Начало В детайли Според д-р Кевин Карол хора могат да бъдат заличавани от списъка "Магнитски"
7057
България

Според д-р Кевин Карол хора могат да бъдат заличавани от списъка "Магнитски"

Случва се, рядко, трудно е, но може да се направи.Така отговори д-р Кевин Карол на въпрос от журналисти дали хора могат да бъдат заличавани от списъка „Магнитски“.

| 10 Септември 2024, 14:13 ч.
Според д-р Кевин Карол хора могат да бъдат заличавани от списъка
Според д-р Кевин Карол хора могат да бъдат заличавани от списъка "Магнитски"
Снимка © БТА

Случва се, рядко, трудно е, но може да се направи. Така отговори д-р Кевин Карол на въпрос от журналисти дали хора могат да бъдат заличавани от списъка „Магнитски“. Д-р Карол е партньор в офисите на Hughes Hubbard & Reed във Вашингтон и Ню Йорк. Той също е специализиран съветник относно правилата и законодателството, свързани с CFIUS (Комитет по чуждестранните инвестиции в САЩ), FIRRMA, OFAC (Служба за контрол на чуждестранните активи), FARA (Закон за регистрация на чуждестранните агенти), FCPA (Закон за чуждестранните корупционни практики), FMS (Чуждестранни военни продажби), FISA (Закон за наблюдение на чуждестранното разузнаване). 

Общинският съвет в Болярово на днешното си заседание ще разгледа предложение за поемане на краткосрочен общински дълг в размер на 324 000 лв. от фонд ФЛАГ, със срок на изплащане една година. В предварителния дневен ред са включени десет точки, става известно от публикуваните материали за предстоящата сесия на сайта на общинската администрация.

Средствата от заема ще са за подготовка на проект за разкриване на шест нови социални услуги „Резидентна грижа за пълнолетни лица с интелектуални затруднения“ и Център за специализирана подкрепа за лица с увреждания и техните семейства“. За целта се очаква финансиране от над 9,1 млн. лева по Механизма за възстановяване и устойчивост, се посочва още в докладната записка от кмета Христо Христов.

На заседанието си съветниците ще разгледат и молби за отпускане на еднократни помощи на жители на общината – за лече

Двама души са загинали, а 28 са пострадали при 24 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от МВР на своя уебсайт.

В София е регистрирана една тежка катастрофа и 22 леки произшествия. Пострадал е един човек.

От началото на септември при 353 тежки пътнотранспортни произшествия в страната са загинали 20 души, а 467 са ранени. Жертвите на пътя от началото на годината са 318, а пострадалите са 6431 души. Регистрираните тежки катастрофи от началото на годината са 5117.

Работна среща за водоснабдяването на община Трявна инициира областният управител Мария Башева във връзка с искане на кмета на общината за осигуряване на финансов ресурс за актуализация на съществуващите проекти и довършване строителството на язовир „Нейковци“ и Пречиствателната станция за питейни води (ПСПВ). Това съобщиха от Областна администрация – Габрово. Целта на срещата е била да се обсъдят краткосрочни и дългосрочни мерки, насочени към подобряване на водоснабдяването на община Трявна и да се предприемат конкретни действия за реализирането им.

Като краткосрочна и наложителна мярка, е разгледана възможността за подмяна на довеждащ водопровод Гръбчево – Трявна, за което вече са предвидени 29 000 лева от държавния бюджет за изготвяне на технически проект. Приоритетно ще се търсят пари за изпълнението му, тъй като загубите по водопровода са значителни,

Административният съд във Враца отхвърли жалбата на кмета на мездренското село Крета Васил Дацев и остави в сила решението на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Мездра, с което предсрочно са прекратени правомощията му, казаха от съдебната институция. Съдът е установил, че кметът не е прехвърлил собствеността си върху две търговски дружества – ЕООД и продължава да е едноличен техен собственик, назначил е само други управители. Не е представил и доказателства за прекратяване на дейността на тези дружества, каквото е другото изискване на закона. 

Решението не е окончателно, подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в седемдневен срок от съобщаването на страните, казаха още от Административния съд във Враца.

Васил Дацев каза, че ще обжалва решението.

След местните избори през есента на 2023 г. Васил Дацев беше избран за кмет на първи тур

Подобен език е изключително недопустим, особено в контекста на кандидатурата на Република Северна Македония (РСМ) за член на ЕС. Така коментира в парламента Иван Иванов от „БСП за България“ телевизионно интервю на вицепремиера и министър на транспорта на РСМ Александър Николоски, в което той критикува липсата на знамето на РСМ в българското президентство при посещението миналата седмица на държавния глава Гордана Силяновска-Давкова.

