Начало В детайли Пробно водочерпене в Мараш инспектира кметът на Шумен Христо Христов
7000
България

Пробно водочерпене в Мараш инспектира кметът на Шумен Христо Христов

Дейностите по пробно водочерпене в Мараш инспектираха кметът на община Шумен Христо Христов и заместник-кметът по „Европейски политики, култура и туризъм“ Даниела Русева.„Експертите ще кажат дали сондажът е на необходимата дълбочина, водата все още не е гореща.

| 10 Септември 2024, 18:22 ч.
Пробно водочерпене в Мараш инспектира кметът на Шумен Христо Христов
Пробно водочерпене в Мараш инспектира кметът на Шумен Христо Христов
Снимка © Община Шумен

Дейностите по пробно водочерпене в Мараш инспектираха кметът на община Шумен Христо Христов и заместник-кметът по „Европейски политики, култура и туризъм“ Даниела Русева. Това съобщиха от пресцентъра на Община Шумен.

Шестимата служебни министри, ръководещи отговорните ведомства за организационно-техническата подготовка на изборите, ще проведат работна среща с Централната избирателна комисия (ЦИК) днес в 14:00 ч. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Целта на срещата е да бъдат обсъдени предложенията на правителството до комисията за подобряване на правилата и процедурите за гарантиране на прозрачен, демократичен и добре организиран вот на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври 2024 г., се казва още в съобщението. 

Миналата седмица министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов в качеството си на координатор на организационно-техническата подготовка на изборите от страна на правителството, изпрати писмо до ЦИК с предлаганите мерки, съгласувани с отговорните ведомства.

Служебният кабинет предложи да бъде разширен процесът по удостоверяване на

На тържествена сесия на Общинския съвет в Лом по повод празника на града, който се отбелязва в деня на светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов, беше връчен почетния знак на общината на хора и институции, допринесли за развитието и издигането авторитета й. 

Младата дизайнерка Десислава Бисерова Тошева (26г.), за която в последните няколко години пишат най-известните в света модни списания, а нейни тоалети носят световно известни актьори, музиканти, бизнесмени и шоумени, получи почетния знак на Лом от кмета Цветан Петров за своите постижения в света на модата. Пред общинските съветници и граждани на Лом Тошева заяви, че е израснала в крайдунавския град и първите бизнес начинания са започнали в него като дете, когато е събирала цвят от рози от градините на местни хора с тяхно съгласие и правила парфюми. Дизайнерката сподели още, че често през годините се е прибирала в

Интензивен е трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) "Видин" и "Кардам" на границата с Румъния на изход за товарни и леки автомобили, съобщиха от Главна дирекция "Гранична полиция" на МВР на сайта си.

От "Гранична полиция" препоръчват да се използват алтернативни маршрути. Те припомнят, че на ГКПП ``Оряхово`` от 9 септември поради ниското ниво на река Дунав фериботната платформа преустанови работа.

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП "Русе", шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП "Силистра", ГКПП "Кардам", ГКПП "Дуранкулак", ГКПП "Кайнарджа" и ГКПП "Крушари". Последните два са с работно време от 8:00 до 20:00 часа всеки ден, през тях не с

По инициатива на Българската педиатрична асоциация (БПА) в курортен комплекс Боровец се провежда XVI Национален конгрес по педиатрия с международно участие. Конгресът бе открит от председателя на Управителния съвет на БПА проф. Иван Литвиненко. 

Проф. Литвиненко поздрави присъстващите и пожела успех на всички водещи. Той заяви, че това е най-голямото събитие за гилдията и в програмата всеки присъстващ може да намери нещо за себе си. Има гости от Германия, Израел, Белгия и други държави, отчете Литвиненко и добави, че в рамките на конгреса ще има и Общо събрание на БПА.

Научният форум в областта на педиатрията се провежда от 1963 година на всеки три години. Традиционно събитието събира над 500 делегати – педиатри, общопрактикуващи лекари, колеги от всички специалности, свързани с педиатрията, и специалисти по здравни грижи от детските клиники и отделения в цяла

Народното събрание ще разгледа на първо гласуване Законопроект за изменение и допълнение на Закона за насърчаване на инвестициите. Това предвижда първа точка от проектопрограмата за работа на депутатите, публикувана на интернет страницата на парламента.

Вносител на законопроекта е Министерският съвет.

