Начало Местен фокус Близо три тона канабис откриха полицейски служители в района на Петрич и Сандански
6688
България

Близо три тона канабис откриха полицейски служители в района на Петрич и Сандански

Близо три тона канабис откриха полицейски служители в района на Петрич и Сандански, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Благоевград.Общото тегло на 802-те растения е около 2 971, 190 килограма.

| 09 Септември 2024, 12:02 ч.
Близо три тона канабис откриха полицейски служители в района на Петрич и Сандански
Близо три тона канабис откриха полицейски служители в района на Петрич и Сандански
Снимка © БТА

Близо три тона канабис откриха полицейски служители в района на Петрич и Сандански, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Благоевград.

Скрити в пластмасови бидони 280 000 къса (14 000 кутии) контрабандни цигари откриха митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Лесово" в товарен автомобил, управляван от румънски гражданин. Контрабандните цигари са на стойност близо 100 000 лева, съобщиха от Агенция "Митници". 

Проверката е извършена при съвместна операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от Агенция "Митници", Главна дирекция "Гранична полиция", Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" и Националната агенция за приходите.

Камионът с чужда регистрация пристигнал на граничния пункт на 16 септември. Румънският шофьор с инициали R. B. декларирал, че превозва транзитно пластмасови кутии и капаци от Турция за Германия през България. Товарът е обследван със специализирана рентгенова апаратура, направена е и физическа проверка. Митническите

Започнала е подготовката за 11-ото издание на националния туристически поход „По стъпките на Самуиловите воини“ и вече са изпратени официални покани към всички училища в региона. Всяка година в първата неделя на октомври стотици извървяват пътя от Национален парк-музей „Самуилова крепост“ до с. Ключ, а походът се организира от сдружението „Млад планинар“ в Петрич, каза ръководителят на сдружението Гергана Сандъкчиева. 

Маршрутът върви успоредно на крепостната стена, някога изградена от войската на цар Самуил, за да спре навлизането на византийците и превземането на българските територии. Той е с дължина близо шест километра, но по него няма стръмни или трудни участъци. Миналата година в похода се включиха над 700 човека, като най-малките участници бяха едногодишни деца, а най-възрастният беше на 77 години.

Тази година походът е п

"Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) обжалва отказа на Софийска градска прокуратура (СГП) да образува досъдебно производство за влиянието на Делян Пеевски върху прокуратурата, съобщиха от пресцентъра на коалицията. От там уточниха, че сигналът е поддаден от народните представители на ПП-ДБ през юли във връзка с изказани твърдения от членове и ръководството на „Движението за права и свободи” за нарушаване на независимостта на българската прокуратура и употребата за изпълнение на политически поръчки от страна на Пеевски срещу тях, чрез оказване на принуда, засягане на частната собственост и неприкосновеност на граждани и техните семейства. Сигналът бе изпратен и до главния прокурор, прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет и Софийската градска прокуратура.

От коалицията добавиха, че по този начин на практика се е потвърдило това, срещу което

Балканският творец, преди да бъде опознат в света, първо трябва да бъде опознат от своите съседи. Това заяви проф. Хюсеин Мевсим, професор по български език и литература в Анкарския университет, по време на откриването на паметна плоча на Атанас и Любомир Далчеви в двора на Генералното консулство на България в Солун, Гърция. Плочата е поставена по инициатива на и консулството ни в Солун. 

„В един юнски ден, в зноя, тук, в този град – Солун, който е колкото балканско-ориенталски, толкова е и европейски модерен град, се ражда Атанас, вторият син на семейство Христо и Виктория Далчеви. Атанас се ражда година и седем месеца след първородното отроче Любомир“, посочи проф. Мевсим. 

Проф. Хюсеин Мевсим е автор на книгата “Атанас Далчев в Солун и Истанбул”. 

„Литературната история преди всичко се занимава с хроноса &ndas

Започна модернизацията на железопътния (жп) участък Волуяк – Петърч, съобщиха от пресцентъра на Националната компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ).

