Начало Сфера България и Германия подписаха в Солун декларация за сътрудничество в областта на енергетиката и климатичните действия
6976
България

България и Германия подписаха в Солун декларация за сътрудничество в областта на енергетиката и климатичните действия

България и Германия подписаха Съвместна декларация за сътрудничество в областта на енергетиката и климатичните действия.Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на енергетиката.

| 08 Септември 2024, 16:45 ч.
България и Германия подписаха в Солун декларация за сътрудничество в областта на енергетиката и климатичните действия
България и Германия подписаха в Солун декларация за сътрудничество в областта на енергетиката и климатичните действия
Снимка © Министерство на енергетиката

България и Германия подписаха Съвместна декларация за сътрудничество в областта на енергетиката и климатичните действия. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на енергетиката.

Днес не празнуваме само града, в който живеем, но и ценностите, които той олицетворява – надежда, вяра, любов и мъдрост. Тези добродетели са основата, върху която градим бъдещето на София. Това заяви кметът на София Васил Терзиев в словото си по време на церемонията по издигане знамето на столицата, която се състоя на площад "Свети Александър Невски" по повод Деня на София - 17 септември в присъствието на президента на България Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова.

Днес Православната църква почита светите великомъченици Надежда, Вяра, Любов и майка им София. На този ден градът, приел името на храма „Света София“ – Божията премъдрост, отбелязва своя празник.

Пред официалните гости на площада и гражданите Васил Терзиев заяви, че София е град с хилядолетна история, преживял много изпитания, но винаги се е възраждал по-силен, по-мъдър и по-готов

Разбита е организирана престъпна група, занимаваща се с производство, преработка и разпространение на високорискови наркотични вещества, съобщиха днес на пресконференция окръжният прокурор на Варна Красимир Конов и началникът на отдел „Североизточен“ при ГДБОП Деян Горанов.

В резултат на проведената операция са намерени 4 382 стръка растения от рода на конопа. Открити са в нива и в оранжерии. Намерени са и близо 470 килограма суха трева – марихуана, като стоката е била складирана в подземен бункер. Намерени са още 17 плика, пълни с около 15 килограма марихуана, 45 бутилки, съдържащи хексахидроканабинол, над 1000 дражета, за които се предполага, че също съдържат наркотични вещества. Иззети са и повече от 4 000 капсули с течности за вейп, над 1700 такива устройства, пари. При операцията е разбита и специално оборудвана лаборатория. По думите на Конов в нея

Данните показват, че всеки пети българин е получил подкрепа от Европейския социален фонд през последните седем години, съобщи Ивайло Иванов, служебен министър на труда и социалната политика на откриването на форума „Европа е с мен“, организиран от Управляващия орган на Програма „Развитие на човешките ресурси“.

Конференцията е под надслов „Новите технологии – поглед към бъдещето“ и има за цел да представи влиянието на дигиталната трансформация върху приоритетите на Програма „Развитие на човешките ресурси“ в областта на пазара на труда, социалното включване и младежката заетост.

Министър Иванов информира на откриването, че благодарение на програмата за развитие на човешките ресурси над 100 хиляди заети и безработни са преминали обучение и са станали по-компетентни на пазара на труда. Близо 90 000 българи са започнали но

Повече новопостроени жилищни сгради са въведени в експлоатация през второто тримесечие на годината в Търговищка област в сравнение с първото тримесечие, съобщиха от отдел "Статистически изследвания - Търговище" на Териториалното статистическо бюро - Североизток. 

По предварителните данни на Националния статистически институт броят на въведените в експлоатация новопостроени жилищни сгради и жилища в областта през второто тримесечие на 2024 г. е десет. Спрямо първото тримесечие на годината сградите са с три повече, а жилищата в тях са с 40 повече.

Според статистиката всички новопостроени жилищни сгради са със стоманобетонна конструкция. 

Преобладават новопостроените жилища с две стаи (62,1 на сто), с три стаи са 30,3 на сто, а с четири и повече стаи са 7,6 на сто.

Общата полезна площ на всички новопостроени жилища през второто тримесечие на 2024 г.

