Начало В детайли От началото на годината пожарникарите във Варненско са реагирали на повече от 3360 произшествия
6962
България

От началото на годината пожарникарите във Варненско са реагирали на повече от 3360 произшествия

Пожарите през настоящата година са с четири повече в сравнение със същия период на 2023 г., допълни Тотев. Той уточни, че произшествията през настоящото лято обаче са много по-сериозни и тежки. Преобладават пожарите в сухи треви, гори и отпадъци, които изискват много ресурс, техника и хора, обясни комисарят.По думите му основните причини за инцидентите са небрежност при боравене с открит огън, къси съединения или техническа неизправност.

| 10 Септември 2024, 12:26 ч.
От началото на годината пожарникарите във Варненско са реагирали на повече от 3360 произшествия
От началото на годината пожарникарите във Варненско са реагирали на повече от 3360 произшествия
Снимка © БТА

От началото на тази година пожарникарите във Варненска област са реагирали на повече от 3360 произшествия, съобщи началникът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в крайморския град старши комисар Тихомир Тотев и изрази задоволство, че служителите са се справили достойно със задачите си.

Облачно е времето в планините, на места има слаб вятър. Прогнозата е за валежи, така че хората трябва да се съобразяват и да внимават, да са подготвени за ниска видимост и да не предприемат много дълги преходи. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). 

От службата казаха още, че няма инциденти с туристи.

Според прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) над планините днес облачността ще бъде значителна. Следобед на места в централните дялове на Стара планина и масивите на Югозападна България ще превали слаб дъжд, по най-високите върхове на Рила и Пирин - слаб сняг. В ниските части ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, а по високите била и върхове той ще се ориентира от запад-северозапад и ще бъде до умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около

Депутатите задължиха Министерския съвет да изготви доклад за изпълнението на решенията на Народното събрание, свързани с бъдещето на комплекса „Марица-изток“, след гласувания, по предложение на „Възраждане“, проект на решение за задължаване на Министерския съвет да изготви Доклад във връзка с изпълнението на решения на Народното събрание, свързани с бъдещето на комплекса „Марица-изток”.

Решението бе подкрепено със 152 гласа „за“, нула – „против“ и три – „въздържал се“.

Така Министерският съвет е задължен да изготви и внесе в Народното събрание доклад за всички планирани, предприети и извършени действия по изпълнението на решения на парламента, свързани с бъдещето на комплекса „Марица-изток", в срок до десет дни от приемането на решението. 

Имаме уверението от печатницата на Българската народна банка (БНБ), че доставената от тях хартия отговоря на изискванията. Това заяви на брифинг Росица Матева, заместник-председател и говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК), която отговори на въпрос за доставяната хартия за машините за гласуване. 

„След промени в Изборния кодекс през декември 2022 г. е възложено на печатницата на Българската народна банка (БНБ) да доставя специализирана хартия, на която да поставя допълнителна защита, и която да се използва за гласуването на машини“, припомни тя. Росица Матева подчерта, че ЦИК е изискала и получила от „Сиела Норма“ като доставчик на машините, както и от „Смартматик“ като производител, изискванията за хартията, с която работят машините. Тези изисквания са изпратени незабавно на печатницата на БНБ, посочи тя. 

За да

Работи се по възстановяването на хидромелиоративната мрежа на страната, като към момента тече пълна инвентаризация на цялата инфраструктура на Напоителни системи, заяви в Кърджали министърът на земеделието и храните д-р Георги Тахов.

"За да тръгнем нещо да надграждаме, трябва да знаем къде се намираме, трябва да знаем каква е в момента реалната ситуация, да я остойностим и да тръгнем да надграждаме. На 90 процента сме готови с това нещо. Не случайно казах, че последните данни са от 1999 г. В момента осъвременяваме данните, защото програмата ни е доста амбициозна. Тя включва както реновиране на системите на Напоителни системи, така и изграждане на нови язовири", обясни пред журналисти министърът. Той допълни, че се изготвят количествено-стойностните сметки, които да бъдат заложени в бюджета за догодина.

"Това, което искаме да направим не е правено от много дълги години -

Засилено ще бъде полицейското присъствие по пътищата на Търговищка област утре. Акцията е във връзка с Деня без загиинали на пътя – 18 септември. Реализира се и в рамките на Дните на безопасността на пътя (16-22 септември), организирани от Европейската мрежа на службите на пътната полиция ROADPOL, информират от пресслужбата на Областната дирекция (ОД) на МВР в Търговище. 

