Начало Контекст Прокурорската колегия на ВСС предложи график, според който на 16 януари да бъде избран главен прокурор
6657
България

Прокурорската колегия на ВСС предложи график, според който на 16 януари да бъде избран главен прокурор

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) предложи на свое заседание днес график, според който на 16 януари трябва да бъде избран главен прокурор.Предложението трябва да бъде гласувано от Пленума на ВСС, за да бъде прието.

| 09 Септември 2024, 12:12 ч.
Прокурорската колегия на ВСС предложи график, според който на 16 януари да бъде избран главен прокурор
Прокурорската колегия на ВСС предложи график, според който на 16 януари да бъде избран главен прокурор
Снимка © Христо Касабов

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) предложи на свое заседание днес график, според който на 16 януари трябва да бъде избран главен прокурор. Предложението трябва да бъде гласувано от Пленума на ВСС, за да бъде прието.

Под ръководството на Окръжна прокуратура - Кюстендил се водят действията по разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 343, ал. 3,“б”, във връзка с чл. 342, ал. 1, пр. 3 от Наказателния кодекс, пише в прессъобщение от прокуратурата. Случаят е от ранната сутрин на 16 септември.

На път между селата Ресилово и Самораново, община Дупница, водачът на лек автомобил “Шевролет”, 26-годишният Д. З., предизвикал пътнотранспортно произшествие, вследствие на което е причинена смъртта на 49-годишна жена. Извършителят на деянието избягал от местопроизшествието. В хода на разследването той е бил установен и задържан.

С постановление на Окръжна прокуратура - Кюстендил лицето е привлечено в качеството на обвиняем. Установено е, че престъпното деяние е извършено след употреба на наркотично вещество - канабис. Обвиняемият

Обществено обсъждане за параметрите на два кредита от фонд „Флаг“ за проект "Мобилност и зелен транспорт в общините Враца и Монтана" се проведе в Община Монтана.

На общественото обсъждане зам.-кметът Тихомир Антонов представи резюме на проекта и съобщи, че Община Монтана вече има договор за доставка на шест електрически автобуса и монтаж на осем зарядни станции за тях.

Проектът е част от Националния план за възстановяване и устойчивост и цели подкрепа на устойчивата градска мобилност и екосъобразния транспорт в региона. Той е с продължителност 24 месеца и е на обща стойност 11 113 229,97 лева за общините Враца и Монтана. За Община Монтана стойността на инвестицията е 4 703 290,26 лева, от които 3 520 197,23 лева е безвъзмездната финансова помощ и 1 183 093,03 лева са собствено финансиране.

Кредитите ще бъдат използвани за изпълнение на собственото фина

Двойно ще бъде завишен контролът за неправомерно ползване на вода не за питейни, а за битови нужди. Това съобщи днес по време на среща с кметовете и кметските наместници от малките населени места в община Стара Загора инж. Румен Миланов, управител на "Водоснабдяване и канализация" ЕООД Стара Загора. Той посочи, че  ще бъдат създадени нови контролни групи, които ще извършват проверки. "Там, където случаите са най-драстични, ние сме наясно къде е това, ще бъдат монтирани водомерни шахти извън територията на имота и по този начин хипотезата с байпасите и незаконните отклонения ще бъде неутрализирана", обясни Миланов.

Той представи разработка на дружеството, която е била приета положително от "Български ВиК холдинг" ЕАД, и която гарантира доброто водоснабдяване в областта. ВиК Стара Загора е първото дружество в страната, което направи такава разработка. Тя гарантира хоризонт н

Световният ден на сърцето – 29 септември, ще бъде отбелязан за втора поредна година в Троян. Това съобщи на пресконференция д-р Петьо Маринов, началник на отделението по хирургия в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) - Троян и член на управителния съвет на Дружеството на кардиолозите в България.

Отбелязването на знаковата дата ще се осъществи в партньорство между МБАЛ – Троян, Община Троян и две големи троянски фирми. През последните години Денят на сърцето прераства в Седмица на сърцето, разказа д-р Маринов. 

В седмицата преди 29 септември ще бъдат изнесени две лекции, свързани със сърдечните заболявания, подготвени са и информационни материали за значимостта на сърдечно-съдовите заболявания и възможностите за тяхната превенция. Те ще се разпространяват във фирмите партньори и в информационните центрове на болницата и общината.

