Начало Контекст Кърджалийска фирма е единственият участник в обществената поръчка за изграждане на приюта за безстопанствени животни в общината
5833
България

Кърджалийска фирма е единственият участник в обществената поръчка за изграждане на приюта за безстопанствени животни в общината

Само една фирма е подала документи за изграждане на приют за безстопанствени животни в Кърджали, пише в публикуваната обществена поръчка.Тя е кърджалийска и е дала оферта за малко под заложената като прогнозна стойност 5 447 599,18 лв. без ДДС., пише в документацията.

| 11 Септември 2024, 12:29 ч.
Кърджалийска фирма е единственият участник в обществената поръчка за изграждане на приюта за безстопанствени животни в общината
Кърджалийска фирма е единственият участник в обществената поръчка за изграждане на приюта за безстопанствени животни в общината
Снимка © Община Кърджали

Само една фирма е подала документи за изграждане на приют за безстопанствени животни в Кърджали, пише в публикуваната обществена поръчка. 

Състезателките по бокс Светлана Каменова и Станимира Петрова ще бъде удостоени със званието "Почетен гражданин" на Добрич. Това решиха общинските съветници на редовно заседание днес. По докладната гласуваха 38 съветници с таен вот. Званията ще им бъдат връчени по време на тържественото заседание на Общинския съвет по повод Деня на Добрич - 25 септември. 

Светлана Каменова е от Добрич. Състезателка е по бокс с много спечелени европейски и международни титли и медали. Тя е предложена за званието от Красимир Николов във връзка с отличното представяне на Олимпийските игри, проведени през тази година в Париж, Франция.

Станимира Петкова е състезател по бокс на боксов клуб "Борис Георгиев - Моката" в Добрич. Тя е предложена за почетен гражданин на Добрич от старши треньора на клуба Веселин Марков. 

Както информирахме, на Олимпийските игри в Париж през тази год

Административният съд във Враца отхвърли жалбата на кмета на мездренското село Крета Васил Дацев и остави в сила решението на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Мездра, с което предсрочно са прекратени правомощията му, казаха от съдебната институция. Съдът е установил, че кметът не е прехвърлил собствеността си върху две търговски дружества – ЕООД и продължава да е едноличен техен собственик, назначил е само други управители. Не е представил и доказателства за прекратяване на дейността на тези дружества, каквото е другото изискване на закона. 

Решението не е окончателно, подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в седемдневен срок от съобщаването на страните, казаха още от Административния съд във Враца.

Васил Дацев каза, че ще обжалва решението.

След местните избори през есента на 2023 г. Васил Дацев беше избран за кмет на първи тур

С български народни танци беше отбелязана Европейската седмица на мобилността в Стара Загора. В рамките на почти половин час беше затворено възлово кръгово кръстовище в града. Ограничено беше движението между Професионалната гимназия по електротехника и технологии „Г. С. Раковски“ и Професионалната гимназия по електроника „Джон Атанасов“. 

Целта на организаторите от Европа Директно - Стара Загора и „Агенцията за регионално икономическо развитие“ (АРИР) – Стара Загора.

Във флашмоба участваха ансамбли и фолклорни клубове и школи – общинският фолклорен ансамбъл „Загоре“, професионалният фолклорен ансамбъл  „Загорче“, професионалните ансамбли „Орисия“ и „Нашенци“, танцовите школи „Фолклорна магия“ и „Веселие“.

„Хубаво е да използваме

Досега не е разработвана цялостна стратегия за преминаване през граничните пунктове на страната и прилежащата към тях инфраструктура. Сега финансовото министерство и агенция "Митници" разработват такава стратегия за модернизация на ГКПП за облекчаване на пропускателната им способност и за ефективен граничен контрол, съобщи в НС служебният вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова.

 През гранични пунктове "Капитан Андреево" и "Лесово" се обработват 32 процента от камионите, които минават през страната. Средната обработка на товарни превозни средства на "Капитан Андреево" за 2023 година е 2855 камиона на ден. Преди влизането им в България те минават на проверки и в Турция, които продължат еднакво дълго като нашите. Идентична е ситуацията и на "Лесово" - там на ден за 2023 година средно минават 1330 камиона или 56 на час.

На румънската граница забавянето на т

Стихове от Атанас Далчев, прочетени от актьора Ириней Константинов, чуха присъстващите на откриването на паметната плоча на поета в родния му град Солун. Плочата, посветена на братята Атанас и Любомир Далчеви, е поставена е двора на българското Генерално консулство в Солун по съвместна инициатива на консулството с . 

