Начало В детайли Язовирите в Пернишко са пълни с над 60 процента вода, каза организаторът на Хидротехнически район – Перник Павел Черийски
5723
България

Язовирите в Пернишко са пълни с над 60 процента вода, каза организаторът на Хидротехнически район – Перник Павел Черийски

„Напоителни системи“ стопанисва седем броя язовири на територията на Пернишка област.Това съобщи Павел Черийски – организатор на Хидротехнически район-Перник по време на заседание Областния съвет за намаляване на риска от бедствия.

| 10 Септември 2024, 11:33 ч.
Язовирите в Пернишко са пълни с над 60 процента вода, каза организаторът на Хидротехнически район – Перник Павел Черийски
Язовирите в Пернишко са пълни с над 60 процента вода, каза организаторът на Хидротехнически район – Перник Павел Черийски
Снимка © БТА

„Напоителни системи“ стопанисва седем броя язовири на територията на Пернишка област. Това съобщи Павел Черийски – организатор на Хидротехнически район-Перник по време на заседание Областния съвет за намаляване на риска от бедствия.

За нови опити за телефонни измами сигнализират от Областната дирекция на МВР - Добрич. Само снощи са били регистрирани четири опита в Балчик, Добрич и Каварна, допълват от полицията. Измамниците се представят за служители на комуналните дружества, като казват, че трябва да отстраняват аварии, след което следват и заплахи към хората. Но сценариите се менят според случая, така че хората трябва да са бдителни, предупреждават от полицията.  

От ОД на МВР - Добрич препоръчва на възрастните хора, които са потенциални потърпевши, да потърсят обратна връзка с роднините си или направо да звъннат на телефон 112, след като получат съмнително обаждане. Сред препоръките са и да не дават пари и да не правят парични преводи на напълно непознати хора. Важно е да се посочи и, че полицията не иска пари за залавяне на телефонни измамници.  

През месец юли на територията на о

Остават броени дни до началото на Втория регионален конгрес - изложение на Международната пътна федерация "Европа и Централна Азия" и 17-ата Национална конференция по транспортна инфраструктура "Future Roads: Innovate, Invest, Achieve Zero", съобщиха от Международен панаир Пловдив, където ще се проведе събитието. От 24 до 27 септември са предвидени презентации, дискусии по актуални теми и срещи за установяване на контакти в областта на мобилността и инфраструктурата. Участие ще вземат уствърдени учени, експерти и бизнес организации, които ще представят на присъстващите модерни решения по важните и критични въпроси, свързани с транспорта, пътищата и безопасността по тях. 

Паралелно с деловия форум ще се проведе изложение, което ще покаже най-добрите иновативни компании в световен мащаб. Към момента участие са заявили лидери в пътното строителство, за специализирани софтуерн

Хора в неравностойно положение ще покажат умения и талант на фестивал в поповското село Медовина. Деветото издание на форума, на който среща си дават хора с увреждания от Североизточна България, ще бъде утре, 19 септември, съобщи секретарят на народно читалище „Иван Иванов-1891“ и организатор на събитието Йорданка Николова. 

Всяка година лотого на фестивала е „Да подарим мечта“, сега той ще премине под мотото „Заедно можем повече“. 

По думите на Николова, целта на фестивала е да приобщава хората в неравностойно положение в обществото. Традиционно културната институция и потребители от дома в село Медовина работят в сътрудничество, обясни секретарят. Хората с увреждания се включват в читалищните прояви, имат изяви и извън населеното място. Тъкмо заради това се роди идеята за организирането на фестивала, спомня си Николова. Ощ

Трафикът на товарни автомобили в района на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Дунав мост" при Русе е интензивен. Опашката от камиони стига до кръговото кръстовище на булевард "България", . Основната част от тях изчакват в рамките на буферния паркинг. 

От граничния пункт уточниха, че през летния сезон организацията е била такава, за да се гарантира преминаването на интензивния трафик на леки автомобили през моста. След началото на учебната година в северната ни съседка на 9 септември обаче повече коли минават през съоръжението единствено през почивните дни. Затова сега се цели пропускане на повече камиони. 