През цялата седмица органите на реда ще осъществяват засилен контрол над водачите и пешеходците за спазване правилата за движение по пътищата, като проверките ще се осъществяват приоритетно в уязвими за пътния травматизъм места от републиканската пътна мрежа и уличната мрежа в населените места. Целта е осъществяване на превенция за ограничаване до минимум на предпоставките за тежки пътни инциденти, посочват от полицията. 

През цялото денонощие на 18 септември по пътищата на областта поли

Пожарите през настоящата година са с четири повече в сравнение със същия период на 2023 г., допълни Тотев. Той уточни, че произшествията през настоящото лято обаче са много по-сериозни и тежки. Преобладават пожарите в сухи треви, гори и отпадъци, които изискват много ресурс, техника и хора, обясни комисарят. По думите му основните причини за инцидентите са небрежност при боравене с открит огън, къси съединения или техническа неизправност. Тотев каза още, че от началото на годината при пожари в областта са загинали петима души, докато през миналата са били седем. Ранените са 18, при 40 за 2023 г. 

Като сериозен проблем пред борбата с огъня комисарят посочи безводието. Той припомни, че в региона вече има повече от 10 селища на воден режим и при възникване на инцидент в тях, се налага да бъде дислоцирана техника от Варна. Тотев уточни, че е постигнато споразумение с ВиК, служителите на водното дружество в малките населени места да реагират при нужда, да отварят кранове за допълнителни количества вода.

Комисарят допълни, че през последните години във Варна са изградени много нови хидранти и нивото на водоснабдяване е добро. Ситуацията в малките населени места обаче е много различна. Това е наложило да бъде направена карта на работещите хидранти в региона и при нужда колите да се пълнят от тях.

Техниката на службата през последните години бе обновена, каза още Тотев. По думите му се очаква от 1 януари 2025 г. екипите вече да станат по трима души. Той уточни, че през настоящото лято, за сметка на МВР, е била осигурена една специализирана кола за курортните комплекси край Варна. С нейна помощ са ликвидирани 34 произшествия.

Комисарят коментира още, че е много хубаво, че хората искат да помагат на пожарникарите, но би било добре да отиват на терен поне подходящо обути и облечени.

Нарушения с усвояване на евросредства в два животновъдни обекта са установени при специализирана операция на територията на област Сливен, съобщиха от пресцентъра на полицията. 

В обект за отглеждане на овце в община Котел и в обект за отглеждане на едър рогат добитък в Новозагорско проверяващите са установили по-малък брой животни от заявените за подпомагане от ДФЗ по директни плащания за стопанската година. Образувани са досъдебни производства. 

В специализираната акция са участвали служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“- Сливен, районните управления и участъци, служители на технически инспекторат при Областна дирекция държавен фонд "Земеделие"-Ямбол и Дирекция "Специализирани проверки и последващ контрол" при Държавен фонд "Земеделие"(ДФЗ)-София. 

Злоупотреби с европейски средства в животновъдни обекти в С

Община Девин обяви конкурс за графична рисунка – портрет на Христо Ботев, Васил Левски или Иван Вазов (по избор), съобщиха от общинската администрация. Конкурсът е по повод 112 г. от освобождението на Девин и Родопите.

В него могат да участват деца и ученици от 7 до 18 г., уточняват от общинската администрация. Наградите ще бъдат присъдени в три възрастови групи – от 7 до 10 г., от 11 до 14 г. и от 15 до 18 години. Графичните портрети трябва да бъдат с размери минимум А4 формат, а техниката е по избор – молив, туш, въглен или други материали. Отличените на 1-во, 2-ро и 3-то място във всяка категория ще получат награди. Творбите за конкурса се представят в сградата на общинската администрация до 3 октомври.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на церемония на 7 октомври, каза кметът на общината Здравко Иванов. Девин ще празнува на 8 октомври 112 г.

От Министерството на електронното управление (МЕУ) удължават срока за набиране на външни експерти за удостоверяване на машините за гласуване до 17:30 часа на 20 септември, съобщиха от министерството. От пресцентъра на МЕУ припомнят, че кандидатите могат да подават своите заявления по електронен път. 

