Начало Местен фокус Задържан е заподозрян във връзка със смъртта на млада жена, по чието тяло са открити следи от насилие
5745
България

Задържан е заподозрян във връзка със смъртта на млада жена, по чието тяло са открити следи от насилие

Сигналът за жена в безпомощно състояние, намираща се в апартамент в град Шумен, е подаден вчера, малко преди 16:00 часа. При първоначалния оглед е изяснено, че е починала и има данни за насилие.Работата по доказване и документиране на извършеното престъпление продължава и към момента.

| 09 Септември 2024, 10:06 ч.
Задържан е заподозрян във връзка със смъртта на млада жена, по чието тяло са открити следи от насилие
Задържан е заподозрян във връзка със смъртта на млада жена, по чието тяло са открити следи от насилие
Снимка © Минко Чернев / БТА.

Окръжна прокуратура – Шумен ръководи досъдебно производство във връзка със смъртта на млада жена. Изяснява се съпричастността на 31-годишен мъж към извършеното престъпление, като към момента той е задържан, съобщиха от Апелативна прокуратура - Варна.

Голяма част от град Вършец остава без вода днес и утре заради реконструкция на главен водопровод, съобщиха от местната общинска управа.

Подменят се около 20 метра от главния водопровод по бул. „България“. Улиците, на които ще бъде спряно водоподаването са „Д-р Елена Теодосиева“, „Алеко Константинов“, „Иван Вазов“, „Янко Сакъзов“, „Банкя“, „Александър Стамболийски“, „Тодорини кукли“, „Цар Иван Асен II”, „Цар Симеон“, „Цар Борис“, „Христо Смирненски“, „Климент Охридски“, ниските части на града от центъра към изхода за Монтана, както и високите части в района на климатичното училище.

Ремонтните дейности ще продължат до 20:00 часа на 19 септември. Община Вършец ще осигури вода за битови нужди на жителите за 36-те часа, п

Специализирана полицейска акция се се състои от полунощ на територията на Пернишка област. Акцията е свързана с Европейския ден без загинали на пътя, който се отбелязва днес, съобщи регионалният говорител на Областната дирекция на МВР Венцислав Алексов.

Заради акцията е засилено присъствието на униформени от пътна, охранителна и териториална полиция. Те извършват проверка на участниците в движението по пътищата. „Осъществява се масиран контрол на пътното движение. Целта е да се подобри и избегне пътният травматизъм и жертвите в този ден“, коментира Алексов. 

Той поясни, че във връзка с акцията на територията на Перник са разположени седем контролни пункта, а в останалите общини от региона те са минимум по три. Сред тях има и такива с приоритет, разположени около училища и детски градини. Дейностите ще продължат и през цялата учебна година. 

Над 60 колекционерски стари коли бяха представени днес на изложението на ретро автомобили в Смолян. Парадът на ценните возила се провежда за втора година, организиран от Авто-мото ретро клуба в Смолян. "Фиат" от 1935 г. е най-старата кола, участваща в изложението.

Вниманието на познавачите бе привлечено от "Ситроен" DS 20 от 1972 г. – модел, познат от филмите с Луи дьо Фюнес. Сред изложените ретро автомобили присъстваха както коли от социалистическите заводи - "Москвич" 407 от 1963 г., "Варшава" 201 от 1963 г., така и такива западно производство. От старите коли от социалистическите марки по-издръжливи са Волгите, а от западните - "Мерцедес", "БМВ", "Ситроен", "Пежо", коментира Атанас Перфанов, автомобилен специалист.

Колекционирането на ретро автомобили е голяма страст за всички нас, каза Владимир Кехайов, председател на Авто-мото ретро клуба. Според него това хо

Ресорът на Екатерина Захариева като еврокомисар е много перспективен. Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание, коментирайки ресора „Стартъпи, изследвания и иновации“, който бе отреден за българския еврокомисар Екатерина Захариева. 

