Начало Контекст "Електроразпределение Север" реконструира и рехабилитира мрежата в областите Габрово и Велико Търново
7085
Икономика

"Електроразпределение Север" реконструира и рехабилитира мрежата в областите Габрово и Велико Търново

"Електроразпределение Север" (ЕРП Север) реализира няколко проекта за реконструкция и рехабилитация на мрежата в областите Габрово и Велико Търново на обща стойност 330 000 лева, съобщиха от дружеството.С инвестициите беше подобрено електрозахранването на близо 1500 клиенти в няколко населени места на оперативната територия на дружеството – габровските села Крушево и Тодоровци, великотърновските Ново село, Кладни дял и част от гр. Горна Оряховица (подменена кабелна линия 20 kV, Люпилня).

| 09 Септември 2024, 16:24 ч.
"Електроразпределение Север" реконструира и рехабилитира мрежата в областите Габрово и Велико Търново
Снимка © ЕРП Север,

"Електроразпределение Север" (ЕРП Север) реализира няколко проекта за реконструкция и рехабилитация на мрежата в областите Габрово и Велико Търново на обща стойност 330 000 лева, съобщиха от дружеството. С инвестициите беше подобрено електрозахранването на близо 1500 клиенти в няколко населени места на оперативната територия на дружеството – габровските села Крушево и Тодоровци, великотърновските Ново село, Кладни дял и част от гр. Горна Оряховица (подменена кабелна линия 20 kV, Люпилня). Новите съоръжения от мрежата включват близо 50 стълба средно и ниско напрежение и 11 000 метра усукан изолиран проводник.

Зачестили са сигналите и жалбите за нарушения на Закона за защита от шума в околната среда в Добрич, съобщават от областната администрация.

Поради тази причина областният управител Румен Русев е инициирал и провел среща с представители на Областната дирекция на МВР и Регионалната здравна инспекция (РЗИ) Добрич и експерти от общините в областта, които пряко имат отношение със спазването на разпоредбите и контрола.

Според Русев не е допустимо едни и същи да са нарушителите, които подлагат на тормоз жителите в областта като не спазват закона. 

От областната администрация информират, че в хода на работните срещи е станало ясно, че липсата на синхронизация на общинските наредби за опазване на обществения ред с изискванията на Закона за защита от шума в околната среда, е една от основните причини да не се осъществява ефективен контрол. 

Проблемите, при

Мъж на 51 години от Балчик е задържан за убийството на баща си. Това съобщиха на сайта си от Апелативна прокуратура - Варна. Оттам допълват, че Окръжна прокуратура – Добрич ръководи досъдебно производство за извършено убийство в град Балчик.

Сигнал за случилото се е получен в късните часове на 14 септември. Жертва на тежкото криминално престъпление е 71-годишен жител на Балчик. Според установените към момента факти между него и семейството му от дълги години имало проблемни отношения. Възрастният мъж често употребявал алкохол и проявявал агресия към близките си.

Същото се случило и вечерта преди убийството, когато той проявил физическа и вербална агресия към съпругата си. Няколко часа по-късно, синът му, който е на 51 години, установил, че баща му продължава да пие при съседи. Между двамата възникнал конфликт, който ескалирал, и по-младият мъж нанесъл няколко удара

Общинският съвет в Болярово на днешното си заседание ще разгледа предложение за поемане на краткосрочен общински дълг в размер на 324 000 лв. от фонд ФЛАГ, със срок на изплащане една година. В предварителния дневен ред са включени десет точки, става известно от публикуваните материали за предстоящата сесия на сайта на общинската администрация.

Средствата от заема ще са за подготовка на проект за разкриване на шест нови социални услуги „Резидентна грижа за пълнолетни лица с интелектуални затруднения“ и Център за специализирана подкрепа за лица с увреждания и техните семейства“. За целта се очаква финансиране от над 9,1 млн. лева по Механизма за възстановяване и устойчивост, се посочва още в докладната записка от кмета Христо Христов.

На заседанието си съветниците ще разгледат и молби за отпускане на еднократни помощи на жители на общината – за лече

Пожарните екипи са потушили общо 54 пожара през изминалото денонощие. Пострадал е един човек. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). 

Жена на 50 години е пострадала вчера при пожар в къща в село Бъдеще, община Стара Загора. Пожарът е загасен от  четирима служители от РСПБЗН – Стара Загора.   

