Начало Контекст Временно е затворен за движение Проходът на Републиката заради катастрофа между три товарни автомобила
10073
България

Временно е затворен за движение Проходът на Републиката заради катастрофа между три товарни автомобила

Временно е затворен за движение Проходът на Републиката заради катастрофа, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията във Велико Търново.Около 17:00 часа в района на село Въглевци три товарни автомобила са се ударили.

| 11 Септември 2024, 18:00 ч.
Временно е затворен за движение Проходът на Републиката заради катастрофа между три товарни автомобила
Временно е затворен за движение Проходът на Републиката заради катастрофа между три товарни автомобила
Снимка © БТА

Временно е затворен за движение Проходът на Републиката заради катастрофа, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията във Велико Търново.

Политиците в Северна Македония няма да видят ЕС с това поведение. Така Станислав Балабанов от „Има такъв народ“ (ИТН) коментира в Народното събрание телевизионното интервю на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ) Александър Николоски.

Представителят на ИТН каза, че неговата партия, президентът и „Възраждане“ са били единствените представители на политическата класа у нас, които и на Консултативен съвет по национална сигурност преди време са направили всичко възможно да защитят българската позиция. 

На първия ред тези, които се правят на евроатлантици – Борисов, Пеевски, Асен Василев, Кирил Петков, Христо Иванов, натиснаха бутоните да вдигнем ветото, добави Балабанов и заяви, че недоумява защо днес тези същите политици се възмущават, след като са дали България "на тезгяха" преди няколко години с вдига

Ръст с 20 процента на гостите от Скандинавия отчитат в края на активния летен туристически сезон от ваканционно селище "Албена". Резултатите са на база данни от преходната година. За това съобщават от администрацията на "Албена". 

Оттам допълват, че комплексът посреща туристи от северните държави в партньорство с най-големия туристически оператор в региона Nordic Leisure Travel Group, който оперира в Швеция, Норвегия, Дания и Финландия, и разполага със собствена чартърна авиокомпания. В офертите му влизат общо шест от хотелите в "Албена", отговарящи на високите стандарти на туроператора за устойчивост Travel with care. 

"Удовлетворени сме, че резултатите, които постигаме по отношение на нашата "Зелена мисия", се оценяват от скандинавските гости. Тези пазари са изключително чувствителни що се отнася до опазването на околната среда във всеки аспект на човешкия жи

Според Цончо Ганев от "Възраждане" определеният от ЕК ресор за България "Стартъпи, проучвания и иновации" показва обидно отношение към България. Това коментира той пред журналисти в парламента по повод определения от ЕК ресор за Екатерина Захариева, номинирана за еврокомисар. 

Това, какво сме получили като ресор, отразява положението на България в ЕС и като уважение, каза депутатът. Нищо хубаво не очакваме от този комисар за защита на националните приоритети. Като цяло, обидно отношение към България, допълни той.  

По-рано днес председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен представи проектосъстава и структурата на новата ЕК. Екатерина Захариева е една от 11-те жени, а определеният ресор е „Стартъпи, проучвания и иновации“.

Десетки деца от основните училища в Силистра участваха в открит урок по шахмат. Събитието се състоя в сградата на общинската администрация и бе част от националното шахматно турне "Асеневци".

Децата се обучаваха в шахматни тактики, бързина на мислене, концентрация и креативност при намирането на правилни ходове. Многократният шампион на България Даян Нинов им разказа легендата за възникването на играта и ги запознаха с правилата.

Проявата има за цел да популяризират шаха сред подрастващите и да даде възможност на всеки желаещ да тренира безплатно. Това е важно, тъй като тази игра възпитава добродетели като отговорност, концентрация, решителност и спомага за изграждането на характера, съобщиха организаторите.

Момичетата и момчетата се включиха в игри с много награди. Всички присъствали получиха ваучери за безплатен едномесечен онлайн курс по шахмат под ръководствот

Общинският съвет (ОбС) на Камено ще заседава днес от 10:00 часа. В дневния ред са предвидени 21 докладни записки, внесени за разглеждане от кмета на общината Жельо Вардунски. Това става известно от покана, публикувана в официалния сайт на Общината.

Съветниците ще обсъждат предложение за поемане на пътните разходи и средствата за процедури на деца със специални образователни потребности. 

В дневния ред е включена и докладна за извършване на промяна в представения разчет за финансиране на капиталовите разходи за 2024 година.

Съветниците ще определят начална тръжна цена за отдаване под наем на лекарски кабинети, публична общинска собственост, в селата Тръстиково и Константиново. 

Именуване на улици в с. Черни връх също е в дневния ред. 