През последното денонощие през моста в двете посоки са преминали общо 2320 товарни автомобила. 936 камиона са влезли в България, а 1384 са излезли. 

Припомняме, че на 10 юли започна основният ремонт на българския участък от Дунав мост

Паспортизацията на дърветата по троянската улица „Любен Каравелов“ е установила, че повече от половината дървета трябва да бъдат премахнати, съобщи пред журналисти кметът на Троян Донка Михайлова.

Припомняме, че полемика в града предизвика намерението на общинската управа да премахне общо 139 големи дървета, като част от проект за цялостна реконструкция на централната улица „Любен Каравелов“. Дърветата са от видовете кестен, явор, ясен и каталпа, и най-вече на емблематичните за улицата липи. Намерението на Общината е те да бъдат заменени с 16-17 годишни дръвчета от вида полски клен (Acer Campestre).

В рамките на проекта са планирани реконструкция на 820 м. от улицата, полагане на нова настилка, тротоари и бордюри, поставяне на нови LED улични осветителни тела, изграждане на подземна тръбна мрежа и други.

След представяне на проекта пред общ

По думите на Черийски в момента язовирите в региона са пълни с над 60 процента вода, което е сравнително голям обем за това време на годината. 

„Имаме 190 километра коригирани речни участъци и дерета. В момента почистваме река „Арката“ в Радомир, както и главните отводнителни канали в селата Владимир и Долна Диканя. Със съдействието на община Трън се почиства и река Ерма“, заяви експертът. 

Той очерта два основни проблема свързани свързани с хидротехнически съоръжения на територията на община Радомир, за които многократно е сигнализирано чрез писма до компетентните институции. „В местността Арбанаси дигата е изнесена от няколко години. Част от земеделските земи са отнесени и точно там минава новият колектор за канализацията на Радомир и един водопровод. При високи води има опасност тези две съоръжения да се скъсат. Другият проблемен участък е под село Борнарево, където има един приток, идващ от Радомир. Там също дигите и пътят са разбити и влизаме в земеделски земи“, добави той.  

Народното събрание разисква проект на решение за освобождаване на Антон Славчев от комисиите за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконното имущество. Проекторешението за освобождаването на Славчев от двете комисии като член и като изпълняващ функциите на председател е внесено от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ).

Мотивите към проекта на решение представи народният представител Лена Бориславова от ПП-ДБ. Освобождаването на г-н Славчев представлява своеобразен тест за тази зала, кой е готов да намали влиянието на г-н Делян Пеевски в поне една от институциите, които са превзети и са политически мотивирани и не изпълняват функциите си по закон, заяви Бориславова. Сред мотивите тя открои системно неизпълнение на служебните задължения и липса на прозрачност в дейността и на двете комисии, председателствани от Славчев.

Ня

За пръв път от създаваното си през 2008 година общинската фирма „Стройкомерс“ ЕООД в Минерални бани е на печалба. Днес на заседание на Общинския съвет трябва да бъде обсъден и гласуван отчетът на дружеството за миналата 2023 година, който показва чист приход от близо 16 000 лева, съобщи преди сесията председателят на органа на местното самоуправление Мехмед Лятиф.

Фирмата стопанисва обществената къпалня в курорта, която бе основно обновена по европейски проект за  363 574 евро по програмата Интеррег Гърция – България и към който общината добави и собствено финансиране за почти 100 000 лева. Създаденият за ползвателите комфорт и доказаната обществена полезност на банята с лечебна минерална вода доведоха до скок на посещенията, а оттам и на приходите, поясни Лятиф. Проверка това лято установи увеличаването на туристи не само от България, но и от чужбина.

По предложение на парламентарната група на „Възраждане“ депутатите ще обсъдят като първа точка днес проект за решение за задължаване на Министерския съвет да изготви доклад във връзка с изпълнението на решения на Народното събрание свързани с бъдещето на комплекса „Марица-изток“.

