Начало В детайли Турция е не само добър съсед, приятел и съюзник, но и нашият най-голям търговско-икономически партньор извън EС, каза в Шумен президентът Румен Радев
6897
България

Турция е не само добър съсед, приятел и съюзник, но и нашият най-голям търговско-икономически партньор извън EС, каза в Шумен президентът Румен Радев

Днешното събитие е и свидетелство за възходящата тенденция в развитието на отношенията между България и Турция, защото Турция е не само добър съсед, приятел и съюзник, но и нашият най-голям търговско-икономически партньор извън Европейския съюз (EС). Това каза в Шумен президентът Румен Радев, след като участва в официалното начало на проект за разширяване на производствената база на компанията „Алкомет“ - най-големият производител у нас на алуминиеви валцови и пресови продукти.Инвестицията е на стойност 140 млн. лева и предвижда разкриването на 160 нови работни места. Радев участва и в символичната церемония по първа копка, след което и в официалното представяне на проекта.

| 10 Септември 2024, 16:37 ч.
Турция е не само добър съсед, приятел и съюзник, но и нашият най-голям търговско-икономически партньор извън EС, каза в Шумен президентът Румен Радев
Турция е не само добър съсед, приятел и съюзник, но и нашият най-голям търговско-икономически партньор извън EС, каза в Шумен президентът Румен Радев
Снимка © БТА

Днешното събитие е и свидетелство за възходящата тенденция в развитието на отношенията между България и Турция, защото Турция е не само добър съсед, приятел и съюзник, но и нашият най-голям търговско-икономически партньор извън Европейския съюз (EС). Това каза в Шумен президентът Румен Радев, след като участва в официалното начало на проект за разширяване на производствената база на компанията „Алкомет“ - най-големият производител у нас на алуминиеви валцови и пресови продукти. Инвестицията е на стойност 140 млн. лева и предвижда разкриването на 160 нови работни места. Радев участва и в символичната церемония по първа копка, след което и в официалното представяне на проекта.

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за туризма, внесени от депутати от ГЕРБ-СДС, с които се уреждат критериите и реда за обявяване на национален курорт. Депутатите първо отхвърлиха законопроекта, а след проверка на кворума и прегласуване го приеха с 89 гласа „за“, три „против“ и 59 „въздържал се“.

Измененията предвиждат обявяването на национален курорт да става с решение на Министерския съвет по предложение на министъра на туризма. Заявлението за обявяване на национален курорт се подава от кмета на съответната община, на чиято територия попада курортът или части от него, след решение на общинския съвет. По този начин се дава възможност на местната власт да прецени в най-голяма степен интереса и нуждите на съответното населено място от обявяване на национален курорт, се посочва в мотивите към законопроекта. Вносителите отбел

Извършваме проверка в командването на Военновъздушните сили (ВВС), 12-а авиационна база в Долна Митрополия и 3-а авиационна база в Граф Игнатиево, за да видим дали е спазена нормативната база. Това каза началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов в интервю за катастрофата на учебно-боен самолет L-39ZA, при която двамата пилоти загинаха.

В петък при подготовка за демонстративен полет на авиобаза "Граф Игнатиево" катастрофира учебно-боен самолет L-39 ZA. Загинаха двамата пилоти - майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин, от 12-а авиационна база в Долна Митрополия.

Началникът на отбраната изрази дълбоки съболезнования на близките и колегите на загиналите пилоти - майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин. Като началник на отбраната, изпитвам неопределима болка при загубата на всеки военнослужещ. Всичко, с което може да помогнем и се полага н

Българското книжовно дружество, което по-късно става Българска академия на науките (БАН), е без съмнение най-значителният принос към българското възраждане в областта на духовната сфера. Това заяви днес председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски на мястото, където през 1869 г. е създадена Академията, а след това е изградена църквата "Възнесение Господне" в Браила. 

Той припомни, че създаването на Българското книжовно дружество е плод на почти 20-годишна дейност на редица български просветители. Акад. Ревалски отбеляза, че "моторите" на този процес са били Марин Дринов, Васил Стоянов и Васил Друмев.

