12:00 ч. всички присъстващи ще се хванат за ръце и ще направят традиционната за този ден жива верига на първата помощ в знак на своята признателност, почит и уважение към всички доброволци и хора, които са били обучени да оказват първа помощ и са п

Потушен е пожарът в местността Юрта в Свети Влас, .

Около 9:10 часа тази сутрин е подаден сигнал на телефон 112 за пожар в района. Огънят е обхванал сухи треви и храсти. В потушаването му са участвали две противопожарни коли с огнеборци.

Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) ще проведе днес заседание, на което ще бъде обсъден проект на постановление на Министерския съвет (МС) за определяне размера на линията на бедност за страната за 2025 г., внесен от министъра на труда и социалната политика. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Кабинетът предлага от 1 януари 2025 година линията на бедност да е 638 лева. За тази година тя е 526 лв. 

От КНСБ смятат, че линията на бедност за следващата година трябва да е 667 лв., а не 638 лв. В позиция, публикувана на сайта на конфедерацията, се посочва, че синдикатът не приема подхода за определянето на размера на линията на бедност и няма да подкрепи така предложения проект на постановление на МС.

КНСБ настоява методиката за определяне на линията на бедност сериозно да се прецизира, като се дефинират минималните потребности, ко

В консултациите, свикани от кмета на Община Монтана, за разпределение на местата в секционните избирателни комисии (СИК), участваха шест парламентарно представени партии и коалиции.

Участниците одобриха предвидените квоти, но не постигнаха съгласие за съставите на СИК в две секции в село Габровница и монтанския квартал Кошарник, заради които „Възраждане“ отказаха да подпишат протокола, като приложиха и особено мнение.

За парламентарните избори на 27 октомври в община Монтана ще има 79 СИК. Общият брой на хората, които ще работят в тях, е 663 души. Деветчленните комисии са 55, а седемчленните - 24. 

С най-много представители са ГЕРБ-СДС – 200 души, от които 79 са на ръководни позиции; ПП-ДБ – 115 представители, от които 46 са на ръководни позиции; „Възраждане“ - 111 представители, от които 45 са на ръководни позиции; "ДПС -

„Наистина сме щастливи, че днес сме събрани тук. Надявам се с усилията, които полагаме, всички да вървим заедно ръка за ръка, да постигаме нови и нови хоризонти, за едно по-добро бъдеще на нашия град, в който най-важни са хората“, каза кметът на Стралджа.

Гости на празника бяха също областният управител на Ямбол Николай Костадинов, кметът на община Тунджа Станчо Ставрев и заместникът му Стоян Петков. Поздравителен адрес изпрати кметът на Ямбол Валентин Ревански.

На 27 август 1969 г. Стралджа става град с Указ № 828 на Президиума на Народното събрание. 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
Високотехнологични системи ще помогнат на земеделските производители да намалят разходите за вода и торове при храненето на растенията. Технологията беше представена днес по време ...
Община Монтана ще изтегли кредит за екологичен градски транспорт
Обществено обсъждане за параметрите на два кредита от фонд „Флаг“ за проект "Мобилност и зелен транспорт в общините Враца и Монтана" се проведе в Община Монтана. На общ ...
Прокуратурата в Смолян измени от „домашен арест“ в „подписка“ мярката на обвинен в убийство на съселянин
Окръжна прокуратура - Смолян измени мярката от „домашен арест“ в „подписка“ на 72-годишен Кирил Пенчев, привлечен като обвиняем за убийство на съселянин, ка ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Тикер в 04:08 ч.
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше отк ...
Начало Сфера
8445
България

Обичайте българската музика, обърна се към публиката Васил Найденов на концерт в Стралджа

Концерт на Васил Найденов постави тази вечер кулминацията на тържествата по повод 55 години от обявяването на Стралджа за град. В продължение на два часа жителите и гостите на града пяха и танцуваха на препълнения площад „Демокрация“ с обичания от поколения българи изпълнител.На сцената с Васил Найденов се качиха Стоян Бозов (соло китара) и Станислава Христова (беквокал).

| 07 Септември 2024, 23:17 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Обичайте българската музика, обърна се към публиката Васил Найденов на концерт в Стралджа
Обичайте българската музика, обърна се към публиката Васил Найденов на концерт в Стралджа
Снимка © БТА

Концерт на Васил Найденов постави тази вечер кулминацията на тържествата по повод 55 години от обявяването на Стралджа за град. В продължение на два часа жителите и гостите на града пяха и танцуваха на препълнения площад „Демокрация“ с обичания от поколения българи изпълнител.

Юристите на ГЕРБ ще направят преглед на законите по Плана за възстановяване и устойчивост, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с избиратели в столичния район „Искър“, излъчвана на живо във Фейсбук.