Преди това депутатите гласуваха предложения дневен ред, който предвиждаше проекторешението да бъде обсъдено утре, като точка втора от дневния ред. Предложението на „Възраждане“ точката да стане първа в дневния ред за днес бе подкрепено със 133 гласа „за“, двама гласуваха –„против“ и 34- ма с „въздържал се“. Депутатите гласуваха още отпадане от дневния ред на предложения като първа точка за днес законопроект за изменение и допълнение на Закона за насърчаване на инвестициите със 181 гласа „за“, един – „п

Върховният административен съд (ВАС) ще се произнесе в срок по три дела, образувани по жалби на политическа партия (ПП) ДПС срещу решения на ЦИК. Две от делата бяха разгледани от един съдебен състав, а третото - от друг.

Жалбите са подадени от адвокат Георги Атанасов, упълномощен от Джевдет Чакъров и представляващ ПП ДПС. По делата днес се явиха отново двамата адвокати Александър Ангелов и Страхил Панов, упълномощени от Делян Пеевски. Те поискаха оттегляне на жалбите или да бъде постановено, че решенията на ЦИК са правилни.

Първото дело е срещу решението на ЦИК, с което оставя без разглеждане заявления от ДПС относно участието и неучастието в коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“.

Второто дело е срещу решението на ЦИК, с което регистрира коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“ за участие в изборите з

Намирам се в Йемен, където ще се опитам да стигна до българите от кораба „Галакси лийдър“ (Galaxy Leader) - капитанът Любомир Чанев и старши помощник-капитанът Данаил Веселинов, написа евродепутатът от ДПС/"Обнови Европа" Елена Йончева на своята фейсбук страница.

Тя посочва, че двамата български моряци, заедно с екипажа на плавателния съд, са при хутите от 19 ноември 2023 година. 

"Целта е да стигна от град Сана до пристанищния град Ходейда на Червено море, където е корабът с българите", пише Йончева. 

„Това е хуманитарна мисия, с логистичната подкрепа и на ООН, за да се видя с Любомир и Данаил, и да разбера повече за ситуацията. От десет месеца техните семейства не са ги виждали и са изключително разтревожени. До този момент нито един европейски политик не е успял да се срещне с тях, както и с екипажа, в който са и трима граждани на ЕС

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Общинските съветници в Болярово ще разгледат предложение за поемане на краткосрочен общински дълг
Общинският съвет в Болярово на днешното си заседание ще разгледа предложение за поемане на краткосрочен общински дълг в размер на 324 000 лв. от фонд ФЛАГ, със срок на изплащане ед ...
Една от големите ни болки е продължаващата липса на Национална педиатрична болница, каза проф. Иван Литвиненко от БПА
Една от големите ни болки е продължаващата липса на Национална педиатрична болница, каза председателят на Управителния съвет на Българската педиатрична асоциация (БПА) проф. Иван ...
Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част
Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част (НГвЧ), съобщиха от Министерството на отбраната. Заповедта е на командира на военното формирование, като 1 ...
Силистра бе част от Национално шахматно турне "Асеневци"
Десетки деца от основните училища в Силистра участваха в открит урок по шахмат. Събитието се състоя в сградата на общинската администрация и бе част от националното шахматно турне ...
Парламентарната комисия по културата и медиите не прие на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти
Парламентарната комисия по културата и медиите не прие на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти. На днешното заседание „За“ гласуваха двама ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Парламентът обсъжда законопроект за изменение на Закона за държавния бюджет за 2024 г. във връзка с промени в списъка с общински проекти
Парламентът обсъжда на първо четене законопроект за изменение на Закона за държавния бюджет за 2024 г. Точката беше включена в дневния ред в началото на заседанието.  Заместни ...
Възрастна жена от Балчик е станала жертва на телефонна измама
Възрастна жена от Балчик е станала жертва на телефонна измама. За това съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР - Добрич. Оттам допълват, че е установена самоличностт ...
В България не са внасяни, изнасяни или произвеждани комуникационни устройства, отговарящи на взривените в Ливан и Сирия, съобщи ДАНС
В резултат на проверките, извършени от Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС), съвместно с Националната агенция по приходите (НАП), Министерството на вътрешните ...
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Гърция
На границата с Румъния трафикът на гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Никопол" и ``Кардам`` е интензивен на изход за товарни автомобили. Трафикът на изход за леки автом ...
Кандидатстване за изграждане на нова пречиствателна станция за отпадъчни води ще обсъди Общинският съвет в Черноочене
Осем точки ще разгледа на днешното си заседание Общинският съвет (ОбС) в Черноочене, а една от тях е даване на съгласие за кандидатстване на Община Черноочене пред ПУДООС (Предприя ...
Тикер в 09:41 ч.
Парламентът обсъжда на първо четене законопроект за изменение на Закона за държа ...
Начало В детайли
5723
България