"Само ентусиазмът на тези просветени българи не е бил достатъчен за създаването на дружеството. Нужни са били още две неща. Едното е мястото, където да се създаде това дружество, а другото е било кой ще го подпомогне материално. Румънската земя и румънският народ е мястото

Парламентът прие решение за закриване на специализирано частно висше училище с наименование „Европейско висше училище по икономика и мениджмънт“ със седалище Пловдив.

Европейско висше училище по икономика и мениджмънт в Пловдив от зимния семестър на учебната 2020/2021 година не е подавало информация за действащи, прекъснали или в процес на дипломиране студенти и докторанти. Валидността на институционалната му акредитация е изтекла на 4 май 2022 г., а през януари 2024 г. е изтекла и програмната акредитация на двете професионални направления, в които висшето училище е имало право да обучава. В съответствие с разпоредбите на Закона за висшето образование висшите училища се закриват от Народното събрание, когато не са поискали институционална акредитация в предвидените в закона срокове, се посочва в мотивите за решението.

Европейско висше училище по икономика и м

Община Вършец започна изграждане на два моста над река Ботуня със средства от Инвестиционната програма за общините към Министерството на регионалното развитие и благоустройството, съобщиха от местната администрация.

Мостовете ще бъдат възстановени с 1,2 милиона лева от държавата. Те бяха разрушени от придошлите води на Ботуня на 11 юни 2022 г., когато във Вършец и в Стара планина над града продължително валя пороен дъжд и реката излезе от коритото си, разрушавайки мостове и корекцията си, и носейки бетонни блокове, автомобили, контейнери за смет.

Единият мост е пешеходен и се намира срещу автогарата във Вършец. Заради липсата му повече от две години на местните хора, живеещи от другата страна на реката, се налага да ходят дълго, за да стигнат до съществуващ мост и да отидат към центъра на Вършец и към индустриалната зона на града, където много от тях работят.

Вто

„Спомням си, че при първата ни среща с президента (на Турция – б.а.) Ердоган преди години търговско-икономическия обмен беше близо 4 млрд. евро и ние си поставихме за цел да стане 10 млрд. евро. Днес вече сме надхвърлили 7 млрд. и се движим скоро към постигането на тази цел. Освен това, над две хиляди фирми с турски капитали имат присъствие в България и възприемат България като  най-добрата врата към ЕС“, каза държавният глава. 

(Следва)

Млад мъж е задържан за 72 часа във Враца, заради незаконно държане на високорисково наркотично вещество с цел разпространение, съобщиха от Апелативна прокуратура (АП) – София. От там уточняват, че действията на Окръжна прокуратура – Враца са по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354а, ал. 1, изр. 1, пр. 4 от Наказателния кодекс. 

При претърсване на обитавания от 28-годишния мъж апартамент на ул. „Кръстьо Българията“ в областния град са открити и иззети 43 полиетиленови плика, съдържащи суха зелено-кафява листна маса. Направеният полеви тест на веществото е посочил кетамин.

По делото са събрани достатъчно доказателства за виновността на обвиняемия В.И., а искането на прокуратурата е спрямо обвиняемия да бъде взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои съдът да се произнесе. Според пр

Нарушения с усвояване на евросредства в два животновъдни обекта са установени при специализирана операция на територията на област Сливен, съобщиха от пресцентъра на полицията. 

В обект за отглеждане на овце в община Котел и в обект за отглеждане на едър рогат добитък в Новозагорско проверяващите са установили по-малък брой животни от заявените за подпомагане от ДФЗ по директни плащания за стопанската година. Образувани са досъдебни производства. 

В специализираната акция са участвали служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“- Сливен, районните управления и участъци, служители на технически инспекторат при Областна дирекция държавен фонд "Земеделие"-Ямбол и Дирекция "Специализирани проверки и последващ контрол" при Държавен фонд "Земеделие"(ДФЗ)-София. 

Злоупотреби с европейски средства в животновъдни обекти в С

Доживотен затвор без право на замяна при строг режим определи Бургаският окръжен съд спрямо Георги Генджов, осъден за убийството на майка си - учителката Рада Гешева.