Първоначално срокът за подаване на документи по процедурата беше до 17:30 часа на 17 септември.

Всички изисквания към кандидатите са посочени в Процедурата за реда и начина за привличане и избор от МЕУ на външни експерти за участие в процеса по удостоверяване на съответствието на техническите устройства за машинно гласуване, във връзка с чл. 213а, ал. 2 от Изборния кодекс, публикувана на интернет страницата на министерството.

На интернет страницата на МЕУ е публикуван и проекта на Методика за удостоверяване на съответствието на доставения тип техническо устройств

България и Франция отбелязаха 145 години дипломатически отношения между двете страни с коктейл във Резиденцията на Посолството на Франция в София. На събитието присъстваха вицепрезидентът на България Илияна Йотова, посланикът на Франция в България Жоел Мeйер, Лоик Ерве, зам.-председател на Сената на Франция и председател на групата за приятелство Франция-България, Оливие Кадик, сенатор на Франция, представляващ французите, живеещи в чужбина, кметът на София Васил Терзиев, български народни представители, политици и представители на бизнеса. 

„Позволете ми да ви поздравя с един чудесен празник 145 години от българо-френските дипломатически отношения. За нас българите тази дата е от особено значение и предизвиква особено вълнение. Като си спомним за началото на тези отношения, винаги помним началото на новата българска държава. За избавлението на един народ, който току

Общо 3371 нарушения са установени от Дирекция "Инспекция по труда" в Разград за първите осем месеца на годината, съобщи Йоана Монева – изпълняващ длъжността директор в Дирекция „Инспекция по труда – Разград“. Тя посочи, че 1235 нарушения са свързани с осъществяването на трудовите правоотношения. По осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд са установени 2136 нарушения. Установените нарушения по заплащането на труда са 49. През периода инспекторите по труда са установили 45 работещи без трудов договор. За периода са съставени 166 акта за установяване на административни нарушения. Издадените наказателни постановления са 160.  

За първите осем месеца от годината Дирекция „Инспекция по труда“ в Разград е извършила 686 проверки. Проверените предприятия от инспекторите по труда в област Разград са 563.  

Йоана Моне

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Общинският съвет в Ново село обсъжда отчета за изпълнението на бюджета за 2023 г.
Информация за изпълнението на решенията на Общинския съвет и приемане на отчета за касово изпълнение на бюджета на община Ново село за 2023 г. са две от деветте точки, които ще раз ...
Тринадесет работодатели участваха в трудова борса в Ловеч
Тринадесет работодатели участваха в обща трудова борса, която се състоя в Регионалния център за социална икономика в Ловеч. Това съобщи Ирина Митева, директор на Дирекция „Б ...
Три партии и една коалиция ще участват на частичните местни избори за кметове на варненските райони „Одесос“ и „Приморски“
Три партии и една коалиция са регистрирани за участие в частичните избори за кмет на районите „Одесос“ и „Приморски“ във Варна, които ще се проведат на 20 о ...
Без тежки инциденти и пътнотранспортни произшествия премина Денят без загинали на пътя, отчетоха от полицията в Перник
Специализирана полицейска акция се проведе на територията на цялата Пернишка област във връзка с 18 септември- Денят без загинали на пътя. Това съобщи Венцислав Алексов, говорител ...
Ръководството, начело с почетния председател Ахмед Доган, стартирахме консултациите за кандидат-депутатските листи по региони, каза Джевдет Чакъров
Днес ръководството, начело с почетния председател Ахмед Доган, стартирахме консултациите за листите на кандидат-депутатите по различните региони. Това каза пред журналисти председа ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В България не са внасяни, изнасяни или произвеждани комуникационни устройства, отговарящи на взривените в Ливан и Сирия, съобщи ДАНС
В резултат на проверките, извършени от Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС), съвместно с Националната агенция по приходите (НАП), Министерството на вътрешните ...
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Гърция
На границата с Румъния трафикът на гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Никопол" и ``Кардам`` е интензивен на изход за товарни автомобили. Трафикът на изход за леки автом ...
Кандидатстване за изграждане на нова пречиствателна станция за отпадъчни води ще обсъди Общинският съвет в Черноочене
Осем точки ще разгледа на днешното си заседание Общинският съвет (ОбС) в Черноочене, а една от тях е даване на съгласие за кандидатстване на Община Черноочене пред ПУДООС (Предприя ...
Общинският съвет в Ново село обсъжда отчета за изпълнението на бюджета за 2023 г.
Информация за изпълнението на решенията на Общинския съвет и приемане на отчета за касово изпълнение на бюджета на община Ново село за 2023 г. са две от деветте точки, които ще раз ...
Трима души са загинали, а 26 са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие
Трима души са загинали, а 26 са ранени при пътни инциденти в страната през изминалото денонощие, съобщиха на сайта си от Министерството на вътрешните работи (МВР). Тежките пътни пр ...
Тикер в 08:42 ч.
В резултат на проверките, извършени от Държавна агенция „Национална сигурн ...
Начало В детайли
6962
България