Българският народ е построил чудесни неща в Браила, заяви кметът на румънския град Виорел Драгомир. Днес той беше домакин на част от инициативите за честване на 155-годишнината на Българската академия на науките. 

В църквата "Възнесение Господне" в Браила архиепископът на Долен Дунав негово преосвещенство Касиан и представителят на Българската патриаршия в Букурещ протойерей Кирил Синев отслужиха молебен на румънски и български език, положени бяха венци на плочата в двора на храма, където през 1869 г. е създаден предшественикът на Академията - Българското книжовно дружество. Сред присъстващите бяха представители на БАН, посланикът на България в северната ни съседка Радко Влайков, генералният директор на Кирил Вълчев, представители на Асоциацията на българите в Браила „Христо Ботев“, на местната община и на Румънската академия (РА), с която вчера в Букурещ БАН

„Очертахме нови перспективи пред традиционно добрите отношения между България и Германия в енергетиката. Ще разширим партньорството си в сферите на водородните технологии, възобновяемата енергия, зеления преход, енергийните коридори, диверсификацията на доставките и други“, каза в Солун служебният министър на енергетиката Владимир Малинов при подписването на документа между Министерството на енергетиката на България и Федералното министерство на икономиката и климатичните действия на Германия. Подписите си под документа поставиха министър Малинов и д-р Роберт Хабек, вицеканцлер и федерален министър на икономиката и климатичните действия на Федерална република Германия. 

Документът беше подписан в рамките на второто издание на енергийния форум „Диалог за енергийното бъдеще в Европа, Близкия изток и Северна Африка (MEFED) – фокус върху енергийната инфраструктура“, който се състоя днес в Солун. Декларацията е стъпка напред в развитието на взаимоизгодните контакти между България и Германия в областта на енергетиката, подчертаха по време на двустранната среща преди подписването двамата министри. Владимир Малинов посочи активната роля на страната ни в Югоизточна Европа за постигане на диверсификация на енергийните доставки в условията на променената геополитическа ситуация, както и за формирането на нови енергийни коридори, гарантиращи сигурност на системите и ресурсна независимост. 

На 30 август служебното правителство одобри проект на съвместна декларация за сътрудничество в енергетиката между България и Германия. Проектът на декларация отразява намерението на двете страни да засилят сътрудничеството си по отношение на общите интереси в редица области като приложение на водородни технологии, използване на възобновяема енергия, насърчаване на енергийна ефективност и сигурност, секторна декарбонизация, развитие на зелени енергийни коридори и междусистемни връзки, улавяне, използване и съхранение на въглерод.

Малинов имаше двустранна среща и с министъра на околната среда и енергетиката на Гърция Теодорос Скилакакис. Двамата обсъдиха стратегическото значение на българо-гръцкото сътрудничество за енергийната сигурност на европейския континент. Ключова роля заема вече изграденият терминал за втечнен природен газ до Александруполис. След предстоящото му въвеждане в търговска експлоатация от 1 октомври, съоръжението ще осигури на европейските потребители допълнителни количества природен газ от сигурни източници на конкурентни цени, посочват от енергийното министерство.

В Солун министърът разговаря и с Абдула Ахмед Балалаа, помощник-министър по въпроси на енергетиката и устойчивостта в Министерството на външните работи на Обединени арабски емирства. Като важен транзитен център на енергийните потоци от Централна Азия и Близкия изток към Европа, България е за засилване на диалога между страните производители, транзитните страни и страните потребители на енергийни ресурси, посочи Владимир Малинов пред колегата си. 

Полицаи във Видин разследват случай на нападение на автомобил в Брегово, на който са били забити две кирки, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин.

Във вторник жена от граничния град е сигнализирала за забити две кирки – на предния капак и на тавана на лек автомобил „Хюндай“, паркиран на улицата пред дома . Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. Изяснено било, че автомобилът е нает от София от фирма за коли под наем. Образувано е досъдебно производство за противозаконно повреждане на чужда движима вещ.

От дирекцията на полицията във Видин уточниха , че това е първи случай в областта за годината на подобно деяние. 