Язовирите в Пернишко са пълни с над 60 процента вода, каза организаторът на Хидротехнически район – Перник Павел Черийски

„Напоителни системи“ стопанисва седем броя язовири на територията на Пернишка област.Това съобщи Павел Черийски – организатор на Хидротехнически район-Перник по време на заседание Областния съвет за намаляване на риска от бедствия.

| 10 Септември 2024, 11:33 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Язовирите в Пернишко са пълни с над 60 процента вода, каза организаторът на Хидротехнически район – Перник Павел Черийски
Язовирите в Пернишко са пълни с над 60 процента вода, каза организаторът на Хидротехнически район – Перник Павел Черийски
Снимка © БТА

„Напоителни системи“ стопанисва седем броя язовири на територията на Пернишка област. Това съобщи Павел Черийски – организатор на Хидротехнически район-Перник по време на заседание Областния съвет за намаляване на риска от бедствия.

За нови опити за телефонни измами сигнализират от Областната дирекция на МВР - Добрич. Само снощи са били регистрирани четири опита в Балчик, Добрич и Каварна, допълват от полицията. Измамниците се представят за служители на комуналните дружества, като казват, че трябва да отстраняват аварии, след което следват и заплахи към хората. Но сценариите се менят според случая, така че хората трябва да са бдителни, предупреждават от полицията.  

От ОД на МВР - Добрич препоръчва на възрастните хора, които са потенциални потърпевши, да потърсят обратна връзка с роднините си или направо да звъннат на телефон 112, след като получат съмнително обаждане. Сред препоръките са и да не дават пари и да не правят парични преводи на напълно непознати хора. Важно е да се посочи и, че полицията не иска пари за залавяне на телефонни измамници.  

През месец юли на територията на о

Остават броени дни до началото на Втория регионален конгрес - изложение на Международната пътна федерация "Европа и Централна Азия" и 17-ата Национална конференция по транспортна инфраструктура "Future Roads: Innovate, Invest, Achieve Zero", съобщиха от Международен панаир Пловдив, където ще се проведе събитието. От 24 до 27 септември са предвидени презентации, дискусии по актуални теми и срещи за установяване на контакти в областта на мобилността и инфраструктурата. Участие ще вземат уствърдени учени, експерти и бизнес организации, които ще представят на присъстващите модерни решения по важните и критични въпроси, свързани с транспорта, пътищата и безопасността по тях. 

Паралелно с деловия форум ще се проведе изложение, което ще покаже най-добрите иновативни компании в световен мащаб. Към момента участие са заявили лидери в пътното строителство, за специализирани софтуерн

Хора в неравностойно положение ще покажат умения и талант на фестивал в поповското село Медовина. Деветото издание на форума, на който среща си дават хора с увреждания от Североизточна България, ще бъде утре, 19 септември, съобщи секретарят на народно читалище „Иван Иванов-1891“ и организатор на събитието Йорданка Николова. 

Всяка година лотого на фестивала е „Да подарим мечта“, сега той ще премине под мотото „Заедно можем повече“. 

По думите на Николова, целта на фестивала е да приобщава хората в неравностойно положение в обществото. Традиционно културната институция и потребители от дома в село Медовина работят в сътрудничество, обясни секретарят. Хората с увреждания се включват в читалищните прояви, имат изяви и извън населеното място. Тъкмо заради това се роди идеята за организирането на фестивала, спомня си Николова. Ощ

Трафикът на товарни автомобили в района на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Дунав мост" при Русе е интензивен. Опашката от камиони стига до кръговото кръстовище на булевард "България", . Основната част от тях изчакват в рамките на буферния паркинг. 

