Начало Контекст Разрешителни за строеж на 36 жилищни сгради са издадени през второто тримесечие на годината в област Добрич
5094
Икономика

Разрешителни за строеж на 36 жилищни сгради са издадени през второто тримесечие на годината в област Добрич

Разрешителни за строеж на 36 жилищни сгради с 90 жилища в тях и с 10 164 кв. м разгъната застроена площ (РЗП) и на 16 други сгради с 5 876 кв. м РЗП през второто тримесечие на 2024 година са издадени в област Добрич.Строителство на най-голям брой нови сгради е започнало в областите Пловдив - 312 жилищни, 3 административни и 86 други сгради; София (столица) - 320 жилищни, 4 административни и 35 други сгради; София - 162 жилищни и 27 други сгради; Варна - 156 жилищни, 4 административни  и 19 други сгради.

| 11 Септември 2024, 12:11 ч.
Разрешителни за строеж на 36 жилищни сгради са издадени през второто тримесечие на годината в област Добрич
Разрешителни за строеж на 36 жилищни сгради са издадени през второто тримесечие на годината в област Добрич
Снимка © Тодор Ставрев

Разрешителни за строеж на 36 жилищни сгради с 90 жилища в тях и с 10 164 кв. м разгъната застроена площ (РЗП) и на 16 други сгради с 5 876 кв. м РЗП през второто тримесечие на 2024 година са издадени в област Добрич. Това съобщават от отдел "Статистически изследвания - Добрич" към Териториално статистическо бюро "Североизток" на Националния статистически институт (НСИ).  

Мъж (32 г.) от Габрово е задържан във връзка с пожара край къмпинг "Каваци" в Созопол. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас. Той е задържан за 24 часа.

Пожарът възникна около 14:30 ч. вчера. Огънят е обхванал близо 465 декара сухи треви и храсти, от които 50 декара смесена гора. Изгорели са още три бунгала, собственост на Ловно горско стопанство, сграда, ползвана за столова, разположена в близост до бунгалата, стопанска постройка в района на гробищния парк, както и покрива на новострояща се масивна къща, разположена под магазин "Лидл".

Огънят е потушен от девет противопожарни автомобила и над 20 огнеборци. Включили са се още общинска техника и доброволци.

Стойността на нанесените от пожара щети е в процес на изясняване. Работата по случая продължава.

Сливенската полиция установи нарушители, шофирали със 115 и 133 км/ч в рамките на града, където ограничението е 50 км/ч. Това съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на полицията. 

Нарушенията са констатирани на 18 септември, обявен за Ден без загинали на пътя, когато бе проведен непрекъснат 24-часов контрол за установяване на нарушения по Закона за движение по пътищата и недопускане на тежки пътни произшествия. 

Драстичните нарушения са заснети от камера за контрол на скоростта на бул. „Банско шосе“. Предвидените санкции са съответно 800 лева и три месеца лишаване от управление и 950 лева и три месеца лишаване от управление. 

По време на операцията не са регистрирани тежки пътни произшествия, четири автомобила са спрени от движение поради значителни технически неизправности.

Административният съд във Враца отхвърли жалбата на кмета на мездренското село Крета Васил Дацев и остави в сила решението на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Мездра, с което предсрочно са прекратени правомощията му, казаха от съдебната институция. Съдът е установил, че кметът не е прехвърлил собствеността си върху две търговски дружества – ЕООД и продължава да е едноличен техен собственик, назначил е само други управители. Не е представил и доказателства за прекратяване на дейността на тези дружества, каквото е другото изискване на закона. 

Решението не е окончателно, подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в седемдневен срок от съобщаването на страните, казаха още от Административния съд във Враца.

Васил Дацев каза, че ще обжалва решението.

След местните избори през есента на 2023 г. Васил Дацев беше избран за кмет на първи тур

Започнаха дейностите по изграждане на кръгово кръстовище на една от централните улици в Ямбол – булевард „Димитър Благоев”, . Промяната в движението засяга връзката с ул. „Жорж Папазов” при бившата Стоматологична поликлиника.