Звената за ПБЗН са се отзовали на 89 сигнала за произшествия, се посочва още в съобщението. С преки материални щети през изминалото денонощие са станали 17 пожара.  Без нанесени материални щети са възникнали 37 пожара. 

Екипите на ПБЗП са извършили 32 спасителни дейности и помощни операции, от които - осем при катастрофи в транспортни средства и 24 техническа помощ.

Лъжливите повиквания са били три. 

След дълго пътуване от столицата Сана до пристанищния град Ходейда днес успях да се видя с двамата българи в Йемен, съобщи българският евродепутат Елена Йончева.

Те са се срещнали извън похитения на 19 ноември 2023 г. кораб „Галакси Лийдър“,  в помещение, избрано от хусите с оглед на сигурността, става ясно от съобщение, разпространено от нейния пресофис.

На срещата е присъствал високопоставен представител на хусите - йеменско движение, което пое през 2014 г. контрола върху обширна територия в Северен Йемен, включително столицата Сана, и изгради управленски структури там, докато признатото от международната общност правителство се установи в Аден, в южната част на страната. По думите той ги е уверил, че аргументите и призивите за уреждане на ситуацията, които Йончева е изтъкнала, "се чуват, приемат се сериозно и се обмисля скорошно освобождаване".

<

В село Тодоровци, област Габрово, рехабилитацията по клон от мрежата ниско напрежение е извършена в силно пресечен терен. Именно теренът създава трудности на екипите при възстановяване на електрозахранването при натрупването на дълбоки преспи през зимата. Новата мрежа ще минимизира вероятността от аварийни ситуации и повреди по съоръженията при влошаване на метеорологичната обстановка, допълват от ЕРП Север.

В района на Горна Оряховица е подменена подземна кабелна линия за средно напрежение на извод Люпилня от понижаваща подстанция Горна Оряховица в урбанизирана територия. Подмяната се основава на извършена проектна и строителна дейност, съобразена с инфраструктурните специфики на района, като са приложени оптимални инженерни решения, контролирани от специалист инвестиции и планиране и експлоатационен персонал, се посочва още в съобщението.

В края на август екипи на "Електроразпределение Север" обновиха участъци от мрежата в русенските села Червена вода, Николово, Тетово, Сандрово, Борисово, Пепелина, както и вилна зона "Касева чешма". Тогава бяха подменени близо 13 000 метра въздушна мрежа с усукан изолиран проводник и подземна кабелна мрежа, както и 100 броя стоманобетонни и железорешетъчни стълба, монтирани бяха и близо 50 нови табла. 

Обществено обсъждане за параметрите на два кредита от фонд „Флаг“ за проект "Мобилност и зелен транспорт в общините Враца и Монтана" се проведе в Община Монтана.

На общественото обсъждане зам.-кметът Тихомир Антонов представи резюме на проекта и съобщи, че Община Монтана вече има договор за доставка на шест електрически автобуса и монтаж на осем зарядни станции за тях.

Проектът е част от Националния план за възстановяване и устойчивост и цели подкрепа на устойчивата градска мобилност и екосъобразния транспорт в региона. Той е с продължителност 24 месеца и е на обща стойност 11 113 229,97 лева за общините Враца и Монтана. За Община Монтана стойността на инвестицията е 4 703 290,26 лева, от които 3 520 197,23 лева е безвъзмездната финансова помощ и 1 183 093,03 лева са собствено финансиране.

Кредитите ще бъдат използвани за изпълнение на собственото фина

Движението по централната улица в Троян ще бъде временно забранено на 20 септември във връзка с провеждането на Български фестивал на сливата, съобщават от  общинската администрация.

В интервала от 17:30 часа до 19:00 часа на 20 септември (петък) пътните превозни средства няма да могат да преминават в участъка от кръстовището на ул. „Васил Левски“ с ул. „Тома Хитров“ до кръстовището на ул. „Васил Левски“ с ул. „Симеон Велики“. Служители на полицията и общината ще указват обходен маршрут на движение. 

Движението по забранените участъци ще бъде възстановено непосредствено след преминаването на празничното дефиле  на участниците във фестивала.

Посетителите на събитието, придвижващи се с автомобили, ще бъдат насочвани към обособени паркинги. Няма да се допуска паркирането на превозни средства по тротоари,

Паметта за Атанас Далчев винаги е била жива. Това заяви проф. Михаил Неделчев, преподавател и изследовател по теория и история на литературата в Нов български университет в София, който присъства на откриването на паметната плоча на братята Атанас и Любомир Далчеви в двора на Българското консулство в Солун, Гърция. Плочата е поставена по инициатива на консулството и . 

