Начало В детайли Септемврийската реколта от диворастящи гъби в Смолянско е изобилна след оскъдните количества през лятото
10199
България

Септемврийската реколта от диворастящи гъби в Смолянско е изобилна след оскъдните количества през лятото

От началото на септември се наблюдава изобилие от диворастящи гъби в Смолянска област, след като през лятото гъбената реколта бе изключително оскъдна, информират гъбари и търговци от пунктовете за изкупуване.Около 12 лв. се изкупува килограм първокачествена манатарка тази седмица.

| 11 Септември 2024, 17:44 ч.
Септемврийската реколта от диворастящи гъби в Смолянско е изобилна след оскъдните количества през лятото
Септемврийската реколта от диворастящи гъби в Смолянско е изобилна след оскъдните количества през лятото
Снимка © DFA

От началото на септември се наблюдава изобилие от диворастящи гъби в Смолянска област, след като през лятото гъбената реколта бе изключително оскъдна, информират гъбари и търговци от пунктовете за изкупуване. Около 12 лв. се изкупува килограм първокачествена манатарка тази седмица.

Информация за изпълнението на решенията на Общинския съвет и приемане на отчета за касово изпълнение на бюджета на община Ново село за 2023 г. са две от деветте точки, които ще разглеждат днес от 10:30 часа общинските съветници. Това показва предварителният дневен ред на заседанието, публикуван на сайта на общинската администрация. 

Общинските съветници ще разгледат и предложения за откриване на процедура за продажба чрез публичен търг с явно наддаване на поземлени имоти, за определяне на пазарна оценка за отдаване под наем на части от покривното пространство на сграда за нуждите на мобилен оператор, както и предоставяне на полски пътища, общинска собственост, включени в доброволни споразумения на ползвателите на землищата на селата от общината за стопанската 2024-2025 година.

На заседанието ще бъде избрана и временна комисия, която да определи представител от Общин

В първия учебен ден популярният кулинар Ути Бъчваров ще представи урок по здравословно хранене на малки и големи в Стара Загора. Това съобщиха от Община Стара Загора, които са съорганизатор на инициативата, съвместно с фирма „Градус-1“ ЕООД.

На площада пред местната администрация Бъчваров ще демонстрира бързо, лесно, вкусно и здравословно приготвяне на храна. Присъстващите ще могат да се насладят на тематичен шоу спектакъл с участието на деца и родители. Ще бъдат приготвени шестметрови туист сандвичи с крехко пилешко месо. „Вкусните сандвичи ще са нагледно доказателство за това, че храната може да е едновременно и вкусна, и здравословна. Най-важният урок, който ще научат родителите и децата, е, че домашно приготвената храна е най-здравословна“, посочиха организаторите.

По време на събитието ще бъдат направени порции, които ще бъдат раздадени на вс

Актуализацията на бюджета на община Добрич за 2024 година приеха съветниците по време на редовното си заседание днес. Чрез актуализацията бяха трансформирани средства от фонд „Резерв" към други пера по бюджета, за които е гласувано на предходни заседания.

С решение на Общински съвет град Добрич на предходно заседание бе създаден Общински културен институт „Добрич“ като самостоятелно юридическо лице, което е второстепенен разпоредител на бюджет. За тази цел е необходимо да се прехвърли предвидения остатък от дирекция "Хуманитарни дейности" в частта за оркестрите, към новия институт, който ще изпълнява тази дейност. Това е посочено в докладната записка. Там са описани всички промени, който трябва да бъдат направени. 

Допълнителна парична вноска за „Градски транспорт - Добрич“ ЕООД в максимален размер 500 000 лева е изплатена на отделни тр

Облачно е времето в планините, на места има слаб вятър. Прогнозата е за валежи, така че хората трябва да се съобразяват и да внимават, да са подготвени за ниска видимост и да не предприемат много дълги преходи. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). 

От службата казаха още, че няма инциденти с туристи.

