Начало Местен фокус Съдът в Търговище не уважи искането за по-лека мярка за неотклонение за обвинен в участие в организирана престъпна група
7245
България

Съдът в Търговище не уважи искането за по-лека мярка за неотклонение за обвинен в участие в организирана престъпна група

Окръжният съд в Търговище  не уважи искането за по-лека мярка за неотклонение от „задържане под стража“ по отношение на 35-годишния Д. Е., който е неосъждан.Мъжът е с повдигнато обвинение за това, че в периода от началото на 2019 година е участвал в организирана престъпна група в град Омуртаг и на територията на общината, с цел извършване на престъпления по служба и други от Наказателни кодекс, за които е предвидено наказание „лишаване от свобода” повече от три години.

| 09 Септември 2024, 17:48 ч.
Съдът в Търговище не уважи искането за по-лека мярка за неотклонение за обвинен в участие в организирана престъпна група
Съдът в Търговище не уважи искането за по-лека мярка за неотклонение за обвинен в участие в организирана престъпна група
Снимка © Боряна Димитрова

Окръжният съд в Търговище  не уважи искането за по-лека мярка за неотклонение от „задържане под стража“ по отношение на 35-годишния Д. Е., който е неосъждан. Мъжът е с повдигнато обвинение за това, че в периода от началото на 2019 година е участвал в организирана престъпна група в град Омуртаг и на територията на общината, с цел извършване на престъпления по служба и други от Наказателни кодекс, за които е предвидено наказание „лишаване от свобода” повече от три години. Групата е създадена с користна цел и в нея участват длъжностни лица, съобщават от пресслужбата на институцията.

Общинският съвет в Грамада подкрепи предложението на кмета на общината Милчо Башев за придобиване на поземлен имот в общинския център с площ 5888 кв. метра. Теренът ще бъде използван за ежегодните панаирни дни.

Закупуването ще бъде финансирано с актуализиране на програмата за капиталовите разходи за 2024 г., като отпадне придобиването на горски мулчер. С тези средства се предвижда да се закупи имотът, както и двигател за сметосъбирачната машина на Общината. 

Съветниците приеха единодушно и годишния отчет за изпълнението на бюджета на Общината за 2023 година. Изпълнението на разходната част на бюджета е 5,1 млн. лв., за делегираните от държавата дейности - 2,8 млн. лв., а за местни дейности – 2,2 млн. лева. Държавните дейности са дофинансирани с местни приходи в размер на 27 366 лв., докладва председателят на Общинския съвет Владимир Цеков.

За заседаниет

Празникът „Горски срещи“ в местността Градище тази неделя ще мине под мотото „Ротари твори!“. Това каза Ивелина Елмазова, съсобственик на пространството, свободно за ползване от посетители, и управител на агенция за публичност и събития „Елмазови”, която е организатор на инициативата.

Мероприятието по традиция ще започне в 11:00 ч. на поляната в местността, като този път ще съвпадне с Деня на Независимостта.

На сцената ще могат да се изявят млади таланти от Габрово, както и всеки, който иска да покаже таланта си в пеенето и свиренето. Предвидени са и арт работилници. "Не искаме да ви издаваме прекалено много все още, защото най-приятни са неочакваните изненади, така че ще ви споделим само едно: „Габровските гласчета” за пореден път ще ни покажат защо са сред любимите музикални изпълнители в града ни", казаха организаторите

Сливенската полиция установи нарушители, шофирали със 115 и 133 км/ч в рамките на града, където ограничението е 50 км/ч. Това съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на полицията. 

Нарушенията са констатирани на 18 септември, обявен за Ден без загинали на пътя, когато бе проведен непрекъснат 24-часов контрол за установяване на нарушения по Закона за движение по пътищата и недопускане на тежки пътни произшествия. 

Драстичните нарушения са заснети от камера за контрол на скоростта на бул. „Банско шосе“. Предвидените санкции са съответно 800 лева и три месеца лишаване от управление и 950 лева и три месеца лишаване от управление. 

По време на операцията не са регистрирани тежки пътни произшествия, четири автомобила са спрени от движение поради значителни технически неизправности.