Като редактор в издателство “Български писател” през 1975 г. на двутомника със съчиненията на Атанас Далчев и автор и редактор на изследвания за поета, проф. Неделчев заяви, че много се вълнува от днешното събитие.  

Той определи Атанас Далчев като личност, която не е смеел да приближи, поради големия респект от него. 

Прекрасно е, че днес в Солун ни събира тази плоча. Прекрасно е, че събуждаме паметта за тези двама големи българи. Те са живели в Солун, отишли са в Царигра

С общоградска церемония на площад „Хаджи Димитър“ в Сливен ще бъде отбелязан Денят на независимостта на България на 22 септември, съобщиха от пресцентъра на община Сливен.

Общината е организатор на събитието заедно с Центъра за подготовка на специалисти – Сливен.

Церемонията включва ритуал по издигане на националното знаме и полагане на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци. Предвиден е и празничен концерт на сливенския ансамбъл за народни песни и танци.

Събитията по повод обявяването на независимостта на България, провъзгласена на 22 септември (5 октомври нов стил) 1908 година, ще започнат от 20 септември с празничния концерт на самодейните състави на пенсионерските клубове от община Сливен в Градската градина. За петъчния ден е планирано и представяне на новите издания на книгите от трилогията на Цончо Родев &b

За Ден без загинали на пътя тази година бе определен 18 септември, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Перник.

По този повод е планирана 24-часова специализирана полицейска операция на пътя. В рамките на цялото денонощие, ще има засилено присъствие на униформени, каза говорителят на МВР – Перник Венцислав Алексов. 

За девета година Европейската мрежа на службите на пътна полиция Roadpol организира Ден без загинали на пътя в рамките на Дните на безопасността на пътя между 16-и и 22 септември с мото „Остани жив! Пази живота!“ (Stay Alive and Save Lives), допълниха от областната дирекция.

Целта на кампанията е да се популяризира основното послание за намаляване на жертвите при тежки пътнотранспортни произшествия по пътищата на страната. 

Активностите от традиционната кампания на Roadpol се обединяват с дейностите, посветени на

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Възрастна жена от Балчик е станала жертва на телефонна измама
Възрастна жена от Балчик е станала жертва на телефонна измама. За това съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР - Добрич. Оттам допълват, че е установена самоличностт ...
Общинският съвет в Ново село обсъжда отчета за изпълнението на бюджета за 2023 г.
Информация за изпълнението на решенията на Общинския съвет и приемане на отчета за касово изпълнение на бюджета на община Ново село за 2023 г. са две от деветте точки, които ще раз ...
Тринадесет работодатели участваха в трудова борса в Ловеч
Тринадесет работодатели участваха в обща трудова борса, която се състоя в Регионалния център за социална икономика в Ловеч. Това съобщи Ирина Митева, директор на Дирекция „Б ...
Три партии и една коалиция ще участват на частичните местни избори за кметове на варненските райони „Одесос“ и „Приморски“
Три партии и една коалиция са регистрирани за участие в частичните избори за кмет на районите „Одесос“ и „Приморски“ във Варна, които ще се проведат на 20 о ...
Без тежки инциденти и пътнотранспортни произшествия премина Денят без загинали на пътя, отчетоха от полицията в Перник
Специализирана полицейска акция се проведе на територията на цялата Пернишка област във връзка с 18 септември- Денят без загинали на пътя. Това съобщи Венцислав Алексов, говорител ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Иван Кондов награди посланика на Молдова Анатол Чебук с най-високото отличие на Министерството на външните работи - „Златна лаврова клонка“
Служебният министър на външните работи Иван Кондов удостои посланика на Молдова Анатол Чебук с най-високото отличие на МВнР - „Златна лаврова клонка“, за неговите изклю ...
Задържаха извършители на кражба на хранителни продукти на обща стойност над 9 000 лева, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Шумен
Криминалисти от Районно управление - Шумен установиха и задържаха извършители на кражба на хранителни продукти от търговски обект в града на обща стойност около 9 000 лева, съобщих ...
"Възраждане" подготвят декларация на парламента заради изказванията на вицепремиера на Република Северна Македония
"Възраждане" подготвят декларация на Народното събрание (НС) заради продължаващите обидни изказвания за България на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Макед ...
Парламентът ратифицира актовете на Четвъртия извънреден конгрес на Всемирния пощенски съюз
Парламентът прие единодушно на първо и второ четене Законопроект за ратифициране на актовете на Четвъртия извънреден конгрес на Всемирния пощенски съюз (ВПС). Актовете са свързани ...
Регионална среща на социално отговорните работодатели ще се състои в Шумен на 9 октомври
Регионална среща на социално отговорните работодатели ще се състои в Шумен на 9 октомври. Тя ще бъде на адрес бул. "Ришки Проход" 193. Срещата се организира от списание "Enterprise ...
Тикер в 10:33 ч.
Служебният министър на външните работи Иван Кондов удостои посланика на Молдова ...
Начало Контекст
7085
Икономика

