Начало Контекст Пиян шофьор е направил катастрофа, иззета е колата му
6584
България

Пиян шофьор е направил катастрофа, иззета е колата му

Пиян шофьор е направил катастрофа на път Е-79 край Монтана, той е задържан, а колата му е иззета, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.Произшествието е станало съм 5:00 часа сутринта.

| 09 Септември 2024, 14:27 ч.
Пиян шофьор е направил катастрофа, иззета е колата му
Пиян шофьор е направил катастрофа, иззета е колата му
Снимка © БТА

Пиян шофьор е направил катастрофа на път Е-79 край Монтана, той е задържан, а колата му е иззета, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) ще проведе заседание утре, 16 септември, на което ще бъде обсъден проект на Постановление на Министерския съвет (МС) за определяне размера на линията на бедност за страната за 2025 г., внесен от министъра на труда и социалната политика. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Кабинетът предлага от 1 януари 2025 година размерът да е 638 лева. За тази година тя е 526 лв. 

От КНСБ смятат, че линията на бедност за следващата година трябва да е 667 лв., а не 638 лв. В позиция, публикувана на сайта на конфедерацията, се посочва, че не приемат подхода за определянето на размера на линията на бедност и няма да подкрепят така предложения проект на постановление на МС в тази връзка.

КНСБ настоява методиката за определяне на линията на бедност сериозно да се прецизира, като се дефинират минималните потребности

За изминалите 24 часа са ликвидирани 51 пожара, един човек е пострадал. Това съобщиха от Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ПБЗН) - МВР, на  сайта си. Данните са към 6:00 ч.

През изминалото денонощие звената на ПБЗН са реагирали на 83 сигнала за произшествия. С преки материални щети са възникнали 13 пожара, от които четири - в жилищни сгради, два - в спомагателни, временни или паянтови постройки, два - в транспортни средства, два в съоръжения на открито и три други.

Без нанесени материални щети са възникнали 38 пожара, от които 15 са в сухи треви, горска постеля и храсти, два - в стърнища, 17 - в отпадъци и четири други.

Спасителните дейности и помощни операции са 26 броя, от които пет - при катастрофи в транспортни средства, една - при инциденти с опасни вещества, 19 - техническа помощ и една - за оказване на помощ н

Жилищният фонд в област Шумен се състои от 52 361 жилищни сгради към края на 2023 година, по данни на Националния статистически институт. В градовете се намират 19 036 жилищни сгради, а в селата - 33 325. Жилищните сгради в областта представляват 2,5% от общия жилищен фонд в страната, съобщиха от Териториално статистическо бюро - Североизток.

Тухлени (с бетонна плоча или с гредоред) са 35 404 жилищни сгради. Сградите с „Друга“ конструкция са 15 970. Стоманобетонните жилищни сгради в областта са 625, а панелните - 362. В градовете 57,1% са тухлени сгради с бетонна плоча, а 24,4 % са тухлени сгради с гредоред. В област Шумен към края на предната година най-висок е относителният дял на жилищните сгради, построени в периода 1946 - 1960 г. - 25,5 %, следват построените сгради в периода 1961 - 1970 г. - 21 %, уточняват от Отдел „Статистически изследвания - Шумен&ldq

На 15 септември 1959 г. Никита Хрушчов става първият съветски лидер посетил Съединените американски щати. Визитата, която продължава до 27 септември, е във връзка с редовната сесия на Общото събрание на ООН. По време на посещението Никита Хрушчов няколко пъти се среща с президента на САЩ Дуайт Айзенхауер, гостува на сенатори в Конгреса, полемира с представители на профсъюзите и индустриалците и се запознава с холивудски знаменитости.

В рамките на двуседмичната визита съветският лидер посещава столицата Вашингтон, мегаполиса Ню Йорк, щата Айова известен като „центъра на царевицата“, както и Лос Анджелис и Холивуд на Западното крайбрежие, където прекарва 8 дни.