Подготовката за ремонта започна преди няколко дни, като от община Ямбол обявиха, че по време на строителството натовареното кръстовище няма да бъде затваряно, а ще се въвежда поетапно временна организация на движението.

Освен в зоната на пресичане на двете улици, дейностите, заложени в проекта, предвиждат полагане на нова тротоарна настилка и в участъка от кръстовището до пешеходната пътека при блок 15 на бул. „Д. Благоев”, показва проектната документация.

Новото кръгово движение в участъка следва да бъде въведено до 20 декември, съобщиха още от местната администрация.

Припомняме, че кръстовище

Окръжна прокуратура - Хасково повдигна обвинения на седем мъже за участието им в организирана престъпна група за продажба на стоки на световни търговски марки без съгласието на правопритежателите, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Според разследващите, мъжете, който са на възраст между 44 и 74 г., са поддържали канала от юли 2023 г. до настоящия момент. Те са действали на територията на област Хасково.

За престъплението, в което седмината са обвинени, е предвидено наказание „лишаване от свобода“ за повече от три години.

Контрабандният внос на стоки се е осъществявал през Граничния контролно–пропускателен пункт (ГКПП) “Капитан Андреево“ от няколко човека, които са установени в хода на разследването. Стоките са били разпространявани на територията на България, като до клиентите те са стигали чрез директни продажби с посредничест

Спрямо предходното тримесечие броят на издадените разрешителни за строеж на жилищни сгради намалява с 39 на сто, жилищата в тях - с 48 на сто, а общата им застроената площ с 60 на сто. Издадените разрешителни за строеж на други видове сгради намаляват с 23,8 процента, а общата им застроена площ - с 55,9 процента, посочват още от НСИ. 

В сравнение с второто тримесечие на 2023 година издадените разрешителни за строеж на нови жилищни сгради са по-малко с 30,8 процента, докато жилищата в тях и разгънатата им застроена площ се увеличават с 52,5 и 23,5 на сто. Издадените разрешителни за строеж на други сгради намаляват с 60 на сто, както и разгънатата им застроена площ - със 75,4 на сто.

Най-голям брой разрешителни за строеж на нови жилищни сгради са издадени в областите Пловдив - 365, София (столица) - 250, Варна - 180, София - 177 и Бургас - 167. Най-много жилища предстои да бъдат започнати в областите София (столица) - 3365, Пловдив - 2269, Бургас - 1159, Варна - 1087 и Благоевград - 381.

През второто тримесечие на 2024 г. в област Добрич е започнал строежът на 35 жилищни сгради със 121 жилища в тях и с 12 521 кв. м РЗП, и на 9 други сгради с 14 381 кв. м РЗП. 

Спрямо предходното тримесечие започнатите жилищни сгради намаляват с 16,7 на сто, но жилищата в тях и разгънатата им застроена площ се увеличават съответно с 65,8 и 48,8 на сто. Започнатите други видове сгради намаляват с 18,2 на сто, докато тяхната РЗП се увеличава с 32,2 на сто. 

Мога да кажа, че Централната избирателна комисия (ЦИК) приема решенията си съобразно разпоредбите на закона, а не под политически натиск, заяви в предаването „Неделя 150" на БНР председателят на изборния орган Камелия Нейкова.

За себе си тя обясни, че не само за тези избори, но назад във времето никой не е оказвал натиск за начина, по който гласува, когато се приемат решения. По думите останалите колеги в комисията също не са споделяли за оказван натиск върху тях. "Като че ли някой се опитва да създаде недоверие към ЦИК, все едно работим така, че вотът да е нечестен и да има после основания за оспорването му", смята Нейкова.

