Начало В детайли Стоим зад кандидатурата на Екатерина Захариева за еврокомисар от България, заяви служебният премиер Главчев
5094
България

Стоим зад кандидатурата на Екатерина Захариева за еврокомисар от България, заяви служебният премиер Главчев

Вчера потвърдихме, че стоим зад кандидатурата на Екатерина Захариева като кандидат за еврокомисар от България в отговор на писмо на председателя на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен. Това каза в началото на редовното правителствено заседание служебният министър-председател Димитър Главчев.Предложихме две кандидатури за евокомисар от България - на Екатерина Захариева и Юлиян Попов, припомни премиерът.

| 11 Септември 2024, 11:34 ч.
Стоим зад кандидатурата на Екатерина Захариева за еврокомисар от България, заяви служебният премиер Главчев
Стоим зад кандидатурата на Екатерина Захариева за еврокомисар от България, заяви служебният премиер Главчев
Снимка © Христо Касабов / БТА

Вчера потвърдихме, че стоим зад кандидатурата на Екатерина Захариева като кандидат за еврокомисар от България в отговор на писмо на председателя на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен. Това каза в началото на редовното правителствено заседание служебният министър-председател Димитър Главчев.

Общо четирима са кандидатите за кмет на община Омуртаг в новите избори на 20 октомври т.г. Това съобщи председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК) Мина Илиева след изтичането на срока за регистрация на кандидатските листи. 

Кандидатите са издигнати от две политически партии и два инициативни комитета. За кметското място и за гласовете на избирателите в общината според реда на регистрация в ОИК ще се конкурират: Ердоан Ахледов от ДПС, Джунейт Йонузов - независим кандидат; Ешреф Ешрефов - независим кандидат и Мустафа Ахмедов от „ГЕРБ“.

От ОИК обявиха, че за участие в новите избори са се регистрирали общо четири политически партии и два инициативни комитета. Две от тях – НДПС и „Българска нова демокрация“, не са регистрирали кандидатски листи. 

За провеждането на изборите на 20 октомври с решение на ОИК в общината им

"Опитът на Радев да прехвърля проблемите от болната глава на здравата издава единствено страх и политическа немощ". Това заявява председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, цитиран в прессъобщение, разпространено от "ДПС Пресцентър", относно катастрофата с учебно-боен самолет на "Граф Игнатиево", при която загинаха двамата пилоти.

С поредната трагедия във Военновъздушните сили (ВВС), в която в мирно време България даде свидни жертви, заради съмнителна пиар акция на главнокомандващия и последвалите словесни атаки от негова страна в стил "крадецът вика дръжте крадеца", трябва да се отвърне само с едно - не дай боже никой да дава на България това, което се случи заради него - да загиват хора, заради егото му, заявява Пеевски.

"Най-малкото, което може да направи Радев, е да замълчи", добавя Делян Пеевски, който отново призовава за оставки на командира н

Върховният административен съд (ВАС) ще се произнесе в срок по три дела, образувани по жалби на политическа партия (ПП) ДПС срещу решения на ЦИК. Две от делата бяха разгледани от един съдебен състав, а третото - от друг.

Жалбите са подадени от адвокат Георги Атанасов, упълномощен от Джевдет Чакъров и представляващ ПП ДПС. По делата днес се явиха отново двамата адвокати Александър Ангелов и Страхил Панов, упълномощени от Делян Пеевски. Те поискаха оттегляне на жалбите или да бъде постановено, че решенията на ЦИК са правилни.

Първото дело е срещу решението на ЦИК, с което оставя без разглеждане заявления от ДПС относно участието и неучастието в коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“.

Второто дело е срещу решението на ЦИК, с което регистрира коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“ за участие в изборите з

Фармацевтите са готови на протест заради приетите преди дни на първо четене промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Това съобщават от Българския фармацевтичен съюз (БФС). В промените се посочва, че държавата ще финансира аптеки, включително и денонощни, или продажбата на лекарства чрез автомати в населени места, за които е установен недостиг на аптеки. На 12 септември депутатите приеха на първо четене предложените промени.