„Изключително актуален ресор в Европейския съюз и България. Аз съм на мнение, че ресорът се определя от еврокомисаря, а не обратното. Аз съм убеден, че Екатерина Захариева ще докаже и този път възможностите си“, посочи Главчев. 

Той пожела успех при предстоящото съгласно процедурата изслушване пред Европейския парламент и съответните комисии. 

Вчера председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен представи проектоструктурата на новата Европейска комисия. 

Президентът Румен Радев прие почетния караул на площад "Свети Александър Невски" на Деня на София. На 17 септември Православната църква почита светите великомъченици Надежда, Вяра, Любов и майка им София. На този ден градът, приел името на храма „Света София“ – Божията премъдрост, отбелязва своя празник.

Тържествен водосвет отслужи българският патриарх и Софийски митрополит Даниил в съслужие със свещеници от българската православна църква. 

В отбелязването на празника на София на площад „Свети Александър Невски” участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

На празника беше извършен и ритуал по издигането на знамето на София в присъствието на кмета на София Васил Терзиев, заместник-председателя на Народното събрание Атанас Атанасов, заместник-кметове на Столичната община, общински съветници, дипломати и граждани.

Припомняме, че

Сигналът за жена в безпомощно състояние, намираща се в апартамент в град Шумен, е подаден вчера, малко преди 16:00 часа. При първоначалния оглед е изяснено, че е починала и има данни за насилие. 

Работата по доказване и документиране на извършеното престъпление продължава и към момента. Назначени са съдебно–медицинска и други експертизи. Предстои след анализ на събраните до момента доказателства да бъде взето решение за ангажиране на наказателна отговорност, съобщават от пресотдела на Апелативна прокуратура - Варна.

Както съобщихме, служителите на ОД на МВР - Шумен са разкрили 49,37 процента от престъпленията, които са разследвали през първите шест месеца на настоящата година. В сравнение със същия период на миналата година се отчита ръст на разкриваемост на престъпленията с 1,44 на сто. 

Облачно е времето в планините, на места има слаб вятър. Прогнозата е за валежи, така че хората трябва да се съобразяват и да внимават, да са подготвени за ниска видимост и да не предприемат много дълги преходи. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). 

От службата казаха още, че няма инциденти с туристи.

Според прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) над планините днес облачността ще бъде значителна. Следобед на места в централните дялове на Стара планина и масивите на Югозападна България ще превали слаб дъжд, по най-високите върхове на Рила и Пирин - слаб сняг. В ниските части ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, а по високите била и върхове той ще се ориентира от запад-северозапад и ще бъде до умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около

Около 32% от българите еднократно са преминали курс за първа долекарска помощ, важно е опресняването на уменията отново след няколко години. Това каза заместник генералният директор на Българския Червен кръст (БЧК) д-р Надежда Тодоровска по повод Световния ден на първата помощ, който се отбелязва днес. Мотото тази година е „Първата помощ и спортът“.

Тодоровска напомни, че бързата и адекватна реакция спасява животи и помага за по-бързото възстановяване на човек след инцидент. Това мнение сподели и главният специалист "Управление на планирането и проектна дейност“ в Столичната организация на БЧК Невелина Стойнева. Тя посочи, че инфаркт, инсулт, хипотермия, обезводняване, счупвания с открити рани са част от спешните състояния, които изискват оказване на първа помощ и за които е добре хората да са обучени. Става въпрос за комплекс от базови техники преди идването

Поредна акция на благотворителната кампания „Капачки за бъдеще“ ще се състои в Ямбол на 5 октомври. Предавателният пункт ще бъде разположен от 10:00 до 14:00 часа на паркинга пред магазин „Кауфланд“, съобщиха на регионалната Фейсбук страница на инициативата. Освен пластмасови капачки, ще се събират и алуминиеви кенчета.

Кампанията „Капачки за бъдеще“ са организира от няколко години в страната. Чрез нея до момента са осигурени 22 кувьоза за новородени, шест неонатални линейки, две високопроходими линейки и над 40 медицински уреда за болници в страната. Средствата за тях са от рециклираните над 1 000 000 кг пластмаса, допълват организаторите.