Според прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) над планините днес облачността ще бъде значителна. Следобед на места в централните дялове на Стара планина и масивите на Югозападна България ще превали слаб дъжд, по най-високите върхове на Рила и Пирин - слаб сняг. В ниските части ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, а по високите била и върхове той ще се ориентира от запад-северозапад и ще бъде до умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около

„Това е доказателство защо Република Северна Македония (РСМ) няма място в ЕС, както и за националното предателство, което извършиха в ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ с вдигане ветото върху присъединяването . Подобен тип реторика и държавни ръководители, които си позволяват да говорят така, нямат място в ЕС“. Така председателят на парламентарната група (ПГ) на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов коментира думи на вицепремиера на РСМ и министър на транспорта Александър Николоски в телевизионно интервю, в което коментира липсата на знамето на РСМ при неформалната среща на президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова.

„Аз съм историк, няма обща история поради една проста причина, че те са част от българската история. Тук можем да се съгласим, че имат нещо като история от 1944-45 г., когато ги създават по Коминтерновска линия. Имат история като територия, като

Гъбарите вече тръгнаха из горите край Доспат, намирайки доста гъби, предимно манатарка, коментира Веселин Калфов, секретар на община Доспат. Опитни гъбари предават в пунктовете за изкупуване до 50 кг дневно. 

Падналите напоследък дъждове в планинската област стимулираха растежа на диворастящите гъби.  Обилната есенна реколта компенсира липсата на гъби през цялото лято, обясняват планинари.  Продължителното засушаване беше причина за оскъдните  количества от гъби в региона през летните месеци, са наблюденията на гъбари.

На 15 септември 1959 г. Никита Хрушчов става първият съветски лидер посетил Съединените американски щати. Визитата, която продължава до 27 септември, е във връзка с редовната сесия на Общото събрание на ООН. По време на посещението Никита Хрушчов няколко пъти се среща с президента на САЩ Дуайт Айзенхауер, гостува на сенатори в Конгреса, полемира с представители на профсъюзите и индустриалците и се запознава с холивудски знаменитости.

В рамките на двуседмичната визита съветският лидер посещава столицата Вашингтон, мегаполиса Ню Йорк, щата Айова известен като „центъра на царевицата“, както и Лос Анджелис и Холивуд на Западното крайбрежие, където прекарва 8 дни.

В съвместно комюнике, разпространено на 28 септември, двете страни заявяват, че е необходимо да се решат неурегулираните спорни въпроси без използването на сила, с мирни средства, ч

Два случая на туберкулоза са регистрирани в Бургаска област, показват данните на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Бургас за периода 9-15 септември 2024 г. До предходната отчетна седмица в областта няма нито един регистриран случай на заболяването. Последната регистрация на туберкулоза в Бургаско е от последната отчетна седмица на август с потвърдени два случая на заразени.

Потвърдените случаи на заразени с COVID-19 в Бургаска област са 20, с ХИВ инфекция – три, а четири души са установени с варицела. С по един потвърден случай са коклюш, вирусен хепатит, марсилска треска и остра вяла парализа, пише в бюлетина, публикуван на сайта на РЗИ - Бургас за периода 9-15 септември. Няма регистриран случаи на западнонилска треска, морбили и маймунска шарка.

С остри респираторни заболявания са установени 189 души в областта. Новооткритите случаи на ентероколит в Бургаска

Надяваме се до 30 октомври да подготвим предложение за законодателно транспониране на директивата за адекватни минимални заплати в Европейския съюз (ЕС), каза служебният министър на труда и социалната политика Ивайло Иванов по време среща с национално представителните организации на синдикатите и на работодателите в Министерството на труда и социалната политика (МТСП), съобщиха от ведомството.

В дискусията участваха заместник-министрите Лазар Лазаров и Наталия Ефремова, както и експерти от министерството. 

Законодателното транспониране ще бъде обсъдено със социалните партньори в Националния съвет за тристранно сътрудничество и ще бъде внесено в Министерския съвет и Народното събрание, каза още служебния министър.