Очаква се на първо гласуване да бъде обсъден и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за туризма. В предложения дневен ред е и второто гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Търговския закон. Освен това се предлага да бъде разгледан законопроект за ратифициране на Споразумението относно Централноевропейската програма за обмен в университетското образование (CEEPUS IV), подписано в гр. Варшава, Полша, на 20 септември 2023 г., както и  проект на решение за закриване на специализирано частно висше училище с наименование „Европейско висше уч

„Експертите ще кажат дали сондажът е на необходимата дълбочина, водата все още не е гореща. Характерният мирис на минерална вода го има, но типичният цвят, който помним от миналото, все още го няма. Предстои да се вземат проби от водата, които ще бъдат изпратени в акредитирана лаборатория за анализ“, каза Христов.

Кметът на Шумен уточни, че след като бъдат готови резултатите от изследването, което трябва да покаже дали водата е запазила химичния си състав и лечебните си свойства, Общината ще търси инвеститори за изграждане на балнеокомплекс.

„Предвиждаме да удължим издаденото от Министерството на околната среда и водите разрешително за безвъзмездно ползване на находището. Да бъде поне за 25 години, предвид обстоятелството, че никой инвеститор не би вложил финансов ресурс за концесия, от която остават 12 години“, посочи Христов и допълни, че успоредно ще се работи в посока изграждане на съпътстваща инфраструктура в района. Кметът на Шумен заяви, че ангажимент на бъдещия инвеститор ще бъде изграждането на пречиствателна станция, без която няма как водата да бъде използвана за здравно-санаториални цели.

„Водочерпенето е за 72 часа, водата беше пусната снощи след 17:00 часа, така че се надяваме да потече и тази вода с характерния ръждив цвят. Утре специализирана лаборатория ще вземе проби от водата за изследване на химичния състав, като вече сме задължени от Министерството на околната среда и водите два пъти годишно да правим такъв анализ“, каза заместник-кметът Даниела Русева.

Заделените средства в общинския бюджет тази година са 300 хил. лева за проучване и възстановяване на сондажа. Идеята е хората да могат свободно да ползват целебната вода, докато бъдат реализирани конкретни инвестиционни намерения, свързани с развитието на балнеоложкия комплекс, информираха още от пресцентъра. 

Акция за насърчаване на разделното събиране и рециклиране на отпадъци от хартия, картон и пластмаса организира община Харманли под надслов „Заедно за природата“, съобщиха от пресслужбата на местната администрация. 

Този четвъртък от общинско дружество „Екоресурс- Харманли" канят всички деца, ученици и техните родители да участват в екоинициативата. В нея всеки, който предаде поне два килограма пластмаса и хартия ще получи награда, допълват от администрацията.

Предаването на материалите за рециклиране ще става в два мобилни пункта, разположени на различни места на територията на града. Отпадъците ще бъдат извозени до сепариращата инсталация за предварително третиране на регионално депо в Харманли, където ще се сортират и балират по класове. Непотребните опаковки, стари вестници и тетрадки ще постъпят за рециклиране и ще бъдат превърнати в суровини з

"Тази тема винаги е била фокус в работата и анализите на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) и министерството. Не мисля, че бихме говорили за поевтиняване, но се обмисля към момента да няма промяна за догодина", каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройство Виолета Коритарова - Касабова във връзка с промяната в цената на винетките. 

Преди началото на Десетата юбилейна годишна конференция, посветена на пътната безопасност -  "ВИЗИЯ 0" или нула жертви при пътнотранспортни произшествия, организирана от Сдружение "Българска браншова асоциация пътна безопасност", служебният министър коментира и други актуални за региона теми. 

Една от тях беше темата за Околовръстното шосе и Югоизточния обход в Пловдив.

"Знам, че този проблем е тежък за град Пловдив и е неотложно да бъде стартирано строителството на Югоизточния обход. Вчера проведо

Българският народ е построил чудесни неща в Браила, заяви кметът на румънския град Виорел Драгомир. Днес той беше домакин на част от инициативите за честване на 155-годишнината на Българската академия на науките. 