В съвместно комюнике, разпространено на 28 септември, двете страни заявяват, че е необходимо да се решат неурегулираните спорни въпроси без използването на сила, с мирни средства, ч

Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) ще проведе днес заседание, на което ще бъде обсъден проект на постановление на Министерския съвет (МС) за определяне размера на линията на бедност за страната за 2025 г., внесен от министъра на труда и социалната политика. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Кабинетът предлага от 1 януари 2025 година линията на бедност да е 638 лева. За тази година тя е 526 лв. 

От КНСБ смятат, че линията на бедност за следващата година трябва да е 667 лв., а не 638 лв. В позиция, публикувана на сайта на конфедерацията, се посочва, че синдикатът не приема подхода за определянето на размера на линията на бедност и няма да подкрепи така предложения проект на постановление на МС.

КНСБ настоява методиката за определяне на линията на бедност сериозно да се прецизира, като се дефинират минималните потребности, ко

Произшествието е станало съм 5:00 часа сутринта. При излизане на главния път Е-79 от отбивка за село Крапчене мъж но 34 години от Монтана изгубил контрол над управлявани от него автомобил „Нисан микра“ заради прекалено висока скорост, преминал през платното за насрещно движение и излязъл от другата страна на пътя, който в този участък е четирилентов. На колата били нанесени сериозни материални щети но шофьорът не е пострадал. При тест за алкохол било установено, че е седнал зад волана с 2,71 промила. Нарушителят е задържан за денонощие, колата му е иззета. Срещу него е образувано досъдебно производство по член 343 от Наказателния кодекс.

От полицейската дирекция в Монтана съобщиха , че от август 2023 година, когато влязоха в сила законовите промени за конфискация на автомобил при шофиране след употреба на алкохол над 1,2 промила и/или на наркотици, от пияни и дрогирани шофьори в региона са иззети 73 автомобила, собственост на управлявалите ги водачи. Приблизително още толкова шофьори, направили същото нарушение, но не с личен автомобил, ще трябва да платят стойността на превозното средство, след направена оценъчна експертиза, уточниха от полицията.

Близо 90% от пациентските организации не се чувстват адекватно представени като общност от пациенти при взимането на управленски решения в областта на здравеопазването. Това показват данните от онлайн анкета сред 50 адресата, от които 18 са активно действащи пациентски организации, каза пред журналисти Лидия Витанова, заместник-председател на Национален алианс „Редки Болести България".

Витанова участва в среща с представители на медиите на тема „Защо неадекватната регулация в пациентския сектор води до пропуснати обществени ползи?“. Всички анкетирани са отговорили утвърдително на въпрос дали биха искали да участват активно в процеса на взимане на решения в областта на здравеопазването. На въпрос дали нормативната рамка, регулираща представителността на пациентските организации, се нуждае от промяна, 83,3% от участниците в анкетата отговарят утвърдително, а 11%

Какво е демокрацията за българите и защо е важно да я разбираме и отстояваме коментираха политологът Любомир Стефанов, политическият психолог Антоанета Христова и председателят на младежката неправителствена организация „България на младите“ Цветомир Николов по повод днешния Международен ден на демокрацията. 

Какво е демокрация

Демокрацията в днешно време свързваме със системата на представителната демокрация и политическите партии. Te позволяват на гражданите да участват директно в политическото управление, излъчвайки свои представители чрез честни и прозрачни избори по дефиницията на международните наблюдателски организации, обясни Любомир Стефанов. По думите му демокрацията е възможност за свобода, равноправие и върховенство на закона. 

Демокрацията не е най-добрата политическа система от хората, но досега друга по-добра

Паметта за Атанас Далчев винаги е била жива. Това заяви проф. Михаил Неделчев, преподавател и изследовател по теория и история на литературата в Нов български университет в София, който присъства на откриването на паметната плоча на братята Атанас и Любомир Далчеви в двора на Българското консулство в Солун, Гърция. Плочата е поставена по инициатива на консулството и . 

Като редактор в издателство “Български писател” през 1975 г. на двутомника със съчиненията на Атанас Далчев и автор и редактор на изследвания за поета, проф. Неделчев заяви, че много се вълнува от днешното събитие.  

Той определи Атанас Далчев като личност, която не е смеел да приближи, поради големия респект от него. 

