Начало Местен фокус С разнообразни прояви ще бъде отбелязана седмицата на пожарната безопасност в област Монтана
6796
България

С разнообразни прояви ще бъде отбелязана седмицата на пожарната безопасност в област Монтана

През цялата седмица от 9 до 15 септември в област Монтана ще се проведе „Седмица на пожарната безопасност“.В региона ще бъдат реализирани над 30 събития за повишаване на информираността на населението относно пожарната безопасност и защитата на населението при бедствия, съобщиха от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Монтана.

| 09 Септември 2024, 13:12 ч.
С разнообразни прояви ще бъде отбелязана седмицата на пожарната безопасност в област Монтана
С разнообразни прояви ще бъде отбелязана седмицата на пожарната безопасност в област Монтана
Снимка © БТА

През цялата седмица от 9 до 15 септември в област Монтана ще се проведе „Седмица на пожарната безопасност“. В региона ще бъдат реализирани над 30 събития за повишаване на информираността на населението относно пожарната безопасност и защитата на населението при бедствия, съобщиха от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Монтана.

Установени и задържани са помагачи в две телефонни измами, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен. 

Вчера, малко преди 12:00 часа, на стационарен телефон на 77-годишна жена в село Дибич се обадил непознат, който се представил за служител на електроразпределителното дружество. Съобщил , че има неплатени сметки. Последвало второ обаждане от непознат, който излъгал, че е полицай. Той настоявал жената да предаде исканата сума, за да помогне на полицията измамникът да бъде задържан. Жената предала 10 000 лева. 

В хода на проведени оперативни действия, криминалисти от Шумен стигнали на 53-годишен мъж от Нови пазар. Установен бил автомобилът, с който се придвижвал и малко след 20:30 часа снощи бил спрян за проверка, а водачът, 53-годишен мъж - задържан. В него била намерена парична сума, по негови данни,  дадена му като „хонорар&ldquo

Започна седмица на отворени врати за безплатни профилактични прегледи за туберколоза в Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания (СБАЛПФЗ) във Враца, информираха от Регионалната здравна инспекция в областния град.

Инициативата се провежда за трети път тази година, каза   д-р Биляна Василева – началник на „Консултативно-диагностично отделение“ в болницата. Тя допълни, че се наблюдава тенденция за намаляване на броя на болните от туберкулоза в сравнение с данни от преди ковид пандемията. "Днес все още няма пациенти за безплатни прегледи, но се надявам до края на седмицата да имаме посетители", информира още Василева. 

Всеки работен ден от 8:00 – 14:00 ч., от днес до 20 септември, в поликлиниката на СБАЛПФЗ – Враца се провеждат изследвания чрез анкета и консултации. При съмнение за туберколоза се изв

Регионална среща на социално отговорните работодатели ще се състои в Шумен на 9 октомври. Тя ще бъде на адрес бул. "Ришки Проход" 193. Срещата се организира от списание "Enterprise" и Националната асоциация на социално отговорните работодатели (НАСОР). 

На срещата ще се обсъждат теми, свързани с корпоративната социална отговорност, партньорството на бизнеса с институциите и обществото, възможности и потребности на хората с увреждания, съвременни модели на приобщаваща заетост, заяви Надя Гогова от сп. "Enterprise".

Тя поясни, че инициативата е от началото на годината. Първата регионална среща на социално отноговорните работодатели е проведена в Пловдив, а следващите са се състояли в Бургас и Стара Загора. "Предстоят срещите в Шумен на 9 октомври и във Велико Търново на 30 октомври", добави Гогова. Тя допълни, че се планира регионалните срещи да продължат и през 2025

До 20 октомври е срокът за подаване на номинации за годишните награди на Съюза на българските журналисти (СБЖ), съобщават от организацията.

Призовете се присъждат на журналисти, които са членове на СБЖ, за публикации, предавания и обществено значими прояви през последната година.