В църквата "Възнесение Господне" в Браила архиепископът на Долен Дунав негово преосвещенство Касиан и представителят на Българската патриаршия в Букурещ протойерей Кирил Синев отслужиха молебен на румънски и български език, положени бяха венци на плочата в двора на храма, където през 1869 г. е създаден предшественикът на Академията - Българското книжовно дружество. Сред присъстващите бяха представители на БАН, посланикът на България в северната ни съседка Радко Влайков, генералният директор на Кирил Вълчев, представители на Асоциацията на българите в Браила „Христо Ботев“, на местната община и на Румънската академия (РА), с която вчера в Букурещ БАН

Лек ръст в броя на наетите по трудово и служебно правоотношение отчитат в Търговище. Към края на юни тази година броят на наетите достига 25,2 хиляди души. Ръстът е с около 3,3 % спрямо края на първото тримесечие на годината, посочват от отдел „Статистически изследвания – Търговище“ на Териториалното статическо бюро – Североизток. 

Увеличение на наетите лица е регистрирано в девет икономически дейности, като в процентно изражение е най-значимо в „Селско, горско и рибно стопанство” и „Професионални дейности и научни изследвания”. Намаление се наблюдава в осем икономически дейности, като най-голямо е в секторите „Транспорт, складиране и пощи” и „Административни и спомагателни дейности”, посочват от статистика.

Относителният дял на наетите е най-висок в дейностите „Преработваща промишленост&r

Общинският съвет в Болярово на днешното си заседание ще разгледа предложение за поемане на краткосрочен общински дълг в размер на 324 000 лв. от фонд ФЛАГ, със срок на изплащане една година. В предварителния дневен ред са включени десет точки, става известно от публикуваните материали за предстоящата сесия на сайта на общинската администрация.

Средствата от заема ще са за подготовка на проект за разкриване на шест нови социални услуги „Резидентна грижа за пълнолетни лица с интелектуални затруднения“ и Център за специализирана подкрепа за лица с увреждания и техните семейства“. За целта се очаква финансиране от над 9,1 млн. лева по Механизма за възстановяване и устойчивост, се посочва още в докладната записка от кмета Христо Христов.

На заседанието си съветниците ще разгледат и молби за отпускане на еднократни помощи на жители на общината – за лече

Както съобщихме, заместник-кметът на община Шумен Даниела Русева на 29 август обяви, че пробно водочерпене на водата в Мараш и отпушване на запушена тръба там ще се извършат на 9, 10 и 11 септември.

 

 

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Седем министри ще отговарят на въпроси на депутати в парламентарния контрол
Седем министри от служебния кабинет се предвижда да отговарят на въпроси на депутати в рамките на редовния петъчен парламентарен контрол. Това са служебните министри Иван Кондов, М ...
Министър Стоянова ще изиска разработчиците на системата за дигитализиране на документите на кандидат-водачите да приключат работа по-рано
Служебният министър на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова ще изиска от разработчиците на системата за дигитализиране на документите, свързани с теоретичното и практическот ...
Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, бяха обсъдени на среща в президентството
Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, така че тя да бъде достъпна за максимален брой любители на изкуството и да бъде съобразена със спецификите на ...
От ЦИК отхвърлиха твърденията, че хартията, използвана за машинно гласуване, не съответства на изискванията на хартията за принтерите
От Централната избирателна комисия (ЦИК) отхвърлиха твърденията, че хартията, използвана за машинно гласуване, не съответства на изискванията на хартията за принтерите. Позицията н ...
Общинският съвет в Грамада подкрепи придобиването на поземлен имот от близо 6 декара в общинския център
Общинският съвет в Грамада подкрепи предложението на кмета на общината Милчо Башев за придобиване на поземлен имот в общинския център с площ 5888 кв. метра. Теренът ще бъде използв ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В България не са внасяни, изнасяни или произвеждани комуникационни устройства, отговарящи на взривените в Ливан и Сирия, съобщи ДАНС
В резултат на проверките, извършени от Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС), съвместно с Националната агенция по приходите (НАП), Министерството на вътрешните ...
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Гърция
На границата с Румъния трафикът на гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Никопол" и ``Кардам`` е интензивен на изход за товарни автомобили. Трафикът на изход за леки автом ...
Кандидатстване за изграждане на нова пречиствателна станция за отпадъчни води ще обсъди Общинският съвет в Черноочене
Осем точки ще разгледа на днешното си заседание Общинският съвет (ОбС) в Черноочене, а една от тях е даване на съгласие за кандидатстване на Община Черноочене пред ПУДООС (Предприя ...
Общинският съвет в Ново село обсъжда отчета за изпълнението на бюджета за 2023 г.
Информация за изпълнението на решенията на Общинския съвет и приемане на отчета за касово изпълнение на бюджета на община Ново село за 2023 г. са две от деветте точки, които ще раз ...
Трима души са загинали, а 26 са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие
Трима души са загинали, а 26 са ранени при пътни инциденти в страната през изминалото денонощие, съобщиха на сайта си от Министерството на вътрешните работи (МВР). Тежките пътни пр ...
Тикер в 08:29 ч.
В резултат на проверките, извършени от Държавна агенция „Национална сигурн ...
Начало В детайли
7000
България

