Начало В детайли Граждани се събраха на шествие по повод 9 септември, обявявайки датата за „най-черната“ в българската история
6920
България

Граждани се събраха на шествие по повод 9 септември, обявявайки датата за „най-черната“ в българската история

Граждани се събраха на шествие в София по повод на 80-годишнината от преврата на 9 септември 1944 г., обявявайки тази дата за „най-черната“ в българската история.Присъстващите, координирали се в социалните мрежи, носят плакати с надписи „80 г. лъжи, пропаганда, забрава! Ние помним!“ и „Никога повече 9 септември“.

| 09 Септември 2024, 19:27 ч.
Граждани се събраха на шествие по повод 9 септември, обявявайки датата за „най-черната“ в българската история
Граждани се събраха на шествие по повод 9 септември, обявявайки датата за „най-черната“ в българската история
Снимка © Иван Лазаров / БТА

Граждани се събраха на шествие в София по повод на 80-годишнината от преврата на 9 септември 1944 г., обявявайки тази дата за „най-черната“ в българската история. Присъстващите, координирали се в социалните мрежи, носят плакати с надписи „80 г. лъжи, пропаганда, забрава! Ние помним!“ и „Никога повече 9 септември“. 

В Ямбол на 20 септември ще бъде открит новоизграден скейт парк. Събитието ще е съпроводено с шоу от 17:30 часа. Ще има демонстрации на екстремно каране с участието на едни от най-добрите у нас майстори на ролери, кънки, специални велосипеди, скутери, тротинетки, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Предвидени са и награди за най-добър трик. За настроението ще се погрижи диджей Снаки – Силвия Иванова. Част от парка ще бъде изрисуван от Паола Делфин от Мексико, Сара Йейтс от Великобритания, позната с творческия псевдоним Fauna Graphic, както и художниците от Super G Team – Даниел Дубаров и Николай Димитров.

Паркът е на терен от 1206 кв. м до бившата бонбонена фабрика в града, който беше запустял от години. Проектът е на стойност близо 633 хил. лева. Половината от тях бяха осигурени от спортното министерство по национална програма, а останалите &

Тържествена сесия на Общинския съвет в Каспичан се състоя в зала 105 на Народно читалище "Пробуда - 1928". Сесията беше по повод 60-годишнината от обявяването на Каспичан за град.

След като в залата прозвучаха химните на Република България и на Европейския съюз, приветствия отправиха председателят на Общинския съвет Тодор Тодоров, кметът на община Каспичан Златин Ценков и официални гости от украинските град Болград и село Криничное.

Тодор Тодоров заяви пред общинските съветници, кметовете на села от община Каспичан и официалните гости: "Днес е паметен ден за всички жители на град Каспичан. Преди 60 години тук, в землището на село Каспичан, започна строежът на първата жп линия в България - място, което и до днес е символ на новото време, на човешкия прогрес. За кратко време Каспичан се превръща във възлова гара, расте и населеното място, заселват се нови хора и в 1964 г.

Ако българите бяха изправени пред хипотетичен избор, 49,9% биха избрали България да е част от демократичния свят, т.е. от Европейския съюз, НАТО и пр., 25,5% не могат да определят коя алтернатива предпочитат, а едва 17,1% биха избрали друг тип интеграционни общности около Русия и Китай. Останалите се затрудняват да отговорят, показва проучване на „Галъп интернешънъл болкан“, публикувано на сайта на социологическата агенция.

Изследването е осъществено между 28 август и 5 септември т.г. сред 802-ма души по метода „лице в лице“ с таблети. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Максималното стандартно отклонение е ±3.5% при 50-процентните дялове. 1% от извадката е равен на около 54 хиляди души.

Данните показват, че при най-младите убеждението, че мястото на България е в ЕС и НАТО, достига до над 70%, докато п

Фалшиви маркови стоки за близо 1,8 милиона лева бяха иззети от складово помещение във Варна, съобщиха днес от полицията в крайморския град. Намерени са дрехи, шапки, чанти, портмонета, колани, обувки, чехли, чорапи, бански костюми, парфюми. Стоките са с поставени световноизвестни търговски марки, но хората в склада не са представили документи за произхода им.

