Начало Сфера Българските политици очакват трудни преговори за редовно правителство след изборите на 27 октомври
7321
България

Българските политици очакват трудни преговори за редовно правителство след изборите на 27 октомври

По-малко от два месеца преди предсрочните парламентарни избори лидери и представители на различни партии коментираха в неделния ден политическата обстановка в страната и възможностите за формиране на редовно правителство след предсрочните парламентарни избори на 27 октомври.Политиците са единодушни за това, че е необходимо редовно правителство, както и че преговорите за формиране на такова, се очаква да бъдат трудни.

| 08 Септември 2024, 14:41 ч.
Българските политици очакват трудни преговори за редовно правителство след изборите на 27 октомври
Българските политици очакват трудни преговори за редовно правителство след изборите на 27 октомври
Снимка © Владимир Шоков /

По-малко от два месеца преди предсрочните парламентарни избори лидери и представители на различни партии коментираха в неделния ден политическата обстановка в страната и възможностите за формиране на редовно правителство след предсрочните парламентарни избори на 27 октомври.  

Днес не празнуваме само града, в който живеем, но и ценностите, които той олицетворява – надежда, вяра, любов и мъдрост. Тези добродетели са основата, върху която градим бъдещето на София. Това заяви кметът на София Васил Терзиев в словото си по време на церемонията по издигане знамето на столицата, която се състоя на площад "Свети Александър Невски" по повод Деня на София - 17 септември в присъствието на президента на България Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова.

Днес Православната църква почита светите великомъченици Надежда, Вяра, Любов и майка им София. На този ден градът, приел името на храма „Света София“ – Божията премъдрост, отбелязва своя празник.

Пред официалните гости на площада и гражданите Васил Терзиев заяви, че София е град с хилядолетна история, преживял много изпитания, но винаги се е възраждал по-силен, по-мъдър и по-готов

Ресорът на Екатерина Захариева като еврокомисар е много перспективен. Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание, коментирайки ресора „Стартъпи, изследвания и иновации“, който бе отреден за българския еврокомисар Екатерина Захариева. 

„Изключително актуален ресор в Европейския съюз и България. Аз съм на мнение, че ресорът се определя от еврокомисаря, а не обратното. Аз съм убеден, че Екатерина Захариева ще докаже и този път възможностите си“, посочи Главчев. 

Той пожела успех при предстоящото съгласно процедурата изслушване пред Европейския парламент и съответните комисии. 

Вчера председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен представи проектоструктурата на новата Европейска комисия. 

Многократно сме изразявали аргументите си против прибързаното законодателство, предлагано от „Продължаваме промяната“ (ПП), заявяват от партия ГЕРБ на официалната си страница във Фейсбук.

Последен пример за това са промените в Конституцията, които създадоха повече проблеми, отколкото решения, посочват от партията.

По-рано днес съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков обяви пред журналисти, че ще изпратят „джентълтълменско писмо“ към ГЕРБ този парламент да приеме антикорупционното законодателство, свързано с парите по Плана за възстановяване и устойчивост.  

„Забелязваме кампанията на ПП да взривяват всички възможности за разговори за редовно правителство и политическа стабилност“, коментират от ГЕРБ. „Отказваме подобен тип диалог. ГЕРБ ще работи “за”, а не “против”, допълват от

Народното събрание ще обсъди на първо гласуване законопроект за изменение и допълнение на Закона за насърчаване на инвестициите.

Вносител на измененията е Министерският съвет.

В мотивите към законопроекта се изтъква, че с промените се въвеждат мерки по прилагането на европейски регламент за обявяване на някои категории помощи за съвместими с вътрешния пазар. Вносителите посочват, че във връзка с получено становище на Българската агенция за инвестиции, законопроектът е прецизиран, като в текстовете се регламентират приложимите за всеки приоритетен инвестиционен проект изисквания относно инвестициите в дълготрайни материални и нематериални активи и осигуряването на заетост.

Специфицирани са изискванията относно изграждането на индустриални зони и индустриални паркове, технологични паркове, както и изграждане или разширяване на производствени и складови бази с необхо

Градовете Шумен, Велики Преслав и Търговище ще бъдат без вода на 18 септември, сочат съобщения на сайтовете на водопреносните дружества в областните градове Шумен и Търговище.

