Начало В детайли ВКС остави в сила решението за заличаване на Корнелия Нинова като председател на БСП и вписването като представляващ и изпълняващ функциите на председател Атанас Зафиров
6797
България

ВКС остави в сила решението за заличаване на Корнелия Нинова като председател на БСП и вписването като представляващ и изпълняващ функциите на председател Атанас Зафиров

Върховният касационен съд (ВКС) остави в сила решението на Софийския градски съд (СГС), с което е постановено вписване в Регистъра на политическите партии по партидата на „Българска социалистическа партия“ (БСП) на нови обстоятелства, а именно - заличаване на Корнелия Нинова, като председател и представляващ БСП, и вписване, като представляващ заместник-председателя, определен за изпълняващ функциите на председател, Атанас Зафиров.Според съдебния състав на ВКС подадената от Крум Дончев касационната жалба срещу решението на СГС е процесуално допустима, но неоснователна.

| 09 Септември 2024, 18:27 ч.
ВКС остави в сила решението за заличаване на Корнелия Нинова като председател на БСП и вписването като представляващ и изпълняващ функциите на председател Атанас Зафиров
ВКС остави в сила решението за заличаване на Корнелия Нинова като председател на БСП и вписването като представляващ и изпълняващ функциите на председател Атанас Зафиров
Снимка © БТА

Върховният касационен съд (ВКС) остави в сила решението на Софийския градски съд (СГС), с което е постановено вписване в Регистъра на политическите партии по партидата на „Българска социалистическа партия“ (БСП) на нови обстоятелства, а именно - заличаване на Корнелия Нинова, като председател и представляващ БСП, и вписване, като представляващ заместник-председателя, определен за изпълняващ функциите на председател, Атанас Зафиров. Решението не подлежи на обжалване, съобщиха от пресцентъра на съда.

Интензивен е трафикът на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Кулата" на изход от страната, . Към момента няма колона от автомобили, които да изчакват да преминат границата. 

Вчера трафикът на граничния пункт беше спокоен. В петък следобяд, пътуващите също преминаваха без изчакване. 

По гръцки данни през юли тази година през ГКПП „Промахон" са преминали 2 100 000 души, от които 1 087 000 са влезли в Гърция, а 1 013 000 са излезли. През юни трафикът през пункта е бил от 1 150 000 души. Или общо през първите два летни месеца на годината от там са преминали 3 250 000 души. Сходни са данните за 2023 г., когато през същите месеци са преминали 3 290 000 души.

 

 

Около 150 безработни участват днес в  „Обща трудова борса“, организирана от Дирекция „Бюро по труда“ (ДБТ), каза директорът Виолета Андреева По думите поканените отговарят на профила на работодателя и обявените работни места. В борсата нови работници и служители търсят 12 работодатели и социални партньори на ДБТ-Враца. 

Резултатите от инициативата ще бъдат обобщени по-късно, обясни Андреева и съобщи, че на 26 септември Дирекцията планира провеждането на още едно подобно събитие, с нови работодатели. „Целта е да има възможност търсещите работа да имат директен контакт с работодателите, на място да зададат своите въпроси, да научат условията, а и да разберат какви услуги предлага ДБТ“, коментира директорът.

Андреева обясни, че според законовите разпоредби, ако едно лице откаже подходяща работа, предложена му от „Бюрото

Общинският съвет на Добрич ще разгледа 38 докладни записки на редовното си заседание днес. Това става ясно от публикувания на страницата на Община Добрич проект на дневен ред. 

Съветниците ще гласуват актуализацията на бюджета на общината за 2024 година и отчет на Програмата за капиталови разходи за 2023 година. Общинският съвет на Добрич ще решава и за обособяването на място, на което да бъде преместена дейността от централния кооперативен пазар, по време на реализирането на проекта за цялостната промяна на облика му.

В дневния ред влиза и докладна записка за разглеждане на Годишния обобщен доклад за резултатите от дейността на общинските публични предприятия за 2023 година. Пред съветниците ще бъдат представени и отчетите за дейностите на общинските предприятия. Общинските съветници ще гласуват създаването на маломерни паралелки в няколко училища в общин

Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане жалбата на партия „Движение за права и свободи“ срещу решението на Централната избирателна комисия (ЦИК) за регистрацията на Коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“.