„МТСП счита, че за транспониране на директивата за адекватни минимални заплати в ЕС е необходимо в Кодекса на труда да се регламентират критер

Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат при семействата си. Това съобщи Йончева на своята страница във Фейсбук и публикува снимки от срещата.

По-рано днес тя написа, че се намира в Йемен в опит да се срещне с българите от товарния кораб - капитана Любомир Чанев и старши помощник-капитана Данаил Веселинов. Двамата, заедно с екипажа на плавателния съд, са при хусите от 19 ноември 2023 г., посочва евродепутатът.

„В Йемен бях посрещната с изключително уважение. Проведох среща с министъра на външните работи на Сана Jamal Amer, както и с неговия заместник Abdul Wahed Abu Rass. В разговорите с тях изтъкнах, че България е признала Палестинската държава още през 1988 г. Свидетелство за добрите отношения между двата народа е и фактът, ч

По време на днешните консултации парламентарно представените в 50-ото Народно събрание партии постигнаха съгласие за съставите на секционните избирателни комисии (СИК) в Стара Загора за предсрочните парламентарни избори, насрочени за 27 октомври. Срещата между шестте партии и коалиции беше ръководена от секретаря на местната администрация Николай Диков.

На територията на oбщина Стара Загора ще бъдат сформирани 214 избирателни секции. От тях девет избирателни секции - в лечебни заведения, домове за стари хора и други специализирани институции за предоставяне на социални услуги, в местата за задържане и др. в т.ч. и три подвижни за хора с увреждания.

Общият брой на членовете на СИК е 1816 души. Ще бъдат образувани 160 секции с над 500 избиратели, за които СИК е в деветчленен състав и 54 секции, за които СИК са в състав от седем членове.

Представителите на партиите и

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Общинският съвет в Каолиново ще обсъжда актуализиране на бюджета и на инвестиционната програма за 2024 г.
Общинският съвет в Каолиново ще обсъжда актуализиране на бюджета и на инвестиционната програма на общината за 2024 г. на днешното си заседание, съобщи кметът на общината Нида Ахме ...
Общинският съвет в Созопол се събира на тринадесетото си редовно заседание
Общинският съвет (ОбС) в Созопол се събира днес от 10:30 часа на тринадесетото си редовно заседание. В дневния ред са включени 29 точки. Това стана известно от официалния сайт на О ...
Общинските съветници в Руен ще разгледат отчета за изпълнението на бюджета и сметките за европейски средства за 2023 г.
Общинските съветници в Руен ще разгледат отчета за касовото изпълнение на бюджета на общината и сметките за средства от Европейския съюз (ЕС) за 2023 г. Това съобщиха от Общинския ...
Публично ще бъдат изтеглени номерата на машините за гласуване, които ще преминат удостоверяване
Процедура по тегленето на номерата на машините за гласуване, които ще бъдат удостоверявани за съответствие на предстоящите предсрочни парламентарни избори, ще се състои днес в Мини ...
С ретро фото, разкази от миналото и изложба Етнографският комплекс в Ловеч посрещна посетителите във втория ден на Варошлийски вечери
С ретро фото, разкази от миналото и изложба Етнографският комплекс в Ловеч посрещаше посетителите във втория ден на Варошлийски вечери. Двудневното издание е посветено на това жите ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В България не са внасяни, изнасяни или произвеждани комуникационни устройства, отговарящи на взривените в Ливан и Сирия, съобщи ДАНС
В резултат на проверките, извършени от Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС), съвместно с Националната агенция по приходите (НАП), Министерството на вътрешните ...
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Гърция
На границата с Румъния трафикът на гранично контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Никопол" и ``Кардам`` е интензивен на изход за товарни автомобили. Трафикът на изход за леки автом ...
Кандидатстване за изграждане на нова пречиствателна станция за отпадъчни води ще обсъди Общинският съвет в Черноочене
Осем точки ще разгледа на днешното си заседание Общинският съвет (ОбС) в Черноочене, а една от тях е даване на съгласие за кандидатстване на Община Черноочене пред ПУДООС (Предприя ...
Общинският съвет в Ново село обсъжда отчета за изпълнението на бюджета за 2023 г.
Информация за изпълнението на решенията на Общинския съвет и приемане на отчета за касово изпълнение на бюджета на община Ново село за 2023 г. са две от деветте точки, които ще раз ...
Трима души са загинали, а 26 са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие
Трима души са загинали, а 26 са ранени при пътни инциденти в страната през изминалото денонощие, съобщиха на сайта си от Министерството на вътрешните работи (МВР). Тежките пътни пр ...
Тикер в 08:48 ч.
В резултат на проверките, извършени от Държавна агенция „Национална сигурн ...
Начало В детайли
10199
България

