Начало В детайли Митничари откриха близо 60 000 къса цигари в лек автомобил на "Дунав мост" при Русе
7036
България

Митничари откриха близо 60 000 къса цигари в лек автомобил на "Дунав мост" при Русе

Митничари откриха близо 60 000 къса цигари в лек автомобил на ГКПП "Дунав мост" при Русе. Това съобщиха днес от митницата.Случаят е от почивните дни. Автомобилът, управляван от български шофьор, пътувал за Германия, когато бил спрян за проверка на граничния пункт. При огледа митничарите открили тютюневите изделия, скрити в тонколона, в облегалките на седалките и в други фабрични кухини на колата.

| 10 Септември 2024, 13:03 ч.
Митничари откриха близо 60 000 къса цигари в лек автомобил на
Митничари откриха близо 60 000 къса цигари в лек автомобил на "Дунав мост" при Русе
Снимка © Агенция "Митници"

Митничари откриха близо 60 000 къса цигари в лек автомобил на ГКПП "Дунав мост" при Русе. Това съобщиха днес от митницата. 

В Ямбол на 20 септември ще бъде открит новоизграден скейт парк. Събитието ще е съпроводено с шоу от 17:30 часа. Ще има демонстрации на екстремно каране с участието на едни от най-добрите у нас майстори на ролери, кънки, специални велосипеди, скутери, тротинетки, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Предвидени са и награди за най-добър трик. За настроението ще се погрижи диджей Снаки – Силвия Иванова. Част от парка ще бъде изрисуван от Паола Делфин от Мексико, Сара Йейтс от Великобритания, позната с творческия псевдоним Fauna Graphic, както и художниците от Super G Team – Даниел Дубаров и Николай Димитров.

Паркът е на терен от 1206 кв. м до бившата бонбонена фабрика в града, който беше запустял от години. Проектът е на стойност близо 633 хил. лева. Половината от тях бяха осигурени от спортното министерство по национална програма, а останалите &

В дарителската сметка, открита от община Болярово за подпомагане на пострадалите от юлските пожари семейства, набраните средства към днешна дата са 203 342 лева, съобщиха от общинската администрация. Разпределението на помощта ще стане с решение на местния Общински съвет.

Към настоящия момент 13 домакинства от община Болярово са подпомогнати по Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика, обявиха още от пограничната община. Разпределените средства са общо 32 500 лева.

Всички пострадали от пожарите в селата Воден и Крайново са получили еднократна помощ в максимален размер от 1578 лв. за покриване на инцидентно възникнали потребности. Помощ за обзавеждане в максималния размер от 2500 лв. са получили 10 семейства от село Воден и три - от село Крайново, допълниха от администрацията в Болярово. Отделно, Общинският съвет също гласува ф

Официалното откриване на демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ в стопанство "ДЕИВ-2007" в село Мало Конаре, област Пазарджик, ще се състои на 18 септември от 10:00 часа. Демо точката във фамилното стопанство на Десислава и Иван Кабурови е част от технологичната инфраструктура на ЕЦИХ АгроХъб.БГ, която се изгражда на територията на България по проекта с фокус прецизно земеделие AgroDigiRisе, съфинансиран от Програма "Научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация" 2021-2027 и Програма "Цифрова Европа" на Европейската комисия (ЕК). Събитието включва демонстрации на технологичните решения в стопанството, както и лекционни панели с практически съвети и технологии за прецизно земеделие и по-конкретно в зеленчукопроизводството, съобщиха от АгроХъб.БГ.

В откриването ще вземат участие експертите от дирекция "Развитие на селските

Възможно е новото ляво обединение да не получи мандат в област Плевен на предстоящите извънредни парламентарни избори на 27 октомври. Това коментира днес на пресконференция в Националния пресклуб на в Плевен Румен Петков, председател на партия АБВ. 

Причината, която беше посочена от Петков и от другия участник в пресконференцията – областният координатор на "Левицата" Иван Мандински, е липсата на диалог на местно ниво. Мандински обясни, че до момента от БСП в Плевен не са потърсени за разговори по повод предстоящото подреждане на листите с кандидати за народни представители. 

