Начало Контекст Заради безводието частичното бедствено положение в община Стралджа е удължено до началото на октомври
7007
България

Заради безводието частичното бедствено положение в община Стралджа е удължено до началото на октомври

Заради безводието частичното бедствено в 20 от общо 22 населени места в община Стралджа е удължено до 4 октомври, след постъпило ново искане от кмета на общината Атанас Киров. Това съобщи областният управител на Ямбол Николай Костадинов.Частичното бедствено положение в Стралджанско е в сила от 17 юли, като мярката вече е удължавана няколко пъти, след съгласуване с областния управител.

| 09 Септември 2024, 13:30 ч.
Заради безводието частичното бедствено положение в община Стралджа е удължено до началото на октомври
Заради безводието частичното бедствено положение в община Стралджа е удължено до началото на октомври
Снимка © БТА

Заради безводието частичното бедствено в 20 от общо 22 населени места в община Стралджа е удължено до 4 октомври, след постъпило ново искане от кмета на общината Атанас Киров. Това съобщи областният управител на Ямбол Николай Костадинов. 

Пешеходец е пострадал при пътен инцидент в Свищов, съобщиха от пресцентъра на полицията във Велико Търново. 

Оттам информираха, че инцидентът е станал вчера в 05:35 ч. на кръстовище в крайдунавския град. При мокра пътна настилка лек автомобил, управляван от 27-годишен мъж, удря пресичащ 62-годишен мъж. 

Пострадалият е с черепно-мозъчна травма, насочен е за лечение към болница в Плевен, където е приет с опасност за живота.   

В Районно управление - Свищов е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал.1, буква б от Наказателния кодекс, допълниха от полицията.

В края на месец юни 31-годишна пешеходка пострада при пътен инцидент в Свищов. При движение на обособен паркинг 50-годишен местен жител е ударил последователно пешеходката. Седмица по-рано автомобил блъсна и уби на място пешеходка във Велико Търново.

Парламентът прие единодушно на първо и второ четене Законопроект за ратифициране на актовете на Четвъртия извънреден конгрес на Всемирния пощенски съюз (ВПС). Актовете са свързани с изменения в Общия правилник на ВПС, Всемирната пощенска конвенция и в Споразумението за услугите по пощенските плащания.

Прието е също така и увеличение на бюджета на Всемирния пощенски съюз с 622 240 швейцарски франка за 2024 и 2025 г. Така от 38 890 030 швейцарски франка годишно, за 2024 и 2025 г. бюджетът ще бъде 39 512 270 швейцарски франка годишно. Предложеното увеличение на бюджета ще се отрази минимално на вноските на страните членки и те няма да понесат съществена финансова тежест, отбелязва вносителят на законопроекта – Министерският съвет.  

Приемането на законопроекта осигурява изпълнението на ангажиментите на България, свързани с прилагането на актовете на Съюза, гарант

Контейнери за разделно събиране и дарение на текстилни продукти, годни за употреба, са поставени на две места в Търговище. Те са разположени на паркингите на големи търговски обекти в областния град по инициатива на Българския Червен кръст (БЧК).

Създадена е възможност за предаване на чисти текстилни продукти, включително и непотребни дрехи, част от които ще бъдат отчислени и ползвани при бедствени ситуации, каза директорът на БЧК в Търговище Ваня Борисова.

От организацията посочват, че за всеки килограм разделно събран текстил в контейнерите с логото на БЧК се генерира парично дарение за фонд „Бедствия, аварии и кризи“. С част от събраното се поддържа допълнителен кризисен резерв от сезонно подходящи сортирани дрехи за реагиране при бедствия и целево дарение на пострадали хора.

От Червенокръстката организация информират, че текстилната индустрия е на

Включването на България в Програмата за безвизово пътуване на САЩ обсъдиха на среща служебният министър на външните работи Иван Кондов и извънредният и пълномощен посланик на САЩ в България Кенет Мертен. Това съобщи Министерството на външните работи (МВнР) на своята интернет страница.