"Електроразпределение Север" реконструира и рехабилитира мрежата в областите Габрово и Велико Търново

"Електроразпределение Север" (ЕРП Север) реализира няколко проекта за реконструкция и рехабилитация на мрежата в областите Габрово и Велико Търново на обща стойност 330 000 лева, съобщиха от дружеството.С инвестициите беше подобрено електрозахранването на близо 1500 клиенти в няколко населени места на оперативната територия на дружеството – габровските села Крушево и Тодоровци, великотърновските Ново село, Кладни дял и част от гр. Горна Оряховица (подменена кабелна линия 20 kV, Люпилня).

| 09 Септември 2024, 16:24 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
"Електроразпределение Север" реконструира и рехабилитира мрежата в областите Габрово и Велико Търново
Снимка © ЕРП Север,

"Електроразпределение Север" (ЕРП Север) реализира няколко проекта за реконструкция и рехабилитация на мрежата в областите Габрово и Велико Търново на обща стойност 330 000 лева, съобщиха от дружеството. С инвестициите беше подобрено електрозахранването на близо 1500 клиенти в няколко населени места на оперативната територия на дружеството – габровските села Крушево и Тодоровци, великотърновските Ново село, Кладни дял и част от гр. Горна Оряховица (подменена кабелна линия 20 kV, Люпилня). Новите съоръжения от мрежата включват близо 50 стълба средно и ниско напрежение и 11 000 метра усукан изолиран проводник.

Зачестили са сигналите и жалбите за нарушения на Закона за защита от шума в околната среда в Добрич, съобщават от областната администрация.

Поради тази причина областният управител Румен Русев е инициирал и провел среща с представители на Областната дирекция на МВР и Регионалната здравна инспекция (РЗИ) Добрич и експерти от общините в областта, които пряко имат отношение със спазването на разпоредбите и контрола.

Според Русев не е допустимо едни и същи да са нарушителите, които подлагат на тормоз жителите в областта като не спазват закона. 

От областната администрация информират, че в хода на работните срещи е станало ясно, че липсата на синхронизация на общинските наредби за опазване на обществения ред с изискванията на Закона за защита от шума в околната среда, е една от основните причини да не се осъществява ефективен контрол. 

Проблемите, при

Мъж на 51 години от Балчик е задържан за убийството на баща си. Това съобщиха на сайта си от Апелативна прокуратура - Варна. Оттам допълват, че Окръжна прокуратура – Добрич ръководи досъдебно производство за извършено убийство в град Балчик.

Сигнал за случилото се е получен в късните часове на 14 септември. Жертва на тежкото криминално престъпление е 71-годишен жител на Балчик. Според установените към момента факти между него и семейството му от дълги години имало проблемни отношения. Възрастният мъж често употребявал алкохол и проявявал агресия към близките си.

Същото се случило и вечерта преди убийството, когато той проявил физическа и вербална агресия към съпругата си. Няколко часа по-късно, синът му, който е на 51 години, установил, че баща му продължава да пие при съседи. Между двамата възникнал конфликт, който ескалирал, и по-младият мъж нанесъл няколко удара

Общинският съвет в Болярово на днешното си заседание ще разгледа предложение за поемане на краткосрочен общински дълг в размер на 324 000 лв. от фонд ФЛАГ, със срок на изплащане една година. В предварителния дневен ред са включени десет точки, става известно от публикуваните материали за предстоящата сесия на сайта на общинската администрация.

Средствата от заема ще са за подготовка на проект за разкриване на шест нови социални услуги „Резидентна грижа за пълнолетни лица с интелектуални затруднения“ и Център за специализирана подкрепа за лица с увреждания и техните семейства“. За целта се очаква финансиране от над 9,1 млн. лева по Механизма за възстановяване и устойчивост, се посочва още в докладната записка от кмета Христо Христов.