Окръжният съд в Кюстендил взе мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на Д. З. (26 г. ), привлечен като обвиняем за причиняване на смърт, при управление на лек автомобил и нарушение на правилата за движение, като деянието е извършено след употреба на канабис. Това съобщиха от пресцентъра на съда в Кюстендил.

В постановлението за привличане на Окръжна прокуратура е посочено, че на 16 септември т.г., около 2:50 часа, на пътя между село Ресилово и село Самораново, при управление на лек автомобил и нарушение на правилата за движение по пътищата, младият мъж блъснал пешеходката Г. С. на 49 г. и избягал от местопроизшествието, като причинил смъртта . 

От справката за съдимост е установено, че обвиняемият е осъждан, а от справката за нарушител, че има извършени нарушения на Закона за движение по пътищата. Налице са и данни за положителен наркотест за кана

Община Казанлък започва изграждането на зеленчукова градина, която ще осигурява здравословна храна за децата в общинските детските градини и ясли. Това съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Насажденията ще се отглеждат в три оранжерии, разположени в градина на общински терен в село Долно Изворово.

От Общината допълват, че целта е да бъде осигурена чиста и здравословна храна за най-малките. Изграждането на зеленчукова градина ще и има възпитателен ефект по отношение на тепърва сформиращата им се култура на хранене у децата, смятат от общинската администрация.

От юни т.г. в Казанлък всеки понеделник и четвъртък има фермерски пазар. Инициативата за организирането им е на кмета на общината Галина Стоянова. Целта е предлагането на натурални природни хранителни продукти да се превърне в традиция за града, с която да се подкрепят малките производители

Говорителят на Окръжния съд в Търговище Десислава Здравкова припомни, че на 25 април т.г. съдът определя по-леката мярка за процесуална принуда от „задържане под стража“, а именно „домашен арест“. Това се случва, вземайки предвид претърпяната операция и необходимостта от рехабилитация за Д. Е. Варненският апелативен съд тогава отменя определението за взетата от Окръжен съд – Търговище (ОСТ) мярка за неотклонение „домашен арест“ и вместо това постановява „задържане под стража“. 

При извършената преценка на събраните доказателства в края на май при постъпило искане за изменение на постановената мярка съдебният състав на ОСТ счете, че предположението за съпричастност към престъплението все още не е разколебано или отслабено. Реалната опасност да извърши ново престъпление също не е отпаднала, но отчитайки здравословното състояние на обвиняемия, измени мярката му за неотклонение в по-лека - „домашен арест“, която да се изпълнява в контролирана електронна среда. Въззивната инстанция отмени съдебния акт на ОСТ и потвърди най-тежката мярка за процесуална принуда.

Припомняме, че на 18 юли Окръжният съд не уважи искането за изменение в мярката за неотклонение „задържане под стража“ на Д. Е. При обжалването Апелативен съд – Варна потвърди съдебния акт на ОСТ.

На днешното заседание съдът за трети път се произнася по искане за изменение на взетата мярка. Като взе предвид, че предположението за съпричастност към престъплението все още не е разколебано или отслабено, реалната опасност да извърши ново престъпление също не е отпаднала, както и събраните до този момент доказателства несъмнено сочат на една продължителна, конспиративно осъществявана и изключително добре структурирана дейност за генериране на значителен финансов ресурс, събраните гласни доказателства и такива чрез експлоатирани специални разузнавателни средства, сочещи за престъпни действия на обвиняемия против правосъдието, съдът остави молбата без уважение.

Съгласно чл. 65 от Наказателно-процесуалния кодекс обвиняемият или неговият защитник може по всяко време на досъдебното производство да поиска изменение на взетата мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Успяхме да увековечим важни за историята ни личности. Това заяви Антон Марков, генерален консул на България в Солун, по време на откриването на паметната плоча на Атанас и Любомир Далчеви в двора на консулството. 

