Начало Основна линия Кюстендилски криминалисти предотвратиха телефонна измама, задържани са майка и син
7693
България

Кюстендилски криминалисти предотвратиха телефонна измама, задържани са майка и син

Кюстендилски криминалисти предотвратиха телефонна измама, в ареста са задържани майка и син, съобщиха от полицията в Кюстендил.Инцидентът е от края на миналата седмица, когато 81-годишна жена от с. Ябълково, община Кюстендил,  е получила обаждане по телефона от непознат мъж, който се е представил за служител на МВР. Той съобщил, че в Кюстендил и района има телефонни измамници, възможно е да се превърне в тяхна жертва, както и това, че жената е в списъка на потенциалните жертви.

| 09 Септември 2024, 13:39 ч.
Кюстендилски криминалисти предотвратиха телефонна измама, задържани са майка и син
Кюстендилски криминалисти предотвратиха телефонна измама, задържани са майка и син
Снимка © DFA

Кюстендилски криминалисти предотвратиха телефонна измама, в ареста са задържани майка и син, съобщиха от полицията в Кюстендил. Инцидентът е от края на миналата седмица, когато 81-годишна жена от с. Ябълково, община Кюстендил,  е получила обаждане по телефона от непознат мъж, който се е представил за служител на МВР. Той съобщил, че в Кюстендил и района има телефонни измамници, възможно е да се превърне в тяхна жертва, както и това, че жената е в списъка на потенциалните жертви. Мнимият полицейски служител уверил жената, че ситуацията е под контрол и че няма да загуби парите, които ще им даде, след като получи обаждане.

Рангел Иванов и Ваня Методиева са кандидатите за кмет на монтанското село Габровница, за които избирателите могат да гласуват на 20 октомври т.г., съобщиха от Общинската избирателна комисия в Монтана.

Иванов е издигнат от партия на Зелените, а Методиева от местна коалиция ГЕРБ /СДС и БНД/. На вота през миналата година, който бе касиран, Иванов спечели битката за кмет на Габровница, а Методиева бе втора.

Избори за кмет на Габровница ще има отново на 20 октомври, тъй като със свое решение от 27 юни 2024 година Върховният административен съд касира резултата от изборите на 29 октомври 2023 година и прекрати правомощията на избрания тогава за кмет Рангел Иванов. Делото се водеше по жалба на загубилия кандидат за кмет Ваня Методиева.

С указ на президента бяха насрочени новите избори за кмет в селото. 

В Плевен ще се състои за първи път фермерски пазар. Той ще бъде разположен в района на Кооперативния пазар този петък. Организатор е Община Плевен, съвместно с общинската фирма "Тибор" ЕАД и със съдействието на социалната платформа "Фермерски пазар ОТ БГ", съобщават от местната администрация.

Пазарът ще представя продукция на фермери, земеделски производители и занаятчии от региона и страната. Участниците ще са 17, като за пазара през октомври очакваме повече, тъй като някои от земеделските производители и фермерите ще се включат в празници, организирани в други населени места тези дни, каза Ива Елмазова от рекламна агенция "Елмазови", създател на "Фермерски пазар ОТ БГ". На първия фермерски пазар в Плевен ще бъдат предложени мляко и млечни продукти, пчелен мед, масло от бял трън, билкови продукти, вино от изба, която на Пловдивския панаир тази година е взела четири медала и д

С над 21 млн. лв. от резерва на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) ще бъде платена дейността на аптеките по отпускане на лекарствени продукти за домашно лечение, заплащани 100 на сто от бюджета на НЗОК в периодите 1 юли - 15 август 2024 година. Това каза служебният министър на здравеопазването д-р Галя Кондева по време на парламентарния контрол, в отговор на въпрос за реимбурсацията на лекарства и разпределението на средства от резерва на НЗОК.

Министър Кондева припомни, че на 19 юли тази година беше обнародван нов алгоритъм на заплащане на цени на дейностите по отпускане на лекарствени продукти за домашно лечение, заплащани напълно от НЗОК, както и за нормативни промени за условията и реда за предписване и отпускане на лекарства.

Допълнителните средства за аптеките, с които здравната каса ще плати сега от резерва си, са предвидени в бюджета на НЗОК за 2025 г.,

България продължава да е на първо място в Европейския съюз по брой загинали на пътя на милион население. Водещите причини за тежки катастрофи с жертви остават несъобразената скорост и отнемането на предимство, коментира в Пловдив главен инспектор Йордан Милушев от отдел "Пътна полиция" при Главна дирекция "Национална полиция", който участва в Десетата юбилейна годишна конференция, посветена на пътната безопасност - „ВИЗИЯ 0“ - Нула жертви при пътнотранспортни произшествия. Статистиката показва, че до 31 август на територията на страната са възникнали 22 620 пътнотранспортни произшествия (ПТП), при които са загинали 298 души и са ранени 5962 участници в движението.