Септемврийската реколта от диворастящи гъби в Смолянско е изобилна след оскъдните количества през лятото

От началото на септември се наблюдава изобилие от диворастящи гъби в Смолянска област, след като през лятото гъбената реколта бе изключително оскъдна, информират гъбари и търговци от пунктовете за изкупуване.Около 12 лв. се изкупува килограм първокачествена манатарка тази седмица.

| 11 Септември 2024, 17:44 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Септемврийската реколта от диворастящи гъби в Смолянско е изобилна след оскъдните количества през лятото
Септемврийската реколта от диворастящи гъби в Смолянско е изобилна след оскъдните количества през лятото
Снимка © DFA

От началото на септември се наблюдава изобилие от диворастящи гъби в Смолянска област, след като през лятото гъбената реколта бе изключително оскъдна, информират гъбари и търговци от пунктовете за изкупуване. Около 12 лв. се изкупува килограм първокачествена манатарка тази седмица.

Информация за изпълнението на решенията на Общинския съвет и приемане на отчета за касово изпълнение на бюджета на община Ново село за 2023 г. са две от деветте точки, които ще разглеждат днес от 10:30 часа общинските съветници. Това показва предварителният дневен ред на заседанието, публикуван на сайта на общинската администрация. 

Общинските съветници ще разгледат и предложения за откриване на процедура за продажба чрез публичен търг с явно наддаване на поземлени имоти, за определяне на пазарна оценка за отдаване под наем на части от покривното пространство на сграда за нуждите на мобилен оператор, както и предоставяне на полски пътища, общинска собственост, включени в доброволни споразумения на ползвателите на землищата на селата от общината за стопанската 2024-2025 година.

На заседанието ще бъде избрана и временна комисия, която да определи представител от Общин

В първия учебен ден популярният кулинар Ути Бъчваров ще представи урок по здравословно хранене на малки и големи в Стара Загора. Това съобщиха от Община Стара Загора, които са съорганизатор на инициативата, съвместно с фирма „Градус-1“ ЕООД.

На площада пред местната администрация Бъчваров ще демонстрира бързо, лесно, вкусно и здравословно приготвяне на храна. Присъстващите ще могат да се насладят на тематичен шоу спектакъл с участието на деца и родители. Ще бъдат приготвени шестметрови туист сандвичи с крехко пилешко месо. „Вкусните сандвичи ще са нагледно доказателство за това, че храната може да е едновременно и вкусна, и здравословна. Най-важният урок, който ще научат родителите и децата, е, че домашно приготвената храна е най-здравословна“, посочиха организаторите.

По време на събитието ще бъдат направени порции, които ще бъдат раздадени на вс

Актуализацията на бюджета на община Добрич за 2024 година приеха съветниците по време на редовното си заседание днес. Чрез актуализацията бяха трансформирани средства от фонд „Резерв" към други пера по бюджета, за които е гласувано на предходни заседания.

С решение на Общински съвет град Добрич на предходно заседание бе създаден Общински културен институт „Добрич“ като самостоятелно юридическо лице, което е второстепенен разпоредител на бюджет. За тази цел е необходимо да се прехвърли предвидения остатък от дирекция "Хуманитарни дейности" в частта за оркестрите, към новия институт, който ще изпълнява тази дейност. Това е посочено в докладната записка. Там са описани всички промени, който трябва да бъдат направени. 