Ириней Константинов, който е директор на Театър София и актьор с много записи на стихотворения на Атанас Далчев, прочете произведенията „Молитва“, „Към родината“ и „Кукувица“. 

От името на монети, посветени на 125-годишнината на , получиха Антон Марков - генерален консул на България в Солун, и Виктория Далчева - дъщеря на Атанас Далчев. 

На събитието присъстваха също Кирил Вълчев, генерален директор на ;  проф. Хюсейн Мевсим - професор по български език и литература в Анкарския университет, авто

Тя е кърджалийска и е дала оферта за малко под заложената като прогнозна стойност 5 447 599,18 лв. без ДДС., пише в документацията. Процедурата по отваряне на офертите по обществената поръчка е била на 10 септември, съобщиха от общинската администрация.

От там уточниха, че приютът за безстопанствени животни ще представлява комплекс от 11 функционално свързани сгради, паркинг, открити озеленени площи за разходка и игра за животните. Той ще се простира на площ от 21 329 квадратни метра в землището на село Седловина. Припомняме, че теренът бе предоставен на Общината от държавата през 2021 г. по искане на местната власт за изграждането на приюта. Достъпът до имота, в който ще бъде изграден и паркинг с 20 паркоместа, е по общински път.

Настоящата проектна разработка предвижда да се работи не само с кучета, но и с котки и безстопанствен едър рогат добитък, който също бива установяван не само в пределите на града. Капацитетът е за работа с до 1 010 животни.

Предвиденото строителство на обекта ще бъде реализирано на два етапа, първият от които включва изграждане на административно-битовата сграда, по-голямата част от постройките за животни и оградата с главния подход към комплекса. Общия капацитет за настаняване на животните, предвиден за първи етап на строителство, е 542. Стойността на този етап е 3 353 559,20 лв. без ДДС, казаха от Общината.

От там уточняват, че вторият етап включва оставащите сгради, а стойността му е 2 031 367,76 лв. без ДДС. Капацитетът на животните е 468 броя. 

Пешеходец е пострадал при пътен инцидент в Свищов, съобщиха от пресцентъра на полицията във Велико Търново. 

Оттам информираха, че инцидентът е станал вчера в 05:35 ч. на кръстовище в крайдунавския град. При мокра пътна настилка лек автомобил, управляван от 27-годишен мъж, удря пресичащ 62-годишен мъж. 

Пострадалият е с черепно-мозъчна травма, насочен е за лечение към болница в Плевен, където е приет с опасност за живота.   

В Районно управление - Свищов е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал.1, буква б от Наказателния кодекс, допълниха от полицията.

В края на месец юни 31-годишна пешеходка пострада при пътен инцидент в Свищов. При движение на обособен паркинг 50-годишен местен жител е ударил последователно пешеходката. Седмица по-рано автомобил блъсна и уби на място пешеходка във Велико Търново.

Листите ще се редят от колективните органи на партията, каза пред журналисти нечленуващият в парламентарна група депутат Валентин Тончев, който подкрепя почетния председател на ДПС Ахмед Доган, на влизане в централата на партията. Така той отговори на въпроса дали почетният председател Ахмед Доган ще е този, който ще определя кандидатите на формацията за предстоящите избори на 27 октомври.

„Листите ще се редят от колективните органи на партията, нещо, за което Делян Пеевски и групата около него бяха изключени, защото унищожиха колективните органи на партията“, каза Тончев.

Той допълни, че от структурите на ДПС искали Ахмед Доган да води абсолютно всички листи, но по закон това няма как да се получи.

Според Валентин Тончев, от ДПС нееднократно са казвали, че Ахмед Доган се връща в политиката и най-естественото е той да си е на работното място и да упраж

В общо 221 секции ще гласуват имащите право на глас от област Силистра на изборите за народни представители, които ще се състоят на 27 октомври. В 175 от тях ще може да се гласува с машини, съобщи на брифинг председателят на Районната избирателна комисия (РИК) – Силистра Константин Стоилов.

Той допълни още, че със заповеди на кметовете са образувани избирателните секции на територията на всяка община. Те са най много в Силистра – 92. Следват общините Дулово с 42 секции, Тутракан с 27, Главиница с 25, Кайнарджа и Ситово с по 13 и Алфатар с девет. Общият брой на членовете на комисиите ще е 1797.