През 2023 г в ЕС средната смъртност по пътищата е 46 смъртни случая на милион жители. Норвегия е лидер сред страните с 20 смъртни случая на пътя на милион жители. След нея се нарежда Швеция с 22 смъртни сл

Няма никаква спецификация за медикаментите и механизмите за контрол на безопасността им във вендинг автоматите. Това коментира пред журналисти в парламента Александър Симидчиев (ПП-ДБ), заместник-председател на здравната комисия в 50-ото Народно събрание. 

Парламентът прие на първо четене миналата седмица възможността да се поставят автомати за продажба на лекарства в населени места, където не достигат аптеки.  

Александър Симидчиев обясни, че има две нива на контрол на безопасността на медикаментите, но вендинг машините не позволяват той да бъде осъществяван. Всички говориха в зала, че става въпрос за медикаменти без предписание, но това не беше специфицирано в закона, допълни той.  

Относно недостига от аптеки в малките населени места, Симидчиев припомни, че са предложили решение с процедура по Националната здравно-осигурителна каса (НЗО

След минути последвало обаждане от друг мъжки глас, който съобщил, че дъщеря е в болница и спешно трябват пари или златни накити. Така жената оставила пакет с парите и златните накити при паметника на гаровия площад в Кюстендил, с идеята да бъде полезна на служителите на полицията.

Когато разбрала, че е измамена, позвънила в полицията, откъдето били предприети незабавни действия. Установено било, че измамниците - майка и син, се качили на влака на кюстендилската гара, малко след като прибрали пакета, оставен от възрастната жена. След контакт с полицията в Перник са задържани 68-годишна жена и 46-годишният син, които са от Перник. От двамата са иззети парите и златните накити, както и мобилните телефони, които са ползвали.

Работата по образуваното досъдебно производство в РУ - Кюстендил продължава под надзора на прокуратурата, като се изяснява и конкретната роля на задържаните.

От полицията в Кюстендил съобщиха преди дни, че са зачестили обажданията на телефонни измамници в районите на Кюстендил и Дупница и обясниха, че обикновено такива обаждания получават възрастни хора на стационарни телефони.

Жители на община Опака ще получават грижа в дома до началото на следващата година. Това съобщи зам.-кметът Рефие Ахмедова, след като Община Опака подписа допълнително споразумение към Административен договор за отпускане на безвъзмездна финансова помощ за изпълнение на дейностите по Проект „Грижа в дома в Община Опака“. Дейностите ще продължат до 3 януари 2025 г.

Проектът е финансиран по Програма „Развитие на човешките ресурси” 2021-2027г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд Плюс. 

Общата стойност на проекта заедно с всички подписани допълнителни споразумения  е 347 539,08 лв., от които 52 130,86 е национално финансиране.

Целта на проекта е да бъде осигурена подкрепа в домашна среда за хора с увреждания и възрастни хора, зависими от грижа на територията на община Опака. Целта чрез изпълнението на дей

Десет души са задържани от полицията на територията на област Добрич след специализирана полицейска операция с цел противодействие на престъпността. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Оттам допълват, че акцията е по заповед на главния секретар на МВР. 

Двама от задържаните са шофирали автомобили под въздействието на алкохол. Други двама са в ареста, защото са седнали зад волана под въздействието на упойващи вещества. Младеж на 16 години и 32-годишен мъж са задържани за притежание на цигара с канабис и пакетче суха маса, реагираща също на канабис.  

Извършени са и няколко проверки на адреси. В Добрич е проверен имот, обитаван от 34-годишен мъж. От жилището са иззети 20 полиетиленови пликчета със суха тревна маса с общо тегло 20 грама, електронна везна и мелничка. 

Проверени са още два адреса в Добрич. В единия, обитава

Общинският съвет в Болярово на днешното си заседание ще разгледа предложение за поемане на краткосрочен общински дълг в размер на 324 000 лв. от фонд ФЛАГ, със срок на изплащане една година. В предварителния дневен ред са включени десет точки, става известно от публикуваните материали за предстоящата сесия на сайта на общинската администрация.

