Начало Контекст Окръжният съд в Смолян потвърди мярката „задържане под стража“ на мъжа, обвинен, че е пробол двама души с нож
6965
България

Окръжният съд в Смолян потвърди мярката „задържане под стража“ на мъжа, обвинен, че е пробол двама души с нож

Както информирахме, Ерай Х. бе задържан след скандал пред хотел „Кристал“ в града, при който пострадаха двама души. Мъжът е привлечен като обвиняем за нанасяне на телесни повреди по хулигански подбуди, посочи заместник окръжният прокурор Станчо Станчев.Делото бе образувано след жалба на златоградчанина срещу определението на Златоградския районен съд. Според адв. Весела Пашалиева – защитник на Ерай, определението е неправилно, необосновано и немотивирано.

| 09 Септември 2024, 17:36 ч.
Окръжният съд в Смолян потвърди мярката „задържане под стража“ на мъжа, обвинен, че е пробол двама души с нож
Окръжният съд в Смолян потвърди мярката „задържане под стража“ на мъжа, обвинен, че е пробол двама души с нож
Снимка © БТА

Окръжният съд  в Смолян потвърди мярката „задържане под стража“ на 39-годишния Ерай Х. от Златоград,  обвинен в нанасяне на прободни и прорезни рани на мъж и жена.

Търговищки пожарникар завоюва два бронзови медала от републиканското първенство по шахмат за служители на Министерството на вътрешните работи (МВР). В последните години Делян Димитров, който работи в Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РСПБЗН) в Антоново, твърдо стои сред елита на най-добрите шахматисти в системата на МВР, съобщиха от пресслужбата на Областната дирекция (ОД) на ведомството в Търговище. 

Уменията си той е затвърдил на приключилото наскоро републиканско първенство по шахмат за служители на вътрешното ведомство, провело се в курортния комплекс „Албена“. Оттам Делян, който вече шест години работи в пожарната, се е завърнал с два бронзови медала. Той е заел трето място и в двете състезателни дисциплини – ускорен шах (рапид) и блиц, посочва говорителят на ОД МВР – Търговище Ани Кръстева. И уточнява,

Общинските съветници в Маджарово приеха след гласуване на семейство от село Ефрем в общината, което загуби къщата си в пожар, да бъдат отпуснати 1000 лева от бюджета на общината. Това стана на днешното редовно заседание на Общинския съвет. Предложението на кметския наместник на с. Ефрем Йорданка Станкова и докладната на кмета Ерджан Юсуф за подпомагане на Петър Чолаков, неговата съпруга и дъщеря им, бе прието единодушно.

Нещастието се случи на 3 септември тази година. „Огънят пламна в банята, най-вероятно от късо съединение, предизвикано от прегризването на ел.кабел на вентилатора от мишки“, разказа пострадалият. Много бързо пожарът обхвана и покрива и докато дойдат огнеборците, имотът изгоря до основи, цялата покъщнина също, допълни Чолаков.

Общината вече веднъж му помогна, след като осигури фургон, в който останалата без дом фамилия да живее временно.

Паметта за Атанас Далчев винаги е била жива. Това заяви проф. Михаил Неделчев, преподавател и изследовател по теория и история на литературата в Нов български университет в София, който присъства на откриването на паметната плоча на братята Атанас и Любомир Далчеви в двора на Българското консулство в Солун, Гърция. Плочата е поставена по инициатива на консулството и . 

Като редактор в издателство “Български писател” през 1975 г. на двутомника със съчиненията на Атанас Далчев и автор и редактор на изследвания за поета, проф. Неделчев заяви, че много се вълнува от днешното събитие.  

Той определи Атанас Далчев като личност, която не е смеел да приближи, поради големия респект от него. 