По време на среща, състояла се на 14 септември, представители на всички централни органи на БФС, председателите на регионалните фармацевтични колегии, представители на Асоциацията на собствениците на аптеки, на Националната аптечна камара, на Инициативен комитет от магистър-фармацевти и на Национална аптечна браншова организация „са изразили възмущението си от дискусията в пленарната зала“, както и сериозното си притеснени

Започнала е подготовката за 11-ото издание на националния туристически поход „По стъпките на Самуиловите воини“ и вече са изпратени официални покани към всички училища в региона. Всяка година в първата неделя на октомври стотици извървяват пътя от Национален парк-музей „Самуилова крепост“ до с. Ключ, а походът се организира от сдружението „Млад планинар“ в Петрич, каза ръководителят на сдружението Гергана Сандъкчиева. 

Маршрутът върви успоредно на крепостната стена, някога изградена от войската на цар Самуил, за да спре навлизането на византийците и превземането на българските територии. Той е с дължина близо шест километра, но по него няма стръмни или трудни участъци. Миналата година в похода се включиха над 700 човека, като най-малките участници бяха едногодишни деца, а най-възрастният беше на 77 години.

Тази година походът е п

Предложихме две кандидатури за евокомисар от България - на Екатерина Захариева и Юлиян Попов, припомни премиерът. В отговор на нашите предложения в края на миналата седмица получихме писмо от председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен, която каза, че нейният избор е Екатерина Захариева, посочи Главчев.

Припомняме, че Захариева беше номинирана от ГЕРБ-СДС, а Юлиян Попов – от „Продължаваме промяната – Демократична България“.

"Срещайки се с всички номинирани от парламентарните групи кандидати, установих, че те са на изключително високо ниво. В тази връзка благодаря на парламентарните групи за сериозното отношение по този казус. Решението ни беше трудно", каза на 30 август служебният премиер Димитър Главчев по време на среща в Министерския съвет на представители на служебния кабинет с областни и заместник областни управители от цялата страна, на която представи номинациите за еврокомисар от България.

Българският генерален консул в Чикаго Светослав Станков се срещна с трима рекордьори в спорта „суплес“, съобщи той . Сред тях е бил и перничанинът Николай Василев - създател на футболен клуб „Миньор“ - Чикаго, който от над 15 години живее в САЩ. Освен като създател на „Миньор“ той е учредител на още два футболни тима зад граница, носещи названията „Левски“ и „Велбъжд“.

Миналата година Василев стана световен шампион в този спорт, който има български корени. Създателят на суплес системата и българската торба (Bulgarian bag) е бившият борец Иван Раднев Иванов. От години той живее със семейството си в САЩ. През 2007 г. под негово ръководство националният отбор по класическа борба на САЩ завоюва единствената си отборна световна титла. А тренировъчните уреди и методики, които той патентова и разработва, навлизат във фитнес и

По инициатива на Българската педиатрична асоциация (БПА) в курортен комплекс Боровец се провежда XVI Национален конгрес по педиатрия с международно участие. Конгресът бе открит от председателя на Управителния съвет на БПА проф. Иван Литвиненко. 

Проф. Литвиненко поздрави присъстващите и пожела успех на всички водещи. Той заяви, че това е най-голямото събитие за гилдията и в програмата всеки присъстващ може да намери нещо за себе си. Има гости от Германия, Израел, Белгия и други държави, отчете Литвиненко и добави, че в рамките на конгреса ще има и Общо събрание на БПА.

Научният форум в областта на педиатрията се провежда от 1963 година на всеки три години. Традиционно събитието събира над 500 делегати – педиатри, общопрактикуващи лекари, колеги от всички специалности, свързани с педиатрията, и специалисти по здравни грижи от детските клиники и отделения в цяла

Вече заявихме, че сме против прибързаното законодателство, предлагано от „Продължаваме промяната“ (ПП). Този тип политическо поведение създава само проблеми, а не дава решения. Това заявяват от ГЕРБ в отговор на изпратеното по-рано днес писмо от Изпълнителния съвет на “Продължаваме промяната” във връзка с антикорупционните закони, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), в което пишат какво ще загуби България, ако те не бъдат приети в 50-ото Народно събрание.

