Начало В детайли Борислав Сарафов издаде заповед за по-строг контрол по дела от висок обществен интерес, разследванията за корупция, смърт на пътя и домашно насилие
6810
България

Борислав Сарафов издаде заповед за по-строг контрол по дела от висок обществен интерес, разследванията за корупция, смърт на пътя и домашно насилие

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов издаде заповед за по-строг контрол на работата по дела от висок обществен интерес, разследванията за корупция, смърт на пътя и домашно насилие.Това съобщиха от държавното обвинение.

| 10 Септември 2024, 14:18 ч.
Борислав Сарафов издаде заповед за по-строг контрол по дела от висок обществен интерес, разследванията за корупция, смърт на пътя и домашно насилие
Борислав Сарафов издаде заповед за по-строг контрол по дела от висок обществен интерес, разследванията за корупция, смърт на пътя и домашно насилие
Снимка © Никола Узунов

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов издаде заповед за по-строг контрол на работата по дела от висок обществен интерес, разследванията за корупция, смърт на пътя и домашно насилие. Това съобщиха от държавното обвинение.

За да бъдат изчистени избирателните списъци от т.нар. мъртви души, е нужна законодателна промяна и воля на парламента, но това на този етап не е възможно, защото парламентът излиза във ваканция на 27 септември, каза във Велико Търново министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов.

Той обясни, че в голяма степен констатираните случаи на регистрирани множество лица на един и същ адрес са заварени. Единият от тях датира от 1947 г., другият - от 70-те години на миналия век, но това не са аномалии, свързани с тези избори, защото до 2012 г. не е имало нормативна регулация за регистрация на един адрес, посочи той.

„Една от причините е, че в дадена махала има една законна постройка и всички се регистрират на нея, с годините се раждат деца, които логично се регистрират на този адрес, така се получават аномалии на един адрес да бъдат регистрирани 1500 души, но няма проц

Официалното откриване на демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ в стопанство "ДЕИВ-2007" в село Мало Конаре, област Пазарджик, ще се състои на 18 септември от 10:00 часа. Демо точката във фамилното стопанство на Десислава и Иван Кабурови е част от технологичната инфраструктура на ЕЦИХ АгроХъб.БГ, която се изгражда на територията на България по проекта с фокус прецизно земеделие AgroDigiRisе, съфинансиран от Програма "Научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация" 2021-2027 и Програма "Цифрова Европа" на Европейската комисия (ЕК). Събитието включва демонстрации на технологичните решения в стопанството, както и лекционни панели с практически съвети и технологии за прецизно земеделие и по-конкретно в зеленчукопроизводството, съобщиха от АгроХъб.БГ.

В откриването ще вземат участие експертите от дирекция "Развитие на селските

Извършваме проверка в командването на Военновъздушните сили (ВВС), 12-а авиационна база в Долна Митрополия и 3-а авиационна база в Граф Игнатиево, за да видим дали е спазена нормативната база. Това каза началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов в интервю за катастрофата на учебно-боен самолет L-39ZA, при която двамата пилоти загинаха.

В петък при подготовка за демонстративен полет на авиобаза "Граф Игнатиево" катастрофира учебно-боен самолет L-39 ZA. Загинаха двамата пилоти - майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин, от 12-а авиационна база в Долна Митрополия.

Началникът на отбраната изрази дълбоки съболезнования на близките и колегите на загиналите пилоти - майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин. Като началник на отбраната, изпитвам неопределима болка при загубата на всеки военнослужещ. Всичко, с което може да помогнем и се полага н

Лаборатория за метамфетамини е разкрита в Сливен при полицейска акция от екипи на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП), съобщиха от Дирекцията.