Строителните дейности на железопътната отсечка започнаха в присъствието на ръководителя на Представителството на Европейската комисия в България Йорданка Чобанова, председателя на Управителния съвет на НКЖИ инж. Емилия Никова, генералния директор на НКЖИ инж. Стоян Стоянов и представители на местната власт в община Костинброд. 

Железопътната отсечка е част от мащабния проект „Модернизация на жп линия София – Драгоман – сръбска граница, участък Волуяк – Драгоман”.

Проектът включва модернизация на коловозното развитие, контактната мрежа, пероните и приблизително удвояване на 12 км електрифицирана жп линия за скорост на движение на влаковете до 160 км/ч. Предвижд

Общото тегло на 802-те растения е около 2 971, 190 килограма. Те са открити при специализирана полицейска операция по линия на противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества за времето между 5 и 8 септември.  

Около 406 от тях, тежащи около 1 610,190 килограма, са били засадени в две обособени непосредствено една до друга ниви в землището на санданското село Плоски. Също в землището на Плоски е установена и нива със засадени около 253 от растенията, чието тегло е около 1018 килограма, като върху мрежа на самоделна конструкция полицейските служители са намерили и около три килограма полусухи съцветия, реагиращи положително на канабис.

В обезлесен участък в землището на петричкото село Волно били засадени 86 от растенията, чието тегло е около 172 килограма. В нива в землището на благоевградското село Дебочица, в момент на поливане на засадени в нея около 57 растения с общо тегло около 171 килограма, е задържан 62-годишен мъж от селото.

По случаите са образувани досъдебни производства, а работата продължава, информират от полицията.

В края на август, отново при специализирана полицейска операция, полицейските служители откриха около 320 канабисови растения с общо тегло над един тон в района. 

Общинският съвет (ОбС) – Мизия заседава днес, при първоначален дневен ред от девет точки, което е видно от публикуваните материали на сайта на администрацията.

Съветниците ще разгледат отчета на бюджета на общината за 2023 г., ще се запознаят с информация за изпълнението на финансовата рамка за първото полугодие на настоящата година, ще обсъдят бюджетна прогноза за 2025 - 2028 година. 

ОбС в Мизия ще коментира и предложение на кмета Валя Берчева за обезпечаване на учебния процес в четирите учебни заведения на територията на общината и съществуването на 15 маломерни паралелки, чрез дофинансиране на делегираните от държавата дейности със собствени средства.

На редовното заседание, което ще се състои от 10:00 ч. в залата на ОбС, ще бъдат обсъдени още устройствени въпроси и две точки, включени в предстоящото на 7 октомври заседание на Асоциацията на ВиК.

Седем министри от служебния кабинет се предвижда да отговарят на въпроси на депутати в рамките на редовния петъчен парламентарен контрол. Това са служебните министри Иван Кондов, Мария Павлова, Галя Кондева, Петър Димитров, Георги Глушков, Атанас Илков и Виолета Коритарова, съобщи председателят на Народното събрание Рая Назарян в края на вчерашното пленарно заседание.

Преди това народните представители ще обсъдят Законопроект за ратифициране на актовете на Четвъртия извънреден конгрес на Всемирния пощенски съюз (ВПС). Това е първа точка от приетата за днес програма на Народното събрание.

Актовете са свързани с изменения в Общия правилник на ВПС, Всемирната пощенска конвенция и в Споразумението за услугите по пощенските плащания.

Прието е също така и увеличение на бюджета на Всемирния пощенски съюз с 622 240 швейцарски франка за 2024 и 2025 г. Така от 38 890 0

В консултациите, свикани от кмета на Община Монтана, за разпределение на местата в секционните избирателни комисии (СИК), участваха шест парламентарно представени партии и коалиции.

Участниците одобриха предвидените квоти, но не постигнаха съгласие за съставите на СИК в две секции в село Габровница и монтанския квартал Кошарник, заради които „Възраждане“ отказаха да подпишат протокола, като приложиха и особено мнение.

За парламентарните избори на 27 октомври в община Монтана ще има 79 СИК. Общият брой на хората, които ще работят в тях, е 663 души. Деветчленните комисии са 55, а седемчленните - 24. 

