Начало В детайли Безплатни изследвания и консултации за туберкулоза ще се извършват в белодробната болница в Бургас
7486
България

Безплатни изследвания и консултации за туберкулоза ще се извършват в белодробната болница в Бургас

Безплатни изследвания и консултации за туберкулоза ще се извършват в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания (СБАЛПФЗ) в Бургас.В периода от 16-и до 20 септември болницата обяви Седмица на отворените врати, в която всеки желаещ може безплатно да се консултира, а по преценка на лекар и да му бъдат извършени конкретни лабораторни изследвания и манипулации, съобщи управителят на лечебното заведение д-р Евелина Трошанова.

| 10 Септември 2024, 16:48 ч.
Безплатни изследвания и консултации за туберкулоза ще се извършват в белодробната болница в Бургас
Безплатни изследвания и консултации за туберкулоза ще се извършват в белодробната болница в Бургас
Снимка © БТА

Безплатни изследвания и консултации за туберкулоза ще се извършват в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания (СБАЛПФЗ) в Бургас. В периода от 16-и до 20 септември болницата обяви Седмица на отворените врати, в която всеки желаещ може безплатно да се консултира, а по преценка на лекар и да му бъдат извършени конкретни лабораторни изследвания и манипулации, съобщи управителят на лечебното заведение д-р Евелина Трошанова.

Повече новопостроени жилищни сгради са въведени в експлоатация през второто тримесечие на годината в Търговищка област в сравнение с първото тримесечие, съобщиха от отдел "Статистически изследвания - Търговище" на Териториалното статистическо бюро - Североизток. 

По предварителните данни на Националния статистически институт броят на въведените в експлоатация новопостроени жилищни сгради и жилища в областта през второто тримесечие на 2024 г. е десет. Спрямо първото тримесечие на годината сградите са с три повече, а жилищата в тях са с 40 повече.

Според статистиката всички новопостроени жилищни сгради са със стоманобетонна конструкция. 

Преобладават новопостроените жилища с две стаи (62,1 на сто), с три стаи са 30,3 на сто, а с четири и повече стаи са 7,6 на сто.

Общата полезна площ на всички новопостроени жилища през второто тримесечие на 2024 г.

В периода януари – септември т.г. има над 19 300 обаждания на Националната телефонна линия за деца 116 111, каза пред журналисти Теодора Иванова, председател на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД).

Над 1400 са регистрираните сигнали за насилие над деца, над седем хиляди са потърсили помощ и съдействие.

Регистрираните през настоящата година случаи на агресия и тормоз в образователни институции са 3378, каза Камелия Николова, главен секретар на ДАЗД. Регистрираните случаи на насилие над дете в образователни институции са 223, на насилие над учител – 267, а случаите на кибертормоз над деца – 232, посочи още тя.

По данни на НСИ децата, родени от майки, които не са навършили 18-годишна възраст, са 2871, каза още Николова.

Сигналите на телефонната линия за деца, постъпили през 2023 г., за физическо и психическо насилие са 462, за прен

Изпълнителна агенция „Морска администрация“ (ИАМА) проведе днес учение за действия в реално време след сблъсък на туристическо корабче и малък търговски кораб.

Според сценария на учението, в района на нос Галата, туристическо корабче с 40 души на борда, което извършва рутинен курс, в резултат на повреда на малък търговски кораб, се сблъсква с него, разказа главният директор на Главна дирекция "Аварийно-спасителна дейност" към ИАМА Румен Николов. В резултат на сблъсъка повреди има както на търговския кораб, така и на атракционното корабче, обясни той.

Учението е свързано с изпълнението на Националния план за търсене и спасяване в Българския морски отговорен район за търсене и спасяване, каза Николов и уточни, че след дълги години очакване планът вече е факт и днес се прави първа реализация. Идеята е да направим всичко така, че да бъде в максимално близко

Настоявам прокуратурата да разследва автентичността на подписите, събрани в подписка, инициирана от Инициативен комитет, срещу изграждането на Социален дом за хора с увреждания в с. Желязово, община Камено. Подал съм сигнал да прокуратурата, за да се установи дали става въпрос за документ с невярно съдържание, каза пред журналисти кметът на община Камено Жельо Вардунски.