При операцията, проведена на 13 септември, са участвали служебни кучета на ГДБОП и техният водач. Акцията, започнала по производство на ГДБОП, е реализирана под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен

При разследването са претърсени осем адреса в Сливен и курортен комплекс Слънчев бряг, където са се разпространявали част от наркотиците. На един от адресите е установена лаборатория от "домашен тип” за производство на метамфетамин, разположена в мазето на жилище. Открити и иззети са 477 гр. метамфетамин - кристал, 123 гр. кокаин, 37 гр. пико, контролни везни, множество прекурсори и голямо количество съдове и средства, необходими за производството на веществата. Иззети са още незаконно притежавано огнестр

Недопустим е езикът, който използват, ние сме на мнение, че споразумението, което беше сключено на база Френското предложение е добро, въпреки критиките, които понесохме към онзи момент, изцяло политически мотивирани. В момента интересите на България са абсолютно защитени. Това каза в парламента Лена Бориславова, народен представител от парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) по повод думите на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ) Александър Николоски в телевизионно интервю. В него той критикува липсата на държавното знаме на РСМ по време на неформалната среща у нас между президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова.

Думите на Николоски предизвикаха реакциите на българските институции и политиците в парламента още вчера.

Бориславова допълни, че колегите от РСМ

Целта е да се осигури срочност, ритмичност и високо качество на работа на органите на досъдебното производство съобразно европейските стандарти. Сред разследванията, които се обхващат, са и организирана престъпност, трафик на хора и др.

При издаването на заповедта са взети предвид констатациите и препоръките в докладите за прилагането на закона и за дейността на прокуратурата и на разследващите органи през 2023 г., както и в доклади от взаимни оценки и партньорски проверки на органи на Съвета на Европа. Заповедта е съобразена и с резултатите от проведените до момента инспекторски проверки и ревизии.

Освен срочност и ритмичност при водене на разследването и приоритетно приключване на делата, организацията на работа, която се въвежда със заповедта на и.ф. главен прокурор, има за цел да установи разнопосочна/неправилна прокурорска практика и да обезпечи нейното уеднаквяване.

Ще се отделя и особено внимание на наказателните производства - предмет на дела пред Европейския съд по правата на човека, информираха още от прокуратурата. 

От вчера Окръжна прокуратура – Шумен ръководи досъдебно производство във връзка със смъртта на млада жена. Изяснява се съпричастността на 31-годишен мъж към извършеното престъпление, като към момента той е задържан. Сигналът за жена в безпомощно състояние, намираща се в апартамент в град Шумен, е подаден вчера, малко преди 16:00 часа. При първоначалния оглед е изяснено, че е починала и има данни за насилие. Към жилище на ул. „Цар Освободител“ в Шумен незабавно са насочени полицейски екипи. В апартамент на първи етаж на жилищен блок криминалисти установили безжизнено тяло на 28-годишна жена. Съдебен лекар е установил порезни рани в областта на шията и китките на жената, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Шумен.

Нов модерен компютърен томограф (скенер) има Многопрофилната болница за активно лечение в гр. Мездра - „МБАЛ – Мездра“, съобщиха от Община Мездра. Скенерът е закупен със средства, предоставени целево от Община Мездра и от бюджета на лечебното заведение. 

Апаратът е 32-срезов, последно поколение на един от водещите производители на медицинска апаратура в света - американската компания „General Electric HealthCare“. „Това е основен диагностичен метод към днешна дата за почти всички заболявания и ще бъде в помощ и на лечебното заведение, и на доболничната помощ“, коментира директорът на болницата Светозар Луканов. По думите му в момента се извършват довършителните работи по ремонта на помещението, в което ще се намира апаратът и успоредно с това се извършва монтажа му.

Луканов бе категоричен, че болницата разполага с достатъчн

Автомобил е катастрофирал и се е ударил в стълб на бул. "Ботевградско шосе" в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР).

Инцидентът е станал около 8:10 часа. Шофьорът е леко пострадал и ще бъде прегледан в болница.

На място движението е затруднено и се регулира от "Пътна полиция".

 

С церемония по награждаване пред зала "Арена Шумен" завърши Световното първенство по коло ориентиране, което се състоя в Шуменско от 9 до 15 септември. Заместник-кметът на община Шумен доц. Виктория Ковчазова, старши експертът по младежки дейности, спорт и туризъм в общинската администрация Даниел Даулов и организатори на състезанието наградиха участниците в различни категории на състезанието.

За първо място в генералното класиране на Световното първенство по коло ориентиране при мъжете и жените беше връчена награда от 1000 евро, за завършилите на второ и трето място място също бяха осигурени финансови награди.