От ГЕРБ отбелязват, че през последните четири години ПП са имали имали множество възможности да приемат законите по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ).

"Година и половина кабинетът "Петков" имаше и пълно мнозинство в Народното събрание по време на управлението ви с БСП и ИТН. Време е да отговорите защо тогава не приехте въпросните закони и не осигурихте на България 10-

В Плевен партиите и коалициите постигнаха съгласие за съставите на секционните избирателни комисии (СИК) за предстоящите на 27 октомври предсрочни парламентарни избори. Това стана по време на консултации, които се състояха в заседателната зала на Община Плевен в присъствието на кмета д-р Валентин Христов.

В консултациите участваха представители на парламентарно представените политически сили - коалиция ГЕРБ-СДС, коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България", партия "Възраждане", ДПС, коалиция "БСП за България", партия "Има такъв народ". 

Направени бяха няколко корекции, които не касаят цялостното разпределение на квотите на партиите. Искам да благодаря на представителите на партиите за коректността, каза след края на консултациите секретарят на Община Плевен Соня Ганева. 

Общо СИК на територията на общината са 161. Предстои да се сформи

По предложение на парламентарната група на „Възраждане“ депутатите ще обсъдят като първа точка днес проект за решение за задължаване на Министерския съвет да изготви доклад във връзка с изпълнението на решения на Народното събрание свързани с бъдещето на комплекса „Марица-изток“.

Преди това депутатите гласуваха предложения дневен ред, който предвиждаше проекторешението да бъде обсъдено утре, като точка втора от дневния ред. Предложението на „Възраждане“ точката да стане първа в дневния ред за днес бе подкрепено със 133 гласа „за“, двама гласуваха –„против“ и 34- ма с „въздържал се“. Депутатите гласуваха още отпадане от дневния ред на предложения като първа точка за днес законопроект за изменение и допълнение на Закона за насърчаване на инвестициите със 181 гласа „за“, един – „п

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Седем министри ще отговарят на въпроси на депутати в парламентарния контрол
Седем министри от служебния кабинет се предвижда да отговарят на въпроси на депутати в рамките на редовния петъчен парламентарен контрол. Това са служебните министри Иван Кондов, М ...
Министър Стоянова ще изиска разработчиците на системата за дигитализиране на документите на кандидат-водачите да приключат работа по-рано
Служебният министър на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова ще изиска от разработчиците на системата за дигитализиране на документите, свързани с теоретичното и практическот ...
Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, бяха обсъдени на среща в президентството
Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, така че тя да бъде достъпна за максимален брой любители на изкуството и да бъде съобразена със спецификите на ...
От ЦИК отхвърлиха твърденията, че хартията, използвана за машинно гласуване, не съответства на изискванията на хартията за принтерите
От Централната избирателна комисия (ЦИК) отхвърлиха твърденията, че хартията, използвана за машинно гласуване, не съответства на изискванията на хартията за принтерите. Позицията н ...
Общинският съвет в Грамада подкрепи придобиването на поземлен имот от близо 6 декара в общинския център
Общинският съвет в Грамада подкрепи предложението на кмета на общината Милчо Башев за придобиване на поземлен имот в общинския център с площ 5888 кв. метра. Теренът ще бъде използв ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В България не са внасяни, изнасяни или произвеждани комуникационни устройства, отговарящи на взривените в Ливан и Сирия, съобщи ДАНС
В резултат на проверките, извършени от Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС), съвместно с Националната агенция по приходите (НАП), Министерството на вътрешните ...
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Гърция
На границата с Румъния трафикът на гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Никопол" и ``Кардам`` е интензивен на изход за товарни автомобили. Трафикът на изход за леки автом ...
Кандидатстване за изграждане на нова пречиствателна станция за отпадъчни води ще обсъди Общинският съвет в Черноочене
Осем точки ще разгледа на днешното си заседание Общинският съвет (ОбС) в Черноочене, а една от тях е даване на съгласие за кандидатстване на Община Черноочене пред ПУДООС (Предприя ...
Общинският съвет в Ново село обсъжда отчета за изпълнението на бюджета за 2023 г.
Информация за изпълнението на решенията на Общинския съвет и приемане на отчета за касово изпълнение на бюджета на община Ново село за 2023 г. са две от деветте точки, които ще раз ...
Трима души са загинали, а 26 са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие
Трима души са загинали, а 26 са ранени при пътни инциденти в страната през изминалото денонощие, съобщиха на сайта си от Министерството на вътрешните работи (МВР). Тежките пътни пр ...
Тикер в 08:51 ч.
В резултат на проверките, извършени от Държавна агенция „Национална сигурн ...
Начало В детайли
5094
България