Тя добави също, че ЦИК не се влияе от решения на партии, на политически органи. Според нея политическите субекти трябва да решават проблемите си в рамките на своите формации, като е недопустимо някой да очаква ЦИК да е арбитър или да вземе т

Цех за производство на фалшиви маркови стоки разкриха полицаи в Хасково, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР. След като икономически полицаи са проверили шивашки цех на улица "Дряново", със собственик и управител мъж на 68 г., в обекта и прилежащо помещение са намерени 280 текстилни изделия и 77 заготовки, носещи лога и надписи на запазени търговски марки без разрешение на правопритежателя. Собственикът им е предал фалшификатите с протокол на разследващите по образуваното досъдебно производство.

Брандирани с лого на защитени марки, но всъщност фалшиви текстилни изделия, обувки, парфюми, чанти, аксесоари и други са характерни за региона на Хасково. Те биват или внасяни от Турция, или произвеждани в малки местни фирми, сочат информационните бюлетини на ОДМВР-Хасково. Когато не са за износ към Западна Европа, те намират най-често пласмент на Неделния пазар в

Доживотен затвор без право на замяна при строг режим определи Бургаският окръжен съд спрямо Георги Генджов, осъден за убийството на майка си - учителката Рада Гешева.

Генджов е бил вменяем по време на извършване на убийството, сочи нова експертиза, извършена от вещи лица. Според нея Генджов е имал невротична декомпенсация, проявена като защитен механизъм спрямо майка му, която е настоявала той да бъде лекуван в Център за психично здраве, където е бил настаняван няколко пъти. 

За извършване на престъплението Генджов е използвал два ножа, с които е нанесъл десетки удари в тялото на майка си. Убийството е извършено по особено мъчителен за пострадалата начин, посочи в съдебната зала прокурор Ангел Георгиев.

Припомняме, че убийството бе извършено на 25 януари тази година. В тялото на Рада Гешева бяха открити 64 пробождания с нож. 

Днес Генджов запази п

„Това е доказателство защо Република Северна Македония (РСМ) няма място в ЕС, както и за националното предателство, което извършиха в ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ с вдигане ветото върху присъединяването . Подобен тип реторика и държавни ръководители, които си позволяват да говорят така, нямат място в ЕС“. Така председателят на парламентарната група (ПГ) на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов коментира думи на вицепремиера на РСМ и министър на транспорта Александър Николоски в телевизионно интервю, в което коментира липсата на знамето на РСМ при неформалната среща на президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова.

„Аз съм историк, няма обща история поради една проста причина, че те са част от българската история. Тук можем да се съгласим, че имат нещо като история от 1944-45 г., когато ги създават по Коминтерновска линия. Имат история като територия, като

Общинските съветници в Мизия приеха днес, че за да закупят имот за нуждите на звено „Благоустройство и комунално стопанство" (БКС) за 120 000 лв, ще пренасочат планирани средства за основен ремонт на паркинги пред блок № 3 в Мизия за малко над 110 000 лева и 9 000 лева за доставка и монтаж на пътни знаци със скоростоограничителни радари за уличната мрежа на Мизия. Средствата са от целева държавна субсидия за капиталови разходи. Припомняме, че на проведено заседание на 5 септември Общински съвет (ОбС) – Мизия взе решение да бъде закупен терен за нуждите на звено БКС към Община Мизия. 

Общинският съвет в Мизия реши и че ще подкрепи участието на представител на администрацията в предстоящо заседание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от „ВиК” ООД – Враца, което се провежда на 7 октомври. Общинските

В сравнение с второто тримесечие на 2023 г. започнатите нови жилищни сгради намаляват със 7,9 на сто, но жилищата в тях и общата им застроена площ се увеличават със 146,9 и 85,1 на сто. Броят на започнатите други видове сгради намалява със 70 на сто, а тяхната РЗП - с 36,1 на сто.