Съветниците ще дискутират и по докладна записка относно изработване на подробен устройствен план на нов

Около 17:00 часа в района на село Въглевци три товарни автомобила са се ударили. Пострадали няма. Очаква се репатратор, който трябва да съдейства за изместването на камионите от пътното платно, уточниха от пресцентъра на полицията. Леките автомобили се пренасочват през прохода „Шипка“ от екипи на пътна полиция, товарните изчакват на място.

Пътните произшествия в страната през изминалото денонощие са 19, като в тях няма загинали хора, а 25 души са ранени, съобщиха от Министерството на вътрешните работи (МВР) на сайта си. 

От началото на месеца  инцидентите на пътя са 329, загиналите в тях са 18 души, 439 са ранени, сочат още данните на министерството.

При сравнение с реалните данни за загинали (374) през същия период на 2023 г., се отчитат 58 по-малко загинали участници в движението през 2024 г, посочват още от ведомството.

 

Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното читалище и общинска администрация, до панаирното градче.

По-рано днес се състоя и тържествена сесия на Общинския съвет във Върбица. 

На заседанието присъстват кметът на общината Мердин Байрям, 16 от общо 17 общински съветници, почетните граждани на Върбица проф. Русанка Петрова и Йордан Йорданов, кметове на всички населени места в общината, представители на общинската администрация и гости, съобщи в началото на тържествената сесия председателят на Общинския съвет Кадир Хасан и обяви, че в дневния ред има две точки - приветствия по случай 50 години от обявяването на Върбица за град и връчване на званието "Почетен гражданин на Върбица" на бившия кмет на турската община Сакария Екрем Юдже.

Жилищният фонд в област Шумен се състои от 52 361 жилищни сгради към края на 2023 година, по данни на Националния статистически институт. В градовете се намират 19 036 жилищни сгради, а в селата - 33 325. Жилищните сгради в областта представляват 2,5% от общия жилищен фонд в страната, съобщиха от Териториално статистическо бюро - Североизток.

Тухлени (с бетонна плоча или с гредоред) са 35 404 жилищни сгради. Сградите с „Друга“ конструкция са 15 970. Стоманобетонните жилищни сгради в областта са 625, а панелните - 362. В градовете 57,1% са тухлени сгради с бетонна плоча, а 24,4 % са тухлени сгради с гредоред. В област Шумен към края на предната година най-висок е относителният дял на жилищните сгради, построени в периода 1946 - 1960 г. - 25,5 %, следват построените сгради в периода 1961 - 1970 г. - 21 %, уточняват от Отдел „Статистически изследвания - Шумен&ldq

Общо 55 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) към МВР на своя уебсайт. Звената на пожарната са реагирали на 89 сигнала за произшествия. Пожарникарите са получили четири лъжливи повиквания.

При пожарите са пострадали трима души. 

С преки материални щети са възникнали 14 пожара, от които: пет в жилищни сгради; един в спомагателни, временни или паянтови постройки; три в транспортни средства; два в съоръжения на открито; три- други.

Без нанесени материални щети са възникнали 41 пожара, от които: 22 в сухи треви, горска постеля и храсти; 17 в отпадъци; два други.

Извършени са 30 спасителни дейности и помощни операции, от които: шест при катастрофи в транспортни средства; една при инциденти с опасни вещества (нелегален трафик – 1 бр.); 23 т

Загинал е един човек при пътнотранспортно произшествие на пътя Гоце Делчев – Гърмен тази нощ, съобщиха от Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - МВР на сайта си.

В 00:33 ч. в Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Благоевград е получено съобщение за възникнало пътнотранспортно произшествие на пътя Гоце Делчев – Гърмен. Загинал е мъж на 59 години. Пострадали са двама младежи на 17 и един на 13 години.

Произшествието е ликвидирано с един пожарен автомобил и един спасителен автомобил.

(следва)