Генджов е бил вменяем по време на извършване на убийството, сочи нова експертиза, извършена от вещи лица. Според нея Генджов е имал невротична декомпенсация, проявена като защитен механизъм спрямо майка му, която е настоявала той да бъде лекуван в Център за психично здраве, където е бил настаняван няколко пъти. 

За извършване на престъплението Генджов е използвал два ножа, с които е нанесъл десетки удари в тялото на майка си. Убийството е извършено по особено мъчителен за пострадалата начин, посочи в съдебната зала прокурор Ангел Георгиев.

Припомняме, че убийството бе извършено на 25 януари тази година. В тялото на Рада Гешева бяха открити 64 пробождания с нож. 

Днес Генджов запази п

Водач от панагюрското село Елшица е заловен с 2,98 промила алкохол в кръвта, съобщиха от Областна дирекция (ОД) на МВР - Пазарджик.

Автопатрул на магистрална полиция при ОД на МВР-Пазарджик е извършил снощи проверка на автомобил „Сеат“ в близост до бензиностанция на автомагистрала „Тракия“. Шофьорът на автомобила е бил с почти три  промила концентрация на алкохол. Той е задържан в Районното управление в областния град, добавят от полицията. 

Припомняме, че в началото на септември шофьор в Монтана беше заловен с 2,71 промила. Той направи катастрофа със сериозни материални щети.

 

Общинската собственост ще бъде акцент в днешното седмо редовно заседание на Общинския съвет в Ивайловград, съобщи председателят на органа на местното самоуправление Богдана Богданова.

В дневния ред са включени 18 докладни, като по-голямата част от тях засягат именно както отчети, така и разпоредителни действия с общинската собственост и промяна на Наредбата за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество, става известно от докладните, публикувани на сайта на Общинския съвет. 

Тринайсетимата общински съветници в органа на местната власт ще трябва да обсъдят и гласуват отчет за изпълнението на бюджета на общината за миналата година, който вече е преминал и през обществено обсъждане, както и доклад за състоянието на общинския дълг.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Общинският съвет в Ново село обсъжда отчета за изпълнението на бюджета за 2023 г.
Информация за изпълнението на решенията на Общинския съвет и приемане на отчета за касово изпълнение на бюджета на община Ново село за 2023 г. са две от деветте точки, които ще раз ...
Тринадесет работодатели участваха в трудова борса в Ловеч
Тринадесет работодатели участваха в обща трудова борса, която се състоя в Регионалния център за социална икономика в Ловеч. Това съобщи Ирина Митева, директор на Дирекция „Б ...
Три партии и една коалиция ще участват на частичните местни избори за кметове на варненските райони „Одесос“ и „Приморски“
Три партии и една коалиция са регистрирани за участие в частичните избори за кмет на районите „Одесос“ и „Приморски“ във Варна, които ще се проведат на 20 о ...
Без тежки инциденти и пътнотранспортни произшествия премина Денят без загинали на пътя, отчетоха от полицията в Перник
Специализирана полицейска акция се проведе на територията на цялата Пернишка област във връзка с 18 септември- Денят без загинали на пътя. Това съобщи Венцислав Алексов, говорител ...
Ръководството, начело с почетния председател Ахмед Доган, стартирахме консултациите за кандидат-депутатските листи по региони, каза Джевдет Чакъров
Днес ръководството, начело с почетния председател Ахмед Доган, стартирахме консултациите за листите на кандидат-депутатите по различните региони. Това каза пред журналисти председа ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В България не са внасяни, изнасяни или произвеждани комуникационни устройства, отговарящи на взривените в Ливан и Сирия, съобщи ДАНС
В резултат на проверките, извършени от Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС), съвместно с Националната агенция по приходите (НАП), Министерството на вътрешните ...
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Гърция
На границата с Румъния трафикът на гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Никопол" и ``Кардам`` е интензивен на изход за товарни автомобили. Трафикът на изход за леки автом ...
Кандидатстване за изграждане на нова пречиствателна станция за отпадъчни води ще обсъди Общинският съвет в Черноочене
Осем точки ще разгледа на днешното си заседание Общинският съвет (ОбС) в Черноочене, а една от тях е даване на съгласие за кандидатстване на Община Черноочене пред ПУДООС (Предприя ...
Общинският съвет в Ново село обсъжда отчета за изпълнението на бюджета за 2023 г.
Информация за изпълнението на решенията на Общинския съвет и приемане на отчета за касово изпълнение на бюджета на община Ново село за 2023 г. са две от деветте точки, които ще раз ...
Трима души са загинали, а 26 са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие
Трима души са загинали, а 26 са ранени при пътни инциденти в страната през изминалото денонощие, съобщиха на сайта си от Министерството на вътрешните работи (МВР). Тежките пътни пр ...
Тикер в 08:47 ч.
В резултат на проверките, извършени от Държавна агенция „Национална сигурн ...
Начало В детайли
6897
България