С най-много представители са ГЕРБ-СДС – 200 души, от които 79 са на ръководни позиции; ПП-ДБ – 115 представители, от които 46 са на ръководни позиции; „Възраждане“ - 111 представители, от които 45 са на ръководни позиции; "ДПС -

Служебният премиер Димитър Главчев свиква днес работна среща в Министерски съвет със служебния вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова и със служебните министри на вътрешните работи, на околната среда и водите, на земеделието и храните, на регионалното развитие и благоустройството, на икономиката и индустрията, на енергетиката и на отбраната. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Срещата е заради изключително тежката ситуация в Централна и Източна Европа, причинена от рекордните валежи и наводненията. Във фокуса на обсъждането ще бъде въпросът дали бедствието налага превантивни действия и от страна на българското правителство, посочват от правителствената пресслужба.

Припомняме, че шест са жертвите на водния потоп, който заля Източна Румъния. Заради проливните дъждове критична остава и обстановката в Полша, Австрия, Словакия и други държави от Централ

Община Перник ще отбележи Деня на независимостта - 22 септември с културна програма, съобщиха от местната администрация.

От 11:00 ч. пред паметника на Кракра Пернишки, граждани и общественици ще поднесат цветя и венци, а минути след това пред Двореца на културата ще се състои ритуал по издигане на националното знаме.

Празненствата ще продължат с концерт на Духовия оркестър под ръководството на диригента Трифон Трифонов. Със свои изпълнения присъстващите ще поздрави и Ансамбъла за народни песни и танци „Граовска младост“.

Денят на независимостта е една от най-важните и ярки дати в българската история. След обявяването му България получава дипломатическата подкрепа на Австро-Унгария. На 3 март 1909 г. в Санкт Петербург е подписан Руско-турски протокол, с който се уреждат финансовите въпроси на България, възникнали след обявяването на независимостта, инфо

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Регионална среща на социално отговорните работодатели ще се състои в Шумен на 9 октомври
Регионална среща на социално отговорните работодатели ще се състои в Шумен на 9 октомври. Тя ще бъде на адрес бул. "Ришки Проход" 193. Срещата се организира от списание "Enterprise ...
Парламентът обсъжда законопроект за изменение на Закона за държавния бюджет за 2024 г. във връзка с промени в списъка с общински проекти
Парламентът обсъжда на първо четене законопроект за изменение на Закона за държавния бюджет за 2024 г. Точката беше включена в дневния ред в началото на заседанието.  Заместни ...
Седем министри ще отговарят на въпроси на депутати в парламентарния контрол
Седем министри от служебния кабинет се предвижда да отговарят на въпроси на депутати в рамките на редовния петъчен парламентарен контрол. Това са служебните министри Иван Кондов, М ...
Министър Стоянова ще изиска разработчиците на системата за дигитализиране на документите на кандидат-водачите да приключат работа по-рано
Служебният министър на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова ще изиска от разработчиците на системата за дигитализиране на документите, свързани с теоретичното и практическот ...
Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, бяха обсъдени на среща в президентството
Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, така че тя да бъде достъпна за максимален брой любители на изкуството и да бъде съобразена със спецификите на ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Дадени са предписания за разчистване на нерегламентирани сметища на територията на общините Бойчиновци и Монтана
Дадени са предписания за разчистване на нерегламентирани сметища на територията на общините Бойчиновци и Монтана. Това каза министърът на околната среда и водите в служебния кабине ...
Политическите партии и коалиции се разбраха за разпределението на местата в секционните избирателни комисии в община Враца
Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за съставите на секционните избирателни комисии (СИК) в община Враца за извънредните парламентарни избори на 27 октомври. По вре ...
Когато всичко се случва публично и открито, съмненията за каквито и да е манипулации отпадат, заяви служебният министър Валентин Мундров
Вярвам, че когато всичко се случва пред очите на обществото, публично и открито, съмненията за каквито и да е манипулации отпадат. Това заяви служебният министър на електронното уп ...
„Горски срещи“ на Градище тази неделя ще минат под мотото „Ротари твори!“
Празникът „Горски срещи“ в местността Градище тази неделя ще мине под мотото „Ротари твори!“. Това каза Ивелина Елмазова, съсобственик на пространството, с ...
Започна обновяването на пешеходен участък от централната улица „Търговска” в Ямбол
Започнати са дейности по обновяване на втората част от пешеходния участък на улица „Търговска” в Ямбол, . Работата ще се извършва на етапи, а срокът за завършването е 1 ...
Тикер в 11:32 ч.
Дадени са предписания за разчистване на нерегламентирани сметища на територията ...
Начало Местен фокус
6688
България