 Определението не подлежи на обжалване и на отмяна.

Делото бе образувано по жалба на партия ДПС, подадена чрез адвокат Георги Атанасов, упълномощен от Джевдет Чакъров.

Според съда обаче жалбата е недопустима, тъй като оспорването цели отмяната на акт, изключен от кръга на административните актове, подлежащи на оспорване пред съд.

Вчера върховните магистрати оставиха без разглеждане и други две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия. 

Локомотив на пътнически влак се запали до Чирпан, научи от пожарната.

следва 

Според съдебния състав на ВКС подадената от Крум Дончев касационната жалба срещу решението на СГС е процесуално допустима, но неоснователна. В мотивите пише, че спорът по делото е концентриран върху правното значение и последици на подадена оставка от председателя, който е и представляващ политическа партия „Българска социалистическа партия“. При разрешаване на този въпрос се поставя и следващият относно възможността в регистъра да бъдат вписани различни лица като председател и представляващ партията.

Според магистратите в правната доктрина и тълкувателната практика на Конституционния съд оставката се разглежда като субективно преобразуващо право, което води до едностранно прекратяване на правоотношение, като насрещната страна се подчинява на предизвиканата от упражняването му правна промяна. За да настъпи тази последица, оставката трябва да бъде резултат от свободно формирана воля и да е достигнала до знанието на насрещната по правоотношението страна.

По делото е приложено отворено писмо от Корнелия Нинова, с което тя подава оставка като председател на ПП „Българска социалистическа партия“, изпратено до членовете на партията. От текста на същото личи категорично взето решение и непоколебима воля да бъде преустановено осъществяването на председателската функция, като по този начин Нинова поема политическа отговорност за резултатите от последно проведените избори през месец юни 2024 г. В Устава на БСП е предвидено, че Конгресът на партията, като неин върховен орган, констатира прекратяване на правомощията на председателя на БСП при подадена оставка. „Констатацията няма отношение към вече прекратеното органно правоотношение. Конгресът няма правомощието да приеме или да не приеме оставката, респективно не съществува възможност да бъде запазено правоотношението, защото то е прекратено с подаване на изявлението за оставка“, категорични са върховните съдии.

Припомняме, че на 10 юли Софийският градски съд вписа в Регистъра на политическите партии промени в БСП. С тях се заличава Корнелия Нинова като председател на БСП и лице, което представлява партията. Партията вече се представлява от зам.-председателя, определен за изпълняващ функциите на председател Атанас Зафиров. С решението си съдът отхвърля искането да впише за нов председател Атанас Зафиров, докато Конгресът на партията не проведе избор.

 

"Опитът на Радев да прехвърля проблемите от болната глава на здравата издава единствено страх и политическа немощ". Това заявява председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, цитиран в прессъобщение, разпространено от "ДПС Пресцентър", относно катастрофата с учебно-боен самолет на "Граф Игнатиево", при която загинаха двамата пилоти.

С поредната трагедия във Военновъздушните сили (ВВС), в която в мирно време България даде свидни жертви, заради съмнителна пиар акция на главнокомандващия и последвалите словесни атаки от негова страна в стил "крадецът вика дръжте крадеца", трябва да се отвърне само с едно - не дай боже никой да дава на България това, което се случи заради него - да загиват хора, заради егото му, заявява Пеевски.

"Най-малкото, което може да направи Радев, е да замълчи", добавя Делян Пеевски, който отново призовава за оставки на командира н

"Тази тема винаги е била фокус в работата и анализите на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) и министерството. Не мисля, че бихме говорили за поевтиняване, но се обмисля към момента да няма промяна за догодина", каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройство Виолета Коритарова - Касабова във връзка с промяната в цената на винетките. 

Преди началото на Десетата юбилейна годишна конференция, посветена на пътната безопасност -  "ВИЗИЯ 0" или нула жертви при пътнотранспортни произшествия, организирана от Сдружение "Българска браншова асоциация пътна безопасност", служебният министър коментира и други актуални за региона теми. 

Една от тях беше темата за Околовръстното шосе и Югоизточния обход в Пловдив.

"Знам, че този проблем е тежък за град Пловдив и е неотложно да бъде стартирано строителството на Югоизточния обход. Вчера проведо

Прокурорската колегия на ВСС изпрати получените материали и документи, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов, на ресорната комисия в парламента.