На 3

На първото заседание на пленума на Висшия съдебен съвет (ВСС), определено за предложения за кандидатури за главен прокурор, такива не постъпиха. 

Преди дни бе гласуван график, според който на 16 януари трябва да бъде проведен изборът.

Според хорнограмата с дати в четири поредни заседания до 10 октомври могат да постъпват кандидатури. На 24 октомври е крайният срок на кандидатите да представят концепция, а ВСС има задължение да ги публикува. До 26 ноември две от комисиите към Прокурорската колегия следва да приемат доклади за професионалните и нравствени качества на кандидатите, които ден по-късно да бъдат обсъдени на заседание на колегията.

На 5 декември Пленумът на ВСС трябва да посочи час за изслушване на кандидатите. Крайният срок за представяне на становища и въпроси към кандидатите е 8 януари 2025 година, а на 16 януари следва да се проведе изслушване и

Според хорнограмата с дати, включени в предложението, на 19 и 26 септември и на 3 и 10 октомври, трябва да се проведат заседания относно кандидатури за главен прокурор. На 24 октомври е крайният срок на кандидатите да представят концепция, а ВСС има задължение до 19 октомври да ги публикува. До 26 ноември две от комисиите към Прокурорската колегия следва да приемат доклади за професионалните и нравствени качества на кандидатите, които ден по-късно да бъдат обсъдени на заседание на колегията. На 5 декември Пленумът на ВСС трябва да обяви дата и час за изслушване на кандидатите. Крайният срок за представяне на становища и въпроси към кандидатите е 8 януари 2025 година, а на 16 януари следва да се проведе изслушване и гласуване на кандидатите. 

На заседанието днес колегията предложи също Пленумът на ВСС да приема решение за избор на кандидат за главен прокурор с мнозинство не по-малко 13 гласа и решение за председател на Върховния касационен съд и Върховния административен съд, с не по-малко от 17 гласа. Ако при първото гласуване никой от кандидатите не е получил 13 или съответно 17 гласа, изборът продължава за двамата получили най-много гласове. Ако при повторното гласуване никой не е събрал необходимите за позицията гласове, процедурата трябва да бъде прекратена. 

Регионална среща на социално отговорните работодатели ще се състои в Шумен на 9 октомври. Тя ще бъде на адрес бул. "Ришки Проход" 193. Срещата се организира от списание "Enterprise" и Националната асоциация на социално отговорните работодатели (НАСОР). 

На срещата ще се обсъждат теми, свързани с корпоративната социална отговорност, партньорството на бизнеса с институциите и обществото, възможности и потребности на хората с увреждания, съвременни модели на приобщаваща заетост, заяви Надя Гогова от сп. "Enterprise".

Тя поясни, че инициативата е от началото на годината. Първата регионална среща на социално отноговорните работодатели е проведена в Пловдив, а следващите са се състояли в Бургас и Стара Загора. "Предстоят срещите в Шумен на 9 октомври и във Велико Търново на 30 октомври", добави Гогова. Тя допълни, че се планира регионалните срещи да продължат и през 2025

Актовете на използване на държавните институции с цел сплашване и натиск стават все по-безпардонни. Това заяви на пресконференция в парламента Тимур Халилов, нечленуващ в парламентарна група народен представител, който подкрепя почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган.

Тимур Халилов посочи, че досега многократно са привличали вниманието на обществеността върху "безпрецедентния", по думите му, натиск и репресии върху членове на ДПС, подкрепящи лидера на ДПС - почетният председател д-р Ахмед Доган, както и върху "използването на държавните институции с цел всяване на страх и психоза в обществото".

"За съжаление, сигналите, които получаваме от страната през последните седмици, се увеличават неимоверно и се опасяваме, че това е натиск и въздействие в предизборната кампания. Актовете на използване на държавните институции с цел сплашване и натиск стават все по-безпардонни"

Представители на община Мездра участваха в отбелязването на 20-ата годишнина от възобновяването на църквата в село Звонци, в Западните покрайнини, център на българското национално малцинство в община Бабушница, Република Сърбия. Това съобщиха от общинска администрация и припомниха, че родолюбивото начинание по възстановяването на църквата „Св. Илия“ е осъществено и с подкрепата на мездренската община.

