Начало Контекст Хора с репродуктивни проблеми от Търговище могат да кандидатстват за финансово подпомагане пред общински инвитро фонд
6889
България

Хора с репродуктивни проблеми от Търговище могат да кандидатстват за финансово подпомагане пред общински инвитро фонд

В ход е вторият за годината прием на заявления за финансово подпомагане на лица и двойки с репродуктивни проблеми от община Търговище.Документи се приемат в срок до 4 октомври 2024 г. в Центъра за административно обслужване на Общината, съобщават от пресцентъра на общинската администрация.

| 09 Септември 2024, 12:41 ч.
Хора с репродуктивни проблеми от Търговище могат да кандидатстват за финансово подпомагане пред общински инвитро фонд
Хора с репродуктивни проблеми от Търговище могат да кандидатстват за финансово подпомагане пред общински инвитро фонд
Снимка © DFA

В ход е вторият за годината прием на заявления за финансово подпомагане на лица и двойки с репродуктивни проблеми от община Търговище. Документи се приемат в срок до 4 октомври 2024 г. в Центъра за административно обслужване на Общината, съобщават от пресцентъра на общинската администрация.

На границата с Румъния трафикът на гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Никопол" и ``Кардам`` е интензивен на изход за товарни автомобили. Трафикът на изход за леки автомобили е интензивен и на граничния пункт с Гърция "Кулата". Това съобщиха на сайта си от Главната дирекция "Гранична полиция" - МВР. Информацията е към 06:00 часа.

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба.

Във връзка със значително увеличените преминавания през пунктовете „Кулата“ и „Маказа“ на големия брой румънски туристи, пътуващи към и от Гърция, от "Гранична полиция" препоръчват използването на алтернативни пунктове на българо-гръцката граница, които са с по-ниска натовареност и позвол

Повече новопостроени жилищни сгради са въведени в експлоатация през второто тримесечие на годината в Търговищка област в сравнение с първото тримесечие, съобщиха от отдел "Статистически изследвания - Търговище" на Териториалното статистическо бюро - Североизток. 

По предварителните данни на Националния статистически институт броят на въведените в експлоатация новопостроени жилищни сгради и жилища в областта през второто тримесечие на 2024 г. е десет. Спрямо първото тримесечие на годината сградите са с три повече, а жилищата в тях са с 40 повече.

Според статистиката всички новопостроени жилищни сгради са със стоманобетонна конструкция. 

Преобладават новопостроените жилища с две стаи (62,1 на сто), с три стаи са 30,3 на сто, а с четири и повече стаи са 7,6 на сто.

Общата полезна площ на всички новопостроени жилища през второто тримесечие на 2024 г.

Преговарящите от парламентарно представените партии и коалиции приеха разпределението на състава на секционните избирателни комисии в Димитровград, предложено от кмета Иво Димов, без възражения по време на провелите се консултации, съобщиха от пресцентъра на общинска администрация.

За предстоящите на 27 октомври избори за Народно събрание на територията на община Димитровград ще бъдат сформирани 90 избирателните секции със 736 членове.

Най-много - 219 места в секционните избирателни комисии са отредени за Коалиция ГЕРБ-СДС. Тя ще има по 30 председателски места, заместник – председателски и секретарски места, и 129 членове. 

Общо 125 са места за "Продължаваме промяната - Демократична България" с 18 председателски, 17 заместник - председателски позиции, 18 секретари и 72 членове. 

Политическа партия „Възраждане” има 122 места, от к

Обществено обсъждане за параметрите на два кредита от фонд „Флаг“ за проект "Мобилност и зелен транспорт в общините Враца и Монтана" се проведе в Община Монтана.

На общественото обсъждане зам.-кметът Тихомир Антонов представи резюме на проекта и съобщи, че Община Монтана вече има договор за доставка на шест електрически автобуса и монтаж на осем зарядни станции за тях.

Проектът е част от Националния план за възстановяване и устойчивост и цели подкрепа на устойчивата градска мобилност и екосъобразния транспорт в региона. Той е с продължителност 24 месеца и е на обща стойност 11 113 229,97 лева за общините Враца и Монтана. За Община Монтана стойността на инвестицията е 4 703 290,26 лева, от които 3 520 197,23 лева е безвъзмездната финансова помощ и 1 183 093,03 лева са собствено финансиране.