Изказването му бе по повод твърдението на председателя на Инициативния комитет Емил Гепов, че жителите на селото са в готовност за протестни действия, ако Социалният център бъде преместен в селото. Към този момент домът се намира в с. Русокастро.

"Силно ме усъмни тази подписка, в която са събрани подписи на 109 души. Разпоредих на кмета на с. Желязово да бъдат проверени разписалите се лица. Оказа се, че трима от тях са в чужбина, а други близо 25-26 души нямат постоянен или настоящ адрес в селото. Не вяр

Балканският творец, преди да бъде опознат в света, първо трябва да бъде опознат от своите съседи. Това заяви проф. Хюсеин Мевсим, професор по български език и литература в Анкарския университет, по време на откриването на паметна плоча на Атанас и Любомир Далчеви в двора на Генералното консулство на България в Солун, Гърция. Плочата е поставена по инициатива на и консулството ни в Солун. 

„В един юнски ден, в зноя, тук, в този град – Солун, който е колкото балканско-ориенталски, толкова е и европейски модерен град, се ражда Атанас, вторият син на семейство Христо и Виктория Далчеви. Атанас се ражда година и седем месеца след първородното отроче Любомир“, посочи проф. Мевсим. 

Проф. Хюсеин Мевсим е автор на книгата “Атанас Далчев в Солун и Истанбул”. 

„Литературната история преди всичко се занимава с хроноса &ndas

По думите инициативата е част от дейностите заложени в Националната програма за превенция и контрол на туберкулозата в България за 2021-2025 г. Целта е да се повиши обществената информираност по отношение на заболяването, каза още д-р Трошанова.

Припомняме, че през юни т.г. белодробната болница в Бургас проведе безплатни прегледи за туберкулоза.

В резултат на изпълнението на Националните програми за превенция и контрол на туберкулоза в България се отчита тенденция за трайно намаляване на заболяемостта от туберкулоза - от 23.8 на 100 хиляди души население през 2013 г. до 13.5 на 100 хиляди през 2023 г. Туберкулозата е лечима и предотвратима, стига да бъде открита навреме и да бъде проведено качествено лечение, съобщиха по-рано т.г. от Министерството на здравеопазването.

През март се отбелязва откритието на д-р Роберт Кох, който открива причинителя на туберкулозата - Mycobacterium tuberculosis.

Община Несебър започва подготовка за строителство на социални жилища. Вече е определен парцел, намиращ се на територията на курорта Слънчев бряг. Започва и процедура по изготвяне на проектната документация, съобщиха в официалния сайт от Общината.

Част от социалните жилища ще бъдат предназначени за гражданите, обитаващи към момента общежитието на Средно училище "Любен Каравелов", което има статут на общинска собственост.

Целта е да бъдат предоставени на гражданите, ползващи в момента общежитието за жилищни нужди, по-добри битово-социални условия, а освободената сграда, находяща се в съседство на училището, ще бъде добавена към образователния фонд, след реализация на утвърден проект за саниране и реконструкция.

Така ще бъдат изпълнени изискванията на Закона за предучилищното и училищното образование за едносменен режим на обучение за всички ученици.

Служебното правителство одобри допълнителни разходи по бюджетите на Министерството на вътрешните работи (МВР) и Министерството на отбраната (МО) за 2024 г., съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Средствата са в размер на 15 млн. лв. и са за финансово обезпечаване на дейностите на МВР и МО в условията на засилен миграционен натиск за периода 1 януари – 31 май 2024 г.

От началото на годината до 9 септември са установени опити на 40 210 души да влязат в страната през българо-турска граница, посочи вчера служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков в отговор на парламентарен въпрос от народния представител Калоян Методиев във връзка с приемането на България в Шенген и мигрантския натиск по българо-турската граница.

Към момента миграционният натиск на българо-турска граница е със 72% по-малък спрямо същия период на 2023 г. - 141 428 души, се до

За 17-и път Велико Търново ще бъде домакин на Международния фестивал на военните духови оркестри, съобщиха организаторите от Община Велико Търново. Тази година във фестивала ще участват Оркестърът на военноморските сили на Румъния, Гвардейският представителен духов оркестър на България и Фестивалният военен оркестър „Маестро Николай Косев”, който е съставен от формациите на Националния военен университет – Велико Търново и Втора тунджанска механизирана бригада – Стара Загора.