„Включването на България в Програмата за безвизово пътуване на САЩ е от изключително важно значение и ще демонстрира стратегическия характер на отношенията между нашите две страни“, подчерта Кондов. Той посочи, че до края на годината ще започне информационна кампания, насочена към повишаване на обществената осведоменост за Програмата и за разясняване на условията и процеса по кандидатстване за виза за САЩ. Целта на кампанията е понижаване на процента на отказите, което е необходим критерий за премахване на визите. От страна на посланик Мертен бе потвърдена готовността на посолството в

Спешното предоставяне на необходимата помощ на Украйна е от съществено значение за подпомагане на страната да надделее в тази брутална война срещу нейния суверенитет, териториална цялост и население. Това отбеляза служебният министър на отбраната Атанас Запрянов в началото на срещата на министрите на отбраната на страните от формата „Букурещ-9“ (Б-9) в Букурещ, Румъния, съобщи Министерството на отбраната (МО) на своята интернет страница.

Страните от "Б9" обсъдиха случаите на навлизане на руски ракети и дронове в съседното на Украйна въздушно пространство на НАТО. На форума присъстваха и представители на САЩ.

По време на своите изказвания в рамките на срещата Атанас Запрянов се придържаше към приетите национални позиции, информират от МО. Министърът подчерта важността на своевременното изпълнение на всички решения, взети на срещата на върха на НАТО във Вашингт

Частичното бедствено положение в Стралджанско е в сила от 17 юли, като мярката вече е удължавана няколко пъти, след съгласуване с областния управител. Заради водната криза жителите на 20 села са изправени пред всекидневни изпитания как да задоволят елементарни битови нужди, като миене, пране, готвене, къпане.

Търсят се и нови водоизточници, но процедурите за узаконяването им са изключително дълги и тромави, каза пред репортер преди дни заместник-кметът на община Стралджа Гроздан Иванов. „Сега срокът е минимум шест месеца. Как да обясните на хората в едно село, че трябва да чакат шест месеца“, коментира той. 

Демонстрация на правилно и безопасно управление на електрически тротинетки направиха в Роман по повод Европейския ден без загинали на пътя, съобщиха от общинската администрация. Инициативата и по повод Европейската седмица на мобилността. 

Община Роман се включва за поредна година, а тазгодишните събития са организирани съвместно с полицейското управление в Роман, Средно училище (СУ) „Васил Левски“ – град Роман и Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни, допълниха още от Общината. 

Младши полицейски инспектор Мирослав Цанов от Районно управление (РУ) – Роман разясни на учениците правилата и разпоредбите в Закона за движение по пътищата, касаещи придвижването с индивидуално електрическо превозно средство (ИЕПС), се казва в съобщение на Община Роман. 

Учениците от СУ „Васил Левски&l

Задържаха 56-годишен мъж от с. Арчар за притежание на археологически артефакт, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин.

В условията на неотложност на 13 септември видински криминалисти са претърсили частен имот в с. Арчар. Там открили и иззели каменен предмет, с размери около 50х50 см и височина 20 см, носещ белези на археологически артефакт. Обитателят на имота е бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

от пресцентъра на дирекцията на полицията във Видин уточниха, че се запазва тенденцията от последните години за трайно намаляване на престъпленията по линия на културно-исторически ценности в региона. През миналата година са били регистрирани четири престъпления в с. Арчар, свързани със съхранение без съответното разрешение на предмети, носещи белези на антични артефакти.

Община Несебър започва подготовка за строителство на социални жилища. Вече е определен парцел, намиращ се на територията на курорта Слънчев бряг. Започва и процедура по изготвяне на проектната документация, съобщиха в официалния сайт от Общината.

Част от социалните жилища ще бъдат предназначени за гражданите, обитаващи към момента общежитието на Средно училище "Любен Каравелов", което има статут на общинска собственост.

Целта е да бъдат предоставени на гражданите, ползващи в момента общежитието за жилищни нужди, по-добри битово-социални условия, а освободената сграда, находяща се в съседство на училището, ще бъде добавена към образователния фонд, след реализация на утвърден проект за саниране и реконструкция.