Материалите и документите по случая „Мартин Божанов – Нотариуса“ са събрани в изпълнение на решение на Прокурорската колегия от февруари тази година. За целта на интернет страницата на ВСС бе създаден и раздел „Документи, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов“.

Преди седмицата стана известно, че временната комисия в парламента ще подготви доклад до 26 септември.

По време на заседанието на 12 септември Надежда Йорданова (ПП-ДБ) предложи срокът да бъде съкратен на една седмица, за да има възможност теоретично докладът да мине и в пленарната зала. Предложението не беше подкрепено от другите политически сили в комисията.

Парламентът на Косово отбеляза Международния ден на демокрацията под мотото „Ефективно управление на изкуствения интелект на всички нива“. Председателят на парламента Глаук Конюфца каза, че този ден е зов за внимание от страна на институциите за изграждане на политики и човешки капацитет. Същевременно беше казано, че сегашното правителство на Косово е нарушило демократичните ценности и е показало липса на отчетност, предаде агенция КосоваПрес.

Председателят на парламента на Косово Глаук Конюфца каза, че отбелязването на Международния ден на демокрацията е възможност да се подчертае значението на идеалите за свобода, равенство и справедливост.

„Във време, когато дезинформацията, за съжаление, набира все по-голямо влияние по света, глобалната тема за тазгодишния Международен ден на демокрацията от ООН е изкуственият интелект като инструмент за по-добро у

До месец и половина се очаква решение на Върховния административен съд (ВАС) по казуса с инвестиционното намерение за изграждане на завод за каменна вата с инсинератор за горене на RDF отпадъци край Павликени, с. Върбовка. Това съобщи адвокат Христо Дишев, представляващ Гражданско сдружение „Ти решаваш“ по делото, на пресконференция в Националния пресклуб на .  

Той посочи, че днес се е състояло второто заседание на ВАС по делото, образувано по касационните жалби на „Ти решаваш“ и директора на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Велико Търново.  

В десетдневен срок страните по делото трябва да подготвим писмени защити и след това в едномесечен срок очакваме съдебно решение, посочи той. Надявам се, че решението ще бъде постановено в името на народа, а не както това на Административния съд в София област

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
„Горски срещи“ на Градище тази неделя ще минат под мотото „Ротари твори!“
Празникът „Горски срещи“ в местността Градище тази неделя ще мине под мотото „Ротари твори!“. Това каза Ивелина Елмазова, съсобственик на пространството, с ...
Пръскането срещу комари ще продължи, каза здравният министър Галя Кондева
Пръскането срещу комари ще продължи и до последно ще се обработват биотопите, дори при наличие на много малки количества комари, каза министърът на здравеопазването в служебния каб ...
Кампания за безплатни прегледи за ранно откриване на хронични белодробни заболявания предстои в Търговище
Кампания за безплатни прегледи за ранно откриване на хронични белодробни заболявания предстои в Търговище. Тя ще започне от 26 септември в Медицински център „Солигена“, ...
Партиите и коалициите в Търговище постигнаха съгласие за разпределението на местата в секционните комисии
Партиите и коалициите в Търговище постигнаха принципно съгласие за разпределението на местата в секционните избирателни комисии (СИК) в изборите за народни представители на 27 окто ...
Полицията задържа мъж от Завет за притежание на незаконно оръжие
Полицията задържа 40 – годишен мъж от Завет за притежание на незаконно оръжие, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Разград Илияна Георгиева. При полицейска про ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
„Горски срещи“ на Градище тази неделя ще минат под мотото „Ротари твори!“
Празникът „Горски срещи“ в местността Градище тази неделя ще мине под мотото „Ротари твори!“. Това каза Ивелина Елмазова, съсобственик на пространството, с ...
Започна обновяването на пешеходен участък от централната улица „Търговска” в Ямбол
Започнати са дейности по обновяване на втората част от пешеходния участък на улица „Търговска” в Ямбол, . Работата ще се извършва на етапи, а срокът за завършването е 1 ...
България няма никакво отношение към производството и преминаването на пейджърите, взривени в Ливан и Сирия, каза Димитър Главчев
България няма никакво отношение към производството и преминаването на пейджърите, взривени в Ливан и Сирия. Това каза служебният премиер Димитър Главчев. В резултат на проверките, ...
Пръскането срещу комари ще продължи, каза здравният министър Галя Кондева
Пръскането срещу комари ще продължи и до последно ще се обработват биотопите, дори при наличие на много малки количества комари, каза министърът на здравеопазването в служебния каб ...
Поемане на краткосрочен общински дълг от 324 хил. лева одобриха единодушно общинските съветници
Поемане на кратосрочен общински дълг от 324 хил. лева одобриха единодушно общинските съветници в Болярово на заседанието си днес. Кредитът ще бъде използван за проектиране на нов с ...
Тикер в 11:28 ч.
Празникът „Горски срещи“ в местността Градище тази неделя ще мине по ...
Начало В детайли
6797
България