Световното първенство по коло ориентиране е част от календара на Международната федерация по ориентиране. В него се включиха 185 състезатели от различни страни. Спортният клуб по ориентиране "НСА - СиВен" и Българската федерация по ориентиране са организатори на T

С ретро фото, разкази от миналото и изложба Етнографският комплекс в Ловеч посрещаше посетителите във втория ден на Варошлийски вечери. Двудневното издание е посветено на това жителите и гостите на града да се запознаят с ловешката градска култура от средата на 19-ти до началото на 20-ти век.

Младежи от Центъра за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ показаха градско облекло от този период. Посетителите имаха възможност да се снимат в ретро фото, а на чаша вино да научат интересни факти от историята на Ловеч, както и да разгледат двете къщи на Етнографския комплекс – Рашовата и Драсовата къща.

Там е подредена и изложба по повод 135 години от рождението на дарителя Ненчо Рашов. Автор на експозицията е главен уредник Елена Георгиева от Регионалния исторически музей.

„Ненчо Рашов е бил учител, музикант и патриот, ме

Общинските съветници на Добрич приеха кооперативният пазар да бъде преместен на паркинга на площад „Свобода“, като ще заема 116 паркоместа от обозначената синя зона, която със същото решение ще бъде временно спряна. Това стана известно по време на редовното заседание на Общинския съвет днес. Преместването се налага поради предстоящ ремонт на Централния кооперативен пазар на Добрич. 

След близо тричасови дебати и прекъсване за нанасяне на всички предложения в проекта на решение, общинските съветници гласуваха докладната в цялост. Преди това местният парламент се произнесе по всяка една от предложените точки в решението. 

В първоначалния вид на докладната бе предложено пазарът да бъде разделен и преместен на два паркинга, като единият е пред жилищен блок. В комисиите, които разглеждаха предложението, бе постъпила жалба от живущите в кооперацията, че т

 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
С младежко изложение и концерт ще бъде отбелязана шестата година на Младежката сфера в Шумен
Жители и гости на Шумен са поканени да присъстват на мащабното събитие „Заедно под сферата“ на 23 септември, което ще се състои по случай шестия рожден ден на Младежкат ...
Нова организация за достъпа на живеещите на ул. „Опълченска“ ще осигури безпрепятствено придвижване до жилищата, съобщават от Столичната община
Нова организация за достъпа на живеещите на ул. „Опълченска“ ще осигури безпрепятствено придвижване до жилищата им, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. След п ...
В България не са внасяни, изнасяни или произвеждани комуникационни устройства, отговарящи на взривените в Ливан и Сирия, съобщи ДАНС
В резултат на проверките, извършени от Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС), съвместно с Националната агенция по приходите (НАП), Министерството на вътрешните ...
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Гърция
На границата с Румъния трафикът на гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Никопол" и ``Кардам`` е интензивен на изход за товарни автомобили. Трафикът на изход за леки автом ...
Кандидатстване за изграждане на нова пречиствателна станция за отпадъчни води ще обсъди Общинският съвет в Черноочене
Осем точки ще разгледа на днешното си заседание Общинският съвет (ОбС) в Черноочене, а една от тях е даване на съгласие за кандидатстване на Община Черноочене пред ПУДООС (Предприя ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Регионална среща на социално отговорните работодатели ще се състои в Шумен на 9 октомври
Регионална среща на социално отговорните работодатели ще се състои в Шумен на 9 октомври. Тя ще бъде на адрес бул. "Ришки Проход" 193. Срещата се организира от списание "Enterprise ...
Депутатите приеха на първо, а след това и на второ четене промените в Закона за държавния бюджет за 2024 г., свързани с актуализация на общински проекти
Депутатите приеха на първо и второ четене промените в Закона за държавния бюджет за 2024 г., свързани с актуализация в Инвестиционната програма за общински проекти. Точката бе вклю ...
С младежко изложение и концерт ще бъде отбелязана шестата година на Младежката сфера в Шумен
Жители и гости на Шумен са поканени да присъстват на мащабното събитие „Заедно под сферата“ на 23 септември, което ще се състои по случай шестия рожден ден на Младежкат ...
Времето в планините е облачно, следобед се очаква дъжд, съобщиха от Планинската спасителна служба
Времето в планините е облачно, хората да слизат по-рано в ниските части на планините. Това казаха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). На места ...
Нова организация за достъпа на живеещите на ул. „Опълченска“ ще осигури безпрепятствено придвижване до жилищата, съобщават от Столичната община
Нова организация за достъпа на живеещите на ул. „Опълченска“ ще осигури безпрепятствено придвижване до жилищата им, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. След п ...
Тикер в 10:07 ч.
Регионална среща на социално отговорните работодатели ще се състои в Шумен на 9 ...
Начало В детайли
6810
България