Турция е не само добър съсед, приятел и съюзник, но и нашият най-голям търговско-икономически партньор извън EС, каза в Шумен президентът Румен Радев

Днешното събитие е и свидетелство за възходящата тенденция в развитието на отношенията между България и Турция, защото Турция е не само добър съсед, приятел и съюзник, но и нашият най-голям търговско-икономически партньор извън Европейския съюз (EС). Това каза в Шумен президентът Румен Радев, след като участва в официалното начало на проект за разширяване на производствената база на компанията „Алкомет“ - най-големият производител у нас на алуминиеви валцови и пресови продукти.Инвестицията е на стойност 140 млн. лева и предвижда разкриването на 160 нови работни места. Радев участва и в символичната церемония по първа копка, след което и в официалното представяне на проекта.

| 10 Септември 2024, 16:37 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Турция е не само добър съсед, приятел и съюзник, но и нашият най-голям търговско-икономически партньор извън EС, каза в Шумен президентът Румен Радев
Турция е не само добър съсед, приятел и съюзник, но и нашият най-голям търговско-икономически партньор извън EС, каза в Шумен президентът Румен Радев
Снимка © БТА

Днешното събитие е и свидетелство за възходящата тенденция в развитието на отношенията между България и Турция, защото Турция е не само добър съсед, приятел и съюзник, но и нашият най-голям търговско-икономически партньор извън Европейския съюз (EС). Това каза в Шумен президентът Румен Радев, след като участва в официалното начало на проект за разширяване на производствената база на компанията „Алкомет“ - най-големият производител у нас на алуминиеви валцови и пресови продукти. Инвестицията е на стойност 140 млн. лева и предвижда разкриването на 160 нови работни места. Радев участва и в символичната церемония по първа копка, след което и в официалното представяне на проекта.

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за туризма, внесени от депутати от ГЕРБ-СДС, с които се уреждат критериите и реда за обявяване на национален курорт. Депутатите първо отхвърлиха законопроекта, а след проверка на кворума и прегласуване го приеха с 89 гласа „за“, три „против“ и 59 „въздържал се“.

Измененията предвиждат обявяването на национален курорт да става с решение на Министерския съвет по предложение на министъра на туризма. Заявлението за обявяване на национален курорт се подава от кмета на съответната община, на чиято територия попада курортът или части от него, след решение на общинския съвет. По този начин се дава възможност на местната власт да прецени в най-голяма степен интереса и нуждите на съответното населено място от обявяване на национален курорт, се посочва в мотивите към законопроекта. Вносителите отбел

Извършваме проверка в командването на Военновъздушните сили (ВВС), 12-а авиационна база в Долна Митрополия и 3-а авиационна база в Граф Игнатиево, за да видим дали е спазена нормативната база. Това каза началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов в интервю за катастрофата на учебно-боен самолет L-39ZA, при която двамата пилоти загинаха.

В петък при подготовка за демонстративен полет на авиобаза "Граф Игнатиево" катастрофира учебно-боен самолет L-39 ZA. Загинаха двамата пилоти - майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин, от 12-а авиационна база в Долна Митрополия.

Началникът на отбраната изрази дълбоки съболезнования на близките и колегите на загиналите пилоти - майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин. Като началник на отбраната, изпитвам неопределима болка при загубата на всеки военнослужещ. Всичко, с което може да помогнем и се полага н

Българското книжовно дружество, което по-късно става Българска академия на науките (БАН), е без съмнение най-значителният принос към българското възраждане в областта на духовната сфера. Това заяви днес председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски на мястото, където през 1869 г. е създадена Академията, а след това е изградена църквата "Възнесение Господне" в Браила. 