В изборите за народни представители право на глас имат 113 232  избиратели от област Силистра. 

Въпреки, че изборите няма да са „две в едно“, както беше на 9 юни, от РИК – Силистра не очакват по-малко работа по време на предизборната к

Автомобил е катастрофирал и се е ударил в стълб на бул. "Ботевградско шосе" в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР).

Инцидентът е станал около 8:10 часа. Шофьорът е леко пострадал и ще бъде прегледан в болница.

На място движението е затруднено и се регулира от "Пътна полиция".

 

Служебният министър на външните работи Иван Кондов се срещна с Лоик Ерве, заместник-председател на Сената на Френската република и председател на Групата за приятелство Франция – България, и Оливие Кадик, сенатор, представляващ французите живеещи в чужбина. На срещата присъства и Жоел Мейер, посланик на Френската република в България. Това съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР). 

Събеседниците изразиха задоволство от отличните двустранни отношения, основани на взаимно доверие и разбирателство, и се поздравиха с отбелязването през 2024 г. на 145-та годишнина от установяването на дипломатически отношения между България и Франция.

Франция е наш стратегически партньор и съюзник, с когото желаем да продължим активния диалог и сътрудничество на всички нива както на двустранна основа, така и в рамките на ЕС и НАТО, каза Кондов. Дадена бе висока оценка н

Община Кърджали не разполага с приют за кучета от началото на 2021 г., а причината е, че тя се отказа от услугите на местния приют след нападки за нехуманно отношение към животните там. Оттогава агресивните кучета в общината се прибират във временен приют, изграден на терена на стария. За контрол над приюта е сключен договор с ветеринарната служба в Кърджали. 

В края на април, началото на май бяха извършени ремонтни дейности в стария приют, за да бъдат създадени условия за ползване до изграждането на новия. Базата се стопанисва от общинското предприятие „Озеленяване, благоустройство и чистота“ (ОБЧ). По думите на неговия управител инж. Раид Идриз тогава за проблема с безстопанствените кучета допринасят значително стопани от малките населени места, които особено в дните за пазар идват и изоставят четириногите на територията на Кърджали. Само за миналата година са били кастрирани близо 380 кучета, а средно на месец в града се появяват между 20 и 30 нови безстопанствени четириноги, уточниха от ОБЧ.

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Седем министри ще отговарят на въпроси на депутати в парламентарния контрол
Седем министри от служебния кабинет се предвижда да отговарят на въпроси на депутати в рамките на редовния петъчен парламентарен контрол. Това са служебните министри Иван Кондов, М ...
Министър Стоянова ще изиска разработчиците на системата за дигитализиране на документите на кандидат-водачите да приключат работа по-рано
Служебният министър на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова ще изиска от разработчиците на системата за дигитализиране на документите, свързани с теоретичното и практическот ...
Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, бяха обсъдени на среща в президентството
Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, така че тя да бъде достъпна за максимален брой любители на изкуството и да бъде съобразена със спецификите на ...
От ЦИК отхвърлиха твърденията, че хартията, използвана за машинно гласуване, не съответства на изискванията на хартията за принтерите
От Централната избирателна комисия (ЦИК) отхвърлиха твърденията, че хартията, използвана за машинно гласуване, не съответства на изискванията на хартията за принтерите. Позицията н ...
Общинският съвет в Грамада подкрепи придобиването на поземлен имот от близо 6 декара в общинския център
Общинският съвет в Грамада подкрепи предложението на кмета на общината Милчо Башев за придобиване на поземлен имот в общинския център с площ 5888 кв. метра. Теренът ще бъде използв ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Трима души са загинали, а 26 са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие
Трима души са загинали, а 26 са ранени при пътни инциденти в страната през изминалото денонощие, съобщиха на сайта си от Министерството на вътрешните работи (МВР). Тежките пътни пр ...
Общинският съвет в Каолиново ще обсъжда актуализиране на бюджета и на инвестиционната програма за 2024 г.
Общинският съвет в Каолиново ще обсъжда актуализиране на бюджета и на инвестиционната програма на общината за 2024 г. на днешното си заседание, съобщи кметът на общината Нида Ахме ...
Общинските съветници в Болярово ще разгледат предложение за поемане на краткосрочен общински дълг
Общинският съвет в Болярово на днешното си заседание ще разгледа предложение за поемане на краткосрочен общински дълг в размер на 324 000 лв. от фонд ФЛАГ, със срок на изплащане ед ...
Общинският съвет в Созопол се събира на тринадесетото си редовно заседание
Общинският съвет (ОбС) в Созопол се събира днес от 10:30 часа на тринадесетото си редовно заседание. В дневния ред са включени 29 точки. Това стана известно от официалния сайт на О ...
Общинските съветници в Руен ще разгледат отчета за изпълнението на бюджета и сметките за европейски средства за 2023 г.
Общинските съветници в Руен ще разгледат отчета за касовото изпълнение на бюджета на общината и сметките за средства от Европейския съюз (ЕС) за 2023 г. Това съобщиха от Общинския ...
Тикер в 07:40 ч.
Трима души са загинали, а 26 са ранени при пътни инциденти в страната през измин ...
Начало Контекст
5833
България