Борислав Сарафов издаде заповед за по-строг контрол по дела от висок обществен интерес, разследванията за корупция, смърт на пътя и домашно насилие

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов издаде заповед за по-строг контрол на работата по дела от висок обществен интерес, разследванията за корупция, смърт на пътя и домашно насилие.Това съобщиха от държавното обвинение.

| 10 Септември 2024, 14:18 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Борислав Сарафов издаде заповед за по-строг контрол по дела от висок обществен интерес, разследванията за корупция, смърт на пътя и домашно насилие
Борислав Сарафов издаде заповед за по-строг контрол по дела от висок обществен интерес, разследванията за корупция, смърт на пътя и домашно насилие
Снимка © Никола Узунов

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов издаде заповед за по-строг контрол на работата по дела от висок обществен интерес, разследванията за корупция, смърт на пътя и домашно насилие. Това съобщиха от държавното обвинение.

За да бъдат изчистени избирателните списъци от т.нар. мъртви души, е нужна законодателна промяна и воля на парламента, но това на този етап не е възможно, защото парламентът излиза във ваканция на 27 септември, каза във Велико Търново министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов.

Той обясни, че в голяма степен констатираните случаи на регистрирани множество лица на един и същ адрес са заварени. Единият от тях датира от 1947 г., другият - от 70-те години на миналия век, но това не са аномалии, свързани с тези избори, защото до 2012 г. не е имало нормативна регулация за регистрация на един адрес, посочи той.

„Една от причините е, че в дадена махала има една законна постройка и всички се регистрират на нея, с годините се раждат деца, които логично се регистрират на този адрес, така се получават аномалии на един адрес да бъдат регистрирани 1500 души, но няма проц

Официалното откриване на демо точка на Европейския цифров иновационен хъб (ЕЦИХ) АгроХъб.БГ в стопанство "ДЕИВ-2007" в село Мало Конаре, област Пазарджик, ще се състои на 18 септември от 10:00 часа. Демо точката във фамилното стопанство на Десислава и Иван Кабурови е част от технологичната инфраструктура на ЕЦИХ АгроХъб.БГ, която се изгражда на територията на България по проекта с фокус прецизно земеделие AgroDigiRisе, съфинансиран от Програма "Научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация" 2021-2027 и Програма "Цифрова Европа" на Европейската комисия (ЕК). Събитието включва демонстрации на технологичните решения в стопанството, както и лекционни панели с практически съвети и технологии за прецизно земеделие и по-конкретно в зеленчукопроизводството, съобщиха от АгроХъб.БГ.

В откриването ще вземат участие експертите от дирекция "Развитие на селските

Извършваме проверка в командването на Военновъздушните сили (ВВС), 12-а авиационна база в Долна Митрополия и 3-а авиационна база в Граф Игнатиево, за да видим дали е спазена нормативната база. Това каза началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов в интервю за катастрофата на учебно-боен самолет L-39ZA, при която двамата пилоти загинаха.

В петък при подготовка за демонстративен полет на авиобаза "Граф Игнатиево" катастрофира учебно-боен самолет L-39 ZA. Загинаха двамата пилоти - майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин, от 12-а авиационна база в Долна Митрополия.

Началникът на отбраната изрази дълбоки съболезнования на близките и колегите на загиналите пилоти - майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин. Като началник на отбраната, изпитвам неопределима болка при загубата на всеки военнослужещ. Всичко, с което може да помогнем и се полага н

Лаборатория за метамфетамини е разкрита в Сливен при полицейска акция от екипи на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП), съобщиха от Дирекцията.