Последната акция на „Капачки за бъдеще“ в Ямбол се състоя пред спортна зала „Диана“ през април т. г., припомня . Есенната кампания в града през 2023 г. беше изключително успе

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) прие за сведение заявлението от Божидар Колев - адвокат от Софийска адвокатска колегия, с което се самопредлага за участие в процедурата за избор на главен прокурор, съобщиха от ВСС.

От институцията припомнят, че съгласно приетите правила предложения за кандидатури за главен прокурор могат да правят не по-малко от трима от членовете на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет и министърът на правосъдието.

Също така отбелязват, че адвокат Колев е заявил желание да се кандидатира за главен прокурор и през 2023 г.

Припомняме, че на 12 септември Пленумът на Висшия съдебен съвет реши да възобнови процедурата за избор на главен прокурор, по предложение на Прокурорската колегия. Според приетия график изборът трябва да бъде проведен на 16 януари. 

На 16 септември 1987 г. политици от цял свят подписват в Монреал Протокол за защита на озоновия слой, наричан още Монреалски протокол. Протоколът представлява глобално споразумение за защита на стратосферния озонов слой на Земята чрез постепенно премахване на химикалите, които го нарушават. Това постепенно премахване включва както производството, така и потреблението на вещества, които нарушават озоновия слой. Тъй като озоноразрушаващите вещества са мощни парникови газове, постепенното им премахване е от решаващо значение за смекчаване на изменението на климата. Освен това, въпреки факта, че хидрофлуоровъглеводородите (HFC) не разрушават озона, протоколът се стреми да прекрати производството и използването им, за да се избегне замяната на озоноразрушаващите вещества с HFC, които допринасят значително за климатичните промени.

Протоколът за защита на озоновия слой е

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Общинската собственост ще бъде акцент в днешното заседание на Общинския съвет в Ивайловград
Общинската собственост ще бъде акцент в днешното седмо редовно заседание на Общинския съвет в Ивайловград, съобщи председателят на органа на местното самоуправление Богдана Богдан ...
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Тринайсет нелегални мигранти са задържани в Бургас след полицейско преследване. Те са били превозвани в два автомобила с търговищка регистрация, съобщиха от Областната дирекция на ...
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Делегация на Българската академия на науките (БАН) заедно с дипломати и българи, живеещи в Румъния, посетиха днес Браила. Повод за това е честването на 155-годишнината на Академият ...
Реакциите на правителството на РС Македония не будят оптимизъм за подобряване на отношенията с България
Манипулацията на фактите и истеричните реакции на правителството на Република Северна Македония (РСМ) не будят оптимизъм, че югозападната ни съседка желае отношенията с България да ...
Десет души са задържани от полицията в област Добрич след специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността
Десет души са задържани от полицията на територията на област Добрич след специализирана полицейска операция с цел противодействие на престъпността. Това съобщиха от пресцентъра на ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Общинските съветници в Грамада ще разгледат отчета на бюджета на общината за миналата година и актуализация на разчетите за капиталовите разходи
Общинските съветници в Грамада ще разгледат днес от 15:00 ч. предложения от кмета за приемане на годишния отчет за изпълнението на бюджета на общината за 2024 г., както и актуализа ...
Общинският съвет в Мизия заседава днес
Общинският съвет (ОбС) – Мизия заседава днес, при първоначален дневен ред от девет точки, което е видно от публикуваните материали на сайта на администрацията. Съветниците ще ...
Добив на 656 кубика дърва за отопление през идващия сезон ще решава днес Общинският съвет в Маджарово
Добив на 656 кубика дърва за отопление през идващия зимен сезон от общинския горски поземлен фонд ще решава днес Общинският съвет в Маджарово. Това е една от четирите докладни за д ...
Двайсет и една точки ще разглеждат на сесия Общинските съветници в Камено
Общинският съвет (ОбС) на Камено ще заседава днес от 10:00 часа. В дневния ред са предвидени 21 докладни записки, внесени за разглеждане от кмета на общината Жельо Вардунски. Това ...
Общинската собственост ще бъде акцент в днешното заседание на Общинския съвет в Ивайловград
Общинската собственост ще бъде акцент в днешното седмо редовно заседание на Общинския съвет в Ивайловград, съобщи председателят на органа на местното самоуправление Богдана Богдан ...
Тикер в 06:33 ч.
Общинските съветници в Грамада ще разгледат днес от 15:00 ч. предложения от кмет ...
Начало Местен фокус
5745
България