Строителство на най-голям брой нови сгради е започнало в областите Пловдив - 312 жилищни, 3 административни и 86 други сгради; София (столица) - 320 жилищни, 4 административни и 35 други сгради; София - 162 жилищни и 27 други сгради; Варна - 156 жилищни, 4 административни  и 19 други сгради.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
С тържествена сесия Общинският съвет отбеляза 60-годишнината от обявяването на Каспичан за град
Тържествена сесия на Общинския съвет в Каспичан се състоя в зала 105 на Народно читалище "Пробуда - 1928". Сесията беше по повод 60-годишнината от обявяването на Каспичан за град. ...
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган напусна централата на партията
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган напусна централата на партията. Той се обърна към чакащите го журналисти с думите: "Дайте ми време да се адаптирам. Ще ви отделя време".&nb ...
Боровец е домакин на Национален конгрес по педиатрия с международно участие
По инициатива на Българската педиатрична асоциация (БПА) в курортен комплекс Боровец се провежда XVI Национален конгрес по педиатрия с международно участие. Конгресът бе открит от ...
Българската подкрепа за Украйна в продължаващата руска агресия беше във фокуса на среща на министър Иван Кондов и посланик Олеся Илашчук
Българската подкрепа за Украйна в условията на продължаващата руска агресия беше във фокуса на срещата на служебния министър на външните работи Иван Кондов и посланикът на Украйна ...
Обвиняем за закана с убийство и причиняване на телесна повреда на съпругата си е предаден на съд
Районна прокуратура – Видин внесе в съда обвинителен акт срещу 57-годишен мъж, привлечен като обвиняем за извършени от него в условията на домашно насилие престъпления, съобщ ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Трима души са загинали, а 26 са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие
Трима души са загинали, а 26 са ранени при пътни инциденти в страната през изминалото денонощие, съобщиха на сайта си от Министерството на вътрешните работи (МВР). Тежките пътни пр ...
Общинският съвет в Каолиново ще обсъжда актуализиране на бюджета и на инвестиционната програма за 2024 г.
Общинският съвет в Каолиново ще обсъжда актуализиране на бюджета и на инвестиционната програма на общината за 2024 г. на днешното си заседание, съобщи кметът на общината Нида Ахме ...
Общинските съветници в Болярово ще разгледат предложение за поемане на краткосрочен общински дълг
Общинският съвет в Болярово на днешното си заседание ще разгледа предложение за поемане на краткосрочен общински дълг в размер на 324 000 лв. от фонд ФЛАГ, със срок на изплащане ед ...
Общинският съвет в Созопол се събира на тринадесетото си редовно заседание
Общинският съвет (ОбС) в Созопол се събира днес от 10:30 часа на тринадесетото си редовно заседание. В дневния ред са включени 29 точки. Това стана известно от официалния сайт на О ...
Общинските съветници в Руен ще разгледат отчета за изпълнението на бюджета и сметките за европейски средства за 2023 г.
Общинските съветници в Руен ще разгледат отчета за касовото изпълнение на бюджета на общината и сметките за средства от Европейския съюз (ЕС) за 2023 г. Това съобщиха от Общинския ...
Тикер в 07:41 ч.
Трима души са загинали, а 26 са ранени при пътни инциденти в страната през измин ...
Начало Контекст
5094
Икономика

Разрешителни за строеж на 36 жилищни сгради са издадени през второто тримесечие на годината в област Добрич

Разрешителни за строеж на 36 жилищни сгради с 90 жилища в тях и с 10 164 кв. м разгъната застроена площ (РЗП) и на 16 други сгради с 5 876 кв. м РЗП през второто тримесечие на 2024 година са издадени в област Добрич.Строителство на най-голям брой нови сгради е започнало в областите Пловдив - 312 жилищни, 3 административни и 86 други сгради; София (столица) - 320 жилищни, 4 административни и 35 други сгради; София - 162 жилищни и 27 други сгради; Варна - 156 жилищни, 4 административни  и 19 други сгради.

| 11 Септември 2024, 12:11 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Разрешителни за строеж на 36 жилищни сгради са издадени през второто тримесечие на годината в област Добрич
Разрешителни за строеж на 36 жилищни сгради са издадени през второто тримесечие на годината в област Добрич
Снимка © Тодор Ставрев

Разрешителни за строеж на 36 жилищни сгради с 90 жилища в тях и с 10 164 кв. м разгъната застроена площ (РЗП) и на 16 други сгради с 5 876 кв. м РЗП през второто тримесечие на 2024 година са издадени в област Добрич. Това съобщават от отдел "Статистически изследвания - Добрич" към Териториално статистическо бюро "Североизток" на Националния статистически институт (НСИ).  