На заседанието си съветниците ще разгледат и молби за отпускане на еднократни помощи на жители на общината – за лече

Пожарните екипи са потушили общо 54 пожара през изминалото денонощие. Пострадал е един човек. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). 

Жена на 50 години е пострадала вчера при пожар в къща в село Бъдеще, община Стара Загора. Пожарът е загасен от  четирима служители от РСПБЗН – Стара Загора.   

Звената за ПБЗН са се отзовали на 89 сигнала за произшествия, се посочва още в съобщението. С преки материални щети през изминалото денонощие са станали 17 пожара.  Без нанесени материални щети са възникнали 37 пожара. 

Екипите на ПБЗП са извършили 32 спасителни дейности и помощни операции, от които - осем при катастрофи в транспортни средства и 24 техническа помощ.

Лъжливите повиквания са били три. 

След дълго пътуване от столицата Сана до пристанищния град Ходейда днес успях да се видя с двамата българи в Йемен, съобщи българският евродепутат Елена Йончева.

Те са се срещнали извън похитения на 19 ноември 2023 г. кораб „Галакси Лийдър“,  в помещение, избрано от хусите с оглед на сигурността, става ясно от съобщение, разпространено от нейния пресофис.

На срещата е присъствал високопоставен представител на хусите - йеменско движение, което пое през 2014 г. контрола върху обширна територия в Северен Йемен, включително столицата Сана, и изгради управленски структури там, докато признатото от международната общност правителство се установи в Аден, в южната част на страната. По думите той ги е уверил, че аргументите и призивите за уреждане на ситуацията, които Йончева е изтъкнала, "се чуват, приемат се сериозно и се обмисля скорошно освобождаване".

<

В село Тодоровци, област Габрово, рехабилитацията по клон от мрежата ниско напрежение е извършена в силно пресечен терен. Именно теренът създава трудности на екипите при възстановяване на електрозахранването при натрупването на дълбоки преспи през зимата. Новата мрежа ще минимизира вероятността от аварийни ситуации и повреди по съоръженията при влошаване на метеорологичната обстановка, допълват от ЕРП Север.

В района на Горна Оряховица е подменена подземна кабелна линия за средно напрежение на извод Люпилня от понижаваща подстанция Горна Оряховица в урбанизирана територия. Подмяната се основава на извършена проектна и строителна дейност, съобразена с инфраструктурните специфики на района, като са приложени оптимални инженерни решения, контролирани от специалист инвестиции и планиране и експлоатационен персонал, се посочва още в съобщението.

В края на август екипи на "Електроразпределение Север" обновиха участъци от мрежата в русенските села Червена вода, Николово, Тетово, Сандрово, Борисово, Пепелина, както и вилна зона "Касева чешма". Тогава бяха подменени близо 13 000 метра въздушна мрежа с усукан изолиран проводник и подземна кабелна мрежа, както и 100 броя стоманобетонни и железорешетъчни стълба, монтирани бяха и близо 50 нови табла. 

Обществено обсъждане за параметрите на два кредита от фонд „Флаг“ за проект "Мобилност и зелен транспорт в общините Враца и Монтана" се проведе в Община Монтана.

На общественото обсъждане зам.-кметът Тихомир Антонов представи резюме на проекта и съобщи, че Община Монтана вече има договор за доставка на шест електрически автобуса и монтаж на осем зарядни станции за тях.

Проектът е част от Националния план за възстановяване и устойчивост и цели подкрепа на устойчивата градска мобилност и екосъобразния транспорт в региона. Той е с продължителност 24 месеца и е на обща стойност 11 113 229,97 лева за общините Враца и Монтана. За Община Монтана стойността на инвестицията е 4 703 290,26 лева, от които 3 520 197,23 лева е безвъзмездната финансова помощ и 1 183 093,03 лева са собствено финансиране.

Кредитите ще бъдат използвани за изпълнение на собственото фина

Движението по централната улица в Троян ще бъде временно забранено на 20 септември във връзка с провеждането на Български фестивал на сливата, съобщават от  общинската администрация.

В интервала от 17:30 часа до 19:00 часа на 20 септември (петък) пътните превозни средства няма да могат да преминават в участъка от кръстовището на ул. „Васил Левски“ с ул. „Тома Хитров“ до кръстовището на ул. „Васил Левски“ с ул. „Симеон Велики“. Служители на полицията и общината ще указват обходен маршрут на движение. 