След десетилетия разруха храмът е възстановен през периода 2004-2005 г. с дарение от строителни материали, осигурено след благотворителна акция, организирана от Община Мездра и Общинския съвет (ОбС) в Мездра. Христолюбивото дело е подкрепено финансово от 15 мездренски бизнесмени. Съграденият през 1895-1896 г. храм е преосветен на 17 септември 2005 г. - празникът на Св. мъченци София, Вяра, Надежда и Любов, в присъствието на официални гости от България, сред които и пре

Манипулацията на фактите и истеричните реакции на правителството на Република Северна Македония (РСМ) не будят оптимизъм, че югозападната ни съседка желае отношенията с България да напуснат полето на провокациите и режисираните скандали, съобщиха в позиция от президентската институция. Тя беше разпратена след отправени към „Дондуков“ 2 въпроси за обидни квалификации към България от представител на правителството на РСМ.

Откритият и конструктивен диалог дори и на неформална среща, каквато се проведе между президентите на България и Република Северна Македония на 13 септември, очевидно силно безпокои определени кръгове в правителството на Северна Македония, добавят от президентството. 

За „цивилизоваността“ на новото правителство на РСМ тепърва ще се съди по това дали то ще продължи да бъде част от кампаниите за разпалване на език на омразата

Мотоциклетист на 20 години от Шумен е пострадал тежко при пътно произшествие вчера следобед, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен. Инцидентът е станал около 13:30 часа на шуменския булевард „Велики Преслав“. Младият мъж загубил контрол над управлявания от него мотоциклет „Сузуки“, излязъл вляво от пътното платно и се ударил в дърво. 

Той е бил откаран за преглед в шуменската болница, където е било установено, че има фрактура на четири ребра, контузия на бял дроб, фрактура на лопатка на лява ръка, след което е настанен за лечение, с опасност за живота, допълниха от пресцентъра на полицията в Шумен. 

Двама души са загинали, а 28 са пострадали при 24 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие, съобщиха от МВР на своя уебсайт по-рано днес. От началото на септември при 353 тежки пътнотранспортни п

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Когато всичко се случва публично и открито, съмненията за каквито и да е манипулации отпадат, заяви служебният министър Валентин Мундров
Вярвам, че когато всичко се случва пред очите на обществото, публично и открито, съмненията за каквито и да е манипулации отпадат. Това заяви служебният министър на електронното уп ...
Започна обновяването на пешеходен участък от централната улица „Търговска” в Ямбол
Започнати са дейности по обновяване на втората част от пешеходния участък на улица „Търговска” в Ямбол, . Работата ще се извършва на етапи, а срокът за завършването е 1 ...
Възрастен мъж от Силистра стана жертва на телефонна измама
Мъж на 72 години е станал жертва на телефонна измама, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Силистра. Вчера той получил обаждане на домашния си телефон от непознат, който с ...
Задържаха извършители на кражба на хранителни продукти на обща стойност над 9 000 лева, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Шумен
Криминалисти от Районно управление - Шумен установиха и задържаха извършители на кражба на хранителни продукти от търговски обект в града на обща стойност около 9 000 лева, съобщих ...
Депутатите приеха на първо, а след това и на второ четене промените в Закона за държавния бюджет за 2024 г., свързани с актуализация на общински проекти
Депутатите приеха на първо и второ четене промените в Закона за държавния бюджет за 2024 г., свързани с актуализация в Инвестиционната програма за общински проекти. Точката бе вклю ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Актовете на използване на държавните институции с цел сплашване и натиск стават все по-безпардонни, заяви Тимур Халилов от "ДПС-Доган"
Актовете на използване на държавните институции с цел сплашване и натиск стават все по-безпардонни. Това заяви на пресконференция в парламента Тимур Халилов, нечленуващ в парламент ...
Ново кухненско обзавеждане и оборудване е закупено за услугата „Топъл обяд“ в Търговище
Община Търговище закупи ново обзавеждане и оборудване за кухнята на общинското предприятие „Детско и ученическо хранене“, в която се приготвя и храната по проекта &bdqu ...
Дадени са предписания за разчистване на нерегламентирани сметища на територията на общините Бойчиновци и Монтана
Дадени са предписания за разчистване на нерегламентирани сметища на територията на общините Бойчиновци и Монтана. Това каза министърът на околната среда и водите в служебния кабине ...
Политическите партии и коалиции се разбраха за разпределението на местата в секционните избирателни комисии в община Враца
Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за съставите на секционните избирателни комисии (СИК) в община Враца за извънредните парламентарни избори на 27 октомври. По вре ...
Когато всичко се случва публично и открито, съмненията за каквито и да е манипулации отпадат, заяви служебният министър Валентин Мундров
Вярвам, че когато всичко се случва пред очите на обществото, публично и открито, съмненията за каквито и да е манипулации отпадат. Това заяви служебният министър на електронното уп ...
Тикер в 11:51 ч.
Актовете на използване на държавните институции с цел сплашване и натиск стават ...
Начало Контекст
6657
България