„Много се вълнувам от днешния ден, защото това е един много хубав ден за Генералното консулство. Преди няколко месеца, когато се видяхме с г-н Кирил Вълчев, генерален директор на , решихме, че трябва да направим нещо за българите в Солун – да увековечим наши личности, които са важни не само за историята на България, но и на Гърция. На шега решихме и започнахме това мероприятие. Искахме да се случи за рождения ден на Атанас Далчев, но по обективни причини не можахме. Тогава си дадохме срок, че до 15 септември ще го направим. Щастлив съм, че успяхме. Искам да благодаря на роднините, на семейство Далчеви, както и на всички специални гости, които са дошли

Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки. Искането на оставки в тази ситуация е проява на безчовечност, написа лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов в профила си във Фейсбук. Коментарът му е по повод катастрофата с учебно-боен самолет на "Граф Игнатиево", при която загинаха двамата пилоти.

Според Трифонов от трагедията с българските пилоти някои политици се опитват да си правят пиар кампания, което е унизително и срамно. Той определи случващото се като „грозно и уродливо“. „Евентуалните оставки нито ще премахнат проблемите, нито командирите, на които са поискани, са причина за случилото се“, пише още Слави Трифонов.

Затова всички политици, журналисти, социолози и политолози е редно в момента просто да замълчат, допълни лидерът на ИТН.

Общият брой на нощувките през юли в област Хасково е 23 998, или с 23,5 на сто повече в сравнение със същия месец на предходната година. Приходите от нощувки през юли 2024 г. се увеличават с 26,9 процента в сравнение с юли 2023 г. и достигат 1,623 млн. лв., съобщиха от Териториално статистическо бюро - Юг. Общо 1,027 млн. лв. са от български граждани, а 596 500 лв. - от чужди граждани. Най-много са реализираните нощувки на чужди граждани от Турция - 49,0 процента.

През юли тази година броят на местата за настаняване в област Хасково са се е увеличил с 48,5 процента в сравнение със същия месец миналата година. Актуалният брой на стаите в тях е 1 846, а на леглата - 3 441, което е с 27,4 повече от 2023 година.

Преди няколко дни Националният статистически институт също отчете тенденцията за увеличаване на приходите от нощувки за месец юли т. г. в национален мащаб. Ръстът им

С церемония по награждаване пред зала "Арена Шумен" завърши Световното първенство по коло ориентиране, което се състоя в Шуменско от 9 до 15 септември. Заместник-кметът на община Шумен доц. Виктория Ковчазова, старши експертът по младежки дейности, спорт и туризъм в общинската администрация Даниел Даулов и организатори на състезанието наградиха участниците в различни категории на състезанието.

За първо място в генералното класиране на Световното първенство по коло ориентиране при мъжете и жените беше връчена награда от 1000 евро, за завършилите на второ и трето място място също бяха осигурени финансови награди.

Световното първенство по коло ориентиране е част от календара на Международната федерация по ориентиране. В него се включиха 185 състезатели от различни страни. Спортният клуб по ориентиране "НСА - СиВен" и Българската федерация по ориентиране са организатори на T

Доста скромен и постен ресор за България. За жалост от БСП предупреждавахме, че може да се стигне до подобна ситуация и се оказахме прави. Това коментира пред журналисти Борислав Гуцанов, председател на ПГ на "БСП за България" относно ресора, определен за Екатерина Захариева като еврокомисар. 

Това, което ни притеснява, е че г-жа Захариева е по-скоро специалист като бивш министър в областта на правото и външните работи. Сега предстои представяне пред парламента, което също буди притеснение. В крайна сметка говорим за представянето на България, добави той.