Отличията включват наградата „Йосиф Хербст“ за цялостен принос, награди за електронни медии – по една за радио и телевизия, награда за информационни агенции, за печат, за фотожурналистика, за графичен дизайн и операторско майсторство. Призове ще бъдат връчени на българска медия извън България, на чуждестранен кореспондент - за активно, добронамерено и значимо отразяване на събитията и процесите в България, за книга, за кореспондент на централна медия в страната, за журналистически материал в регионална медия, предизвикал широк обществен интерес, за журналистически електронен са

Политиците в Северна Македония няма да видят ЕС с това поведение. Така Станислав Балабанов от „Има такъв народ“ (ИТН) коментира в Народното събрание телевизионното интервю на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ) Александър Николоски.

Представителят на ИТН каза, че неговата партия, президентът и „Възраждане“ са били единствените представители на политическата класа у нас, които и на Консултативен съвет по национална сигурност преди време са направили всичко възможно да защитят българската позиция. 

На първия ред тези, които се правят на евроатлантици – Борисов, Пеевски, Асен Василев, Кирил Петков, Христо Иванов, натиснаха бутоните да вдигнем ветото, добави Балабанов и заяви, че недоумява защо днес тези същите политици се възмущават, след като са дали България "на тезгяха" преди няколко години с вдига

Организираните събития включват дни на отворените врати, демонстрации на професионални умения и техника, работа с подрастващи, срещи с граждани, разпространяване на информационни брошури, беседи, лекции и други. Мероприятията ще се провеждат в регионалните служби по пожарна безопасност, общинските администрации, на обществени места и в детски учебни заведения.

От Областна дирекция на МВР в Монтана напомнят, че броят на пожарите в област Монтана намалява с лекото понижаване на температурите в последните дни, но все пак остава висок.

Градовете Шумен, Велики Преслав и Търговище ще бъдат без вода на 18 септември, сочат съобщения на сайтовете на водопреносните дружества в областните градове Шумен и Търговище.

Тогава ще бъде извършен вторият етап на изграждане на присъединителни връзки от съществуващия към новоизградения довеждащ водопровод за Шумен, изпълнен по инвестиционен проект, финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020” на Европейския съюз, съфинансирана от Кохезионен фонд и Република България с местоположение язовир „Тича“, съобщиха от "Водоснабдяване и канализация" (ВиК) в Шумен на сайта си.

Присъединителните връзки ще бъдат изпълнени от фирмата-строител на Лот 1, в присъствието на представители на ВиК - Шумен. Едновременно с това ще бъдат извършени планови ремонти на проблемни участъци по водопроводната мрежа на Шумен, с които да бъде обезпечена безаварийн

Ограничихме значително достъпа на коли в Борисовата градина, която е място за разходки, почивка и спорт. Това съобщи кметът на София Васил Терзиев на страницата си във Фейсбук.

Години наред жителите на София се оплакваха от хаоса с автомобилите в Борисова градина, но никой не ги чуваше. Ние сложихме край на този проблем, посочи кметът. Новите бариери на входовете разпознават номерата само на автомобили с издаден пропуск, каза Терзиев и подчерта, че строго се следи за нерегламентирано влизане и престой.

Васил Терзиев съобщи още, че е увеличена таксата за достъп на автомобили, обслужващи обекти в парка. Месечният абонамент вече е 300 лв., вместо досегашните 30 лв. Достъпът за зареждане е разрешен само между 23:00 и 08:00 ч. С тези мерки прекратихме дългогодишната практика на неконтролиран достъп, който застрашаваше сигурността на посетителите. Така върнахме парка на хората

Полицията задържа 40 – годишен мъж от Завет за притежание на незаконно оръжие, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Разград Илияна Георгиева.

При полицейска проверка, извършена вчера около 17 часа, в обитавания от него имот са открити ловна пушка ИЖ, 10 кал., 31 ловни боеприпаса 12 кал., газ-сигнален пистолет „Екол“ и седем броя патрони за него. Установено е, че мъжът не притежава надлежно разрешително. По случая е образувано бързо производство, уточни Георгиева.