Полицаите са установили, че търговската дейност е реализирана чрез социална мрежа, а купувачите са получавали пратките си с куриерска фирма.

При акцията в склада са иззети и телефонни апарати, компютри и принтери. За 24 часа е задържан организаторът на дейността – 35-годишен варненец, криминално проявен. Образуваното досъдебно производство по случая е под надзора на Районната прокуратура в града. Икономическа полиция продължава разследването, като ще бъде направена оценка на паричните потоци от и към съпричаст

Стремим се да направим всичко възможно по-публично и по-добро, така че да има по-голямо доверие към гласуването с машини. Това каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров.

Мундров и служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е определен и за координатор на организационно-техническата подготовка на изборите от страна на правителството, дадоха съвместен брифинг преди срещата на шестимата служебни министри, ръководещи отговорните ведомства за организационно-техническата подготовка на изборите, с Централната избирателна комисия (ЦИК).

По думите на Мундров се полагат усилия за изграждане на по-голямо доверие към изборния процес във връзка с машинното гласуване.

Ниската избирателна активност се дължи, освен на други фактори и на известни колебания на избирателите в прозрачността на изборния процес, каза Росен Карадим

Сборният пункт бе пред Паметника на Червената армия в София, чиито централни фигури от композицията бяха демонтирани. 

„Истините за режима трябва да бъдат изучавани в училище, за да пазим паметта на избитите без съд и присъда“, каза участник в демонстрацията. 

Шествието ще поеме по бул. "Васил Левски" към Мемориала на жертвите на комунизма пред Националния дворец на културата, където ще се почете паметта на жертвите. Събитието се очаква да приключи около 21:30 часа. 

Организатори на шествието са Асоциация "Памет за Утре", Съюз на репресираните от комунизма в България "Памет", Сдружение "Историческа памет", Гражданско сдружение БОЕЦ, Клуб на потомците на офицерския корпус на Царство България "Един завет", Съюз на офицерите от резерва "Атлантик" (СОРА), Сдружение "Освобождение" и други формални и неформални организации, се посочва в страницата на събитието във Фейсбук. 

 

В активния туристически сезон наблюдавахме изключително динамичен трафик, всички контролно-пропускателни пунктове (КПП) работеха в пълен обем, нямаше служители, които да почиват. Това заяви служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков по време на изслушване в парламента относно затрудненията при преминаването на границите ни с Гърция, Турция и Румъния.

Той посочи, че през активния туристически сезон е въвеждан и облекчен режим на проверка. 

Вътрешният министър посочи, че са направили всичко, което е зависело от МВР, така че да облекчат трафика, но инфраструктурата не може да поеме този огромен брой от тежкотоварни и леки автомобили в активния туристически сезон. Той посочи, че много граждани са пътували за Република Турция и после са се връщали, и това е създало изключително голямо затруднение на границите. 

При настоящата инфраструктура ня

Интензивен е трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) "Видин" и "Кардам" на границата с Румъния на изход за товарни и леки автомобили, съобщиха от Главна дирекция "Гранична полиция" на МВР на сайта си.

От "Гранична полиция" препоръчват да се използват алтернативни маршрути. Те припомнят, че на ГКПП ``Оряхово`` от 9 септември поради ниското ниво на река Дунав фериботната платформа преустанови работа.

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП "Русе", шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП "Силистра", ГКПП "Кардам", ГКПП "Дуранкулак", ГКПП "Кайнарджа" и ГКПП "Крушари". Последните два са с работно време от 8:00 до 20:00 часа всеки ден, през тях не с

Област Търговище е на 19-о място в страната по средна брутна работна заплата за второто тримесечие на годината. Данните на Териториалното статистическо бюро – Североизток показват, че средната брутна месечна работна заплата за април в региона е била 1659 лв., за май - 1838 лв., а за юни - 1709 лева. 