Средствата от заема ще са за подготовка на проект за разкриване на шест нови социални услуги „Резидентна грижа за пълнолетни лица с интелектуални затруднения“ и Център за специализирана подкрепа за лица с увреждания и техните семейства“. За целта се очаква финансиране от над 9,1 млн. лева по Механизма за възстановяване и устойчивост, се посочва още в докладната записка от кмета Христо Христов.

На заседанието си съветниците ще разгледат и молби за отпускане на еднократни помощи на жители на общината – за лече

Политиците в Северна Македония няма да видят ЕС с това поведение. Така Станислав Балабанов от „Има такъв народ“ (ИТН) коментира в Народното събрание телевизионното интервю на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ) Александър Николоски.

Представителят на ИТН каза, че неговата партия, президентът и „Възраждане“ са били единствените представители на политическата класа у нас, които и на Консултативен съвет по национална сигурност преди време са направили всичко възможно да защитят българската позиция. 

На първия ред тези, които се правят на евроатлантици – Борисов, Пеевски, Асен Василев, Кирил Петков, Христо Иванов, натиснаха бутоните да вдигнем ветото, добави Балабанов и заяви, че недоумява защо днес тези същите политици се възмущават, след като са дали България "на тезгяха" преди няколко години с вдига

Общинските съветници в Маджарово приеха след гласуване на семейство от село Ефрем в общината, което загуби къщата си в пожар, да бъдат отпуснати 1000 лева от бюджета на общината. Това стана на днешното редовно заседание на Общинския съвет. Предложението на кметския наместник на с. Ефрем Йорданка Станкова и докладната на кмета Ерджан Юсуф за подпомагане на Петър Чолаков, неговата съпруга и дъщеря им, бе прието единодушно.

Нещастието се случи на 3 септември тази година. „Огънят пламна в банята, най-вероятно от късо съединение, предизвикано от прегризването на ел.кабел на вентилатора от мишки“, разказа пострадалият. Много бързо пожарът обхвана и покрива и докато дойдат огнеборците, имотът изгоря до основи, цялата покъщнина също, допълни Чолаков.

Общината вече веднъж му помогна, след като осигури фургон, в който останалата без дом фамилия да живее временно.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Кампании за събиране на опасни отпадъци ще се проведат в края на септември в Тервел и Община Добричка
Кампании за събиране на опасни битови отпадъци се организират в няколко общини в област Добрич през септември, съобщават от фирма "БалБок Инженеринг". Мобилен пункт ще има в община ...
Държавният глава Румен Радев връща за ново обсъждане в Народното събрание промени в Гражданския процесуален кодекс
Държавният глава Румен Радев връща за ново обсъждане в Народното събрание промени в Гражданския процесуален кодекс, направени чрез Преходните и заключителни разпоредби в Закона за ...
Момче на 14 години беше намерено с различни наранявания на спирка в Стара Загора
Момче на 14 години е настанено в болница с различни наранявания след като е било намерено да лежи на спирка в Стара Загора. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на М ...
Архив на данните от измервателния пункт на "Линамар Лайт Металс Русе" ЕООД може да се изиска при следващо издаване на разрешителното им за дейност, каза министър Петър Димитров
Архив на данните от измервателния пункт на "Линамар Лайт Металс Русе" ЕООД може да се изиска при следващо издаване на разрешителното им за дейност. Това каза служебният министър на ...
Млад мъж от Враца е задържан заради участие в телефонни измами
Млад мъж от Враца е задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа заради участие в телефонни измами, извършени на територията на област Враца, съобщиха от Областната дире ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Кампании за събиране на опасни отпадъци ще се проведат в края на септември в Тервел и Община Добричка
Кампании за събиране на опасни битови отпадъци се организират в няколко общини в област Добрич през септември, съобщават от фирма "БалБок Инженеринг". Мобилен пункт ще има в община ...
Над 21 милиона лв. от резерва на НЗОК ще бъдат платени към аптеките за дейността им
С над 21 млн. лв. от резерва на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) ще бъде платена дейността на аптеките по отпускане на лекарствени продукти за домашно лечение, заплащан ...
Тонът, който използва Република Северна Македония, няма да помогне да стане член на ЕС, смята Димитър Главчев
Не смятам, че тонът, който напоследък Република Северна Македония използва, ще им помогне да станат член на ЕС. Това каза пред журналисти служебният премиер Димитър Главчев. Българ ...
Светослав Иванов е кандидатът на „Има такъв народ“ за кмет на варненския район „Приморски“
Светослав Иванов е кандидатът на партия „Има такъв народ“ (ИТН) за кмет на варненския район „Приморски“, съобщи днес на пресконференция в Националния прескл ...
Според председателя на Съюза на офицерите от резерва „Атлантик“ има два пътя пред българската отбрана- ускорено превъоръжаване или въвеждане на високи технологии
Съюзът на офицерите от резерва „Атлантик“ (СОР „Атлантик) организира конференция, посветена на 20 годишнината от членството на България в НАТО.  Конференцият ...
Тикер в 13:00 ч.
Кампании за събиране на опасни битови отпадъци се организират в няколко общини в ...
Начало Основна линия
7693
България