Според депутата подобно говорене по никакъв начин не допринася за подобряване на добросъседските отношения. Напротив, подобен изказ „може да ги взриви тотално, защото България направи всичко възможно да се намери правилният път за македонската държава да стане член на ЕС, включително и договора за добросъседство между двете страни и не се изпълнява от тях", каза Иванов. Мисля, че Министерството на външните работи (МВнР) трябва да и

Карол беше лектор на конференция на тема „Транснационални инвестиции в един променящ се свят: санкции, скрининг и разрешаване на спорове“, която се проведе днес в София. 

Д-р Карол допълни, че обикновено такива хора трябва да предоставят доста информация на правителството на САЩ за дейностите им, които са привлекли подозрения. По думите му няма как да бъдат заличени само някои от точките в обвинението - трябва да бъдат или всички, или никои. „Смятам, че е всичко или нищо. Ще трябва да сътрудничат напълно на правителството на САЩ“, каза още д-р Карол.

На друг въпрос за българската политика и работата на нашите специални служби относно прането на пари, той посочи, че всяка държава има проблеми с прането на пари.

Пред медиите д-р Реми Гербей, също лектор на конференцията, каза, че според него трябва да се променят много неща в българското арбитражно право, но най-вече прозрачността по време на процесите. Той е партньор в Hughes Hubbard и има огромен опит в представляването на клиенти в международни бизнес спорове в различни региони, включително Северна Америка, Европа, Африка, Близкия изток и бившия Съветски съюз. Участвал е в арбитражни производства съгласно всички основни арбитражни правила. „Можем да направим повече, особено в арбитражите, които включват държавата и чуждестранни инвеститори. Работим в тази посока колективно, като арбитражна общност, но има още какво да се направи“, коментира той.

Гербей допълни, че друго нещо, което България може да подобри, е начинът, по който се справя със защитата при тези арбитражи. Адвокатът обясни, че обикновено България работи с адвокати и адвокатски кантори и, че това е правилно, но по този начин правните разходи могат да бъдат много високи и в крайна сметка данъкоплатците трябва да ги платят.

Личен състав и военна техника от Въоръжените сили на Република Полша ще преминат по републиканската пътна инфраструктура на 18 септември 2024 г. от гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Видин" през София до ГКПП "Кулата" във връзка с участието им в учението на НАТО „Ramstein Flag - 24“. Автоколоната ще премине обратно по същия маршрут на 15 октомври 2024 г. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.

Полски военнослужещи с техника ще транспортират материални ресурси на 19 септември 2024 г. от ГКПП "Видин" до ГКПП „Капитан Андреево“. Обратното им придвижване по републиканската пътна инфраструктура ще бъде на 23 септември 2024 г.

Автоколоните ще бъдат ескортирани от екипи на служба „Военна полиция“.

Министерството на отбраната съобщава периодично за подобни придвижвания на военнослужещи или техника. 

Фалшиви маркови стоки за близо 1,8 милиона лева бяха иззети от складово помещение във Варна, съобщиха днес от полицията в крайморския град. Намерени са дрехи, шапки, чанти, портмонета, колани, обувки, чехли, чорапи, бански костюми, парфюми. Стоките са с поставени световноизвестни търговски марки, но хората в склада не са представили документи за произхода им.

Полицаите са установили, че търговската дейност е реализирана чрез социална мрежа, а купувачите са получавали пратките си с куриерска фирма.

При акцията в склада са иззети и телефонни апарати, компютри и принтери. За 24 часа е задържан организаторът на дейността – 35-годишен варненец, криминално проявен. Образуваното досъдебно производство по случая е под надзора на Районната прокуратура в града. Икономическа полиция продължава разследването, като ще бъде направена оценка на паричните потоци от и към съпричаст

Загинал е един човек при пътнотранспортно произшествие на пътя Гоце Делчев – Гърмен тази нощ, съобщиха от Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - МВР на сайта си.

В 00:33 ч. в Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Благоевград е получено съобщение за възникнало пътнотранспортно произшествие на пътя Гоце Делчев – Гърмен. Загинал е мъж на 59 години. Пострадали са двама младежи на 17 и един на 13 години.

Произшествието е ликвидирано с един пожарен автомобил и един спасителен автомобил.

(следва)

Интензивен е трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) "Видин" и "Кардам" на границата с Румъния на изход за товарни и леки автомобили, съобщиха от Главна дирекция "Гранична полиция" на МВР на сайта си.