Дефилето с участниците във фестивала ще започне та 21 септември от 16:30 часа на главната улица в града. По традиция на фестивала ще бъде връчена и почетната статуетка на името на маестро Николай Косев и Валери Вълев, които са учредители на фондация „Международен фестивал на военните оркестри“.

Музикантите ще бъдат част от шествието, което ще премине от площада пр

В общо 221 секции ще гласуват имащите право на глас от област Силистра на изборите за народни представители, които ще се състоят на 27 октомври. В 175 от тях ще може да се гласува с машини, съобщи на брифинг председателят на Районната избирателна комисия (РИК) – Силистра Константин Стоилов.

Той допълни още, че със заповеди на кметовете са образувани избирателните секции на територията на всяка община. Те са най много в Силистра – 92. Следват общините Дулово с 42 секции, Тутракан с 27, Главиница с 25, Кайнарджа и Ситово с по 13 и Алфатар с девет. Общият брой на членовете на комисиите ще е 1797.

В изборите за народни представители право на глас имат 113 232  избиратели от област Силистра. 

Въпреки, че изборите няма да са „две в едно“, както беше на 9 юни, от РИК – Силистра не очакват по-малко работа по време на предизборната к

Троен състав на Окръжен съд – Враца потвърди определението на Районен съд – Враца, с което спрямо английския гражданин М. Ф. е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, съобщиха от съдебната институция. Мъжът е обвинен за нанасяне на лека телесна повреда в условията на домашно насилие на литовска гражданка.

Съдът е оставил без уважение внесената жалба от обвиняемия с искане да му бъде постановена по-лека мярка. 

Въззивният съд е приел, че е правилна преценката на първоинстанционния съд и всички събрани до момента доказателства сочат М. Ф. като съпричастен към деянието, в което е обвинен. Според тройния състав на Врачанския окръжен съд са налице и двете алтернативни опасности - обвиняемият да се укрие и да извърши престъпление. От събраните доказателства е видно, че М.Ф. е чужд гражданин, на страна извън ЕС - Кралство Вел

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Възрастна жена от Балчик е станала жертва на телефонна измама
Възрастна жена от Балчик е станала жертва на телефонна измама. За това съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР - Добрич. Оттам допълват, че е установена самоличностт ...
Общинският съвет в Ново село обсъжда отчета за изпълнението на бюджета за 2023 г.
Информация за изпълнението на решенията на Общинския съвет и приемане на отчета за касово изпълнение на бюджета на община Ново село за 2023 г. са две от деветте точки, които ще раз ...
Тринадесет работодатели участваха в трудова борса в Ловеч
Тринадесет работодатели участваха в обща трудова борса, която се състоя в Регионалния център за социална икономика в Ловеч. Това съобщи Ирина Митева, директор на Дирекция „Б ...
Три партии и една коалиция ще участват на частичните местни избори за кметове на варненските райони „Одесос“ и „Приморски“
Три партии и една коалиция са регистрирани за участие в частичните избори за кмет на районите „Одесос“ и „Приморски“ във Варна, които ще се проведат на 20 о ...
Без тежки инциденти и пътнотранспортни произшествия премина Денят без загинали на пътя, отчетоха от полицията в Перник
Специализирана полицейска акция се проведе на територията на цялата Пернишка област във връзка с 18 септември- Денят без загинали на пътя. Това съобщи Венцислав Алексов, говорител ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Парламентът обсъжда законопроект за изменение на Закона за държавния бюджет за 2024 г. във връзка с промени в списъка с общински проекти
Парламентът обсъжда на първо четене законопроект за изменение на Закона за държавния бюджет за 2024 г. Точката беше включена в дневния ред в началото на заседанието.  Заместни ...
Възрастна жена от Балчик е станала жертва на телефонна измама
Възрастна жена от Балчик е станала жертва на телефонна измама. За това съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР - Добрич. Оттам допълват, че е установена самоличностт ...
В България не са внасяни, изнасяни или произвеждани комуникационни устройства, отговарящи на взривените в Ливан и Сирия, съобщи ДАНС
В резултат на проверките, извършени от Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС), съвместно с Националната агенция по приходите (НАП), Министерството на вътрешните ...
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Гърция
На границата с Румъния трафикът на гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Никопол" и ``Кардам`` е интензивен на изход за товарни автомобили. Трафикът на изход за леки автом ...
Кандидатстване за изграждане на нова пречиствателна станция за отпадъчни води ще обсъди Общинският съвет в Черноочене
Осем точки ще разгледа на днешното си заседание Общинският съвет (ОбС) в Черноочене, а една от тях е даване на съгласие за кандидатстване на Община Черноочене пред ПУДООС (Предприя ...
Тикер в 09:37 ч.
Парламентът обсъжда на първо четене законопроект за изменение на Закона за държа ...
Начало В детайли
7486
България