Ние лично се надявахме на енергетика и смятаме, че за страната ни това подхождаше. Виждаме, че Урсула фон дер Лайен е дала доста добри възможности на Румъния, където ще имат втори човек в комисията като вицепрезидент. Отново България е поставена в много неблагоприятна ситуация, а и с този ресор ние сме на последно

Определението на Окръжен съд – Търговище подлежи на обжалване и/или протест в тридневен срок пред Апелативен съд – Варна. 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Поемане на краткосрочен общински дълг от 324 хил. лева одобриха единодушно общинските съветници
Поемане на кратосрочен общински дълг от 324 хил. лева одобриха единодушно общинските съветници в Болярово на заседанието си днес. Кредитът ще бъде използван за проектиране на нов с ...
В Силистренско задържаха мъж, шофирал с над два промила алкохол
Мъж на 30 години е задържан за шофиране след употреба на алкохол в Дулово. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Силистра. Той е бил спрян за полицейска проверка снощи, тес ...
Летният туристически сезон в Девин е с над 25 процента повече нощувки на годишна база
Летният туристически сезон в Девин отбелязва ръст с над 22 000 нощувки повече в сравнение с миналата година. Това съобщи кметът на общината Здравко Иванов. Увеличението е с над 25 ...
Възрастна жена от Балчик е станала жертва на телефонна измама
Възрастна жена от Балчик е станала жертва на телефонна измама. За това съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР - Добрич. Оттам допълват, че е установена самоличностт ...
Общинският съвет в Ново село обсъжда отчета за изпълнението на бюджета за 2023 г.
Информация за изпълнението на решенията на Общинския съвет и приемане на отчета за касово изпълнение на бюджета на община Ново село за 2023 г. са две от деветте точки, които ще раз ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Дадени са предписания за разчистване на нерегламентирани сметища на територията на общините Бойчиновци и Монтана
Дадени са предписания за разчистване на нерегламентирани сметища на територията на общините Бойчиновци и Монтана. Това каза министърът на околната среда и водите в служебния кабине ...
Политическите партии и коалиции се разбраха за разпределението на местата в секционните избирателни комисии в община Враца
Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за съставите на секционните избирателни комисии (СИК) в община Враца за извънредните парламентарни избори на 27 октомври. По вре ...
Когато всичко се случва публично и открито, съмненията за каквито и да е манипулации отпадат, заяви служебният министър Валентин Мундров
Вярвам, че когато всичко се случва пред очите на обществото, публично и открито, съмненията за каквито и да е манипулации отпадат. Това заяви служебният министър на електронното уп ...
„Горски срещи“ на Градище тази неделя ще минат под мотото „Ротари твори!“
Празникът „Горски срещи“ в местността Градище тази неделя ще мине под мотото „Ротари твори!“. Това каза Ивелина Елмазова, съсобственик на пространството, с ...
Започна обновяването на пешеходен участък от централната улица „Търговска” в Ямбол
Започнати са дейности по обновяване на втората част от пешеходния участък на улица „Търговска” в Ямбол, . Работата ще се извършва на етапи, а срокът за завършването е 1 ...
Тикер в 11:33 ч.
Дадени са предписания за разчистване на нерегламентирани сметища на територията ...
Начало Местен фокус
7245
България

Съдът в Търговище не уважи искането за по-лека мярка за неотклонение за обвинен в участие в организирана престъпна група

Окръжният съд в Търговище  не уважи искането за по-лека мярка за неотклонение от „задържане под стража“ по отношение на 35-годишния Д. Е., който е неосъждан.Мъжът е с повдигнато обвинение за това, че в периода от началото на 2019 година е участвал в организирана престъпна група в град Омуртаг и на територията на общината, с цел извършване на престъпления по служба и други от Наказателни кодекс, за които е предвидено наказание „лишаване от свобода” повече от три години.

| 09 Септември 2024, 17:48 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Съдът в Търговище не уважи искането за по-лека мярка за неотклонение за обвинен в участие в организирана престъпна група
Съдът в Търговище не уважи искането за по-лека мярка за неотклонение за обвинен в участие в организирана престъпна група
Снимка © Боряна Димитрова

Окръжният съд в Търговище  не уважи искането за по-лека мярка за неотклонение от „задържане под стража“ по отношение на 35-годишния Д. Е., който е неосъждан. Мъжът е с повдигнато обвинение за това, че в периода от началото на 2019 година е участвал в организирана престъпна група в град Омуртаг и на територията на общината, с цел извършване на престъпления по служба и други от Наказателни кодекс, за които е предвидено наказание „лишаване от свобода” повече от три години. Групата е създадена с користна цел и в нея участват длъжностни лица, съобщават от пресслужбата на институцията.