"До този момент в област Плевен не са водени разговори за обединени общи действия. Ние от "Левицата" многократно сме заявявали своите препоръки и предложения към националното ръководство на партията, но до този момент не виждаме необходимите стъпки за постигане на с

Днес на територията на община Габрово ще се извърши дезинфекция, дезинсекция и дератизация. Карантинният период на мероприятията е 24 часа, съобщават от Община Габрово.

Срещу кърлежи ще бъдат обработени озеленените площи, както и местата за масов отдих и разходки като паркове и градини. Комплекс от мерки и мероприятия за унищожаване на гризачите вредители (дератизация) ще бъде извършен спрямо 144 броя канални шахти, също и по бреговата ивица по поречието на реките Янтра и Синкевица. Дезинфекция ще бъде извършена и на откритите пясъчници и съоръжения на открити детски и фитнес площадки на територията на общината, посочват от местната администрация. 

Мероприятията по дезакаризация на тревните площи ще се извърши с бицида „Айкън 10 КС“, пиретроиден инсектицид, ефективен срещу кърлежи и бълхи и нискотоксичен за нецелеви организми, посочват от Община Габрово.

Случаят е от почивните дни. Автомобилът, управляван от български шофьор, пътувал за Германия, когато бил спрян за проверка на граничния пункт. При огледа митничарите открили тютюневите изделия, скрити в тонколона, в облегалките на седалките и в други фабрични кухини на колата. 

Шофьорът обяснил, че пренася 2979 кутии цигари за негови приятели в Германия. Тютюневите изделия са конфискувани, а на водача е съставен акт.

Проверката е част от съвместна операция на агенция "Митници", ГДБОП, "Гранична полиция" и НАП. 

Припомняме, че последният случай на открити цигари на "Дунав мост" при Русе е от края на предишния месец. Тогава при две проверки - на лек автомобил и микробус, русенските митничари откриха и конфискуваха общо 35 200 къса (1760 кутии) цигари.

Интензивен е трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) "Видин" и "Кардам" на границата с Румъния на изход за товарни и леки автомобили, съобщиха от Главна дирекция "Гранична полиция" на МВР на сайта си. 

От "Гранична полиция" препоръчват да се използват алтернативни маршрути. Те припомнят, че на ГКПП ``Оряхово`` от 9 септември поради ниското ниво на река Дунав фериботната платформа преустанови работа.

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП "Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към граничните пунктове "Силистра“, "Кардам“, "Дуранкулак“, "Кайнарджа“ и "Крушари“. Последните два са с работно време от 08:00

Директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе Дауд Ибрям и ръководителите на специализираните дирекции в екоинспекцията обсъдиха проблемите на управлението на отпадъците в сградата на Община Разград, съобщиха от пресцентъра на инспекцията. Конкретният повод е изградената Клетка 3 и инсталацията за предварително третиране на смесени битови отпадъци към Регионалното депо (РД) за неопасни отпадъци за общините Разград, Кубрат, Исперих, Завет, Самуил, Лозница и Цар Калоян.

Към момента капацитетът на двете клетки на РД - Разград е запълнен, като предстои въвеждане в експлоатация на новата клетка. В ход е и процедура за избор на оператор на сепариращата и компостираща инсталация. За инсталациите на РД-Разград е в сила ново Комплексно разрешително, с което е разрешен общ капацитет на депото 1 281 551 т., за сепариращата инсталация - 40 000 т. на година,

За пръв път от създаваното си през 2008 година общинската фирма „Стройкомерс“ ЕООД в Минерални бани е на печалба. Днес на заседание на Общинския съвет трябва да бъде обсъден и гласуван отчетът на дружеството за миналата 2023 година, който показва чист приход от близо 16 000 лева, съобщи преди сесията председателят на органа на местното самоуправление Мехмед Лятиф.