Допълнителна парична вноска за „Градски транспорт - Добрич“ ЕООД в максимален размер 500 000 лева е изплатена на отделни тр

Облачно е времето в планините, на места има слаб вятър. Прогнозата е за валежи, така че хората трябва да се съобразяват и да внимават, да са подготвени за ниска видимост и да не предприемат много дълги преходи. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) на Българския Червен кръст (БЧК). 

От службата казаха още, че няма инциденти с туристи.

Според прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) над планините днес облачността ще бъде значителна. Следобед на места в централните дялове на Стара планина и масивите на Югозападна България ще превали слаб дъжд, по най-високите върхове на Рила и Пирин - слаб сняг. В ниските части ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, а по високите била и върхове той ще се ориентира от запад-северозапад и ще бъде до умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около

„Това е доказателство защо Република Северна Македония (РСМ) няма място в ЕС, както и за националното предателство, което извършиха в ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ с вдигане ветото върху присъединяването . Подобен тип реторика и държавни ръководители, които си позволяват да говорят така, нямат място в ЕС“. Така председателят на парламентарната група (ПГ) на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов коментира думи на вицепремиера на РСМ и министър на транспорта Александър Николоски в телевизионно интервю, в което коментира липсата на знамето на РСМ при неформалната среща на президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова.

„Аз съм историк, няма обща история поради една проста причина, че те са част от българската история. Тук можем да се съгласим, че имат нещо като история от 1944-45 г., когато ги създават по Коминтерновска линия. Имат история като територия, като

Гъбарите вече тръгнаха из горите край Доспат, намирайки доста гъби, предимно манатарка, коментира Веселин Калфов, секретар на община Доспат. Опитни гъбари предават в пунктовете за изкупуване до 50 кг дневно. 

Падналите напоследък дъждове в планинската област стимулираха растежа на диворастящите гъби.  Обилната есенна реколта компенсира липсата на гъби през цялото лято, обясняват планинари.  Продължителното засушаване беше причина за оскъдните  количества от гъби в региона през летните месеци, са наблюденията на гъбари.

На 15 септември 1959 г. Никита Хрушчов става първият съветски лидер посетил Съединените американски щати. Визитата, която продължава до 27 септември, е във връзка с редовната сесия на Общото събрание на ООН. По време на посещението Никита Хрушчов няколко пъти се среща с президента на САЩ Дуайт Айзенхауер, гостува на сенатори в Конгреса, полемира с представители на профсъюзите и индустриалците и се запознава с холивудски знаменитости.

В рамките на двуседмичната визита съветският лидер посещава столицата Вашингтон, мегаполиса Ню Йорк, щата Айова известен като „центъра на царевицата“, както и Лос Анджелис и Холивуд на Западното крайбрежие, където прекарва 8 дни.

В съвместно комюнике, разпространено на 28 септември, двете страни заявяват, че е необходимо да се решат неурегулираните спорни въпроси без използването на сила, с мирни средства, ч

Два случая на туберкулоза са регистрирани в Бургаска област, показват данните на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Бургас за периода 9-15 септември 2024 г. До предходната отчетна седмица в областта няма нито един регистриран случай на заболяването. Последната регистрация на туберкулоза в Бургаско е от последната отчетна седмица на август с потвърдени два случая на заразени.

Потвърдените случаи на заразени с COVID-19 в Бургаска област са 20, с ХИВ инфекция – три, а четири души са установени с варицела. С по един потвърден случай са коклюш, вирусен хепатит, марсилска треска и остра вяла парализа, пише в бюлетина, публикуван на сайта на РЗИ - Бургас за периода 9-15 септември. Няма регистриран случаи на западнонилска треска, морбили и маймунска шарка.

С остри респираторни заболявания са установени 189 души в областта. Новооткритите случаи на ентероколит в Бургаска

Надяваме се до 30 октомври да подготвим предложение за законодателно транспониране на директивата за адекватни минимални заплати в Европейския съюз (ЕС), каза служебният министър на труда и социалната политика Ивайло Иванов по време среща с национално представителните организации на синдикатите и на работодателите в Министерството на труда и социалната политика (МТСП), съобщиха от ведомството.