През периода средната месечна брутна работна заплата в областта нараства спрямо първото тримесечие на годината със 7,1 на сто до 1735 лева спрямо средното възнаграждение за страната - 2296 лева. Главният експерт Боян Бончев от отдел "Статистически изследвания" на ведомството, конкретизира, че икономическите дейности, в които е регистрирано най-голямо увеличение, са "Финансови и застрахователни дейности" и "Култура, спорт и развлечения", а най-голямо намаление има в дейност "Производство и разпределение на електрическа и топлинна енергия и на газообразни горива".

В

Аз лично съм малко разочарована, защото очаквах някои от по-ресурсните ресори да получи България. Това заяви пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова, която коментира предложения ресор за българския еврокомисар Екатерина Захариева – стартъпи, изследвания и иновации. 

„Искам да пожелая много успех на Екатерина Захариева. Изпитът пред Европейския парламент и съответните комисии никак няма да бъде лесен“, посочи Йотова.  

„Не поста прави човека, а човекът прави поста. Разчитам, че тя ще има много добри взаимоотношения със своя румънски колега, която очевидно ще бъде шапката над българския ресор, както и с поне трима-четирима еврокомисари, в чиито ресори има съприкосновение с портфолиото, което получи България“, каза още вицепрезидентът. 

Илияна Йотова посочи, че се е надявала страната ни да получи ресор регионална и к

Състезателките от пернишкия боксов клуб Миньор Антонина Борисова и Виктория Павлова спечелиха златни медали в категориите си на Държавното лично-отборно първенство за младежи и девойки в Плевен. Това съобщи треньорът им Далия Райчева.

Шампионатът започна на 17 септември и ще приключи утре. Развоят ще определи крайното класиране в отборното първенство за тази година.

Клуб Миньор е представен от Борисова в категория до 57 килограма и от Павлова в тегловата категория до 54 килограма във възрастовата група девойки до 18 години. 

"Виктория Павлова изигра две срещи, като и двете бяха с отказване на противничките от Сливен и Русе в първи рунд", допълни наставника Райчева.

Антонина Борисова направи тежък мач срещу боксьорката от Първенец.

"Имаха сериозен сблъсък, в който нашето момиче победи противничката си с 5:0 съдийски гласа“, коментира още тр

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В България не са внасяни, изнасяни или произвеждани комуникационни устройства, отговарящи на взривените в Ливан и Сирия, съобщи ДАНС
В резултат на проверките, извършени от Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС), съвместно с Националната агенция по приходите (НАП), Министерството на вътрешните ...
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Гърция
На границата с Румъния трафикът на гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Никопол" и ``Кардам`` е интензивен на изход за товарни автомобили. Трафикът на изход за леки автом ...
Кандидатстване за изграждане на нова пречиствателна станция за отпадъчни води ще обсъди Общинският съвет в Черноочене
Осем точки ще разгледа на днешното си заседание Общинският съвет (ОбС) в Черноочене, а една от тях е даване на съгласие за кандидатстване на Община Черноочене пред ПУДООС (Предприя ...
С тържествена сесия Общинският съвет отбеляза 60-годишнината от обявяването на Каспичан за град
Тържествена сесия на Общинския съвет в Каспичан се състоя в зала 105 на Народно читалище "Пробуда - 1928". Сесията беше по повод 60-годишнината от обявяването на Каспичан за град. ...
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган напусна централата на партията
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган напусна централата на партията. Той се обърна към чакащите го журналисти с думите: "Дайте ми време да се адаптирам. Ще ви отделя време".&nb ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Парламентът обсъжда законопроект за изменение на Закона за държавния бюджет за 2024 г. във връзка с промени в списъка с общински проекти
Парламентът обсъжда на първо четене законопроект за изменение на Закона за държавния бюджет за 2024 г. Точката беше включена в дневния ред в началото на заседанието.  Заместни ...
Възрастна жена от Балчик е станала жертва на телефонна измама
Възрастна жена от Балчик е станала жертва на телефонна измама. За това съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР - Добрич. Оттам допълват, че е установена самоличностт ...
В България не са внасяни, изнасяни или произвеждани комуникационни устройства, отговарящи на взривените в Ливан и Сирия, съобщи ДАНС
В резултат на проверките, извършени от Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС), съвместно с Националната агенция по приходите (НАП), Министерството на вътрешните ...
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Гърция
На границата с Румъния трафикът на гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Никопол" и ``Кардам`` е интензивен на изход за товарни автомобили. Трафикът на изход за леки автом ...
Кандидатстване за изграждане на нова пречиствателна станция за отпадъчни води ще обсъди Общинският съвет в Черноочене
Осем точки ще разгледа на днешното си заседание Общинският съвет (ОбС) в Черноочене, а една от тях е даване на съгласие за кандидатстване на Община Черноочене пред ПУДООС (Предприя ...
Тикер в 09:29 ч.
Парламентът обсъжда на първо четене законопроект за изменение на Закона за държа ...
Начало В детайли
6920
България