Безплатни изследвания и консултации за туберкулоза ще се извършват в белодробната болница в Бургас

Безплатни изследвания и консултации за туберкулоза ще се извършват в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания (СБАЛПФЗ) в Бургас.В периода от 16-и до 20 септември болницата обяви Седмица на отворените врати, в която всеки желаещ може безплатно да се консултира, а по преценка на лекар и да му бъдат извършени конкретни лабораторни изследвания и манипулации, съобщи управителят на лечебното заведение д-р Евелина Трошанова.

| 10 Септември 2024, 16:48 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Безплатни изследвания и консултации за туберкулоза ще се извършват в белодробната болница в Бургас
Безплатни изследвания и консултации за туберкулоза ще се извършват в белодробната болница в Бургас
Снимка © БТА

Безплатни изследвания и консултации за туберкулоза ще се извършват в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания (СБАЛПФЗ) в Бургас. В периода от 16-и до 20 септември болницата обяви Седмица на отворените врати, в която всеки желаещ може безплатно да се консултира, а по преценка на лекар и да му бъдат извършени конкретни лабораторни изследвания и манипулации, съобщи управителят на лечебното заведение д-р Евелина Трошанова.

Повече новопостроени жилищни сгради са въведени в експлоатация през второто тримесечие на годината в Търговищка област в сравнение с първото тримесечие, съобщиха от отдел "Статистически изследвания - Търговище" на Териториалното статистическо бюро - Североизток. 

По предварителните данни на Националния статистически институт броят на въведените в експлоатация новопостроени жилищни сгради и жилища в областта през второто тримесечие на 2024 г. е десет. Спрямо първото тримесечие на годината сградите са с три повече, а жилищата в тях са с 40 повече.

Според статистиката всички новопостроени жилищни сгради са със стоманобетонна конструкция. 

Преобладават новопостроените жилища с две стаи (62,1 на сто), с три стаи са 30,3 на сто, а с четири и повече стаи са 7,6 на сто.

Общата полезна площ на всички новопостроени жилища през второто тримесечие на 2024 г.

В периода януари – септември т.г. има над 19 300 обаждания на Националната телефонна линия за деца 116 111, каза пред журналисти Теодора Иванова, председател на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД).

Над 1400 са регистрираните сигнали за насилие над деца, над седем хиляди са потърсили помощ и съдействие.

Регистрираните през настоящата година случаи на агресия и тормоз в образователни институции са 3378, каза Камелия Николова, главен секретар на ДАЗД. Регистрираните случаи на насилие над дете в образователни институции са 223, на насилие над учител – 267, а случаите на кибертормоз над деца – 232, посочи още тя.

По данни на НСИ децата, родени от майки, които не са навършили 18-годишна възраст, са 2871, каза още Николова.

Сигналите на телефонната линия за деца, постъпили през 2023 г., за физическо и психическо насилие са 462, за прен

Изпълнителна агенция „Морска администрация“ (ИАМА) проведе днес учение за действия в реално време след сблъсък на туристическо корабче и малък търговски кораб.

Според сценария на учението, в района на нос Галата, туристическо корабче с 40 души на борда, което извършва рутинен курс, в резултат на повреда на малък търговски кораб, се сблъсква с него, разказа главният директор на Главна дирекция "Аварийно-спасителна дейност" към ИАМА Румен Николов. В резултат на сблъсъка повреди има както на търговския кораб, така и на атракционното корабче, обясни той.