От "Гранична полиция" препоръчват да се използват алтернативни маршрути. Те припомнят, че на ГКПП ``Оряхово`` от 9 септември поради ниското ниво на река Дунав фериботната платформа преустанови работа.

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП "Русе", шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП "Силистра", ГКПП "Кардам", ГКПП "Дуранкулак", ГКПП "Кайнарджа" и ГКПП "Крушари". Последните два са с работно време от 8:00 до 20:00 часа всеки ден, през тях не с

Специализирана полицейска акция се проведе на територията на цялата Пернишка област във връзка с 18 септември- Денят без загинали на пътя. Това съобщи Венцислав Алексов, говорител на Областната дирекция (ОД) на МВР – Перник на брифинг за извършените действия по време на акцията. Регистрирани са две леки пътнотранспортни произшествия с незначителни материални щети, добави той. 

Със засилено присъствие на униформени от пътна, охранителна и териториална полиция бяха извършени проверки през цялото денонощие. Проверени са 262 моторни превозни средства и 325 шофьори, пътници и пешеходци, каза още говорителят на полицията. 

Осъществен е контрол на 17 криминално проявени лица. Униформените са направили 82 проби за алкохол, както и 16 за наркотични вещества. Всички са отрицателни, отчетоха от полицията. За различни нарушения на Закона за движение по пътищата са съ

„Едно от нещата, които правителството би могло да направи, е да създаде процес - справедлив, открит и прозрачен, чрез който да осигури услугите на най-добрата възможна адвокатска кантора на цена, която не е прекалено висока и е справедлива за данъкоплатците, смята Гербей.

На въпрос от журналист дали това означава, че България трябва да промени законите си той отговори, че не е сигурен дали е необходима промяна в законодателството. Според него това, което се случва в тези арбитражи, е, че в началото на делото трибуналът пита страните, България и чуждестранния инвеститор, дали са съгласни случаят да бъде напълно прозрачен - дали пледоариите на страните ще бъдат достъпни в интернет, или изслушванията ще бъдат записвани на видео и след това достъпни в интернет. „Това зависи много от правителството дали ще се съгласи. Някои други правителства са го направили, и мисля, че това наистина помага на обществото да разбере какво представлява арбитражът. Много от страховете на обществото относно тези частни арбитражни съдилища произтичат от факта, че няма достатъчно прозрачност“, каза Гербей и добави, че правителства, като това на България, трябва в много случаи да се съгласят с тази прозрачност.

 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Трима души са загинали, а 26 са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие
Трима души са загинали, а 26 са ранени при пътни инциденти в страната през изминалото денонощие, съобщиха на сайта си от Министерството на вътрешните работи (МВР). Тежките пътни пр ...
Общо 55 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие
Общо 55 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) към МВР на своя уебс ...
Безплатни профилактични прегледи за превенция на очни заболявания организират в Камено
Безплатни профилактични прегледи за превенция на очни заболявания организират от Община Камено, съобщиха от общинската администрация. Прегледите ще бъдат на 28 и 29 септември, от 9 ...
Общинският съвет в Рудозем прие актуализация на бюджета на общината
На извънредно заседание днес Общинският съвет в Рудозем прие решение за актуализация на бюджета на общината за 2024 г. С единодушие присъстващите общински съветници подкрепиха внес ...
Областният управител Мария Башева организира работна среща, на която бяха обсъдени мерки за подобряване на водоснабдяването на община Трявна
Работна среща за водоснабдяването на община Трявна инициира областният управител Мария Башева във връзка с искане на кмета на общината за осигуряване на финансов ресурс за актуализ ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В България не са внасяни, изнасяни или произвеждани комуникационни устройства, отговарящи на взривените в Ливан и Сирия, съобщи ДАНС
В резултат на проверките, извършени от Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС), съвместно с Националната агенция по приходите (НАП), Министерството на вътрешните ...
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Гърция
На границата с Румъния трафикът на гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Никопол" и ``Кардам`` е интензивен на изход за товарни автомобили. Трафикът на изход за леки автом ...
Кандидатстване за изграждане на нова пречиствателна станция за отпадъчни води ще обсъди Общинският съвет в Черноочене
Осем точки ще разгледа на днешното си заседание Общинският съвет (ОбС) в Черноочене, а една от тях е даване на съгласие за кандидатстване на Община Черноочене пред ПУДООС (Предприя ...
Общинският съвет в Ново село обсъжда отчета за изпълнението на бюджета за 2023 г.
Информация за изпълнението на решенията на Общинския съвет и приемане на отчета за касово изпълнение на бюджета на община Ново село за 2023 г. са две от деветте точки, които ще раз ...
Трима души са загинали, а 26 са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие
Трима души са загинали, а 26 са ранени при пътни инциденти в страната през изминалото денонощие, съобщиха на сайта си от Министерството на вътрешните работи (МВР). Тежките пътни пр ...
Тикер в 08:38 ч.
В резултат на проверките, извършени от Държавна агенция „Национална сигурн ...
Начало В детайли
7057
България