По думите на Борисов, според Томислав Дончев до момента са направени едва 5 % плащания по плана и е останала реално една година, за да се направят останалите 95 %. Той припомни, че ГЕРБ вече четвърта година не е в управлението, а на критиките на "Продължаваме промяната - Демократична България", че ако не се приемат няколко конкретни закона, то страната ще загуби финансирането по Плана, допълни, че той и партията му са подкрепили всички законодателни инициативи на "сглобката", включително и този за подаването на сигнали за корупция и злоупотреби. Според Бойко Борисов в Плана от ПП-ДБ са били написани „олигарсите, които трябваше да получат милиардите

Спортисти, алпинисти и един учен получиха званието "Почетен гражданин на София" на тържествена сесия на Столичния общински съвет (СОС) по повод празника на града.

На 17 септември Православната църква почита светите великомъченици Надежда, Вяра, Любов и майка им София. На този ден градът, приел името на храма „Света София“ – Божията премъдрост, отбелязва своя празник, съобщиха от Столичната община.

По този повод СОС традиоционно отбелязва празника на София с тържествена сесия, на която удостоява видни личности със званието "Почетен гражданин на София". Специални приветствия към общинските съветници и гражданите отправиха кметът на София Васил Терзиев и председателят на Съвета Цветомир Петров.

Днес отбелязваме празника на нашата столица – град с история, изпълнена със значими моменти, град, който винаги е бил в сърцето на България. София не е

От началото на годината до 9 септември са установени опити на 40 210 души да влязат в страната през българо-турска граница, посочи служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков в отговор на парламентарен въпрос от народния представител Калоян Методиев във връзка с приемането на България в Шенген и мигрантския натиск по българо-турската граница.

В отговора е допълнено, че към момента миграционният натиск на българо-турска граница е със 72% по-малък спрямо същия период на 2023 г. - 141 428 души.

Българските гранични власти са задържали 1666 граждани на трети страни при опит да влязат нелегално в страната. След като са установили наличието на български патрули и постове по линията на границата, 38 457 души самостоятелно са се завърнали във вътрешността на Турция. От турските гранични власти са задържани 87 лица, посочи министър Илков.

През септември 2024 г. з

Във връзка с поредните обидни квалификации към България и българския народ на официални лица от Република Северна Македония, категорично отказваме да влизаме в подобен неевропейски и несъвместим с доброто възпитание тон. Това заявяват в позиция от Министерството на външните работи и добавят, че "нашите партньори са уведомени за непредизвиканите провокации, целящи включително разрушаване на диалога".

За пореден път припомняме ключовото значение на развитието на добросъседски отношения за европейското бъдеще на Република Северна Македония, посочват от външно министерство.

Президентът на Република Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова посети миналата седмица България и се срещна с държавния глава Румен Радев. Силяновска посети страната ни по повод гостуването на Националната опера и балет на РСМ, която ще представи в София операта „Набуко“ от Джузепе Верд

Пожарните екипи са реагирали на 75 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). 

Потушени са 44 пожара за изминалите 24 часа. При инцидентите няма загинали и пострадали.

С преки материални щети са осем от пожарите за денонощието. Два от тях са били в жилищни сгради. Без нанесени материални щети са възникнали 36 пожара.

Извършени са 28 спасителни дейности и помощни операции, от които пет при катастрофи.

 

На сцената с Васил Найденов се качиха Стоян Бозов (соло китара) и Станислава Христова (беквокал). Още след първите няколко песни – „Веднъж“, „Като слънце в огледало“, „Старата любов“, публиката избухваше в бурни аплодисменти. Последваха непреходните хитове „Сбогом, моя любов“, „Всичко ми е наред“, „Синева“, „По първи петли”, „Телефонна любов“, „Бързаш няма време“, „Джули“, „Казано честно, всичко ми е наред“, „Сигурно“.

Няколко пъти Васил Найденов попита: „Не се ли уморихте?“. Публиката отвръщаше с мощни възгласи „Неее, ощеее!“. С многократни бисове прозвучаха още „На случайна гара“, „Седем пъти“, „Рали“, „Междучасие“ и други емблематични песни, обичани от няколко поколения.

„Обичайте българската музика, на която въобще не е било толкова лесно, все едно какво се говори в медиите“, обърна се към множеството Васил Найденов. В края на концерта той слезе от сцената при публиката и пя сред хората. 

„Обичам го, великан е!“, „При Васил Найденов няма звездомания, не само голям певец, а и голям човек“, „Няма лоша негова песен, щастлива съм, че имах възможност за първи път в живота си да го чуя на живо“, споделиха пред репортер хора от публиката.