Прекрасно е, че днес в Солун ни събира тази плоча. Прекрасно е, че събуждаме паметта за тези двама големи българи. Те са живели в Солун, отишли са в Царигра

Работим по въпроса за модерен спасителен кораб и смятам, че до края на годината ще имаме изчистена концепция, която да покаже какво точно ни трябва и как ще бъде използвано то във времето, каза днес във Варна изпълнителният директор на „Морска администрация“ Венцислав Иванов. Той присъства на учение на тема „Провеждане на морска аварийно-спасителна операция“, което е в изпълнение на Националния план за търсене и спасяване в Българския морски отговорен район за търсене и спасяване.

Той допълни, че с обявяването на плана за търсене и спасяване, вече ще е ясно кои от средствата, които са предоставени на „Морска администрация“ от различни институции, са надеждни за работа при определени условия. Когато видим кое в какво състояние е, ще преценим какво точно да добавим към всички тези плавателни средства, за да имаме един завършен модел за работа п

"Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) обжалва отказа на Софийска градска прокуратура (СГП) да образува досъдебно производство за влиянието на Делян Пеевски върху прокуратурата, съобщиха от пресцентъра на коалицията. От там уточниха, че сигналът е поддаден от народните представители на ПП-ДБ през юли във връзка с изказани твърдения от членове и ръководството на „Движението за права и свободи” за нарушаване на независимостта на българската прокуратура и употребата за изпълнение на политически поръчки от страна на Пеевски срещу тях, чрез оказване на принуда, засягане на частната собственост и неприкосновеност на граждани и техните семейства. Сигналът бе изпратен и до главния прокурор, прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет и Софийската градска прокуратура.

От коалицията добавиха, че по този начин на практика се е потвърдило това, срещу което

Както информирахме, Ерай Х. бе задържан след скандал пред хотел „Кристал“ в града, при който пострадаха двама души. Мъжът е привлечен като обвиняем за нанасяне на телесни повреди по хулигански подбуди, посочи заместник окръжният прокурор Станчо Станчев.

Делото бе образувано след жалба на златоградчанина срещу определението на Златоградския районен съд. Според адв. Весела Пашалиева – защитник на Ерай, определението е неправилно, необосновано и немотивирано. Според нея действително има причинени леки телесни повреди, но липсва доказателство за авторството. А предметът на престъплението липсва,  както и не е доказано, че деянието е извършено по хулигански подбуди, смята тя.

„Той е предприел действия за самозащита. Не може да се твърди, че умишлено е наранил своята служителка, тъй като пострадалата жена работи в ресторанта“, допълни адв. Пашалиева. Тя добави, че няма опасност да се укрие, тъй като има постоянен адрес, семейство с деца и е трудово ангажиран.

Заместник окръжният прокурор Станчо Станчев изтъкна в пледоарията си, че до момента са разпитани  множество свидетели, повече от тях - пред съдия. Назначена е и съдебно-техническа експертиза на видеозаписа от камерите пред хотела. „Обвиняемият е осъждан и е изтърпял ефективно лишаване от свобода и съществува реална опасност както да се укрие, така и евентуално да извърши друго престъпление, защото в нетрезво състояние е склонен към престъпно поведение“, посочи прокурор Станчев.

Пред съда Ерай Х. обясни, че през въпросната вечер целта му изцяло е била да защити имуществото на баща си и себе си. Той поиска да му бъде наложен „домашен арест“. 

Кампания за безплатни прегледи за ранно откриване на хронични белодробни заболявания предстои в Търговище. Тя ще започне от 26 септември в Медицински център „Солигена“, съобщиха от здравното заведение. 

Кампанията ще продължи до 10 ноември, като е предвидено тя да обхване общо 140 души. 

Финансирането й е по Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2021-2025 г. Пациентите няма да плащат за прегледа, независимо дали са здравноосигурени или не. Няма да се изисква и направление от личен лекар. Достатъчно е да се запази час с обаждане на регистратурата на телефони 0601 6 60 70 и 0879 02 77 66 или на място в  Търговище на ул. „Пирин“ № 16.