От началото на годината пожарникарите във Варненско са реагирали на повече от 3360 произшествия

Пожарите през настоящата година са с четири повече в сравнение със същия период на 2023 г., допълни Тотев. Той уточни, че произшествията през настоящото лято обаче са много по-сериозни и тежки. Преобладават пожарите в сухи треви, гори и отпадъци, които изискват много ресурс, техника и хора, обясни комисарят.По думите му основните причини за инцидентите са небрежност при боравене с открит огън, къси съединения или техническа неизправност.

| 10 Септември 2024, 12:26 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
От началото на годината пожарникарите във Варненско са реагирали на повече от 3360 произшествия
От началото на годината пожарникарите във Варненско са реагирали на повече от 3360 произшествия
Снимка © БТА

От началото на тази година пожарникарите във Варненска област са реагирали на повече от 3360 произшествия, съобщи началникът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в крайморския град старши комисар Тихомир Тотев и изрази задоволство, че служителите са се справили достойно със задачите си.

Облачно е времето в планините, на места има слаб вятър. Прогнозата е за валежи, така че хората трябва да се съобразяват и да внимават, да са подготвени за ниска видимост и да не предприемат много дълги преходи. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). 

От службата казаха още, че няма инциденти с туристи.

Според прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) над планините днес облачността ще бъде значителна. Следобед на места в централните дялове на Стара планина и масивите на Югозападна България ще превали слаб дъжд, по най-високите върхове на Рила и Пирин - слаб сняг. В ниските части ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, а по високите била и върхове той ще се ориентира от запад-северозапад и ще бъде до умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около

Депутатите задължиха Министерския съвет да изготви доклад за изпълнението на решенията на Народното събрание, свързани с бъдещето на комплекса „Марица-изток“, след гласувания, по предложение на „Възраждане“, проект на решение за задължаване на Министерския съвет да изготви Доклад във връзка с изпълнението на решения на Народното събрание, свързани с бъдещето на комплекса „Марица-изток”.

Решението бе подкрепено със 152 гласа „за“, нула – „против“ и три – „въздържал се“.

Така Министерският съвет е задължен да изготви и внесе в Народното събрание доклад за всички планирани, предприети и извършени действия по изпълнението на решения на парламента, свързани с бъдещето на комплекса „Марица-изток", в срок до десет дни от приемането на решението. 

Имаме уверението от печатницата на Българската народна банка (БНБ), че доставената от тях хартия отговоря на изискванията. Това заяви на брифинг Росица Матева, заместник-председател и говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК), която отговори на въпрос за доставяната хартия за машините за гласуване. 

„След промени в Изборния кодекс през декември 2022 г. е възложено на печатницата на Българската народна банка (БНБ) да доставя специализирана хартия, на която да поставя допълнителна защита, и която да се използва за гласуването на машини“, припомни тя. Росица Матева подчерта, че ЦИК е изискала и получила от „Сиела Норма“ като доставчик на машините, както и от „Смартматик“ като производител, изискванията за хартията, с която работят машините. Тези изисквания са изпратени незабавно на печатницата на БНБ, посочи тя. 

За да

Работи се по възстановяването на хидромелиоративната мрежа на страната, като към момента тече пълна инвентаризация на цялата инфраструктура на Напоителни системи, заяви в Кърджали министърът на земеделието и храните д-р Георги Тахов.

"За да тръгнем нещо да надграждаме, трябва да знаем къде се намираме, трябва да знаем каква е в момента реалната ситуация, да я остойностим и да тръгнем да надграждаме. На 90 процента сме готови с това нещо. Не случайно казах, че последните данни са от 1999 г. В момента осъвременяваме данните, защото програмата ни е доста амбициозна. Тя включва както реновиране на системите на Напоителни системи, така и изграждане на нови язовири", обясни пред журналисти министърът. Той допълни, че се изготвят количествено-стойностните сметки, които да бъдат заложени в бюджета за догодина.