Така ще бъдат изпълнени изискванията на Закона за предучилищното и училищното образование за едносменен режим на обучение за всички ученици.

Общинските съветници в Руен ще разгледат отчета за касовото изпълнение на бюджета на общината и сметките за средства от Европейския съюз (ЕС) за 2023 г. Това съобщиха от Общинския съвет (ОбС). Четиринадесетото редовно заседание на ОбС-Руен ще се проведе днес, а началото му е в 12:00 часа. Общо шест точки включва предварително обявеният проект на дневен ред на заседанието.

Ще бъде направен отчет за дейността на ОбС и постоянните комисии към него от началото на мандата - от ноември 2023 до август т.г.

Премахване на храстова и горскодървесна растителност от гробищния парк в село Планиница, които застрашават сигурността и живота на гражданите и деформират с кореновата си система надгробните плочи и паметници, е друга точка от дневния ред.

Съветниците ще разгледат и предложение на кмета на община Руен Ахмед Мехмед относно сформирането на паралелки с ученици под минимал

Доживотен затвор без право на замяна при строг режим определи Бургаският окръжен съд спрямо Георги Генджов, осъден за убийството на майка си - учителката Рада Гешева.

Генджов е бил вменяем по време на извършване на убийството, сочи нова експертиза, извършена от вещи лица. Според нея Генджов е имал невротична декомпенсация, проявена като защитен механизъм спрямо майка му, която е настоявала той да бъде лекуван в Център за психично здраве, където е бил настаняван няколко пъти. 

За извършване на престъплението Генджов е използвал два ножа, с които е нанесъл десетки удари в тялото на майка си. Убийството е извършено по особено мъчителен за пострадалата начин, посочи в съдебната зала прокурор Ангел Георгиев.

Припомняме, че убийството бе извършено на 25 януари тази година. В тялото на Рада Гешева бяха открити 64 пробождания с нож. 

Днес Генджов запази п

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
„Горски срещи“ на Градище тази неделя ще минат под мотото „Ротари твори!“
Празникът „Горски срещи“ в местността Градище тази неделя ще мине под мотото „Ротари твори!“. Това каза Ивелина Елмазова, съсобственик на пространството, с ...
Пръскането срещу комари ще продължи, каза здравният министър Галя Кондева
Пръскането срещу комари ще продължи и до последно ще се обработват биотопите, дори при наличие на много малки количества комари, каза министърът на здравеопазването в служебния каб ...
Кампания за безплатни прегледи за ранно откриване на хронични белодробни заболявания предстои в Търговище
Кампания за безплатни прегледи за ранно откриване на хронични белодробни заболявания предстои в Търговище. Тя ще започне от 26 септември в Медицински център „Солигена“, ...
Партиите и коалициите в Търговище постигнаха съгласие за разпределението на местата в секционните комисии
Партиите и коалициите в Търговище постигнаха принципно съгласие за разпределението на местата в секционните избирателни комисии (СИК) в изборите за народни представители на 27 окто ...
Полицията задържа мъж от Завет за притежание на незаконно оръжие
Полицията задържа 40 – годишен мъж от Завет за притежание на незаконно оръжие, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Разград Илияна Георгиева. При полицейска про ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Актовете на използване на държавните институции с цел сплашване и натиск стават все по-безпардонни, заяви Тимур Халилов от "ДПС-Доган"
Актовете на използване на държавните институции с цел сплашване и натиск стават все по-безпардонни. Това заяви на пресконференция в парламента Тимур Халилов, нечленуващ в парламент ...
Ново кухненско обзавеждане и оборудване е закупено за услугата „Топъл обяд“ в Търговище
Община Търговище закупи ново обзавеждане и оборудване за кухнята на общинското предприятие „Детско и ученическо хранене“, в която се приготвя и храната по проекта &bdqu ...
Дадени са предписания за разчистване на нерегламентирани сметища на територията на общините Бойчиновци и Монтана
Дадени са предписания за разчистване на нерегламентирани сметища на територията на общините Бойчиновци и Монтана. Това каза министърът на околната среда и водите в служебния кабине ...
Политическите партии и коалиции се разбраха за разпределението на местата в секционните избирателни комисии в община Враца
Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за съставите на секционните избирателни комисии (СИК) в община Враца за извънредните парламентарни избори на 27 октомври. По вре ...
Когато всичко се случва публично и открито, съмненията за каквито и да е манипулации отпадат, заяви служебният министър Валентин Мундров
Вярвам, че когато всичко се случва пред очите на обществото, публично и открито, съмненията за каквито и да е манипулации отпадат. Това заяви служебният министър на електронното уп ...
Тикер в 11:48 ч.
Актовете на използване на държавните институции с цел сплашване и натиск стават ...
Начало Контекст
7007
България