ВКС остави в сила решението за заличаване на Корнелия Нинова като председател на БСП и вписването като представляващ и изпълняващ функциите на председател Атанас Зафиров

Върховният касационен съд (ВКС) остави в сила решението на Софийския градски съд (СГС), с което е постановено вписване в Регистъра на политическите партии по партидата на „Българска социалистическа партия“ (БСП) на нови обстоятелства, а именно - заличаване на Корнелия Нинова, като председател и представляващ БСП, и вписване, като представляващ заместник-председателя, определен за изпълняващ функциите на председател, Атанас Зафиров.Според съдебния състав на ВКС подадената от Крум Дончев касационната жалба срещу решението на СГС е процесуално допустима, но неоснователна.

| 09 Септември 2024, 18:27 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
ВКС остави в сила решението за заличаване на Корнелия Нинова като председател на БСП и вписването като представляващ и изпълняващ функциите на председател Атанас Зафиров
ВКС остави в сила решението за заличаване на Корнелия Нинова като председател на БСП и вписването като представляващ и изпълняващ функциите на председател Атанас Зафиров
Снимка © БТА

Върховният касационен съд (ВКС) остави в сила решението на Софийския градски съд (СГС), с което е постановено вписване в Регистъра на политическите партии по партидата на „Българска социалистическа партия“ (БСП) на нови обстоятелства, а именно - заличаване на Корнелия Нинова, като председател и представляващ БСП, и вписване, като представляващ заместник-председателя, определен за изпълняващ функциите на председател, Атанас Зафиров. Решението не подлежи на обжалване, съобщиха от пресцентъра на съда.

Интензивен е трафикът на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Кулата" на изход от страната, . Към момента няма колона от автомобили, които да изчакват да преминат границата. 

Вчера трафикът на граничния пункт беше спокоен. В петък следобяд, пътуващите също преминаваха без изчакване. 

По гръцки данни през юли тази година през ГКПП „Промахон" са преминали 2 100 000 души, от които 1 087 000 са влезли в Гърция, а 1 013 000 са излезли. През юни трафикът през пункта е бил от 1 150 000 души. Или общо през първите два летни месеца на годината от там са преминали 3 250 000 души. Сходни са данните за 2023 г., когато през същите месеци са преминали 3 290 000 души.

 

 

Около 150 безработни участват днес в  „Обща трудова борса“, организирана от Дирекция „Бюро по труда“ (ДБТ), каза директорът Виолета Андреева По думите поканените отговарят на профила на работодателя и обявените работни места. В борсата нови работници и служители търсят 12 работодатели и социални партньори на ДБТ-Враца. 

Резултатите от инициативата ще бъдат обобщени по-късно, обясни Андреева и съобщи, че на 26 септември Дирекцията планира провеждането на още едно подобно събитие, с нови работодатели. „Целта е да има възможност търсещите работа да имат директен контакт с работодателите, на място да зададат своите въпроси, да научат условията, а и да разберат какви услуги предлага ДБТ“, коментира директорът.

Андреева обясни, че според законовите разпоредби, ако едно лице откаже подходяща работа, предложена му от „Бюрото

Общинският съвет на Добрич ще разгледа 38 докладни записки на редовното си заседание днес. Това става ясно от публикувания на страницата на Община Добрич проект на дневен ред. 

Съветниците ще гласуват актуализацията на бюджета на общината за 2024 година и отчет на Програмата за капиталови разходи за 2023 година. Общинският съвет на Добрич ще решава и за обособяването на място, на което да бъде преместена дейността от централния кооперативен пазар, по време на реализирането на проекта за цялостната промяна на облика му.