Кредитите ще бъдат използвани за изпълнение на собственото фина

През територията на България не са реализирани митнически операции с комуникационно оборудване (пейджъри). Това съобщиха от Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) във връзка с медийни публикации, в които се твърди, че регистрирана в България фирма е доставила на ливанската организация „Хизбула“ визираните стоки, взривени на територията на Ливан и Сирия. 

От агенцията допълват, че не са извършвани и митнически операции към посочените в медии чуждестранни дружества.

В съобщението е допълнено, че ДАНС извършва съвместни проверки с Националната агенция за приходите и Министерството на вътрешните работи по отношение на съпричастност на регистрираното в България дружество към доставка на комуникационно оборудване за ливанската организация „Хизбула“.

При две вълни от експлозии на безжични комуникационни устройства в Ливан и Сирия 

Кандидатите за подпомагане трябва да са български граждани. Задължително условие е да притежават постоянен и настоящ адрес на територията на общината през последните три години. Не трябва да имат задължения към държавата и местната хазна или да са с прекъснати здравноосигурителни права. При тях трябва да е налице доказан стерилитет, лечим единствено с методите на асистираната репродукция.

Одобрените кандидати вече могат да получат до 3500 лв. за изследвания и инвитро процедури. Сумата бе повишена с 1000 лв., след като в началото на 2024 г. Община Търговище публикува проект за изменение в правилника за финансиране, а Общинският съвет го прие. Увеличението бе сред задачите в управленската програма на кмета Дарин Димитров, припомнят от администрацията му. 

Както съобщихме, девет двойки бяха одобрени за финансиране след първия за годината прием на документи през пролетта. За сравнение, за цялата 2023 г. са подпомогнати осем двойки, през 2022 г. броят им е бил девет, през 2021 г. – четири, а през 2020 г. са финансирани седем семейства.

Общо 35 000 лв. са заложени в общинския бюджет за подпомагане на хора с репродуктивни проблеми през 2024 г.

Правилникът за финансовото подпомагане и образци на необходимите документи за кандидатстване са публикувани в сайта на Общината. 

Тринадесет работодатели участваха в обща трудова борса, която се състоя в Регионалния център за социална икономика в Ловеч. Това съобщи Ирина Митева, директор на Дирекция „Бюро по труда“ – Ловеч.

Шест от работодателите са от София, Плевен, Севлиево и Троян. Тяхната дейност е свързана с производство на конфекционирани текстилни изделия, без облекло; на апарати за управление и разпределение на електрическа енергия; на опаковки и домакинско стъкло; на производство и преработка на месо, без месо от домашни птици, леене на чугун и други.

Дванадесет работодатели заявиха потребности от персонал, като обявиха общо 44 броя работни места. Преобладаващата част от длъжностите са за машинни оператори (14) в производствени предприятия, добави Митева.

Трудовата борса посетиха 71 търсещи работа, от тях четирима младежи до 29-годишна възраст.

 

Световният ден на сърцето – 29 септември, ще бъде отбелязан за втора поредна година в Троян. Това съобщи на пресконференция д-р Петьо Маринов, началник на отделението по хирургия в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) - Троян и член на управителния съвет на Дружеството на кардиолозите в България.

Отбелязването на знаковата дата ще се осъществи в партньорство между МБАЛ – Троян, Община Троян и две големи троянски фирми. През последните години Денят на сърцето прераства в Седмица на сърцето, разказа д-р Маринов. 

В седмицата преди 29 септември ще бъдат изнесени две лекции, свързани със сърдечните заболявания, подготвени са и информационни материали за значимостта на сърдечно-съдовите заболявания и възможностите за тяхната превенция. Те ще се разпространяват във фирмите партньори и в информационните центрове на болницата и общината.

На 3

Броят на въведените в експлоатация жилищни сгради в област Добрич през второто тримесечие на 2024 година е 31, а новопостроените жилища в тях са 44. Спрямо второто тримесечие на 2023 година сградите са с 6 повече или с 24 на сто, а жилищата в тях намаляват с 9, или със 17 на сто, показват предварителни данни на Националния статистически институт, съобщават от Териториално статистическо бюро - Североизток.

От въведените в експлоатация новопостроени жилищни сгради през второто тримесечие на 2024 г. със стоманобетонна конструкция са 54,8 на сто, а с тухлена са 25,8 на сто. 