Прекрасно е, че днес в Солун ни събира тази плоча. Прекрасно е, че събуждаме паметта за тези двама големи българи. Те са живели в Солун, отишли са в Царигра

Общинският съвет (ОбС) на Камено ще заседава днес от 10:00 часа. В дневния ред са предвидени 21 докладни записки, внесени за разглеждане от кмета на общината Жельо Вардунски. Това става известно от покана, публикувана в официалния сайт на Общината.

Съветниците ще обсъждат предложение за поемане на пътните разходи и средствата за процедури на деца със специални образователни потребности. 

В дневния ред е включена и докладна за извършване на промяна в представения разчет за финансиране на капиталовите разходи за 2024 година.

Съветниците ще определят начална тръжна цена за отдаване под наем на лекарски кабинети, публична общинска собственост, в селата Тръстиково и Константиново. 

Именуване на улици в с. Черни връх също е в дневния ред. 

Съветниците ще дискутират и по докладна записка относно изработване на подробен устройствен план на нов

В Ямбол на 20 септември ще бъде открит новоизграден скейт парк. Събитието ще е съпроводено с шоу от 17:30 часа. Ще има демонстрации на екстремно каране с участието на едни от най-добрите у нас майстори на ролери, кънки, специални велосипеди, скутери, тротинетки, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Предвидени са и награди за най-добър трик. За настроението ще се погрижи диджей Снаки – Силвия Иванова. Част от парка ще бъде изрисуван от Паола Делфин от Мексико, Сара Йейтс от Великобритания, позната с творческия псевдоним Fauna Graphic, както и художниците от Super G Team – Даниел Дубаров и Николай Димитров.

Паркът е на терен от 1206 кв. м до бившата бонбонена фабрика в града, който беше запустял от години. Проектът е на стойност близо 633 хил. лева. Половината от тях бяха осигурени от спортното министерство по национална програма, а останалите &

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Трима души са загинали, а 26 са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие
Трима души са загинали, а 26 са ранени при пътни инциденти в страната през изминалото денонощие, съобщиха на сайта си от Министерството на вътрешните работи (МВР). Тежките пътни пр ...
Общо 55 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие
Общо 55 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) към МВР на своя уебс ...
Безплатни профилактични прегледи за превенция на очни заболявания организират в Камено
Безплатни профилактични прегледи за превенция на очни заболявания организират от Община Камено, съобщиха от общинската администрация. Прегледите ще бъдат на 28 и 29 септември, от 9 ...
Общинският съвет в Рудозем прие актуализация на бюджета на общината
На извънредно заседание днес Общинският съвет в Рудозем прие решение за актуализация на бюджета на общината за 2024 г. С единодушие присъстващите общински съветници подкрепиха внес ...
Областният управител Мария Башева организира работна среща, на която бяха обсъдени мерки за подобряване на водоснабдяването на община Трявна
Работна среща за водоснабдяването на община Трявна инициира областният управител Мария Башева във връзка с искане на кмета на общината за осигуряване на финансов ресурс за актуализ ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Иван Кондов награди посланика на Молдова Анатол Чебук с най-високото отличие на Министерството на външните работи - „Златна лаврова клонка“
Служебният министър на външните работи Иван Кондов удостои посланика на Молдова Анатол Чебук с най-високото отличие на МВнР - „Златна лаврова клонка“, за неговите изклю ...
Задържаха извършители на кражба на хранителни продукти на обща стойност над 9 000 лева, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Шумен
Криминалисти от Районно управление - Шумен установиха и задържаха извършители на кражба на хранителни продукти от търговски обект в града на обща стойност около 9 000 лева, съобщих ...
"Възраждане" подготвят декларация на парламента заради изказванията на вицепремиера на Република Северна Македония
"Възраждане" подготвят декларация на Народното събрание (НС) заради продължаващите обидни изказвания за България на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Макед ...
Парламентът ратифицира актовете на Четвъртия извънреден конгрес на Всемирния пощенски съюз
Парламентът прие единодушно на първо и второ четене Законопроект за ратифициране на актовете на Четвъртия извънреден конгрес на Всемирния пощенски съюз (ВПС). Актовете са свързани ...
Регионална среща на социално отговорните работодатели ще се състои в Шумен на 9 октомври
Регионална среща на социално отговорните работодатели ще се състои в Шумен на 9 октомври. Тя ще бъде на адрес бул. "Ришки Проход" 193. Срещата се организира от списание "Enterprise ...
Тикер в 10:25 ч.
Служебният министър на външните работи Иван Кондов удостои посланика на Молдова ...
Начало Контекст
6584
България