Кърджалийска фирма е единственият участник в обществената поръчка за изграждане на приюта за безстопанствени животни в общината

Само една фирма е подала документи за изграждане на приют за безстопанствени животни в Кърджали, пише в публикуваната обществена поръчка.Тя е кърджалийска и е дала оферта за малко под заложената като прогнозна стойност 5 447 599,18 лв. без ДДС., пише в документацията.

| 11 Септември 2024, 12:29 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Кърджалийска фирма е единственият участник в обществената поръчка за изграждане на приюта за безстопанствени животни в общината
Кърджалийска фирма е единственият участник в обществената поръчка за изграждане на приюта за безстопанствени животни в общината
Снимка © Община Кърджали

Само една фирма е подала документи за изграждане на приют за безстопанствени животни в Кърджали, пише в публикуваната обществена поръчка. 

Състезателките по бокс Светлана Каменова и Станимира Петрова ще бъде удостоени със званието "Почетен гражданин" на Добрич. Това решиха общинските съветници на редовно заседание днес. По докладната гласуваха 38 съветници с таен вот. Званията ще им бъдат връчени по време на тържественото заседание на Общинския съвет по повод Деня на Добрич - 25 септември. 

Светлана Каменова е от Добрич. Състезателка е по бокс с много спечелени европейски и международни титли и медали. Тя е предложена за званието от Красимир Николов във връзка с отличното представяне на Олимпийските игри, проведени през тази година в Париж, Франция.

Станимира Петкова е състезател по бокс на боксов клуб "Борис Георгиев - Моката" в Добрич. Тя е предложена за почетен гражданин на Добрич от старши треньора на клуба Веселин Марков. 

Както информирахме, на Олимпийските игри в Париж през тази год

Административният съд във Враца отхвърли жалбата на кмета на мездренското село Крета Васил Дацев и остави в сила решението на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Мездра, с което предсрочно са прекратени правомощията му, казаха от съдебната институция. Съдът е установил, че кметът не е прехвърлил собствеността си върху две търговски дружества – ЕООД и продължава да е едноличен техен собственик, назначил е само други управители. Не е представил и доказателства за прекратяване на дейността на тези дружества, каквото е другото изискване на закона. 

Решението не е окончателно, подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в седемдневен срок от съобщаването на страните, казаха още от Административния съд във Враца.

Васил Дацев каза, че ще обжалва решението.

След местните избори през есента на 2023 г. Васил Дацев беше избран за кмет на първи тур

С български народни танци беше отбелязана Европейската седмица на мобилността в Стара Загора. В рамките на почти половин час беше затворено възлово кръгово кръстовище в града. Ограничено беше движението между Професионалната гимназия по електротехника и технологии „Г. С. Раковски“ и Професионалната гимназия по електроника „Джон Атанасов“. 

Целта на организаторите от Европа Директно - Стара Загора и „Агенцията за регионално икономическо развитие“ (АРИР) – Стара Загора.

Във флашмоба участваха ансамбли и фолклорни клубове и школи – общинският фолклорен ансамбъл „Загоре“, професионалният фолклорен ансамбъл  „Загорче“, професионалните ансамбли „Орисия“ и „Нашенци“, танцовите школи „Фолклорна магия“ и „Веселие“.

„Хубаво е да използваме

Досега не е разработвана цялостна стратегия за преминаване през граничните пунктове на страната и прилежащата към тях инфраструктура. Сега финансовото министерство и агенция "Митници" разработват такава стратегия за модернизация на ГКПП за облекчаване на пропускателната им способност и за ефективен граничен контрол, съобщи в НС служебният вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова.