Прегледите ще се извършват от д-р Иван Власов, специалист по белодробни болести, в три дни от седмицата -  четвъртък и петък от 15 до 18 часа и неделя от 9 до 12 ч

Утвърдените избирателни секции в община Разград са общо 71, включително секции в разградската болница и Районна служба „Изпълнение на наказанията“, както и три подвижни секционни комисии. Това съобщиха от общинската администрация. С Решение №21/16.09.2024 г. на РИК - Разград е определен броят на членовете на всяка Секционна избирателна комисия (СИК), както и разпределението на местата в комисиите и техните ръководства между партиите и коалициите на територията на община Разград, посочиха от институцията. Общият брой на членовете на 71 секционни комисии е 605.

Консултациите за назначаване на съставите на секционните избирателни комисии на територията на Община Разград ще се проведат на 20 септември, петък в сградата на Община Разград. Поканата за участие в консултациите е отправена от кмета Добрин Добрев към представители на парламентарно представените партии и коали

Община Пазарджик осветява пешеходните пътеки за повишаване на безопасността в града, съобщиха от местната администрация.

Общината в сътрудничество с Областната дирекция на МВР - Пазарджик започва да осветява ключови пешеходни
пътеки в града. Тази инициатива е част от по-широките усилия на Общината за подобряване на пътната безопасност и гарантиране на сигурността на жителите, особено децата, които ежедневно преминават през тези зони вечерно време след училище. Инициативата е одобрена от Общинската комисия по безопасност на движението, добавят от администрацията.

Към момента се изграждат осветителни съоръжения на някои от най- натоварените и важни пешеходни пътеки в града. Те включват кръстовищата на ул. „Стефан Караджа“ и ул. „Преспа“, ул. „Стефан Караджа“ и ул. „Васил Левски“, ул. „Стоян Ангелов“ и ул. &bd

Област Търговище е на 19-о място в страната по средна брутна работна заплата за второто тримесечие на годината. Данните на Териториалното статистическо бюро – Североизток показват, че средната брутна месечна работна заплата за април в региона е била 1659 лв., за май - 1838 лв., а за юни - 1709 лева. 

През периода средната месечна брутна работна заплата в областта нараства спрямо първото тримесечие на годината със 7,1 на сто до 1735 лева спрямо средното възнаграждение за страната - 2296 лева. Главният експерт Боян Бончев от отдел "Статистически изследвания" на ведомството, конкретизира, че икономическите дейности, в които е регистрирано най-голямо увеличение, са "Финансови и застрахователни дейности" и "Култура, спорт и развлечения", а най-голямо намаление има в дейност "Производство и разпределение на електрическа и топлинна енергия и на газообразни горива".

В

В дарителската сметка, открита от община Болярово за подпомагане на пострадалите от юлските пожари семейства, набраните средства към днешна дата са 203 342 лева, съобщиха от общинската администрация. Разпределението на помощта ще стане с решение на местния Общински съвет.

Към настоящия момент 13 домакинства от община Болярово са подпомогнати по Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика, обявиха още от пограничната община. Разпределените средства са общо 32 500 лева.

Всички пострадали от пожарите в селата Воден и Крайново са получили еднократна помощ в максимален размер от 1578 лв. за покриване на инцидентно възникнали потребности. Помощ за обзавеждане в максималния размер от 2500 лв. са получили 10 семейства от село Воден и три - от село Крайново, допълниха от администрацията в Болярово. Отделно, Общинският съвет също гласува ф