В дневния ред влиза и докладна записка за разглеждане на Годишния обобщен доклад за резултатите от дейността на общинските публични предприятия за 2023 година. Пред съветниците ще бъдат представени и отчетите за дейностите на общинските предприятия. Общинските съветници ще гласуват създаването на маломерни паралелки в няколко училища в общин

Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане жалбата на партия „Движение за права и свободи“ срещу решението на Централната избирателна комисия (ЦИК) за регистрацията на Коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“.

 Определението не подлежи на обжалване и на отмяна.

Делото бе образувано по жалба на партия ДПС, подадена чрез адвокат Георги Атанасов, упълномощен от Джевдет Чакъров.

Според съда обаче жалбата е недопустима, тъй като оспорването цели отмяната на акт, изключен от кръга на административните актове, подлежащи на оспорване пред съд.

Вчера върховните магистрати оставиха без разглеждане и други две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия. 

Локомотив на пътнически влак се запали до Чирпан, научи от пожарната.

следва 

Според съдебния състав на ВКС подадената от Крум Дончев касационната жалба срещу решението на СГС е процесуално допустима, но неоснователна. В мотивите пише, че спорът по делото е концентриран върху правното значение и последици на подадена оставка от председателя, който е и представляващ политическа партия „Българска социалистическа партия“. При разрешаване на този въпрос се поставя и следващият относно възможността в регистъра да бъдат вписани различни лица като председател и представляващ партията.

Според магистратите в правната доктрина и тълкувателната практика на Конституционния съд оставката се разглежда като субективно преобразуващо право, което води до едностранно прекратяване на правоотношение, като насрещната страна се подчинява на предизвиканата от упражняването му правна промяна. За да настъпи тази последица, оставката трябва да бъде резултат от свободно формирана воля и да е достигнала до знанието на насрещната по правоотношението страна.

По делото е приложено отворено писмо от Корнелия Нинова, с което тя подава оставка като председател на ПП „Българска социалистическа партия“, изпратено до членовете на партията. От текста на същото личи категорично взето решение и непоколебима воля да бъде преустановено осъществяването на председателската функция, като по този начин Нинова поема политическа отговорност за резултатите от последно проведените избори през месец юни 2024 г. В Устава на БСП е предвидено, че Конгресът на партията, като неин върховен орган, констатира прекратяване на правомощията на председателя на БСП при подадена оставка. „Констатацията няма отношение към вече прекратеното органно правоотношение. Конгресът няма правомощието да приеме или да не приеме оставката, респективно не съществува възможност да бъде запазено правоотношението, защото то е прекратено с подаване на изявлението за оставка“, категорични са върховните съдии.

Припомняме, че на 10 юли Софийският градски съд вписа в Регистъра на политическите партии промени в БСП. С тях се заличава Корнелия Нинова като председател на БСП и лице, което представлява партията. Партията вече се представлява от зам.-председателя, определен за изпълняващ функциите на председател Атанас Зафиров. С решението си съдът отхвърля искането да впише за нов председател Атанас Зафиров, докато Конгресът на партията не проведе избор.

 

"Опитът на Радев да прехвърля проблемите от болната глава на здравата издава единствено страх и политическа немощ". Това заявява председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, цитиран в прессъобщение, разпространено от "ДПС Пресцентър", относно катастрофата с учебно-боен самолет на "Граф Игнатиево", при която загинаха двамата пилоти.

С поредната трагедия във Военновъздушните сили (ВВС), в която в мирно време България даде свидни жертви, заради съмнителна пиар акция на главнокомандващия и последвалите словесни атаки от негова страна в стил "крадецът вика дръжте крадеца", трябва да се отвърне само с едно - не дай боже никой да дава на България това, което се случи заради него - да загиват хора, заради егото му, заявява Пеевски.

"Най-малкото, което може да направи Радев, е да замълчи", добавя Делян Пеевски, който отново призовава за оставки на командира н

"Тази тема винаги е била фокус в работата и анализите на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) и министерството. Не мисля, че бихме говорили за поевтиняване, но се обмисля към момента да няма промяна за догодина", каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройство Виолета Коритарова - Касабова във връзка с промяната в цената на винетките. 