Общинският съвет в Грамада подкрепи предложението на кмета на общината Милчо Башев за придобиване на поземлен имот в общинския център с площ 5888 кв. метра. Теренът ще бъде използван за ежегодните панаирни дни.

Закупуването ще бъде финансирано с актуализиране на програмата за капиталовите разходи за 2024 г., като отпадне придобиването на горски мулчер. С тези средства се предвижда да се закупи имотът, както и двигател за сметосъбирачната машина на Общината. 

Съветниците приеха единодушно и годишния отчет за изпълнението на бюджета на Общината за 2023 година. Изпълнението на разходната част на бюджета е 5,1 млн. лв., за делегираните от държавата дейности - 2,8 млн. лв., а за местни дейности – 2,2 млн. лева. Държавните дейности са дофинансирани с местни приходи в размер на 27 366 лв., докладва председателят на Общинския съвет Владимир Цеков.

За заседаниет

Празникът „Горски срещи“ в местността Градище тази неделя ще мине под мотото „Ротари твори!“. Това каза Ивелина Елмазова, съсобственик на пространството, свободно за ползване от посетители, и управител на агенция за публичност и събития „Елмазови”, която е организатор на инициативата.

Мероприятието по традиция ще започне в 11:00 ч. на поляната в местността, като този път ще съвпадне с Деня на Независимостта.

На сцената ще могат да се изявят млади таланти от Габрово, както и всеки, който иска да покаже таланта си в пеенето и свиренето. Предвидени са и арт работилници. "Не искаме да ви издаваме прекалено много все още, защото най-приятни са неочакваните изненади, така че ще ви споделим само едно: „Габровските гласчета” за пореден път ще ни покажат защо са сред любимите музикални изпълнители в града ни", казаха организаторите

Сливенската полиция установи нарушители, шофирали със 115 и 133 км/ч в рамките на града, където ограничението е 50 км/ч. Това съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на полицията. 

Нарушенията са констатирани на 18 септември, обявен за Ден без загинали на пътя, когато бе проведен непрекъснат 24-часов контрол за установяване на нарушения по Закона за движение по пътищата и недопускане на тежки пътни произшествия. 

Драстичните нарушения са заснети от камера за контрол на скоростта на бул. „Банско шосе“. Предвидените санкции са съответно 800 лева и три месеца лишаване от управление и 950 лева и три месеца лишаване от управление. 

По време на операцията не са регистрирани тежки пътни произшествия, четири автомобила са спрени от движение поради значителни технически неизправности.

Окръжният съд в Кюстендил взе мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на Д. З. (26 г. ), привлечен като обвиняем за причиняване на смърт, при управление на лек автомобил и нарушение на правилата за движение, като деянието е извършено след употреба на канабис. Това съобщиха от пресцентъра на съда в Кюстендил.

В постановлението за привличане на Окръжна прокуратура е посочено, че на 16 септември т.г., около 2:50 часа, на пътя между село Ресилово и село Самораново, при управление на лек автомобил и нарушение на правилата за движение по пътищата, младият мъж блъснал пешеходката Г. С. на 49 г. и избягал от местопроизшествието, като причинил смъртта . 

От справката за съдимост е установено, че обвиняемият е осъждан, а от справката за нарушител, че има извършени нарушения на Закона за движение по пътищата. Налице са и данни за положителен наркотест за кана

Община Казанлък започва изграждането на зеленчукова градина, която ще осигурява здравословна храна за децата в общинските детските градини и ясли. Това съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Насажденията ще се отглеждат в три оранжерии, разположени в градина на общински терен в село Долно Изворово.

От Общината допълват, че целта е да бъде осигурена чиста и здравословна храна за най-малките. Изграждането на зеленчукова градина ще и има възпитателен ефект по отношение на тепърва сформиращата им се култура на хранене у децата, смятат от общинската администрация.