Учението е свързано с изпълнението на Националния план за търсене и спасяване в Българския морски отговорен район за търсене и спасяване, каза Николов и уточни, че след дълги години очакване планът вече е факт и днес се прави първа реализация. Идеята е да направим всичко така, че да бъде в максимално близко

Настоявам прокуратурата да разследва автентичността на подписите, събрани в подписка, инициирана от Инициативен комитет, срещу изграждането на Социален дом за хора с увреждания в с. Желязово, община Камено. Подал съм сигнал да прокуратурата, за да се установи дали става въпрос за документ с невярно съдържание, каза пред журналисти кметът на община Камено Жельо Вардунски.

Изказването му бе по повод твърдението на председателя на Инициативния комитет Емил Гепов, че жителите на селото са в готовност за протестни действия, ако Социалният център бъде преместен в селото. Към този момент домът се намира в с. Русокастро.

"Силно ме усъмни тази подписка, в която са събрани подписи на 109 души. Разпоредих на кмета на с. Желязово да бъдат проверени разписалите се лица. Оказа се, че трима от тях са в чужбина, а други близо 25-26 души нямат постоянен или настоящ адрес в селото. Не вяр

Балканският творец, преди да бъде опознат в света, първо трябва да бъде опознат от своите съседи. Това заяви проф. Хюсеин Мевсим, професор по български език и литература в Анкарския университет, по време на откриването на паметна плоча на Атанас и Любомир Далчеви в двора на Генералното консулство на България в Солун, Гърция. Плочата е поставена по инициатива на и консулството ни в Солун. 

„В един юнски ден, в зноя, тук, в този град – Солун, който е колкото балканско-ориенталски, толкова е и европейски модерен град, се ражда Атанас, вторият син на семейство Христо и Виктория Далчеви. Атанас се ражда година и седем месеца след първородното отроче Любомир“, посочи проф. Мевсим. 

Проф. Хюсеин Мевсим е автор на книгата “Атанас Далчев в Солун и Истанбул”. 

„Литературната история преди всичко се занимава с хроноса &ndas

По думите инициативата е част от дейностите заложени в Националната програма за превенция и контрол на туберкулозата в България за 2021-2025 г. Целта е да се повиши обществената информираност по отношение на заболяването, каза още д-р Трошанова.

Припомняме, че през юни т.г. белодробната болница в Бургас проведе безплатни прегледи за туберкулоза.

В резултат на изпълнението на Националните програми за превенция и контрол на туберкулоза в България се отчита тенденция за трайно намаляване на заболяемостта от туберкулоза - от 23.8 на 100 хиляди души население през 2013 г. до 13.5 на 100 хиляди през 2023 г. Туберкулозата е лечима и предотвратима, стига да бъде открита навреме и да бъде проведено качествено лечение, съобщиха по-рано т.г. от Министерството на здравеопазването.

През март се отбелязва откритието на д-р Роберт Кох, който открива причинителя на туберкулозата - Mycobacterium tuberculosis.

Община Несебър започва подготовка за строителство на социални жилища. Вече е определен парцел, намиращ се на територията на курорта Слънчев бряг. Започва и процедура по изготвяне на проектната документация, съобщиха в официалния сайт от Общината.

Част от социалните жилища ще бъдат предназначени за гражданите, обитаващи към момента общежитието на Средно училище "Любен Каравелов", което има статут на общинска собственост.

Целта е да бъдат предоставени на гражданите, ползващи в момента общежитието за жилищни нужди, по-добри битово-социални условия, а освободената сграда, находяща се в съседство на училището, ще бъде добавена към образователния фонд, след реализация на утвърден проект за саниране и реконструкция.

Така ще бъдат изпълнени изискванията на Закона за предучилищното и училищното образование за едносменен режим на обучение за всички ученици.

Служебното правителство одобри допълнителни разходи по бюджетите на Министерството на вътрешните работи (МВР) и Министерството на отбраната (МО) за 2024 г., съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Средствата са в размер на 15 млн. лв. и са за финансово обезпечаване на дейностите на МВР и МО в условията на засилен миграционен натиск за периода 1 януари – 31 май 2024 г.

От началото на годината до 9 септември са установени опити на 40 210 души да влязат в страната през българо-турска граница, посочи вчера служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков в отговор на парламентарен въпрос от народния представител Калоян Методиев във връзка с приемането на България в Шенген и мигрантския натиск по българо-турската граница.