Той припомни, че създаването на Българското книжовно дружество е плод на почти 20-годишна дейност на редица български просветители. Акад. Ревалски отбеляза, че "моторите" на този процес са били Марин Дринов, Васил Стоянов и Васил Друмев.

"Само ентусиазмът на тези просветени българи не е бил достатъчен за създаването на дружеството. Нужни са били още две неща. Едното е мястото, където да се създаде това дружество, а другото е било кой ще го подпомогне материално. Румънската земя и румънският народ е мястото

Парламентът прие решение за закриване на специализирано частно висше училище с наименование „Европейско висше училище по икономика и мениджмънт“ със седалище Пловдив.

Европейско висше училище по икономика и мениджмънт в Пловдив от зимния семестър на учебната 2020/2021 година не е подавало информация за действащи, прекъснали или в процес на дипломиране студенти и докторанти. Валидността на институционалната му акредитация е изтекла на 4 май 2022 г., а през януари 2024 г. е изтекла и програмната акредитация на двете професионални направления, в които висшето училище е имало право да обучава. В съответствие с разпоредбите на Закона за висшето образование висшите училища се закриват от Народното събрание, когато не са поискали институционална акредитация в предвидените в закона срокове, се посочва в мотивите за решението.

Европейско висше училище по икономика и м

Община Вършец започна изграждане на два моста над река Ботуня със средства от Инвестиционната програма за общините към Министерството на регионалното развитие и благоустройството, съобщиха от местната администрация.

Мостовете ще бъдат възстановени с 1,2 милиона лева от държавата. Те бяха разрушени от придошлите води на Ботуня на 11 юни 2022 г., когато във Вършец и в Стара планина над града продължително валя пороен дъжд и реката излезе от коритото си, разрушавайки мостове и корекцията си, и носейки бетонни блокове, автомобили, контейнери за смет.

Единият мост е пешеходен и се намира срещу автогарата във Вършец. Заради липсата му повече от две години на местните хора, живеещи от другата страна на реката, се налага да ходят дълго, за да стигнат до съществуващ мост и да отидат към центъра на Вършец и към индустриалната зона на града, където много от тях работят.

Вто

„Спомням си, че при първата ни среща с президента (на Турция – б.а.) Ердоган преди години търговско-икономическия обмен беше близо 4 млрд. евро и ние си поставихме за цел да стане 10 млрд. евро. Днес вече сме надхвърлили 7 млрд. и се движим скоро към постигането на тази цел. Освен това, над две хиляди фирми с турски капитали имат присъствие в България и възприемат България като  най-добрата врата към ЕС“, каза държавният глава. 

(Следва)

Млад мъж е задържан за 72 часа във Враца, заради незаконно държане на високорисково наркотично вещество с цел разпространение, съобщиха от Апелативна прокуратура (АП) – София. От там уточняват, че действията на Окръжна прокуратура – Враца са по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354а, ал. 1, изр. 1, пр. 4 от Наказателния кодекс. 

При претърсване на обитавания от 28-годишния мъж апартамент на ул. „Кръстьо Българията“ в областния град са открити и иззети 43 полиетиленови плика, съдържащи суха зелено-кафява листна маса. Направеният полеви тест на веществото е посочил кетамин.

По делото са събрани достатъчно доказателства за виновността на обвиняемия В.И., а искането на прокуратурата е спрямо обвиняемия да бъде взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои съдът да се произнесе. Според пр

Нарушения с усвояване на евросредства в два животновъдни обекта са установени при специализирана операция на територията на област Сливен, съобщиха от пресцентъра на полицията. 

В обект за отглеждане на овце в община Котел и в обект за отглеждане на едър рогат добитък в Новозагорско проверяващите са установили по-малък брой животни от заявените за подпомагане от ДФЗ по директни плащания за стопанската година. Образувани са досъдебни производства. 