Задържан е заподозрян във връзка със смъртта на млада жена, по чието тяло са открити следи от насилие

Сигналът за жена в безпомощно състояние, намираща се в апартамент в град Шумен, е подаден вчера, малко преди 16:00 часа. При първоначалния оглед е изяснено, че е починала и има данни за насилие.Работата по доказване и документиране на извършеното престъпление продължава и към момента.

| 09 Септември 2024, 10:06 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Задържан е заподозрян във връзка със смъртта на млада жена, по чието тяло са открити следи от насилие
Задържан е заподозрян във връзка със смъртта на млада жена, по чието тяло са открити следи от насилие
Снимка © Минко Чернев / БТА.

Окръжна прокуратура – Шумен ръководи досъдебно производство във връзка със смъртта на млада жена. Изяснява се съпричастността на 31-годишен мъж към извършеното престъпление, като към момента той е задържан, съобщиха от Апелативна прокуратура - Варна.

Голяма част от град Вършец остава без вода днес и утре заради реконструкция на главен водопровод, съобщиха от местната общинска управа.

Подменят се около 20 метра от главния водопровод по бул. „България“. Улиците, на които ще бъде спряно водоподаването са „Д-р Елена Теодосиева“, „Алеко Константинов“, „Иван Вазов“, „Янко Сакъзов“, „Банкя“, „Александър Стамболийски“, „Тодорини кукли“, „Цар Иван Асен II”, „Цар Симеон“, „Цар Борис“, „Христо Смирненски“, „Климент Охридски“, ниските части на града от центъра към изхода за Монтана, както и високите части в района на климатичното училище.

Ремонтните дейности ще продължат до 20:00 часа на 19 септември. Община Вършец ще осигури вода за битови нужди на жителите за 36-те часа, п

Специализирана полицейска акция се се състои от полунощ на територията на Пернишка област. Акцията е свързана с Европейския ден без загинали на пътя, който се отбелязва днес, съобщи регионалният говорител на Областната дирекция на МВР Венцислав Алексов.

Заради акцията е засилено присъствието на униформени от пътна, охранителна и териториална полиция. Те извършват проверка на участниците в движението по пътищата. „Осъществява се масиран контрол на пътното движение. Целта е да се подобри и избегне пътният травматизъм и жертвите в този ден“, коментира Алексов. 

Той поясни, че във връзка с акцията на територията на Перник са разположени седем контролни пункта, а в останалите общини от региона те са минимум по три. Сред тях има и такива с приоритет, разположени около училища и детски градини. Дейностите ще продължат и през цялата учебна година. 

Над 60 колекционерски стари коли бяха представени днес на изложението на ретро автомобили в Смолян. Парадът на ценните возила се провежда за втора година, организиран от Авто-мото ретро клуба в Смолян. "Фиат" от 1935 г. е най-старата кола, участваща в изложението.

Вниманието на познавачите бе привлечено от "Ситроен" DS 20 от 1972 г. – модел, познат от филмите с Луи дьо Фюнес. Сред изложените ретро автомобили присъстваха както коли от социалистическите заводи - "Москвич" 407 от 1963 г., "Варшава" 201 от 1963 г., така и такива западно производство. От старите коли от социалистическите марки по-издръжливи са Волгите, а от западните - "Мерцедес", "БМВ", "Ситроен", "Пежо", коментира Атанас Перфанов, автомобилен специалист.