При операцията, проведена на 13 септември, са участвали служебни кучета на ГДБОП и техният водач. Акцията, започнала по производство на ГДБОП, е реализирана под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен

При разследването са претърсени осем адреса в Сливен и курортен комплекс Слънчев бряг, където са се разпространявали част от наркотиците. На един от адресите е установена лаборатория от "домашен тип” за производство на метамфетамин, разположена в мазето на жилище. Открити и иззети са 477 гр. метамфетамин - кристал, 123 гр. кокаин, 37 гр. пико, контролни везни, множество прекурсори и голямо количество съдове и средства, необходими за производството на веществата. Иззети са още незаконно притежавано огнестр

Недопустим е езикът, който използват, ние сме на мнение, че споразумението, което беше сключено на база Френското предложение е добро, въпреки критиките, които понесохме към онзи момент, изцяло политически мотивирани. В момента интересите на България са абсолютно защитени. Това каза в парламента Лена Бориславова, народен представител от парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) по повод думите на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ) Александър Николоски в телевизионно интервю. В него той критикува липсата на държавното знаме на РСМ по време на неформалната среща у нас между президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова.

Думите на Николоски предизвикаха реакциите на българските институции и политиците в парламента още вчера.

Бориславова допълни, че колегите от РСМ

Целта е да се осигури срочност, ритмичност и високо качество на работа на органите на досъдебното производство съобразно европейските стандарти. Сред разследванията, които се обхващат, са и организирана престъпност, трафик на хора и др.

При издаването на заповедта са взети предвид констатациите и препоръките в докладите за прилагането на закона и за дейността на прокуратурата и на разследващите органи през 2023 г., както и в доклади от взаимни оценки и партньорски проверки на органи на Съвета на Европа. Заповедта е съобразена и с резултатите от проведените до момента инспекторски проверки и ревизии.

Освен срочност и ритмичност при водене на разследването и приоритетно приключване на делата, организацията на работа, която се въвежда със заповедта на и.ф. главен прокурор, има за цел да установи разнопосочна/неправилна прокурорска практика и да обезпечи нейното уеднаквяване.

Ще се отделя и особено внимание на наказателните производства - предмет на дела пред Европейския съд по правата на човека, информираха още от прокуратурата. 

От вчера Окръжна прокуратура – Шумен ръководи досъдебно производство във връзка със смъртта на млада жена. Изяснява се съпричастността на 31-годишен мъж към извършеното престъпление, като към момента той е задържан. Сигналът за жена в безпомощно състояние, намираща се в апартамент в град Шумен, е подаден вчера, малко преди 16:00 часа. При първоначалния оглед е изяснено, че е починала и има данни за насилие. Към жилище на ул. „Цар Освободител“ в Шумен незабавно са насочени полицейски екипи. В апартамент на първи етаж на жилищен блок криминалисти установили безжизнено тяло на 28-годишна жена. Съдебен лекар е установил порезни рани в областта на шията и китките на жената, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Шумен.

Нов модерен компютърен томограф (скенер) има Многопрофилната болница за активно лечение в гр. Мездра - „МБАЛ – Мездра“, съобщиха от Община Мездра. Скенерът е закупен със средства, предоставени целево от Община Мездра и от бюджета на лечебното заведение. 

Апаратът е 32-срезов, последно поколение на един от водещите производители на медицинска апаратура в света - американската компания „General Electric HealthCare“. „Това е основен диагностичен метод към днешна дата за почти всички заболявания и ще бъде в помощ и на лечебното заведение, и на доболничната помощ“, коментира директорът на болницата Светозар Луканов. По думите му в момента се извършват довършителните работи по ремонта на помещението, в което ще се намира апаратът и успоредно с това се извършва монтажа му.

Луканов бе категоричен, че болницата разполага с достатъчн

Автомобил е катастрофирал и се е ударил в стълб на бул. "Ботевградско шосе" в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР).

Инцидентът е станал около 8:10 часа. Шофьорът е леко пострадал и ще бъде прегледан в болница.

На място движението е затруднено и се регулира от "Пътна полиция".