Граждани се събраха на шествие по повод 9 септември, обявявайки датата за „най-черната“ в българската история

Граждани се събраха на шествие в София по повод на 80-годишнината от преврата на 9 септември 1944 г., обявявайки тази дата за „най-черната“ в българската история.Присъстващите, координирали се в социалните мрежи, носят плакати с надписи „80 г. лъжи, пропаганда, забрава! Ние помним!“ и „Никога повече 9 септември“.

| 09 Септември 2024, 19:27 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Граждани се събраха на шествие по повод 9 септември, обявявайки датата за „най-черната“ в българската история
Граждани се събраха на шествие по повод 9 септември, обявявайки датата за „най-черната“ в българската история
Снимка © Иван Лазаров / БТА

Граждани се събраха на шествие в София по повод на 80-годишнината от преврата на 9 септември 1944 г., обявявайки тази дата за „най-черната“ в българската история. Присъстващите, координирали се в социалните мрежи, носят плакати с надписи „80 г. лъжи, пропаганда, забрава! Ние помним!“ и „Никога повече 9 септември“. 

В Ямбол на 20 септември ще бъде открит новоизграден скейт парк. Събитието ще е съпроводено с шоу от 17:30 часа. Ще има демонстрации на екстремно каране с участието на едни от най-добрите у нас майстори на ролери, кънки, специални велосипеди, скутери, тротинетки, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Предвидени са и награди за най-добър трик. За настроението ще се погрижи диджей Снаки – Силвия Иванова. Част от парка ще бъде изрисуван от Паола Делфин от Мексико, Сара Йейтс от Великобритания, позната с творческия псевдоним Fauna Graphic, както и художниците от Super G Team – Даниел Дубаров и Николай Димитров.

Паркът е на терен от 1206 кв. м до бившата бонбонена фабрика в града, който беше запустял от години. Проектът е на стойност близо 633 хил. лева. Половината от тях бяха осигурени от спортното министерство по национална програма, а останалите &

Тържествена сесия на Общинския съвет в Каспичан се състоя в зала 105 на Народно читалище "Пробуда - 1928". Сесията беше по повод 60-годишнината от обявяването на Каспичан за град.

След като в залата прозвучаха химните на Република България и на Европейския съюз, приветствия отправиха председателят на Общинския съвет Тодор Тодоров, кметът на община Каспичан Златин Ценков и официални гости от украинските град Болград и село Криничное.

Тодор Тодоров заяви пред общинските съветници, кметовете на села от община Каспичан и официалните гости: "Днес е паметен ден за всички жители на град Каспичан. Преди 60 години тук, в землището на село Каспичан, започна строежът на първата жп линия в България - място, което и до днес е символ на новото време, на човешкия прогрес. За кратко време Каспичан се превръща във възлова гара, расте и населеното място, заселват се нови хора и в 1964 г.

Ако българите бяха изправени пред хипотетичен избор, 49,9% биха избрали България да е част от демократичния свят, т.е. от Европейския съюз, НАТО и пр., 25,5% не могат да определят коя алтернатива предпочитат, а едва 17,1% биха избрали друг тип интеграционни общности около Русия и Китай. Останалите се затрудняват да отговорят, показва проучване на „Галъп интернешънъл болкан“, публикувано на сайта на социологическата агенция.

Изследването е осъществено между 28 август и 5 септември т.г. сред 802-ма души по метода „лице в лице“ с таблети. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Максималното стандартно отклонение е ±3.5% при 50-процентните дялове. 1% от извадката е равен на около 54 хиляди души.