Тогава ще бъде извършен вторият етап на изграждане на присъединителни връзки от съществуващия към новоизградения довеждащ водопровод за Шумен, изпълнен по инвестиционен проект, финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020” на Европейския съюз, съфинансирана от Кохезионен фонд и Република България с местоположение язовир „Тича“, съобщиха от "Водоснабдяване и канализация" (ВиК) в Шумен на сайта си.

Присъединителните връзки ще бъдат изпълнени от фирмата-строител на Лот 1, в присъствието на представители на ВиК - Шумен. Едновременно с това ще бъдат извършени планови ремонти на проблемни участъци по водопроводната мрежа на Шумен, с които да бъде обезпечена безаварийн

Политиците са единодушни за това, че е необходимо редовно правителство, както и че преговорите за формиране на такова, се очаква да бъдат трудни. 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че неговата партия иска да управлява и че очаква отново да са първа политическа сила. 

Това, в което е прав президентът, е че всички трябва да се позиционират. Аз съм се позиционирал за първа политическа сила, това е моята битка, каза Борисов пред журналисти в Пловдив. 

Всеки да се стегне, да си изкара добър резултат, да се вдигне избирателната активност, за да можем да направим правителство, призова Борисов. 

Румен Христов, председател на СДС - другата партия в коалицията ГЕРБ -СДС също е убеден, че след изборите на 27 октомври, отново ще са първа политическа сила. Според него в Народното събрание ще има повече политически формации. В ефира на Нова телевизия Христов каза, че двупартийна, дори трипартийна коалиция няма да е достатъчна за формирането на редовно правителство.  
Много трудни ще бъдат преговорите за редовно правителство, а то е много важно за Брюксел. Според лидера на СДС правителството трябва да е формирано от ярки политически фигури, за да носят отговорност пред избирателите си. 

В Кюстендил потребители и служители на Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост се включиха в кампанията на бТВ "Да изчистим България заедно" с почистване на коритото на река Банщица в града.

Служителката в центъра, разположен в село Вратца, община Кюстендил, Славка Симеонова каза , че потребителите на услугата се включват с радост в инициативата.

„Ние всеки ден ги учим да почистват. Първо да хвърлят, а след това да събират", обясни Симеонова. Тя допълни, че е баба на две внучки и ги учи, като видят боклук на земята да го вдигнат и изхвърлят в кошче, но това винаги трябва да става с ръкавици на ръцете. Според нея е по-добре всеки ден да си събираме нещата, а не веднъж в годината да ходим да почистваме боклуците.

Общината и Областната администрация в Кюстендил също ще се включат в инициативата за почистване. Общината е оп

Пожар гори в района на къмпинг "Каваци" край Созопол. Огънят е тръгнал от хотел "Каваци". Към момента на място са осем противопожарни коли и над 20 огнеборци,  съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Пожарът гори и в близост до голям супермаркет. Персоналът и посетителите са евакуирани.

Обстановката е изключително сложна заради високите температури, сухите треви и храсти и отривистите пориви на вятъра. Има затворени пътища заради пожара.

Задимяването е голямо, но очакванията са в скоро време огънят да бъде ограничен до определена зона.

Пожар горя днес в местността Юрта в Свети Влас, община Несебър. Сигналът на телефон 112 е подаден около 9:10 часа.

"ДПС проведе разширено заседание за подготовка на предизборната кампания за парламентарните избори на 27 октомври. В заседанието участваха председателят Делян Пеевски и ръководството на ДПС, представители на областните и общинските структури, координаторите на ДПС в Турция, народните представители, кметове и активисти", съобщи пресцентърът на ДПС. 

На заседанието са обсъдени критериите за номинации на кандидати за народни представители от “ДПС-Ново начало”, основните приоритети, на които ще се базира програмата за бъдещото управление на България след изборите, проблемите на общините и взаимодействието им с централната власт. 

„ДПС - Ново начало“ ще работи за хората, заедно с хората, заяви Делян Пеевски, цитиран от пресцентъра. Областните председатели на Движението са изразили своята и на структурите категорична подкрепа за “ДПС-Нов

Сдружение с нестопанска цел (СНЦ) „Бъдеще за Силистра“ и местния футболен клуб „Доростол“ организират благотворителен футболен турнир за деца, съобщиха от сдружението. Инициативата е насрочена за 23 септември и ще се осъществи със съдействието на Община Силистра.