Наскоро полицейски служители задържаха мъж на 44 години от Разград за притежание на незаконно оръжие след постъпил сигнал за домашно насилие. 

Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат при семействата си. Това съобщи Йончева на своята страница във Фейсбук и публикува снимки от срещата.

По-рано днес тя написа, че се намира в Йемен в опит да се срещне с българите от товарния кораб - капитана Любомир Чанев и старши помощник-капитана Данаил Веселинов. Двамата, заедно с екипажа на плавателния съд, са при хусите от 19 ноември 2023 г., посочва евродепутатът.

„В Йемен бях посрещната с изключително уважение. Проведох среща с министъра на външните работи на Сана Jamal Amer, както и с неговия заместник Abdul Wahed Abu Rass. В разговорите с тях изтъкнах, че България е признала Палестинската държава още през 1988 г. Свидетелство за добрите отношения между двата народа е и фактът, ч

Две нови дружества под шапката на Министерството на енергетиката, отпадане на вече заложени проекти в Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ) и пренасочване на такива в предлаганата нова глава “РиПауърИЮ“ (RePowerEU), предвиждаща инвестиции в критична електропреносна инфраструктура и енергийна ефективност на обществени и частни сгради. Така накратко могат да се опишат промените, с които служебният министър на енергетиката Владимир Малинов запозна днес народните представители на извънредното заседание на Народното събрание относно изготвените промени в НПВУ. 

Сред предвидените нови инвестиции, както в Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ), така и в подготвяната нова глава в НПВУ "РиПауърИЮ" (RePowerEU), Малинов открои предвиждана инвестиция за възстановяване на нарушени терени в трите въглищни региона на Стара Загора, Кюстендил

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Държавният глава Румен Радев връща за ново обсъждане в Народното събрание промени в Гражданския процесуален кодекс
Държавният глава Румен Радев връща за ново обсъждане в Народното събрание промени в Гражданския процесуален кодекс, направени чрез Преходните и заключителни разпоредби в Закона за ...
Момче на 14 години беше намерено с различни наранявания на спирка в Стара Загора
Момче на 14 години е настанено в болница с различни наранявания след като е било намерено да лежи на спирка в Стара Загора. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на М ...
Архив на данните от измервателния пункт на "Линамар Лайт Металс Русе" ЕООД може да се изиска при следващо издаване на разрешителното им за дейност, каза министър Петър Димитров
Архив на данните от измервателния пункт на "Линамар Лайт Металс Русе" ЕООД може да се изиска при следващо издаване на разрешителното им за дейност. Това каза служебният министър на ...
Млад мъж от Враца е задържан заради участие в телефонни измами
Млад мъж от Враца е задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа заради участие в телефонни измами, извършени на територията на област Враца, съобщиха от Областната дире ...
Политическите партии и коалиции се разбраха за разпределението на местата в секционните избирателни комисии в община Враца
Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за съставите на секционните избирателни комисии (СИК) в община Враца за извънредните парламентарни избори на 27 октомври. По вре ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Трима души са пострадали и са в тежко състояние след катастрофа на пътя Ловеч – Микре, в участъка Соколово – Изворче
Трима души са пострадали и са в тежко състояние след катастрофа на пътя Ловеч – Микре, в участъка Соколово – Изворче.  Това съобщиха от Центъра за спешна медицинск ...
Държавният глава Румен Радев връща за ново обсъждане в Народното събрание промени в Гражданския процесуален кодекс
Държавният глава Румен Радев връща за ново обсъждане в Народното събрание промени в Гражданския процесуален кодекс, направени чрез Преходните и заключителни разпоредби в Закона за ...
Заради валежите и наводненията обработката и доставката на пратки в Австрия се извършва с голямо закъснение, съобщиха от "Български пощи"
Поради обилни валежи и наводнения в страната обработката и доставката на пратките се извършват с голямо закъснение, уведомява пощенският оператор на Австрия, съобщиха от "Български ...
Момче на 14 години беше намерено с различни наранявания на спирка в Стара Загора
Момче на 14 години е настанено в болница с различни наранявания след като е било намерено да лежи на спирка в Стара Загора. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на М ...
Прогноза за времето на 21 Септември (Събота) и следващите дни
През нощта все още ще бъде предимно облачно, но само на отделни места в Южна България ще има превалявания. В Източна България ще духа слаб до умерен северен вятър. Минималните темп ...
Тикер в 12:25 ч.
Трима души са пострадали и са в тежко състояние след катастрофа на пътя Ловеч &n ...
Начало Местен фокус
6796
България