Не пропускайте важните новини от деня. Последвайте ни в Google News Showcase
Бъдете информани с нашите тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-важните новини и събития от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Общинският съвет в Каолиново ще обсъжда актуализиране на бюджета и на инвестиционната програма за 2024 г.
Общинският съвет в Каолиново ще обсъжда актуализиране на бюджета и на инвестиционната програма на общината за 2024 г. на днешното си заседание, съобщи кметът на общината Нида Ахме ...
Общинският съвет в Созопол се събира на тринадесетото си редовно заседание
Общинският съвет (ОбС) в Созопол се събира днес от 10:30 часа на тринадесетото си редовно заседание. В дневния ред са включени 29 точки. Това стана известно от официалния сайт на О ...
Общинските съветници в Руен ще разгледат отчета за изпълнението на бюджета и сметките за европейски средства за 2023 г.
Общинските съветници в Руен ще разгледат отчета за касовото изпълнение на бюджета на общината и сметките за средства от Европейския съюз (ЕС) за 2023 г. Това съобщиха от Общинския ...
Публично ще бъдат изтеглени номерата на машините за гласуване, които ще преминат удостоверяване
Процедура по тегленето на номерата на машините за гласуване, които ще бъдат удостоверявани за съответствие на предстоящите предсрочни парламентарни избори, ще се състои днес в Мини ...
С ретро фото, разкази от миналото и изложба Етнографският комплекс в Ловеч посрещна посетителите във втория ден на Варошлийски вечери
С ретро фото, разкази от миналото и изложба Етнографският комплекс в Ловеч посрещаше посетителите във втория ден на Варошлийски вечери. Двудневното издание е посветено на това жите ...
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Трима души са загинали, а 26 са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие
Трима души са загинали, а 26 са ранени при пътни инциденти в страната през изминалото денонощие, съобщиха на сайта си от Министерството на вътрешните работи (МВР). Тежките пътни пр ...
Общинският съвет в Каолиново ще обсъжда актуализиране на бюджета и на инвестиционната програма за 2024 г.
Общинският съвет в Каолиново ще обсъжда актуализиране на бюджета и на инвестиционната програма на общината за 2024 г. на днешното си заседание, съобщи кметът на общината Нида Ахме ...
Общинските съветници в Болярово ще разгледат предложение за поемане на краткосрочен общински дълг
Общинският съвет в Болярово на днешното си заседание ще разгледа предложение за поемане на краткосрочен общински дълг в размер на 324 000 лв. от фонд ФЛАГ, със срок на изплащане ед ...
Общинският съвет в Созопол се събира на тринадесетото си редовно заседание
Общинският съвет (ОбС) в Созопол се събира днес от 10:30 часа на тринадесетото си редовно заседание. В дневния ред са включени 29 точки. Това стана известно от официалния сайт на О ...
Общинските съветници в Руен ще разгледат отчета за изпълнението на бюджета и сметките за европейски средства за 2023 г.
Общинските съветници в Руен ще разгледат отчета за касовото изпълнение на бюджета на общината и сметките за средства от Европейския съюз (ЕС) за 2023 г. Това съобщиха от Общинския ...
Тикер в 07:38 ч.
Трима души са загинали, а 26 са ранени при пътни инциденти в страната през измин ...
Начало Контекст
10073
България

Временно е затворен за движение Проходът на Републиката заради катастрофа между три товарни автомобила

Временно е затворен за движение Проходът на Републиката заради катастрофа, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията във Велико Търново.Около 17:00 часа в района на село Въглевци три товарни автомобила са се ударили.

| 11 Септември 2024, 18:00 ч.
СЛУШАЙТЕ НОВИНАТА
Временно е затворен за движение Проходът на Републиката заради катастрофа между три товарни автомобила
Временно е затворен за движение Проходът на Републиката заради катастрофа между три товарни автомобила
Снимка © БТА

Временно е затворен за движение Проходът на Републиката заради катастрофа, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията във Велико Търново.

Политиците в Северна Македония няма да видят ЕС с това поведение. Така Станислав Балабанов от „Има такъв народ“ (ИТН) коментира в Народното събрание телевизионното интервю на вицепремиера и министър на транспорта на Република Северна Македония (РСМ) Александър Николоски.

Представителят на ИТН каза, че неговата партия, президентът и „Възраждане“ са били единствените представители на политическата класа у нас, които и на Консултативен съвет по национална сигурност преди време са направили всичко възможно да защитят българската позиция. 

На първия ред тези, които се правят на евроатлантици – Борисов, Пеевски, Асен Василев, Кирил Петков, Христо Иванов, натиснаха бутоните да вдигнем ветото, добави Балабанов и заяви, че недоумява защо днес тези същите политици се възмущават, след като са дали България "на тезгяха" преди няколко години с вдига

Ръст с 20 процента на гостите от Скандинавия отчитат в края на активния летен туристически сезон от ваканционно селище "Албена". Резултатите са на база данни от преходната година. За това съобщават от администрацията на "Албена". 

Оттам допълват, че комплексът посреща туристи от северните държави в партньорство с най-големия туристически оператор в региона Nordic Leisure Travel Group, който оперира в Швеция, Норвегия, Дания и Финландия, и разполага със собствена чартърна авиокомпания. В офертите му влизат общо шест от хотелите в "Албена", отговарящи на високите стандарти на туроператора за устойчивост Travel with care. 