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Актовете на използване на държавните институции с цел сплашване и натиск стават все по-безпардонни, заяви Тимур Халилов от "ДПС-Доган"
Актовете на използване на държавните институции с цел сплашване и натиск стават все по-безпардонни. Това заяви на пресконференция в парламента Тимур Халилов, нечленуващ в парламент ...
Дадени са предписания за разчистване на нерегламентирани сметища на територията на общините Бойчиновци и Монтана
Дадени са предписания за разчистване на нерегламентирани сметища на територията на общините Бойчиновци и Монтана. Това каза министърът на околната среда и водите в служебния кабине ...
В залата за удостоверяване на машините за изборите ще има вече звук, каза служебният премиер Димитър Главчев
Има надграждане в различни елементи от процеса по подготовка на изборите и то в частта, за която отговаря изпълнителната власт, заяви служебният министър-председател Димитър Главче ...
"Възраждане" подготвят декларация на парламента заради изказванията на вицепремиера на Република Северна Македония
"Възраждане" подготвят декларация на Народното събрание (НС) заради продължаващите обидни изказвания за България на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Макед ...
Парламентът ратифицира актовете на Четвъртия извънреден конгрес на Всемирния пощенски съюз
Парламентът прие единодушно на първо и второ четене Законопроект за ратифициране на актовете на Четвъртия извънреден конгрес на Всемирния пощенски съюз (ВПС). Актовете са свързани ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Актовете на използване на държавните институции с цел сплашване и натиск стават все по-безпардонни, заяви Тимур Халилов от "ДПС-Доган"
Актовете на използване на държавните институции с цел сплашване и натиск стават все по-безпардонни. Това заяви на пресконференция в парламента Тимур Халилов, нечленуващ в парламент ...
Ново кухненско обзавеждане и оборудване е закупено за услугата „Топъл обяд“ в Търговище
Община Търговище закупи ново обзавеждане и оборудване за кухнята на общинското предприятие „Детско и ученическо хранене“, в която се приготвя и храната по проекта &bdqu ...
Дадени са предписания за разчистване на нерегламентирани сметища на територията на общините Бойчиновци и Монтана
Дадени са предписания за разчистване на нерегламентирани сметища на територията на общините Бойчиновци и Монтана. Това каза министърът на околната среда и водите в служебния кабине ...
Политическите партии и коалиции се разбраха за разпределението на местата в секционните избирателни комисии в община Враца
Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за съставите на секционните избирателни комисии (СИК) в община Враца за извънредните парламентарни избори на 27 октомври. По вре ...
Когато всичко се случва публично и открито, съмненията за каквито и да е манипулации отпадат, заяви служебният министър Валентин Мундров
Вярвам, че когато всичко се случва пред очите на обществото, публично и открито, съмненията за каквито и да е манипулации отпадат. Това заяви служебният министър на електронното уп ...
Тикер в 11:54 ч.
Актовете на използване на държавните институции с цел сплашване и натиск стават ...
Начало Контекст
6965
България

Окръжният съд в Смолян потвърди мярката „задържане под стража“ на мъжа, обвинен, че е пробол двама души с нож

Както информирахме, Ерай Х. бе задържан след скандал пред хотел „Кристал“ в града, при който пострадаха двама души. Мъжът е привлечен като обвиняем за нанасяне на телесни повреди по хулигански подбуди, посочи заместник окръжният прокурор Станчо Станчев.Делото бе образувано след жалба на златоградчанина срещу определението на Златоградския районен съд. Според адв. Весела Пашалиева – защитник на Ерай, определението е неправилно, необосновано и немотивирано.

| 09 Септември 2024, 17:36 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Окръжният съд в Смолян потвърди мярката „задържане под стража“ на мъжа, обвинен, че е пробол двама души с нож
Окръжният съд в Смолян потвърди мярката „задържане под стража“ на мъжа, обвинен, че е пробол двама души с нож
Снимка © БТА

Окръжният съд  в Смолян потвърди мярката „задържане под стража“ на 39-годишния Ерай Х. от Златоград,  обвинен в нанасяне на прободни и прорезни рани на мъж и жена.