Фирмата стопанисва обществената къпалня в курорта, която бе основно обновена по европейски проект за  363 574 евро по програмата Интеррег Гърция – България и към който общината добави и собствено финансиране за почти 100 000 лева. Създаденият за ползвателите комфорт и доказаната обществена полезност на банята с лечебна минерална вода доведоха до скок на посещенията, а оттам и на приходите, поясни Лятиф. Проверка това лято установи увеличаването на туристи не само от България, но и от чужбина.

Мъж на 51 години от Балчик е задържан за убийството на баща си. Това съобщиха на сайта си от Апелативна прокуратура - Варна. Оттам допълват, че Окръжна прокуратура – Добрич ръководи досъдебно производство за извършено убийство в град Балчик.

Сигнал за случилото се е получен в късните часове на 14 септември. Жертва на тежкото криминално престъпление е 71-годишен жител на Балчик. Според установените към момента факти между него и семейството му от дълги години имало проблемни отношения. Възрастният мъж често употребявал алкохол и проявявал агресия към близките си.

Същото се случило и вечерта преди убийството, когато той проявил физическа и вербална агресия към съпругата си. Няколко часа по-късно, синът му, който е на 51 години, установил, че баща му продължава да пие при съседи. Между двамата възникнал конфликт, който ескалирал, и по-младият мъж нанесъл няколко удара

В Кюстендилско годината беше изключително тежка и за пчелите, и за пчеларите, каза в интервю Тихомир Стоицов, председател на Браншови пчеларски съюз "Пчела" - Кюстендил. По думите му основната причина за ниския добив на мед в региона са неблагоприятните метеорологични условия. Той посочи, че единственото положително нещо за пчеларите през годината е това, че пчелните семейства са успели рано да сменят зимните с пролетните пчели, което е довело до бързо развитие на семействата.

По думите му растенията са започнали да цъфтят с около месец по-рано от обичайното, а във времето, когато пчелите е трябвало да се развиват в овощната паша, семействата са били много силни, но времето не е позволило да я усвоят. След това в периода на акацията, която е първата стокова паша, времето е било дъждовно, което е предизвикало роево настроение в семействата.

"Колегите с по-малко семейства

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Общинските съветници в Болярово ще разгледат предложение за поемане на краткосрочен общински дълг
Общинският съвет в Болярово на днешното си заседание ще разгледа предложение за поемане на краткосрочен общински дълг в размер на 324 000 лв. от фонд ФЛАГ, със срок на изплащане ед ...
Една от големите ни болки е продължаващата липса на Национална педиатрична болница, каза проф. Иван Литвиненко от БПА
Една от големите ни болки е продължаващата липса на Национална педиатрична болница, каза председателят на Управителния съвет на Българската педиатрична асоциация (БПА) проф. Иван ...
Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част
Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част (НГвЧ), съобщиха от Министерството на отбраната. Заповедта е на командира на военното формирование, като 1 ...
Силистра бе част от Национално шахматно турне "Асеневци"
Десетки деца от основните училища в Силистра участваха в открит урок по шахмат. Събитието се състоя в сградата на общинската администрация и бе част от националното шахматно турне ...
Парламентарната комисия по културата и медиите не прие на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти
Парламентарната комисия по културата и медиите не прие на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти. На днешното заседание „За“ гласуваха двама ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В България не са внасяни, изнасяни или произвеждани комуникационни устройства, отговарящи на взривените в Ливан и Сирия, съобщи ДАНС
В резултат на проверките, извършени от Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС), съвместно с Националната агенция по приходите (НАП), Министерството на вътрешните ...
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Гърция
На границата с Румъния трафикът на гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Никопол" и ``Кардам`` е интензивен на изход за товарни автомобили. Трафикът на изход за леки автом ...
Кандидатстване за изграждане на нова пречиствателна станция за отпадъчни води ще обсъди Общинският съвет в Черноочене
Осем точки ще разгледа на днешното си заседание Общинският съвет (ОбС) в Черноочене, а една от тях е даване на съгласие за кандидатстване на Община Черноочене пред ПУДООС (Предприя ...
Общинският съвет в Ново село обсъжда отчета за изпълнението на бюджета за 2023 г.
Информация за изпълнението на решенията на Общинския съвет и приемане на отчета за касово изпълнение на бюджета на община Ново село за 2023 г. са две от деветте точки, които ще раз ...
Трима души са загинали, а 26 са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие
Трима души са загинали, а 26 са ранени при пътни инциденти в страната през изминалото денонощие, съобщиха на сайта си от Министерството на вътрешните работи (МВР). Тежките пътни пр ...
Тикер в 08:30 ч.
В резултат на проверките, извършени от Държавна агенция „Национална сигурн ...
Начало В детайли
7036
България