 

С церемония по награждаване пред зала "Арена Шумен" завърши Световното първенство по коло ориентиране, което се състоя в Шуменско от 9 до 15 септември. Заместник-кметът на община Шумен доц. Виктория Ковчазова, старши експертът по младежки дейности, спорт и туризъм в общинската администрация Даниел Даулов и организатори на състезанието наградиха участниците в различни категории на състезанието.

За първо място в генералното класиране на Световното първенство по коло ориентиране при мъжете и жените беше връчена награда от 1000 евро, за завършилите на второ и трето място място също бяха осигурени финансови награди.

Световното първенство по коло ориентиране е част от календара на Международната федерация по ориентиране. В него се включиха 185 състезатели от различни страни. Спортният клуб по ориентиране "НСА - СиВен" и Българската федерация по ориентиране са организатори на T

С ретро фото, разкази от миналото и изложба Етнографският комплекс в Ловеч посрещаше посетителите във втория ден на Варошлийски вечери. Двудневното издание е посветено на това жителите и гостите на града да се запознаят с ловешката градска култура от средата на 19-ти до началото на 20-ти век.

Младежи от Центъра за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ показаха градско облекло от този период. Посетителите имаха възможност да се снимат в ретро фото, а на чаша вино да научат интересни факти от историята на Ловеч, както и да разгледат двете къщи на Етнографския комплекс – Рашовата и Драсовата къща.

Там е подредена и изложба по повод 135 години от рождението на дарителя Ненчо Рашов. Автор на експозицията е главен уредник Елена Георгиева от Регионалния исторически музей.

„Ненчо Рашов е бил учител, музикант и патриот, ме

Общинските съветници на Добрич приеха кооперативният пазар да бъде преместен на паркинга на площад „Свобода“, като ще заема 116 паркоместа от обозначената синя зона, която със същото решение ще бъде временно спряна. Това стана известно по време на редовното заседание на Общинския съвет днес. Преместването се налага поради предстоящ ремонт на Централния кооперативен пазар на Добрич. 

След близо тричасови дебати и прекъсване за нанасяне на всички предложения в проекта на решение, общинските съветници гласуваха докладната в цялост. Преди това местният парламент се произнесе по всяка една от предложените точки в решението. 

В първоначалния вид на докладната бе предложено пазарът да бъде разделен и преместен на два паркинга, като единият е пред жилищен блок. В комисиите, които разглеждаха предложението, бе постъпила жалба от живущите в кооперацията, че т

 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
С младежко изложение и концерт ще бъде отбелязана шестата година на Младежката сфера в Шумен
Нова организация за достъпа на живеещите на ул. „Опълченска“ ще осигури безпрепятствено придвижване до жилищата, съобщават от Столичната община
В България не са внасяни, изнасяни или произвеждани комуникационни устройства, отговарящи на взривените в Ливан и Сирия, съобщи ДАНС
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Гърция
Кандидатстване за изграждане на нова пречиствателна станция за отпадъчни води ще обсъди Общинският съвет в Черноочене
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Регионална среща на социално отговорните работодатели ще се състои в Шумен на 9 октомври
Местен фокус
Депутатите приеха на първо, а след това и на второ четене промените в Закона за държавния бюджет за 2024 г., свързани с актуализация на общински проекти
В детайли
С младежко изложение и концерт ще бъде отбелязана шестата година на Младежката сфера в Шумен
Местен фокус
Времето в планините е облачно, следобед се очаква дъжд, съобщиха от Планинската спасителна служба
В детайли
Нова организация за достъпа на живеещите на ул. „Опълченска“ ще осигури безпрепятствено придвижване до жилищата, съобщават от Столичната община
На преден план
Парламентът обсъжда законопроект за изменение на Закона за държавния бюджет за 2024 г. във връзка с промени в списъка с общински проекти
Основна линия
Възрастна жена от Балчик е станала жертва на телефонна измама
В детайли
В България не са внасяни, изнасяни или произвеждани комуникационни устройства, отговарящи на взривените в Ливан и Сирия, съобщи ДАНС
В детайли
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Гърция
В детайли
Кандидатстване за изграждане на нова пречиствателна станция за отпадъчни води ще обсъди Общинският съвет в Черноочене
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.