В специализираната акция са участвали служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“- Сливен, районните управления и участъци, служители на технически инспекторат при Областна дирекция държавен фонд "Земеделие"-Ямбол и Дирекция "Специализирани проверки и последващ контрол" при Държавен фонд "Земеделие"(ДФЗ)-София. 

Злоупотреби с европейски средства в животновъдни обекти в С

Доживотен затвор без право на замяна при строг режим определи Бургаският окръжен съд спрямо Георги Генджов, осъден за убийството на майка си - учителката Рада Гешева.

Генджов е бил вменяем по време на извършване на убийството, сочи нова експертиза, извършена от вещи лица. Според нея Генджов е имал невротична декомпенсация, проявена като защитен механизъм спрямо майка му, която е настоявала той да бъде лекуван в Център за психично здраве, където е бил настаняван няколко пъти. 

За извършване на престъплението Генджов е използвал два ножа, с които е нанесъл десетки удари в тялото на майка си. Убийството е извършено по особено мъчителен за пострадалата начин, посочи в съдебната зала прокурор Ангел Георгиев.

Припомняме, че убийството бе извършено на 25 януари тази година. В тялото на Рада Гешева бяха открити 64 пробождания с нож. 

Днес Генджов запази п

Водач от панагюрското село Елшица е заловен с 2,98 промила алкохол в кръвта, съобщиха от Областна дирекция (ОД) на МВР - Пазарджик.

Автопатрул на магистрална полиция при ОД на МВР-Пазарджик е извършил снощи проверка на автомобил „Сеат“ в близост до бензиностанция на автомагистрала „Тракия“. Шофьорът на автомобила е бил с почти три  промила концентрация на алкохол. Той е задържан в Районното управление в областния град, добавят от полицията. 

Припомняме, че в началото на септември шофьор в Монтана беше заловен с 2,71 промила. Той направи катастрофа със сериозни материални щети.

 

Общинската собственост ще бъде акцент в днешното седмо редовно заседание на Общинския съвет в Ивайловград, съобщи председателят на органа на местното самоуправление Богдана Богданова.

В дневния ред са включени 18 докладни, като по-голямата част от тях засягат именно както отчети, така и разпоредителни действия с общинската собственост и промяна на Наредбата за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество, става известно от докладните, публикувани на сайта на Общинския съвет. 

Тринайсетимата общински съветници в органа на местната власт ще трябва да обсъдят и гласуват отчет за изпълнението на бюджета на общината за миналата година, който вече е преминал и през обществено обсъждане, както и доклад за състоянието на общинския дълг.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Общинският съвет в Ново село обсъжда отчета за изпълнението на бюджета за 2023 г.
Тринадесет работодатели участваха в трудова борса в Ловеч
Три партии и една коалиция ще участват на частичните местни избори за кметове на варненските райони „Одесос“ и „Приморски“
Без тежки инциденти и пътнотранспортни произшествия премина Денят без загинали на пътя, отчетоха от полицията в Перник
Ръководството, начело с почетния председател Ахмед Доган, стартирахме консултациите за кандидат-депутатските листи по региони, каза Джевдет Чакъров
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
В България не са внасяни, изнасяни или произвеждани комуникационни устройства, отговарящи на взривените в Ливан и Сирия, съобщи ДАНС
В детайли
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Гърция
В детайли
Кандидатстване за изграждане на нова пречиствателна станция за отпадъчни води ще обсъди Общинският съвет в Черноочене
Основна линия
Общинският съвет в Ново село обсъжда отчета за изпълнението на бюджета за 2023 г.
Сфера
Трима души са загинали, а 26 са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие
Местен фокус
Общинският съвет в Каолиново ще обсъжда актуализиране на бюджета и на инвестиционната програма за 2024 г.
Контекст
Общинските съветници в Болярово ще разгледат предложение за поемане на краткосрочен общински дълг
Местен фокус
Общинският съвет в Созопол се събира на тринадесетото си редовно заседание
Местен фокус
Общинските съветници в Руен ще разгледат отчета за изпълнението на бюджета и сметките за европейски средства за 2023 г.
Местен фокус
Публично ще бъдат изтеглени номерата на машините за гласуване, които ще преминат удостоверяване
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.