Митничари откриха близо 60 000 къса цигари в лек автомобил на "Дунав мост" при Русе

Митничари откриха близо 60 000 къса цигари в лек автомобил на ГКПП "Дунав мост" при Русе. Това съобщиха днес от митницата.Случаят е от почивните дни. Автомобилът, управляван от български шофьор, пътувал за Германия, когато бил спрян за проверка на граничния пункт. При огледа митничарите открили тютюневите изделия, скрити в тонколона, в облегалките на седалките и в други фабрични кухини на колата.

| 10 Септември 2024, 13:03 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Митничари откриха близо 60 000 къса цигари в лек автомобил на
Митничари откриха близо 60 000 къса цигари в лек автомобил на "Дунав мост" при Русе
Снимка © Агенция "Митници"

Митничари откриха близо 60 000 къса цигари в лек автомобил на ГКПП "Дунав мост" при Русе. Това съобщиха днес от митницата. 

В Ямбол на 20 септември ще бъде открит новоизграден скейт парк. Събитието ще е съпроводено с шоу от 17:30 часа. Ще има демонстрации на екстремно каране с участието на едни от най-добрите у нас майстори на ролери, кънки, специални велосипеди, скутери, тротинетки, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Предвидени са и награди за най-добър трик. За настроението ще се погрижи диджей Снаки – Силвия Иванова. Част от парка ще бъде изрисуван от Паола Делфин от Мексико, Сара Йейтс от Великобритания, позната с творческия псевдоним Fauna Graphic, както и художниците от Super G Team – Даниел Дубаров и Николай Димитров.

Паркът е на терен от 1206 кв. м до бившата бонбонена фабрика в града, който беше запустял от години. Проектът е на стойност близо 633 хил. лева. Половината от тях бяха осигурени от спортното министерство по национална програма, а останалите &

В дарителската сметка, открита от община Болярово за подпомагане на пострадалите от юлските пожари семейства, набраните средства към днешна дата са 203 342 лева, съобщиха от общинската администрация. Разпределението на помощта ще стане с решение на местния Общински съвет.

Към настоящия момент 13 домакинства от община Болярово са подпомогнати по Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика, обявиха още от пограничната община. Разпределените средства са общо 32 500 лева.

Всички пострадали от пожарите в селата Воден и Крайново са получили еднократна помощ в максимален размер от 1578 лв. за покриване на инцидентно възникнали потребности. Помощ за обзавеждане в максималния размер от 2500 лв. са получили 10 семейства от село Воден и три - от село Крайново, допълниха от администрацията в Болярово. Отделно, Общинският съвет също гласува ф

Официалното откриване на демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ в стопанство "ДЕИВ-2007" в село Мало Конаре, област Пазарджик, ще се състои на 18 септември от 10:00 часа. Демо точката във фамилното стопанство на Десислава и Иван Кабурови е част от технологичната инфраструктура на ЕЦИХ АгроХъб.БГ, която се изгражда на територията на България по проекта с фокус прецизно земеделие AgroDigiRisе, съфинансиран от Програма "Научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация" 2021-2027 и Програма "Цифрова Европа" на Европейската комисия (ЕК). Събитието включва демонстрации на технологичните решения в стопанството, както и лекционни панели с практически съвети и технологии за прецизно земеделие и по-конкретно в зеленчукопроизводството, съобщиха от АгроХъб.БГ.