От граничния пункт уточниха, че през летния сезон организацията е била такава, за да се гарантира преминаването на интензивния трафик на леки автомобили през моста. След началото на учебната година в северната ни съседка на 9 септември обаче повече коли минават през съоръжението единствено през почивните дни. Затова сега се цели пропускане на повече камиони. 

През последното денонощие през моста в двете посоки са преминали общо 2320 товарни автомобила. 936 камиона са влезли в България, а 1384 са излезли. 

Припомняме, че на 10 юли започна основният ремонт на българския участък от Дунав мост

Паспортизацията на дърветата по троянската улица „Любен Каравелов“ е установила, че повече от половината дървета трябва да бъдат премахнати, съобщи пред журналисти кметът на Троян Донка Михайлова.

Припомняме, че полемика в града предизвика намерението на общинската управа да премахне общо 139 големи дървета, като част от проект за цялостна реконструкция на централната улица „Любен Каравелов“. Дърветата са от видовете кестен, явор, ясен и каталпа, и най-вече на емблематичните за улицата липи. Намерението на Общината е те да бъдат заменени с 16-17 годишни дръвчета от вида полски клен (Acer Campestre).

В рамките на проекта са планирани реконструкция на 820 м. от улицата, полагане на нова настилка, тротоари и бордюри, поставяне на нови LED улични осветителни тела, изграждане на подземна тръбна мрежа и други.

След представяне на проекта пред общ

По думите на Черийски в момента язовирите в региона са пълни с над 60 процента вода, което е сравнително голям обем за това време на годината. 

„Имаме 190 километра коригирани речни участъци и дерета. В момента почистваме река „Арката“ в Радомир, както и главните отводнителни канали в селата Владимир и Долна Диканя. Със съдействието на община Трън се почиства и река Ерма“, заяви експертът. 

Той очерта два основни проблема свързани свързани с хидротехнически съоръжения на територията на община Радомир, за които многократно е сигнализирано чрез писма до компетентните институции. „В местността Арбанаси дигата е изнесена от няколко години. Част от земеделските земи са отнесени и точно там минава новият колектор за канализацията на Радомир и един водопровод. При високи води има опасност тези две съоръжения да се скъсат. Другият проблемен участък е под село Борнарево, където има един приток, идващ от Радомир. Там също дигите и пътят са разбити и влизаме в земеделски земи“, добави той.  

Народното събрание разисква проект на решение за освобождаване на Антон Славчев от комисиите за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконното имущество. Проекторешението за освобождаването на Славчев от двете комисии като член и като изпълняващ функциите на председател е внесено от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ).

Мотивите към проекта на решение представи народният представител Лена Бориславова от ПП-ДБ. Освобождаването на г-н Славчев представлява своеобразен тест за тази зала, кой е готов да намали влиянието на г-н Делян Пеевски в поне една от институциите, които са превзети и са политически мотивирани и не изпълняват функциите си по закон, заяви Бориславова. Сред мотивите тя открои системно неизпълнение на служебните задължения и липса на прозрачност в дейността и на двете комисии, председателствани от Славчев.

Ня

За пръв път от създаваното си през 2008 година общинската фирма „Стройкомерс“ ЕООД в Минерални бани е на печалба. Днес на заседание на Общинския съвет трябва да бъде обсъден и гласуван отчетът на дружеството за миналата 2023 година, който показва чист приход от близо 16 000 лева, съобщи преди сесията председателят на органа на местното самоуправление Мехмед Лятиф.

Фирмата стопанисва обществената къпалня в курорта, която бе основно обновена по европейски проект за  363 574 евро по програмата Интеррег Гърция – България и към който общината добави и собствено финансиране за почти 100 000 лева. Създаденият за ползвателите комфорт и доказаната обществена полезност на банята с лечебна минерална вода доведоха до скок на посещенията, а оттам и на приходите, поясни Лятиф. Проверка това лято установи увеличаването на туристи не само от България, но и от чужбина.