С разнообразни прояви ще бъде отбелязана седмицата на пожарната безопасност в област Монтана

През цялата седмица от 9 до 15 септември в област Монтана ще се проведе „Седмица на пожарната безопасност“.В региона ще бъдат реализирани над 30 събития за повишаване на информираността на населението относно пожарната безопасност и защитата на населението при бедствия, съобщиха от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Монтана.

| 09 Септември 2024, 13:12 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
С разнообразни прояви ще бъде отбелязана седмицата на пожарната безопасност в област Монтана
С разнообразни прояви ще бъде отбелязана седмицата на пожарната безопасност в област Монтана
Снимка © БТА

През цялата седмица от 9 до 15 септември в област Монтана ще се проведе „Седмица на пожарната безопасност“. В региона ще бъдат реализирани над 30 събития за повишаване на информираността на населението относно пожарната безопасност и защитата на населението при бедствия, съобщиха от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Монтана.

Установени и задържани са помагачи в две телефонни измами, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен. 

Вчера, малко преди 12:00 часа, на стационарен телефон на 77-годишна жена в село Дибич се обадил непознат, който се представил за служител на електроразпределителното дружество. Съобщил , че има неплатени сметки. Последвало второ обаждане от непознат, който излъгал, че е полицай. Той настоявал жената да предаде исканата сума, за да помогне на полицията измамникът да бъде задържан. Жената предала 10 000 лева. 

В хода на проведени оперативни действия, криминалисти от Шумен стигнали на 53-годишен мъж от Нови пазар. Установен бил автомобилът, с който се придвижвал и малко след 20:30 часа снощи бил спрян за проверка, а водачът, 53-годишен мъж - задържан. В него била намерена парична сума, по негови данни,  дадена му като „хонорар&ldquo

Започна седмица на отворени врати за безплатни профилактични прегледи за туберколоза в Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания (СБАЛПФЗ) във Враца, информираха от Регионалната здравна инспекция в областния град.

Инициативата се провежда за трети път тази година, каза   д-р Биляна Василева – началник на „Консултативно-диагностично отделение“ в болницата. Тя допълни, че се наблюдава тенденция за намаляване на броя на болните от туберкулоза в сравнение с данни от преди ковид пандемията. "Днес все още няма пациенти за безплатни прегледи, но се надявам до края на седмицата да имаме посетители", информира още Василева. 

Всеки работен ден от 8:00 – 14:00 ч., от днес до 20 септември, в поликлиниката на СБАЛПФЗ – Враца се провеждат изследвания чрез анкета и консултации. При съмнение за туберколоза се изв

Регионална среща на социално отговорните работодатели ще се състои в Шумен на 9 октомври. Тя ще бъде на адрес бул. "Ришки Проход" 193. Срещата се организира от списание "Enterprise" и Националната асоциация на социално отговорните работодатели (НАСОР). 

На срещата ще се обсъждат теми, свързани с корпоративната социална отговорност, партньорството на бизнеса с институциите и обществото, възможности и потребности на хората с увреждания, съвременни модели на приобщаваща заетост, заяви Надя Гогова от сп. "Enterprise".