Близо три тона канабис откриха полицейски служители в района на Петрич и Сандански

Близо три тона канабис откриха полицейски служители в района на Петрич и Сандански, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Благоевград.Общото тегло на 802-те растения е около 2 971, 190 килограма.

| 09 Септември 2024, 12:02 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Близо три тона канабис откриха полицейски служители в района на Петрич и Сандански
Близо три тона канабис откриха полицейски служители в района на Петрич и Сандански
Снимка © БТА

Близо три тона канабис откриха полицейски служители в района на Петрич и Сандански, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Благоевград.

Скрити в пластмасови бидони 280 000 къса (14 000 кутии) контрабандни цигари откриха митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Лесово" в товарен автомобил, управляван от румънски гражданин. Контрабандните цигари са на стойност близо 100 000 лева, съобщиха от Агенция "Митници". 

Проверката е извършена при съвместна операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от Агенция "Митници", Главна дирекция "Гранична полиция", Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" и Националната агенция за приходите.

Камионът с чужда регистрация пристигнал на граничния пункт на 16 септември. Румънският шофьор с инициали R. B. декларирал, че превозва транзитно пластмасови кутии и капаци от Турция за Германия през България. Товарът е обследван със специализирана рентгенова апаратура, направена е и физическа проверка. Митническите

Започнала е подготовката за 11-ото издание на националния туристически поход „По стъпките на Самуиловите воини“ и вече са изпратени официални покани към всички училища в региона. Всяка година в първата неделя на октомври стотици извървяват пътя от Национален парк-музей „Самуилова крепост“ до с. Ключ, а походът се организира от сдружението „Млад планинар“ в Петрич, каза ръководителят на сдружението Гергана Сандъкчиева. 

Маршрутът върви успоредно на крепостната стена, някога изградена от войската на цар Самуил, за да спре навлизането на византийците и превземането на българските територии. Той е с дължина близо шест километра, но по него няма стръмни или трудни участъци. Миналата година в похода се включиха над 700 човека, като най-малките участници бяха едногодишни деца, а най-възрастният беше на 77 години.

Тази година походът е п

"Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) обжалва отказа на Софийска градска прокуратура (СГП) да образува досъдебно производство за влиянието на Делян Пеевски върху прокуратурата, съобщиха от пресцентъра на коалицията. От там уточниха, че сигналът е поддаден от народните представители на ПП-ДБ през юли във връзка с изказани твърдения от членове и ръководството на „Движението за права и свободи” за нарушаване на независимостта на българската прокуратура и употребата за изпълнение на политически поръчки от страна на Пеевски срещу тях, чрез оказване на принуда, засягане на частната собственост и неприкосновеност на граждани и техните семейства. Сигналът бе изпратен и до главния прокурор, прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет и Софийската градска прокуратура.

От коалицията добавиха, че по този начин на практика се е потвърдило това, срещу което

Балканският творец, преди да бъде опознат в света, първо трябва да бъде опознат от своите съседи. Това заяви проф. Хюсеин Мевсим, професор по български език и литература в Анкарския университет, по време на откриването на паметна плоча на Атанас и Любомир Далчеви в двора на Генералното консулство на България в Солун, Гърция. Плочата е поставена по инициатива на и консулството ни в Солун. 

„В един юнски ден, в зноя, тук, в този град – Солун, който е колкото балканско-ориенталски, толкова е и европейски модерен град, се ражда Атанас, вторият син на семейство Христо и Виктория Далчеви. Атанас се ражда година и седем месеца след първородното отроче Любомир“, посочи проф. Мевсим. 