"Това, което искаме да направим не е правено от много дълги години -

Засилено ще бъде полицейското присъствие по пътищата на Търговищка област утре. Акцията е във връзка с Деня без загиинали на пътя – 18 септември. Реализира се и в рамките на Дните на безопасността на пътя (16-22 септември), организирани от Европейската мрежа на службите на пътната полиция ROADPOL, информират от пресслужбата на Областната дирекция (ОД) на МВР в Търговище. 

През цялата седмица органите на реда ще осъществяват засилен контрол над водачите и пешеходците за спазване правилата за движение по пътищата, като проверките ще се осъществяват приоритетно в уязвими за пътния травматизъм места от републиканската пътна мрежа и уличната мрежа в населените места. Целта е осъществяване на превенция за ограничаване до минимум на предпоставките за тежки пътни инциденти, посочват от полицията. 

През цялото денонощие на 18 септември по пътищата на областта поли

Пожарите през настоящата година са с четири повече в сравнение със същия период на 2023 г., допълни Тотев. Той уточни, че произшествията през настоящото лято обаче са много по-сериозни и тежки. Преобладават пожарите в сухи треви, гори и отпадъци, които изискват много ресурс, техника и хора, обясни комисарят. По думите му основните причини за инцидентите са небрежност при боравене с открит огън, къси съединения или техническа неизправност. Тотев каза още, че от началото на годината при пожари в областта са загинали петима души, докато през миналата са били седем. Ранените са 18, при 40 за 2023 г. 

Като сериозен проблем пред борбата с огъня комисарят посочи безводието. Той припомни, че в региона вече има повече от 10 селища на воден режим и при възникване на инцидент в тях, се налага да бъде дислоцирана техника от Варна. Тотев уточни, че е постигнато споразумение с ВиК, служителите на водното дружество в малките населени места да реагират при нужда, да отварят кранове за допълнителни количества вода.

Комисарят допълни, че през последните години във Варна са изградени много нови хидранти и нивото на водоснабдяване е добро. Ситуацията в малките населени места обаче е много различна. Това е наложило да бъде направена карта на работещите хидранти в региона и при нужда колите да се пълнят от тях.

Техниката на службата през последните години бе обновена, каза още Тотев. По думите му се очаква от 1 януари 2025 г. екипите вече да станат по трима души. Той уточни, че през настоящото лято, за сметка на МВР, е била осигурена една специализирана кола за курортните комплекси край Варна. С нейна помощ са ликвидирани 34 произшествия.

Комисарят коментира още, че е много хубаво, че хората искат да помагат на пожарникарите, но би било добре да отиват на терен поне подходящо обути и облечени.

Нарушения с усвояване на евросредства в два животновъдни обекта са установени при специализирана операция на територията на област Сливен, съобщиха от пресцентъра на полицията. 

В обект за отглеждане на овце в община Котел и в обект за отглеждане на едър рогат добитък в Новозагорско проверяващите са установили по-малък брой животни от заявените за подпомагане от ДФЗ по директни плащания за стопанската година. Образувани са досъдебни производства. 

В специализираната акция са участвали служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“- Сливен, районните управления и участъци, служители на технически инспекторат при Областна дирекция държавен фонд "Земеделие"-Ямбол и Дирекция "Специализирани проверки и последващ контрол" при Държавен фонд "Земеделие"(ДФЗ)-София. 

Злоупотреби с европейски средства в животновъдни обекти в С

Община Девин обяви конкурс за графична рисунка – портрет на Христо Ботев, Васил Левски или Иван Вазов (по избор), съобщиха от общинската администрация. Конкурсът е по повод 112 г. от освобождението на Девин и Родопите.

В него могат да участват деца и ученици от 7 до 18 г., уточняват от общинската администрация. Наградите ще бъдат присъдени в три възрастови групи – от 7 до 10 г., от 11 до 14 г. и от 15 до 18 години. Графичните портрети трябва да бъдат с размери минимум А4 формат, а техниката е по избор – молив, туш, въглен или други материали. Отличените на 1-во, 2-ро и 3-то място във всяка категория ще получат награди. Творбите за конкурса се представят в сградата на общинската администрация до 3 октомври.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на церемония на 7 октомври, каза кметът на общината Здравко Иванов. Девин ще празнува на 8 октомври 112 г.