 През гранични пунктове "Капитан Андреево" и "Лесово" се обработват 32 процента от камионите, които минават през страната. Средната обработка на товарни превозни средства на "Капитан Андреево" за 2023 година е 2855 камиона на ден. Преди влизането им в България те минават на проверки и в Турция, които продължат еднакво дълго като нашите. Идентична е ситуацията и на "Лесово" - там на ден за 2023 година средно минават 1330 камиона или 56 на час.

На румънската граница забавянето на т

Стихове от Атанас Далчев, прочетени от актьора Ириней Константинов, чуха присъстващите на откриването на паметната плоча на поета в родния му град Солун. Плочата, посветена на братята Атанас и Любомир Далчеви, е поставена е двора на българското Генерално консулство в Солун по съвместна инициатива на консулството с . 

Ириней Константинов, който е директор на Театър София и актьор с много записи на стихотворения на Атанас Далчев, прочете произведенията „Молитва“, „Към родината“ и „Кукувица“. 

От името на монети, посветени на 125-годишнината на , получиха Антон Марков - генерален консул на България в Солун, и Виктория Далчева - дъщеря на Атанас Далчев. 

На събитието присъстваха също Кирил Вълчев, генерален директор на ;  проф. Хюсейн Мевсим - професор по български език и литература в Анкарския университет, авто

Тя е кърджалийска и е дала оферта за малко под заложената като прогнозна стойност 5 447 599,18 лв. без ДДС., пише в документацията. Процедурата по отваряне на офертите по обществената поръчка е била на 10 септември, съобщиха от общинската администрация.

От там уточниха, че приютът за безстопанствени животни ще представлява комплекс от 11 функционално свързани сгради, паркинг, открити озеленени площи за разходка и игра за животните. Той ще се простира на площ от 21 329 квадратни метра в землището на село Седловина. Припомняме, че теренът бе предоставен на Общината от държавата през 2021 г. по искане на местната власт за изграждането на приюта. Достъпът до имота, в който ще бъде изграден и паркинг с 20 паркоместа, е по общински път.

Настоящата проектна разработка предвижда да се работи не само с кучета, но и с котки и безстопанствен едър рогат добитък, който също бива установяван не само в пределите на града. Капацитетът е за работа с до 1 010 животни.

Предвиденото строителство на обекта ще бъде реализирано на два етапа, първият от които включва изграждане на административно-битовата сграда, по-голямата част от постройките за животни и оградата с главния подход към комплекса. Общия капацитет за настаняване на животните, предвиден за първи етап на строителство, е 542. Стойността на този етап е 3 353 559,20 лв. без ДДС, казаха от Общината.

От там уточняват, че вторият етап включва оставащите сгради, а стойността му е 2 031 367,76 лв. без ДДС. Капацитетът на животните е 468 броя. 

Пешеходец е пострадал при пътен инцидент в Свищов, съобщиха от пресцентъра на полицията във Велико Търново. 

Оттам информираха, че инцидентът е станал вчера в 05:35 ч. на кръстовище в крайдунавския град. При мокра пътна настилка лек автомобил, управляван от 27-годишен мъж, удря пресичащ 62-годишен мъж. 

Пострадалият е с черепно-мозъчна травма, насочен е за лечение към болница в Плевен, където е приет с опасност за живота.   

В Районно управление - Свищов е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал.1, буква б от Наказателния кодекс, допълниха от полицията.

В края на месец юни 31-годишна пешеходка пострада при пътен инцидент в Свищов. При движение на обособен паркинг 50-годишен местен жител е ударил последователно пешеходката. Седмица по-рано автомобил блъсна и уби на място пешеходка във Велико Търново.

Листите ще се редят от колективните органи на партията, каза пред журналисти нечленуващият в парламентарна група депутат Валентин Тончев, който подкрепя почетния председател на ДПС Ахмед Доган, на влизане в централата на партията. Така той отговори на въпроса дали почетният председател Ахмед Доган ще е този, който ще определя кандидатите на формацията за предстоящите избори на 27 октомври.

„Листите ще се редят от колективните органи на партията, нещо, за което Делян Пеевски и групата около него бяха изключени, защото унищожиха колективните органи на партията“, каза Тончев.

Той допълни, че от структурите на ДПС искали Ахмед Доган да води абсолютно всички листи, но по закон това няма как да се получи.