Пробно водочерпене в Мараш инспектира кметът на Шумен Христо Христов

Дейностите по пробно водочерпене в Мараш инспектираха кметът на община Шумен Христо Христов и заместник-кметът по „Европейски политики, култура и туризъм“ Даниела Русева.„Експертите ще кажат дали сондажът е на необходимата дълбочина, водата все още не е гореща.

| 10 Септември 2024, 18:22 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Пробно водочерпене в Мараш инспектира кметът на Шумен Христо Христов
Пробно водочерпене в Мараш инспектира кметът на Шумен Христо Христов
Снимка © Община Шумен

Дейностите по пробно водочерпене в Мараш инспектираха кметът на община Шумен Христо Христов и заместник-кметът по „Европейски политики, култура и туризъм“ Даниела Русева. Това съобщиха от пресцентъра на Община Шумен.

Шестимата служебни министри, ръководещи отговорните ведомства за организационно-техническата подготовка на изборите, ще проведат работна среща с Централната избирателна комисия (ЦИК) днес в 14:00 ч. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Целта на срещата е да бъдат обсъдени предложенията на правителството до комисията за подобряване на правилата и процедурите за гарантиране на прозрачен, демократичен и добре организиран вот на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври 2024 г., се казва още в съобщението. 

Миналата седмица министърът на иновациите и растежа Росен Карадимов в качеството си на координатор на организационно-техническата подготовка на изборите от страна на правителството, изпрати писмо до ЦИК с предлаганите мерки, съгласувани с отговорните ведомства.

Служебният кабинет предложи да бъде разширен процесът по удостоверяване на

На тържествена сесия на Общинския съвет в Лом по повод празника на града, който се отбелязва в деня на светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов, беше връчен почетния знак на общината на хора и институции, допринесли за развитието и издигането авторитета й. 

Младата дизайнерка Десислава Бисерова Тошева (26г.), за която в последните няколко години пишат най-известните в света модни списания, а нейни тоалети носят световно известни актьори, музиканти, бизнесмени и шоумени, получи почетния знак на Лом от кмета Цветан Петров за своите постижения в света на модата. Пред общинските съветници и граждани на Лом Тошева заяви, че е израснала в крайдунавския град и първите бизнес начинания са започнали в него като дете, когато е събирала цвят от рози от градините на местни хора с тяхно съгласие и правила парфюми. Дизайнерката сподели още, че често през годините се е прибирала в

Интензивен е трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) "Видин" и "Кардам" на границата с Румъния на изход за товарни и леки автомобили, съобщиха от Главна дирекция "Гранична полиция" на МВР на сайта си.

От "Гранична полиция" препоръчват да се използват алтернативни маршрути. Те припомнят, че на ГКПП ``Оряхово`` от 9 септември поради ниското ниво на река Дунав фериботната платформа преустанови работа.

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП "Русе", шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП "Силистра", ГКПП "Кардам", ГКПП "Дуранкулак", ГКПП "Кайнарджа" и ГКПП "Крушари". Последните два са с работно време от 8:00 до 20:00 часа всеки ден, през тях не с

По инициатива на Българската педиатрична асоциация (БПА) в курортен комплекс Боровец се провежда XVI Национален конгрес по педиатрия с международно участие. Конгресът бе открит от председателя на Управителния съвет на БПА проф. Иван Литвиненко. 

Проф. Литвиненко поздрави присъстващите и пожела успех на всички водещи. Той заяви, че това е най-голямото събитие за гилдията и в програмата всеки присъстващ може да намери нещо за себе си. Има гости от Германия, Израел, Белгия и други държави, отчете Литвиненко и добави, че в рамките на конгреса ще има и Общо събрание на БПА.