От отдел "Статистически изследвания - Добрич" обясняват, че област Добрич е на девето място в страната по въведени в експлоатация жилищни сгради. Най-висок е делът на новопостроените жилища с четири стаи - 45,5 на сто, следван от тези с три стаи - 31,8 на сто.

Общата полезна площ на новопостр

От партия „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори и да имат двама депутати от Шуменския избирателен район в парламента. Това казаха на пресконференция на тема “Актуална предизборна обстановка" в Националния пресклуб в Шумен народният представител от Шуменския избирателен район в 50-ото Народно събрание Веселин Вешев и Ивайло Обретенов – председател на групата на "Възраждане" в Общинския съвет в Шумен, който е и общински председател на партията. 

„До няколко дни „Възраждане“ ще регистрира листата си в Шумен за предстоящите парламентарни избори. Тя няма да има големи промени спрямо листата, която бе за предните избори. Очакванията ни са в община Шумен да сме първа политическа сила, тъй като в момента сме втори, с по-малко от хиляда гласа след ГЕРБ. Надяваме се, че има п

Трима души са загинали, а 26 са ранени при пътни инциденти в страната през изминалото денонощие, съобщиха на сайта си от Министерството на вътрешните работи (МВР). Тежките пътни произшествия са 20.

От началото на месеца катастрофите са 417, загиналите – 23, а ранените – 549.

От началото на годината пътните произшествия в България са 5181, загиналите – 321, а ранените – 6513. При сравнение с реалните данни за загиналите- 379 през същия период на 2023 г. се отчитат с 58 по-малко загинали участници в движението по пътищата през 2024 г.

За последното денонощие в София са станали 25 леки произшествия и пет тежки, има девет ранени, няма загинали.

Припомняме, че общинският фонд „Инвитро“ в Търговище  стартира през 2013 година. Десет години от създаването и успешната дейност на фонда бяха отбелязани през септември миналата година в присъствието на деца и родители, на ръководството на община Търговище и на фондацията „Искам бебе“.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Тонът, който използва Република Северна Македония, няма да помогне да стане член на ЕС, смята Димитър Главчев
Не смятам, че тонът, който напоследък Република Северна Македония използва, ще им помогне да станат член на ЕС. Това каза пред журналисти служебният премиер Димитър Главчев. Българ ...
Ново кухненско обзавеждане и оборудване е закупено за услугата „Топъл обяд“ в Търговище
Община Търговище закупи ново обзавеждане и оборудване за кухнята на общинското предприятие „Детско и ученическо хранене“, в която се приготвя и храната по проекта &bdqu ...
Поемане на краткосрочен общински дълг от 324 хил. лева одобриха единодушно общинските съветници
Поемане на кратосрочен общински дълг от 324 хил. лева одобриха единодушно общинските съветници в Болярово на заседанието си днес. Кредитът ще бъде използван за проектиране на нов с ...
В Силистренско задържаха мъж, шофирал с над два промила алкохол
Мъж на 30 години е задържан за шофиране след употреба на алкохол в Дулово. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Силистра. Той е бил спрян за полицейска проверка снощи, тес ...
Летният туристически сезон в Девин е с над 25 процента повече нощувки на годишна база
Летният туристически сезон в Девин отбелязва ръст с над 22 000 нощувки повече в сравнение с миналата година. Това съобщи кметът на общината Здравко Иванов. Увеличението е с над 25 ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Над 21 милиона лв. от резерва на НЗОК ще бъдат платени към аптеките за дейността им
С над 21 млн. лв. от резерва на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) ще бъде платена дейността на аптеките по отпускане на лекарствени продукти за домашно лечение, заплащан ...
Тонът, който използва Република Северна Македония, няма да помогне да стане член на ЕС, смята Димитър Главчев
Не смятам, че тонът, който напоследък Република Северна Македония използва, ще им помогне да станат член на ЕС. Това каза пред журналисти служебният премиер Димитър Главчев. Българ ...
Светослав Иванов е кандидатът на „Има такъв народ“ за кмет на варненския район „Приморски“
Светослав Иванов е кандидатът на партия „Има такъв народ“ (ИТН) за кмет на варненския район „Приморски“, съобщи днес на пресконференция в Националния прескл ...
Според председателя на Съюза на офицерите от резерва „Атлантик“ има два пътя пред българската отбрана- ускорено превъоръжаване или въвеждане на високи технологии
Съюзът на офицерите от резерва „Атлантик“ (СОР „Атлантик) организира конференция, посветена на 20 годишнината от членството на България в НАТО.  Конференцият ...
Мартин Димитров и Радан Кънев предупредиха за опасност да загубим безвъзмездно финансиране заради спряна обществена поръчка за митническо оборудване
Депутатът от парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България" Мартин Димитров и евродепутатът Радан Кънев предупредиха на брифинг в парламента, че влизанет ...
Тикер в 12:54 ч.
С над 21 млн. лв. от резерва на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) ще ...
Начало Контекст
6889
България