Колекционирането на ретро автомобили е голяма страст за всички нас, каза Владимир Кехайов, председател на Авто-мото ретро клуба. Според него това хо

Ресорът на Екатерина Захариева като еврокомисар е много перспективен. Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание, коментирайки ресора „Стартъпи, изследвания и иновации“, който бе отреден за българския еврокомисар Екатерина Захариева. 

„Изключително актуален ресор в Европейския съюз и България. Аз съм на мнение, че ресорът се определя от еврокомисаря, а не обратното. Аз съм убеден, че Екатерина Захариева ще докаже и този път възможностите си“, посочи Главчев. 

Той пожела успех при предстоящото съгласно процедурата изслушване пред Европейския парламент и съответните комисии. 

Вчера председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен представи проектоструктурата на новата Европейска комисия. 

Президентът Румен Радев прие почетния караул на площад "Свети Александър Невски" на Деня на София. На 17 септември Православната църква почита светите великомъченици Надежда, Вяра, Любов и майка им София. На този ден градът, приел името на храма „Света София“ – Божията премъдрост, отбелязва своя празник.

Тържествен водосвет отслужи българският патриарх и Софийски митрополит Даниил в съслужие със свещеници от българската православна църква. 

В отбелязването на празника на София на площад „Свети Александър Невски” участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

На празника беше извършен и ритуал по издигането на знамето на София в присъствието на кмета на София Васил Терзиев, заместник-председателя на Народното събрание Атанас Атанасов, заместник-кметове на Столичната община, общински съветници, дипломати и граждани.

Припомняме, че

Сигналът за жена в безпомощно състояние, намираща се в апартамент в град Шумен, е подаден вчера, малко преди 16:00 часа. При първоначалния оглед е изяснено, че е починала и има данни за насилие. 

Работата по доказване и документиране на извършеното престъпление продължава и към момента. Назначени са съдебно–медицинска и други експертизи. Предстои след анализ на събраните до момента доказателства да бъде взето решение за ангажиране на наказателна отговорност, съобщават от пресотдела на Апелативна прокуратура - Варна.

Както съобщихме, служителите на ОД на МВР - Шумен са разкрили 49,37 процента от престъпленията, които са разследвали през първите шест месеца на настоящата година. В сравнение със същия период на миналата година се отчита ръст на разкриваемост на престъпленията с 1,44 на сто. 

Облачно е времето в планините, на места има слаб вятър. Прогнозата е за валежи, така че хората трябва да се съобразяват и да внимават, да са подготвени за ниска видимост и да не предприемат много дълги преходи. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). 

От службата казаха още, че няма инциденти с туристи.

Според прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) над планините днес облачността ще бъде значителна. Следобед на места в централните дялове на Стара планина и масивите на Югозападна България ще превали слаб дъжд, по най-високите върхове на Рила и Пирин - слаб сняг. В ниските части ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, а по високите била и върхове той ще се ориентира от запад-северозапад и ще бъде до умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около

Около 32% от българите еднократно са преминали курс за първа долекарска помощ, важно е опресняването на уменията отново след няколко години. Това каза заместник генералният директор на Българския Червен кръст (БЧК) д-р Надежда Тодоровска по повод Световния ден на първата помощ, който се отбелязва днес. Мотото тази година е „Първата помощ и спортът“.

Тодоровска напомни, че бързата и адекватна реакция спасява животи и помага за по-бързото възстановяване на човек след инцидент. Това мнение сподели и главният специалист "Управление на планирането и проектна дейност“ в Столичната организация на БЧК Невелина Стойнева. Тя посочи, че инфаркт, инсулт, хипотермия, обезводняване, счупвания с открити рани са част от спешните състояния, които изискват оказване на първа помощ и за които е добре хората да са обучени. Става въпрос за комплекс от базови техники преди идването

Поредна акция на благотворителната кампания „Капачки за бъдеще“ ще се състои в Ямбол на 5 октомври. Предавателният пункт ще бъде разположен от 10:00 до 14:00 часа на паркинга пред магазин „Кауфланд“, съобщиха на регионалната Фейсбук страница на инициативата. Освен пластмасови капачки, ще се събират и алуминиеви кенчета.