Прокурорската колегия на ВСС предложи график, според който на 16 януари да бъде избран главен прокурор

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) предложи на свое заседание днес график, според който на 16 януари трябва да бъде избран главен прокурор.Предложението трябва да бъде гласувано от Пленума на ВСС, за да бъде прието.

| 09 Септември 2024, 12:12 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Прокурорската колегия на ВСС предложи график, според който на 16 януари да бъде избран главен прокурор
Прокурорската колегия на ВСС предложи график, според който на 16 януари да бъде избран главен прокурор
Снимка © Христо Касабов

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) предложи на свое заседание днес график, според който на 16 януари трябва да бъде избран главен прокурор. Предложението трябва да бъде гласувано от Пленума на ВСС, за да бъде прието.

Под ръководството на Окръжна прокуратура - Кюстендил се водят действията по разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 343, ал. 3,“б”, във връзка с чл. 342, ал. 1, пр. 3 от Наказателния кодекс, пише в прессъобщение от прокуратурата. Случаят е от ранната сутрин на 16 септември.

На път между селата Ресилово и Самораново, община Дупница, водачът на лек автомобил “Шевролет”, 26-годишният Д. З., предизвикал пътнотранспортно произшествие, вследствие на което е причинена смъртта на 49-годишна жена. Извършителят на деянието избягал от местопроизшествието. В хода на разследването той е бил установен и задържан.

С постановление на Окръжна прокуратура - Кюстендил лицето е привлечено в качеството на обвиняем. Установено е, че престъпното деяние е извършено след употреба на наркотично вещество - канабис. Обвиняемият

Обществено обсъждане за параметрите на два кредита от фонд „Флаг“ за проект "Мобилност и зелен транспорт в общините Враца и Монтана" се проведе в Община Монтана.

На общественото обсъждане зам.-кметът Тихомир Антонов представи резюме на проекта и съобщи, че Община Монтана вече има договор за доставка на шест електрически автобуса и монтаж на осем зарядни станции за тях.

Проектът е част от Националния план за възстановяване и устойчивост и цели подкрепа на устойчивата градска мобилност и екосъобразния транспорт в региона. Той е с продължителност 24 месеца и е на обща стойност 11 113 229,97 лева за общините Враца и Монтана. За Община Монтана стойността на инвестицията е 4 703 290,26 лева, от които 3 520 197,23 лева е безвъзмездната финансова помощ и 1 183 093,03 лева са собствено финансиране.

Кредитите ще бъдат използвани за изпълнение на собственото фина

Двойно ще бъде завишен контролът за неправомерно ползване на вода не за питейни, а за битови нужди. Това съобщи днес по време на среща с кметовете и кметските наместници от малките населени места в община Стара Загора инж. Румен Миланов, управител на "Водоснабдяване и канализация" ЕООД Стара Загора. Той посочи, че  ще бъдат създадени нови контролни групи, които ще извършват проверки. "Там, където случаите са най-драстични, ние сме наясно къде е това, ще бъдат монтирани водомерни шахти извън територията на имота и по този начин хипотезата с байпасите и незаконните отклонения ще бъде неутрализирана", обясни Миланов.

Той представи разработка на дружеството, която е била приета положително от "Български ВиК холдинг" ЕАД, и която гарантира доброто водоснабдяване в областта. ВиК Стара Загора е първото дружество в страната, което направи такава разработка. Тя гарантира хоризонт н

Световният ден на сърцето – 29 септември, ще бъде отбелязан за втора поредна година в Троян. Това съобщи на пресконференция д-р Петьо Маринов, началник на отделението по хирургия в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) - Троян и член на управителния съвет на Дружеството на кардиолозите в България.