Мъж (32 г.) от Габрово е задържан във връзка с пожара край къмпинг "Каваци" в Созопол. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас. Той е задържан за 24 часа.

Пожарът възникна около 14:30 ч. вчера. Огънят е обхванал близо 465 декара сухи треви и храсти, от които 50 декара смесена гора. Изгорели са още три бунгала, собственост на Ловно горско стопанство, сграда, ползвана за столова, разположена в близост до бунгалата, стопанска постройка в района на гробищния парк, както и покрива на новострояща се масивна къща, разположена под магазин "Лидл".

Огънят е потушен от девет противопожарни автомобила и над 20 огнеборци. Включили са се още общинска техника и доброволци.

Стойността на нанесените от пожара щети е в процес на изясняване. Работата по случая продължава.

Сливенската полиция установи нарушители, шофирали със 115 и 133 км/ч в рамките на града, където ограничението е 50 км/ч. Това съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на полицията. 

Нарушенията са констатирани на 18 септември, обявен за Ден без загинали на пътя, когато бе проведен непрекъснат 24-часов контрол за установяване на нарушения по Закона за движение по пътищата и недопускане на тежки пътни произшествия. 

Драстичните нарушения са заснети от камера за контрол на скоростта на бул. „Банско шосе“. Предвидените санкции са съответно 800 лева и три месеца лишаване от управление и 950 лева и три месеца лишаване от управление. 

По време на операцията не са регистрирани тежки пътни произшествия, четири автомобила са спрени от движение поради значителни технически неизправности.

Административният съд във Враца отхвърли жалбата на кмета на мездренското село Крета Васил Дацев и остави в сила решението на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Мездра, с което предсрочно са прекратени правомощията му, казаха от съдебната институция. Съдът е установил, че кметът не е прехвърлил собствеността си върху две търговски дружества – ЕООД и продължава да е едноличен техен собственик, назначил е само други управители. Не е представил и доказателства за прекратяване на дейността на тези дружества, каквото е другото изискване на закона. 

Решението не е окончателно, подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в седемдневен срок от съобщаването на страните, казаха още от Административния съд във Враца.

Васил Дацев каза, че ще обжалва решението.

След местните избори през есента на 2023 г. Васил Дацев беше избран за кмет на първи тур

Започнаха дейностите по изграждане на кръгово кръстовище на една от централните улици в Ямбол – булевард „Димитър Благоев”, . Промяната в движението засяга връзката с ул. „Жорж Папазов” при бившата Стоматологична поликлиника.

Подготовката за ремонта започна преди няколко дни, като от община Ямбол обявиха, че по време на строителството натовареното кръстовище няма да бъде затваряно, а ще се въвежда поетапно временна организация на движението.

Освен в зоната на пресичане на двете улици, дейностите, заложени в проекта, предвиждат полагане на нова тротоарна настилка и в участъка от кръстовището до пешеходната пътека при блок 15 на бул. „Д. Благоев”, показва проектната документация.

Новото кръгово движение в участъка следва да бъде въведено до 20 декември, съобщиха още от местната администрация.

Припомняме, че кръстовище

Окръжна прокуратура - Хасково повдигна обвинения на седем мъже за участието им в организирана престъпна група за продажба на стоки на световни търговски марки без съгласието на правопритежателите, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Според разследващите, мъжете, който са на възраст между 44 и 74 г., са поддържали канала от юли 2023 г. до настоящия момент. Те са действали на територията на област Хасково.

За престъплението, в което седмината са обвинени, е предвидено наказание „лишаване от свобода“ за повече от три години.