 

Многократно сме изразявали аргументите си против прибързаното законодателство, предлагано от „Продължаваме промяната“ (ПП), заявяват от партия ГЕРБ на официалната си страница във Фейсбук.

Последен пример за това са промените в Конституцията, които създадоха повече проблеми, отколкото решения, посочват от партията.

По-рано днес съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков обяви пред журналисти, че ще изпратят „джентълтълменско писмо“ към ГЕРБ този парламент да приеме антикорупционното законодателство, свързано с парите по Плана за възстановяване и устойчивост.  

„Забелязваме кампанията на ПП да взривяват всички възможности за разговори за редовно правителство и политическа стабилност“, коментират от ГЕРБ. „Отказваме подобен тип диалог. ГЕРБ ще работи “за”, а не “против”, допълват от

Паметта за Атанас Далчев винаги е била жива. Това заяви проф. Михаил Неделчев, преподавател и изследовател по теория и история на литературата в Нов български университет в София, който присъства на откриването на паметната плоча на братята Атанас и Любомир Далчеви в двора на Българското консулство в Солун, Гърция. Плочата е поставена по инициатива на консулството и . 

Като редактор в издателство “Български писател” през 1975 г. на двутомника със съчиненията на Атанас Далчев и автор и редактор на изследвания за поета, проф. Неделчев заяви, че много се вълнува от днешното събитие.  

Той определи Атанас Далчев като личност, която не е смеел да приближи, поради големия респект от него. 

Прекрасно е, че днес в Солун ни събира тази плоча. Прекрасно е, че събуждаме паметта за тези двама големи българи. Те са живели в Солун, отишли са в Царигра

Ниската избирателна активност се дължи, освен на други фактори, и на известни колебания на избирателите в прозрачността на изборния процес. Това каза пред журналисти служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов.

Правителството е твърдо решено да работи в тази посока, каза още Карадимов, който е определен и за координатор на организационно-техническата подготовка на изборите от страна на правителството.

Шестимата служебни министри, ръководещи отговорните ведомства за организационно-техническата подготовка на изборите, ще участват в работна среща с Централната избирателна комисия (ЦИК) днес.

Има ли опасност за здравето на хората, ако бъдат поставени вендинг автомати за лекарства, и каква е ползата от тях, коментираха пред медиите в парламента Андрей Чорбанов от "Има такъв народ", Маргарита Генчева от "Възраждане" и Александър Симидчиев от "Продължаваме промяната-Демократична България". Миналата седмица в пленарната зала бяха приети на първо четене промени, предложени от "Възраждане", в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина.  С измененията се създава правна възможност в населени места, в които има установен недостиг на аптеки, да бъдат поставени автомати за продажба на лекарствени продукти, съобразно регулацията на действащата нормативна уредба. 

Фармацевти веднага реагираха. Инициативният комитет на магистър-фармацевтите в позиция до медиите обяви, че смята автоматизираната система за продажба на лекарства за опасна. 

Страховет

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Очевидно това е поредната провокация на РСМ, целяща да разруши постигнатото до момента, коментира Даниел Митов думи на вицепремиера на РСМ за България
За такава обидна квалификация в една европейска държава се "взима главата" на министър веднага, хвърчат оставки, коментира пред журналисти зам.-председателят на ГЕРБ и бивш външен ...
Около 17% от кандидатите за работа в НСО стигат до назначаване, 50% отпадат още на медицинските прегледи, каза генерал-майор Емил Тонев
От кандидатите за работа в Националната служба за охрана (НСО) 17,5% успяват да бъдат назначени, а около 50% отпадат още на медицинските прегледи. Това каза в първото си интервю н ...
Ремонтът на Дунав мост се извършва в 400-метрова отсечка
С около 200 метра е удължен участъкът, който се ремонтира на Дунав мост при Русе. Въведената временна организация на движение на съоръжението е в същата лента, в която от 10-и юли ...
Община Несебър започва подготовка за строителство на социални жилища
Община Несебър започва подготовка за строителство на социални жилища. Вече е определен парцел, намиращ се на територията на курорта Слънчев бряг. Започва и процедура по изготвяне н ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното ч ...
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат ...
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и германският посланик Ирене Планк, съобщ ...
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
Мъж на 51 г. е задържан от полицията днес заради намерени в имот в с. Орляк, община Тервел, наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Добрич. Оттам допълва ...
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган и Автентичното ДПС, съобщиха от „ДПС пресцентър“ на с ...
Тикер в 06:27 ч.
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше отк ...
Начало Сфера
6976
България