Научният форум в областта на педиатрията се провежда от 1963 година на всеки три години. Традиционно събитието събира над 500 делегати – педиатри, общопрактикуващи лекари, колеги от всички специалности, свързани с педиатрията, и специалисти по здравни грижи от детските клиники и отделения в цяла

Народното събрание ще разгледа на първо гласуване Законопроект за изменение и допълнение на Закона за насърчаване на инвестициите. Това предвижда първа точка от проектопрограмата за работа на депутатите, публикувана на интернет страницата на парламента.

Вносител на законопроекта е Министерският съвет.

Очаква се на първо гласуване да бъде обсъден и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за туризма. В предложения дневен ред е и второто гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Търговския закон. Освен това се предлага да бъде разгледан законопроект за ратифициране на Споразумението относно Централноевропейската програма за обмен в университетското образование (CEEPUS IV), подписано в гр. Варшава, Полша, на 20 септември 2023 г., както и  проект на решение за закриване на специализирано частно висше училище с наименование „Европейско висше уч

„Експертите ще кажат дали сондажът е на необходимата дълбочина, водата все още не е гореща. Характерният мирис на минерална вода го има, но типичният цвят, който помним от миналото, все още го няма. Предстои да се вземат проби от водата, които ще бъдат изпратени в акредитирана лаборатория за анализ“, каза Христов.

Кметът на Шумен уточни, че след като бъдат готови резултатите от изследването, което трябва да покаже дали водата е запазила химичния си състав и лечебните си свойства, Общината ще търси инвеститори за изграждане на балнеокомплекс.

„Предвиждаме да удължим издаденото от Министерството на околната среда и водите разрешително за безвъзмездно ползване на находището. Да бъде поне за 25 години, предвид обстоятелството, че никой инвеститор не би вложил финансов ресурс за концесия, от която остават 12 години“, посочи Христов и допълни, че успоредно ще се работи в посока изграждане на съпътстваща инфраструктура в района. Кметът на Шумен заяви, че ангажимент на бъдещия инвеститор ще бъде изграждането на пречиствателна станция, без която няма как водата да бъде използвана за здравно-санаториални цели.

„Водочерпенето е за 72 часа, водата беше пусната снощи след 17:00 часа, така че се надяваме да потече и тази вода с характерния ръждив цвят. Утре специализирана лаборатория ще вземе проби от водата за изследване на химичния състав, като вече сме задължени от Министерството на околната среда и водите два пъти годишно да правим такъв анализ“, каза заместник-кметът Даниела Русева.

Заделените средства в общинския бюджет тази година са 300 хил. лева за проучване и възстановяване на сондажа. Идеята е хората да могат свободно да ползват целебната вода, докато бъдат реализирани конкретни инвестиционни намерения, свързани с развитието на балнеоложкия комплекс, информираха още от пресцентъра. 

Акция за насърчаване на разделното събиране и рециклиране на отпадъци от хартия, картон и пластмаса организира община Харманли под надслов „Заедно за природата“, съобщиха от пресслужбата на местната администрация. 

Този четвъртък от общинско дружество „Екоресурс- Харманли" канят всички деца, ученици и техните родители да участват в екоинициативата. В нея всеки, който предаде поне два килограма пластмаса и хартия ще получи награда, допълват от администрацията.

Предаването на материалите за рециклиране ще става в два мобилни пункта, разположени на различни места на територията на града. Отпадъците ще бъдат извозени до сепариращата инсталация за предварително третиране на регионално депо в Харманли, където ще се сортират и балират по класове. Непотребните опаковки, стари вестници и тетрадки ще постъпят за рециклиране и ще бъдат превърнати в суровини з

"Тази тема винаги е била фокус в работата и анализите на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) и министерството. Не мисля, че бихме говорили за поевтиняване, но се обмисля към момента да няма промяна за догодина", каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройство Виолета Коритарова - Касабова във връзка с промяната в цената на винетките. 

Преди началото на Десетата юбилейна годишна конференция, посветена на пътната безопасност -  "ВИЗИЯ 0" или нула жертви при пътнотранспортни произшествия, организирана от Сдружение "Българска браншова асоциация пътна безопасност", служебният министър коментира и други актуални за региона теми. 

Една от тях беше темата за Околовръстното шосе и Югоизточния обход в Пловдив.