В надпреварата ще участват отборите на „Доростол“, „Добруджа“ от Добрич и „Спартак“, и „Одесос“ от Варна. Те ще бъдат представени от деца, родени през 2013-а, 2014-а и 2015 година. Специални гости на турнира ще бъдат легендите на българския футбол Чавдар Цветков и Емил Костадинов.

По време на събитието ще има и базар за рекламни материали на Футболен клуб „Доростол“ и фен артикули – екипи, тениски, чаши, ключодържатели. Със събраните от продажбата им средства ще бъде подпомогната детско-юношеската школа на силистренския фу

"Дни на отворените бутилки" ще има във Винпром - Троян от 21 до 23 септември, съобщи на пресконференция Михал Капоун, изпълнителен директор на фирмата за спиртни напитки.

Инициативата е във връзка с Български фестивал на сливата - 2024, на който предприятието е традиционен партньор. 

Фирмата ще отвори врати за посетителите на фестивала, които желаят да се запознаят с начина, по който се произвежда един от най-емблематичните за този край продукти – троянската сливова ракия. Те ще могат да опитат най-добрите селекции от троянска сливова ракия на фирмата, да се насладят на различни сливови продукти и да научат повече за процеса на производство.

Екскурзиите ще се провеждат четири пъти дневно. Осигурен е безплатен транспорт с автобус от центъра на Троян и обратно. За всички посетители над 18 години са подготвени специални изненади. 

По време на ф

Трябва да е ясно, че нито една партия няма да има 121 депутати в следващото Народно събрание. Трябва да е ясно и друго - и две партии няма да имат 121 депутати, заради това ще се търси много трудно решение, коментира в предаването „Неделя 150“ на Българското национално радио Ивайло Мирчев от "Да, България" част от коалицията "Продължаваме промяната- Демократична България“. 

Обаче е много трудно да се започне истински разговор с партии, които се правят на "приятно разсеяни" по отношение на Пеевски. Няма как да започнем разговори с ГЕРБ, като не знаем с ГЕРБ или с Пеевски си говорим, каза още Мирчев. 

Той бе категоричен, че след изборите правителство трябва да има и добави, че под някаква форма трябва да има коалиция.   

Евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк заяви в предаването „Неделя 150“ по БНР, че почетният председател на движението Ахмед Доган ще има много съществена роля в предизборната кампания. На въпрос ще се върне ли Доган като публично лице на партията Кючюк каза, че Доган и с мълчанието си говори, в повечето случаи достатъчно ясно. Това тепърва предстои да се изясни, каза Кючюк. 

Според него ДПС ще се върне към нормалното функциониране на една демократична партия с колективни органи, с поемане на отговорност, дебат, чуваемост. Противното означава да се превърнем в посттоталитарен субект на разпределение на някакви ресурси, а не обществена организация, заяви още Кючюк.

В момента левите сили се опитваме да стъпим на здрава почва, не заради нас самите, а защото българските граждани имат нужда от държава, която се грижи за тях, каза в ефира на БНР евродепутатът и зам.-председател на БСП Кристиан Вигенин. Той посочи, че към този момент Атанас Зафиров представлява коалиция "БСП за България" пред Централната избирателна комисия, включително и за предстоящите частични местни избори, както и че предстои регистриране на новата лява коалиция "БСП - Обединена Левица“.  Работим по нашата платформа, която се надяваме да се превърне в управленска програма, каза Вигенин. Той допълни, че в листите ще влязат нови и млади хора, такива които не са виждани по медиите и именно те ще бъдат новите лица на "БСП – Обединена Левица". 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Очевидно това е поредната провокация на РСМ, целяща да разруши постигнатото до момента, коментира Даниел Митов думи на вицепремиера на РСМ за България
За такава обидна квалификация в една европейска държава се "взима главата" на министър веднага, хвърчат оставки, коментира пред журналисти зам.-председателят на ГЕРБ и бивш външен ...
Около 17% от кандидатите за работа в НСО стигат до назначаване, 50% отпадат още на медицинските прегледи, каза генерал-майор Емил Тонев
От кандидатите за работа в Националната служба за охрана (НСО) 17,5% успяват да бъдат назначени, а около 50% отпадат още на медицинските прегледи. Това каза в първото си интервю н ...
Ремонтът на Дунав мост се извършва в 400-метрова отсечка
С около 200 метра е удължен участъкът, който се ремонтира на Дунав мост при Русе. Въведената временна организация на движение на съоръжението е в същата лента, в която от 10-и юли ...
Община Несебър започва подготовка за строителство на социални жилища
Община Несебър започва подготовка за строителство на социални жилища. Вече е определен парцел, намиращ се на територията на курорта Слънчев бряг. Започва и процедура по изготвяне н ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Тикер в 06:14 ч.
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше отк ...
Начало Сфера
7321
България