Според д-р Кевин Карол хора могат да бъдат заличавани от списъка "Магнитски"

Случва се, рядко, трудно е, но може да се направи.Така отговори д-р Кевин Карол на въпрос от журналисти дали хора могат да бъдат заличавани от списъка „Магнитски“.

| 10 Септември 2024, 14:13 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Според д-р Кевин Карол хора могат да бъдат заличавани от списъка
Според д-р Кевин Карол хора могат да бъдат заличавани от списъка "Магнитски"
Снимка © БТА

Случва се, рядко, трудно е, но може да се направи. Така отговори д-р Кевин Карол на въпрос от журналисти дали хора могат да бъдат заличавани от списъка „Магнитски“. Д-р Карол е партньор в офисите на Hughes Hubbard & Reed във Вашингтон и Ню Йорк. Той също е специализиран съветник относно правилата и законодателството, свързани с CFIUS (Комитет по чуждестранните инвестиции в САЩ), FIRRMA, OFAC (Служба за контрол на чуждестранните активи), FARA (Закон за регистрация на чуждестранните агенти), FCPA (Закон за чуждестранните корупционни практики), FMS (Чуждестранни военни продажби), FISA (Закон за наблюдение на чуждестранното разузнаване). 

Общинският съвет в Болярово на днешното си заседание ще разгледа предложение за поемане на краткосрочен общински дълг в размер на 324 000 лв. от фонд ФЛАГ, със срок на изплащане една година. В предварителния дневен ред са включени десет точки, става известно от публикуваните материали за предстоящата сесия на сайта на общинската администрация.

Средствата от заема ще са за подготовка на проект за разкриване на шест нови социални услуги „Резидентна грижа за пълнолетни лица с интелектуални затруднения“ и Център за специализирана подкрепа за лица с увреждания и техните семейства“. За целта се очаква финансиране от над 9,1 млн. лева по Механизма за възстановяване и устойчивост, се посочва още в докладната записка от кмета Христо Христов.

На заседанието си съветниците ще разгледат и молби за отпускане на еднократни помощи на жители на общината – за лече

Двама души са загинали, а 28 са пострадали при 24 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха от МВР на своя уебсайт.

В София е регистрирана една тежка катастрофа и 22 леки произшествия. Пострадал е един човек.

От началото на септември при 353 тежки пътнотранспортни произшествия в страната са загинали 20 души, а 467 са ранени. Жертвите на пътя от началото на годината са 318, а пострадалите са 6431 души. Регистрираните тежки катастрофи от началото на годината са 5117.

Работна среща за водоснабдяването на община Трявна инициира областният управител Мария Башева във връзка с искане на кмета на общината за осигуряване на финансов ресурс за актуализация на съществуващите проекти и довършване строителството на язовир „Нейковци“ и Пречиствателната станция за питейни води (ПСПВ). Това съобщиха от Областна администрация – Габрово. Целта на срещата е била да се обсъдят краткосрочни и дългосрочни мерки, насочени към подобряване на водоснабдяването на община Трявна и да се предприемат конкретни действия за реализирането им.

Като краткосрочна и наложителна мярка, е разгледана възможността за подмяна на довеждащ водопровод Гръбчево – Трявна, за което вече са предвидени 29 000 лева от държавния бюджет за изготвяне на технически проект. Приоритетно ще се търсят пари за изпълнението му, тъй като загубите по водопровода са значителни,

Административният съд във Враца отхвърли жалбата на кмета на мездренското село Крета Васил Дацев и остави в сила решението на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Мездра, с което предсрочно са прекратени правомощията му, казаха от съдебната институция. Съдът е установил, че кметът не е прехвърлил собствеността си върху две търговски дружества – ЕООД и продължава да е едноличен техен собственик, назначил е само други управители. Не е представил и доказателства за прекратяване на дейността на тези дружества, каквото е другото изискване на закона. 