"Знам, че този проблем е тежък за град Пловдив и е неотложно да бъде стартирано строителството на Югоизточния обход. Вчера проведо

Българският народ е построил чудесни неща в Браила, заяви кметът на румънския град Виорел Драгомир. Днес той беше домакин на част от инициативите за честване на 155-годишнината на Българската академия на науките. 

В църквата "Възнесение Господне" в Браила архиепископът на Долен Дунав негово преосвещенство Касиан и представителят на Българската патриаршия в Букурещ протойерей Кирил Синев отслужиха молебен на румънски и български език, положени бяха венци на плочата в двора на храма, където през 1869 г. е създаден предшественикът на Академията - Българското книжовно дружество. Сред присъстващите бяха представители на БАН, посланикът на България в северната ни съседка Радко Влайков, генералният директор на Кирил Вълчев, представители на Асоциацията на българите в Браила „Христо Ботев“, на местната община и на Румънската академия (РА), с която вчера в Букурещ БАН

Лек ръст в броя на наетите по трудово и служебно правоотношение отчитат в Търговище. Към края на юни тази година броят на наетите достига 25,2 хиляди души. Ръстът е с около 3,3 % спрямо края на първото тримесечие на годината, посочват от отдел „Статистически изследвания – Търговище“ на Териториалното статическо бюро – Североизток. 

Увеличение на наетите лица е регистрирано в девет икономически дейности, като в процентно изражение е най-значимо в „Селско, горско и рибно стопанство” и „Професионални дейности и научни изследвания”. Намаление се наблюдава в осем икономически дейности, като най-голямо е в секторите „Транспорт, складиране и пощи” и „Административни и спомагателни дейности”, посочват от статистика.

Относителният дял на наетите е най-висок в дейностите „Преработваща промишленост&r

Общинският съвет в Болярово на днешното си заседание ще разгледа предложение за поемане на краткосрочен общински дълг в размер на 324 000 лв. от фонд ФЛАГ, със срок на изплащане една година. В предварителния дневен ред са включени десет точки, става известно от публикуваните материали за предстоящата сесия на сайта на общинската администрация.

Средствата от заема ще са за подготовка на проект за разкриване на шест нови социални услуги „Резидентна грижа за пълнолетни лица с интелектуални затруднения“ и Център за специализирана подкрепа за лица с увреждания и техните семейства“. За целта се очаква финансиране от над 9,1 млн. лева по Механизма за възстановяване и устойчивост, се посочва още в докладната записка от кмета Христо Христов.

На заседанието си съветниците ще разгледат и молби за отпускане на еднократни помощи на жители на общината – за лече

Както съобщихме, заместник-кметът на община Шумен Даниела Русева на 29 август обяви, че пробно водочерпене на водата в Мараш и отпушване на запушена тръба там ще се извършат на 9, 10 и 11 септември.

 

 

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Седем министри ще отговарят на въпроси на депутати в парламентарния контрол
Министър Стоянова ще изиска разработчиците на системата за дигитализиране на документите на кандидат-водачите да приключат работа по-рано
Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, бяха обсъдени на среща в президентството
От ЦИК отхвърлиха твърденията, че хартията, използвана за машинно гласуване, не съответства на изискванията на хартията за принтерите
Общинският съвет в Грамада подкрепи придобиването на поземлен имот от близо 6 декара в общинския център
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
В България не са внасяни, изнасяни или произвеждани комуникационни устройства, отговарящи на взривените в Ливан и Сирия, съобщи ДАНС
В детайли
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Гърция
В детайли
Кандидатстване за изграждане на нова пречиствателна станция за отпадъчни води ще обсъди Общинският съвет в Черноочене
Основна линия
Общинският съвет в Ново село обсъжда отчета за изпълнението на бюджета за 2023 г.
Сфера
Трима души са загинали, а 26 са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие
Местен фокус
Общинският съвет в Каолиново ще обсъжда актуализиране на бюджета и на инвестиционната програма за 2024 г.
Контекст
Общинските съветници в Болярово ще разгледат предложение за поемане на краткосрочен общински дълг
Местен фокус
Общинският съвет в Созопол се събира на тринадесетото си редовно заседание
Местен фокус
Общинските съветници в Руен ще разгледат отчета за изпълнението на бюджета и сметките за европейски средства за 2023 г.
Местен фокус
Публично ще бъдат изтеглени номерата на машините за гласуване, които ще преминат удостоверяване
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.