Отбелязването на знаковата дата ще се осъществи в партньорство между МБАЛ – Троян, Община Троян и две големи троянски фирми. През последните години Денят на сърцето прераства в Седмица на сърцето, разказа д-р Маринов. 

В седмицата преди 29 септември ще бъдат изнесени две лекции, свързани със сърдечните заболявания, подготвени са и информационни материали за значимостта на сърдечно-съдовите заболявания и възможностите за тяхната превенция. Те ще се разпространяват във фирмите партньори и в информационните центрове на болницата и общината.

На 3

На първото заседание на пленума на Висшия съдебен съвет (ВСС), определено за предложения за кандидатури за главен прокурор, такива не постъпиха. 

Преди дни бе гласуван график, според който на 16 януари трябва да бъде проведен изборът.

Според хорнограмата с дати в четири поредни заседания до 10 октомври могат да постъпват кандидатури. На 24 октомври е крайният срок на кандидатите да представят концепция, а ВСС има задължение да ги публикува. До 26 ноември две от комисиите към Прокурорската колегия следва да приемат доклади за професионалните и нравствени качества на кандидатите, които ден по-късно да бъдат обсъдени на заседание на колегията.

На 5 декември Пленумът на ВСС трябва да посочи час за изслушване на кандидатите. Крайният срок за представяне на становища и въпроси към кандидатите е 8 януари 2025 година, а на 16 януари следва да се проведе изслушване и

Според хорнограмата с дати, включени в предложението, на 19 и 26 септември и на 3 и 10 октомври, трябва да се проведат заседания относно кандидатури за главен прокурор. На 24 октомври е крайният срок на кандидатите да представят концепция, а ВСС има задължение до 19 октомври да ги публикува. До 26 ноември две от комисиите към Прокурорската колегия следва да приемат доклади за професионалните и нравствени качества на кандидатите, които ден по-късно да бъдат обсъдени на заседание на колегията. На 5 декември Пленумът на ВСС трябва да обяви дата и час за изслушване на кандидатите. Крайният срок за представяне на становища и въпроси към кандидатите е 8 януари 2025 година, а на 16 януари следва да се проведе изслушване и гласуване на кандидатите. 

На заседанието днес колегията предложи също Пленумът на ВСС да приема решение за избор на кандидат за главен прокурор с мнозинство не по-малко 13 гласа и решение за председател на Върховния касационен съд и Върховния административен съд, с не по-малко от 17 гласа. Ако при първото гласуване никой от кандидатите не е получил 13 или съответно 17 гласа, изборът продължава за двамата получили най-много гласове. Ако при повторното гласуване никой не е събрал необходимите за позицията гласове, процедурата трябва да бъде прекратена. 

Регионална среща на социално отговорните работодатели ще се състои в Шумен на 9 октомври. Тя ще бъде на адрес бул. "Ришки Проход" 193. Срещата се организира от списание "Enterprise" и Националната асоциация на социално отговорните работодатели (НАСОР). 

На срещата ще се обсъждат теми, свързани с корпоративната социална отговорност, партньорството на бизнеса с институциите и обществото, възможности и потребности на хората с увреждания, съвременни модели на приобщаваща заетост, заяви Надя Гогова от сп. "Enterprise".

Тя поясни, че инициативата е от началото на годината. Първата регионална среща на социално отноговорните работодатели е проведена в Пловдив, а следващите са се състояли в Бургас и Стара Загора. "Предстоят срещите в Шумен на 9 октомври и във Велико Търново на 30 октомври", добави Гогова. Тя допълни, че се планира регионалните срещи да продължат и през 2025

Актовете на използване на държавните институции с цел сплашване и натиск стават все по-безпардонни. Това заяви на пресконференция в парламента Тимур Халилов, нечленуващ в парламентарна група народен представител, който подкрепя почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган.

Тимур Халилов посочи, че досега многократно са привличали вниманието на обществеността върху "безпрецедентния", по думите му, натиск и репресии върху членове на ДПС, подкрепящи лидера на ДПС - почетният председател д-р Ахмед Доган, както и върху "използването на държавните институции с цел всяване на страх и психоза в обществото".