Търговищки пожарникар завоюва два бронзови медала от републиканското първенство по шахмат за служители на Министерството на вътрешните работи (МВР). В последните години Делян Димитров, който работи в Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РСПБЗН) в Антоново, твърдо стои сред елита на най-добрите шахматисти в системата на МВР, съобщиха от пресслужбата на Областната дирекция (ОД) на ведомството в Търговище. 

Уменията си той е затвърдил на приключилото наскоро републиканско първенство по шахмат за служители на вътрешното ведомство, провело се в курортния комплекс „Албена“. Оттам Делян, който вече шест години работи в пожарната, се е завърнал с два бронзови медала. Той е заел трето място и в двете състезателни дисциплини – ускорен шах (рапид) и блиц, посочва говорителят на ОД МВР – Търговище Ани Кръстева. И уточнява,

Общинските съветници в Маджарово приеха след гласуване на семейство от село Ефрем в общината, което загуби къщата си в пожар, да бъдат отпуснати 1000 лева от бюджета на общината. Това стана на днешното редовно заседание на Общинския съвет. Предложението на кметския наместник на с. Ефрем Йорданка Станкова и докладната на кмета Ерджан Юсуф за подпомагане на Петър Чолаков, неговата съпруга и дъщеря им, бе прието единодушно.

Нещастието се случи на 3 септември тази година. „Огънят пламна в банята, най-вероятно от късо съединение, предизвикано от прегризването на ел.кабел на вентилатора от мишки“, разказа пострадалият. Много бързо пожарът обхвана и покрива и докато дойдат огнеборците, имотът изгоря до основи, цялата покъщнина също, допълни Чолаков.

Общината вече веднъж му помогна, след като осигури фургон, в който останалата без дом фамилия да живее временно.

Паметта за Атанас Далчев винаги е била жива. Това заяви проф. Михаил Неделчев, преподавател и изследовател по теория и история на литературата в Нов български университет в София, който присъства на откриването на паметната плоча на братята Атанас и Любомир Далчеви в двора на Българското консулство в Солун, Гърция. Плочата е поставена по инициатива на консулството и . 

Като редактор в издателство “Български писател” през 1975 г. на двутомника със съчиненията на Атанас Далчев и автор и редактор на изследвания за поета, проф. Неделчев заяви, че много се вълнува от днешното събитие.  

Той определи Атанас Далчев като личност, която не е смеел да приближи, поради големия респект от него. 

Прекрасно е, че днес в Солун ни събира тази плоча. Прекрасно е, че събуждаме паметта за тези двама големи българи. Те са живели в Солун, отишли са в Царигра

Работим по въпроса за модерен спасителен кораб и смятам, че до края на годината ще имаме изчистена концепция, която да покаже какво точно ни трябва и как ще бъде използвано то във времето, каза днес във Варна изпълнителният директор на „Морска администрация“ Венцислав Иванов. Той присъства на учение на тема „Провеждане на морска аварийно-спасителна операция“, което е в изпълнение на Националния план за търсене и спасяване в Българския морски отговорен район за търсене и спасяване.

Той допълни, че с обявяването на плана за търсене и спасяване, вече ще е ясно кои от средствата, които са предоставени на „Морска администрация“ от различни институции, са надеждни за работа при определени условия. Когато видим кое в какво състояние е, ще преценим какво точно да добавим към всички тези плавателни средства, за да имаме един завършен модел за работа п

"Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) обжалва отказа на Софийска градска прокуратура (СГП) да образува досъдебно производство за влиянието на Делян Пеевски върху прокуратурата, съобщиха от пресцентъра на коалицията. От там уточниха, че сигналът е поддаден от народните представители на ПП-ДБ през юли във връзка с изказани твърдения от членове и ръководството на „Движението за права и свободи” за нарушаване на независимостта на българската прокуратура и употребата за изпълнение на политически поръчки от страна на Пеевски срещу тях, чрез оказване на принуда, засягане на частната собственост и неприкосновеност на граждани и техните семейства. Сигналът бе изпратен и до главния прокурор, прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет и Софийската градска прокуратура.