Кампанията „Капачки за бъдеще“ са организира от няколко години в страната. Чрез нея до момента са осигурени 22 кувьоза за новородени, шест неонатални линейки, две високопроходими линейки и над 40 медицински уреда за болници в страната. Средствата за тях са от рециклираните над 1 000 000 кг пластмаса, допълват организаторите.

Последната акция на „Капачки за бъдеще“ в Ямбол се състоя пред спортна зала „Диана“ през април т. г., припомня . Есенната кампания в града през 2023 г. беше изключително успе

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) прие за сведение заявлението от Божидар Колев - адвокат от Софийска адвокатска колегия, с което се самопредлага за участие в процедурата за избор на главен прокурор, съобщиха от ВСС.

От институцията припомнят, че съгласно приетите правила предложения за кандидатури за главен прокурор могат да правят не по-малко от трима от членовете на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет и министърът на правосъдието.

Също така отбелязват, че адвокат Колев е заявил желание да се кандидатира за главен прокурор и през 2023 г.

Припомняме, че на 12 септември Пленумът на Висшия съдебен съвет реши да възобнови процедурата за избор на главен прокурор, по предложение на Прокурорската колегия. Според приетия график изборът трябва да бъде проведен на 16 януари. 

На 16 септември 1987 г. политици от цял свят подписват в Монреал Протокол за защита на озоновия слой, наричан още Монреалски протокол. Протоколът представлява глобално споразумение за защита на стратосферния озонов слой на Земята чрез постепенно премахване на химикалите, които го нарушават. Това постепенно премахване включва както производството, така и потреблението на вещества, които нарушават озоновия слой. Тъй като озоноразрушаващите вещества са мощни парникови газове, постепенното им премахване е от решаващо значение за смекчаване на изменението на климата. Освен това, въпреки факта, че хидрофлуоровъглеводородите (HFC) не разрушават озона, протоколът се стреми да прекрати производството и използването им, за да се избегне замяната на озоноразрушаващите вещества с HFC, които допринасят значително за климатичните промени.

Протоколът за защита на озоновия слой е

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Общинската собственост ще бъде акцент в днешното заседание на Общинския съвет в Ивайловград
Тринайсет нелегални мигранти, превозвани в два автомобила, са задържани в Бургас, водачите на колите са арестувани
Делегация от БАН, дипломати и българи, живеещи в Румъния, отбелязаха 155 години от създаването на Академията в Браила
Реакциите на правителството на РС Македония не будят оптимизъм за подобряване на отношенията с България
Десет души са задържани от полицията в област Добрич след специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Общинските съветници в Грамада ще разгледат отчета на бюджета на общината за миналата година и актуализация на разчетите за капиталовите разходи
Местен фокус
Общинският съвет в Мизия заседава днес
Местен фокус
Добив на 656 кубика дърва за отопление през идващия сезон ще решава днес Общинският съвет в Маджарово
Контекст
Двайсет и една точки ще разглеждат на сесия Общинските съветници в Камено
Основна линия
Общинската собственост ще бъде акцент в днешното заседание на Общинския съвет в Ивайловград
В детайли
Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град
Местен фокус
Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър"
Сфера
Възможностите за задълбочаване на икономическото и инвестиционно сътрудничество между България и Германия обсъдиха президентът Румен Радев и посланик Ирене Планк
Сфера
Мъж на 51 г. е задържан от полицията в област Добрич заради намерени в негов имот наркотици
В детайли
В декларация учредители, основатели, доайени и бивши областни председатели на ДПС застанаха зад лидера Ахмед Доган
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.