България и Германия подписаха в Солун декларация за сътрудничество в областта на енергетиката и климатичните действия

България и Германия подписаха Съвместна декларация за сътрудничество в областта на енергетиката и климатичните действия.Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на енергетиката.

| 08 Септември 2024, 16:45 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
България и Германия подписаха в Солун декларация за сътрудничество в областта на енергетиката и климатичните действия
България и Германия подписаха в Солун декларация за сътрудничество в областта на енергетиката и климатичните действия
Снимка © Министерство на енергетиката

България и Германия подписаха Съвместна декларация за сътрудничество в областта на енергетиката и климатичните действия. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на енергетиката.

Днес не празнуваме само града, в който живеем, но и ценностите, които той олицетворява – надежда, вяра, любов и мъдрост. Тези добродетели са основата, върху която градим бъдещето на София. Това заяви кметът на София Васил Терзиев в словото си по време на церемонията по издигане знамето на столицата, която се състоя на площад "Свети Александър Невски" по повод Деня на София - 17 септември в присъствието на президента на България Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова.

Днес Православната църква почита светите великомъченици Надежда, Вяра, Любов и майка им София. На този ден градът, приел името на храма „Света София“ – Божията премъдрост, отбелязва своя празник.

Пред официалните гости на площада и гражданите Васил Терзиев заяви, че София е град с хилядолетна история, преживял много изпитания, но винаги се е възраждал по-силен, по-мъдър и по-готов

Разбита е организирана престъпна група, занимаваща се с производство, преработка и разпространение на високорискови наркотични вещества, съобщиха днес на пресконференция окръжният прокурор на Варна Красимир Конов и началникът на отдел „Североизточен“ при ГДБОП Деян Горанов.

В резултат на проведената операция са намерени 4 382 стръка растения от рода на конопа. Открити са в нива и в оранжерии. Намерени са и близо 470 килограма суха трева – марихуана, като стоката е била складирана в подземен бункер. Намерени са още 17 плика, пълни с около 15 килограма марихуана, 45 бутилки, съдържащи хексахидроканабинол, над 1000 дражета, за които се предполага, че също съдържат наркотични вещества. Иззети са и повече от 4 000 капсули с течности за вейп, над 1700 такива устройства, пари. При операцията е разбита и специално оборудвана лаборатория. По думите на Конов в нея

Данните показват, че всеки пети българин е получил подкрепа от Европейския социален фонд през последните седем години, съобщи Ивайло Иванов, служебен министър на труда и социалната политика на откриването на форума „Европа е с мен“, организиран от Управляващия орган на Програма „Развитие на човешките ресурси“.

Конференцията е под надслов „Новите технологии – поглед към бъдещето“ и има за цел да представи влиянието на дигиталната трансформация върху приоритетите на Програма „Развитие на човешките ресурси“ в областта на пазара на труда, социалното включване и младежката заетост.

Министър Иванов информира на откриването, че благодарение на програмата за развитие на човешките ресурси над 100 хиляди заети и безработни са преминали обучение и са станали по-компетентни на пазара на труда. Близо 90 000 българи са започнали но

Повече новопостроени жилищни сгради са въведени в експлоатация през второто тримесечие на годината в Търговищка област в сравнение с първото тримесечие, съобщиха от отдел "Статистически изследвания - Търговище" на Териториалното статистическо бюро - Североизток. 

По предварителните данни на Националния статистически институт броят на въведените в експлоатация новопостроени жилищни сгради и жилища в областта през второто тримесечие на 2024 г. е десет. Спрямо първото тримесечие на годината сградите са с три повече, а жилищата в тях са с 40 повече.

Според статистиката всички новопостроени жилищни сгради са със стоманобетонна конструкция. 