"Удовлетворени сме, че резултатите, които постигаме по отношение на нашата "Зелена мисия", се оценяват от скандинавските гости. Тези пазари са изключително чувствителни що се отнася до опазването на околната среда във всеки аспект на човешкия жи

Според Цончо Ганев от "Възраждане" определеният от ЕК ресор за България "Стартъпи, проучвания и иновации" показва обидно отношение към България. Това коментира той пред журналисти в парламента по повод определения от ЕК ресор за Екатерина Захариева, номинирана за еврокомисар. 

Това, какво сме получили като ресор, отразява положението на България в ЕС и като уважение, каза депутатът. Нищо хубаво не очакваме от този комисар за защита на националните приоритети. Като цяло, обидно отношение към България, допълни той.  

По-рано днес председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен представи проектосъстава и структурата на новата ЕК. Екатерина Захариева е една от 11-те жени, а определеният ресор е „Стартъпи, проучвания и иновации“.

Десетки деца от основните училища в Силистра участваха в открит урок по шахмат. Събитието се състоя в сградата на общинската администрация и бе част от националното шахматно турне "Асеневци".

Децата се обучаваха в шахматни тактики, бързина на мислене, концентрация и креативност при намирането на правилни ходове. Многократният шампион на България Даян Нинов им разказа легендата за възникването на играта и ги запознаха с правилата.

Проявата има за цел да популяризират шаха сред подрастващите и да даде възможност на всеки желаещ да тренира безплатно. Това е важно, тъй като тази игра възпитава добродетели като отговорност, концентрация, решителност и спомага за изграждането на характера, съобщиха организаторите.

Момичетата и момчетата се включиха в игри с много награди. Всички присъствали получиха ваучери за безплатен едномесечен онлайн курс по шахмат под ръководствот

Общинският съвет (ОбС) на Камено ще заседава днес от 10:00 часа. В дневния ред са предвидени 21 докладни записки, внесени за разглеждане от кмета на общината Жельо Вардунски. Това става известно от покана, публикувана в официалния сайт на Общината.

Съветниците ще обсъждат предложение за поемане на пътните разходи и средствата за процедури на деца със специални образователни потребности. 

В дневния ред е включена и докладна за извършване на промяна в представения разчет за финансиране на капиталовите разходи за 2024 година.

Съветниците ще определят начална тръжна цена за отдаване под наем на лекарски кабинети, публична общинска собственост, в селата Тръстиково и Константиново. 

Именуване на улици в с. Черни връх също е в дневния ред. 

Съветниците ще дискутират и по докладна записка относно изработване на подробен устройствен план на нов

Около 17:00 часа в района на село Въглевци три товарни автомобила са се ударили. Пострадали няма. Очаква се репатратор, който трябва да съдейства за изместването на камионите от пътното платно, уточниха от пресцентъра на полицията. Леките автомобили се пренасочват през прохода „Шипка“ от екипи на пътна полиция, товарните изчакват на място.

Пътните произшествия в страната през изминалото денонощие са 19, като в тях няма загинали хора, а 25 души са ранени, съобщиха от Министерството на вътрешните работи (МВР) на сайта си. 

От началото на месеца  инцидентите на пътя са 329, загиналите в тях са 18 души, 439 са ранени, сочат още данните на министерството.

При сравнение с реалните данни за загинали (374) през същия период на 2023 г., се отчитат 58 по-малко загинали участници в движението през 2024 г, посочват още от ведомството.

 

Върбица отбелязва тържествено 50 години от обявяването си за град. Днес беше открит и традиционният Върбишки панаир с шествие от местния площад, в близост до сградите на местното читалище и общинска администрация, до панаирното градче.

По-рано днес се състоя и тържествена сесия на Общинския съвет във Върбица. 

На заседанието присъстват кметът на общината Мердин Байрям, 16 от общо 17 общински съветници, почетните граждани на Върбица проф. Русанка Петрова и Йордан Йорданов, кметове на всички населени места в общината, представители на общинската администрация и гости, съобщи в началото на тържествената сесия председателят на Общинския съвет Кадир Хасан и обяви, че в дневния ред има две точки - приветствия по случай 50 години от обявяването на Върбица за град и връчване на званието "Почетен гражданин на Върбица" на бившия кмет на турската община Сакария Екрем Юдже.

Жилищният фонд в област Шумен се състои от 52 361 жилищни сгради към края на 2023 година, по данни на Националния статистически институт. В градовете се намират 19 036 жилищни сгради, а в селата - 33 325. Жилищните сгради в областта представляват 2,5% от общия жилищен фонд в страната, съобщиха от Териториално статистическо бюро - Североизток.