Пиян шофьор е направил катастрофа, иззета е колата му

Пиян шофьор е направил катастрофа на път Е-79 край Монтана, той е задържан, а колата му е иззета, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.Произшествието е станало съм 5:00 часа сутринта.

| 09 Септември 2024, 14:27 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Пиян шофьор е направил катастрофа, иззета е колата му
Пиян шофьор е направил катастрофа, иззета е колата му
Снимка © БТА

Пиян шофьор е направил катастрофа на път Е-79 край Монтана, той е задържан, а колата му е иззета, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) ще проведе заседание утре, 16 септември, на което ще бъде обсъден проект на Постановление на Министерския съвет (МС) за определяне размера на линията на бедност за страната за 2025 г., внесен от министъра на труда и социалната политика. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Кабинетът предлага от 1 януари 2025 година размерът да е 638 лева. За тази година тя е 526 лв. 

От КНСБ смятат, че линията на бедност за следващата година трябва да е 667 лв., а не 638 лв. В позиция, публикувана на сайта на конфедерацията, се посочва, че не приемат подхода за определянето на размера на линията на бедност и няма да подкрепят така предложения проект на постановление на МС в тази връзка.

КНСБ настоява методиката за определяне на линията на бедност сериозно да се прецизира, като се дефинират минималните потребности

За изминалите 24 часа са ликвидирани 51 пожара, един човек е пострадал. Това съобщиха от Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ПБЗН) - МВР, на  сайта си. Данните са към 6:00 ч.

През изминалото денонощие звената на ПБЗН са реагирали на 83 сигнала за произшествия. С преки материални щети са възникнали 13 пожара, от които четири - в жилищни сгради, два - в спомагателни, временни или паянтови постройки, два - в транспортни средства, два в съоръжения на открито и три други.

Без нанесени материални щети са възникнали 38 пожара, от които 15 са в сухи треви, горска постеля и храсти, два - в стърнища, 17 - в отпадъци и четири други.

Спасителните дейности и помощни операции са 26 броя, от които пет - при катастрофи в транспортни средства, една - при инциденти с опасни вещества, 19 - техническа помощ и една - за оказване на помощ н

Жилищният фонд в област Шумен се състои от 52 361 жилищни сгради към края на 2023 година, по данни на Националния статистически институт. В градовете се намират 19 036 жилищни сгради, а в селата - 33 325. Жилищните сгради в областта представляват 2,5% от общия жилищен фонд в страната, съобщиха от Териториално статистическо бюро - Североизток.

Тухлени (с бетонна плоча или с гредоред) са 35 404 жилищни сгради. Сградите с „Друга“ конструкция са 15 970. Стоманобетонните жилищни сгради в областта са 625, а панелните - 362. В градовете 57,1% са тухлени сгради с бетонна плоча, а 24,4 % са тухлени сгради с гредоред. В област Шумен към края на предната година най-висок е относителният дял на жилищните сгради, построени в периода 1946 - 1960 г. - 25,5 %, следват построените сгради в периода 1961 - 1970 г. - 21 %, уточняват от Отдел „Статистически изследвания - Шумен&ldq

На 15 септември 1959 г. Никита Хрушчов става първият съветски лидер посетил Съединените американски щати. Визитата, която продължава до 27 септември, е във връзка с редовната сесия на Общото събрание на ООН. По време на посещението Никита Хрушчов няколко пъти се среща с президента на САЩ Дуайт Айзенхауер, гостува на сенатори в Конгреса, полемира с представители на профсъюзите и индустриалците и се запознава с холивудски знаменитости.