Данните показват, че при най-младите убеждението, че мястото на България е в ЕС и НАТО, достига до над 70%, докато п

Фалшиви маркови стоки за близо 1,8 милиона лева бяха иззети от складово помещение във Варна, съобщиха днес от полицията в крайморския град. Намерени са дрехи, шапки, чанти, портмонета, колани, обувки, чехли, чорапи, бански костюми, парфюми. Стоките са с поставени световноизвестни търговски марки, но хората в склада не са представили документи за произхода им.

Полицаите са установили, че търговската дейност е реализирана чрез социална мрежа, а купувачите са получавали пратките си с куриерска фирма.

При акцията в склада са иззети и телефонни апарати, компютри и принтери. За 24 часа е задържан организаторът на дейността – 35-годишен варненец, криминално проявен. Образуваното досъдебно производство по случая е под надзора на Районната прокуратура в града. Икономическа полиция продължава разследването, като ще бъде направена оценка на паричните потоци от и към съпричаст

Стремим се да направим всичко възможно по-публично и по-добро, така че да има по-голямо доверие към гласуването с машини. Това каза служебният министър на електронното управление Валентин Мундров.

Мундров и служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е определен и за координатор на организационно-техническата подготовка на изборите от страна на правителството, дадоха съвместен брифинг преди срещата на шестимата служебни министри, ръководещи отговорните ведомства за организационно-техническата подготовка на изборите, с Централната избирателна комисия (ЦИК).

По думите на Мундров се полагат усилия за изграждане на по-голямо доверие към изборния процес във връзка с машинното гласуване.

Ниската избирателна активност се дължи, освен на други фактори и на известни колебания на избирателите в прозрачността на изборния процес, каза Росен Карадим

Сборният пункт бе пред Паметника на Червената армия в София, чиито централни фигури от композицията бяха демонтирани. 

„Истините за режима трябва да бъдат изучавани в училище, за да пазим паметта на избитите без съд и присъда“, каза участник в демонстрацията. 

Шествието ще поеме по бул. "Васил Левски" към Мемориала на жертвите на комунизма пред Националния дворец на културата, където ще се почете паметта на жертвите. Събитието се очаква да приключи около 21:30 часа. 

Организатори на шествието са Асоциация "Памет за Утре", Съюз на репресираните от комунизма в България "Памет", Сдружение "Историческа памет", Гражданско сдружение БОЕЦ, Клуб на потомците на офицерския корпус на Царство България "Един завет", Съюз на офицерите от резерва "Атлантик" (СОРА), Сдружение "Освобождение" и други формални и неформални организации, се посочва в страницата на събитието във Фейсбук. 

 

В активния туристически сезон наблюдавахме изключително динамичен трафик, всички контролно-пропускателни пунктове (КПП) работеха в пълен обем, нямаше служители, които да почиват. Това заяви служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков по време на изслушване в парламента относно затрудненията при преминаването на границите ни с Гърция, Турция и Румъния.

Той посочи, че през активния туристически сезон е въвеждан и облекчен режим на проверка. 

Вътрешният министър посочи, че са направили всичко, което е зависело от МВР, така че да облекчат трафика, но инфраструктурата не може да поеме този огромен брой от тежкотоварни и леки автомобили в активния туристически сезон. Той посочи, че много граждани са пътували за Република Турция и после са се връщали, и това е създало изключително голямо затруднение на границите. 

При настоящата инфраструктура ня

Интензивен е трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) "Видин" и "Кардам" на границата с Румъния на изход за товарни и леки автомобили, съобщиха от Главна дирекция "Гранична полиция" на МВР на сайта си.

От "Гранична полиция" препоръчват да се използват алтернативни маршрути. Те припомнят, че на ГКПП ``Оряхово`` от 9 септември поради ниското ниво на река Дунав фериботната платформа преустанови работа.