Тухлени (с бетонна плоча или с гредоред) са 35 404 жилищни сгради. Сградите с „Друга“ конструкция са 15 970. Стоманобетонните жилищни сгради в областта са 625, а панелните - 362. В градовете 57,1% са тухлени сгради с бетонна плоча, а 24,4 % са тухлени сгради с гредоред. В област Шумен към края на предната година най-висок е относителният дял на жилищните сгради, построени в периода 1946 - 1960 г. - 25,5 %, следват построените сгради в периода 1961 - 1970 г. - 21 %, уточняват от Отдел „Статистически изследвания - Шумен&ldq

Общо 55 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) към МВР на своя уебсайт. Звената на пожарната са реагирали на 89 сигнала за произшествия. Пожарникарите са получили четири лъжливи повиквания.

При пожарите са пострадали трима души. 

С преки материални щети са възникнали 14 пожара, от които: пет в жилищни сгради; един в спомагателни, временни или паянтови постройки; три в транспортни средства; два в съоръжения на открито; три- други.

Без нанесени материални щети са възникнали 41 пожара, от които: 22 в сухи треви, горска постеля и храсти; 17 в отпадъци; два други.

Извършени са 30 спасителни дейности и помощни операции, от които: шест при катастрофи в транспортни средства; една при инциденти с опасни вещества (нелегален трафик – 1 бр.); 23 т

Загинал е един човек при пътнотранспортно произшествие на пътя Гоце Делчев – Гърмен тази нощ, съобщиха от Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - МВР на сайта си.

В 00:33 ч. в Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Благоевград е получено съобщение за възникнало пътнотранспортно произшествие на пътя Гоце Делчев – Гърмен. Загинал е мъж на 59 години. Пострадали са двама младежи на 17 и един на 13 години.

Произшествието е ликвидирано с един пожарен автомобил и един спасителен автомобил.

(следва)

Към първа страница Новини
Бъдете информани с нашите
тематични бюлетини:
Получавайте всеки ден най-вълнуващите новини от рубриката във входящата си поща. Допълнителна информация за регистрацията и процедурата за доставка и анулиране (отмяна) можете да получите в нашият раздел NRD Бюлетини или, като натиснете на връзката или по-долу.
Получавайте най-важните новини и събития от Вашият град. От понеделник до петък от нашия редактор Стела Филипова
КЪМ АБОНАМЕНТА
ОЩЕ ОТ РУБРИКАТА
Общинският съвет в Каолиново ще обсъжда актуализиране на бюджета и на инвестиционната програма за 2024 г.
Общинският съвет в Созопол се събира на тринадесетото си редовно заседание
Общинските съветници в Руен ще разгледат отчета за изпълнението на бюджета и сметките за европейски средства за 2023 г.
Публично ще бъдат изтеглени номерата на машините за гласуване, които ще преминат удостоверяване
С ретро фото, разкази от миналото и изложба Етнографският комплекс в Ловеч посрещна посетителите във втория ден на Варошлийски вечери
Още от рубриката
ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ
   
Време за четене - месец Септември
Препоръчани заглавия
ОЩЕ ОТ НОВИНИТЕ ДНЕС
Сфера
Трима души са загинали, а 26 са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие
Местен фокус
Общинският съвет в Каолиново ще обсъжда актуализиране на бюджета и на инвестиционната програма за 2024 г.
Контекст
Общинските съветници в Болярово ще разгледат предложение за поемане на краткосрочен общински дълг
Местен фокус
Общинският съвет в Созопол се събира на тринадесетото си редовно заседание
Местен фокус
Общинските съветници в Руен ще разгледат отчета за изпълнението на бюджета и сметките за европейски средства за 2023 г.
Местен фокус
Публично ще бъдат изтеглени номерата на машините за гласуване, които ще преминат удостоверяване
На преден план
Седем министри ще отговарят на въпроси на депутати в парламентарния контрол
Сфера
Общо 55 пожара са потушени в страната през изминалото денонощие
В детайли
С тържествена сесия Общинският съвет отбеляза 60-годишнината от обявяването на Каспичан за град
Основна линия
Тринадесет работодатели участваха в трудова борса в Ловеч
Още новини
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни.
Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.

NRD24 © 2024 Всички права запазени. Програма на NRD. Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.
ГОРЕ
Не изполваме интернет бисквитки. Не събираме лични данни и не споделяме такива с трети страни. Не прилагаме проследяващи или наблюдаващи маркетингови/рекламни системи.


NRD24 © 2024 Всички права запазени.
Издател Nachrichtenabteilung DRF.
Публикуваното съдържание, текст, снимки и графики е защитено от Германското законодателство за Авторско право.