От Министерството на електронното управление (МЕУ) удължават срока за набиране на външни експерти за удостоверяване на машините за гласуване до 17:30 часа на 20 септември, съобщиха от министерството. От пресцентъра на МЕУ припомнят, че кандидатите могат да подават своите заявления по електронен път. 

Първоначално срокът за подаване на документи по процедурата беше до 17:30 часа на 17 септември.

Всички изисквания към кандидатите са посочени в Процедурата за реда и начина за привличане и избор от МЕУ на външни експерти за участие в процеса по удостоверяване на съответствието на техническите устройства за машинно гласуване, във връзка с чл. 213а, ал. 2 от Изборния кодекс, публикувана на интернет страницата на министерството.

На интернет страницата на МЕУ е публикуван и проекта на Методика за удостоверяване на съответствието на доставения тип техническо устройств

България и Франция отбелязаха 145 години дипломатически отношения между двете страни с коктейл във Резиденцията на Посолството на Франция в София. На събитието присъстваха вицепрезидентът на България Илияна Йотова, посланикът на Франция в България Жоел Мeйер, Лоик Ерве, зам.-председател на Сената на Франция и председател на групата за приятелство Франция-България, Оливие Кадик, сенатор на Франция, представляващ французите, живеещи в чужбина, кметът на София Васил Терзиев, български народни представители, политици и представители на бизнеса. 

„Позволете ми да ви поздравя с един чудесен празник 145 години от българо-френските дипломатически отношения. За нас българите тази дата е от особено значение и предизвиква особено вълнение. Като си спомним за началото на тези отношения, винаги помним началото на новата българска държава. За избавлението на един народ, който току

Общо 3371 нарушения са установени от Дирекция "Инспекция по труда" в Разград за първите осем месеца на годината, съобщи Йоана Монева – изпълняващ длъжността директор в Дирекция „Инспекция по труда – Разград“. Тя посочи, че 1235 нарушения са свързани с осъществяването на трудовите правоотношения. По осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд са установени 2136 нарушения. Установените нарушения по заплащането на труда са 49. През периода инспекторите по труда са установили 45 работещи без трудов договор. За периода са съставени 166 акта за установяване на административни нарушения. Издадените наказателни постановления са 160.  

За първите осем месеца от годината Дирекция „Инспекция по труда“ в Разград е извършила 686 проверки. Проверените предприятия от инспекторите по труда в област Разград са 563.  

Йоана Моне

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Общинският съвет в Ново село обсъжда отчета за изпълнението на бюджета за 2023 г.
Тринадесет работодатели участваха в трудова борса в Ловеч
Три партии и една коалиция ще участват на частичните местни избори за кметове на варненските райони „Одесос“ и „Приморски“
Без тежки инциденти и пътнотранспортни произшествия премина Денят без загинали на пътя, отчетоха от полицията в Перник
Ръководството, начело с почетния председател Ахмед Доган, стартирахме консултациите за кандидат-депутатските листи по региони, каза Джевдет Чакъров
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
В България не са внасяни, изнасяни или произвеждани комуникационни устройства, отговарящи на взривените в Ливан и Сирия, съобщи ДАНС
В детайли
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Гърция
В детайли
Кандидатстване за изграждане на нова пречиствателна станция за отпадъчни води ще обсъди Общинският съвет в Черноочене
Основна линия
Общинският съвет в Ново село обсъжда отчета за изпълнението на бюджета за 2023 г.
Сфера
Трима души са загинали, а 26 са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие
Местен фокус
Общинският съвет в Каолиново ще обсъжда актуализиране на бюджета и на инвестиционната програма за 2024 г.
Контекст
Общинските съветници в Болярово ще разгледат предложение за поемане на краткосрочен общински дълг
Местен фокус
Общинският съвет в Созопол се събира на тринадесетото си редовно заседание
Местен фокус
Общинските съветници в Руен ще разгледат отчета за изпълнението на бюджета и сметките за европейски средства за 2023 г.
Местен фокус
Публично ще бъдат изтеглени номерата на машините за гласуване, които ще преминат удостоверяване
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.