Контрабандният внос на стоки се е осъществявал през Граничния контролно–пропускателен пункт (ГКПП) “Капитан Андреево“ от няколко човека, които са установени в хода на разследването. Стоките са били разпространявани на територията на България, като до клиентите те са стигали чрез директни продажби с посредничест

Спрямо предходното тримесечие броят на издадените разрешителни за строеж на жилищни сгради намалява с 39 на сто, жилищата в тях - с 48 на сто, а общата им застроената площ с 60 на сто. Издадените разрешителни за строеж на други видове сгради намаляват с 23,8 процента, а общата им застроена площ - с 55,9 процента, посочват още от НСИ. 

В сравнение с второто тримесечие на 2023 година издадените разрешителни за строеж на нови жилищни сгради са по-малко с 30,8 процента, докато жилищата в тях и разгънатата им застроена площ се увеличават с 52,5 и 23,5 на сто. Издадените разрешителни за строеж на други сгради намаляват с 60 на сто, както и разгънатата им застроена площ - със 75,4 на сто.

Най-голям брой разрешителни за строеж на нови жилищни сгради са издадени в областите Пловдив - 365, София (столица) - 250, Варна - 180, София - 177 и Бургас - 167. Най-много жилища предстои да бъдат започнати в областите София (столица) - 3365, Пловдив - 2269, Бургас - 1159, Варна - 1087 и Благоевград - 381.

През второто тримесечие на 2024 г. в област Добрич е започнал строежът на 35 жилищни сгради със 121 жилища в тях и с 12 521 кв. м РЗП, и на 9 други сгради с 14 381 кв. м РЗП. 

Спрямо предходното тримесечие започнатите жилищни сгради намаляват с 16,7 на сто, но жилищата в тях и разгънатата им застроена площ се увеличават съответно с 65,8 и 48,8 на сто. Започнатите други видове сгради намаляват с 18,2 на сто, докато тяхната РЗП се увеличава с 32,2 на сто. 

Мога да кажа, че Централната избирателна комисия (ЦИК) приема решенията си съобразно разпоредбите на закона, а не под политически натиск, заяви в предаването „Неделя 150" на БНР председателят на изборния орган Камелия Нейкова.

За себе си тя обясни, че не само за тези избори, но назад във времето никой не е оказвал натиск за начина, по който гласува, когато се приемат решения. По думите останалите колеги в комисията също не са споделяли за оказван натиск върху тях. "Като че ли някой се опитва да създаде недоверие към ЦИК, все едно работим така, че вотът да е нечестен и да има после основания за оспорването му", смята Нейкова.

Тя добави също, че ЦИК не се влияе от решения на партии, на политически органи. Според нея политическите субекти трябва да решават проблемите си в рамките на своите формации, като е недопустимо някой да очаква ЦИК да е арбитър или да вземе т

Цех за производство на фалшиви маркови стоки разкриха полицаи в Хасково, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР. След като икономически полицаи са проверили шивашки цех на улица "Дряново", със собственик и управител мъж на 68 г., в обекта и прилежащо помещение са намерени 280 текстилни изделия и 77 заготовки, носещи лога и надписи на запазени търговски марки без разрешение на правопритежателя. Собственикът им е предал фалшификатите с протокол на разследващите по образуваното досъдебно производство.

Брандирани с лого на защитени марки, но всъщност фалшиви текстилни изделия, обувки, парфюми, чанти, аксесоари и други са характерни за региона на Хасково. Те биват или внасяни от Турция, или произвеждани в малки местни фирми, сочат информационните бюлетини на ОДМВР-Хасково. Когато не са за износ към Западна Европа, те намират най-често пласмент на Неделния пазар в

Доживотен затвор без право на замяна при строг режим определи Бургаският окръжен съд спрямо Георги Генджов, осъден за убийството на майка си - учителката Рада Гешева.

Генджов е бил вменяем по време на извършване на убийството, сочи нова експертиза, извършена от вещи лица. Според нея Генджов е имал невротична декомпенсация, проявена като защитен механизъм спрямо майка му, която е настоявала той да бъде лекуван в Център за психично здраве, където е бил настаняван няколко пъти. 