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП "Русе", шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП "Силистра", ГКПП "Кардам", ГКПП "Дуранкулак", ГКПП "Кайнарджа" и ГКПП "Крушари". Последните два са с работно време от 8:00 до 20:00 часа всеки ден, през тях не с

Област Търговище е на 19-о място в страната по средна брутна работна заплата за второто тримесечие на годината. Данните на Териториалното статистическо бюро – Североизток показват, че средната брутна месечна работна заплата за април в региона е била 1659 лв., за май - 1838 лв., а за юни - 1709 лева. 

През периода средната месечна брутна работна заплата в областта нараства спрямо първото тримесечие на годината със 7,1 на сто до 1735 лева спрямо средното възнаграждение за страната - 2296 лева. Главният експерт Боян Бончев от отдел "Статистически изследвания" на ведомството, конкретизира, че икономическите дейности, в които е регистрирано най-голямо увеличение, са "Финансови и застрахователни дейности" и "Култура, спорт и развлечения", а най-голямо намаление има в дейност "Производство и разпределение на електрическа и топлинна енергия и на газообразни горива".

В

Аз лично съм малко разочарована, защото очаквах някои от по-ресурсните ресори да получи България. Това заяви пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова, която коментира предложения ресор за българския еврокомисар Екатерина Захариева – стартъпи, изследвания и иновации. 

„Искам да пожелая много успех на Екатерина Захариева. Изпитът пред Европейския парламент и съответните комисии никак няма да бъде лесен“, посочи Йотова.  

„Не поста прави човека, а човекът прави поста. Разчитам, че тя ще има много добри взаимоотношения със своя румънски колега, която очевидно ще бъде шапката над българския ресор, както и с поне трима-четирима еврокомисари, в чиито ресори има съприкосновение с портфолиото, което получи България“, каза още вицепрезидентът. 

Илияна Йотова посочи, че се е надявала страната ни да получи ресор регионална и к

Състезателките от пернишкия боксов клуб Миньор Антонина Борисова и Виктория Павлова спечелиха златни медали в категориите си на Държавното лично-отборно първенство за младежи и девойки в Плевен. Това съобщи треньорът им Далия Райчева.

Шампионатът започна на 17 септември и ще приключи утре. Развоят ще определи крайното класиране в отборното първенство за тази година.

Клуб Миньор е представен от Борисова в категория до 57 килограма и от Павлова в тегловата категория до 54 килограма във възрастовата група девойки до 18 години. 

"Виктория Павлова изигра две срещи, като и двете бяха с отказване на противничките от Сливен и Русе в първи рунд", допълни наставника Райчева.

Антонина Борисова направи тежък мач срещу боксьорката от Първенец.

"Имаха сериозен сблъсък, в който нашето момиче победи противничката си с 5:0 съдийски гласа“, коментира още тр

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
В България не са внасяни, изнасяни или произвеждани комуникационни устройства, отговарящи на взривените в Ливан и Сирия, съобщи ДАНС
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Гърция
Кандидатстване за изграждане на нова пречиствателна станция за отпадъчни води ще обсъди Общинският съвет в Черноочене
С тържествена сесия Общинският съвет отбеляза 60-годишнината от обявяването на Каспичан за град
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган напусна централата на партията
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Парламентът обсъжда законопроект за изменение на Закона за държавния бюджет за 2024 г. във връзка с промени в списъка с общински проекти
Основна линия
Възрастна жена от Балчик е станала жертва на телефонна измама
В детайли
В България не са внасяни, изнасяни или произвеждани комуникационни устройства, отговарящи на взривените в Ливан и Сирия, съобщи ДАНС
В детайли
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Гърция
В детайли
Кандидатстване за изграждане на нова пречиствателна станция за отпадъчни води ще обсъди Общинският съвет в Черноочене
Основна линия
Общинският съвет в Ново село обсъжда отчета за изпълнението на бюджета за 2023 г.
Сфера
Трима души са загинали, а 26 са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие
Местен фокус
Общинският съвет в Каолиново ще обсъжда актуализиране на бюджета и на инвестиционната програма за 2024 г.
Контекст
Общинските съветници в Болярово ще разгледат предложение за поемане на краткосрочен общински дълг
Местен фокус
Общинският съвет в Созопол се събира на тринадесетото си редовно заседание
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.