Заради безводието частичното бедствено положение в община Стралджа е удължено до началото на октомври

Заради безводието частичното бедствено в 20 от общо 22 населени места в община Стралджа е удължено до 4 октомври, след постъпило ново искане от кмета на общината Атанас Киров. Това съобщи областният управител на Ямбол Николай Костадинов.Частичното бедствено положение в Стралджанско е в сила от 17 юли, като мярката вече е удължавана няколко пъти, след съгласуване с областния управител.

| 09 Септември 2024, 13:30 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Заради безводието частичното бедствено положение в община Стралджа е удължено до началото на октомври
Заради безводието частичното бедствено положение в община Стралджа е удължено до началото на октомври
Снимка © БТА

Заради безводието частичното бедствено в 20 от общо 22 населени места в община Стралджа е удължено до 4 октомври, след постъпило ново искане от кмета на общината Атанас Киров. Това съобщи областният управител на Ямбол Николай Костадинов. 

Пешеходец е пострадал при пътен инцидент в Свищов, съобщиха от пресцентъра на полицията във Велико Търново. 

Оттам информираха, че инцидентът е станал вчера в 05:35 ч. на кръстовище в крайдунавския град. При мокра пътна настилка лек автомобил, управляван от 27-годишен мъж, удря пресичащ 62-годишен мъж. 

Пострадалият е с черепно-мозъчна травма, насочен е за лечение към болница в Плевен, където е приет с опасност за живота.   

В Районно управление - Свищов е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал.1, буква б от Наказателния кодекс, допълниха от полицията.

В края на месец юни 31-годишна пешеходка пострада при пътен инцидент в Свищов. При движение на обособен паркинг 50-годишен местен жител е ударил последователно пешеходката. Седмица по-рано автомобил блъсна и уби на място пешеходка във Велико Търново.

Парламентът прие единодушно на първо и второ четене Законопроект за ратифициране на актовете на Четвъртия извънреден конгрес на Всемирния пощенски съюз (ВПС). Актовете са свързани с изменения в Общия правилник на ВПС, Всемирната пощенска конвенция и в Споразумението за услугите по пощенските плащания.

Прието е също така и увеличение на бюджета на Всемирния пощенски съюз с 622 240 швейцарски франка за 2024 и 2025 г. Така от 38 890 030 швейцарски франка годишно, за 2024 и 2025 г. бюджетът ще бъде 39 512 270 швейцарски франка годишно. Предложеното увеличение на бюджета ще се отрази минимално на вноските на страните членки и те няма да понесат съществена финансова тежест, отбелязва вносителят на законопроекта – Министерският съвет.  

Приемането на законопроекта осигурява изпълнението на ангажиментите на България, свързани с прилагането на актовете на Съюза, гарант

Контейнери за разделно събиране и дарение на текстилни продукти, годни за употреба, са поставени на две места в Търговище. Те са разположени на паркингите на големи търговски обекти в областния град по инициатива на Българския Червен кръст (БЧК).

Създадена е възможност за предаване на чисти текстилни продукти, включително и непотребни дрехи, част от които ще бъдат отчислени и ползвани при бедствени ситуации, каза директорът на БЧК в Търговище Ваня Борисова.

От организацията посочват, че за всеки килограм разделно събран текстил в контейнерите с логото на БЧК се генерира парично дарение за фонд „Бедствия, аварии и кризи“. С част от събраното се поддържа допълнителен кризисен резерв от сезонно подходящи сортирани дрехи за реагиране при бедствия и целево дарение на пострадали хора.