Тя поясни, че инициативата е от началото на годината. Първата регионална среща на социално отноговорните работодатели е проведена в Пловдив, а следващите са се състояли в Бургас и Стара Загора. "Предстоят срещите в Шумен на 9 октомври и във Велико Търново на 30 октомври", добави Гогова. Тя допълни, че се планира регионалните срещи да продължат и през 2025

До 20 октомври е срокът за подаване на номинации за годишните награди на Съюза на българските журналисти (СБЖ), съобщават от организацията.

Призовете се присъждат на журналисти, които са членове на СБЖ, за публикации, предавания и обществено значими прояви през последната година.

Отличията включват наградата „Йосиф Хербст“ за цялостен принос, награди за електронни медии – по една за радио и телевизия, награда за информационни агенции, за печат, за фотожурналистика, за графичен дизайн и операторско майсторство. Призове ще бъдат връчени на българска медия извън България, на чуждестранен кореспондент - за активно, добронамерено и значимо отразяване на събитията и процесите в България, за книга, за кореспондент на централна медия в страната, за журналистически материал в регионална медия, предизвикал широк обществен интерес, за журналистически електронен са

Политиците в Северна Македония няма да видят ЕС с това поведение. Така Станислав Балабанов от „Има такъв народ“ (ИТН) коментира в Народното събрание телевизионното интервю на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ) Александър Николоски.

Представителят на ИТН каза, че неговата партия, президентът и „Възраждане“ са били единствените представители на политическата класа у нас, които и на Консултативен съвет по национална сигурност преди време са направили всичко възможно да защитят българската позиция. 

На първия ред тези, които се правят на евроатлантици – Борисов, Пеевски, Асен Василев, Кирил Петков, Христо Иванов, натиснаха бутоните да вдигнем ветото, добави Балабанов и заяви, че недоумява защо днес тези същите политици се възмущават, след като са дали България "на тезгяха" преди няколко години с вдига

Организираните събития включват дни на отворените врати, демонстрации на професионални умения и техника, работа с подрастващи, срещи с граждани, разпространяване на информационни брошури, беседи, лекции и други. Мероприятията ще се провеждат в регионалните служби по пожарна безопасност, общинските администрации, на обществени места и в детски учебни заведения.

От Областна дирекция на МВР в Монтана напомнят, че броят на пожарите в област Монтана намалява с лекото понижаване на температурите в последните дни, но все пак остава висок.

Градовете Шумен, Велики Преслав и Търговище ще бъдат без вода на 18 септември, сочат съобщения на сайтовете на водопреносните дружества в областните градове Шумен и Търговище.

Тогава ще бъде извършен вторият етап на изграждане на присъединителни връзки от съществуващия към новоизградения довеждащ водопровод за Шумен, изпълнен по инвестиционен проект, финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020” на Европейския съюз, съфинансирана от Кохезионен фонд и Република България с местоположение язовир „Тича“, съобщиха от "Водоснабдяване и канализация" (ВиК) в Шумен на сайта си.

Присъединителните връзки ще бъдат изпълнени от фирмата-строител на Лот 1, в присъствието на представители на ВиК - Шумен. Едновременно с това ще бъдат извършени планови ремонти на проблемни участъци по водопроводната мрежа на Шумен, с които да бъде обезпечена безаварийн

Ограничихме значително достъпа на коли в Борисовата градина, която е място за разходки, почивка и спорт. Това съобщи кметът на София Васил Терзиев на страницата си във Фейсбук.

Години наред жителите на София се оплакваха от хаоса с автомобилите в Борисова градина, но никой не ги чуваше. Ние сложихме край на този проблем, посочи кметът. Новите бариери на входовете разпознават номерата само на автомобили с издаден пропуск, каза Терзиев и подчерта, че строго се следи за нерегламентирано влизане и престой.

Васил Терзиев съобщи още, че е увеличена таксата за достъп на автомобили, обслужващи обекти в парка. Месечният абонамент вече е 300 лв., вместо досегашните 30 лв. Достъпът за зареждане е разрешен само между 23:00 и 08:00 ч. С тези мерки прекратихме дългогодишната практика на неконтролиран достъп, който застрашаваше сигурността на посетителите. Така върнахме парка на хората

Полицията задържа 40 – годишен мъж от Завет за притежание на незаконно оръжие, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Разград Илияна Георгиева.