По предложение на парламентарната група на „Възраждане“ депутатите ще обсъдят като първа точка днес проект за решение за задължаване на Министерския съвет да изготви доклад във връзка с изпълнението на решения на Народното събрание свързани с бъдещето на комплекса „Марица-изток“.

Преди това депутатите гласуваха предложения дневен ред, който предвиждаше проекторешението да бъде обсъдено утре, като точка втора от дневния ред. Предложението на „Възраждане“ точката да стане първа в дневния ред за днес бе подкрепено със 133 гласа „за“, двама гласуваха –„против“ и 34- ма с „въздържал се“. Депутатите гласуваха още отпадане от дневния ред на предложения като първа точка за днес законопроект за изменение и допълнение на Закона за насърчаване на инвестициите със 181 гласа „за“, един – „п

Върховният административен съд (ВАС) ще се произнесе в срок по три дела, образувани по жалби на политическа партия (ПП) ДПС срещу решения на ЦИК. Две от делата бяха разгледани от един съдебен състав, а третото - от друг.

Жалбите са подадени от адвокат Георги Атанасов, упълномощен от Джевдет Чакъров и представляващ ПП ДПС. По делата днес се явиха отново двамата адвокати Александър Ангелов и Страхил Панов, упълномощени от Делян Пеевски. Те поискаха оттегляне на жалбите или да бъде постановено, че решенията на ЦИК са правилни.

Първото дело е срещу решението на ЦИК, с което оставя без разглеждане заявления от ДПС относно участието и неучастието в коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“.

Второто дело е срещу решението на ЦИК, с което регистрира коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“ за участие в изборите з

Намирам се в Йемен, където ще се опитам да стигна до българите от кораба „Галакси лийдър“ (Galaxy Leader) - капитанът Любомир Чанев и старши помощник-капитанът Данаил Веселинов, написа евродепутатът от ДПС/"Обнови Европа" Елена Йончева на своята фейсбук страница.

Тя посочва, че двамата български моряци, заедно с екипажа на плавателния съд, са при хутите от 19 ноември 2023 година. 

"Целта е да стигна от град Сана до пристанищния град Ходейда на Червено море, където е корабът с българите", пише Йончева. 

„Това е хуманитарна мисия, с логистичната подкрепа и на ООН, за да се видя с Любомир и Данаил, и да разбера повече за ситуацията. От десет месеца техните семейства не са ги виждали и са изключително разтревожени. До този момент нито един европейски политик не е успял да се срещне с тях, както и с екипажа, в който са и трима граждани на ЕС

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Общинските съветници в Болярово ще разгледат предложение за поемане на краткосрочен общински дълг
Една от големите ни болки е продължаващата липса на Национална педиатрична болница, каза проф. Иван Литвиненко от БПА
Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част
Силистра бе част от Национално шахматно турне "Асеневци"
Парламентарната комисия по културата и медиите не прие на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Парламентът обсъжда законопроект за изменение на Закона за държавния бюджет за 2024 г. във връзка с промени в списъка с общински проекти
Основна линия
Възрастна жена от Балчик е станала жертва на телефонна измама
В детайли
В България не са внасяни, изнасяни или произвеждани комуникационни устройства, отговарящи на взривените в Ливан и Сирия, съобщи ДАНС
В детайли
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Гърция
В детайли
Кандидатстване за изграждане на нова пречиствателна станция за отпадъчни води ще обсъди Общинският съвет в Черноочене
Основна линия
Общинският съвет в Ново село обсъжда отчета за изпълнението на бюджета за 2023 г.
Сфера
Трима души са загинали, а 26 са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие
Местен фокус
Общинският съвет в Каолиново ще обсъжда актуализиране на бюджета и на инвестиционната програма за 2024 г.
Контекст
Общинските съветници в Болярово ще разгледат предложение за поемане на краткосрочен общински дълг
Местен фокус
Общинският съвет в Созопол се събира на тринадесетото си редовно заседание
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.