Проф. Хюсеин Мевсим е автор на книгата “Атанас Далчев в Солун и Истанбул”. 

„Литературната история преди всичко се занимава с хроноса &ndas

Започна модернизацията на железопътния (жп) участък Волуяк – Петърч, съобщиха от пресцентъра на Националната компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ).

Строителните дейности на железопътната отсечка започнаха в присъствието на ръководителя на Представителството на Европейската комисия в България Йорданка Чобанова, председателя на Управителния съвет на НКЖИ инж. Емилия Никова, генералния директор на НКЖИ инж. Стоян Стоянов и представители на местната власт в община Костинброд. 

Железопътната отсечка е част от мащабния проект „Модернизация на жп линия София – Драгоман – сръбска граница, участък Волуяк – Драгоман”.

Проектът включва модернизация на коловозното развитие, контактната мрежа, пероните и приблизително удвояване на 12 км електрифицирана жп линия за скорост на движение на влаковете до 160 км/ч. Предвижд

Общото тегло на 802-те растения е около 2 971, 190 килограма. Те са открити при специализирана полицейска операция по линия на противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества за времето между 5 и 8 септември.  

Около 406 от тях, тежащи около 1 610,190 килограма, са били засадени в две обособени непосредствено една до друга ниви в землището на санданското село Плоски. Също в землището на Плоски е установена и нива със засадени около 253 от растенията, чието тегло е около 1018 килограма, като върху мрежа на самоделна конструкция полицейските служители са намерили и около три килограма полусухи съцветия, реагиращи положително на канабис.

В обезлесен участък в землището на петричкото село Волно били засадени 86 от растенията, чието тегло е около 172 килограма. В нива в землището на благоевградското село Дебочица, в момент на поливане на засадени в нея около 57 растения с общо тегло около 171 килограма, е задържан 62-годишен мъж от селото.

По случаите са образувани досъдебни производства, а работата продължава, информират от полицията.

В края на август, отново при специализирана полицейска операция, полицейските служители откриха около 320 канабисови растения с общо тегло над един тон в района. 

Общинският съвет (ОбС) – Мизия заседава днес, при първоначален дневен ред от девет точки, което е видно от публикуваните материали на сайта на администрацията.

Съветниците ще разгледат отчета на бюджета на общината за 2023 г., ще се запознаят с информация за изпълнението на финансовата рамка за първото полугодие на настоящата година, ще обсъдят бюджетна прогноза за 2025 - 2028 година. 

ОбС в Мизия ще коментира и предложение на кмета Валя Берчева за обезпечаване на учебния процес в четирите учебни заведения на територията на общината и съществуването на 15 маломерни паралелки, чрез дофинансиране на делегираните от държавата дейности със собствени средства.

На редовното заседание, което ще се състои от 10:00 ч. в залата на ОбС, ще бъдат обсъдени още устройствени въпроси и две точки, включени в предстоящото на 7 октомври заседание на Асоциацията на ВиК.

Седем министри от служебния кабинет се предвижда да отговарят на въпроси на депутати в рамките на редовния петъчен парламентарен контрол. Това са служебните министри Иван Кондов, Мария Павлова, Галя Кондева, Петър Димитров, Георги Глушков, Атанас Илков и Виолета Коритарова, съобщи председателят на Народното събрание Рая Назарян в края на вчерашното пленарно заседание.

Преди това народните представители ще обсъдят Законопроект за ратифициране на актовете на Четвъртия извънреден конгрес на Всемирния пощенски съюз (ВПС). Това е първа точка от приетата за днес програма на Народното събрание.

Актовете са свързани с изменения в Общия правилник на ВПС, Всемирната пощенска конвенция и в Споразумението за услугите по пощенските плащания.

Прието е също така и увеличение на бюджета на Всемирния пощенски съюз с 622 240 швейцарски франка за 2024 и 2025 г. Така от 38 890 0

В консултациите, свикани от кмета на Община Монтана, за разпределение на местата в секционните избирателни комисии (СИК), участваха шест парламентарно представени партии и коалиции.