В откриването ще вземат участие експертите от дирекция "Развитие на селските

Възможно е новото ляво обединение да не получи мандат в област Плевен на предстоящите извънредни парламентарни избори на 27 октомври. Това коментира днес на пресконференция в Националния пресклуб на в Плевен Румен Петков, председател на партия АБВ. 

Причината, която беше посочена от Петков и от другия участник в пресконференцията – областният координатор на "Левицата" Иван Мандински, е липсата на диалог на местно ниво. Мандински обясни, че до момента от БСП в Плевен не са потърсени за разговори по повод предстоящото подреждане на листите с кандидати за народни представители. 

"До този момент в област Плевен не са водени разговори за обединени общи действия. Ние от "Левицата" многократно сме заявявали своите препоръки и предложения към националното ръководство на партията, но до този момент не виждаме необходимите стъпки за постигане на с

Днес на територията на община Габрово ще се извърши дезинфекция, дезинсекция и дератизация. Карантинният период на мероприятията е 24 часа, съобщават от Община Габрово.

Срещу кърлежи ще бъдат обработени озеленените площи, както и местата за масов отдих и разходки като паркове и градини. Комплекс от мерки и мероприятия за унищожаване на гризачите вредители (дератизация) ще бъде извършен спрямо 144 броя канални шахти, също и по бреговата ивица по поречието на реките Янтра и Синкевица. Дезинфекция ще бъде извършена и на откритите пясъчници и съоръжения на открити детски и фитнес площадки на територията на общината, посочват от местната администрация. 

Мероприятията по дезакаризация на тревните площи ще се извърши с бицида „Айкън 10 КС“, пиретроиден инсектицид, ефективен срещу кърлежи и бълхи и нискотоксичен за нецелеви организми, посочват от Община Габрово.

Случаят е от почивните дни. Автомобилът, управляван от български шофьор, пътувал за Германия, когато бил спрян за проверка на граничния пункт. При огледа митничарите открили тютюневите изделия, скрити в тонколона, в облегалките на седалките и в други фабрични кухини на колата. 

Шофьорът обяснил, че пренася 2979 кутии цигари за негови приятели в Германия. Тютюневите изделия са конфискувани, а на водача е съставен акт.

Проверката е част от съвместна операция на агенция "Митници", ГДБОП, "Гранична полиция" и НАП. 

Припомняме, че последният случай на открити цигари на "Дунав мост" при Русе е от края на предишния месец. Тогава при две проверки - на лек автомобил и микробус, русенските митничари откриха и конфискуваха общо 35 200 къса (1760 кутии) цигари.

Интензивен е трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) "Видин" и "Кардам" на границата с Румъния на изход за товарни и леки автомобили, съобщиха от Главна дирекция "Гранична полиция" на МВР на сайта си. 

От "Гранична полиция" препоръчват да се използват алтернативни маршрути. Те припомнят, че на ГКПП ``Оряхово`` от 9 септември поради ниското ниво на река Дунав фериботната платформа преустанови работа.

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП "Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към граничните пунктове "Силистра“, "Кардам“, "Дуранкулак“, "Кайнарджа“ и "Крушари“. Последните два са с работно време от 08:00

Директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе Дауд Ибрям и ръководителите на специализираните дирекции в екоинспекцията обсъдиха проблемите на управлението на отпадъците в сградата на Община Разград, съобщиха от пресцентъра на инспекцията. Конкретният повод е изградената Клетка 3 и инсталацията за предварително третиране на смесени битови отпадъци към Регионалното депо (РД) за неопасни отпадъци за общините Разград, Кубрат, Исперих, Завет, Самуил, Лозница и Цар Калоян.

Към момента капацитетът на двете клетки на РД - Разград е запълнен, като предстои въвеждане в експлоатация на новата клетка. В ход е и процедура за избор на оператор на сепариращата и компостираща инсталация. За инсталациите на РД-Разград е в сила ново Комплексно разрешително, с което е разрешен общ капацитет на депото 1 281 551 т., за сепариращата инсталация - 40 000 т. на година,

За пръв път от създаваното си през 2008 година общинската фирма „Стройкомерс“ ЕООД в Минерални бани е на печалба. Днес на заседание на Общинския съвет трябва да бъде обсъден и гласуван отчетът на дружеството за миналата 2023 година, който показва чист приход от близо 16 000 лева, съобщи преди сесията председателят на органа на местното самоуправление Мехмед Лятиф.