От юни т.г. в Казанлък всеки понеделник и четвъртък има фермерски пазар. Инициативата за организирането им е на кмета на общината Галина Стоянова. Целта е предлагането на натурални природни хранителни продукти да се превърне в традиция за града, с която да се подкрепят малките производители

Говорителят на Окръжния съд в Търговище Десислава Здравкова припомни, че на 25 април т.г. съдът определя по-леката мярка за процесуална принуда от „задържане под стража“, а именно „домашен арест“. Това се случва, вземайки предвид претърпяната операция и необходимостта от рехабилитация за Д. Е. Варненският апелативен съд тогава отменя определението за взетата от Окръжен съд – Търговище (ОСТ) мярка за неотклонение „домашен арест“ и вместо това постановява „задържане под стража“. 

При извършената преценка на събраните доказателства в края на май при постъпило искане за изменение на постановената мярка съдебният състав на ОСТ счете, че предположението за съпричастност към престъплението все още не е разколебано или отслабено. Реалната опасност да извърши ново престъпление също не е отпаднала, но отчитайки здравословното състояние на обвиняемия, измени мярката му за неотклонение в по-лека - „домашен арест“, която да се изпълнява в контролирана електронна среда. Въззивната инстанция отмени съдебния акт на ОСТ и потвърди най-тежката мярка за процесуална принуда.

Припомняме, че на 18 юли Окръжният съд не уважи искането за изменение в мярката за неотклонение „задържане под стража“ на Д. Е. При обжалването Апелативен съд – Варна потвърди съдебния акт на ОСТ.

На днешното заседание съдът за трети път се произнася по искане за изменение на взетата мярка. Като взе предвид, че предположението за съпричастност към престъплението все още не е разколебано или отслабено, реалната опасност да извърши ново престъпление също не е отпаднала, както и събраните до този момент доказателства несъмнено сочат на една продължителна, конспиративно осъществявана и изключително добре структурирана дейност за генериране на значителен финансов ресурс, събраните гласни доказателства и такива чрез експлоатирани специални разузнавателни средства, сочещи за престъпни действия на обвиняемия против правосъдието, съдът остави молбата без уважение.

Съгласно чл. 65 от Наказателно-процесуалния кодекс обвиняемият или неговият защитник може по всяко време на досъдебното производство да поиска изменение на взетата мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Успяхме да увековечим важни за историята ни личности. Това заяви Антон Марков, генерален консул на България в Солун, по време на откриването на паметната плоча на Атанас и Любомир Далчеви в двора на консулството. 

„Много се вълнувам от днешния ден, защото това е един много хубав ден за Генералното консулство. Преди няколко месеца, когато се видяхме с г-н Кирил Вълчев, генерален директор на , решихме, че трябва да направим нещо за българите в Солун – да увековечим наши личности, които са важни не само за историята на България, но и на Гърция. На шега решихме и започнахме това мероприятие. Искахме да се случи за рождения ден на Атанас Далчев, но по обективни причини не можахме. Тогава си дадохме срок, че до 15 септември ще го направим. Щастлив съм, че успяхме. Искам да благодаря на роднините, на семейство Далчеви, както и на всички специални гости, които са дошли

Паметта на загиналите български пилоти заслужава само и единствено уважение и преклонение, а не политически заигравки. Искането на оставки в тази ситуация е проява на безчовечност, написа лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов в профила си във Фейсбук. Коментарът му е по повод катастрофата с учебно-боен самолет на "Граф Игнатиево", при която загинаха двамата пилоти.

Според Трифонов от трагедията с българските пилоти някои политици се опитват да си правят пиар кампания, което е унизително и срамно. Той определи случващото се като „грозно и уродливо“. „Евентуалните оставки нито ще премахнат проблемите, нито командирите, на които са поискани, са причина за случилото се“, пише още Слави Трифонов.

Затова всички политици, журналисти, социолози и политолози е редно в момента просто да замълчат, допълни лидерът на ИТН.

Общият брой на нощувките през юли в област Хасково е 23 998, или с 23,5 на сто повече в сравнение със същия месец на предходната година. Приходите от нощувки през юли 2024 г. се увеличават с 26,9 процента в сравнение с юли 2023 г. и достигат 1,623 млн. лв., съобщиха от Териториално статистическо бюро - Юг. Общо 1,027 млн. лв. са от български граждани, а 596 500 лв. - от чужди граждани. Най-много са реализираните нощувки на чужди граждани от Турция - 49,0 процента.