Движението по забранените участъци ще бъде възстановено непосредствено след преминаването на празничното дефиле  на участниците във фестивала.

Посетителите на събитието, придвижващи се с автомобили, ще бъдат насочвани към обособени паркинги. Няма да се допуска паркирането на превозни средства по тротоари,

Паметта за Атанас Далчев винаги е била жива. Това заяви проф. Михаил Неделчев, преподавател и изследовател по теория и история на литературата в Нов български университет в София, който присъства на откриването на паметната плоча на братята Атанас и Любомир Далчеви в двора на Българското консулство в Солун, Гърция. Плочата е поставена по инициатива на консулството и . 

Като редактор в издателство “Български писател” през 1975 г. на двутомника със съчиненията на Атанас Далчев и автор и редактор на изследвания за поета, проф. Неделчев заяви, че много се вълнува от днешното събитие.  

Той определи Атанас Далчев като личност, която не е смеел да приближи, поради големия респект от него. 

Прекрасно е, че днес в Солун ни събира тази плоча. Прекрасно е, че събуждаме паметта за тези двама големи българи. Те са живели в Солун, отишли са в Царигра

С общоградска церемония на площад „Хаджи Димитър“ в Сливен ще бъде отбелязан Денят на независимостта на България на 22 септември, съобщиха от пресцентъра на община Сливен.

Общината е организатор на събитието заедно с Центъра за подготовка на специалисти – Сливен.

Церемонията включва ритуал по издигане на националното знаме и полагане на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци. Предвиден е и празничен концерт на сливенския ансамбъл за народни песни и танци.

Събитията по повод обявяването на независимостта на България, провъзгласена на 22 септември (5 октомври нов стил) 1908 година, ще започнат от 20 септември с празничния концерт на самодейните състави на пенсионерските клубове от община Сливен в Градската градина. За петъчния ден е планирано и представяне на новите издания на книгите от трилогията на Цончо Родев &b

За Ден без загинали на пътя тази година бе определен 18 септември, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Перник.

По този повод е планирана 24-часова специализирана полицейска операция на пътя. В рамките на цялото денонощие, ще има засилено присъствие на униформени, каза говорителят на МВР – Перник Венцислав Алексов. 

За девета година Европейската мрежа на службите на пътна полиция Roadpol организира Ден без загинали на пътя в рамките на Дните на безопасността на пътя между 16-и и 22 септември с мото „Остани жив! Пази живота!“ (Stay Alive and Save Lives), допълниха от областната дирекция.

Целта на кампанията е да се популяризира основното послание за намаляване на жертвите при тежки пътнотранспортни произшествия по пътищата на страната. 

Активностите от традиционната кампания на Roadpol се обединяват с дейностите, посветени на

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Възрастна жена от Балчик е станала жертва на телефонна измама
Общинският съвет в Ново село обсъжда отчета за изпълнението на бюджета за 2023 г.
Тринадесет работодатели участваха в трудова борса в Ловеч
Три партии и една коалиция ще участват на частичните местни избори за кметове на варненските райони „Одесос“ и „Приморски“
Без тежки инциденти и пътнотранспортни произшествия премина Денят без загинали на пътя, отчетоха от полицията в Перник
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
Иван Кондов награди посланика на Молдова Анатол Чебук с най-високото отличие на Министерството на външните работи - „Златна лаврова клонка“
Местен фокус
Задържаха извършители на кражба на хранителни продукти на обща стойност над 9 000 лева, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Шумен
Контекст
"Възраждане" подготвят декларация на парламента заради изказванията на вицепремиера на Република Северна Македония
Контекст
Парламентът ратифицира актовете на Четвъртия извънреден конгрес на Всемирния пощенски съюз
На преден план
Регионална среща на социално отговорните работодатели ще се състои в Шумен на 9 октомври
Местен фокус
Депутатите приеха на първо, а след това и на второ четене промените в Закона за държавния бюджет за 2024 г., свързани с актуализация на общински проекти
В детайли
С младежко изложение и концерт ще бъде отбелязана шестата година на Младежката сфера в Шумен
Местен фокус
Времето в планините е облачно, следобед се очаква дъжд, съобщиха от Планинската спасителна служба
В детайли
Нова организация за достъпа на живеещите на ул. „Опълченска“ ще осигури безпрепятствено придвижване до жилищата, съобщават от Столичната община
На преден план
Парламентът обсъжда законопроект за изменение на Закона за държавния бюджет за 2024 г. във връзка с промени в списъка с общински проекти
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.