Стоим зад кандидатурата на Екатерина Захариева за еврокомисар от България, заяви служебният премиер Главчев

Вчера потвърдихме, че стоим зад кандидатурата на Екатерина Захариева като кандидат за еврокомисар от България в отговор на писмо на председателя на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен. Това каза в началото на редовното правителствено заседание служебният министър-председател Димитър Главчев.Предложихме две кандидатури за евокомисар от България - на Екатерина Захариева и Юлиян Попов, припомни премиерът.

| 11 Септември 2024, 11:34 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Стоим зад кандидатурата на Екатерина Захариева за еврокомисар от България, заяви служебният премиер Главчев
Стоим зад кандидатурата на Екатерина Захариева за еврокомисар от България, заяви служебният премиер Главчев
Снимка © Христо Касабов / БТА

Вчера потвърдихме, че стоим зад кандидатурата на Екатерина Захариева като кандидат за еврокомисар от България в отговор на писмо на председателя на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен. Това каза в началото на редовното правителствено заседание служебният министър-председател Димитър Главчев.

Общо четирима са кандидатите за кмет на община Омуртаг в новите избори на 20 октомври т.г. Това съобщи председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК) Мина Илиева след изтичането на срока за регистрация на кандидатските листи. 

Кандидатите са издигнати от две политически партии и два инициативни комитета. За кметското място и за гласовете на избирателите в общината според реда на регистрация в ОИК ще се конкурират: Ердоан Ахледов от ДПС, Джунейт Йонузов - независим кандидат; Ешреф Ешрефов - независим кандидат и Мустафа Ахмедов от „ГЕРБ“.

От ОИК обявиха, че за участие в новите избори са се регистрирали общо четири политически партии и два инициативни комитета. Две от тях – НДПС и „Българска нова демокрация“, не са регистрирали кандидатски листи. 

За провеждането на изборите на 20 октомври с решение на ОИК в общината им

"Опитът на Радев да прехвърля проблемите от болната глава на здравата издава единствено страх и политическа немощ". Това заявява председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски, цитиран в прессъобщение, разпространено от "ДПС Пресцентър", относно катастрофата с учебно-боен самолет на "Граф Игнатиево", при която загинаха двамата пилоти.

С поредната трагедия във Военновъздушните сили (ВВС), в която в мирно време България даде свидни жертви, заради съмнителна пиар акция на главнокомандващия и последвалите словесни атаки от негова страна в стил "крадецът вика дръжте крадеца", трябва да се отвърне само с едно - не дай боже никой да дава на България това, което се случи заради него - да загиват хора, заради егото му, заявява Пеевски.

"Най-малкото, което може да направи Радев, е да замълчи", добавя Делян Пеевски, който отново призовава за оставки на командира н

Върховният административен съд (ВАС) ще се произнесе в срок по три дела, образувани по жалби на политическа партия (ПП) ДПС срещу решения на ЦИК. Две от делата бяха разгледани от един съдебен състав, а третото - от друг.

Жалбите са подадени от адвокат Георги Атанасов, упълномощен от Джевдет Чакъров и представляващ ПП ДПС. По делата днес се явиха отново двамата адвокати Александър Ангелов и Страхил Панов, упълномощени от Делян Пеевски. Те поискаха оттегляне на жалбите или да бъде постановено, че решенията на ЦИК са правилни.

Първото дело е срещу решението на ЦИК, с което оставя без разглеждане заявления от ДПС относно участието и неучастието в коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“.