За извършване на престъплението Генджов е използвал два ножа, с които е нанесъл десетки удари в тялото на майка си. Убийството е извършено по особено мъчителен за пострадалата начин, посочи в съдебната зала прокурор Ангел Георгиев.

Припомняме, че убийството бе извършено на 25 януари тази година. В тялото на Рада Гешева бяха открити 64 пробождания с нож. 

Днес Генджов запази п

„Това е доказателство защо Република Северна Македония (РСМ) няма място в ЕС, както и за националното предателство, което извършиха в ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ с вдигане ветото върху присъединяването . Подобен тип реторика и държавни ръководители, които си позволяват да говорят така, нямат място в ЕС“. Така председателят на парламентарната група (ПГ) на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов коментира думи на вицепремиера на РСМ и министър на транспорта Александър Николоски в телевизионно интервю, в което коментира липсата на знамето на РСМ при неформалната среща на президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова.

„Аз съм историк, няма обща история поради една проста причина, че те са част от българската история. Тук можем да се съгласим, че имат нещо като история от 1944-45 г., когато ги създават по Коминтерновска линия. Имат история като територия, като

Общинските съветници в Мизия приеха днес, че за да закупят имот за нуждите на звено „Благоустройство и комунално стопанство" (БКС) за 120 000 лв, ще пренасочат планирани средства за основен ремонт на паркинги пред блок № 3 в Мизия за малко над 110 000 лева и 9 000 лева за доставка и монтаж на пътни знаци със скоростоограничителни радари за уличната мрежа на Мизия. Средствата са от целева държавна субсидия за капиталови разходи. Припомняме, че на проведено заседание на 5 септември Общински съвет (ОбС) – Мизия взе решение да бъде закупен терен за нуждите на звено БКС към Община Мизия. 

Общинският съвет в Мизия реши и че ще подкрепи участието на представител на администрацията в предстоящо заседание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от „ВиК” ООД – Враца, което се провежда на 7 октомври. Общинските

В сравнение с второто тримесечие на 2023 г. започнатите нови жилищни сгради намаляват със 7,9 на сто, но жилищата в тях и общата им застроена площ се увеличават със 146,9 и 85,1 на сто. Броят на започнатите други видове сгради намалява със 70 на сто, а тяхната РЗП - с 36,1 на сто.

Строителство на най-голям брой нови сгради е започнало в областите Пловдив - 312 жилищни, 3 административни и 86 други сгради; София (столица) - 320 жилищни, 4 административни и 35 други сгради; София - 162 жилищни и 27 други сгради; Варна - 156 жилищни, 4 административни  и 19 други сгради.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
С тържествена сесия Общинският съвет отбеляза 60-годишнината от обявяването на Каспичан за град
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган напусна централата на партията
Боровец е домакин на Национален конгрес по педиатрия с международно участие
Българската подкрепа за Украйна в продължаващата руска агресия беше във фокуса на среща на министър Иван Кондов и посланик Олеся Илашчук
Обвиняем за закана с убийство и причиняване на телесна повреда на съпругата си е предаден на съд
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Трима души са загинали, а 26 са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие
Местен фокус
Общинският съвет в Каолиново ще обсъжда актуализиране на бюджета и на инвестиционната програма за 2024 г.
Контекст
Общинските съветници в Болярово ще разгледат предложение за поемане на краткосрочен общински дълг
Местен фокус
Общинският съвет в Созопол се събира на тринадесетото си редовно заседание
Местен фокус
Общинските съветници в Руен ще разгледат отчета за изпълнението на бюджета и сметките за европейски средства за 2023 г.
Местен фокус
Публично ще бъдат изтеглени номерата на машините за гласуване, които ще преминат удостоверяване
На преден план
Седем министри ще отговарят на въпроси на депутати в парламентарния контрол
Сфера
Общо 55 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие
В детайли
С тържествена сесия Общинският съвет отбеляза 60-годишнината от обявяването на Каспичан за град
Основна линия
Тринадесет работодатели участваха в трудова борса в Ловеч
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.