Хора с репродуктивни проблеми от Търговище могат да кандидатстват за финансово подпомагане пред общински инвитро фонд

В ход е вторият за годината прием на заявления за финансово подпомагане на лица и двойки с репродуктивни проблеми от община Търговище.Документи се приемат в срок до 4 октомври 2024 г. в Центъра за административно обслужване на Общината, съобщават от пресцентъра на общинската администрация.

| 09 Септември 2024, 12:41 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Хора с репродуктивни проблеми от Търговище могат да кандидатстват за финансово подпомагане пред общински инвитро фонд
Хора с репродуктивни проблеми от Търговище могат да кандидатстват за финансово подпомагане пред общински инвитро фонд
Снимка © DFA

В ход е вторият за годината прием на заявления за финансово подпомагане на лица и двойки с репродуктивни проблеми от община Търговище. Документи се приемат в срок до 4 октомври 2024 г. в Центъра за административно обслужване на Общината, съобщават от пресцентъра на общинската администрация.

На границата с Румъния трафикът на гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Никопол" и ``Кардам`` е интензивен на изход за товарни автомобили. Трафикът на изход за леки автомобили е интензивен и на граничния пункт с Гърция "Кулата". Това съобщиха на сайта си от Главната дирекция "Гранична полиция" - МВР. Информацията е към 06:00 часа.

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба.

Във връзка със значително увеличените преминавания през пунктовете „Кулата“ и „Маказа“ на големия брой румънски туристи, пътуващи към и от Гърция, от "Гранична полиция" препоръчват използването на алтернативни пунктове на българо-гръцката граница, които са с по-ниска натовареност и позвол

Повече новопостроени жилищни сгради са въведени в експлоатация през второто тримесечие на годината в Търговищка област в сравнение с първото тримесечие, съобщиха от отдел "Статистически изследвания - Търговище" на Териториалното статистическо бюро - Североизток. 

По предварителните данни на Националния статистически институт броят на въведените в експлоатация новопостроени жилищни сгради и жилища в областта през второто тримесечие на 2024 г. е десет. Спрямо първото тримесечие на годината сградите са с три повече, а жилищата в тях са с 40 повече.

Според статистиката всички новопостроени жилищни сгради са със стоманобетонна конструкция. 

Преобладават новопостроените жилища с две стаи (62,1 на сто), с три стаи са 30,3 на сто, а с четири и повече стаи са 7,6 на сто.

Общата полезна площ на всички новопостроени жилища през второто тримесечие на 2024 г.

Преговарящите от парламентарно представените партии и коалиции приеха разпределението на състава на секционните избирателни комисии в Димитровград, предложено от кмета Иво Димов, без възражения по време на провелите се консултации, съобщиха от пресцентъра на общинска администрация.

За предстоящите на 27 октомври избори за Народно събрание на територията на община Димитровград ще бъдат сформирани 90 избирателните секции със 736 членове.

Най-много - 219 места в секционните избирателни комисии са отредени за Коалиция ГЕРБ-СДС. Тя ще има по 30 председателски места, заместник – председателски и секретарски места, и 129 членове. 

Общо 125 са места за "Продължаваме промяната - Демократична България" с 18 председателски, 17 заместник - председателски позиции, 18 секретари и 72 членове. 

Политическа партия „Възраждане” има 122 места, от к

Обществено обсъждане за параметрите на два кредита от фонд „Флаг“ за проект "Мобилност и зелен транспорт в общините Враца и Монтана" се проведе в Община Монтана.

На общественото обсъждане зам.-кметът Тихомир Антонов представи резюме на проекта и съобщи, че Община Монтана вече има договор за доставка на шест електрически автобуса и монтаж на осем зарядни станции за тях.