От коалицията добавиха, че по този начин на практика се е потвърдило това, срещу което

Както информирахме, Ерай Х. бе задържан след скандал пред хотел „Кристал“ в града, при който пострадаха двама души. Мъжът е привлечен като обвиняем за нанасяне на телесни повреди по хулигански подбуди, посочи заместник окръжният прокурор Станчо Станчев.

Делото бе образувано след жалба на златоградчанина срещу определението на Златоградския районен съд. Според адв. Весела Пашалиева – защитник на Ерай, определението е неправилно, необосновано и немотивирано. Според нея действително има причинени леки телесни повреди, но липсва доказателство за авторството. А предметът на престъплението липсва,  както и не е доказано, че деянието е извършено по хулигански подбуди, смята тя.

„Той е предприел действия за самозащита. Не може да се твърди, че умишлено е наранил своята служителка, тъй като пострадалата жена работи в ресторанта“, допълни адв. Пашалиева. Тя добави, че няма опасност да се укрие, тъй като има постоянен адрес, семейство с деца и е трудово ангажиран.

Заместник окръжният прокурор Станчо Станчев изтъкна в пледоарията си, че до момента са разпитани  множество свидетели, повече от тях - пред съдия. Назначена е и съдебно-техническа експертиза на видеозаписа от камерите пред хотела. „Обвиняемият е осъждан и е изтърпял ефективно лишаване от свобода и съществува реална опасност както да се укрие, така и евентуално да извърши друго престъпление, защото в нетрезво състояние е склонен към престъпно поведение“, посочи прокурор Станчев.

Пред съда Ерай Х. обясни, че през въпросната вечер целта му изцяло е била да защити имуществото на баща си и себе си. Той поиска да му бъде наложен „домашен арест“. 

Кампания за безплатни прегледи за ранно откриване на хронични белодробни заболявания предстои в Търговище. Тя ще започне от 26 септември в Медицински център „Солигена“, съобщиха от здравното заведение. 

Кампанията ще продължи до 10 ноември, като е предвидено тя да обхване общо 140 души. 

Финансирането й е по Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2021-2025 г. Пациентите няма да плащат за прегледа, независимо дали са здравноосигурени или не. Няма да се изисква и направление от личен лекар. Достатъчно е да се запази час с обаждане на регистратурата на телефони 0601 6 60 70 и 0879 02 77 66 или на място в  Търговище на ул. „Пирин“ № 16.

Прегледите ще се извършват от д-р Иван Власов, специалист по белодробни болести, в три дни от седмицата -  четвъртък и петък от 15 до 18 часа и неделя от 9 до 12 ч

Утвърдените избирателни секции в община Разград са общо 71, включително секции в разградската болница и Районна служба „Изпълнение на наказанията“, както и три подвижни секционни комисии. Това съобщиха от общинската администрация. С Решение №21/16.09.2024 г. на РИК - Разград е определен броят на членовете на всяка Секционна избирателна комисия (СИК), както и разпределението на местата в комисиите и техните ръководства между партиите и коалициите на територията на община Разград, посочиха от институцията. Общият брой на членовете на 71 секционни комисии е 605.

Консултациите за назначаване на съставите на секционните избирателни комисии на територията на Община Разград ще се проведат на 20 септември, петък в сградата на Община Разград. Поканата за участие в консултациите е отправена от кмета Добрин Добрев към представители на парламентарно представените партии и коали

Община Пазарджик осветява пешеходните пътеки за повишаване на безопасността в града, съобщиха от местната администрация.

Общината в сътрудничество с Областната дирекция на МВР - Пазарджик започва да осветява ключови пешеходни
пътеки в града. Тази инициатива е част от по-широките усилия на Общината за подобряване на пътната безопасност и гарантиране на сигурността на жителите, особено децата, които ежедневно преминават през тези зони вечерно време след училище. Инициативата е одобрена от Общинската комисия по безопасност на движението, добавят от администрацията.