Второто дело е срещу решението на ЦИК, с което регистрира коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“ за участие в изборите з

Фармацевтите са готови на протест заради приетите преди дни на първо четене промени в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Това съобщават от Българския фармацевтичен съюз (БФС). В промените се посочва, че държавата ще финансира аптеки, включително и денонощни, или продажбата на лекарства чрез автомати в населени места, за които е установен недостиг на аптеки. На 12 септември депутатите приеха на първо четене предложените промени.

По време на среща, състояла се на 14 септември, представители на всички централни органи на БФС, председателите на регионалните фармацевтични колегии, представители на Асоциацията на собствениците на аптеки, на Националната аптечна камара, на Инициативен комитет от магистър-фармацевти и на Национална аптечна браншова организация „са изразили възмущението си от дискусията в пленарната зала“, както и сериозното си притеснени

Започнала е подготовката за 11-ото издание на националния туристически поход „По стъпките на Самуиловите воини“ и вече са изпратени официални покани към всички училища в региона. Всяка година в първата неделя на октомври стотици извървяват пътя от Национален парк-музей „Самуилова крепост“ до с. Ключ, а походът се организира от сдружението „Млад планинар“ в Петрич, каза ръководителят на сдружението Гергана Сандъкчиева. 

Маршрутът върви успоредно на крепостната стена, някога изградена от войската на цар Самуил, за да спре навлизането на византийците и превземането на българските територии. Той е с дължина близо шест километра, но по него няма стръмни или трудни участъци. Миналата година в похода се включиха над 700 човека, като най-малките участници бяха едногодишни деца, а най-възрастният беше на 77 години.

Тази година походът е п

Предложихме две кандидатури за евокомисар от България - на Екатерина Захариева и Юлиян Попов, припомни премиерът. В отговор на нашите предложения в края на миналата седмица получихме писмо от председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен, която каза, че нейният избор е Екатерина Захариева, посочи Главчев.

Припомняме, че Захариева беше номинирана от ГЕРБ-СДС, а Юлиян Попов – от „Продължаваме промяната – Демократична България“.

"Срещайки се с всички номинирани от парламентарните групи кандидати, установих, че те са на изключително високо ниво. В тази връзка благодаря на парламентарните групи за сериозното отношение по този казус. Решението ни беше трудно", каза на 30 август служебният премиер Димитър Главчев по време на среща в Министерския съвет на представители на служебния кабинет с областни и заместник областни управители от цялата страна, на която представи номинациите за еврокомисар от България.

Българският генерален консул в Чикаго Светослав Станков се срещна с трима рекордьори в спорта „суплес“, съобщи той . Сред тях е бил и перничанинът Николай Василев - създател на футболен клуб „Миньор“ - Чикаго, който от над 15 години живее в САЩ. Освен като създател на „Миньор“ той е учредител на още два футболни тима зад граница, носещи названията „Левски“ и „Велбъжд“.

Миналата година Василев стана световен шампион в този спорт, който има български корени. Създателят на суплес системата и българската торба (Bulgarian bag) е бившият борец Иван Раднев Иванов. От години той живее със семейството си в САЩ. През 2007 г. под негово ръководство националният отбор по класическа борба на САЩ завоюва единствената си отборна световна титла. А тренировъчните уреди и методики, които той патентова и разработва, навлизат във фитнес и

По инициатива на Българската педиатрична асоциация (БПА) в курортен комплекс Боровец се провежда XVI Национален конгрес по педиатрия с международно участие. Конгресът бе открит от председателя на Управителния съвет на БПА проф. Иван Литвиненко. 

Проф. Литвиненко поздрави присъстващите и пожела успех на всички водещи. Той заяви, че това е най-голямото събитие за гилдията и в програмата всеки присъстващ може да намери нещо за себе си. Има гости от Германия, Израел, Белгия и други държави, отчете Литвиненко и добави, че в рамките на конгреса ще има и Общо събрание на БПА.