Към момента миграционният натиск на българо-турска граница е със 72% по-малък спрямо същия период на 2023 г. - 141 428 души, се до

За 17-и път Велико Търново ще бъде домакин на Международния фестивал на военните духови оркестри, съобщиха организаторите от Община Велико Търново. Тази година във фестивала ще участват Оркестърът на военноморските сили на Румъния, Гвардейският представителен духов оркестър на България и Фестивалният военен оркестър „Маестро Николай Косев”, който е съставен от формациите на Националния военен университет – Велико Търново и Втора тунджанска механизирана бригада – Стара Загора.

Дефилето с участниците във фестивала ще започне та 21 септември от 16:30 часа на главната улица в града. По традиция на фестивала ще бъде връчена и почетната статуетка на името на маестро Николай Косев и Валери Вълев, които са учредители на фондация „Международен фестивал на военните оркестри“.

Музикантите ще бъдат част от шествието, което ще премине от площада пр

В общо 221 секции ще гласуват имащите право на глас от област Силистра на изборите за народни представители, които ще се състоят на 27 октомври. В 175 от тях ще може да се гласува с машини, съобщи на брифинг председателят на Районната избирателна комисия (РИК) – Силистра Константин Стоилов.

Той допълни още, че със заповеди на кметовете са образувани избирателните секции на територията на всяка община. Те са най много в Силистра – 92. Следват общините Дулово с 42 секции, Тутракан с 27, Главиница с 25, Кайнарджа и Ситово с по 13 и Алфатар с девет. Общият брой на членовете на комисиите ще е 1797.

В изборите за народни представители право на глас имат 113 232  избиратели от област Силистра. 

Въпреки, че изборите няма да са „две в едно“, както беше на 9 юни, от РИК – Силистра не очакват по-малко работа по време на предизборната к

Троен състав на Окръжен съд – Враца потвърди определението на Районен съд – Враца, с което спрямо английския гражданин М. Ф. е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, съобщиха от съдебната институция. Мъжът е обвинен за нанасяне на лека телесна повреда в условията на домашно насилие на литовска гражданка.

Съдът е оставил без уважение внесената жалба от обвиняемия с искане да му бъде постановена по-лека мярка. 

Въззивният съд е приел, че е правилна преценката на първоинстанционния съд и всички събрани до момента доказателства сочат М. Ф. като съпричастен към деянието, в което е обвинен. Според тройния състав на Врачанския окръжен съд са налице и двете алтернативни опасности - обвиняемият да се укрие и да извърши престъпление. От събраните доказателства е видно, че М.Ф. е чужд гражданин, на страна извън ЕС - Кралство Вел

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Възрастна жена от Балчик е станала жертва на телефонна измама
Общинският съвет в Ново село обсъжда отчета за изпълнението на бюджета за 2023 г.
Тринадесет работодатели участваха в трудова борса в Ловеч
Три партии и една коалиция ще участват на частичните местни избори за кметове на варненските райони „Одесос“ и „Приморски“
Без тежки инциденти и пътнотранспортни произшествия премина Денят без загинали на пътя, отчетоха от полицията в Перник
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
На преден план
Парламентът обсъжда законопроект за изменение на Закона за държавния бюджет за 2024 г. във връзка с промени в списъка с общински проекти
Основна линия
Възрастна жена от Балчик е станала жертва на телефонна измама
В детайли
В България не са внасяни, изнасяни или произвеждани комуникационни устройства, отговарящи на взривените в Ливан и Сирия, съобщи ДАНС
В детайли
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Гърция
В детайли
Кандидатстване за изграждане на нова пречиствателна станция за отпадъчни води ще обсъди Общинският съвет в Черноочене
Основна линия
Общинският съвет в Ново село обсъжда отчета за изпълнението на бюджета за 2023 г.
Сфера
Трима души са загинали, а 26 са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие
Местен фокус
Общинският съвет в Каолиново ще обсъжда актуализиране на бюджета и на инвестиционната програма за 2024 г.
Контекст
Общинските съветници в Болярово ще разгледат предложение за поемане на краткосрочен общински дълг
Местен фокус
Общинският съвет в Созопол се събира на тринадесетото си редовно заседание
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.