Преди началото на Десетата юбилейна годишна конференция, посветена на пътната безопасност -  "ВИЗИЯ 0" или нула жертви при пътнотранспортни произшествия, организирана от Сдружение "Българска браншова асоциация пътна безопасност", служебният министър коментира и други актуални за региона теми. 

Една от тях беше темата за Околовръстното шосе и Югоизточния обход в Пловдив.

"Знам, че този проблем е тежък за град Пловдив и е неотложно да бъде стартирано строителството на Югоизточния обход. Вчера проведо

Прокурорската колегия на ВСС изпрати получените материали и документи, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов, на ресорната комисия в парламента.

Материалите и документите по случая „Мартин Божанов – Нотариуса“ са събрани в изпълнение на решение на Прокурорската колегия от февруари тази година. За целта на интернет страницата на ВСС бе създаден и раздел „Документи, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов“.

Преди седмицата стана известно, че временната комисия в парламента ще подготви доклад до 26 септември.

По време на заседанието на 12 септември Надежда Йорданова (ПП-ДБ) предложи срокът да бъде съкратен на една седмица, за да има възможност теоретично докладът да мине и в пленарната зала. Предложението не беше подкрепено от другите политически сили в комисията.

Парламентът на Косово отбеляза Международния ден на демокрацията под мотото „Ефективно управление на изкуствения интелект на всички нива“. Председателят на парламента Глаук Конюфца каза, че този ден е зов за внимание от страна на институциите за изграждане на политики и човешки капацитет. Същевременно беше казано, че сегашното правителство на Косово е нарушило демократичните ценности и е показало липса на отчетност, предаде агенция КосоваПрес.

Председателят на парламента на Косово Глаук Конюфца каза, че отбелязването на Международния ден на демокрацията е възможност да се подчертае значението на идеалите за свобода, равенство и справедливост.

„Във време, когато дезинформацията, за съжаление, набира все по-голямо влияние по света, глобалната тема за тазгодишния Международен ден на демокрацията от ООН е изкуственият интелект като инструмент за по-добро у

До месец и половина се очаква решение на Върховния административен съд (ВАС) по казуса с инвестиционното намерение за изграждане на завод за каменна вата с инсинератор за горене на RDF отпадъци край Павликени, с. Върбовка. Това съобщи адвокат Христо Дишев, представляващ Гражданско сдружение „Ти решаваш“ по делото, на пресконференция в Националния пресклуб на .  

Той посочи, че днес се е състояло второто заседание на ВАС по делото, образувано по касационните жалби на „Ти решаваш“ и директора на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Велико Търново.  

В десетдневен срок страните по делото трябва да подготвим писмени защити и след това в едномесечен срок очакваме съдебно решение, посочи той. Надявам се, че решението ще бъде постановено в името на народа, а не както това на Административния съд в София област

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
„Горски срещи“ на Градище тази неделя ще минат под мотото „Ротари твори!“
Пръскането срещу комари ще продължи, каза здравният министър Галя Кондева
Кампания за безплатни прегледи за ранно откриване на хронични белодробни заболявания предстои в Търговище
Партиите и коалициите в Търговище постигнаха съгласие за разпределението на местата в секционните комисии
Полицията задържа мъж от Завет за притежание на незаконно оръжие
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
„Горски срещи“ на Градище тази неделя ще минат под мотото „Ротари твори!“
Местен фокус
Започна обновяването на пешеходен участък от централната улица „Търговска” в Ямбол
В детайли
България няма никакво отношение към производството и преминаването на пейджърите, взривени в Ливан и Сирия, каза Димитър Главчев
Сфера
Пръскането срещу комари ще продължи, каза здравният министър Галя Кондева
Основна линия
Поемане на краткосрочен общински дълг от 324 хил. лева одобриха единодушно общинските съветници
Контекст
В залата за удостоверяване на машините за изборите ще има вече звук, каза служебният премиер Димитър Главчев
Сфера
Кампания за безплатни прегледи за ранно откриване на хронични белодробни заболявания предстои в Търговище
Сфера
Партиите и коалициите в Търговище постигнаха съгласие за разпределението на местата в секционните комисии
Основна линия
В Силистренско задържаха мъж, шофирал с над два промила алкохол
Основна линия
Летният туристически сезон в Девин е с над 25 процента повече нощувки на годишна база
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.