Фирмата стопанисва обществената къпалня в курорта, която бе основно обновена по европейски проект за  363 574 евро по програмата Интеррег Гърция – България и към който общината добави и собствено финансиране за почти 100 000 лева. Създаденият за ползвателите комфорт и доказаната обществена полезност на банята с лечебна минерална вода доведоха до скок на посещенията, а оттам и на приходите, поясни Лятиф. Проверка това лято установи увеличаването на туристи не само от България, но и от чужбина.

Мъж на 51 години от Балчик е задържан за убийството на баща си. Това съобщиха на сайта си от Апелативна прокуратура - Варна. Оттам допълват, че Окръжна прокуратура – Добрич ръководи досъдебно производство за извършено убийство в град Балчик.

Сигнал за случилото се е получен в късните часове на 14 септември. Жертва на тежкото криминално престъпление е 71-годишен жител на Балчик. Според установените към момента факти между него и семейството му от дълги години имало проблемни отношения. Възрастният мъж често употребявал алкохол и проявявал агресия към близките си.

Същото се случило и вечерта преди убийството, когато той проявил физическа и вербална агресия към съпругата си. Няколко часа по-късно, синът му, който е на 51 години, установил, че баща му продължава да пие при съседи. Между двамата възникнал конфликт, който ескалирал, и по-младият мъж нанесъл няколко удара

В Кюстендилско годината беше изключително тежка и за пчелите, и за пчеларите, каза в интервю Тихомир Стоицов, председател на Браншови пчеларски съюз "Пчела" - Кюстендил. По думите му основната причина за ниския добив на мед в региона са неблагоприятните метеорологични условия. Той посочи, че единственото положително нещо за пчеларите през годината е това, че пчелните семейства са успели рано да сменят зимните с пролетните пчели, което е довело до бързо развитие на семействата.

По думите му растенията са започнали да цъфтят с около месец по-рано от обичайното, а във времето, когато пчелите е трябвало да се развиват в овощната паша, семействата са били много силни, но времето не е позволило да я усвоят. След това в периода на акацията, която е първата стокова паша, времето е било дъждовно, което е предизвикало роево настроение в семействата.

"Колегите с по-малко семейства

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Общинските съветници в Болярово ще разгледат предложение за поемане на краткосрочен общински дълг
Една от големите ни болки е продължаващата липса на Национална педиатрична болница, каза проф. Иван Литвиненко от БПА
Конкурс за 118 вакантни длъжности обявиха от Националната гвардейска част
Силистра бе част от Национално шахматно турне "Асеневци"
Парламентарната комисия по културата и медиите не прие на първо четене законопроекта за регистрация на чуждестранните агенти
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
В България не са внасяни, изнасяни или произвеждани комуникационни устройства, отговарящи на взривените в Ливан и Сирия, съобщи ДАНС
В детайли
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Гърция
В детайли
Кандидатстване за изграждане на нова пречиствателна станция за отпадъчни води ще обсъди Общинският съвет в Черноочене
Основна линия
Общинският съвет в Ново село обсъжда отчета за изпълнението на бюджета за 2023 г.
Сфера
Трима души са загинали, а 26 са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие
Местен фокус
Общинският съвет в Каолиново ще обсъжда актуализиране на бюджета и на инвестиционната програма за 2024 г.
Контекст
Общинските съветници в Болярово ще разгледат предложение за поемане на краткосрочен общински дълг
Местен фокус
Общинският съвет в Созопол се събира на тринадесетото си редовно заседание
Местен фокус
Общинските съветници в Руен ще разгледат отчета за изпълнението на бюджета и сметките за европейски средства за 2023 г.
Местен фокус
Публично ще бъдат изтеглени номерата на машините за гласуване, които ще преминат удостоверяване
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.