Решението не е окончателно, подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в седемдневен срок от съобщаването на страните, казаха още от Административния съд във Враца.

Васил Дацев каза, че ще обжалва решението.

След местните избори през есента на 2023 г. Васил Дацев беше избран за кмет на първи тур

Подобен език е изключително недопустим, особено в контекста на кандидатурата на Република Северна Македония (РСМ) за член на ЕС. Така коментира в парламента Иван Иванов от „БСП за България“ телевизионно интервю на вицепремиера и министър на транспорта на РСМ Александър Николоски, в което той критикува липсата на знамето на РСМ в българското президентство при посещението миналата седмица на държавния глава Гордана Силяновска-Давкова.

Според депутата подобно говорене по никакъв начин не допринася за подобряване на добросъседските отношения. Напротив, подобен изказ „може да ги взриви тотално, защото България направи всичко възможно да се намери правилният път за македонската държава да стане член на ЕС, включително и договора за добросъседство между двете страни и не се изпълнява от тях", каза Иванов. Мисля, че Министерството на външните работи (МВнР) трябва да и

Карол беше лектор на конференция на тема „Транснационални инвестиции в един променящ се свят: санкции, скрининг и разрешаване на спорове“, която се проведе днес в София. 

Д-р Карол допълни, че обикновено такива хора трябва да предоставят доста информация на правителството на САЩ за дейностите им, които са привлекли подозрения. По думите му няма как да бъдат заличени само някои от точките в обвинението - трябва да бъдат или всички, или никои. „Смятам, че е всичко или нищо. Ще трябва да сътрудничат напълно на правителството на САЩ“, каза още д-р Карол.

На друг въпрос за българската политика и работата на нашите специални служби относно прането на пари, той посочи, че всяка държава има проблеми с прането на пари.

Пред медиите д-р Реми Гербей, също лектор на конференцията, каза, че според него трябва да се променят много неща в българското арбитражно право, но най-вече прозрачността по време на процесите. Той е партньор в Hughes Hubbard и има огромен опит в представляването на клиенти в международни бизнес спорове в различни региони, включително Северна Америка, Европа, Африка, Близкия изток и бившия Съветски съюз. Участвал е в арбитражни производства съгласно всички основни арбитражни правила. „Можем да направим повече, особено в арбитражите, които включват държавата и чуждестранни инвеститори. Работим в тази посока колективно, като арбитражна общност, но има още какво да се направи“, коментира той.

Гербей допълни, че друго нещо, което България може да подобри, е начинът, по който се справя със защитата при тези арбитражи. Адвокатът обясни, че обикновено България работи с адвокати и адвокатски кантори и, че това е правилно, но по този начин правните разходи могат да бъдат много високи и в крайна сметка данъкоплатците трябва да ги платят.

Личен състав и военна техника от Въоръжените сили на Република Полша ще преминат по републиканската пътна инфраструктура на 18 септември 2024 г. от гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Видин" през София до ГКПП "Кулата" във връзка с участието им в учението на НАТО „Ramstein Flag - 24“. Автоколоната ще премине обратно по същия маршрут на 15 октомври 2024 г. Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната.

Полски военнослужещи с техника ще транспортират материални ресурси на 19 септември 2024 г. от ГКПП "Видин" до ГКПП „Капитан Андреево“. Обратното им придвижване по републиканската пътна инфраструктура ще бъде на 23 септември 2024 г.

Автоколоните ще бъдат ескортирани от екипи на служба „Военна полиция“.

Министерството на отбраната съобщава периодично за подобни придвижвания на военнослужещи или техника. 

Фалшиви маркови стоки за близо 1,8 милиона лева бяха иззети от складово помещение във Варна, съобщиха днес от полицията в крайморския град. Намерени са дрехи, шапки, чанти, портмонета, колани, обувки, чехли, чорапи, бански костюми, парфюми. Стоките са с поставени световноизвестни търговски марки, но хората в склада не са представили документи за произхода им.

Полицаите са установили, че търговската дейност е реализирана чрез социална мрежа, а купувачите са получавали пратките си с куриерска фирма.

При акцията в склада са иззети и телефонни апарати, компютри и принтери. За 24 часа е задържан организаторът на дейността – 35-годишен варненец, криминално проявен. Образуваното досъдебно производство по случая е под надзора на Районната прокуратура в града. Икономическа полиция продължава разследването, като ще бъде направена оценка на паричните потоци от и към съпричаст

Загинал е един човек при пътнотранспортно произшествие на пътя Гоце Делчев – Гърмен тази нощ, съобщиха от Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - МВР на сайта си.