В дискусията участваха заместник-министрите Лазар Лазаров и Наталия Ефремова, както и експерти от министерството. 

Законодателното транспониране ще бъде обсъдено със социалните партньори в Националния съвет за тристранно сътрудничество и ще бъде внесено в Министерския съвет и Народното събрание, каза още служебния министър.

„МТСП счита, че за транспониране на директивата за адекватни минимални заплати в ЕС е необходимо в Кодекса на труда да се регламентират критер

Евродепутатът Елена Йончева е предала в йеменския град Сана писмо от името на роднините на българските моряци от кораба "Галакси Лийдър" с молба да им бъде позволено да се приберат при семействата си. Това съобщи Йончева на своята страница във Фейсбук и публикува снимки от срещата.

По-рано днес тя написа, че се намира в Йемен в опит да се срещне с българите от товарния кораб - капитана Любомир Чанев и старши помощник-капитана Данаил Веселинов. Двамата, заедно с екипажа на плавателния съд, са при хусите от 19 ноември 2023 г., посочва евродепутатът.

„В Йемен бях посрещната с изключително уважение. Проведох среща с министъра на външните работи на Сана Jamal Amer, както и с неговия заместник Abdul Wahed Abu Rass. В разговорите с тях изтъкнах, че България е признала Палестинската държава още през 1988 г. Свидетелство за добрите отношения между двата народа е и фактът, ч

По време на днешните консултации парламентарно представените в 50-ото Народно събрание партии постигнаха съгласие за съставите на секционните избирателни комисии (СИК) в Стара Загора за предсрочните парламентарни избори, насрочени за 27 октомври. Срещата между шестте партии и коалиции беше ръководена от секретаря на местната администрация Николай Диков.

На територията на oбщина Стара Загора ще бъдат сформирани 214 избирателни секции. От тях девет избирателни секции - в лечебни заведения, домове за стари хора и други специализирани институции за предоставяне на социални услуги, в местата за задържане и др. в т.ч. и три подвижни за хора с увреждания.

Общият брой на членовете на СИК е 1816 души. Ще бъдат образувани 160 секции с над 500 избиратели, за които СИК е в деветчленен състав и 54 секции, за които СИК са в състав от седем членове.

Представителите на партиите и

Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Общинският съвет в Каолиново ще обсъжда актуализиране на бюджета и на инвестиционната програма за 2024 г.
Общинският съвет в Созопол се събира на тринадесетото си редовно заседание
Общинските съветници в Руен ще разгледат отчета за изпълнението на бюджета и сметките за европейски средства за 2023 г.
Публично ще бъдат изтеглени номерата на машините за гласуване, които ще преминат удостоверяване
С ретро фото, разкази от миналото и изложба Етнографският комплекс в Ловеч посрещна посетителите във втория ден на Варошлийски вечери
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
В детайли
В България не са внасяни, изнасяни или произвеждани комуникационни устройства, отговарящи на взривените в Ливан и Сирия, съобщи ДАНС
В детайли
Интензивен е трафикът на част от граничните пунктове с Румъния и Гърция
В детайли
Кандидатстване за изграждане на нова пречиствателна станция за отпадъчни води ще обсъди Общинският съвет в Черноочене
Основна линия
Общинският съвет в Ново село обсъжда отчета за изпълнението на бюджета за 2023 г.
Сфера
Трима души са загинали, а 26 са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие
Местен фокус
Общинският съвет в Каолиново ще обсъжда актуализиране на бюджета и на инвестиционната програма за 2024 г.
Контекст
Общинските съветници в Болярово ще разгледат предложение за поемане на краткосрочен общински дълг
Местен фокус
Общинският съвет в Созопол се събира на тринадесетото си редовно заседание
Местен фокус
Общинските съветници в Руен ще разгледат отчета за изпълнението на бюджета и сметките за европейски средства за 2023 г.
Местен фокус
Публично ще бъдат изтеглени номерата на машините за гласуване, които ще преминат удостоверяване
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.