При полицейска проверка, извършена вчера около 17 часа, в обитавания от него имот са открити ловна пушка ИЖ, 10 кал., 31 ловни боеприпаса 12 кал., газ-сигнален пистолет „Екол“ и седем броя патрони за него. Установено е, че мъжът не притежава надлежно разрешително. По случая е образувано бързо производство, уточни Георгиева.

Наскоро полицейски служители задържаха мъж на 44 години от Разград за притежание на незаконно оръжие след постъпил сигнал за домашно насилие. 

Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат при семействата си. Това съобщи Йончева на своята страница във Фейсбук и публикува снимки от срещата.

По-рано днес тя написа, че се намира в Йемен в опит да се срещне с българите от товарния кораб - капитана Любомир Чанев и старши помощник-капитана Данаил Веселинов. Двамата, заедно с екипажа на плавателния съд, са при хусите от 19 ноември 2023 г., посочва евродепутатът.

„В Йемен бях посрещната с изключително уважение. Проведох среща с министъра на външните работи на Сана Jamal Amer, както и с неговия заместник Abdul Wahed Abu Rass. В разговорите с тях изтъкнах, че България е признала Палестинската държава още през 1988 г. Свидетелство за добрите отношения между двата народа е и фактът, ч

Две нови дружества под шапката на Министерството на енергетиката, отпадане на вече заложени проекти в Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ) и пренасочване на такива в предлаганата нова глава “РиПауърИЮ“ (RePowerEU), предвиждаща инвестиции в критична електропреносна инфраструктура и енергийна ефективност на обществени и частни сгради. Така накратко могат да се опишат промените, с които служебният министър на енергетиката Владимир Малинов запозна днес народните представители на извънредното заседание на Народното събрание относно изготвените промени в НПВУ. 

Сред предвидените нови инвестиции, както в Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ), така и в подготвяната нова глава в НПВУ "РиПауърИЮ" (RePowerEU), Малинов открои предвиждана инвестиция за възстановяване на нарушени терени в трите въглищни региона на Стара Загора, Кюстендил

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Държавният глава Румен Радев връща за ново обсъждане в Народното събрание промени в Гражданския процесуален кодекс
Момче на 14 години беше намерено с различни наранявания на спирка в Стара Загора
Архив на данните от измервателния пункт на "Линамар Лайт Металс Русе" ЕООД може да се изиска при следващо издаване на разрешителното им за дейност, каза министър Петър Димитров
Млад мъж от Враца е задържан заради участие в телефонни измами
Политическите партии и коалиции се разбраха за разпределението на местата в секционните избирателни комисии в община Враца
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Местен фокус
Трима души са пострадали и са в тежко състояние след катастрофа на пътя Ловеч – Микре, в участъка Соколово – Изворче
В детайли
Държавният глава Румен Радев връща за ново обсъждане в Народното събрание промени в Гражданския процесуален кодекс
Местен фокус
Заради валежите и наводненията обработката и доставката на пратки в Австрия се извършва с голямо закъснение, съобщиха от "Български пощи"
В детайли
Момче на 14 години беше намерено с различни наранявания на спирка в Стара Загора
Сфера
Прогноза за времето на 21 Септември (Събота) и следващите дни
В детайли
Архив на данните от измервателния пункт на "Линамар Лайт Металс Русе" ЕООД може да се изиска при следващо издаване на разрешителното им за дейност, каза министър Петър Димитров
На преден план
Агенцията по безопасност на храните е затворила 31 обекта при проверки по Черноморието
Сфера
Прокуратурата и КПК провеждат акция в Хасковско по разследване за неправомерно получаване на евросубсидия
Сфера
В Кюстендил задържаха мъж, заплашвал, че ще взриви жилището си
В детайли
Млад мъж от Враца е задържан заради участие в телефонни измами
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.