От Червенокръстката организация информират, че текстилната индустрия е на

Включването на България в Програмата за безвизово пътуване на САЩ обсъдиха на среща служебният министър на външните работи Иван Кондов и извънредният и пълномощен посланик на САЩ в България Кенет Мертен. Това съобщи Министерството на външните работи (МВнР) на своята интернет страница.

„Включването на България в Програмата за безвизово пътуване на САЩ е от изключително важно значение и ще демонстрира стратегическия характер на отношенията между нашите две страни“, подчерта Кондов. Той посочи, че до края на годината ще започне информационна кампания, насочена към повишаване на обществената осведоменост за Програмата и за разясняване на условията и процеса по кандидатстване за виза за САЩ. Целта на кампанията е понижаване на процента на отказите, което е необходим критерий за премахване на визите. От страна на посланик Мертен бе потвърдена готовността на посолството в

Спешното предоставяне на необходимата помощ на Украйна е от съществено значение за подпомагане на страната да надделее в тази брутална война срещу нейния суверенитет, териториална цялост и население. Това отбеляза служебният министър на отбраната Атанас Запрянов в началото на срещата на министрите на отбраната на страните от формата „Букурещ-9“ (Б-9) в Букурещ, Румъния, съобщи Министерството на отбраната (МО) на своята интернет страница.

Страните от "Б9" обсъдиха случаите на навлизане на руски ракети и дронове в съседното на Украйна въздушно пространство на НАТО. На форума присъстваха и представители на САЩ.

По време на своите изказвания в рамките на срещата Атанас Запрянов се придържаше към приетите национални позиции, информират от МО. Министърът подчерта важността на своевременното изпълнение на всички решения, взети на срещата на върха на НАТО във Вашингт

Частичното бедствено положение в Стралджанско е в сила от 17 юли, като мярката вече е удължавана няколко пъти, след съгласуване с областния управител. Заради водната криза жителите на 20 села са изправени пред всекидневни изпитания как да задоволят елементарни битови нужди, като миене, пране, готвене, къпане.

Търсят се и нови водоизточници, но процедурите за узаконяването им са изключително дълги и тромави, каза пред репортер преди дни заместник-кметът на община Стралджа Гроздан Иванов. „Сега срокът е минимум шест месеца. Как да обясните на хората в едно село, че трябва да чакат шест месеца“, коментира той. 

Демонстрация на правилно и безопасно управление на електрически тротинетки направиха в Роман по повод Европейския ден без загинали на пътя, съобщиха от общинската администрация. Инициативата и по повод Европейската седмица на мобилността. 

Община Роман се включва за поредна година, а тазгодишните събития са организирани съвместно с полицейското управление в Роман, Средно училище (СУ) „Васил Левски“ – град Роман и Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни, допълниха още от Общината. 

Младши полицейски инспектор Мирослав Цанов от Районно управление (РУ) – Роман разясни на учениците правилата и разпоредбите в Закона за движение по пътищата, касаещи придвижването с индивидуално електрическо превозно средство (ИЕПС), се казва в съобщение на Община Роман. 

Учениците от СУ „Васил Левски&l

Задържаха 56-годишен мъж от с. Арчар за притежание на археологически артефакт, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Видин.

В условията на неотложност на 13 септември видински криминалисти са претърсили частен имот в с. Арчар. Там открили и иззели каменен предмет, с размери около 50х50 см и височина 20 см, носещ белези на археологически артефакт. Обитателят на имота е бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

от пресцентъра на дирекцията на полицията във Видин уточниха, че се запазва тенденцията от последните години за трайно намаляване на престъпленията по линия на културно-исторически ценности в региона. През миналата година са били регистрирани четири престъпления в с. Арчар, свързани със съхранение без съответното разрешение на предмети, носещи белези на антични артефакти.

Община Несебър започва подготовка за строителство на социални жилища. Вече е определен парцел, намиращ се на територията на курорта Слънчев бряг. Започва и процедура по изготвяне на проектната документация, съобщиха в официалния сайт от Общината.