Българските политици очакват трудни преговори за редовно правителство след изборите на 27 октомври

По-малко от два месеца преди предсрочните парламентарни избори лидери и представители на различни партии коментираха в неделния ден политическата обстановка в страната и възможностите за формиране на редовно правителство след предсрочните парламентарни избори на 27 октомври.Политиците са единодушни за това, че е необходимо редовно правителство, както и че преговорите за формиране на такова, се очаква да бъдат трудни.

| 08 Септември 2024, 14:41 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Българските политици очакват трудни преговори за редовно правителство след изборите на 27 октомври
Българските политици очакват трудни преговори за редовно правителство след изборите на 27 октомври
Снимка © Владимир Шоков /

По-малко от два месеца преди предсрочните парламентарни избори лидери и представители на различни партии коментираха в неделния ден политическата обстановка в страната и възможностите за формиране на редовно правителство след предсрочните парламентарни избори на 27 октомври.  

Днес не празнуваме само града, в който живеем, но и ценностите, които той олицетворява – надежда, вяра, любов и мъдрост. Тези добродетели са основата, върху която градим бъдещето на София. Това заяви кметът на София Васил Терзиев в словото си по време на церемонията по издигане знамето на столицата, която се състоя на площад "Свети Александър Невски" по повод Деня на София - 17 септември в присъствието на президента на България Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова.

Днес Православната църква почита светите великомъченици Надежда, Вяра, Любов и майка им София. На този ден градът, приел името на храма „Света София“ – Божията премъдрост, отбелязва своя празник.

Пред официалните гости на площада и гражданите Васил Терзиев заяви, че София е град с хилядолетна история, преживял много изпитания, но винаги се е възраждал по-силен, по-мъдър и по-готов

Ресорът на Екатерина Захариева като еврокомисар е много перспективен. Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание, коментирайки ресора „Стартъпи, изследвания и иновации“, който бе отреден за българския еврокомисар Екатерина Захариева. 

„Изключително актуален ресор в Европейския съюз и България. Аз съм на мнение, че ресорът се определя от еврокомисаря, а не обратното. Аз съм убеден, че Екатерина Захариева ще докаже и този път възможностите си“, посочи Главчев. 

Той пожела успех при предстоящото съгласно процедурата изслушване пред Европейския парламент и съответните комисии. 

Вчера председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен представи проектоструктурата на новата Европейска комисия. 

Многократно сме изразявали аргументите си против прибързаното законодателство, предлагано от „Продължаваме промяната“ (ПП), заявяват от партия ГЕРБ на официалната си страница във Фейсбук.

Последен пример за това са промените в Конституцията, които създадоха повече проблеми, отколкото решения, посочват от партията.

По-рано днес съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков обяви пред журналисти, че ще изпратят „джентълтълменско писмо“ към ГЕРБ този парламент да приеме антикорупционното законодателство, свързано с парите по Плана за възстановяване и устойчивост.  

„Забелязваме кампанията на ПП да взривяват всички възможности за разговори за редовно правителство и политическа стабилност“, коментират от ГЕРБ. „Отказваме подобен тип диалог. ГЕРБ ще работи “за”, а не “против”, допълват от

Народното събрание ще обсъди на първо гласуване законопроект за изменение и допълнение на Закона за насърчаване на инвестициите.

Вносител на измененията е Министерският съвет.

В мотивите към законопроекта се изтъква, че с промените се въвеждат мерки по прилагането на европейски регламент за обявяване на някои категории помощи за съвместими с вътрешния пазар. Вносителите посочват, че във връзка с получено становище на Българската агенция за инвестиции, законопроектът е прецизиран, като в текстовете се регламентират приложимите за всеки приоритетен инвестиционен проект изисквания относно инвестициите в дълготрайни материални и нематериални активи и осигуряването на заетост.