Преобладават новопостроените жилища с две стаи (62,1 на сто), с три стаи са 30,3 на сто, а с четири и повече стаи са 7,6 на сто.

Общата полезна площ на всички новопостроени жилища през второто тримесечие на 2024 г.

Българският народ е построил чудесни неща в Браила, заяви кметът на румънския град Виорел Драгомир. Днес той беше домакин на част от инициативите за честване на 155-годишнината на Българската академия на науките. 

В църквата "Възнесение Господне" в Браила архиепископът на Долен Дунав негово преосвещенство Касиан и представителят на Българската патриаршия в Букурещ протойерей Кирил Синев отслужиха молебен на румънски и български език, положени бяха венци на плочата в двора на храма, където през 1869 г. е създаден предшественикът на Академията - Българското книжовно дружество. Сред присъстващите бяха представители на БАН, посланикът на България в северната ни съседка Радко Влайков, генералният директор на Кирил Вълчев, представители на Асоциацията на българите в Браила „Христо Ботев“, на местната община и на Румънската академия (РА), с която вчера в Букурещ БАН

„Очертахме нови перспективи пред традиционно добрите отношения между България и Германия в енергетиката. Ще разширим партньорството си в сферите на водородните технологии, възобновяемата енергия, зеления преход, енергийните коридори, диверсификацията на доставките и други“, каза в Солун служебният министър на енергетиката Владимир Малинов при подписването на документа между Министерството на енергетиката на България и Федералното министерство на икономиката и климатичните действия на Германия. Подписите си под документа поставиха министър Малинов и д-р Роберт Хабек, вицеканцлер и федерален министър на икономиката и климатичните действия на Федерална република Германия. 

Документът беше подписан в рамките на второто издание на енергийния форум „Диалог за енергийното бъдеще в Европа, Близкия изток и Северна Африка (MEFED) – фокус върху енергийната инфраструктура“, който се състоя днес в Солун. Декларацията е стъпка напред в развитието на взаимоизгодните контакти между България и Германия в областта на енергетиката, подчертаха по време на двустранната среща преди подписването двамата министри. Владимир Малинов посочи активната роля на страната ни в Югоизточна Европа за постигане на диверсификация на енергийните доставки в условията на променената геополитическа ситуация, както и за формирането на нови енергийни коридори, гарантиращи сигурност на системите и ресурсна независимост. 

На 30 август служебното правителство одобри проект на съвместна декларация за сътрудничество в енергетиката между България и Германия. Проектът на декларация отразява намерението на двете страни да засилят сътрудничеството си по отношение на общите интереси в редица области като приложение на водородни технологии, използване на възобновяема енергия, насърчаване на енергийна ефективност и сигурност, секторна декарбонизация, развитие на зелени енергийни коридори и междусистемни връзки, улавяне, използване и съхранение на въглерод.

Малинов имаше двустранна среща и с министъра на околната среда и енергетиката на Гърция Теодорос Скилакакис. Двамата обсъдиха стратегическото значение на българо-гръцкото сътрудничество за енергийната сигурност на европейския континент. Ключова роля заема вече изграденият терминал за втечнен природен газ до Александруполис. След предстоящото му въвеждане в търговска експлоатация от 1 октомври, съоръжението ще осигури на европейските потребители допълнителни количества природен газ от сигурни източници на конкурентни цени, посочват от енергийното министерство.

В Солун министърът разговаря и с Абдула Ахмед Балалаа, помощник-министър по въпроси на енергетиката и устойчивостта в Министерството на външните работи на Обединени арабски емирства. Като важен транзитен център на енергийните потоци от Централна Азия и Близкия изток към Европа, България е за засилване на диалога между страните производители, транзитните страни и страните потребители на енергийни ресурси, посочи Владимир Малинов пред колегата си. 

Полицаи във Видин разследват случай на нападение на автомобил в Брегово, на който са били забити две кирки, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин.

Във вторник жена от граничния град е сигнализирала за забити две кирки – на предния капак и на тавана на лек автомобил „Хюндай“, паркиран на улицата пред дома . Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. Изяснено било, че автомобилът е нает от София от фирма за коли под наем. Образувано е досъдебно производство за противозаконно повреждане на чужда движима вещ.