Проектът е част от Националния план за възстановяване и устойчивост и цели подкрепа на устойчивата градска мобилност и екосъобразния транспорт в региона. Той е с продължителност 24 месеца и е на обща стойност 11 113 229,97 лева за общините Враца и Монтана. За Община Монтана стойността на инвестицията е 4 703 290,26 лева, от които 3 520 197,23 лева е безвъзмездната финансова помощ и 1 183 093,03 лева са собствено финансиране.

Кредитите ще бъдат използвани за изпълнение на собственото фина

През територията на България не са реализирани митнически операции с комуникационно оборудване (пейджъри). Това съобщиха от Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) във връзка с медийни публикации, в които се твърди, че регистрирана в България фирма е доставила на ливанската организация „Хизбула“ визираните стоки, взривени на територията на Ливан и Сирия. 

От агенцията допълват, че не са извършвани и митнически операции към посочените в медии чуждестранни дружества.

В съобщението е допълнено, че ДАНС извършва съвместни проверки с Националната агенция за приходите и Министерството на вътрешните работи по отношение на съпричастност на регистрираното в България дружество към доставка на комуникационно оборудване за ливанската организация „Хизбула“.

При две вълни от експлозии на безжични комуникационни устройства в Ливан и Сирия 

Кандидатите за подпомагане трябва да са български граждани. Задължително условие е да притежават постоянен и настоящ адрес на територията на общината през последните три години. Не трябва да имат задължения към държавата и местната хазна или да са с прекъснати здравноосигурителни права. При тях трябва да е налице доказан стерилитет, лечим единствено с методите на асистираната репродукция.

Одобрените кандидати вече могат да получат до 3500 лв. за изследвания и инвитро процедури. Сумата бе повишена с 1000 лв., след като в началото на 2024 г. Община Търговище публикува проект за изменение в правилника за финансиране, а Общинският съвет го прие. Увеличението бе сред задачите в управленската програма на кмета Дарин Димитров, припомнят от администрацията му. 

Както съобщихме, девет двойки бяха одобрени за финансиране след първия за годината прием на документи през пролетта. За сравнение, за цялата 2023 г. са подпомогнати осем двойки, през 2022 г. броят им е бил девет, през 2021 г. – четири, а през 2020 г. са финансирани седем семейства.

Общо 35 000 лв. са заложени в общинския бюджет за подпомагане на хора с репродуктивни проблеми през 2024 г.

Правилникът за финансовото подпомагане и образци на необходимите документи за кандидатстване са публикувани в сайта на Общината. 

Тринадесет работодатели участваха в обща трудова борса, която се състоя в Регионалния център за социална икономика в Ловеч. Това съобщи Ирина Митева, директор на Дирекция „Бюро по труда“ – Ловеч.

Шест от работодателите са от София, Плевен, Севлиево и Троян. Тяхната дейност е свързана с производство на конфекционирани текстилни изделия, без облекло; на апарати за управление и разпределение на електрическа енергия; на опаковки и домакинско стъкло; на производство и преработка на месо, без месо от домашни птици, леене на чугун и други.

Дванадесет работодатели заявиха потребности от персонал, като обявиха общо 44 броя работни места. Преобладаващата част от длъжностите са за машинни оператори (14) в производствени предприятия, добави Митева.

Трудовата борса посетиха 71 търсещи работа, от тях четирима младежи до 29-годишна възраст.

 

Световният ден на сърцето – 29 септември, ще бъде отбелязан за втора поредна година в Троян. Това съобщи на пресконференция д-р Петьо Маринов, началник на отделението по хирургия в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) - Троян и член на управителния съвет на Дружеството на кардиолозите в България.

Отбелязването на знаковата дата ще се осъществи в партньорство между МБАЛ – Троян, Община Троян и две големи троянски фирми. През последните години Денят на сърцето прераства в Седмица на сърцето, разказа д-р Маринов. 

В седмицата преди 29 септември ще бъдат изнесени две лекции, свързани със сърдечните заболявания, подготвени са и информационни материали за значимостта на сърдечно-съдовите заболявания и възможностите за тяхната превенция. Те ще се разпространяват във фирмите партньори и в информационните центрове на болницата и общината.