Към момента се изграждат осветителни съоръжения на някои от най- натоварените и важни пешеходни пътеки в града. Те включват кръстовищата на ул. „Стефан Караджа“ и ул. „Преспа“, ул. „Стефан Караджа“ и ул. „Васил Левски“, ул. „Стоян Ангелов“ и ул. &bd

Област Търговище е на 19-о място в страната по средна брутна работна заплата за второто тримесечие на годината. Данните на Териториалното статистическо бюро – Североизток показват, че средната брутна месечна работна заплата за април в региона е била 1659 лв., за май - 1838 лв., а за юни - 1709 лева. 

През периода средната месечна брутна работна заплата в областта нараства спрямо първото тримесечие на годината със 7,1 на сто до 1735 лева спрямо средното възнаграждение за страната - 2296 лева. Главният експерт Боян Бончев от отдел "Статистически изследвания" на ведомството, конкретизира, че икономическите дейности, в които е регистрирано най-голямо увеличение, са "Финансови и застрахователни дейности" и "Култура, спорт и развлечения", а най-голямо намаление има в дейност "Производство и разпределение на електрическа и топлинна енергия и на газообразни горива".

В

В дарителската сметка, открита от община Болярово за подпомагане на пострадалите от юлските пожари семейства, набраните средства към днешна дата са 203 342 лева, съобщиха от общинската администрация. Разпределението на помощта ще стане с решение на местния Общински съвет.

Към настоящия момент 13 домакинства от община Болярово са подпомогнати по Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика, обявиха още от пограничната община. Разпределените средства са общо 32 500 лева.

Всички пострадали от пожарите в селата Воден и Крайново са получили еднократна помощ в максимален размер от 1578 лв. за покриване на инцидентно възникнали потребности. Помощ за обзавеждане в максималния размер от 2500 лв. са получили 10 семейства от село Воден и три - от село Крайново, допълниха от администрацията в Болярово. Отделно, Общинският съвет също гласува ф

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Актовете на използване на държавните институции с цел сплашване и натиск стават все по-безпардонни, заяви Тимур Халилов от "ДПС-Доган"
Дадени са предписания за разчистване на нерегламентирани сметища на територията на общините Бойчиновци и Монтана
В залата за удостоверяване на машините за изборите ще има вече звук, каза служебният премиер Димитър Главчев
"Възраждане" подготвят декларация на парламента заради изказванията на вицепремиера на Република Северна Македония
Парламентът ратифицира актовете на Четвъртия извънреден конгрес на Всемирния пощенски съюз
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
Актовете на използване на държавните институции с цел сплашване и натиск стават все по-безпардонни, заяви Тимур Халилов от "ДПС-Доган"
Основна линия
Ново кухненско обзавеждане и оборудване е закупено за услугата „Топъл обяд“ в Търговище
Контекст
Дадени са предписания за разчистване на нерегламентирани сметища на територията на общините Бойчиновци и Монтана
В детайли
Политическите партии и коалиции се разбраха за разпределението на местата в секционните избирателни комисии в община Враца
Местен фокус
Когато всичко се случва публично и открито, съмненията за каквито и да е манипулации отпадат, заяви служебният министър Валентин Мундров
Сфера
„Горски срещи“ на Градище тази неделя ще минат под мотото „Ротари твори!“
Местен фокус
Започна обновяването на пешеходен участък от централната улица „Търговска” в Ямбол
В детайли
България няма никакво отношение към производството и преминаването на пейджърите, взривени в Ливан и Сирия, каза Димитър Главчев
Сфера
Пръскането срещу комари ще продължи, каза здравният министър Галя Кондева
Основна линия
Поемане на краткосрочен общински дълг от 324 хил. лева одобриха единодушно общинските съветници
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.