В 00:33 ч. в Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Благоевград е получено съобщение за възникнало пътнотранспортно произшествие на пътя Гоце Делчев – Гърмен. Загинал е мъж на 59 години. Пострадали са двама младежи на 17 и един на 13 години.

Произшествието е ликвидирано с един пожарен автомобил и един спасителен автомобил.

(следва)

Интензивен е трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) "Видин" и "Кардам" на границата с Румъния на изход за товарни и леки автомобили, съобщиха от Главна дирекция "Гранична полиция" на МВР на сайта си.

От "Гранична полиция" препоръчват да се използват алтернативни маршрути. Те припомнят, че на ГКПП ``Оряхово`` от 9 септември поради ниското ниво на река Дунав фериботната платформа преустанови работа.

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП "Русе", шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП "Силистра", ГКПП "Кардам", ГКПП "Дуранкулак", ГКПП "Кайнарджа" и ГКПП "Крушари". Последните два са с работно време от 8:00 до 20:00 часа всеки ден, през тях не с

Специализирана полицейска акция се проведе на територията на цялата Пернишка област във връзка с 18 септември- Денят без загинали на пътя. Това съобщи Венцислав Алексов, говорител на Областната дирекция (ОД) на МВР – Перник на брифинг за извършените действия по време на акцията. Регистрирани са две леки пътнотранспортни произшествия с незначителни материални щети, добави той. 

Със засилено присъствие на униформени от пътна, охранителна и териториална полиция бяха извършени проверки през цялото денонощие. Проверени са 262 моторни превозни средства и 325 шофьори, пътници и пешеходци, каза още говорителят на полицията. 

Осъществен е контрол на 17 криминално проявени лица. Униформените са направили 82 проби за алкохол, както и 16 за наркотични вещества. Всички са отрицателни, отчетоха от полицията. За различни нарушения на Закона за движение по пътищата са съ

„Едно от нещата, които правителството би могло да направи, е да създаде процес - справедлив, открит и прозрачен, чрез който да осигури услугите на най-добрата възможна адвокатска кантора на цена, която не е прекалено висока и е справедлива за данъкоплатците, смята Гербей.

На въпрос от журналист дали това означава, че България трябва да промени законите си той отговори, че не е сигурен дали е необходима промяна в законодателството. Според него това, което се случва в тези арбитражи, е, че в началото на делото трибуналът пита страните, България и чуждестранния инвеститор, дали са съгласни случаят да бъде напълно прозрачен - дали пледоариите на страните ще бъдат достъпни в интернет, или изслушванията ще бъдат записвани на видео и след това достъпни в интернет. „Това зависи много от правителството дали ще се съгласи. Някои други правителства са го направили, и мисля, че това наистина помага на обществото да разбере какво представлява арбитражът. Много от страховете на обществото относно тези частни арбитражни съдилища произтичат от факта, че няма достатъчно прозрачност“, каза Гербей и добави, че правителства, като това на България, трябва в много случаи да се съгласят с тази прозрачност.

 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Трима души са загинали, а 26 са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие
Общо 55 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие
Безплатни профилактични прегледи за превенция на очни заболявания организират в Камено
Общинският съвет в Рудозем прие актуализация на бюджета на общината
Областният управител Мария Башева организира работна среща, на която бяха обсъдени мерки за подобряване на водоснабдяването на община Трявна
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
В България не са внасяни, изнасяни или произвеждани комуникационни устройства, отговарящи на взривените в Ливан и Сирия, съобщи ДАНС
В детайли
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Гърция
В детайли
Кандидатстване за изграждане на нова пречиствателна станция за отпадъчни води ще обсъди Общинският съвет в Черноочене
Основна линия
Общинският съвет в Ново село обсъжда отчета за изпълнението на бюджета за 2023 г.
Сфера
Трима души са загинали, а 26 са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие
Местен фокус
Общинският съвет в Каолиново ще обсъжда актуализиране на бюджета и на инвестиционната програма за 2024 г.
Контекст
Общинските съветници в Болярово ще разгледат предложение за поемане на краткосрочен общински дълг
Местен фокус
Общинският съвет в Созопол се събира на тринадесетото си редовно заседание
Местен фокус
Общинските съветници в Руен ще разгледат отчета за изпълнението на бюджета и сметките за европейски средства за 2023 г.
Местен фокус
Публично ще бъдат изтеглени номерата на машините за гласуване, които ще преминат удостоверяване
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.