Кюстендилски криминалисти предотвратиха телефонна измама, задържани са майка и син

Кюстендилски криминалисти предотвратиха телефонна измама, в ареста са задържани майка и син, съобщиха от полицията в Кюстендил.Инцидентът е от края на миналата седмица, когато 81-годишна жена от с. Ябълково, община Кюстендил,  е получила обаждане по телефона от непознат мъж, който се е представил за служител на МВР. Той съобщил, че в Кюстендил и района има телефонни измамници, възможно е да се превърне в тяхна жертва, както и това, че жената е в списъка на потенциалните жертви.

| 09 Септември 2024, 13:39 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Кюстендилски криминалисти предотвратиха телефонна измама, задържани са майка и син
Кюстендилски криминалисти предотвратиха телефонна измама, задържани са майка и син
Снимка © DFA

Кюстендилски криминалисти предотвратиха телефонна измама, в ареста са задържани майка и син, съобщиха от полицията в Кюстендил. Инцидентът е от края на миналата седмица, когато 81-годишна жена от с. Ябълково, община Кюстендил,  е получила обаждане по телефона от непознат мъж, който се е представил за служител на МВР. Той съобщил, че в Кюстендил и района има телефонни измамници, възможно е да се превърне в тяхна жертва, както и това, че жената е в списъка на потенциалните жертви. Мнимият полицейски служител уверил жената, че ситуацията е под контрол и че няма да загуби парите, които ще им даде, след като получи обаждане.

Рангел Иванов и Ваня Методиева са кандидатите за кмет на монтанското село Габровница, за които избирателите могат да гласуват на 20 октомври т.г., съобщиха от Общинската избирателна комисия в Монтана.

Иванов е издигнат от партия на Зелените, а Методиева от местна коалиция ГЕРБ /СДС и БНД/. На вота през миналата година, който бе касиран, Иванов спечели битката за кмет на Габровница, а Методиева бе втора.

Избори за кмет на Габровница ще има отново на 20 октомври, тъй като със свое решение от 27 юни 2024 година Върховният административен съд касира резултата от изборите на 29 октомври 2023 година и прекрати правомощията на избрания тогава за кмет Рангел Иванов. Делото се водеше по жалба на загубилия кандидат за кмет Ваня Методиева.

С указ на президента бяха насрочени новите избори за кмет в селото. 

В Плевен ще се състои за първи път фермерски пазар. Той ще бъде разположен в района на Кооперативния пазар този петък. Организатор е Община Плевен, съвместно с общинската фирма "Тибор" ЕАД и със съдействието на социалната платформа "Фермерски пазар ОТ БГ", съобщават от местната администрация.

Пазарът ще представя продукция на фермери, земеделски производители и занаятчии от региона и страната. Участниците ще са 17, като за пазара през октомври очакваме повече, тъй като някои от земеделските производители и фермерите ще се включат в празници, организирани в други населени места тези дни, каза Ива Елмазова от рекламна агенция "Елмазови", създател на "Фермерски пазар ОТ БГ". На първия фермерски пазар в Плевен ще бъдат предложени мляко и млечни продукти, пчелен мед, масло от бял трън, билкови продукти, вино от изба, която на Пловдивския панаир тази година е взела четири медала и д

С над 21 млн. лв. от резерва на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) ще бъде платена дейността на аптеките по отпускане на лекарствени продукти за домашно лечение, заплащани 100 на сто от бюджета на НЗОК в периодите 1 юли - 15 август 2024 година. Това каза служебният министър на здравеопазването д-р Галя Кондева по време на парламентарния контрол, в отговор на въпрос за реимбурсацията на лекарства и разпределението на средства от резерва на НЗОК.

Министър Кондева припомни, че на 19 юли тази година беше обнародван нов алгоритъм на заплащане на цени на дейностите по отпускане на лекарствени продукти за домашно лечение, заплащани напълно от НЗОК, както и за нормативни промени за условията и реда за предписване и отпускане на лекарства.