През юли тази година броят на местата за настаняване в област Хасково са се е увеличил с 48,5 процента в сравнение със същия месец миналата година. Актуалният брой на стаите в тях е 1 846, а на леглата - 3 441, което е с 27,4 повече от 2023 година.

Преди няколко дни Националният статистически институт също отчете тенденцията за увеличаване на приходите от нощувки за месец юли т. г. в национален мащаб. Ръстът им

С церемония по награждаване пред зала "Арена Шумен" завърши Световното първенство по коло ориентиране, което се състоя в Шуменско от 9 до 15 септември. Заместник-кметът на община Шумен доц. Виктория Ковчазова, старши експертът по младежки дейности, спорт и туризъм в общинската администрация Даниел Даулов и организатори на състезанието наградиха участниците в различни категории на състезанието.

За първо място в генералното класиране на Световното първенство по коло ориентиране при мъжете и жените беше връчена награда от 1000 евро, за завършилите на второ и трето място място също бяха осигурени финансови награди.

Световното първенство по коло ориентиране е част от календара на Международната федерация по ориентиране. В него се включиха 185 състезатели от различни страни. Спортният клуб по ориентиране "НСА - СиВен" и Българската федерация по ориентиране са организатори на T

Доста скромен и постен ресор за България. За жалост от БСП предупреждавахме, че може да се стигне до подобна ситуация и се оказахме прави. Това коментира пред журналисти Борислав Гуцанов, председател на ПГ на "БСП за България" относно ресора, определен за Екатерина Захариева като еврокомисар. 

Това, което ни притеснява, е че г-жа Захариева е по-скоро специалист като бивш министър в областта на правото и външните работи. Сега предстои представяне пред парламента, което също буди притеснение. В крайна сметка говорим за представянето на България, добави той.

Ние лично се надявахме на енергетика и смятаме, че за страната ни това подхождаше. Виждаме, че Урсула фон дер Лайен е дала доста добри възможности на Румъния, където ще имат втори човек в комисията като вицепрезидент. Отново България е поставена в много неблагоприятна ситуация, а и с този ресор ние сме на последно

Определението на Окръжен съд – Търговище подлежи на обжалване и/или протест в тридневен срок пред Апелативен съд – Варна. 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Поемане на краткосрочен общински дълг от 324 хил. лева одобриха единодушно общинските съветници
В Силистренско задържаха мъж, шофирал с над два промила алкохол
Летният туристически сезон в Девин е с над 25 процента повече нощувки на годишна база
Възрастна жена от Балчик е станала жертва на телефонна измама
Общинският съвет в Ново село обсъжда отчета за изпълнението на бюджета за 2023 г.
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Контекст
Дадени са предписания за разчистване на нерегламентирани сметища на територията на общините Бойчиновци и Монтана
В детайли
Политическите партии и коалиции се разбраха за разпределението на местата в секционните избирателни комисии в община Враца
Местен фокус
Когато всичко се случва публично и открито, съмненията за каквито и да е манипулации отпадат, заяви служебният министър Валентин Мундров
Сфера
„Горски срещи“ на Градище тази неделя ще минат под мотото „Ротари твори!“
Местен фокус
Започна обновяването на пешеходен участък от централната улица „Търговска” в Ямбол
В детайли
България няма никакво отношение към производството и преминаването на пейджърите, взривени в Ливан и Сирия, каза Димитър Главчев
Сфера
Пръскането срещу комари ще продължи, каза здравният министър Галя Кондева
Основна линия
Поемане на краткосрочен общински дълг от 324 хил. лева одобриха единодушно общинските съветници
Контекст
В залата за удостоверяване на машините за изборите ще има вече звук, каза служебният премиер Димитър Главчев
Сфера
Кампания за безплатни прегледи за ранно откриване на хронични белодробни заболявания предстои в Търговище
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.