В рамките на двуседмичната визита съветският лидер посещава столицата Вашингтон, мегаполиса Ню Йорк, щата Айова известен като „центъра на царевицата“, както и Лос Анджелис и Холивуд на Западното крайбрежие, където прекарва 8 дни.

В съвместно комюнике, разпространено на 28 септември, двете страни заявяват, че е необходимо да се решат неурегулираните спорни въпроси без използването на сила, с мирни средства, ч

Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) ще проведе днес заседание, на което ще бъде обсъден проект на постановление на Министерския съвет (МС) за определяне размера на линията на бедност за страната за 2025 г., внесен от министъра на труда и социалната политика. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Кабинетът предлага от 1 януари 2025 година линията на бедност да е 638 лева. За тази година тя е 526 лв. 

От КНСБ смятат, че линията на бедност за следващата година трябва да е 667 лв., а не 638 лв. В позиция, публикувана на сайта на конфедерацията, се посочва, че синдикатът не приема подхода за определянето на размера на линията на бедност и няма да подкрепи така предложения проект на постановление на МС.

КНСБ настоява методиката за определяне на линията на бедност сериозно да се прецизира, като се дефинират минималните потребности, ко

Произшествието е станало съм 5:00 часа сутринта. При излизане на главния път Е-79 от отбивка за село Крапчене мъж но 34 години от Монтана изгубил контрол над управлявани от него автомобил „Нисан микра“ заради прекалено висока скорост, преминал през платното за насрещно движение и излязъл от другата страна на пътя, който в този участък е четирилентов. На колата били нанесени сериозни материални щети но шофьорът не е пострадал. При тест за алкохол било установено, че е седнал зад волана с 2,71 промила. Нарушителят е задържан за денонощие, колата му е иззета. Срещу него е образувано досъдебно производство по член 343 от Наказателния кодекс.

От полицейската дирекция в Монтана съобщиха , че от август 2023 година, когато влязоха в сила законовите промени за конфискация на автомобил при шофиране след употреба на алкохол над 1,2 промила и/или на наркотици, от пияни и дрогирани шофьори в региона са иззети 73 автомобила, собственост на управлявалите ги водачи. Приблизително още толкова шофьори, направили същото нарушение, но не с личен автомобил, ще трябва да платят стойността на превозното средство, след направена оценъчна експертиза, уточниха от полицията.

Близо 90% от пациентските организации не се чувстват адекватно представени като общност от пациенти при взимането на управленски решения в областта на здравеопазването. Това показват данните от онлайн анкета сред 50 адресата, от които 18 са активно действащи пациентски организации, каза пред журналисти Лидия Витанова, заместник-председател на Национален алианс „Редки Болести България".

Витанова участва в среща с представители на медиите на тема „Защо неадекватната регулация в пациентския сектор води до пропуснати обществени ползи?“. Всички анкетирани са отговорили утвърдително на въпрос дали биха искали да участват активно в процеса на взимане на решения в областта на здравеопазването. На въпрос дали нормативната рамка, регулираща представителността на пациентските организации, се нуждае от промяна, 83,3% от участниците в анкетата отговарят утвърдително, а 11%

Какво е демокрацията за българите и защо е важно да я разбираме и отстояваме коментираха политологът Любомир Стефанов, политическият психолог Антоанета Христова и председателят на младежката неправителствена организация „България на младите“ Цветомир Николов по повод днешния Международен ден на демокрацията. 

Какво е демокрация

Демокрацията в днешно време свързваме със системата на представителната демокрация и политическите партии. Te позволяват на гражданите да участват директно в политическото управление, излъчвайки свои представители чрез честни и прозрачни избори по дефиницията на международните наблюдателски организации, обясни Любомир Стефанов. По думите му демокрацията е възможност за свобода, равноправие и върховенство на закона. 

Демокрацията не е най-добрата политическа система от хората, но досега друга по-добра

Паметта за Атанас Далчев винаги е била жива. Това заяви проф. Михаил Неделчев, преподавател и изследовател по теория и история на литературата в Нов български университет в София, който присъства на откриването на паметната плоча на братята Атанас и Любомир Далчеви в двора на Българското консулство в Солун, Гърция. Плочата е поставена по инициатива на консулството и . 