Допълнителните средства за аптеките, с които здравната каса ще плати сега от резерва си, са предвидени в бюджета на НЗОК за 2025 г.,

България продължава да е на първо място в Европейския съюз по брой загинали на пътя на милион население. Водещите причини за тежки катастрофи с жертви остават несъобразената скорост и отнемането на предимство, коментира в Пловдив главен инспектор Йордан Милушев от отдел "Пътна полиция" при Главна дирекция "Национална полиция", който участва в Десетата юбилейна годишна конференция, посветена на пътната безопасност - „ВИЗИЯ 0“ - Нула жертви при пътнотранспортни произшествия. Статистиката показва, че до 31 август на територията на страната са възникнали 22 620 пътнотранспортни произшествия (ПТП), при които са загинали 298 души и са ранени 5962 участници в движението.

През 2023 г в ЕС средната смъртност по пътищата е 46 смъртни случая на милион жители. Норвегия е лидер сред страните с 20 смъртни случая на пътя на милион жители. След нея се нарежда Швеция с 22 смъртни сл

Няма никаква спецификация за медикаментите и механизмите за контрол на безопасността им във вендинг автоматите. Това коментира пред журналисти в парламента Александър Симидчиев (ПП-ДБ), заместник-председател на здравната комисия в 50-ото Народно събрание. 

Парламентът прие на първо четене миналата седмица възможността да се поставят автомати за продажба на лекарства в населени места, където не достигат аптеки.  

Александър Симидчиев обясни, че има две нива на контрол на безопасността на медикаментите, но вендинг машините не позволяват той да бъде осъществяван. Всички говориха в зала, че става въпрос за медикаменти без предписание, но това не беше специфицирано в закона, допълни той.  

Относно недостига от аптеки в малките населени места, Симидчиев припомни, че са предложили решение с процедура по Националната здравно-осигурителна каса (НЗО

След минути последвало обаждане от друг мъжки глас, който съобщил, че дъщеря е в болница и спешно трябват пари или златни накити. Така жената оставила пакет с парите и златните накити при паметника на гаровия площад в Кюстендил, с идеята да бъде полезна на служителите на полицията.

Когато разбрала, че е измамена, позвънила в полицията, откъдето били предприети незабавни действия. Установено било, че измамниците - майка и син, се качили на влака на кюстендилската гара, малко след като прибрали пакета, оставен от възрастната жена. След контакт с полицията в Перник са задържани 68-годишна жена и 46-годишният син, които са от Перник. От двамата са иззети парите и златните накити, както и мобилните телефони, които са ползвали.

Работата по образуваното досъдебно производство в РУ - Кюстендил продължава под надзора на прокуратурата, като се изяснява и конкретната роля на задържаните.

От полицията в Кюстендил съобщиха преди дни, че са зачестили обажданията на телефонни измамници в районите на Кюстендил и Дупница и обясниха, че обикновено такива обаждания получават възрастни хора на стационарни телефони.

Жители на община Опака ще получават грижа в дома до началото на следващата година. Това съобщи зам.-кметът Рефие Ахмедова, след като Община Опака подписа допълнително споразумение към Административен договор за отпускане на безвъзмездна финансова помощ за изпълнение на дейностите по Проект „Грижа в дома в Община Опака“. Дейностите ще продължат до 3 януари 2025 г.

Проектът е финансиран по Програма „Развитие на човешките ресурси” 2021-2027г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд Плюс. 

Общата стойност на проекта заедно с всички подписани допълнителни споразумения  е 347 539,08 лв., от които 52 130,86 е национално финансиране.

Целта на проекта е да бъде осигурена подкрепа в домашна среда за хора с увреждания и възрастни хора, зависими от грижа на територията на община Опака. Целта чрез изпълнението на дей

Десет души са задържани от полицията на територията на област Добрич след специализирана полицейска операция с цел противодействие на престъпността. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Оттам допълват, че акцията е по заповед на главния секретар на МВР. 

Двама от задържаните са шофирали автомобили под въздействието на алкохол. Други двама са в ареста, защото са седнали зад волана под въздействието на упойващи вещества. Младеж на 16 години и 32-годишен мъж са задържани за притежание на цигара с канабис и пакетче суха маса, реагираща също на канабис.  

Извършени са и няколко проверки на адреси. В Добрич е проверен имот, обитаван от 34-годишен мъж. От жилището са иззети 20 полиетиленови пликчета със суха тревна маса с общо тегло 20 грама, електронна везна и мелничка. 