Научният форум в областта на педиатрията се провежда от 1963 година на всеки три години. Традиционно събитието събира над 500 делегати – педиатри, общопрактикуващи лекари, колеги от всички специалности, свързани с педиатрията, и специалисти по здравни грижи от детските клиники и отделения в цяла

Вече заявихме, че сме против прибързаното законодателство, предлагано от „Продължаваме промяната“ (ПП). Този тип политическо поведение създава само проблеми, а не дава решения. Това заявяват от ГЕРБ в отговор на изпратеното по-рано днес писмо от Изпълнителния съвет на “Продължаваме промяната” във връзка с антикорупционните закони, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), в което пишат какво ще загуби България, ако те не бъдат приети в 50-ото Народно събрание.

От ГЕРБ отбелязват, че през последните четири години ПП са имали имали множество възможности да приемат законите по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ).

"Година и половина кабинетът "Петков" имаше и пълно мнозинство в Народното събрание по време на управлението ви с БСП и ИТН. Време е да отговорите защо тогава не приехте въпросните закони и не осигурихте на България 10-

В Плевен партиите и коалициите постигнаха съгласие за съставите на секционните избирателни комисии (СИК) за предстоящите на 27 октомври предсрочни парламентарни избори. Това стана по време на консултации, които се състояха в заседателната зала на Община Плевен в присъствието на кмета д-р Валентин Христов.

В консултациите участваха представители на парламентарно представените политически сили - коалиция ГЕРБ-СДС, коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България", партия "Възраждане", ДПС, коалиция "БСП за България", партия "Има такъв народ". 

Направени бяха няколко корекции, които не касаят цялостното разпределение на квотите на партиите. Искам да благодаря на представителите на партиите за коректността, каза след края на консултациите секретарят на Община Плевен Соня Ганева. 

Общо СИК на територията на общината са 161. Предстои да се сформи

По предложение на парламентарната група на „Възраждане“ депутатите ще обсъдят като първа точка днес проект за решение за задължаване на Министерския съвет да изготви доклад във връзка с изпълнението на решения на Народното събрание свързани с бъдещето на комплекса „Марица-изток“.

Преди това депутатите гласуваха предложения дневен ред, който предвиждаше проекторешението да бъде обсъдено утре, като точка втора от дневния ред. Предложението на „Възраждане“ точката да стане първа в дневния ред за днес бе подкрепено със 133 гласа „за“, двама гласуваха –„против“ и 34- ма с „въздържал се“. Депутатите гласуваха още отпадане от дневния ред на предложения като първа точка за днес законопроект за изменение и допълнение на Закона за насърчаване на инвестициите със 181 гласа „за“, един – „п

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Седем министри ще отговарят на въпроси на депутати в парламентарния контрол
Министър Стоянова ще изиска разработчиците на системата за дигитализиране на документите на кандидат-водачите да приключат работа по-рано
Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, бяха обсъдени на среща в президентството
От ЦИК отхвърлиха твърденията, че хартията, използвана за машинно гласуване, не съответства на изискванията на хартията за принтерите
Общинският съвет в Грамада подкрепи придобиването на поземлен имот от близо 6 декара в общинския център
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
В България не са внасяни, изнасяни или произвеждани комуникационни устройства, отговарящи на взривените в Ливан и Сирия, съобщи ДАНС
В детайли
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Гърция
В детайли
Кандидатстване за изграждане на нова пречиствателна станция за отпадъчни води ще обсъди Общинският съвет в Черноочене
Основна линия
Общинският съвет в Ново село обсъжда отчета за изпълнението на бюджета за 2023 г.
Сфера
Трима души са загинали, а 26 са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие
Местен фокус
Общинският съвет в Каолиново ще обсъжда актуализиране на бюджета и на инвестиционната програма за 2024 г.
Контекст
Общинските съветници в Болярово ще разгледат предложение за поемане на краткосрочен общински дълг
Местен фокус
Общинският съвет в Созопол се събира на тринадесетото си редовно заседание
Местен фокус
Общинските съветници в Руен ще разгледат отчета за изпълнението на бюджета и сметките за европейски средства за 2023 г.
Местен фокус
Публично ще бъдат изтеглени номерата на машините за гласуване, които ще преминат удостоверяване
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.