Участниците одобриха предвидените квоти, но не постигнаха съгласие за съставите на СИК в две секции в село Габровница и монтанския квартал Кошарник, заради които „Възраждане“ отказаха да подпишат протокола, като приложиха и особено мнение.

За парламентарните избори на 27 октомври в община Монтана ще има 79 СИК. Общият брой на хората, които ще работят в тях, е 663 души. Деветчленните комисии са 55, а седемчленните - 24. 

С най-много представители са ГЕРБ-СДС – 200 души, от които 79 са на ръководни позиции; ПП-ДБ – 115 представители, от които 46 са на ръководни позиции; „Възраждане“ - 111 представители, от които 45 са на ръководни позиции; "ДПС -

Служебният премиер Димитър Главчев свиква днес работна среща в Министерски съвет със служебния вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова и със служебните министри на вътрешните работи, на околната среда и водите, на земеделието и храните, на регионалното развитие и благоустройството, на икономиката и индустрията, на енергетиката и на отбраната. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Срещата е заради изключително тежката ситуация в Централна и Източна Европа, причинена от рекордните валежи и наводненията. Във фокуса на обсъждането ще бъде въпросът дали бедствието налага превантивни действия и от страна на българското правителство, посочват от правителствената пресслужба.

Припомняме, че шест са жертвите на водния потоп, който заля Източна Румъния. Заради проливните дъждове критична остава и обстановката в Полша, Австрия, Словакия и други държави от Централ

Община Перник ще отбележи Деня на независимостта - 22 септември с културна програма, съобщиха от местната администрация.

От 11:00 ч. пред паметника на Кракра Пернишки, граждани и общественици ще поднесат цветя и венци, а минути след това пред Двореца на културата ще се състои ритуал по издигане на националното знаме.

Празненствата ще продължат с концерт на Духовия оркестър под ръководството на диригента Трифон Трифонов. Със свои изпълнения присъстващите ще поздрави и Ансамбъла за народни песни и танци „Граовска младост“.

Денят на независимостта е една от най-важните и ярки дати в българската история. След обявяването му България получава дипломатическата подкрепа на Австро-Унгария. На 3 март 1909 г. в Санкт Петербург е подписан Руско-турски протокол, с който се уреждат финансовите въпроси на България, възникнали след обявяването на независимостта, инфо

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Регионална среща на социално отговорните работодатели ще се състои в Шумен на 9 октомври
Парламентът обсъжда законопроект за изменение на Закона за държавния бюджет за 2024 г. във връзка с промени в списъка с общински проекти
Седем министри ще отговарят на въпроси на депутати в парламентарния контрол
Министър Стоянова ще изиска разработчиците на системата за дигитализиране на документите на кандидат-водачите да приключат работа по-рано
Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, бяха обсъдени на среща в президентството
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
Дадени са предписания за разчистване на нерегламентирани сметища на територията на общините Бойчиновци и Монтана
В детайли
Политическите партии и коалиции се разбраха за разпределението на местата в секционните избирателни комисии в община Враца
Местен фокус
Когато всичко се случва публично и открито, съмненията за каквито и да е манипулации отпадат, заяви служебният министър Валентин Мундров
Сфера
„Горски срещи“ на Градище тази неделя ще минат под мотото „Ротари твори!“
Местен фокус
Започна обновяването на пешеходен участък от централната улица „Търговска” в Ямбол
В детайли
България няма никакво отношение към производството и преминаването на пейджърите, взривени в Ливан и Сирия, каза Димитър Главчев
Сфера
Пръскането срещу комари ще продължи, каза здравният министър Галя Кондева
Основна линия
Поемане на краткосрочен общински дълг от 324 хил. лева одобриха единодушно общинските съветници
Контекст
В залата за удостоверяване на машините за изборите ще има вече звук, каза служебният премиер Димитър Главчев
Сфера
Кампания за безплатни прегледи за ранно откриване на хронични белодробни заболявания предстои в Търговище
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.