Проверени са още два адреса в Добрич. В единия, обитава

Общинският съвет в Болярово на днешното си заседание ще разгледа предложение за поемане на краткосрочен общински дълг в размер на 324 000 лв. от фонд ФЛАГ, със срок на изплащане една година. В предварителния дневен ред са включени десет точки, става известно от публикуваните материали за предстоящата сесия на сайта на общинската администрация.

Средствата от заема ще са за подготовка на проект за разкриване на шест нови социални услуги „Резидентна грижа за пълнолетни лица с интелектуални затруднения“ и Център за специализирана подкрепа за лица с увреждания и техните семейства“. За целта се очаква финансиране от над 9,1 млн. лева по Механизма за възстановяване и устойчивост, се посочва още в докладната записка от кмета Христо Христов.

На заседанието си съветниците ще разгледат и молби за отпускане на еднократни помощи на жители на общината – за лече

Политиците в Северна Македония няма да видят ЕС с това поведение. Така Станислав Балабанов от „Има такъв народ“ (ИТН) коментира в Народното събрание телевизионното интервю на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ) Александър Николоски.

Представителят на ИТН каза, че неговата партия, президентът и „Възраждане“ са били единствените представители на политическата класа у нас, които и на Консултативен съвет по национална сигурност преди време са направили всичко възможно да защитят българската позиция. 

На първия ред тези, които се правят на евроатлантици – Борисов, Пеевски, Асен Василев, Кирил Петков, Христо Иванов, натиснаха бутоните да вдигнем ветото, добави Балабанов и заяви, че недоумява защо днес тези същите политици се възмущават, след като са дали България "на тезгяха" преди няколко години с вдига

Общинските съветници в Маджарово приеха след гласуване на семейство от село Ефрем в общината, което загуби къщата си в пожар, да бъдат отпуснати 1000 лева от бюджета на общината. Това стана на днешното редовно заседание на Общинския съвет. Предложението на кметския наместник на с. Ефрем Йорданка Станкова и докладната на кмета Ерджан Юсуф за подпомагане на Петър Чолаков, неговата съпруга и дъщеря им, бе прието единодушно.

Нещастието се случи на 3 септември тази година. „Огънят пламна в банята, най-вероятно от късо съединение, предизвикано от прегризването на ел.кабел на вентилатора от мишки“, разказа пострадалият. Много бързо пожарът обхвана и покрива и докато дойдат огнеборците, имотът изгоря до основи, цялата покъщнина също, допълни Чолаков.

Общината вече веднъж му помогна, след като осигури фургон, в който останалата без дом фамилия да живее временно.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Кампании за събиране на опасни отпадъци ще се проведат в края на септември в Тервел и Община Добричка
Държавният глава Румен Радев връща за ново обсъждане в Народното събрание промени в Гражданския процесуален кодекс
Момче на 14 години беше намерено с различни наранявания на спирка в Стара Загора
Архив на данните от измервателния пункт на "Линамар Лайт Металс Русе" ЕООД може да се изиска при следващо издаване на разрешителното им за дейност, каза министър Петър Димитров
Млад мъж от Враца е задържан заради участие в телефонни измами
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Кампании за събиране на опасни отпадъци ще се проведат в края на септември в Тервел и Община Добричка
На преден план
Над 21 милиона лв. от резерва на НЗОК ще бъдат платени към аптеките за дейността им
Основна линия
Тонът, който използва Република Северна Македония, няма да помогне да стане член на ЕС, смята Димитър Главчев
Контекст
Светослав Иванов е кандидатът на „Има такъв народ“ за кмет на варненския район „Приморски“
Контекст
Според председателя на Съюза на офицерите от резерва „Атлантик“ има два пътя пред българската отбрана- ускорено превъоръжаване или въвеждане на високи технологии
Местен фокус
Мартин Димитров и Радан Кънев предупредиха за опасност да загубим безвъзмездно финансиране заради спряна обществена поръчка за митническо оборудване
Местен фокус
Трима души са пострадали и са в тежко състояние след катастрофа на пътя Ловеч – Микре, в участъка Соколово – Изворче
В детайли
Държавният глава Румен Радев връща за ново обсъждане в Народното събрание промени в Гражданския процесуален кодекс
Местен фокус
Заради валежите и наводненията обработката и доставката на пратки в Австрия се извършва с голямо закъснение, съобщиха от "Български пощи"
В детайли
Момче на 14 години беше намерено с различни наранявания на спирка в Стара Загора
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.