Специфицирани са изискванията относно изграждането на индустриални зони и индустриални паркове, технологични паркове, както и изграждане или разширяване на производствени и складови бази с необхо

Градовете Шумен, Велики Преслав и Търговище ще бъдат без вода на 18 септември, сочат съобщения на сайтовете на водопреносните дружества в областните градове Шумен и Търговище.

Тогава ще бъде извършен вторият етап на изграждане на присъединителни връзки от съществуващия към новоизградения довеждащ водопровод за Шумен, изпълнен по инвестиционен проект, финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020” на Европейския съюз, съфинансирана от Кохезионен фонд и Република България с местоположение язовир „Тича“, съобщиха от "Водоснабдяване и канализация" (ВиК) в Шумен на сайта си.

Присъединителните връзки ще бъдат изпълнени от фирмата-строител на Лот 1, в присъствието на представители на ВиК - Шумен. Едновременно с това ще бъдат извършени планови ремонти на проблемни участъци по водопроводната мрежа на Шумен, с които да бъде обезпечена безаварийн

Политиците са единодушни за това, че е необходимо редовно правителство, както и че преговорите за формиране на такова, се очаква да бъдат трудни. 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че неговата партия иска да управлява и че очаква отново да са първа политическа сила. 

Това, в което е прав президентът, е че всички трябва да се позиционират. Аз съм се позиционирал за първа политическа сила, това е моята битка, каза Борисов пред журналисти в Пловдив. 

Всеки да се стегне, да си изкара добър резултат, да се вдигне избирателната активност, за да можем да направим правителство, призова Борисов. 

Румен Христов, председател на СДС - другата партия в коалицията ГЕРБ -СДС също е убеден, че след изборите на 27 октомври, отново ще са първа политическа сила. Според него в Народното събрание ще има повече политически формации. В ефира на Нова телевизия Христов каза, че двупартийна, дори трипартийна коалиция няма да е достатъчна за формирането на редовно правителство.  
Много трудни ще бъдат преговорите за редовно правителство, а то е много важно за Брюксел. Според лидера на СДС правителството трябва да е формирано от ярки политически фигури, за да носят отговорност пред избирателите си. 

В Кюстендил потребители и служители на Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост се включиха в кампанията на бТВ "Да изчистим България заедно" с почистване на коритото на река Банщица в града.

Служителката в центъра, разположен в село Вратца, община Кюстендил, Славка Симеонова каза , че потребителите на услугата се включват с радост в инициативата.

„Ние всеки ден ги учим да почистват. Първо да хвърлят, а след това да събират", обясни Симеонова. Тя допълни, че е баба на две внучки и ги учи, като видят боклук на земята да го вдигнат и изхвърлят в кошче, но това винаги трябва да става с ръкавици на ръцете. Според нея е по-добре всеки ден да си събираме нещата, а не веднъж в годината да ходим да почистваме боклуците.

Общината и Областната администрация в Кюстендил също ще се включат в инициативата за почистване. Общината е оп

Пожар гори в района на къмпинг "Каваци" край Созопол. Огънят е тръгнал от хотел "Каваци". Към момента на място са осем противопожарни коли и над 20 огнеборци,  съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Пожарът гори и в близост до голям супермаркет. Персоналът и посетителите са евакуирани.

Обстановката е изключително сложна заради високите температури, сухите треви и храсти и отривистите пориви на вятъра. Има затворени пътища заради пожара.

Задимяването е голямо, но очакванията са в скоро време огънят да бъде ограничен до определена зона.

Пожар горя днес в местността Юрта в Свети Влас, община Несебър. Сигналът на телефон 112 е подаден около 9:10 часа.

"ДПС проведе разширено заседание за подготовка на предизборната кампания за парламентарните избори на 27 октомври. В заседанието участваха председателят Делян Пеевски и ръководството на ДПС, представители на областните и общинските структури, координаторите на ДПС в Турция, народните представители, кметове и активисти", съобщи пресцентърът на ДПС. 

На заседанието са обсъдени критериите за номинации на кандидати за народни представители от “ДПС-Ново начало”, основните приоритети, на които ще се базира програмата за бъдещото управление на България след изборите, проблемите на общините и взаимодействието им с централната власт. 

„ДПС - Ново начало“ ще работи за хората, заедно с хората, заяви Делян Пеевски, цитиран от пресцентъра. Областните председатели на Движението са изразили своята и на структурите категорична подкрепа за “ДПС-Нов

Сдружение с нестопанска цел (СНЦ) „Бъдеще за Силистра“ и местния футболен клуб „Доростол“ организират благотворителен футболен турнир за деца, съобщиха от сдружението. Инициативата е насрочена за 23 септември и ще се осъществи със съдействието на Община Силистра.