Като редактор в издателство “Български писател” през 1975 г. на двутомника със съчиненията на Атанас Далчев и автор и редактор на изследвания за поета, проф. Неделчев заяви, че много се вълнува от днешното събитие.  

Той определи Атанас Далчев като личност, която не е смеел да приближи, поради големия респект от него. 

Прекрасно е, че днес в Солун ни събира тази плоча. Прекрасно е, че събуждаме паметта за тези двама големи българи. Те са живели в Солун, отишли са в Царигра

Общинският съвет (ОбС) на Камено ще заседава днес от 10:00 часа. В дневния ред са предвидени 21 докладни записки, внесени за разглеждане от кмета на общината Жельо Вардунски. Това става известно от покана, публикувана в официалния сайт на Общината.

Съветниците ще обсъждат предложение за поемане на пътните разходи и средствата за процедури на деца със специални образователни потребности. 

В дневния ред е включена и докладна за извършване на промяна в представения разчет за финансиране на капиталовите разходи за 2024 година.

Съветниците ще определят начална тръжна цена за отдаване под наем на лекарски кабинети, публична общинска собственост, в селата Тръстиково и Константиново. 

Именуване на улици в с. Черни връх също е в дневния ред. 

Съветниците ще дискутират и по докладна записка относно изработване на подробен устройствен план на нов

В Ямбол на 20 септември ще бъде открит новоизграден скейт парк. Събитието ще е съпроводено с шоу от 17:30 часа. Ще има демонстрации на екстремно каране с участието на едни от най-добрите у нас майстори на ролери, кънки, специални велосипеди, скутери, тротинетки, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Предвидени са и награди за най-добър трик. За настроението ще се погрижи диджей Снаки – Силвия Иванова. Част от парка ще бъде изрисуван от Паола Делфин от Мексико, Сара Йейтс от Великобритания, позната с творческия псевдоним Fauna Graphic, както и художниците от Super G Team – Даниел Дубаров и Николай Димитров.

Паркът е на терен от 1206 кв. м до бившата бонбонена фабрика в града, който беше запустял от години. Проектът е на стойност близо 633 хил. лева. Половината от тях бяха осигурени от спортното министерство по национална програма, а останалите &

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Трима души са загинали, а 26 са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие
Общо 55 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие
Безплатни профилактични прегледи за превенция на очни заболявания организират в Камено
Общинският съвет в Рудозем прие актуализация на бюджета на общината
Областният управител Мария Башева организира работна среща, на която бяха обсъдени мерки за подобряване на водоснабдяването на община Трявна
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Иван Кондов награди посланика на Молдова Анатол Чебук с най-високото отличие на Министерството на външните работи - „Златна лаврова клонка“
Местен фокус
Задържаха извършители на кражба на хранителни продукти на обща стойност над 9 000 лева, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Шумен
Контекст
"Възраждане" подготвят декларация на парламента заради изказванията на вицепремиера на Република Северна Македония
Контекст
Парламентът ратифицира актовете на Четвъртия извънреден конгрес на Всемирния пощенски съюз
На преден план
Регионална среща на социално отговорните работодатели ще се състои в Шумен на 9 октомври
Местен фокус
Депутатите приеха на първо, а след това и на второ четене промените в Закона за държавния бюджет за 2024 г., свързани с актуализация на общински проекти
В детайли
С младежко изложение и концерт ще бъде отбелязана шестата година на Младежката сфера в Шумен
Местен фокус
Времето в планините е облачно, следобед се очаква дъжд, съобщиха от Планинската спасителна служба
В детайли
Нова организация за достъпа на живеещите на ул. „Опълченска“ ще осигури безпрепятствено придвижване до жилищата, съобщават от Столичната община
На преден план
Парламентът обсъжда законопроект за изменение на Закона за държавния бюджет за 2024 г. във връзка с промени в списъка с общински проекти
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.