"За съжаление, сигналите, които получаваме от страната през последните седмици, се увеличават неимоверно и се опасяваме, че това е натиск и въздействие в предизборната кампания. Актовете на използване на държавните институции с цел сплашване и натиск стават все по-безпардонни"

Представители на община Мездра участваха в отбелязването на 20-ата годишнина от възобновяването на църквата в село Звонци, в Западните покрайнини, център на българското национално малцинство в община Бабушница, Република Сърбия. Това съобщиха от общинска администрация и припомниха, че родолюбивото начинание по възстановяването на църквата „Св. Илия“ е осъществено и с подкрепата на мездренската община.

След десетилетия разруха храмът е възстановен през периода 2004-2005 г. с дарение от строителни материали, осигурено след благотворителна акция, организирана от Община Мездра и Общинския съвет (ОбС) в Мездра. Христолюбивото дело е подкрепено финансово от 15 мездренски бизнесмени. Съграденият през 1895-1896 г. храм е преосветен на 17 септември 2005 г. - празникът на Св. мъченци София, Вяра, Надежда и Любов, в присъствието на официални гости от България, сред които и пре

Манипулацията на фактите и истеричните реакции на правителството на Република Северна Македония (РСМ) не будят оптимизъм, че югозападната ни съседка желае отношенията с България да напуснат полето на провокациите и режисираните скандали, съобщиха в позиция от президентската институция. Тя беше разпратена след отправени към „Дондуков“ 2 въпроси за обидни квалификации към България от представител на правителството на РСМ.

Откритият и конструктивен диалог дори и на неформална среща, каквато се проведе между президентите на България и Република Северна Македония на 13 септември, очевидно силно безпокои определени кръгове в правителството на Северна Македония, добавят от президентството. 

За „цивилизоваността“ на новото правителство на РСМ тепърва ще се съди по това дали то ще продължи да бъде част от кампаниите за разпалване на език на омразата

Мотоциклетист на 20 години от Шумен е пострадал тежко при пътно произшествие вчера следобед, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР - Шумен. Инцидентът е станал около 13:30 часа на шуменския булевард „Велики Преслав“. Младият мъж загубил контрол над управлявания от него мотоциклет „Сузуки“, излязъл вляво от пътното платно и се ударил в дърво. 

Той е бил откаран за преглед в шуменската болница, където е било установено, че има фрактура на четири ребра, контузия на бял дроб, фрактура на лопатка на лява ръка, след което е настанен за лечение, с опасност за живота, допълниха от пресцентъра на полицията в Шумен. 

Двама души са загинали, а 28 са пострадали при 24 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие, съобщиха от МВР на своя уебсайт по-рано днес. От началото на септември при 353 тежки пътнотранспортни п

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Когато всичко се случва публично и открито, съмненията за каквито и да е манипулации отпадат, заяви служебният министър Валентин Мундров
Започна обновяването на пешеходен участък от централната улица „Търговска” в Ямбол
Възрастен мъж от Силистра стана жертва на телефонна измама
Задържаха извършители на кражба на хранителни продукти на обща стойност над 9 000 лева, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Шумен
Депутатите приеха на първо, а след това и на второ четене промените в Закона за държавния бюджет за 2024 г., свързани с актуализация на общински проекти
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
Актовете на използване на държавните институции с цел сплашване и натиск стават все по-безпардонни, заяви Тимур Халилов от "ДПС-Доган"
Основна линия
Ново кухненско обзавеждане и оборудване е закупено за услугата „Топъл обяд“ в Търговище
Контекст
Дадени са предписания за разчистване на нерегламентирани сметища на територията на общините Бойчиновци и Монтана
В детайли
Политическите партии и коалиции се разбраха за разпределението на местата в секционните избирателни комисии в община Враца
Местен фокус
Когато всичко се случва публично и открито, съмненията за каквито и да е манипулации отпадат, заяви служебният министър Валентин Мундров
Сфера
„Горски срещи“ на Градище тази неделя ще минат под мотото „Ротари твори!“
Местен фокус
Започна обновяването на пешеходен участък от централната улица „Търговска” в Ямбол
В детайли
България няма никакво отношение към производството и преминаването на пейджърите, взривени в Ливан и Сирия, каза Димитър Главчев
Сфера
Пръскането срещу комари ще продължи, каза здравният министър Галя Кондева
Основна линия
Поемане на краткосрочен общински дълг от 324 хил. лева одобриха единодушно общинските съветници
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.