В надпреварата ще участват отборите на „Доростол“, „Добруджа“ от Добрич и „Спартак“, и „Одесос“ от Варна. Те ще бъдат представени от деца, родени през 2013-а, 2014-а и 2015 година. Специални гости на турнира ще бъдат легендите на българския футбол Чавдар Цветков и Емил Костадинов.

По време на събитието ще има и базар за рекламни материали на Футболен клуб „Доростол“ и фен артикули – екипи, тениски, чаши, ключодържатели. Със събраните от продажбата им средства ще бъде подпомогната детско-юношеската школа на силистренския фу

"Дни на отворените бутилки" ще има във Винпром - Троян от 21 до 23 септември, съобщи на пресконференция Михал Капоун, изпълнителен директор на фирмата за спиртни напитки.

Инициативата е във връзка с Български фестивал на сливата - 2024, на който предприятието е традиционен партньор. 

Фирмата ще отвори врати за посетителите на фестивала, които желаят да се запознаят с начина, по който се произвежда един от най-емблематичните за този край продукти – троянската сливова ракия. Те ще могат да опитат най-добрите селекции от троянска сливова ракия на фирмата, да се насладят на различни сливови продукти и да научат повече за процеса на производство.

Екскурзиите ще се провеждат четири пъти дневно. Осигурен е безплатен транспорт с автобус от центъра на Троян и обратно. За всички посетители над 18 години са подготвени специални изненади. 

По време на ф

Трябва да е ясно, че нито една партия няма да има 121 депутати в следващото Народно събрание. Трябва да е ясно и друго - и две партии няма да имат 121 депутати, заради това ще се търси много трудно решение, коментира в предаването „Неделя 150“ на Българското национално радио Ивайло Мирчев от "Да, България" част от коалицията "Продължаваме промяната- Демократична България“. 

Обаче е много трудно да се започне истински разговор с партии, които се правят на "приятно разсеяни" по отношение на Пеевски. Няма как да започнем разговори с ГЕРБ, като не знаем с ГЕРБ или с Пеевски си говорим, каза още Мирчев. 

Той бе категоричен, че след изборите правителство трябва да има и добави, че под някаква форма трябва да има коалиция.   

Евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк заяви в предаването „Неделя 150“ по БНР, че почетният председател на движението Ахмед Доган ще има много съществена роля в предизборната кампания. На въпрос ще се върне ли Доган като публично лице на партията Кючюк каза, че Доган и с мълчанието си говори, в повечето случаи достатъчно ясно. Това тепърва предстои да се изясни, каза Кючюк. 

Според него ДПС ще се върне към нормалното функциониране на една демократична партия с колективни органи, с поемане на отговорност, дебат, чуваемост. Противното означава да се превърнем в посттоталитарен субект на разпределение на някакви ресурси, а не обществена организация, заяви още Кючюк.

В момента левите сили се опитваме да стъпим на здрава почва, не заради нас самите, а защото българските граждани имат нужда от държава, която се грижи за тях, каза в ефира на БНР евродепутатът и зам.-председател на БСП Кристиан Вигенин. Той посочи, че към този момент Атанас Зафиров представлява коалиция "БСП за България" пред Централната избирателна комисия, включително и за предстоящите частични местни избори, както и че предстои регистриране на новата лява коалиция "БСП - Обединена Левица“.  Работим по нашата платформа, която се надяваме да се превърне в управленска програма, каза Вигенин. Той допълни, че в листите ще влязат нови и млади хора, такива които не са виждани по медиите и именно те ще бъдат новите лица на "БСП – Обединена Левица". 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Очевидно това е поредната провокация на РСМ, целяща да разруши постигнатото до момента, коментира Даниел Митов думи на вицепремиера на РСМ за България
Около 17% от кандидатите за работа в НСО стигат до назначаване, 50% отпадат още на медицинските прегледи, каза генерал-майор Емил Тонев
Ремонтът на Дунав мост се извършва в 400-метрова отсечка
Община Несебър започва подготовка за строителство на социални жилища
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Местен фокус
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Сфера
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Сфера
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
В детайли
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Сфера
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
В детайли
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Основна линия
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Основна линия
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Контекст
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.