Според Валентин Тончев, от ДПС нееднократно са казвали, че Ахмед Доган се връща в политиката и най-естественото е той да си е на работното място и да упраж

В общо 221 секции ще гласуват имащите право на глас от област Силистра на изборите за народни представители, които ще се състоят на 27 октомври. В 175 от тях ще може да се гласува с машини, съобщи на брифинг председателят на Районната избирателна комисия (РИК) – Силистра Константин Стоилов.

Той допълни още, че със заповеди на кметовете са образувани избирателните секции на територията на всяка община. Те са най много в Силистра – 92. Следват общините Дулово с 42 секции, Тутракан с 27, Главиница с 25, Кайнарджа и Ситово с по 13 и Алфатар с девет. Общият брой на членовете на комисиите ще е 1797.

В изборите за народни представители право на глас имат 113 232  избиратели от област Силистра. 

Въпреки, че изборите няма да са „две в едно“, както беше на 9 юни, от РИК – Силистра не очакват по-малко работа по време на предизборната к

Автомобил е катастрофирал и се е ударил в стълб на бул. "Ботевградско шосе" в София, съобщиха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР).

Инцидентът е станал около 8:10 часа. Шофьорът е леко пострадал и ще бъде прегледан в болница.

На място движението е затруднено и се регулира от "Пътна полиция".

 

Служебният министър на външните работи Иван Кондов се срещна с Лоик Ерве, заместник-председател на Сената на Френската република и председател на Групата за приятелство Франция – България, и Оливие Кадик, сенатор, представляващ французите живеещи в чужбина. На срещата присъства и Жоел Мейер, посланик на Френската република в България. Това съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР). 

Събеседниците изразиха задоволство от отличните двустранни отношения, основани на взаимно доверие и разбирателство, и се поздравиха с отбелязването през 2024 г. на 145-та годишнина от установяването на дипломатически отношения между България и Франция.

Франция е наш стратегически партньор и съюзник, с когото желаем да продължим активния диалог и сътрудничество на всички нива както на двустранна основа, така и в рамките на ЕС и НАТО, каза Кондов. Дадена бе висока оценка н

Община Кърджали не разполага с приют за кучета от началото на 2021 г., а причината е, че тя се отказа от услугите на местния приют след нападки за нехуманно отношение към животните там. Оттогава агресивните кучета в общината се прибират във временен приют, изграден на терена на стария. За контрол над приюта е сключен договор с ветеринарната служба в Кърджали. 

В края на април, началото на май бяха извършени ремонтни дейности в стария приют, за да бъдат създадени условия за ползване до изграждането на новия. Базата се стопанисва от общинското предприятие „Озеленяване, благоустройство и чистота“ (ОБЧ). По думите на неговия управител инж. Раид Идриз тогава за проблема с безстопанствените кучета допринасят значително стопани от малките населени места, които особено в дните за пазар идват и изоставят четириногите на територията на Кърджали. Само за миналата година са били кастрирани близо 380 кучета, а средно на месец в града се появяват между 20 и 30 нови безстопанствени четириноги, уточниха от ОБЧ.

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Седем министри ще отговарят на въпроси на депутати в парламентарния контрол
Министър Стоянова ще изиска разработчиците на системата за дигитализиране на документите на кандидат-водачите да приключат работа по-рано
Възможните терени, на които да се изгради нова концертна зала в София, бяха обсъдени на среща в президентството
От ЦИК отхвърлиха твърденията, че хартията, използвана за машинно гласуване, не съответства на изискванията на хартията за принтерите
Общинският съвет в Грамада подкрепи придобиването на поземлен имот от близо 6 декара в общинския център
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Трима души са загинали, а 26 са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие
Местен фокус
Общинският съвет в Каолиново ще обсъжда актуализиране на бюджета и на инвестиционната програма за 2024 г.
Контекст
Общинските съветници в Болярово ще разгледат предложение за поемане на краткосрочен общински дълг
Местен фокус
Общинският съвет в Созопол се събира на тринадесетото си редовно заседание
Местен фокус
Общинските съветници в Руен ще разгледат отчета за изпълнението на бюджета и сметките за европейски средства за 2023 г.
Местен фокус
Публично ще бъдат изтеглени номерата на машините за гласуване, които ще преминат удостоверяване
На преден план
Седем министри ще отговарят на въпроси на депутати в парламентарния контрол
Сфера
Общо 55 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие
В детайли
С тържествена сесия Общинският съвет отбеляза 60-годишнината от обявяването на Каспичан за град
Основна линия
Тринадесет работодатели участваха в трудова борса в Ловеч
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.