От дирекцията на полицията във Видин уточниха , че това е първи случай в областта за годината на подобно деяние. 

 

Многократно сме изразявали аргументите си против прибързаното законодателство, предлагано от „Продължаваме промяната“ (ПП), заявяват от партия ГЕРБ на официалната си страница във Фейсбук.

Последен пример за това са промените в Конституцията, които създадоха повече проблеми, отколкото решения, посочват от партията.

По-рано днес съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков обяви пред журналисти, че ще изпратят „джентълтълменско писмо“ към ГЕРБ този парламент да приеме антикорупционното законодателство, свързано с парите по Плана за възстановяване и устойчивост.  

„Забелязваме кампанията на ПП да взривяват всички възможности за разговори за редовно правителство и политическа стабилност“, коментират от ГЕРБ. „Отказваме подобен тип диалог. ГЕРБ ще работи “за”, а не “против”, допълват от

Паметта за Атанас Далчев винаги е била жива. Това заяви проф. Михаил Неделчев, преподавател и изследовател по теория и история на литературата в Нов български университет в София, който присъства на откриването на паметната плоча на братята Атанас и Любомир Далчеви в двора на Българското консулство в Солун, Гърция. Плочата е поставена по инициатива на консулството и . 

Като редактор в издателство “Български писател” през 1975 г. на двутомника със съчиненията на Атанас Далчев и автор и редактор на изследвания за поета, проф. Неделчев заяви, че много се вълнува от днешното събитие.  

Той определи Атанас Далчев като личност, която не е смеел да приближи, поради големия респект от него. 

Прекрасно е, че днес в Солун ни събира тази плоча. Прекрасно е, че събуждаме паметта за тези двама големи българи. Те са живели в Солун, отишли са в Царигра

Ниската избирателна активност се дължи, освен на други фактори, и на известни колебания на избирателите в прозрачността на изборния процес. Това каза пред журналисти служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов.

Правителството е твърдо решено да работи в тази посока, каза още Карадимов, който е определен и за координатор на организационно-техническата подготовка на изборите от страна на правителството.

Шестимата служебни министри, ръководещи отговорните ведомства за организационно-техническата подготовка на изборите, ще участват в работна среща с Централната избирателна комисия (ЦИК) днес.

Има ли опасност за здравето на хората, ако бъдат поставени вендинг автомати за лекарства, и каква е ползата от тях, коментираха пред медиите в парламента Андрей Чорбанов от "Има такъв народ", Маргарита Генчева от "Възраждане" и Александър Симидчиев от "Продължаваме промяната-Демократична България". Миналата седмица в пленарната зала бяха приети на първо четене промени, предложени от "Възраждане", в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина.  С измененията се създава правна възможност в населени места, в които има установен недостиг на аптеки, да бъдат поставени автомати за продажба на лекарствени продукти, съобразно регулацията на действащата нормативна уредба. 

Фармацевти веднага реагираха. Инициативният комитет на магистър-фармацевтите в позиция до медиите обяви, че смята автоматизираната система за продажба на лекарства за опасна. 

Страховет

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Очевидно това е поредната провокация на РСМ, целяща да разруши постигнатото до момента, коментира Даниел Митов думи на вицепремиера на РСМ за България
Около 17% от кандидатите за работа в НСО стигат до назначаване, 50% отпадат още на медицинските прегледи, каза генерал-майор Емил Тонев
Ремонтът на Дунав мост се извършва в 400-метрова отсечка
Община Несебър започва подготовка за строителство на социални жилища
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Местен фокус
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Сфера
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Сфера
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
В детайли
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
Сфера
Иновативна технология помага на фермери да намалят потреблението на вода и торове и да повишат качеството на продукцията
В детайли
Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да се срещне с българските моряци от кораба „Галакси лийдър“
Основна линия
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Основна линия
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Контекст
Проблемите на управлението на отпадъците обсъди на среща в Разград ръководството на РИОСВ Русе
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.