Част от социалните жилища ще бъдат предназначени за гражданите, обитаващи към момента общежитието на Средно училище "Любен Каравелов", което има статут на общинска собственост.

Целта е да бъдат предоставени на гражданите, ползващи в момента общежитието за жилищни нужди, по-добри битово-социални условия, а освободената сграда, находяща се в съседство на училището, ще бъде добавена към образователния фонд, след реализация на утвърден проект за саниране и реконструкция.

Така ще бъдат изпълнени изискванията на Закона за предучилищното и училищното образование за едносменен режим на обучение за всички ученици.

Общинските съветници в Руен ще разгледат отчета за касовото изпълнение на бюджета на общината и сметките за средства от Европейския съюз (ЕС) за 2023 г. Това съобщиха от Общинския съвет (ОбС). Четиринадесетото редовно заседание на ОбС-Руен ще се проведе днес, а началото му е в 12:00 часа. Общо шест точки включва предварително обявеният проект на дневен ред на заседанието.

Ще бъде направен отчет за дейността на ОбС и постоянните комисии към него от началото на мандата - от ноември 2023 до август т.г.

Премахване на храстова и горскодървесна растителност от гробищния парк в село Планиница, които застрашават сигурността и живота на гражданите и деформират с кореновата си система надгробните плочи и паметници, е друга точка от дневния ред.

Съветниците ще разгледат и предложение на кмета на община Руен Ахмед Мехмед относно сформирането на паралелки с ученици под минимал

Доживотен затвор без право на замяна при строг режим определи Бургаският окръжен съд спрямо Георги Генджов, осъден за убийството на майка си - учителката Рада Гешева.

Генджов е бил вменяем по време на извършване на убийството, сочи нова експертиза, извършена от вещи лица. Според нея Генджов е имал невротична декомпенсация, проявена като защитен механизъм спрямо майка му, която е настоявала той да бъде лекуван в Център за психично здраве, където е бил настаняван няколко пъти. 

За извършване на престъплението Генджов е използвал два ножа, с които е нанесъл десетки удари в тялото на майка си. Убийството е извършено по особено мъчителен за пострадалата начин, посочи в съдебната зала прокурор Ангел Георгиев.

Припомняме, че убийството бе извършено на 25 януари тази година. В тялото на Рада Гешева бяха открити 64 пробождания с нож. 

Днес Генджов запази п

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
„Горски срещи“ на Градище тази неделя ще минат под мотото „Ротари твори!“
Пръскането срещу комари ще продължи, каза здравният министър Галя Кондева
Кампания за безплатни прегледи за ранно откриване на хронични белодробни заболявания предстои в Търговище
Партиите и коалициите в Търговище постигнаха съгласие за разпределението на местата в секционните комисии
Полицията задържа мъж от Завет за притежание на незаконно оръжие
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
Актовете на използване на държавните институции с цел сплашване и натиск стават все по-безпардонни, заяви Тимур Халилов от "ДПС-Доган"
Основна линия
Ново кухненско обзавеждане и оборудване е закупено за услугата „Топъл обяд“ в Търговище
Контекст
Дадени са предписания за разчистване на нерегламентирани сметища на територията на общините Бойчиновци и Монтана
В детайли
Политическите партии и коалиции се разбраха за разпределението на местата в секционните избирателни комисии в община Враца
Местен фокус
Когато всичко се случва публично и открито, съмненията за каквито и да е манипулации отпадат, заяви служебният министър Валентин Мундров
Сфера
„Горски срещи“ на Градище тази неделя ще минат под мотото „Ротари твори!“
Местен фокус
Започна обновяването на пешеходен участък от централната улица „Търговска” в Ямбол
В детайли
България няма никакво отношение към производството и преминаването на пейджърите, взривени в Ливан и Сирия, каза Димитър Главчев
Сфера
Пръскането срещу комари ще продължи, каза здравният министър Галя Кондева
Основна линия
Поемане на краткосрочен общински дълг от 324 хил. лева одобриха единодушно общинските съветници
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.