Пищна заря озари небето над централния площад в Стралджа по време на концерта, а преди началото му нагоре полетяха 55 балона. Преди Васил Найденов да се качи на сцената, приветствие за празника отправи кметът на община Стралджа Атанас Киров.

През следващото денонощие облачността над по-голямата част от страната ще е значителна. Валежи ще има главно в следобедните часове в Югозападна България и на отделни места в североизточните райони.

През нощта ще е почти тихо, а през деня ще духа слаб източен, в Източна България – до умерен северен вятър. Минималните температури ще са между 9° и 14°, максималните – предимно между 20° и 25°. В София минимална – около 12°, максимална – около 20°.

По Черноморието облачността ще е променлива, често значителна. Вечерта на отделни места ще има превалявания от дъжд. Ще духа до умерен северен вятър. Максималните температури ще са 22°-25°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, през нощта срещу петък ще започне да се усилва.

В планините ще преобладава облачно време. Валежи от дъжд

Под мотото „Първата помощ и спортът“, Столичната организация на Българския Червен кръст ще отбележи Световния ден на първата помощ, съобщиха от Българския Червен кръст (БЧК).

На специални пунктове на Английската поляна в Южния парк от 10:00 до 12:30 ч. своите дейности ще представят доброволците от Българския младежки Червен кръст и Младежкия авариен екип от Доброволния екип за реакция при бедствия, аварии и кризи, Университетския авариен спасителен отряд, Планинската спасителна служба към БЧК, Главна дирекция „Противопожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) и други партньори на БЧК.

Точно в 12:00 ч. всички присъстващи ще се хванат за ръце и ще направят традиционната за този ден жива верига на първата помощ в знак на своята признателност, почит и уважение към всички доброволци и хора, които са били обучени да оказват първа помощ и са п

Потушен е пожарът в местността Юрта в Свети Влас, .

Около 9:10 часа тази сутрин е подаден сигнал на телефон 112 за пожар в района. Огънят е обхванал сухи треви и храсти. В потушаването му са участвали две противопожарни коли с огнеборци.

Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) ще проведе днес заседание, на което ще бъде обсъден проект на постановление на Министерския съвет (МС) за определяне размера на линията на бедност за страната за 2025 г., внесен от министъра на труда и социалната политика. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Кабинетът предлага от 1 януари 2025 година линията на бедност да е 638 лева. За тази година тя е 526 лв. 

От КНСБ смятат, че линията на бедност за следващата година трябва да е 667 лв., а не 638 лв. В позиция, публикувана на сайта на конфедерацията, се посочва, че синдикатът не приема подхода за определянето на размера на линията на бедност и няма да подкрепи така предложения проект на постановление на МС.

КНСБ настоява методиката за определяне на линията на бедност сериозно да се прецизира, като се дефинират минималните потребности, ко

В консултациите, свикани от кмета на Община Монтана, за разпределение на местата в секционните избирателни комисии (СИК), участваха шест парламентарно представени партии и коалиции.

Участниците одобриха предвидените квоти, но не постигнаха съгласие за съставите на СИК в две секции в село Габровница и монтанския квартал Кошарник, заради които „Възраждане“ отказаха да подпишат протокола, като приложиха и особено мнение.

За парламентарните избори на 27 октомври в община Монтана ще има 79 СИК. Общият брой на хората, които ще работят в тях, е 663 души. Деветчленните комисии са 55, а седемчленните - 24. 

С най-много представители са ГЕРБ-СДС – 200 души, от които 79 са на ръководни позиции; ПП-ДБ – 115 представители, от които 46 са на ръководни позиции; „Възраждане“ - 111 представители, от които 45 са на ръководни позиции; "ДПС -

„Наистина сме щастливи, че днес сме събрани тук. Надявам се с усилията, които полагаме, всички да вървим заедно ръка за ръка, да постигаме нови и нови хоризонти, за едно по-добро бъдеще на нашия град, в който най-важни са хората“, каза кметът на Стралджа.

Гости на празника бяха също областният управител на Ямбол Николай Костадинов, кметът на община Тунджа Станчо Ставрев и заместникът му Стоян Петков. Поздравителен адрес изпрати кметът на Ямбол Валентин Ревански.

На 27 август 1969 г. Стралджа става град с Указ № 828 на Президиума на Народното събрание. 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
Община Монтана ще изтегли кредит за екологичен градски транспорт
Прокуратурата в Смолян измени от „домашен арест“ в „подписка“ мярката на обвинен в убийство на съселянин
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Местен фокус
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Сфера
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Сфера
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
В детайли
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Сфера
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
В детайли
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Основна линия
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Основна линия
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Контекст
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.