На 3

Броят на въведените в експлоатация жилищни сгради в област Добрич през второто тримесечие на 2024 година е 31, а новопостроените жилища в тях са 44. Спрямо второто тримесечие на 2023 година сградите са с 6 повече или с 24 на сто, а жилищата в тях намаляват с 9, или със 17 на сто, показват предварителни данни на Националния статистически институт, съобщават от Териториално статистическо бюро - Североизток.

От въведените в експлоатация новопостроени жилищни сгради през второто тримесечие на 2024 г. със стоманобетонна конструкция са 54,8 на сто, а с тухлена са 25,8 на сто. 

От отдел "Статистически изследвания - Добрич" обясняват, че област Добрич е на девето място в страната по въведени в експлоатация жилищни сгради. Най-висок е делът на новопостроените жилища с четири стаи - 45,5 на сто, следван от тези с три стаи - 31,8 на сто.

Общата полезна площ на новопостр

От партия „Възраждане“ очакват да бъдат първа политическа сила в община Шумен на предстоящите парламентарни избори и да имат двама депутати от Шуменския избирателен район в парламента. Това казаха на пресконференция на тема “Актуална предизборна обстановка" в Националния пресклуб в Шумен народният представител от Шуменския избирателен район в 50-ото Народно събрание Веселин Вешев и Ивайло Обретенов – председател на групата на "Възраждане" в Общинския съвет в Шумен, който е и общински председател на партията. 

„До няколко дни „Възраждане“ ще регистрира листата си в Шумен за предстоящите парламентарни избори. Тя няма да има големи промени спрямо листата, която бе за предните избори. Очакванията ни са в община Шумен да сме първа политическа сила, тъй като в момента сме втори, с по-малко от хиляда гласа след ГЕРБ. Надяваме се, че има п

Трима души са загинали, а 26 са ранени при пътни инциденти в страната през изминалото денонощие, съобщиха на сайта си от Министерството на вътрешните работи (МВР). Тежките пътни произшествия са 20.

От началото на месеца катастрофите са 417, загиналите – 23, а ранените – 549.

От началото на годината пътните произшествия в България са 5181, загиналите – 321, а ранените – 6513. При сравнение с реалните данни за загиналите- 379 през същия период на 2023 г. се отчитат с 58 по-малко загинали участници в движението по пътищата през 2024 г.

За последното денонощие в София са станали 25 леки произшествия и пет тежки, има девет ранени, няма загинали.

Припомняме, че общинският фонд „Инвитро“ в Търговище  стартира през 2013 година. Десет години от създаването и успешната дейност на фонда бяха отбелязани през септември миналата година в присъствието на деца и родители, на ръководството на община Търговище и на фондацията „Искам бебе“.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Тонът, който използва Република Северна Македония, няма да помогне да стане член на ЕС, смята Димитър Главчев
Ново кухненско обзавеждане и оборудване е закупено за услугата „Топъл обяд“ в Търговище
Поемане на краткосрочен общински дълг от 324 хил. лева одобриха единодушно общинските съветници
В Силистренско задържаха мъж, шофирал с над два промила алкохол
Летният туристически сезон в Девин е с над 25 процента повече нощувки на годишна база
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Над 21 милиона лв. от резерва на НЗОК ще бъдат платени към аптеките за дейността им
Основна линия
Тонът, който използва Република Северна Македония, няма да помогне да стане член на ЕС, смята Димитър Главчев
Контекст
Светослав Иванов е кандидатът на „Има такъв народ“ за кмет на варненския район „Приморски“
Контекст
Според председателя на Съюза на офицерите от резерва „Атлантик“ има два пътя пред българската отбрана- ускорено превъоръжаване или въвеждане на високи технологии
Местен фокус
Мартин Димитров и Радан Кънев предупредиха за опасност да загубим безвъзмездно финансиране заради спряна обществена поръчка за митническо оборудване
Местен фокус
Трима души са пострадали и са в тежко състояние след катастрофа на пътя Ловеч – Микре, в участъка Соколово – Изворче
В детайли
Държавният глава Румен Радев връща за ново обсъждане в Народното събрание промени в Гражданския процесуален кодекс
Местен фокус
Заради валежите и наводненията обработката и доставката на пратки в Австрия се извършва с голямо закъснение, съобщиха от "Български пощи"
В детайли
Момче на 14 години беше намерено с различни наранявания на спирка в Стара Загора
Сфера
Прогноза за времето на 21 Септември (Събота) и следващите дни
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.